שלושת הילדים האחרונים שלי (מלבד הקטנה), מסתבר, דילגו על גיל שנתיים הנורא (או לפחות עברו אותו יחסית בקטנה) - אבל הוא הגיע בגדול בגיל ארבע...
אחת מהן עדיין בו לפעמים, האמת
. השני - רק מדי פעם יש הבזקי עצבנות ובכי כמו שהיו לו בגיל ארבע-חמש. והשלישית, בת רבע לחמש, חוגגת אותו במלוא עוזו...
למשל:
בוקר. "את רוצה לקום מהר כדי שאבא יספיק לקחת אותך לגן באוטו?"
בהתחלה אין תגובה. אחר כך יש תזוזה, אבל במקום לנוע במלוא המרץ, היא מתחילה לבכות. ובמקום להתלבש, היא מתחילה להתרגז. וכשאני מנסה לעזור לה להתלבש - היא מתרגזת כפליים...
בסוף, אחרי הרבה זמן ואחרי שאבא כבר הלך, הבטחת ממתק וסטופר בשעון עושים את שלהם והיא מתלבשת. כמעט.
"את רוצה עכשיו קודם לנעול סנדלים או קודם להסתרק?"
אין תגובה. וכשאני מנסה להחליט בשבילה - היא שוב מתרגזת ומתעצבנת ובוכה ואפילו מרביצה...
סוף סוף, אחרי אזכור הממתק, היא נעולה ומסורקת.
"מי את רוצה שייקח אותך לגן, אמא, האח הגדול או אבא של חברה שלך?"
שוב אין תגובה. רק בסוף, כשאחיה כבר כמעט הולך, היא מצטרפת אליו בדרך לגן...
כל זה רק בבוקר.
אחר כך יש את הדרך חזרה הביתה, עם תלונות בלתי נגמרות.
ואז יש את הצהריים-ערב בבית, עם קריאות בלתי פוסקות של "משעמם לי בבית!" (וכשמנסים להציע לה רעיונות לתעסוקה, היא לרוב מסרבת לכולם)
ואז כמובן ההשכבה הסיוטית, כשהיא לא מוכנה לשכב להתקלח ולללבוש פיג'מה, ולא מוכנה להיכנס למיטה, ולא מוכנה להישאר בה אחרי שכבר הוכרחה, ולא מוכנה לשמוע את הסיפור שכולם שומעים, ולא מוכנה לעסוק בדברים שקטים במיטה, ומרעישה, ויוצאת מהמיטה, וחוזר חלילה... עד שבסוף היא נרדמת מותשת...
עייפתי...
ואני כל הזמן תוהה לאן נעלמה הילדונת המתוקה שתמיד רק רצתה להצחיק את כולם ושיכלה להעסיק את עצמה שעות במשחקים שונים...
יש טיפים להתמודדות בכיף ובטוב?
)

כבר פעם שנייה בימים האחרונים שאני כותבת על קושי עם אחד הילדים - ויום למחרת יש שיפור משמעותי!
איזו חוויה לא נעימה
יש יותר מדי פרטים ודברים שצריך לשים לב אליהם, שאין לי כוח…