בואו נשים את הדברים כהוויתםלחם מלא

הפגיעה הצהלית המאוד איטית והדרגתית בחמאס לא נובעת משיקולי יחסי חוץ, ההפך הוא הנכון.

עד כה פעלנו מהר כי ככל שעבר הזמן ירדה הלגיטימציה הבינלאומית למהלך הצבאי. אז ניסינו להספיק כמה שיותר בכמה שפחות זמן על חשבון צורך מבצעי.

אבל דווקא עכשיו אנחנו פועלים נכון.

כמי שנמצא בשטח בצו 8 אני רואה סימנים ברורים לכך שהמטרה היא ריסוק מוחלט של החמאס בעזה. לא אפרט את הסימנים לכך בפומבי.

בשורות טובות לנו ולכל עם ישראל.

אתה יכול לפרט יותר?רועישםטוב

למה זה נכון?

זה כבר 25 יום, הבנתי שהעלות כבר עברה את ה-100 מיליארד שקל, כל יום כמעט יש הרוגים, פצועים ובעיות מסוגים רבים.

כלומר - לכאורה צבא כמו צה"ל אמור לעשות כזאת פעולה תוך שבוע-שבועיים מקסימום.

למה אנחנו אוטוטו כבר בחודש ימים?

אף אחד לא מחפש שיעלה כמה שיותר כסףלחם מלא

ומן הסתם ככל שנהרוג להם יותר מפקדים ונהרוס להם מנהרות באמצעות חיל האוויר כך זה יקל על כוחות הקרקע לא?

לגבי סימנים לכך שהמטרה היא ריבוק מוחלט של החמאס לא אפרט.

מה זה עוזר ריסוק מוחלט של החמאסנקניקית

אם עדיין חיים בעזה 2 מליון ערבים תומכי טרור טרוריסטים בפוטנציאל ובמעשה?!?!

זה טוב להשמיד את חמאס, אבל זה פתרון זמני בהחלט. יכול להיות שיקח להם כמה שנים להתאושש אבל בסוף הם יצליחו לבנות את הארגון מחדש או לבנות ארגון טרור אחר. זה יקח זמן אבל מתישהו הם יתחזקו ואנחנו נרדם קצת, שוב אנשים יהיו שבויים באיזו קונספציה של כסף תמורת שקט, התרעה או שלום.

אחרי מתקפת פתע כזאת בטוח יהיו חקיינים נוספים שינסו את מזלם. וזה לא חייב להיות רק מעזה, גם ערביי ישראל והחיזבאללה ראו מה קורה כאן ויש להם פחות מה להפסיד ממנו.

הסיבוב הבא באופק, ויכול להיות שהוא יהיה קטלני לא פחות. 

יכול לעזור. תלוי איך ומה עושיםנפשי תערוג

חומת מגן היתה לפני 20 שנה.

עדיין הארגונים שם לא הצליחו להשתקם ברמה שהם מפוצצים לנו אוטובוסים כמו שהיה באינתיפדה השניה.

בדיוק. תחשבו על יתומים שגדלים מגיל קטן שיהודיםחסדי הים

ישראלים רצחו את האבות והקרובים שלהם כדי לשלוט בהם ולדכא אותם. הם יהיו צמאים לדם הרבה הרבה יותר.

מלבד כבר עכשיו שתודעת הג'יהאד מרקיעה שחקים בלבבות ועל פי דרך הטבע זה יתפרץ. ה' יגן.

הפתרון היחיד לגרש אותם כליל מארצינו.

אנחנו נשלוט ברצועת עזהלחם מלא
ברמה שתמנע מהם להתחמש ולבצע את זממם ונמנע מהם לחנך את הילדים שלהם בבית ספר על הצורך להשמיד את כל היהודים.
איך בדיוקShandy

נמנע מהם ללמד את זה נשים שומרים בכל כיתה? הם יכולים ללמוד את זה גם בבית או במחתרת..

אי אפשר למנוע באמת

וזה תמיד יהיה קיים כי תמיד עשיו שונא ליעקב

זה נקבע ככה מאז ומועלם

בכפר קאסם מחנכים בבית ספר להרוג יהודים?לחם מלא
האמת שאין לי שמץ...Shandy
לא יודע. אבל יצאו משם כמה פיגועים. זה לאחסדי הים

משנה מה תחנך, זה ענין של זהות. רוב הערבים גם בתוך ישראל רואים את מדינת ישראל ככובשת, והמלחמה עכשיו רק מחזיקה את תודעת ההתנגדות שלהם.

אתה לא תוכל לשלוט על עם אחר שמתרבה במהירות כל הזמן ומתנגדת בזהות וברעיון לעצם המדינה שלך.

זה גם לא הגיוני, זה גם מסכן את העתיד שלנו.

הרבה ערבים ישראליםלחם מלא
הוציאו סרטונים שמשווים את חמאס לדאעש ולנאצים, ומסבירים לעולם שהם *מקריבים* את העזתים למען רצח יהודים ולא נלחמים למענם.
גם ראיתי אלו שדווקא עודדו וגם דיברתי ישירותחסדי הים
עם שני ערבים ישראליים שגרים בתל אביב שפגשתי שחשבו שאני זר לא יהודי, ואחד מהם התחיל להראות לי תמונות של תינוקות בעזה, והם דברו נגד ישראל. פשוט נתתי להם לדבר מה שעל לבם.

על כל פנים גם הערבים שאתה מדבר עליהם שנגד חמאס, זה לא אומר שהם גם לא נגד ישראל, הם פשוט חושבים שהשיטה צריכה להיות אחרת.

בשכם ובג'נין כןברגוע
בגלל בתי ספר של הרשות הפלסטיניתלחם מלא
ארגון שצריך לפרק
לכן לא יעזור שצהל ישלוט ברצועהברגוע
צריך גם לשלוט על החיים האזרחיים שלהם (כמו כפר קאסם)
כן נכון. נצליח גם לחנך אותם לעזוב את האסלאםחסדי הים

ולקבל עליהם שבע מצוות בני נח.

כל תרבות השחיתות, הרצח ו"ידו בכל" ישתנה.

אתם חיים בהזיות.

מבחינה אידאלית היה צריך לגרש אותםברגוע
אבל מכיוון שזה לא מעשי בכלל במציאות היום, אפשר לעשות דברים אחרים זמניים שיועילו חלקית
מה שאתה מציע גם לא מעשי. נגיד נספחחסדי הים

את יהודה שומרון ועזה. יהיה בערך חצי יהודים וחצי ערבים במדינה (2.2+3.2+2 מליון זה בערך כמות היהודים אם לא קצת יותר). אתה חושב שזה יחזיק מעמד?

אי אפשר לברוח מפתרון התורה. כמו שאתה לא אומר תניח 3 בתים של תפלין או תחגוג שבע ימים חנוכה או תהרוג חצי עמלק וכדומה ככה לא עושים פתרון חצוי במצוות התורה. צריך לגרש את כולם שהם לא גרי תושב. בפשטות אי אפשר לקבל גר תושב היום, גם אם כן הוא חייב להאמין ב7 מצוות מכח תורת משה ולא דת אחרת שחוצצת, חוץ מזה שהם לא מקיימים אפילו 7 מצוות, והם לא משועבדים לחוקי המדינה וסכנה אליו.

להגיד פיתרון אחר זו כפירה במצוות התורה.

לשלוט שם בלי לספח, כמו שהיה לפני אוסלוברגוע

מבחינתך זה הכל או כלום

אני חושב ש"להרוג חצי עמלק" עדיף מכלום, ובמקביל להמשיך לשאוף לשלמות.

כמו שלהקים מדינה על חלק מא"י עדיף מלא להקים בכלל.

זה לא משנה אם אתה רק שולט שםחסדי הים
תחת ידך יש חצי ערבים וחצי יהודים. אתה לא יכול לשלוט על עם אחר בלי שיהיו לזה השלכות של התנגדות לאורך זמן.

השאלה למה מנסים להגיע. יש חולשות אבל תמיד צריך להעמיד מול עצמינו את מה שצריך להיות.

לא יודענפשי תערוג

יכול להיות.

כמובן לא באופן ישיר על ידי הספרים.

אבל אולי בין השורות של דברי המורים 

דבר ראשון זה לא נראה לי הכיווןנקניקית

מדברים על שלטון של האו"ם או של כמה מדינות מהאזור. נראה לי שרה"מ או מישהו אחר אמר בפרוש שאין עניין לספח את עזה.

וגם אם כן, יהיו לזה מחירים תמידיים של רצח חיילים ואזרחים שיצבו בעזה כחלק מהשליטה. כל אחד יכול לקחת סכין וגם נשק יכול להגיע מכל מיני מקומות כמו שיש בערים המעורבות בארץ. הם שונאים אותנו, ואם נשלוט ברצועה הם ישנאו יותר.

אי אפשר לחיות איתם לצידנו, להעסיק אותם בתוכנו. הפתרון היחיד הוא טרנספר. 

אני לא חושב שמה שהיה הוא שיהיהנוגע, לא נוגע

לא בגלל שאני סומך על מחנה הקונספציה כמובן,  אלא בגלל שנראה שמתרחש פה תהליך גדול הרבה יותר שאחריו דברים יהיו אחרת.

נשמח לגאולה ניסית, ואנחנו מתפללים עליה,

אבל ההתנהלות בפועל צריכה כמובן להיות לפי גאולה בדרך הטבע, שלוקחת זמן והניסים בה נסתרים.

יתכן מאוד שבקרוב תהיה מלחמה משותפת באיראן וגרורותיה שיכוסחו בעז"ה, ויחד עם דעת הקהל של העולם השפוי שמתחיל להבין מיהם הפלסטינים (ואולי גם ההסכם המסתמן עם סעודיה קשור)- יגיע בהמשך מצב שנוכל בהסכמת העולם (ואולי אפילו ברצונו) להחזיר לידינו את השליטה בהר הבית. וכשההר יהיה בידינו נוכל להתקדם לשלב הבא בגאולה.

כמה??? כמה בחורים צעירים וגיבורים נצטרך לאבדנקניקית

ב"ריסוק מוחלט" של החמאס??

כל כל כואב לראות את השמות שעכשיו מתפרסמים, ולהשתגע מדאגה למי שנמצא שם.

השמדת חמאס בלבד, זה אומר לא לפגוע ב"בלתי מעורבים", זה אומר להלחם בפינצטה, על קרקע בוערת, ולאבד את טובי בנינו בגלל תתי האדם הבזויים האלה.

זה לא שווה את זה!! אין שום סיבה בעולם לתת לחמאס ותומכיו לשיר את שירת הברבור ברצח חיילנו.

הההומניות איבדה את משמעותה ב7 באוקטובר. צריך לעשות את זה אחרת.

אז את אומרת לוותר לחמאס?נפשי תערוג
לא לא לא חס ושלוםנקניקית

זה ממש לא הייתה כוונתי.

אני אומרת שאם לא יהיה ערבים בעזה אז לא יהיה שם חמאס וגם לא טרור. לא היום ולא עוד כמה שנים.

אחרי שעזה תהיה מפורקת ומופצצת בצורה קטלנית, אחרי שיהיה מצור מוחלט, אחרי שגבול למצרים יהיה פרוץ. אז כל עזתי חפץ חיים יקח את רגליו ויברח מכאן, רק אז החמאס וכל העזתים יהיו מורתעים. ואז יהיה אפשר להכניס כוחות קרקעיים עם מינימום פגיעות בנפש.

לא יודעת איך אחרי 7 באוקטובר זה לא ברור שחיי חיילינו קודמים לחיי אזרחי האויב.

לצערי אף אחד חוץ ממך לא שואל אותי מה אני אומרת, אז נאלץ להמשיך לדאוג ולהתאבל.

מה שאת כותבת ברור לכולם.נפשי תערוג
בפועל אי אפשר לעשות את זה
נכוןנקניקית

וזה לא בגלל מגבלות טכניות.

כואב, פשוט כואב, לאבד חיילים בגלל זה.

יש גם דברים שאפשר לעשות ולא עושיםנוגע, לא נוגעאחרונה
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך י"ז בחשון תשפ"ד 20:08

לדוג' לשנות את נהלי הפתיחה באש במצב חירום של מצור על ישובים (גנץ מתנגד בגלל שיקולים פוליטיים). וכן לדאוג לציוד מתאים לכיתות הכוננות שבאחריות משרד הבטחון- יו"ש וצמודי גדר (גלנט מתנגד להעברת ציוד מהמשרד לבטחון לאומי בגלל שיקולים פוליטיים). וכן להפסיק להעביר כספים לרשות הפלסטינית (הקבינט אמר להעביר. סמוטריץ חוסם), ולהתנהג למתיישבים בצורה אוהדת והגונה מתוך הבנה אחרי מה שקרה בעוטף עזה שהם היו ויהיו העוטף של המרכז והשרון.

בגלל שנאת חינם וחוסר רצון להודות בטעות שלהם כרמטכ"לים ופוליטקאים, גנץ ואייזנקוט דרשו (וביבי מן הסתם קפץ על המציאה) שסמוטריץ ובן גביר יודרו מהקבינט המצומצם, למרות שהם אלו שקראו וקוראים את המציאות נכון, ולמרות שמהציבור שבחר בהם יש הרבה חיילים נופלים ומשפחות שכולות והאלף בית זה להראות אחדות ולא להדיר את נציגיהם ומהקבינט.

אז אני לא בטוח שההתנגדות לכתוש בעזה מבלי להבחין בין חמאסניק לאזרח (כלומר אבא, אח או בנדוד של חמאסניק בסבירות גבוהה) נובעת רק מלחץ בינלאומי ולא מהשקפת עולם. ויתכן שעם השקפת עולם תקינה דברים היו נעשים אחרת (לדוג'- לדחוף חזק הרבה יותר להגירה של כל העזתים, כתנאי לכך שלא נפציץ בלי הבחנה כל מקום שיש שם טרור).

בעז"ה שבקרוב הקב"ה יבוא בחשבון עם כל אלו והדומים להם, כולל דרעי הנבל, וכולל שופטי בג"ץ הפרוגרסיבים.

יו"ר איגוד הרבש"צים לערוץ 7: "רק בן גביר נענה למצוקת כיתות הכוננות"

צודקתאני:))))

פשוט לפוצץ את עזה.

שום בית ספר/בית חולים/גן בעזה לא שווה לחייל אחד שלנו

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך