"המדינה קיררה לנו רגשות.."-Rעות-
בס"ד

ב"ה יש לנו מדינה- "הודו לה' כי טוב".

אבל..

יש לנו מדינה,והיא לצערנו הרב היא לא ממש מייסמת את האידאלים שלנו בנושא של א"י השלמה וכו'
אבל חוצמז'ה.
נכון שהיא גם גרמה לרגש שלנו,ליראה שלנו מה' להתקרר..
מה אני מתכוונת.

היום שאת הולכת ברחוב ורואה אישה פרוצה,אדם בלי כיפה,מחלל שבת בפרסיה וכו' את לא מייחסת לזה חשיבות לא מרגישה בכל אדם שאת רואה צער איום וכאב על איך שיהודי הולך כך..

ברור שעצוב לנו,אבל לא נעצור באמצע הרחוב בזעזוע איך יהודי יוצא כך מהבית.

או שזה אפילו לא נשים לב..או שנחשוב טוב היא חילוניה.

ו..
לעומת הזאת ,אם תראי יהודי מתפלל בכנסיה,משתחווה לפסל..
איזה זעזוע עמוק זה יגרום לכם?!
מה??? יהודי מתפלל בכנסיייה??? ה' ירחם!! פשוט מזעזע.

רגע..!

מה ההבדל בעצם בין יהודי שמתפלל בכנסיה לבין אישה יהודיה פרוצה???????.

זה עברה פחות חמורה?!

למה מז'ה אנחנו כבר לא מתרגשים?! משהו התקרר לנו..זה הפך לנורמה הוא חילוני אני דתי וההוא חרדי..

יהודי שנוסע בשבת זה עונש כ-ר-ת..למה אנחנו לא עומדים וזועקים בהלם שאנחנו רואים יהודי נוסע בשבת?!

אם כל הכבוד למדינה...באמת ב"ה ומודים על הקיים..

אבל המדינה לא קצת כמו עמלק קיררה אצלנו את הרגשות?!
גרמה לדברים שלכאורה בדור אחר היו מתחילים לבכות באצע הרחוב לסוג של נורמה..

זה פשוט עצוב.!

אתם לא חושבים?!

ממש ממש מעניין אותי דעתכם..
לא.זה לא מדוייק.המדינה לא קשורה בכלל.שיראל.
לפני קום המדינה היו בגולה המוני חילונים ומתבוללים.
גם אחרי שעלו לארץ היו פה המון חילונים.
המדינה לא קשורה לכל זה.גם אם לא הייתה מדינה היו חילוניים,ומי יודע? אולי אפילו יותר.

בנוסף,עוד הערה-
אם ח"ו המצב היום היה שרוב היהודים משתחווים לפסלים והולכים לכנסיות,לא היינו מזדעזעים ובוכים.לצערינו.
הרגשות נשחקים.ולא משנה מִמה.
בגלל שהיום הרוב חילונים זה לא מזעזע אותנו,ואם הרוב היו כופרים זה גם לא היה מזעזע אותנו.
ה' ירחם עלינו.

אויש,איזה ניסוחים מוזרים
יכול להיות..יויו2
שאנחנו בקושי רואים יהודים שמתפללים בכנסיה,ולעומת זאת נשים פרוצות ומחללי שבת אנחנו רואים לצערינו כמעט כל שניה...
נכון..-Rעות-
בס"ד

אבל המדינה זאת מדינה חילונית.
את יודעת שבקום המדינה ניסו למחוק כל קשר וזיקה לדת..

זה החל בקיבוצים..
ועליות תימן..

והמדינה נתנה מין הרגשה הזאת שאפר להיות יהודי במדינת ישראל..אבל אנחנו ככחול העמים..

את יודעת היום שכל אלה שעלו בשאה עלו שבורים ורצוצים באו מבתים ששמרו תורה ומצוות למהדרין.
ופה העלו אותם לקיבוצים וגרמו לכך שישכח מהם תורה..

את מסכימה איתי שהמווווווווווווון משפחות היום היו דתיות אילולי המדינה ..

ואם זה מדינה יהודית למה לא תומכים בבני תורה?!
למה מקצצים את קצבאות הילדים של משפחות גדולות?!

למה כל זה?!

מדינה יהודית צריכה להיות מדינה יהודית לפי התורה.

וזה ממש לא מה שקורה כאן.

מסכימה איתי?
אמממ..יויו2
זה לא קורה כאן כי מי שעומד בראש המדינה,הוא חילוני,לא שומר תורה ומצוות..ולכן לא כ"כ אכפת לו קצבאות הילדים של משפחות גדולות ולכן הם לא תומכים בבני תורה..

מצויין שביטלו את קיצבאות הילדים.golani
לא ייתכן שפרזיטים שלא עובדים(והם אלה שמביאים יותר ילדים) יקבלו קיצבאות וישבו בזכותם רגל על רגל. החוק היה צריך להיות כזה שרק בוגרי צבא שעשו לפחות שנה וארבע יקבלו קיצבאות, אם זה היה ככה לדעתי לא היו מבטלים אותם מלכתחילה.
המדינה תומכת בישיבות. גם אם לא כמו שכמה אוכלי חינם היו רוצים אבל בהחלט תומכת.
בקשר למדינהחיים מנחם
למדנו היום...
חלק מהגאולה ומחבלי משיח. הם מה לעשות, עיכובים,דברים רעים וכו'.. שחיתות כדוגמת הולי-לנד...
אמורא אחד(שחכתי את שמו) אמר שהוא מעדיף להיכנס לגללי חמור מאשרק לראות בדור הגאולה....
וגם.. מה אתה רוצה לצעוק על אשה שמתלבשת בפריצות ולמחות.. כמו החרדים!!! ולקלקל יותר מלתקן?!
אזבואו נזכור שזה חלק מתהליך. צריך להסיף אור ולמחות אבל בעדינות עם הרבה אהבה על הרישעה....
לא דיברתי על זה.-Rעות-
בס"ד

דיברתי על מה שהלב שכל כל אחד בנפרד מרגיש.
אז תגידי "עם" לא מדינה...חיים מנחם
אבל..-Rעות-
בס"ד

המדינה אחראית להמוווווווווון התבוללות שיש היום בארץ.

מדינה הויי אומר האחראים להקמתה ממשלה וכו' ..מדינה לא ארץ.

המדינה נתנה לנו את ההרגשה שאתה יכול להיות יהודי,לגור בארץ ישראל..

והתורה-אפשר להסתדר גם בלעדיה.

לא ממש.שיראל.
אפחד לא אמר שהמדינה לא חילונית.לגמרי לא.
אבל-אמרתי שגם בלי המדינה היו המון חילונים (ואני לא בטוחה שבלעדיה היו המון משפחות דתיות..תחשבי שאם לדוג' הבריטים היו ממשיכים לשלוט פה אז המצב היה חמור פי כמה-גם פה וגם בחו"ל-פה לא היה אפשרי שתנועות תשובה יוכלו לפעול בגלוי ובמרץ,ובחו"ל היו הרבה יותר מתבוללים,כי האנגלים לא היו נותנים להכנס והיו יותר יהודים באמריקה לדוג' ואז יותר מתבולים...קיצר..הבנת..).הנה שוב-"המדינה לא קשורה לכל זה.גם אם לא הייתה מדינה היו חילוניים,ומי יודע? אולי אפילו יותר".
לצערינו הגדול המדינה היא לא מדינת הלכה,אבל מצד שני-אם היתה עכשיו מדינת הלכה זה לא היה אמיתי,היו מתקוממים נגדה,או שבמקרה הגרוע נשארים בחו"ל כי "המדינה עושה כפייה דתית ואי אפשר לחיות בארץ הזאת" ואז מימדי ההתבוללות היו גוברים והיו כאלו שבטח היו יותר אני-דתיים.
למה לא תומכים בבני תורה? כנ"ל.המדינה מצהירה-היא לא מתחמקת ומסתתרת-שהיא מדינה דמוקרטית,ללא כפייה דתית,בה כל אחד יכול לעשות פחות או יותר כרצונו.אז אנשים שלא עובדים,מבחינת המדינה,זבש"ה.שיעבדו ויהיה להם כסף..
וקצבת הילדים זה סיפור אחר...פשוט אין למדינה כסף..הכל הולך על ביטחון..
עם זה: "מדינה יהודית צריכה להיות מדינה יהודית לפי התורה,וזה ממש לא מה שקורה כאן" -אני מסכימה,אבל אחרי הכל צריך לזכור שזה חלק מתהליך הגאולי ו"הנגלות לנו ובנינו והנסתרות לה' אלוקינו"-אנחנו לא מבינים הכל.

סליחה-טעות!קוגל ירושלמי
ציטוט שלך:

"מה ההבדל בעצם בין יהודי שמתפלל בכנסיה לבין אישה יהודיה פרוצה???????.

זה עברה פחות חמורה?!"

והתשובה-
כן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ע"ז זה אחד משלושת העברות של ייהרג ובל יעבור!

ממש לא משתווה!

(בלי לזלזל במצוות של צניעות ודברים כאלה)
כמה הערותשלומי20104
א. מאיפה ההנחה שבלי מדינה היה פה יותר דתיים?
ב. לידע כללי עולם התורה היום בארץ ישראל הוא עולם התורה הכי גדול שהיה אי פעם ביהדות(את יכולה לבדוק).
ג. מדינת ישראל לא מספיק משקיעה בלומדי התורה אבל להגיד "ואם זה מדינה יהודית למה לא תומכים בבני תורה?!" זה פשוט לא נכון מדינת ישראל משקיעה הרבה מיליונים(לא מספיק) בלומדי התורה.
ד. ההתבללות בחו"ל הרבה יותר גדולה מבארץ ואם לא היתה פה מדינה יהודית  (לדוג'אנגלית) יכול להיות שח"ו זה גם מה שהיה פה.(לחשוב שכל הממשלה וכל הצבא פה גויים...)
ה. מכל הסיבות האלה אני פשוט חולק על ההנחה שבלי המדינה היו פה יותר דתיים.
ו. ובלי קשר לדיון הזה חשוב להבין שיש מדינה שהיא קודש בפני עצמו קדושה בקדושה עצמית, ומצד שני יש ממשלה שהיא צריכה הרבה תיקון (ולכן להאשים את המתנה הענקית הזאת "המדינה" בעוולות של הממשלה זה נ"ל כפיות טובה כלפי הקב"ה על המתנה שהעניק לנו.
מצטרף.הבעטליר החמישי
א.  ע"ז באמת יותר חמור מאישה פרוצה(ואני אומר את אע"פ שאני די קנאי בדברים האלה)

ב."התבוללות" זה התחתנות עם גויים. בחו"ל היה המון התבוללות. לולא המדינה היו הרבה יותר מתבוללים. זה שעמ"י לא נכחד זה בזכות המדינה. לי אישית יש "רחוקי-משפחה" בחו"ל ובמשפחה הזאת בתם התחתנה עם גוי ובנם לא התחתן והוא כבר מבוגר בשביל זה-כלומר הלכה משפחה יהודית שלמה.

ג. רגש לא בונים מתוך הרגל. רגש בונים מתוך שכל. אדם שלומד את מעלת השבת ויודע את ערכה יזעק על חילול השבת באופן אמיתי תמיד. רגש שנבנה בצורה כזאת לא נשחק.כשרצו לפתוח אצלנו בשכונה את הכביש בשבת אז צעקנו. הלב שלנו היה באמת כואב על זה. אני זוכר ילד אחד שבכה בדמעות כאשר הוא ראה את המכוניות נוסעים בשבת.אנשים נעצרו.הלב שלנו לא התחספס.צריך לזעוק.ר' יונתן אייבשיץ(נראה'לי) אומר שאם יהודי אחר מגלח בתער-חצי הזקן שלנו מגולח בתער. וכן להפך. כל ישראל ערבים זה לזה.

ד. ברור שעדיין לא הגענו לגאולה האמיתית והשלמה. מפורש בסוף מסכת סוטה טוב מאוד מה יקרה ב"עקבתא דמשיחא"-צרות, מלחמות,"פני הדור כפני הכלב".  אך עלינו לזכור שכך היא הגאולה-כצירי לידה. אע"פ שכואב-בסוף נזכה לביאת משיח צדקנו בקרוב בימינו ממש.אכן כואב שכך המציאות.

ה. נא לא להשוות לעמלק ימש"ו.

בצפיה לגאולה השלמה.
במדינת ישראל לומדים לדעתי יותר בחורי ישיבהgolani
 - משלומים בכל העולם יחד. אלא שלפרזיטים מהציבור החרדי זה לא מספיק ובצורה כזאת הם הצליחו לשטוף לך את המוח.
אני הייתי מפסיק את תקצוב הכוללים והישיבות החרדיות עד שהם ייתגייסו לצבא ויצאו לעבוד ברובם אחרי מספר שנים.
--->>סתם אחת!
זה באמת לא ניראה לי קשור למדינה..זה קשור למצב של עם ישראל.ואין מה לעשות כל דבר שהוא בתדירות גבוהה הוא מתחספס לנו ואנחנו יותר ויותר מורגלים אליו כמו שלא כל בוקר אנחנו קמים ומודים באמת מכל הלב שה" נתן לנו עוד יום..משהו התחספס התרגלנו לקבל כל יום ויום ...
זה קשור למצב שעם ישראל נימצא בימינו..

השנאה שלך מדהימה אותי כל פעם מחדש.דוסית גאה!
אל תיכנסי להלם.golani
זה לא בריא.
מה אכפת לי שאת נדהמת, המציאות היא שה"שנאה" שלי כביכול מגובה בנתונים והוכחות ושיטתך שלך? ממש לא.

מה הבעיה שלך? זה הדרך שלהם לעזור!כפ"ד בנשמה
ואם אתה עושה את זה אתה ושה בדיוק מה שעשו להר ברכה.
?golaniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך