ילדתי!
ילד מתוק ויפהפה ב"ה 
חלום שחלמתי בלילה שאחרי הלידה- אני מגיעה לעבודה למחרת, תוהה לעצמי, איך זה יכול להיות? הרי רק אתמול הייתי עם צירי לידה?! ואז הצוות שלי אומרות לי "כן, ועכשיו גם יש לך תינוק קטנטן בבית" ואני לרגע לא מאמינה, ממששת את הבטן ההריונית שכל כך התרגלתי אליה, והיא כבר לא שם, מופתעת, באמת יש לי תינוק??
והחלום הזה ממש משקף. התכוננתי ממש ללידה. חיכיתי לה. כבר חודשים עם צירים כל ערב, מורגלת בקשב לגוף ולסימנים שהוא מביא לי, מכוונת ללדת.
גם את הילדון ממש הכנתי ללידה. סיפרתי לו שיש לאמא תינוק בבטן ושיום אחד הוא ירצה לצאת. הכנתי אותו מה יהיה איתו בזמן שהתינוק ירצה לצאת מהבטן. ממש הכנתי אותו לימים של הלידה והאשפוז אחריה. הסיפור נגמר בזה שאמא תחזור עם התינוק, המשפחה שלנו תגדל, הילדון יהיה האח הגדול והתינוק יהיה האח הקטן שלו.
לא התכוננתי בכלל לרגע שאחרי, אפילו לא פיניתי מקום במגרות לבגדי תינוקות. לא הייתי צריכה לעשות קניות כי זה ילד שני, לא הייתי צריכה לכבס ולנקות הרבה דברים כי איחסנתי הכל ממש טוב אחרי הגדול.
וזהו, הלידה עברה, הילד כאן, ואני צריכה ללמוד אותו מחדש. מזל שההנקה זורמת הרבה יותר בקלות מאצל הראשון. (נכון לכל היולדות כואב להניק בהתחלה? אם הוא לא יונק דם מהפצעים שלי כמו האח הגדול שלו אז אני קוראת לזה בסדר. נכון הוא קצת יגדל והכאב יעבור?)