מה הקטע בקווידיץ'?The Lion

חוץ ממקרים קיצוניים ל-3 הרודפים אין שום משמעות, החובטים יכולים להשפיע רק בעקיפין וגם זה אם יש להם מרביצן לידם והם לא עסוקים בלהגן/להרביץ לרודף אחר. וגם אז אפשר להתחמק. בתכלס זה מחפש נגד מחפש, ההשפעה של השאר על המשחק שואפת לאפס.

(@125690 אני יכול להוסיף את זה לשרשור הקודם שלי - אם אתה מוגל קווידיץ' זה משחק מגניב, אבל אם לעוף על מטאטא זה סה"כ נורמלי קווידיץ' משחק הרבה פחות מפותח מכדורגל/כדורסל. לא חושב  שאפשר להאשים את רולינג בזה אבל פרופורציות)

לא קראת את השיטה הרציונלית, נכון?ניב שטרן
הוא מדבר על זה שם.
אמלק?The Lion
זה ספר נחמדניב שטרן

לקראת הסוף כבר לא היה לי כח לכל החפירות שלו.

והוא לא (למרות מה שכמה אנשים אומרים) יצירת מופת.

אבל הוא שווה קריאה.

כל האמור לעיל הוא דעתי בלבד, הקורא את הספר עושה את זה על אחריותו.

התכוונתי אמלק למה שהוא אומר על קוידיץ'The Lion
עבר עריכה על ידי The Lion בתאריך י"ב בחשון תשפ"ד 00:17

אבל תודה

נכון!! תודה לך, קול ההגיון!!!ימח שם עראפתאחרונה
אחותי בטוחה שזה ספר גאוני, אני סבור שזה ספר מטופש שהורס את כל היופי והתמימות של הארי פוטר
אני לא זוכר לגמרי מה אמרו על זה ברציונליתאודיסאוס

כלומר חוץ מזה שהארי חושב שבבית ספר לפחות זה משחק טיפשי עם מעמד גדול מדי.

אבל זה דווקא כן נראה שבליגה העולמית המקום של הסניץ' קטן יותר. אני לא כל כך מבין למה, ההסבר היחיד שיש לי הוא שהסניץ' אמור להיות הרבה יותר קשה להשגה ממה שהוא בהוגוורטס. כלומר שבהוגוורטס עושים אותו איטי יותר או שבליגה העולמית הוא מתחבא טוב יותר🤷‍♂️.

בכל אופן, בגלל שהמשחק ארוך יותר, 150 נקודות זה לא כזה מוגזם...

(השאלה היא למה לא עשו התאמות להוגוורטס)

זה רק הופך את המקרים שבהם הרודפים משפיעיםThe Lion

לפחות קיצוניים. עדיין במשחק ממוצע שאין פערי רמות סופר גדולים בין הקבוצות יש להם אפס חשיבות.

@125690 הטענה היא לא כלפי העלילה אלא כלפי החוקים היבשים של המשחק

לכן כתבתי שאני מסכים עם אודיסאוס125690

בדרך כלל קשה לתפוס את הסניץ', פשוט במשחקים בהוגוורטס המחפשים היו חייבים להיות ממש טובים.לפח קווידיץ' בראי הדורות, הסניץ' הוא תוספת מאוחרת למשחק.

שוב -The Lion

זה רק הופך את המקרים שבהם הרודפים משפיעים לפחות קיצוניים. עדיין במשחק ממוצע שאין פערי רמות סופר גדולים בין הקבוצות יש להם אפס חשיבות.

במשחק ארוך, יכולים להיווצר הפרשים גדולים גם בין קב125690
בערך באותה רמה
אז איך המשחק הסתיים לפניו?בונים מגדל

מנסה להיזכר אם ומתי קראתי את הספר הנ"ל.

כי הסניץ נתפס לפני125690
אם לוקח יותר זמן לתפוס אותו בהחלט סביר שהוא לא יביא לניצחון
אגבThe Lion

גם במקרה שקבוצה מובילה ביותר מ-150 נק', רק לקבוצה המובילה יש אינטרס לתפוס את הסניץ', בעוד הקבוצה השנייה תעדיף להעלים אותו איכשהו ולתת צ'אנס לרודפים שלה בסה"כ להקטין את הפער לפחות מ-150 נק', עם כמה הזוי שזה נשמע (כל עוד לא מדובר במשחק חד-צדדי לגמרי, כלומר 80% מהמשחקים). קרי, גם במשחקים שקבוצה מצילחה להוביל לאורך זמן ביותר מ-150 נק'  - לסניץ' יש הרבה יותר מדי משקל. 

הממ...אודיסאוס

אני מתלבט.

אם אני מבין נכון, אתה אומר שהקבוצה יכולה לקנות רודפים וחובטים יחסית מעפנים ולהשקיע רק במחפש?

אגב, לשאר השחקנים מותר גם לחפש ו\או לתפוס את הסניץ'? חייבים לומר שלא...

(כלומר שמלבד המחפש השחקנים יהיו ממוצעים ולכאורהאודיסאוס

יהיו גם החלק המשעמם במשחק...)

אני אומרThe Lion

שבמשחק קווידיץ' ממוצע מי שקובע את תוצאת המשחק הם המחפשים ולשאר כמעט ואין משמעות. אלא אם כן מדובר במקרי קיצון של משחקים ארוכים מאוד או עליונות מאוד ברורה של אחת הקבוצות.

המסקנות זה משהו אחר, לא חשבתי על מה שאמרת אבל זה גם נקודה.

לדעתי - כנראה לא תסכימו - קווידיץ' הוא משחק מוגבל מאוד ורחוק מלהיות ספורט לאומי בהשוואה לכדורגל/כדורסל. בנוסף הרבה מהאפקט הולך לאיבוד כשמבינים שלעוף על מטאטא כשלעצמו זה דבר נורמלי לחלוטין.

...אודיסאוס

(בליגה העולמית) אני לא חושב שלשאר כמעט אין משמעות. נניח שמשחק לוקח בממוצע 4 שעות? (אם למישהו יש מידע מעודכן, אני רק מנחש) ונניח שקולעים כל שעה 10 קוואפלים זה אומר סך הכול 400 נקודות בין שני הקבוצות. עדיין יש לסניץ'\למחפש כוח ממש לא פרופורציונלי (לשאר השחקנים יש רק 30\40 נקודות לשחקן ולמחפשים 150), אבל צריך את שאר השחקנים. בסופו של דבר הם כן צריכים להיות טובים וכן יש בזה מיומנות ואומנות שכנראה יהיה מעניין לצפות בה. (ואם יש צופים זה מספיק כנראה)

לדעתי הסניץ' פשוט די מיותר, בלעדיו זה פשוט היה משחק כדור די נורמלי חוץ מזה שהוא באוויר על מטאטאים. וכמו שאמרת בעולם הקוסמים זה רגיל. (גם לרוץ זה רגיל אבל אנשים רואים כדורגל...)

למרות שעכשיו כשאני חושב על זה, למה שלא "יעמדו" שלושה שחקנים ליד כל אחד מחישוקים? בכדורגל מותר לכמה שחקנים להיות בשער? ובקווידיץ' לכולם מותר לגעת ביד מה ההבדל בין השוער לשאר?

בעיקרון זה אפשרי, פשוט הוא טוב בזה והם טובים בזה125690

וכל אחד לומד מהלכים שונים.

נראה לי שהממוצע זה יותר מארבע שעות אבל אין לי מקור

אבל, אם יש אחד על 3 חישוקים הוא יצטרך לזוז ביןאודיסאוס

חישוק לחישוק. אם יש 3 הם פשוט יעמדו במקום ויעצרו את כולם.

בעצם, אני לא בטוח מה הקוטר של החישוקים. בסרט הם יחסית קטנים אבל הם יכולים להיות בגודל של שער או לא יודע?

יכול להיות שעש חוק שאוסר על רודפים להתקרב125690
לחישוקים יותר מדי?
אולי הם לא מיותרים *לגמרי*The Lion

אבל כמעט חסרי משמעות, אא"כ מדובר במקרי קיצון.

לגבי הדבר השני שכתבתי - קווידיץ' הרבה הרבה פחות מפותח מכדורגל/כדורסל מבחינת מהלכים, טקטיקות, סגנון משחק וכד' בלי קשר לעניין המחפש או זה שהם על מטאטאים.

אגב אודיסאוס בכדורגל רק לשוער מותר לגעת ביד אז זה רק מזיק אם עוד שחקנים יעמדו לידו..

מבין...אודיסאוס

(אני חושב שבמשחקים פיזיים נוטים להיות יותר "באגים" דהיינו טקטיקות שיכולות לפגוע באומנות של המשחק ולהפוך אותו למשעמם. ה"באגים" הללו מצריכים חוקים שיחזירו את המשחק לקדמותו. כי בקדמותו הוא היה משחק מעניין.)

למרות שתיאורטית רולינג או מעריצים יכולים להמציא כל מיני חוקים, אני דווקא חושב שזה ייפגע במימד הילדותי של עולם הקסמים. מה שמובא ברציונלית (יש יחסית מעט קוסמים והם השקיעו את מרצם בקסם\סוגים די ספציפיים של חוכמה אז ביחס לעולם המוגלגים הם פחות "מורכבים"😁)

כשיש כל כך הרבה באגים\טעויות בעולם הקסמים, (אהמ אהמ רולינג) התיאוריה הזו היא מנוס נחמד... גם אם לא מתוחכם מדי...

סיכום: המשחק לא בשל ויש לו בעיות אבל יש רייטינג וקוסמים הם טיפשים.

יפה. מסכיםThe Lion
לא, לא משנה כמה טוב המחפש, הסניץ' יותר טוב125690
עד שהוא יתפס הפער יהיה גדול מדי
בדרך כלל יש תפקיד לרודפים125690

פשוט רולינג רצתה לגרום לגיבורים להיראות טובים בקווידיץ' אז בספרים בדרך כלל אין להם הרבה משמעות.

בגדול, לדעתי אודיסאוס צודק

אני לא בטוח שהם כאלה מיותריםניב שטרן

זה אף פעם לא קרה בהוגוורטס, אבל אם המשחק לוקח שעות, יש סיכוי שיצליחו להשיג פער של יותר מ150 נקודות.

חוץ מזה, אם לא יהיה לך שוער ורודפים טובים, בטוח הם ישיגו פער גדול, גם אם זה לא כזה קריטי כמו הרודף.

בכל מקרה, שמעתי פעם תיאוריה (לא זוכר איפה, יש סיכוי שבפורום לפני איזה שנתיים) שהמהירות של המטאטאים גדלה עם הזמן, כי ייצרו מטאטאים יותר טובים, אבל של הסניץ' לא. ולכן המחפשים נהיו יותר ויותר משמעותיים. 

אני לא חושב שהם כמעט לא משמעותייםניב שטרן

אלא פחות משמעותיים מהמחפש.

וזה לא מקרי קיצון, זה אמור לקרות כל הזמן.

שהפערים בין הקבוצות גדולים כ"כ?The Lion

בד"כ קבוצות מובילות בכמה עשרות, פער של 150 זה נדיר.

כי בהוגוורטסניב שטרן

לא יודע למה, זה לא לוקח כזה הרבה זמן.

אבל אם תוך חצי שעה, נגיד, התוצאה היא 10:40 תוך שלוש שעות התוצאה אמורה להיות משהו כמו 60:240.

וחוץ מזה, זה כי הרודפים כבר טובים. אם הם היו רודפים גרועים הפער היה עוד יותר גדול.

..The Lion

א. אז אתה מסכים איתי שלפחות בהוגוורטס הקווידיץ' חסר פאנץ'.

ב. למה שמשחקים יקחו 3 שעות? קווידיץ' זה משחק ממש משעמם אם ככה...

ג. גם לשיטתך מדובר שיש פער. אתה בסה"כ הופך את המקרים שבהם לרודפים יש השפעה לפחות קיצוניים. ברוב המשחקים, שהיחס הוא באיזור 1:1, 1:2 או אפילו 1:3 לרודפים אין יותר מדי משמעות.

ד. גם במקרים האלה למחפשים יש כוח לא פרופורציונלי כי רק הם יכולים לקבוע מתי יגמר המשחק. ויכול להיות סיטואציות שקבוצה הרבה פחות טובה עדיין תנצח עם כמה קליעות רצופות ותפיסה של הסניץ'.

לגבי החוץ מזה, אני מדבר על קבוצה רגילה עם רודפים ברמה בינונית.

א. נכוןניב שטרן

ב. ברור שמשחקים בדר"כ לוקחים שעות, הם לפעמים לוקחים גם ימים.

ג. אני מודה שיש פער אבל אני לא חושב שהוא עד כדי כך משמעותי. וגם אם אני יזרום איתך על 2:1 זה מאוד תלוי פעם בכמה זמן יש גול. כמה זמן יקח להם להגיע ל150:300.

ד. סבבה, בכל משחק יכול להיות פתאום מזל קיצוני לקבוצה אחת.

חוץ מזה, שחקנים הם מקצועיים, אם תוותר עליהם אתה תפסיד למרות שיהיה לך מחפש מדהים. גם אם יהיה לך שוער גרוע.

אני מודה שהמחפשים הם השחקנים הכי חשובים, ואם היה לי אופציה לבחור רק שחקן טוב אחד וודאי שהייתי בוחר מחפש, אבל זה לא הופך את שאר השחקנים למיותרים...

א. הידדThe Lion

ב. אז קווידיץ' הוא משחק סופר משעמם... זה יותר טוב?

ג.  אתה מסכים איתי שבמשחקים בהם הרודפים באותה רמה (=רוב המשחקים) אין להם משמעות? בנוסף במשחקים כמו 240:100, 310:180 (גם תוצאות כאלה יכולות להיות, ההפרשים בד"כ לא מדויקים) המחפש קובע את התוצאה. או במקרים שקבוצה מובילה בפער מוחץ של 170 נק' אז 2 סלים מהירים + סניץ' והנה תיקו/הפסד. זה מוציא את כל הקטע.

ד. כן אבל כש-150 נק' זה דבר כזה נזיל זה יכול לקרות בהרבה משחקים.

אני לא אומר שאפשר לעלות למשחק עם מחפש מקצועי וששאר השחקנים יהיו בגן חובה, אני אומר שברוב המשחקים (במשחק עצמו) לרודפים אין משמעות (בגלל שהם באותה רמה) והכל בעצם תפאורה חסרת משמעות ל-2 שחקנים שמחפשים את הסניץ', מה שמוביל למשחק משעמם ולא הגיוני. אני מדבר על המשחק עצמו, לא על השחקנים.

כותרתניב שטרן

ב. סבבה,לא אני המצאתי את זה שהוא יכול לקחת כמה ימים, זה כתוב בפירוש בסדרה.

ג. לא, כי אין דבר כזה באמת באותה רמה בדיוק וככל שיעבור הזמן הפער יעלה עד שהוא יגיע ל150.

ולמה ללכת רחוק? יכול להיות פער של 150 נקודות ואז סניץ ותיקו. סבבה, אתה צודק בעיקרון, ואני לא אומר שקווידיץ הוא משחק מושלם, אבל זה שזה יכול לקרות לא הופך את הרודפים והשוער למיותרים לגמרי.

אתה חוזר שוב ושוב על אותה נקודהThe Lion

לא אמרתי שהרודפים מיותרים לגמרי, גם לא שיש קושיה בפשט הכתובים. אני אומר שבתכל'ס, אם קווידיץ' זה המשחק הלאומי של קוסמים המצב ממש גרוע כי זה משחק עקר מכל הבחינות (עם ובלי בעיית המחפש שהזכרתי). אני לא חושב שאפשר להאשים את רולינג בזה, כי להמציא משחק טוב זה באמת קשה. אבל פרופורציות.

זה לא מתקדם לשום מקוםניב שטרן

אני לא חושב שקווידיץ' הוא "משחק עקר מכל הבחינות". הוא אכן ארוך מדי, אם כי לא בטוח שזה כזה נורא ואני מסכים שהמחפש *קצת* יותר משמעותי מהרודפים.

חוץ מזה, אחלה משחק. לדעתי.

נראלי אבל אם אין לך מה להוסיף לדיון פשוט נפסיק כי הוא קצת חוזר על עצמו...

אני רק אגידThe Lion

אתה לא מכיר ספורט אחר (נכון?) ולכן כלום לא מרגיש לך חסר. אני לא בא בטענות לרולינג, באמת שלא, אבל ביחס לכדורגל/כדורסל, עם העולם הענק שהם כוללים, קווידיץ' משחק מאוד חיוור שאת אחרוני כתמי הצבע שעליו אפשר להסיר בקלות כשמבינים שלעוף על מטאטא זה בעצם דבר נורמלי.

חוץ מזה, כן, הוא ארוך ומשעמם, והדיון יכול להיעצר.

רודפים או מחפשים?אודיסאוס
רודפיםניב שטרן
אני חושבנקדימון
אם אני זוכר נכון, מוזכר היכן שהוא שהמשחק הכי ארוך לקח כמה ימים, ובמצב כזה הפער בנקודות יכול להיות מספיק גדול כדי שהסניץ לא יעשה כלום חוץ מלעצור את המשחק ולגאול את המשתתפים.

בגרסה ההוגוורטסית שלו, אכן הסניץ עושה הכל ושאר מרכיבי המשחק הם בשביל ההנאה הסדיסטית של סליתרין.

הבעיה האמיתית היא שרולינג לא חשבה מספיקמתנחל בראבק

אם רולינג הייתה חושבת על זה לעומק היא הייתה אומרת שזה שווה רק 50 נקודות ולא 150.

מסכים, אבלThe Lion

זה גם גומר את המשחק. היתרון בלתת יתרון כ"כ לא פרופורציונלי כמו זה שככה שווה לגמור את המשחק.

אבל שוב, הכל חלק מבעייה הרבה יותר גדולה - קווידיץ' הוא משחק שטחי ומשעמם שחסר כ"כ הרבה אלמנטים ורבדים שיש בספורט אמיתי. 

אני כמובן לא מאשים בכך את רולינג, כי להמציא משחק מ-0 זה באמת מסובך, אבל אי אפשר להתעלם מכך ש(כאמור - )קווידיץ' משול לחיקוי דהוי מאוד שאת מעט כתמי הצבע שנותרו עליו ניתן לנטרל בכך שחושבים על זה שלעוף על מטאטא זה בעצם לא כזה מוזר.

העניין הוא שבהוגוורטס כדי לזכות בגביע הקווידיץ לאקעלעברימבאר

לא מספיק לנצח במשחק, צריך להיות עם סכום הנקודות המירבי בכל השנה. כלומר אם גריפינדור ינצחו 3 פעמים וגם סליתרין ינצחו 3 פעמים, מי שייזכה בגביע יהיה מי שיהיה עם הכי הרבה נקודות.

באחד נמשחקים ווד אומר להארי לא לפתוס את הסניץ מהר מדי, כדי לתת לקבוצה זמן לקנות נקודות, ורק כך הם יוכלו לזכוץ בגביע באותה שנה. כנראה שגם באליפות העולמית זה ככה

א. במשחקי נוקאאוט לא. ב. אין הכי נמיThe Lion

זה עדיין מאוד זניח.

אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמתאחרונה
אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה

אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד

סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

פה חשדתי!

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?

"מה?"

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"

"ואז"

"ואז!"

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"

"מה?"

"נו... היכרות איתם"

"אה...משחקי היכרויות!"

"אני מצטער ששאלתי"

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוס
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

ואיך אמר הארי?

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

פה חשדתי!"

נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך