בניסיון רגע להיות "בתוך הנעליים שלהם" / של חמותך ולהיכנס רגע לראש שלהם יכולה להועיל כאן.
ודווקא התבוננות כזו והתמקדות כזו יהיו אפשריים לך מתוך היותך אישה רגישה ועם יכולת ראיית האחר. זו מתנה יקרת ערך וכאן היא לגמרי יכולה לבוא לעזרתך ולתרום לך רבות מאוד
ואשרייך שזכית בתכונות יקרות אלה!
אם ננסה רגע לנתק את כל "רעשי הרקע" ולהתמקד רגע בחמותך -
שהיא רק לרגע לא חמותך אלא אישה מן השורה
שהיא אמא
שאת בתור אמא יכולה להבין אותה מאוד
ויש לה בן שגויס
והיה חודש בדרום
ועבר לצפון
שתי גזרות חמות ומסוכנות מאוד
ועכשיו רוצה לחזור לעזה, מקום של שיא מיקוד הלחימה כרגע
והיא, אמא, ודואגת מאוד לבנה. גם אם "רק" בלב ובפנים ולא מוציאה זאת החוצה.
ולו יצויר שבנך המתוק כרגע בעזה והוא נשוי ואת מאוד אוהבת את כלתך אבל את בעיקר בעיקר דואגת לו
ובעיקר מנסה למצוא ידיים ורגליים בתוך כל הבלאגן והקלחת שנכנסנו אליה כולנו, כל המדינה, מה7/10
ובתוך כל זה לכל אדם יש מנגנוני התמודדות שונים
אולי מה שעוזר לחמותך לשרוד מה7/10 אלו מנגנונים יותר של הדחקה או שמירה בפנים,
אבל מאוד יכול להיות שגם היא, כמו כל אחד ואחת מאיתנו, בקושי גדול מאוד מאז.
גם מההלם שזה היכה בכולנו
גם מכל הבשורות הקשות שמלוות את העם שלנו
וגם מדאגה פרטית על בנה שלה שבעזה.
ובתוך כל זה, מאוד אנושי (לא אידיאלי, נכון, אבל מאוד אנושי) לא למצוא אנרגיות נוספות. כי כולן מרוכזות לאותה הישרדות ולאותה דאגה לבן ולאותה השתדלות רק לעבור יום ביומו.
ואולי בזמן אחר היו יותר אנרגיות להתעניין גם בכלה הנפלאה, אבל כרגע פשוט אין. אפילו לעצמה אולי אין.
וכשהיא אומרת לך: "אבל הוא *שם*... *אצלו* יותר מפחיד מאצלנו" - אולי היא מבטאת דאגה כנה של אם לבנה. וזו הצורה שלה להביע אותה כרגע.
כלומר לאו דווקא ניתוק - אלא צורת ביטוי לפחד, לדאגה, שימוש במילים קצרות וממוקדות בתור מנגנון הגנה שמגן עליה מפני הבעתה הגדולה וכן הלאה.
והמבט הזה שרואה רגע את כל ההתנהלות דרך עיניה, אפילו אם זה "רק" דרך לימוד זכות ועין טובה - יכול להקל גם עלייך מאוד.
כי לא סביר שהיא תרצה לפגוע בכלתה בכוונה חלילה, לא סביר שתרצה לצער אותך, לא סביר שהיא פשוט רעה ורוצה להכאיב.
יותר סביר שהיא מצויה בכאב, בקושי, בדאגה ובהתמודדות שלה, והאנרגיות אצלה כרגע מאוד מצומצמות לכן היא מנצלת אותן במעגל היותר אישי כרגע.
גם את כמובן בתוך המשפחה שלה ובתוך המעגל שלה, כמובן! רק שבעת מלחמה כמו בעת מלחמה אנחנו ממש לא במיטבנו. כולנו. וכל אחד איפה שזה תופס אותו.
המאגרים שלנו מאוד מצומצמים והיכולת שלנו אינה אותה יכולת והנפש ספגה וסופגת מכות מאוד קשות וכואבות כבר חודשיים וחצי.
(יכולה להעיד על עצמי שאני פחות בהרבה מאוד מובנים. פחות האמא שאני רוצה להיות בכל יום, פחות עם אנרגיות ויכולת להתעניין גם במעגלים קרובים יותר ורחוקים יותר, פחות אחות קשובה ונוכחת, ופחות בעוד דברים - וזה לא כי יש לי כוונה רעה חלילה, אלא פשוט שאת כל ה"יותר" לקחה ההתמודדות עם המלחמה וכל מה שהיא מביאה איתה. אז נשאר כעת "פחות" ממני.
אפילו לכתיבה/קריאה בפורום כדוגמא לא הצלחתי להגיע כמעט כלל, וגם כעת שכן מצליחה לקרוא מעט או להגיב מעט אני מרגישה מבפנים שאלו לא אותם הכוחות שהיו לי ויש כמו מסך של אנרגיה מוגבלת שמהדהד בתוכי ו"עומד על המשמר" כל שנייה שאשים לב מתי אני לוקחת אנרגיה שאין לי כרגע בנמצא.
וזה אנושי ובסדר. וב"ה בתפילה ותקווה שלאט לאט נתאושש כולנו בתור יחידים ובתור עם ונחזור ליותר שלנו, לכוחות גדולים ולאור גדול וישועה שלמה ב"ה בכל התחומים.
נסי רגע לחשוב גם עם עצמך - האם יש מצבים בכל החודשים האחרונים בהם היית קצת "פחות" ממה שהתכוונת או רצית?
לילד/ה המתוק? לעצמך? לחברה? למעגלים אחרים? אפילו בינך לבין עצמך?
האם היכולת שלך נשארה תמיד ברמה של 100% בכל התקופה הזו או שלפעמים פחות?)
רוצה לשלוח לך יקרה חיבוק גדול ❤ 
את אלופה וגיבורה, על אף שבעל-כורחך,
ומתמודדת עם בעל מגויס
ועם ילד/ה מתוק/ה
ועם הריון מתקדם
ועם כל המציאות ההזויה של המלחמה
וכל הכבוד לך על הכל! הכל!
וכמובן תפילה גדולה שבעלך היקר ישוב לשלום בריא ושלם וללא כל פגע ותראו רק שמחות ובשורות טובות, פרטיים וכלליים כאחד ❤🙏