פייסבוק או פורום ערוץ 7?שנטי
אני אישית לא מי-יודע-מה דוסה כמו כולם פה, ואני עולה על פייסבוק אם אני בכלל עולה על המחשב.

עליתי על ערוץ 7 כי רציתי לשתף אתכם במשו....

חברה שלי סיפרה לי שהיא עולה על ערוץ 7 ומדברת בפורומים. שאלתי אותה למה, הרי באתר ערוץ 7 את מדברת עם אנשים שאת לא מכירה, ובפייסבוק יש את החברות האמיתיות שלך שאיתם את יכולה לדבר.

היא אמרה לי שפייסבוק זה ממכר, ובאתר הזה יש דיונים ערכיים וחשובים.....

ועכשיו אני שואלת אתכם.....אין לכם מה לעשות בחיים? אתם לא מכירים אנשים בפורום, אז למה לדבר איתם???
תעלו על פייסבוק ותעשו עם חברים שלכם דיונים שם. זה מציאותי יותר וזה עם חברים אמיתיים שלכם.

חברה שלי סיפרה לי גם שהיה איזה בנאדם שקראו לו אורי שעבד על כולם.

אמרתי לה שזה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי! אנשים שמאמינים לאדם שכותב שטויות.....

אתם לא צריכים להאשים את ה"אורי" הזה....אם כבר תאשימו את עצמכם שאתם פתים

אני כבר צופה מעכשיו שלא יהיו תגובות טובות ונעימות לי
את - תמחלי לי - אידיוטיתgolani
ולכן אל תצפי ל"תשובות נעימות". אה לפורום שאת לא יודעת מהו ומתחיל להשמיץ את כותביו ולקרא להם בשמות.
אני לא מבין אותך...טל!=)
הפורום הזה זה כאילו לשתף.... אנשים שאת לא מכירה ולרא יודעת מראש מה תהיה התגובה שלהם...
חוצמזה זה פדיחות לשאול שאלות על אהבה וכאלה לאנשים שאת מכירה...
אנשיםםםםםםםםםםם אני לא מבינה אתכם!!!!!!!!!!!!!!שנטי
מה פאדיחות?????????  אם את מאוהבת ספרי לחברה שלך! בשביל זה יש חברים!!!!!!!!!!

תהיו מציאותיים יותר ותדברו עם אנשים שאתם מכירים....אני עדיין המומה שאתם עולים על פורומים במקום לדבר עם חברים שלכם.......זה עצוב ממש!

והאידיוט האמיתי זה בנאדם שמאמין לשטויות בפורומים.

זה עובדה, לא דעה......

עכשיו תסלחו לי, אני הולכת לדבר עם חברים אמיתיים שלי.............
לא, לפעמים יש דברים שאי אפשר לספר לחברים...אביה =)
נגיד שרבתי עם חברה שלי ואני לוידעת מה לעשות....
חוצמיזה, ערוץ 7 הוא אתר דתי ופייסבוק חילוניאביה =)
זה עושה את ההבדל
מצויין.golani
לכי ואת חזרי עד שתסכימי לבא עם רצון אמיתי להקשיב וכבוד לקהילה פה.
*ואל.golani
עוד אחת--שרית..
תפסיקו להמציא שמות וסיפורים!!!!!!!!
בדרך אגב-- למה את ממשיכה לעשות עוד שקרים חוץ מאורי??????.
אני אשמח מאוד אם לא תתבטא ככה.צחקן

קיפצץ... בכל אופן-לוחמת תמורות
בס"ד!

יש המון הבדלים:

נתחיל מזה שפייסבוק זה תועבה. למרות שב"ה אני לא נכנסתי, נכנסת ובע"ה לא אכנס לפייסבוק, שמעתי מחברות שלי דיבורים על החוסר צניעות בתמונות שמתפרסמות (של דוגמניות, שחקנים ושאר מפלצות). וזה רק תמונות של "כולם"- ולא התמונות המאד-מאד-מאד לא נקיות שכל אישה ואיש יכולים לשים באלבום שלהם.

זה גם כ"כ מבטא את תרבות המערב- איך אני נראית, האם התמונות שלי יפות. אם אני נראית יפה וזוהרת, אם השיער שלי נראה טוב מספיק. אם הבגדים הם הכי מינימליים שאני יכולה- כי זאת האופנה...

לאחרונה שמעתי על בדיחה חדשה - את (בד"כ נשים מתעסקות בזה יותר, אבל כנראה שזה גם לגברים) שולחת תמונה, והם מחזירים לך אותה משופצת ויפה יותר!!!

במילה אחת- התדרדרות.

וזאת המטרה של פייסבוק- ספר פנים, אלבום תמונות לכולם.

גם פה יש לכמעט כולם חברים אמיתיים מהבית, ואם לא- אז מוצאים אותם. אבל מה הקטע לדבר בצ'אט של פייסבוק "היי, מה שלומך?!" ולשנות את הסטטוס ל"אני הולכת לשירותים, הלכתי לישון" וכו'.

יש גם כיף בצ'אט. אבל בד"כ עדיף שתלכי לפגוש חברות בלי המחשב באמצע. לעומת זאת, פה יש אנשים שאני לעולם לא אלך לפגוש, ואני זוכה לקבל נקודת מבט גדולה על דעות עמוקות- יותר או פחות. בשביל המכתבים הפרטיים יש מסרים, ויש גם שיחה אישית.אבל הרוב הגדול של הזמן הוא בפורום, ושוב- זה כולל בד"כ הרבה דברים טובים שמרוויחים.

מדברים עם מי שפה כדי לדעת יותר גוונים. להיות על המחשב ולדבר עם חברה שנמצאת 2 בתים לידך- זה נראלי ממש ממש מטומטם. כי ברור שבד"כ עדיף לראת "פייס טו פייס", ולא "פייס טו בוק".אבל עם חברה שלא גרה בעיר שלי- זה מעולה לי אם אני אדבר ביעני צ'אט (שיחה אישית).

וכל היופי זה שהדיון מורכב מיותר מ-2 אנשים, ומהרבה דעות. כי אתה מגלה שיש הרבה דעות, יוצא קצת מהבועה שלך ומקבל עוד גוונים. יש כאן כמה (אני מעלה פה את "אח...", אבל יש עוד כמה) שהעצות שלהם פשוט חכמות ומעמיקות לשורש. וזה באמת עוזר. "אח..." גם נותן דבר תורה ממש יפה לכל שבת, בתוספת בדיחה  ו\או סיפור קצר שקשור לד"ת.

ועוד על הדיונים- אני חושבת שהסברתי את הכיף בזה שלא כולם "כמוך"- כי אחרת אין דיון. יש גם כיף בזה שאתה יכול להשתמש בכינוי כדי לכתוב על בעיה, שלחברה לא היית מספרת עליה. ויש הרבה רעיונות- לא קשה לחשוב עליהם לבד... זה יכול להתחיל מתסכול בציון ולהסתיים בחוסר אמונה- מגוון נושאים שאתה חייב לפרוק, להתייעץ, אבל מתפדח לעשות את זה.

ועכשיו על אורי-
זה באמת נקודה רגישה יותר. זה לא היה מישהו כותב בעילום שם, זאת היתה התחזות.
וברור שזה ישר נוגע בך!!!
זה לא פתיים, זה אנשים עם לב ע-נ-ק!!!

אני אכתוב לך באישי אם את לא מבינה לבד, כי אני לא רוצה לכתוב את זה לכל הפורום.

אז אם הבנת את מה שהתכוונתי להגיד על ערוץ 7 ופייסבוק- מעולה.
אם לא- תגיבי.

אם כי אני חייבת לציין שאין לי שום כוונה \ רצון לגרום לך להיכנס לערוץ 7.
עדיין לא הכי משוכנעתשנטי
אוקיי, אני לא שמה תמונות שלי בפייסבוק בגלל שאני לא רוצה לעשות פוזות שכולם יראו.

וחברה שלך צודקת בקשר לתמונות הלא צנועות, אבל זה רק אם את נכנסת למשחקים ודברים כאלה.....אני לא משחקת, רק מדברת!

ובבקשה אל תתחילי להגיד לי שפייסבוק הוא לא צנוע וערכי.......אחת המגיבות פה אמרה שהיא עולה על הפורום הזה כדי לכתוב שהיא מאוהבת! זה ערכי? ספרי לסבתא......

ואת פיספת ל-ג-מ-ר-י את המטרה של פייסבוק. זה לא להתכתב עם שכנים שלך, זה לשמור על קשר עם אנשים רחוקים ממך. (בנות שפגשת מקייטנות למשל, או דודים שלך מחו"ל........)

זה כמו טלפון בחינם.......מה אכפת לי להגיד שלום לחברה שלי בחינם אה?

עד עכשיו לא ראיתי אף בת כותבת בסטטוס שלה שהיא הולכת לשירותים, אז אם אני אראה את זה אני אעדכן אותך סבבה?

אין כמו לעשות דיונים עם חברות שלך, לדעת מה הן חושבות, ותאמיני לי זה לא נקרא להיות בבועה.

אני רוצה לדעת את דעתן של חברות שלי ולא של חוצניקים שמאלנים ואנשים כאלה.

ואם את רוצה לפרוק את עצמך, למה לא לספר לחברות האמיתיות שלך? לא צריך להתפדח!!!! מקסימום אם זה מפדח להגיד בפרצוף, אז אפשר לכתוב בפייסבוק........

ובקשר לאורי, אנשים כאלה הם פשוט פתיים! זה עובדה! כל אחד יכול להתחזות, וזה תמיד קורה, אז שאנשים פשוט ישמרו ת'תמימות שלהם לעצמם, סבבה?

אני מבינה את הדעה שלך, אבל אני חושבת שאת צריכה לבדוק כמה עובדות לפני שאת אומרת דברים על פייסבוק או דברים אחרים.....

בכללי אני נגד לעלות על המחשב......זה לא בריא בכלל, ואם אני יודעת מה טוב לי, אני לא אעלה על פייסבוק או ערוץ 7!

אני הולכת עכשיו החוצה להנות עם חברות שלי, אפילו שיש חמסין

יאללה, כל מי שקורא את זה שפשוט יסגור את המחשב ויצא החוצה!!!! (תתארגנו ליום העצמאות או משו )

חלאס עם ערוץ 7 וכול שאר הזבל באינטרנט.........ביי!

יום עצמאות שמח!!!!!!!!!
סחטין עלייך!תפוזה 1
...דברי שיר.
אני חושבת שאם את מרגישה שזה נכון וטוב לפתוח ת'חיים שלך בערך לפני כל העולם כולל תמונות ודיבורים עם "חברות" סתם.. אז את יכולה להנות מאוד בפייסבוק בפורום הזה נמצאים[ככה אני חושבת] אנשים שבאמת יש להם בעיות והם רוצים לפתור אותם ולהתייעץ עם אנשים שלאו דווקא מכירים אותם...או אנשים אחרים שעוזרים  להם!!
זה ממש חשוב את יכולה לנסות לקרוא את ההודעות והשרשורים בפורום ולהבין בעצמך.. זה לא בסדר שאת מצדיקה מישהו  שעבד פה על כולם בלי שאת מבינה מה זה אומר  בעצם .. זה לא פורום של פתטים שיהיה ברור!! [התגובות מגיבות למה שאת כתבת הדברים שכתבת לא היו נעמים ולכן...]
אורי עבד עלינו????אביה =)
אופס...
שנטי כנסי..גולי =]
את צודקת במה שאמרת על הפייס אבל גם לוחמת תמורות צודקת במה שהיא אמרה על ערוץ 7.....

‏‏‏אז פשוט פותחים גם וגם...גם מדברים עם חברות גם שומרים על קשר גם נמצאים בפורומים...ואחד הדברים הכי חשובים זה הפורומים סגורים...נגיד לדבר עם הכיתה שלך בלי כל שאר הרשימת חברים בפייס...
אפשר גם צ'אט בגימייל אז למה בפייס?רויזא
כי כולם בפייס ד"כ לי יש ערוץ 7 פתוח וגם פייס...The Juggler
כי אני שונאת פייסבוק!ד"ר אריק
בס"ד
אין בו מה לעשות והוא משעמם!
"ואו!הינה תמונה של עצמי!חברה שלי העלת!"
מ-דהים!
מה אני יגיד לך, היה לי עם זה הרבה דיונים בכיתה...
אבל זה דעה שלך, לא מכריחה אותך לחשוב כמוני.
גולני-למה התגובות שלך תמיד כאלה?
למה פייס זה דבקה כף!!!The Juggler
ת'אמת? פייסבוק..המלכה של העולם
אני מכורה פחות או יותר לפה..
ואני מדברת עם אנשים שאני לא הכי מכירה שבעולם..
ובפייס אני מדברת עם אנשים שאני כן מכירה..
אז..
עדיף להיות מכור למשהו בטוח..
לפעמים יותר בטוח לדבר עם אנשים שלא מכיריםלולה=]
תחשבו על זה..
נניח, את ממש עצבנית על חברה שלך, וכל הרשימת חברים שלך יודעים מה קרה איתה ואין לך שום אפשרות להוציא עליה את העצבים בלי שכולם ידעו ויראו, ואז גם מחר, בבי"הס יביאו אלייך ויהיו חייבים להגיד משהו על הסטטוס שלך אתמול.
אז באים לפורום, אפחד לא מכיר איתך פה ולא מכיר את החברה שלך ואת יכולה להוציא את העצבים כמה שבאלך וכולנו נתמוך בך.
זו סתם דוגמא.

פייסבוק זה לא כזה נורא, רק כמו בכל דבר צריך לשמור על גבולות- בכל הנושאים שמסוכנים שם.

תגידו.. לא נמאס לכם מדיוניים על הפייסבוק?

אחד מהכללים הבסיסיים ביותר בתרבות האנושיתgolani
הוא - כבוד. את באה לקהילה שלפי עדותך לא כתבת בה מעולם וישר מבשרת לחבריה שהם פתאים ואידיוטיים. לכן לדעתי יש להתעלם ממך ולחכות עד אשר תתנצלי - אני לפחות לא מגיב לך בל"ן(ויש לי מה להגיב) כל עוד את לא תתנצלי על דברייך.
זה אפעם לא יקרה.. לפחות לא לי..המלכה של העולם

את יודעת, ממש לא אהבתי את צורת הדיבור שלך.אביה...
קודם כל את חדשה פה ואין לך מושג מה הולך פה, אולי את שומעת מחברות - אבל דעה אישית אין לך,
אז אל תתחילי להשמיץ פה את הפורום.

כדאי שתדעי שפייסבוק וערוץ 7 לא סותרים אחד את השני - לכל אחד יש רעיון שונה:
פייסבוק זה בשביל לדבר עם חברים\קרובים וכדי להכיר אנשים חדשים,
וערוץ 7 זה פורום עם אנשים שלא מכירים שאפשר לדבר איתם על דברים שרוצים לשתף.
או משהו בסגנון... [יש לי גם וגם אז אני אומרת מנסיון]

על מה הויכוח - אני לא מבינה. שכל אחד יעשה מה שבא לו, לא צריכים עזרה.
אם את לא מרוצה - תודה, שלום ולהתראות.

הודעה שמנוסחת כך אינה ראויה לתגובתי.מתו"ש
בס"ד

שנטי, הפסדת!...
מה זה האתנשאות אצות אי כולה הביעה דעה....The Juggler
רואים שאת לא פה בדר"כ....עץ על מים
מזה הבדיחה הזאתי????????

א). הפייסבוק הרבה יותר מסוכן מפה למרות שגם פה יש בעיות לפעמים....

ב). בפייסבוק את לא באמת תלכי לחברות שלך ותגידי להם את הבעיות האמיתיות שלך אולי תגידי את החיצוניות כי כולם ילעגו לך לפעמים ופה כאשר אפחד לא מכיר אותך למה שילעגו לך אנחנו נוער שכולם פה באמצע החיים הלא פשוטים ומי שנכנס לפה זה במטרה לשתף ולהשתתף ולא לצחוק על הבעיות של כולם ממש לא!!!

ג). כמו שאמרו בעוד תגובות בפייסבוק זה חילוני!!! ואם את לא חוסמת כוווווווולם נכנסים לך להכל והם יכולים לראות הכל....פה זה דתי ואין משו שיכולים להכנס לך יותר מדי!!!!!

ד). מישו פה אמר שבג'ימל יש צ'אט חדשות בשבילכם ג'מל משתכללים כל הזמן יש לה עכשיו : צ'אט, באז כמו בפייסבוק אבל את חוסמת למי בדיוק את מרשה שיראו את זה ואפשר לעלות תמונות והכל כמו בפייסבוק אבל הרבה יותר בטיחותי!!! וזה גם משמש לעוד מטרות ,יש להם sms בחינם!!!, יש להם אפשרות להעלות דברים מפלא' ממש חדש יצא סוף שבוע שעבר!!!

בהזדמנות שיהיה לי כח נמשיך!!!
ואם את כלכך לא מרוצה אז למה נכנסת להראות לנו כמה אנחנו אדיוטים?????
אז תודה רבה לך ובייי אם לא רוצה אל תכנסי ואל תזלזלי באף אחד!!!! כולנו יהודים אפילו שאנחנו אדיוטים ס22ה????.
לוידעת מה איתך, אבל החברים שלי בפייסבוק מקשיבים ליהמלכה של העולם
לבעיות שלי כמו גדולים..
ואני מדברת עם חברים שלי.. ועם אנשים פה, כבר לא..
זה כבר בעיה אחרת שאת לא פתוחה עם החברות שלך ולא מדברת איתם על מה שבא לך..

בקיצור גוש_קטיף, אני ממש ממש ממש ממש ממש לא מסכימה איתך..
שימו לב אנשים! (כולל גולני)שנטי
סתכלו איך אתם מדברים! אתם סותרים את עצמכם!!!!

כן אני חדשה, אז????

אני באתי להביע דעה.......לא רוצים לשמוע? סבבה! אל תפתחו ותקראו. באמת אני לא צריכה תגובות של אנשים שלהם עצמם אין כבוד לאחרים.

אז גולני, אתה סותר את עצמך, וממני לא תקבל שום הנצלות, כי הבעתי את דעתי ויש לי זכות.

רוצה להתעלם ממני? ב-ש-מ-ח-ה!

תפסיקו לחיות בבועה שלכם, ותהיו פתוחים לדעות של אחרים.

זה למה בכלל נכנסתי לאתר הזה, כי היה חשוב לי לראות מה כולם חושבים פה......לא באתי להשמיץ אפאחד!!!

ולהגיד לכם את האמת? אתם הוספתם לי הרבה חומר לחשוב, ויצאתי עם כל הדיון הזה עם משו.

אז תודה לכולם, אבל באמת. (אפילו לך גולני....יש משו בדברים של כולכם!)

ומי שלא אוהב את צורת הדיבור שלי, שיבין, כך אני מדברת.......תתרגלו

אז פסדר, הדיון הזה לא היה בשביל כלום......

יום עצמאות שמח אנשים
חוצפה.golani
באה לקהילה שלפי עדותה בחיים לא כתבה בה וקוראת לחבריה "פתאים" ואחרי זה מתלוננת. ומה זה התירוץ הדפוק הזה "ככה אני מדברת"? אני יכול להבין  שיש לך חולשות שאת מתקשה לשלוט בהם, לגיטימי, גם לי יש.  אבל אם מעירים לך אז פשוט תתנצלי ותגידי "מצטערת, פשוט קשה לי לשלוט בזה" ותנסי לעבוד על עצמך ואל תגידי בחוצפה "ככה זה סגנון הדיבור שלי".
גולני אני לא מבינה על מה העצביםשמחה ואמונה
היא לא אמרה שום דבר רע.. באה לומר את דעתה..
תלמדו כבר לקבל דעות שונות משלכם..
לקראו לכותבי הפורום "פתים"golani
זו כתיבה מכובדת מאוד, אין ספק.
זו לא סיבה לקרוא לה אידיוטית..שמחה ואמונה
זו מידה מקובל פה בפורוםgolani
להושיט את הלחי השנייה. למזלי אני לא לוקה בה.
*מקובלתgolaniאחרונה
למלכה של העולם ולשנטי!!!עץ על מים
קודם כל לא הבנת אותי נכון אבל בהחלט יש נושאים שהייתי מעדיפה חברות וזה אבל יש נושאים שממש אבל ממש לא מה לעשות בתכלס היה לי פייסבוק וסגרתי אותו מאד מהר הרגשתי פשוט שאין קטע....אני נהנית בדברים אחרים ותאמיני לי אני פתוחה אם חברות שלי אבל לא כל נושא הייתי רוצה לדבר אם בן אדם שמכיר אותי ויש לי חברות מדהימות כאילו אבל מה לעשות אילו העובדות.....
ושנטי פתחת דיון על דעתך ובסבבה אין לי בעיה אם זה דברי בצורה כזאת וכזאת אותי זה לא מעניין אבל זכות כלונו להגיב את הדעה שלנו בדיוק כמוך גם בשפת דיבור שלנו......
שאחותי היתה כל היום מגיבה בפורומים לא כלכך הבנתי אותה חשבתי כמוך ועכשיו אני מבינה מה היה הקטע.....את מכריה בנות חדשות וזה ממש נחמד וגם אנחנו פה בשביל לעזוראחד לשני וזהו בפייסבוק הרבה נכנסים בשביל להנות ולא לעזור וזה כבר עושה תהבדל.....אבל יאללה שכל אחד יעשה מה שהוא חושב וזה אני לאט אחראית על אפחד פה!!!
ההבדל העיקרימשה
פייסבוק וטוויטר מתאימים למשפט קצר או שניים, פורום הוא במה לדיון יותר רציני ומושקע.
הצחקת אותישנטי
תעשו לי טובה, מי שלא היה על פייסבוק, אבל שמע עד כמה זה לא צנוע ובלה בלה בלה, אז שלא יגיד כלום על זה סבבה? פייסבוק מתאים לכל נושא ולכול שיחה. יש עמודים בפייסבוק כמעט על כול נושא, ושם אפשר לעשות דיונים, שיכולים להיות מושקעים וארוכים.
שנטי יקרה!רויזא
בס''ד

אם לא בא לך לשמוע דעות של אחרים ואת חזקה בדרך שלך אז למה נכנסת לפורום בכלל?
עוד שאלה לי אליך: באת לשכנע אותנו להצטרף לפייס או משהו כזה?
נדמה לי שכולם, או רובם של החברים בפורום הזה, מכירים את הפייס, והעדיפו את הפורום הזה! והם ידעו למה!!!!!!!!
רוצה שנענה לך? אולי זאת התשובה המתאימה!
חיים בדמוקרטיה, כל אחד עושה מה בא לו!
תודה והמון הצלחה בהמשך החיים
רויזא
אני בפייסבוק יותר משנה ואולי פעם אחת נכנסתי לדיוןבקטנה
משמעותי ורציני, עשי לי טובה נשמה, בואי לא נעבוד על עצמנו. כאן את יכולה לפתוח מה שיחה כששם- זה לא באמת יקרה הכל שם זה סתם צחוקים והכי רציני שם זה "מפקד ב4 לא לאחר", יש מבין?
אתם מכלילים..וזה גרוע..המלכה של העולם
לא כולם כמוכם..
ויש אנשים שהפייסבוק אצלם זה קצת יותר מ-''מפקד ב-4 לא לאחר..''
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך