אני רוצה לענות קודם על השאלה האחרונה שלך:
אין כאן נכון או לא נכון.
אין מעשה ראוי ומעשה שגוי.
אנחנו צריכים לקבל החלטות בלי לדעת מה יהיו ההשלכות שלהם, ולשאת בתוצאות של הבחירות שאנחנו עושים.
רק בדיעבד אנחנו לומדים אם הבחירה היתה טובה או לא...
אני חושבת שאת צריכה לשאול את עצמך:
האם תתבאסי אם לא תנסי לעשות את הצעד?
האם הצעד הזה שווה את המבוכה הפוטנציאלית?
אלו שאלות שרק את יכולה לענות עליהם.
אולי כדאי לנסות לדמיין לעצמך בראש את האופציות השונות של מה יכול לקרות, ולבחור את זה שאת הכי מתחברת אליו.
יש שלוש גישות שאני חושבת עליהם, ואולי אחד מהם יתאים לך:
א. לפנות לגורם שלישי שישמש כשדכן - יברר מולו אם הוא מעוניין.
ב. שאת תשמשי שדכנית - ואפשר בהודעה\בשיחה - לשאול אותו אם הוא מעוניין בקשר רציני, בלי להגיד שהכוונה זה אלייך, ואם הוא אומר שכן - אז להציע את עצמך.
ג. לדבר איתו בכנות - להגיד לו שמבחינתך הקשר בינכם הולך ומתקרב, שאת מרגישה בשלה ומוכנה לזוגיות למטרת נישואין, ולכן הקירבה הזאת היא סבבה מבחינתך רק אם יש לה פוטנציאל חתונה. אם הוא רואה בקשר הזה פוטנציאל ג"כ וזה מתאים לו עכשיו - מצויין, ואם לא, לנסח יחד גבולות גזרה איך לשמור על קשר ראוי שיאפשר לכל אחד מכם איזשהו מרחב מחיה. גם אם הוא מסכים לצאת, אולי כדאי לדבר על זה שאם תיפרדו - איך מצמצמים את המבוכה בהנחה שתצטרכו להמשיך לעבוד יחד. (ואני רוצה להזכיר: זה שאנשים נפרדים, לא אומר שאחד הצדדים הוא רע, אלא שהזוגיות הזאת לא התאימה לכם, והצד השני יכול להיות אדם מדהים וטוב וחמוד וכו').
אני חושבת שחשוב לזכור ששניכם אנשים בוגרים.
באופן אישי, קרה לי משהו דומה מהצד השני - קיבלתי הצעה דרך צד ג' למישהו שהיה לי איתו קשר קבוע (ועדיין יש), שמבחינתי בכלל לא בכיוון שלי, ומייד אמרתי לא והבהרתי שאין מצב בעולם (מבהירה: הוא היה בעניין). כן, היה לי קצת מביך בהתחלה, אבל מה לעשות, הקשר הזה עדיין קיים, ולמדתי להיזהר יותר כדי להבהיר שאני ממש לא בכיוון זוגי.
ועוד דבר שאני חושבת שהוא מאוד חשוב -
אל תחליטי בשבילו דברים.
כלומר - כן, הוא צעיר בשנה. כן, הוא לא עשה צבא - אם הדברים האלה בסדר מבחינתך, תשאירי את זה לשיקול שלו. תני לו להחליט אם זה מתאים לו או לא.
ועוד דבר אחרון -
מה יקרה אם הוא יגיד שממש טוב לו וכיף לו איתך וכו' אבל הוא מרגיש צעיר מידי, ושהוא לא מוכן כרגע לחיי נישואין.
זה יכול לקרות, ולכן אני חושבת שאת הצעד שתעשי - תעשי כמה שיותר מהר, כדי לא לבנות מגדלים באוויר אם זה לא רלוונטי. כי לחכות למישהו תקופה של שבועיים זה נראה לי סבבה, שנתיים נראה לי פחות סבבה. במקרה כזה הייתי אומרת לו שיברר כשהוא מוכן אם זה בכלל רלוונטי, כי אולי בשלב הזה את כבר נשואה +....
בהצלחה בהחלטה!