לפעמים בתוך המציאות, אנחנו מאוד עסוקים בהסתכלות על המציאות הארצית, על מה שעומד לנגד עינינו, ומתוך כך גם בתסכול על מה שלא עובד כמו שהיינו רוצים.
אני גם מרגישה ככה ושותפה לתחושה, לתסכול מהמנהיגים שלנו שנראה שלא מגיבים בעוצמה שהיינו רוצים, לתסכול מהצביעות של ה'הומאניים' בעולם שדואגים ל'חפים מפשע' בעזה כשאצלנו עוד יש חטופים בפנים, וכו'.
אבל אני רוצה להזכיר לעצמי ולכולנו, שאנחנו בתוך מציאות שהקב"ה מכוון.
מאז שמחת תורה אני לומדת בתכנית של 'נ"ך יומי', והלימוד הזה (בינתיים בספר יהושוע וחלק משפטים) מזכיר לי כל הזמן שההיסטוריה הפשוטה שאנחנו עוברים, היא חלק ממהלך אלוקי.
אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים, אין לנו נבואה היום, ואף אחד לא יכול לומר על מה קרה לנו ככה, ומה עוד יצא מזה.
אבל אין שום ספק שהקב"ה פה בתמונה, והוא מנווט את מה שקורה.
והצורה שבה הדברים יקרו תלויה לגמרי במקום בו העם נמצא.
לא סתם נאמר 'לב מלכים ושרים ביד ה''. גם אם נראה בעיניים שלנו שהם אלו שמקבלים את ההחלטות, זה לא באמת רק בחירה שלהם. הם שליחים של העם, ומה שהם מחליטים זה לפי מה שאנחנו ראויים אליו.
אם בן גוריון היה מפחד מידי להכריז על הקמת מדינת ישראל, לא היתה לנו מדינה? חס וחלילה. אם הקב"ה החליט שתקום מדינת ישראל, אז הוא גם נותן את האומץ בלב של בן גוריון להכריז על ההקמה שלה.
ואם עכשיו למנהיגים שלנו אין מספיק אומץ להגיב בתקיפות כמו שהיה צריך, ולהרתיע את כל האויבים שלנו שלא יעזו לפגוע בנו יותר לעולם, אז כנראה שאנחנו עוד לא שם.
אם יש לנו את היכולת להשפיע בכלים שלנו כדי לשנות את זה (אם זה לנסות להשפיע על דעת הקהל, להעלות חומרי הסברה, להשפיע על השיח ברשתות, וכו') - וודאי שנכון לעשות את ההשתדלות שאנחנו יכולים, ולהתפלל שתהיה ברכה במעשינו וזה אכן ישפיע.
וכמובן שנכון תמיד להמשיך להתפלל, וללמוד, ולהוסיף זכויות, כי אנחנו אמנם לא רואים את ההשפעה הרוחנית של המעשים שלנו, אבל וודאי שהם משפיעים.
אבל להשקיע את האנרגיה שלנו בלדבר על כמה המנהיגים שלנו טועים ופועלים לא נכון - בעיני זה רק מוריד (מותר גם לפרוק את התסכול שלנו מידי פעם. זה בסדר וזה גם חשוב… אבל לא נכון לשקוע בתוך המחשבות האלו, שרק מורידות את המורל שלנו ומחלישות אותנו).
ולמעשה, אני חושבת שאנחנו כן בתהליך של שינוי אמיתי שקורה.
עד כמה השינוי הזה הוא מה שהיינו מייחלים אליו - אני לא יודעת. ונראה שייקח זמן עד שנדע מה באמת קורה. הרבה פעמים יש שינויים מתתת לפני השטח שלוקח להם זמן להתגלות.
אבל בעז"ה עוד נראה את הטוב שיצא, ואת העליה שנעלה מהצניחה הקשה הזו, גבוה יותר מהמקום בו היינו קודם…