איך עוזרים לבעלי שגמור ממני..אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן בעבר פעמיים ויש כאן כזו קהילה מדהימה

שתדעו לכן שקראתי כל תגובה פעם פעמיים ושלוש ואתן מהממות ובכלל הפורום הזה, גם כשכאן בניק הרגיל שלי או כקוראת דוממת הוא עוגן משמעמותי בשבילי..

אני בהריון מתקדם, שלישי ב"ה ו.. בדכאון.

כרגע מטופלת עי מטפלת הוליסטית גופנפש וזה טוב לי. אין לי כח לשיחות וגם יודעת מהעבר שאני מומחית בלהכניס את השיחה ללופ בלתי אפשרי..

קבעתי כמה פעמים תור לרופא משפחה אבל לא הלכתי.. לא לוקחת את עצמי ממש האמת צריכה גם לעשות בדיקות של ההריון וקצת קשה לי להרים את עצמי לשם... יקרה בסוף...

בעלי מדהים! הוא הכי בעולם רוצה שיהיה לי טוב. הפסקתי לעבוד כי העבודה עשתה לי סטרס וחנק מטורף, הוא ממש משתדל לעזור לי בבית ולתמוך ולכי לטיפול ותעשי כל מהש יכול לעשות לך טוב ומפנק והכל.. הוא מאד מאד לא בענין של כן דכאון לא דכאון הוא פשוט רוצה שיהיה לי טוב, והוא באמת איש  טוב בלי קשר בכללי.

והמון נופל עליו.

והוא מיואש קצת...

אתמול היה לנו שיחה על מיניות שכן ה לא ממש הולך כבר די הרבה זמן, תכלס אני בהריון כבר חצי שנה.. שליש ראשון אפפעם לא זמן שיא שלי בחשק והפעם גם אחכ אני לא בעצמי. מציק לי ומעצבן אותי והדימוי העצמי המחריד שלי גם לא עוזר לי. לא מרגישה יפה, לא טוב לי בגוף שלי, וואלה לא מצב שיכול לקרות בו משהו מדי מדהים. וזה קשה לו..

ואתמול שדיברנו קצת פרקתי והסברתי את עצמי והבטחתי שאוהבת אותו וכן רוצה את הקרבה אליו על אף שהוא מרגיש שלא מצליח לשמח אותי בענין כמו שהיה רוצה

וזה יוצר מרחק למרות כל הנתינה, איכשהו זה לא עושה טוב לעצם הקשר הזוגי..

נכון שהוא מאד קרוב אלי אבל בתכלס רואה אותי במצב הכי חשוך שלי.. נפשית פייזת נורא משתדלת לא להזניח אותי וכן זה גם קשה, מלא פעמים מכריחה את עצמי להתקלח להתלבש להתאפר.. להראות אנושית...וגם בהתנהלות  קצת נהייתי קטנה לידו פעם הייתי יותר דומיננטית אני חושבת שגם זה מפריע לו, הגם שלא אמר על זה

ודברנו אמרתי לו שכשאני במצב הזה אני הכי זקוקה לו והוא הרבה יותר במחשב בסתם, נניח לא הולכים לישןן ביחד דבר שפעם לא היה קורה בלי סיבה

ואומר לי בדמעות אני מיואש אני נכשל בתפקיד שלי התפקיד שלי שיהיה לך טוב תמיד האמנתי שתהיי מאושרת איתי וואלה אני עושה כל מה שיודע ואני לא מצליח.. וכן זה שמבחינת אישות אין כל כך תפקוד מצידי אני לא יוזמת אינסיכוי אין לי בטחון עצמי לזה בכלל וגם כשקורה משהו הגוף שלי לא מתעורר כי אני לא בטוב.. זה גם משפיע.

מרגישה נוראא אני אוהבת אותו וכל כך קשה לו בגללי. זה לא אשמתי אולי, אני לא אשמה בדכאון אבל תכלס בחיי אני לא הייתי יכולה להיות יותר טובה ממנו בסיטואציה, כמה כסף הוא שופך עלי כמה אהבה וחום ואני מנסה להשיב לו ואין לי ממש אנרגי מאיפה..

בעלי לא הבן אדם שילך לטיפול הוא סגור יחסית יש לו לב רגיש אבל זה לא יוצא בחוץ. ברור לי שאין לו אפילו חבר לשתף בסיטואציה ואני מרגישה שחייבת להציל אותו לפניש ייפול כיא ני אתמוטט אחריו..

ומבינה שגם כשאצא מהבןעה שלי בעזרת השם! איבדנו דברים בדרך.. הזוגיות שלי שהיא באמת הדבר היקר לליבי פצועה, וואו מאיפה יהיו לי כוחות לזה??

יצא לי ממש ממש ארוך... תודה ענקית למי שקראה עד לכאן, ואם יש לכן משהו לומר, כל משהו שהוא, אני ממש ממש מודה לכן זה המון בשבילי, בעולם האמיתי לא מדברת עם אף אחד חוץ מהמטפלת וחברה אחת שקצת מביה את המצב... גם אמא שלי לא מבינה את הסיטואציה נס שאנחנו גרים רחוק...

קראתי הכל וחיבוק גדול❤️דרך ארוכה

לא עולות לי עצות כרגע רק חיבוק גדול גדול

כל הכבוד שפרקת ושיתפת פה... גם זה יכול להיות קשה לפעמים

קראתי הכלשאלוש

רק רוצה להגיד שאתם נשמעים זוג מדהים מדהים!

וזה כל כך יפה שאת מצליחה לראות בו את כל זה תוך כדי שאת בתקופה חשוכה.

אני מעריצה אותך, אותכם.

חיבוק גדול מאוד, נשמע מהמילים שלך הרבה כאב ותסכול

אני חושבתהמקורית

שמהצד שלך, אם את יכולה והוא לא מעוניין ללכת לטיפול - כדאי להסביר לו שהתפקיד שלו בלשמח אותך נעשה בשלמותו (כי הוא באמת מאוד משתדל ואוהב אותך וממש רואים את זה, אני קוראת שגם את מרגישה את זה) אבל התוצאה כבר לא קשורה לעשייה שלו. כי זה לא מצב רגיל, דכאון. ונכון שהוא עושה הכל כי הוא מצפה לתוצאה, אבל אני חושבת שחשוב מאוד שיידע שהוא מרים לך ועוזר לך ותשבחי אותו ותגידי לו כמה הוא מוערך וכמה הוא מקל עלייך ושהחושך הזה שאת נמצאת בו כרגע ובעז"ה יעבור במהרה, הרבה יותר מואר בזכותו, ושבאמת אם יש לך את הימים היותר קשים שלך - אז זה לא קשור אליו. כי האמת שזה לא קשור אליו והוא צריך לדעת שהוא יכול לשפר את הרגשתך אבל לא בהכרח לרפא לך את השמחה.

ומכאן אני עוברת לנושא של המיניות - הריון זו תקופה שבה שני הזוג חווים שינויים בחיים הזוגיים והמעשיים, כל אחד לפי החבילה שלו

את עסוקה כרגע בלהיות בהריון. מתמודדת עם דכאון. המימיות לא הלכה לאף מקום, היא פשוט בהולד.

וכדאי לדבר על זה שזה זמני והנצב משפיע וההורמונים משפיעים.

ובמאמר מוסגר רוצה להגיד על זה שבעז"ה בהמשך לקראת הריון הבא אם ירצה השם, כדאי להתכונן נפשית לתרחיש דומה כדי שהנחיתה תהיה רכה יותר אם זה חוזר על עצמו

ולסיום, אתם נשמעים זוג מדהים מדהים מדהים. וכמה חמלה ואהבה ונתינה יש ביניכם. זה מהמם, ואני בטוחה שהשם שמח בכם❤️

מה?!דור רביעי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ד 21:39

תוכן ההודעה נמחק.

(אנחנו יודעות שהתכוונת לטובה, אבל פה זה עלול להזיק)

המנהלות 

ממש לא לעניין אחותיהמקורית

חווית פעם דכאון שאת מרשה לעצמך להגיד לה את זה? תגובה ממש מנותקת, במחילה.

מה שייך פה ניעור? בחייאת..

עם כל הכבוד, אישות זה לא הכל. וממש לא כל חזות הנישואין וטיבם. יש תקופות בחיים שזה זז הצידה. וטוב שכך.

ואם היה מצב רפואי של קיצור צוואר ואסור אישות? אז את מי ננער?

למה כשזה קשור לנפש מותר להשתלח? כי אין  אישור מרופא?

אישה לא צריכה אישור מאף אחד כדי לא לקיים אישות במצב שלה

מסכימה עם כל מילהדרך ארוכה

ממש אבל ממש לא לעניין

חיי הנישואין והזוגיות הם כל כך הרבה מעבר למעשה הטכני... עד כמה שהוא חושב ומרכזי בחיים.

ולקיים ככה כמו ש@דור רביעי מתארת זה פשוט עוול. גם לאישה וגם לבעל

אישות צריכה לבוא ממקום שלם של כל הצדדים!

וכזה לא ככה זה יכול לגרום נזקים בהמשך...

קראתי הכל ויש גבולדור רביעי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ד 21:47

גם פה התוכן נמחק

המנהלות

אז אניחתקומה

רגע בצד את עניין הדיכאון.

אישה *לא* צריכה לעשות שום דבר שלא מתאים לה. נקודה. סימן קריאה.

קשר אינטימי בין בני זוג צריך להגיע ב**רצון** של שני בני הזוג. לא כטובה, ולא כהסכמה. ברצון.

אם זה לא המצב, אז לא עושים.

זה לא סותר את זה שאפשר ללמוד יחד מה טוב, שאפשר לדבר על זה, שאפשר לעשות עבודה. אבל העניין הוא שמכל הדברים הזוגיים, זה ה-דבר שצריך להיות כמשהו משותף והדדי, ולא כי צד אחד "מסכים" לשני.

אשה צריכה לבחון טוב טוב את הרצונות שלהדור רביעי

והיא יכולה לעשות חשיבה בינה לבין עצמה

זה לא בלתי אפשרי לדאוג שגם לבעל יהיה טוב

במיוחד כשהיא מוטרדת מהזוגיות הפצועה

אין קשר בין המאמץ של הבעל לבין אישותפרח חדש

הוא מתאמץ מאוד כי הוא אוהב אותה

ובהחלט נראה שהיא רואה את המאמץ שלו.

ה'תשלום'  על זה לא חייב לבוא בצורת אינטימיות ואישות אם היא מרגישה לא יכולה ולא מסוגלת.

בתור אישה, בהריון , וב"ה לא בדיכאון

אני יכולה להגיד בלי מידי לפרט שהעניין הזה קשה לי בתקופה הזאת

לבעלי זה מאוד חסר, אבל הוא מבין שאני בתקופה מיוחדת. אז מוצאים את דרך האמצע

אבל העיקר לא מקריבים כל מיני דברים רק בשביל זה.

אנחנו כבר נשואים עשור + ועוד נחיה יחד הרבה שנים בעז"ה ועוד נחזור למצב הרגיל.

הכל בסדר.

שימי לב למשפט הזהדור רביעי
ואני מרגישה שחייבת להציל אותו לפניש ייפול כיא ני אתמוטט אחריו
נו ו..? מי אמר שהכוונה היא למצב של האישות?המקורית

אני הבנתי בכלל שהיא מתוסכל כי הוא לא מצליח לשמח אותה

אני לא מתחברת לגישה הזו שחייב 'לתת' לגבר בכל מחיר כי אחרת הוא יתפוצץ. יש נסיבות מיוחדות בחיים.

זה לא אומר שמצד שני אם יש משהו שבידה לעשות כדי להגיע לחיבור, אז להימנע ממנו

אבל זה ממש לא כזה שחור ולבן. בטח לא בצורה שבה כתבת את זה.

מצוות עונה להזכירך היא חובה של הגבר, לא הפוך

זה שבלבלו לנו את המח עם זה שאישה חייבת וזה שם לנו על הכתפיים אחריות ואשמה מטורפת גם במצבים שבהם אין קשר בין המצולממם לכתבה, זה עצוב.

יש לו יצר, זה ניסיון, אבל זה לא ניסיון שלה אם היא לא מסוגלת.. ואם היא לא מסוגלת או כן מסוגלת לעשות השתדלות זה דבר שרק היא יודעת. ושום ניעור כזה או אחר לדעתי לא יקדם אותה מלעשות את הבירור הזה

ואם בסוף הבירור מתברר שלא, אז לא.

לא לא, אתן לא הבנתן אותי בכללדור רביעי

גם בחיים הרגילים, בלי הריון, קורה ש"משתוללים" בחיבור

ולמחרת

עוד יש רגישות ואי אפשר לחזור ולגעת במקומות מסוימים.

ואז ההבדל הוא אם האשה עושה מזה עסק גדול ואל תיגע בי,

או,

שהיא אומרת לבעלה, עוד רגיש לי כאן וכאן, אבל אני אוהבת אותך ומתגעגעת אליך, ורוצה שנהיה ביחד רק בלי xyz, אלא יהיה לי נעים את תעשה wqr, ואז אפשר להתרכז בלהרגיש אותו, את הנשימות שלו, פשוט לאהוב אותו ולרצות שיהיה לו נעים *כשיש הסכמה* שלא מוכרחים להגיע לשיא, וזה יותר נעים לישון ביחד וכשבעלך לא מתעלם ממך מכריז על עצמו ככישלון והולך לשחק במשחקי מחשב.

אם יש ממש עיוות של החשיבה ביחס לגוף בגלל דיכאון אז זה ממש דיכאון קליני שזקוק לטיפול מקצועי ולא לשיחות אצל מטפלת הוליסטית.

אבל לא תמיד זה דיכאון עמוק. לפעמים זו פשוט רגישות אחרת של הגוף למגע ואפשר למצוא מה כן נעים. למשל הפותחת תיארה שהיא נהנית מליטוף. סתם ליטוף.

לדעתי הבעיה התחילה מהגישה של בוא יאללה שיגמר כבר שהיא מעליבה וגרמה לריחוק.

זה גם לא נכון כלפי הגוף שלא רוצה ומכריחים אותו

וגם מעליב את בן הזוג שמרגיש כמו באונס, מחילה על הביטוי.

ולכן צריך להרהר טוב טוב ברצונות

רק הערונת קטנה ככה...לב אוהב

מטפלת הוליסטית דווקא לא תעשה "שיחות" בד"כ זה שיטות טיפול של טכניקות דיי עמוקות, שדורשות הרבה עבודה מהמטופל...

לדוג' דמיון מודרך צריך הרבה ריכוז ופניות, s.e צריך קשיבות לגוף והוא מאוד מעייף כי הוא עובד מאוד עמוק, פרחי באך זה אפילו לא שיחות, נלפ זה ממש טכניקות מורכבות וממש לא רק שיחות... ודווקא טיפול סטנדרטי אצל פסיכולוגית (שלא עשתה העשרה בשיטות הוליסטיות) זה באמת בעיקר שיחות של העלאת מודעות, ומכירה כמה בנות שאמרו שההוליסטי יותר קידם אותן (התנסו בשניהם)

אלא אם כן כשאמרת מקצועי התכוונת להתערבות של כדורים שאז זה משו אחר לגמרי...

גם אם התכוונת למשהו אחר, צריך להתנסח אחרתיעל מהדרום

לק"י

לכתוב בחריפות למישהי במצב נפשי עדין ורגיש, זה פשוט לא מתאים.

גם אם בעינייך המצב שלה פשוט יותר או שלא הבנת, את קוראת סך הכל כמה הודעות, לא מכירה אותה בחיים האמיתיים, ובטוח לא מבינה לגמרי מה מצבה. אז אל תגיבי ככה.

וזה נכון בכללי לגבי כתיבה, שלא תמיד מובנת האינטונציה. וצריך ממש לשים לב.

ועוד משהו- הפורום זה לא מוסד חינוכייעל מהדרום
לק"י

אנחנו לא "מחנכות" אחת את השניה, ולכן בעיני האישיות *לרוב* אין מקום לתגובות מחנכות וחריפות.

מישהי באה לבקש עיצה או לפרוק, לא לקבל תוכחות. ולרוב זה גם לא יישמע.

תגובה לא במקום. את קראת הכל?!מזמור לתודה1

ולך אנונימית יקרה

שולחת חיבוק חם ואוהב. יש לכם תקשורת מדהימה, אין לי כל כך עצות בטוחה שחכמות ממני יגיבו לך❤️

רק דבר קטן, ממליצה לך לשמוע את הרב אייל עמרמי

הוא ממש מחזק את הנפש והאמונה. 

וואו. התגובה הזו ממש לא במקום.נשימה עמוקה

וגם ממש עצה גרועה.

אני מניחה שלא חווית דיכאון אם כתבת את מה שכתבת. אישה בדיכאון לא תמיד מוצאת כח אפילו לצאת מהמיטה/להתקלח/לצחצח שיניים. היא מנסה לשרוד את הרגע ואת ההריון וכרגע זה התפקיד שלה וגם של בעלה.

ולך פותחת יקרה,

התרגשתי ממש לקרוא איך את סובלת כל כך, מחזיקה בשיניים כדי להמשיך ולהיאחז בטוב ובכל זאת דואגת וחושבת על בעלך. וגם התרגשתי לקרוא איזה בעל טוב יש לך- כמה שהוא דואג לך ושומר עלייך. אני בטוחה שאתם זוג עם עוצמות מיוחדות ותמצאו את הדרך רק לצמוח מזה!

קודם כל במקומך הייתי מדברת איתו בדיוק על הדברים שכתבת. איך את אוהבת אותו וחוששת שבגלל המצב הנתון שהוא קשה לשניכם, הוא יקרוס וההשלכות של זה על כל הבית. זו תקופה שעשויה להיות ארוכה, רכבת הרים רגשית ממש ובגלל שאתם זוג- שניכם מושפעים מהמצב ושניכם צריכים להיות עם יכולות לפרוק דברים מהלב. להגיד לו כמה את מעריכה את כל המאמצים שלו לעזור לך ולהיטיב איתך, אבל שאם באמת הוא רוצה לפתור את זה מהשורש עבורך, ייתכן ויצטרך לקבל הדרכה -איך לעזור לך בכך שיעזור לעצמו...

אולי שייך לשתף משפחה קרובה? שתוכלו לקבל קצת עזרה פיזית/נפשית והוא ירגיש שהוא לא נושא לבד בכל הנטל הנפשי/ הפיזי ולא האדם הבלעדי שנמצא בעמדת המלאך השומר שלך?

הקטע הזה שאתם הולכים לישון לבד, שהוא יותר זמן במחשב, באמת נשמע כמו תוצאה מהתסכול שלו ומהפחד להתמודד עם התסכול. העצה הטובה ביותר שלי זה לחזק ביניכם את התחושה ששניכם מתמודדים *יחד* מול אתגר רציני. שאתם לא פחות אוהבים, לא פחות אכפת לכם, אלא בתקופה של התגברות על המצב הנתון ולכן, זה בסדר אם צריך קצת זמן לבד כל עוד מבינים אחד את השניה ומראים גם הבנה של הקושי של השני וחיבור כלשהו- אפילו רק חיבוק/לשתות תה ביחד ולהיזכר שאתם אלופים והמצב בע"ה ישתפר.

ואני באמת באמת מאמינה שלא בהכרח הזוגיות שלכם תיפגע. להיפך, היא יכולה גם להעמיק. נכון- זה יהיה אתגר. אבל צריך להבין שכמו בכל עסק יש זמנית שצריך לחשב מסלול מחדש, לבחון חלופות ולקבל החלטות- גם כאן תעשו את זה כמו גדולים! עם הסתכלות לקושי בעיניים יחד!

ועצה פרקטית- אם את במצב פיזי/נפשי שמאפשר לעשות הליכות- זה מאד מאד עוזר להרגשה הטובה.

בהצלחה!!!

היא דואגת לו יותר מכל מה שתעשה מי שרק חושדתשאלוש

שהיא בדיכאון!

פותחת יקרה, אנא ממך אל תקראי את התגובות אם הן לא יחזקו אותך.

נשמח שאת -הפותחת, דורשת מעצמך לא מעט

ואת ראויה להערצה גדולה

את מדהימהתקומה

שאת מצליחה לראות גם את הצד שלו. מדהימה!

גם אם כרגע את לא יודעת מה הפתרון, כי את מתארת באמת מצב מאתגר.

אבל בעיניי היכולת לראות את השני, זה כבר משהו גדול מאוד ולא מובן מאליו.

גם את רואה אותו, וגם הוא רואה אותך. וזו ברכה גדולה ומתנה לזוגיות.

לגבי מה לעשות, אני לא יודעת לצערי לתת עצות פרקטיות.

לפעמים עצם ההשלמה עם המצב, גם זה לתקופה זמנית, מקלה על ההתמודדות, במקום לנסות למצוא פתרונות שכרגע לא זמינים בטווח המיידי.

ואם כן יש מישהו שתוכלו להיעזר בו או שיוכל לתמוך בבעלך, אני חושבת שזה גם יכול לעזור, אבל מבינה שזה מורכב לכם.

אתם אלופים

ואת גיבורה שאת משתפת

מקווה שתמצאו את הדרך שלכם

היי שלום לך...לב אוהב

קודם כל חיבוק!

כל הכבוד שאת בטיפול זה כבר מעולה!

ואת אומרת שבעלך מדהים ותומך ורוצה לעשות הכל כדי לשמח אותך, זה מהמם באמת...

כשהגבר רוצה לשמח את אשתו אין שפע טוב מזה בבית.

נקודה קטנה שעלתה לי זה שאת מתארת חוסר ביטחון שלך מולו בתחום מסוים וגם שאת מרגישה שמעט נעשית קטנה לידו...

ומצד שני אני חושבת שגם הוא במקום מסוים קצת בחוסר ביטחון מולך כי הוא אומר שהוא עושה הכל וכאילו "נכשל" בתפקידו... והרי ברור שהוא לא באמת נכשל כי את התפקיד שלו הוא עושה כמו שאת מתארת, יש פשוט מצבים בחיים שעם כל ההשתדלות אלו יהיו הנתונים.

אז כאילו שניכם במידה מסוימת קצת באותו מקום או חווים משו דומה...

ואני חושבת שכמו שהוא לא באמת נכשל, גם את כנראה לא באמת קטנה לידו... על הדימוי גוף זה נושא קצת יותר רחב כי קשה להתייחס לזה בכמה מילים...

אבל מה שאני רוצה להגיד שתראי את הטוב שבך, אל תאשימי את עצמך או תלחצי שאת לא מצליחה, את באמת עושה את המיטב שלך וזה מהמם וגם בעלך עושה את המיטב שלו...

אם חסר משהו, אז אוקי אפשר ללמוד איך להתקדם אבל לא ממקום של אשמה.

את אוהבת אותו, את מטפלת בעצמך, את משתדלת לקום להתקלח ולהתאפר מדי פעם? מהמם!

כרגע לא צריך יותר מזה. רק תאהבי את עצמך.

וכשאת מצליחה קצת להרים את הראש מעל המים נסי להחזיר לו את הביטחון הזה שמעט חסר לו, אפילו רק במילים בע"פ, מכתב... תעצימו אחד את השני.

יש לכם את האהבה והרצון לעשות לשני טוב, פשוט תמנפו את זה להעצמה אחד של השני בזוגיות.

אצלו- ואי כל הכבוד שאתה ככה משתדל בעבורי, ועושה בשבילי ורוצה. אתה עושה המון. תודה רבה רבה לך. זה באמת לא ברור מאליו. בטוח שזה מקדם את ההחלמה שלי, מקדם את הזוגיות שלנו. ויבואו ימים יפים יותר. וואי זה מדהים איך שגם בחושך שלי אתה אוהב אותי ורק רוצה בטובתי, זה גם לא ברור מאליו.

ואצלך- אפשר לבקש ממנו מה עוד את צריכה כדי להרגיש יותר טוב וגם עם עצמך בטיפול פשוט לעלות את המקום של הדימוי גוף, העצמה, ראיית הטוב שבי, ונטרול אשמה.

על שאר הדברים פחות התייחסתי אולי כי זה פחות המקום שלי להביא עצות בנידון, אבל מאמינה שמלא כאן ייתנו לך עצות טובות וחיזוקים. בהצלחה רבה!! 

היי לך!שוקולד פרה.

דיכאון זה אכן מקום חשוך שקשה לראות בעדו את הזולת.

כל מה שהעיניים רואות זה את התהום הענקית והחשוכה שיש בפנים.

וקשה מאוד לחשוב על חשק מיני במצב הזה. בטח כשאת בהריון...

נשמע שאת מאוד רןאה את המסירות שלו כלפייך, ושניכם מרגישים אשמים זה כלפי זה.

הוא- שאת עדיין ככה... הוא לןקח על זה אחריות

ואת- שאת לא מצליחה להתעורר כלפיו מינית.

וזה סוג של מערבולת. כי יש פה דיכאון, ורגשות אשמה, והריון, וחשק מיני, והכל מסובך...

נראה לי שהכי טוב זה להתחיל ממך.

האם לדעתך יש משהו שיכול איכשהו להחזיר לך את הרצון? תחשבי בהכי פרוע שלך.

ואם לא- אז אולי בחודשי הריון מתקדמים יותר, ההתנגדות תרד? אולי לא לגמרי, אבל במשהו. מה את מכירה מהריונות קודמים?

לפעמים גם לקבוע עם עצמך תדירות שתוכלי לעמוד בה, אבל גם שתחייב אותך- יש בזה כדי לעזור למוח לשנות פאזה.

וגם- כשיש בעיה הרצון הראשוני שלנו זה לברוח. ודווקא להעמיק בנושא הזה בלי לברוח, זה יגול להיות פתרון...

מה לגבי תרופות נוגדות גיכאון? את לוקחת משהו?

👍👍👍דור רביעי
דיכאון זה קשה! באמת!דיאן ד.

אבל זה עובר בעז"ה

ובמיוחד דיכאון בזמן הריון.

אני גם הייתי שם, דיכאון בהריון.

כמו בור אפל.

אומנם נראה לי פחות משלך.

אבל היה מאוד מאוד קשה. 

גם לי וגם לבעלי שניסה לעשות הכל כדי לעזור וכבר לא ידע מה ואיך.

אז קודם כל מעודדת אותך שזה תקופה וזה זמני וזה יעבור.

אני לא יודעת אם זה התחיל לך בזמן ההריון כמו לי ואז יש סיכוי גבוה מאוד שההורמונים של ההריון משפיעים.

אבל גם אם היה קודם, וגם אם לא קשור להריון.

תעודדי את עצמך ואת בעלך שזה יעבור ואתם תשלימו את התקופה הזאת ויהיו לכם עוד ימים יפים ומוארים יחד.

את אומרת שקשה לך ללכת לעזרה נפשית של שיחות.

מה עם עזרה פסיכיאטרית? שקלת?

אולי כן כדאי לך לדבר עם רופאת משפחה ולהתייעץ.

בדיכאון החלק הכי קשה (לדעתי) זה להרים את עצמך ולעזור לעצמך.

ולפעמים הסביבה מצליחה לעשות את זה, ולפעמים גם לסביבה קשה.

אבל באמת שכדאי לך לאזור כוחות, לדעת שזה בידיים שלך וב"ה שהיום יש פתרונות.

שולחת לך חיבוק חם וכוחות !!

אישה יקרה יקרה שאת ❤נגמרו לי השמות

אני קוראת אותך ומוצאת עצמי מתרגשת כ"כ מהכוחות הגדולים שטמונים בך, גם עכשיו, בתוך החושך הגדול והסמיך של הדיכאון.

לא יודעת איך להעביר לך בצורה שלמה עד כמה אני מעריכה אותך

ואת ההשתדלות המדהימה שלך

ואת המאבק העיקש אל מול הדיכאון וכדי לחיות חיים מלאים שמחים ומספקים

ואת האהבה הכנה והגדולה שלך לבעלך, כל כולך רצון שיהיה לו טוב, טוב שלם, אפילו הכותרת שלך כל כולה רוצה עזרה ועצה איך שיהיה *לו* טוב.

וכל זה אהובה כשאת בתוך דיכאון, שזו מחלה נוראית וקשה,

ממש כמו שמיכה שמכסה כל דבר טוב שיש לנו בעולם,

שמכסה את עצמינו האמיתית

שמכסה את הטוב

אבל עם כל השמיכה הנוראית והכבדה מנשוא הזאת - את מצליחה!

את יכולה לה!

את יכולה לו, לדיכאון!

את מנצחת כל יום וכל רגע וכל שנייה מחדש!

את מטפלת בעצמך

אבל חושבת על עוד דרכים לטפל בעצמך

את קמה

ופועלת

ומתקלחת

ומתלבשת

ומתאפרת

ומשוחחת עם בעלך

ובעיקר - כ"כ כ"כ אוהבת!

כמה את אוהבת אותו!

את יודעת, יקרה, עד כמה זה נדיר שבתוך הדיכאון מישהי תצליח לראות מעבר? ועוד לראות מעבר את האחר? שכאן זה בעלך?

זה מאוד מאוד נדיר ולא מובן מאליו!

כי אחד מההכשות הארסיות של הדיכאון זה שהוא משפיע ישירות על המחשבה ועל הכוחות ופשוט מוחק כל דבר טוב וכל כוח שיש ואין אפילו כוח לחשוב על עצמינו, ובטח שלא על אחרים.

וזה לא כי מי שעושה זאת רע חלילה, אלא כי זו פשוט מחלה לכל דבר.

כמו שלא יצפו ממישהו בלי ידיים להרים משקולות כבדות, ממש כך.

ואת יקרה, מצליחה (בצורה מטאפורית) להרים משוקולות בלי ידיים!

מצליחה לחיות הרבה הרבה למרות ועל אף הדיכאון!

מצליחה לחשוב מעבר, הרבה הרבה מעבר על בעלך היקר

ומצליחה לאהוב כ"כ

אז דבר ראשון שולחת לך כתר ענקי שמגיע לך ✨

ואת פשוט אלופה וגיברה שאין דברים כאלה!

באמת ריגשת אותי מאוד מאוד.

ורוצה גם להתייחס לדברייך, אנסה בנקודות לפי סדר הדברים שכתבת:

א. לגבי מה שכתבת: 

"כרגע מטופלת עי מטפלת הוליסטית גופנפש וזה טוב לי. אין לי כח לשיחות וגם יודעת מהעבר שאני מומחית בלהכניס את השיחה ללופ בלתי אפשרי..

קבעתי כמה פעמים תור לרופא משפחה אבל לא הלכתי.."

קודם כל משמח מאוד לשמוע שאת מטופלת במקום שטוב לך!

זה מבורך ויקר מאוד מאוד

ולגבי המקום של השיחות - כמובן שאת תמיד תעשי רק מה שנכון וטוב לך ומטיב איתך, ויחד עם זאת רוצה גם לכתוב למקרה שאי פעם יהיה לך רלוונטי -

שטיפול בדיכאון ע"י שיחות שנעשה ע"י פסיכולוג מוסמך שם בעצם את כל האחריות על המטפל שהוא מוסמך ומקצועי ואחראי, כלומר הוא ידע לנווט את השיחה ואת הטיפול גם במצבים כפי שכתבת ש"את מומחית בלהכניס את עצמך ללופ בלתי אפשרי" - ומטפל טוב ומקצועי יודע לקחת זאת בחשבון ולסדר זאת. זה עליו. וכך יעשה ב"ה. ואת  תוכלי להרפות.

וגם לגבי הדיכאון עצמו, שהרבה פעמים משפיע כאמור על המחשבה עצמה ומראה לנו שהכל אבוד וצובע הכל בצבעים אפלים ואומר שאין סיכוי אבל בעצם זה הדיכאון שמדבר וע"י טיפול פסיכולוגי (שיכול לכלול גם שיחות, או גם כדורים, או גם וגם) ניתן למגר אותו לחלוטין ולחיות חיים שלמים ומלאים ב"ה.

וחוזרת למה שכתבתי קודם - כותבת את הנ"ל אך ורק מאהבה רבה ורצות לנסות לפתוח לעוד כיוונים אבל ממש לא כהכרח או כהפחדה חס ושלום או שום דבר קרוב לזה

והכי חשוב שיהיה לך טוב, ומה שיוביל אותך לטוב הזה - הרי זה מבורך! ❤

ב. לגבי מה שכתבת:

"בעלי מדהים! 

הוא הכי בעולם רוצה שיהיה לי טוב.  

הוא ממש משתדל לעזור לי בבית ולתמוך 

ולכי לטיפול

ותעשי כל מה שיכול לעשות לך טוב 

ומפנק והכל.. 

הוא פשוט רוצה שיהיה לי טוב, 

והוא באמת איש טוב בלי קשר בכללי...

שופך עליי כסף

וכמויות של אהבה

וחום

ואני אוהבת אותו כ"כ"

קודם כל אני ממש רוצה להדגיש את כל הדברים הללו,

כל אחד בפני עצמו

וכולם יחד -

כ"כ כ"כ נפלאים ולא מובנים מאליהם

כ"כ כ"כ מרגשים ומשמחים

נשמע שזכיתם ממש

שזכית בו

וכמה הוא אוהב אותך

ושהוא זכה בך

וכמה את אוהבת אותו

והאהבה הגדולה הזו,

שאינה תלויה בדבר,

שנוכחת וקיימת ונושמת -

היא מרפאת ונותנת המון כוח ועוז בפני עצמה

ב"ה ממש ❤

ג. לגבי מה שכתבת על המקום של האינטימיות:

זה באמת נושא שלם שהוא עולם ומלואו

אז רק לכתוב על קצה המזלג ורק על הנקודה הזו - שיש לחשק המיני כמה וכמה "מחבלים" שפשוט הורגים את החשק המיני.

ואחד המחבלים הכי הכי גדול וחזק - הוא הדיכאון.

הוא פשוט מחבל בחשק המיני וגומר אותו.

ולהבדיל, גם הריון ותקופה של שינוי הורמונלי, גופני וכו' יכול בהחלט להיות עוד חבלן בחשק המיני.

ואצלך אהובה יש את שניהם.

ואני חושבת שתיווך לבעלך של הנקודה הזו - שזו בכלל לא את, אלא זה הדיכאון, ולהבדיל אולי טיפה ההריון - יכול קצת להקל.

גם לתת לבעלך לקרוא על דיכאון, על מה זה בכלל, יכול מאוד להועיל, ואנסה להתייחס לכך ב"ה בסעיף הבא.

ד. לגבי מה שבעלך היקר אמר לך:

"ואומר לי בדמעות אני מיואש אני נכשל בתפקיד שלי התפקיד שלי שיהיה לך טוב 

תמיד האמנתי שתהיי מאושרת איתי וואלה אני עושה כל מה שיודע ואני לא מצליח.."

אז כפי שהתחלתי לכתוב בסוף הסעיף הקודם - מאוד יכול לתרום אם בעלך ילמד על מהו דיכאון.

יש למשל סרטון קצר שטיפה שופך אור על מה זה בכלל דיכאון, כאן:

ואני מציעה שילמד ויקרא וישמע אפילו בשיחה אחת עם איש מקצוע על מה זה בכלל דיכאון ואיך ניתן לעזור ולתמוך בבן זוג שמצוי בדיכאון.

אחד הדברים שתביא ההבנה והלימוד הזה לעומק, הוא מאוד חשוב ובעצם אומר שבן/בת הזוג, כמה אוהבים שיהיו, הם לא המטפלים של השני/ה.

זה משפט שנשמע פשוט, אבל יש בו עומק גדול מאוד והוא חשוב מאין כמוהו.

כי כמה שנרצה, אנחנו לא המטפלים של השני.

בעלך הוא הבעל שלך, האיש שלך.

ואת האישה שלו.

הוא לא המטפל שלך. לא יכול להיות, וגם לא טוב שיהיה.

ואת לא המטפלת שלו. לא יכולה להיות, וגם לא טוב שתהיי.

ויש כאן הפרדה מאוד ברורה

והיא חשובה מאוד מאוד מאוד

כי בעצם אם מתבוננים על זה, בעומק, דווקא כי בעלך כ"כ כ"כ אוהב אותך

הוא רוצה שיהיה לך טוב, הוא אומר זאת וממש זועק זאת -

אבל האמת היא שהוא ***לא יכול*** להוציא אותך מהדיכאון עצמו!

כמו שלא יוכל לעשות לך ניתוח לב פתוח חלילה כי הוא לא רופא, כמה שיאהב אותך - הוא פשוט לא יכול לנתח, אותו דבר גם בנפש.

ורק מטפל מוסמך לתחום הנפשי, כמו פסיכולוג קליני, יכול לטפל בנפש ובדיכאון.

ומה בעלך או בן/בת זוג כן יכולים לעשות?

המון. לתמוך, לעודד, להרים, להיות שם, ועוד הרבה מאוד מאוד

אבל לא לטפל.

זה לא.

כלומר כאשר בעלך יבין, וגם את שאין באפשרותו למגר את הדיכאון ואין באפשרותו לטפל בדכאון 

או אז הוא גם יבין שזה לא כישלון שלו

זה לא אומר שהוא נכשל

זה רק אומר שאשתו האהובה כרגע מתמודדת עם מחלה ששמה דכאון ומטפלת בה ע"י הרופא של המחלה הזו.

והוא בתפקיד הבעל העוזר והתמוך והאוהב, אבל לא הרופא, כי אינו יכול להיות כזה.

זה יכול להרגיע בו הרבה.

וגם בך.

ושוב, דווקא מתוך האהבה הענקית שלכם אחד לשנייה

אולי אתם ממש מנסים "לשמור" אחד על השניה,

להגן מהכל,

לחשוב שכל האושר של השני/ה נמצאים באחריותכם

אבל לא כך היא.

לעיתים אשתי/בעלי יהיו עצובים וכואבים ומתוסכלים.

כן. זה יקרה. בהכרח.

ולי לא יהיה מה לעשות עם זה.

וזה גם בסדר.

ואני לא האחראי הבלעדי על האושר שלהם.

אני רק מי שאני - האיש או האישה שלהם. אוהב אותם, דואג להם, ואנושי.

לא סופרמן, לא מטפל, לא רופא, ולא האחראי הבלעדי לכל הטוב עבורם.

וההבנה הזו,

שהיכולת שלנו באושר של השני היא לא מושלמת

היא מוגבלת

לעיתים, כמו אל מול מחלה כמו הדיכאון - מאוד מאוד מוגבלת -

יכולה גם לצער מאוד

אבל גם להקל מאוד.

ואחרי הצער הגדול וההתפכחות ההדרגתית

אפשר בהחלט להגיע למקום הרבה יותר עמוק גם בזוגיות שלנו.

ה. לגבי מה שכתבת:

"ומבינה שגם כשאצא מהבועה שלי בעזרת השם! איבדנו דברים בדרך.. הזוגיות שלי שהיא באמת הדבר היקר לליבי פצועה, וואו מאיפה יהיו לי כוחות לזה??"

גם כאן, במילותייך אלה, רואים עד כמה הכוחות שלך עוצמתיים

עד כמה הגבורה והאמונה בך חזקים

עד כמה את אומרת ויודעת ובטוחה שתצאי מזה!

זה מדהים מדהים יקרה!!!

ושוב, בתוך הדיכאון - זה נדיר ממש ופשוט מדהים לקרוא אותך!!!

ורוצה לא רק להרגיע אותך יקרה שלא תאבדו את הזוגיות

אלא להיפך - לחזק אותך ולומר לך שכבר עכשיו אתם מחזקים כ"כ כ"כ את הזוגיות שלכם!

וגם בהמשך

אתם פשוט במסע בנייה וליטוש וליבון והגדלה והעצמה של כל הביחד שלכם ושל כל הזוגיות שלכם!

ויודעת מה אהובה? - אתם עושים את זה הכי טוב והכי ראוי להערצה שאפשר לדמיין!

גם בלקיחת האחריות האישית, ההליכה לטיפול

גם באהבה הכנה והמרגשת והענקית שלכם אחד לשנייה

גם בנתינה העצומה אחד לשנייה

גם בחיפוש עוד ועוד דרכים לדייק

גם בשיחות העמוקות והבירור של הכל לעומק ביניכם

אז לא רק שיהיו לך כוחות לזה יקרה, אלא יש בך אותם כבר עכשיו!

ועצם הזוגיות והאהבה שלכם הם הם אלה שימשיכו ויעניקו לכם את הכוחות הללו

וכמובן גם האור והטוב שיגיע לאחר הדיכאון יתרום המון ב"ה!

אז הסירי דאגה מלבך אישה יקרה

את חזקה וחיה וקיימת

והאהבה שלך ושל בעלך חזקה וחיה וקיימת ובועטת

והחיים שבקרבך ושל שאר ילדכם חזקים וחיים וקיימים ובועטים

והמסע שאתם עוברים עכשיו רק יחזק אתכם

הוא כבר מחזק אתכם

מגדיל ויגדיל בכם עוד ועוד קומות

עוד ועוד צמיחה

צמיחה אישית, וצמיחה זוגית

ותמשיכו ללכת בו

צעד צעד

יום אחרי יום

דיבור אחרי דיבור

מעשה אחר מעשה

התקדמות אחר התקדמות

ליבון אחר ליבון

והכל הכל יהיה בסדר וטוב ומעולה ב"ה!!!

ו. רוצה גם לתייג את

@קמה ש. 

המדהימה שבטוחה שיהיו לה הרבה מאוד דברים חכמים וטובים לכתוב לך

ולהמליץ גם בחום על הבלוג שלה, שכתבה בו בדיוק על הנושא הזה, של הדיכאון, כאן:

כי נפלתי קמתי

יש שם פשוט אלפי פנינים ואוצרות וממליצה עליו ממש בחום!

חיבוק ענקי אהובה על הכל

את מדהימה

ואת גיבורה

ואת טובה

ואת תצאי מזה

ואת כבר יוצאת מזה

ותראי ב"ה אור גדול גדול גדול

שלא רק יעלים את כל החושך, אלא יאיר שבעתיים ב"ה ❤❤❤

תודה אהובה על התיוג ועל המילים ❤️קמה ש.
וואוווו איזו תגובה מחזקת!!! (אנונימית אחרת)אנונימית בהו"ל
גם אני בדיכאון (לא קשה ב"ה) וחיזקת גם אותי!
ב"ה! משמח מאוד מאוד לשמוע 🙏נגמרו לי השמות
ושתראי את כל האור והטוב ב"ה 🙏❤️
מגיבה לכולן שלא להכביד על השרשוראנונימית בהו"ל

תודה על כל אחת שקראה והתיחסה..באמת קראתי כל מילה ועוד אקרא עוד כמה פעמים

עצם זה שאתן קוראות מתיחסות מגיבות זה כאילו מנרמל קצת...

ממש אני עם דמעות בעיניים. אתן מתוקןת ביותר...

לגבי האישות צריכה לדייק- בעלי לא מבקש ואני מסרבת. הוא לא מבקש. הוא מרגיש שאני לא נהנית שם ולא כיף לו להיות איתי ככה.

ואני כן רוצה לפרגן לו וגם לי. זה כן עושה לי הרגשה טובה שהוא מתענין בי, כמה שמביך להגיד את זה מרגישה קצת בנאדם, זה טוב לבטחון עצמי שמישהו מחזר קצת אחרי.. וגם באמת אני אוהבת אותו ורוצה שייה לו טוב, לא בעד העזרה שלו אלא כי ככה...

אבל לא כיף לי שם. פיזית. ברגע שנכנסים למיטה וזה לא סתם חיבוק על הספה - לא נעים לי. לא נח לי בגוף. מגרד לי הליטופים במחילה מהפירוט.. מציק לי נשיקות ורק מרגישה שיעללה שייגמר כבררררר. לא כואב אבל לא נח. אני באמת כבדה מההריון ועליתי במשקל הרבה מאכילה לא מווסתת ואני לא ארד אותם ככ מהר, בשלב הזה. ו'בשעת אמת' לא מצליחה להיות לנכוח ולחוות.

ושמה בעלי מרגיש אותי, כי אני לא יכולה לזייף שכיף לי, וגם לא רוצה.. וזה די מעצבן אותו, אף פעם לא קיימנו יחסים טכנית, באמת גם כשרצינו עוד ילד זה מעולם לא היה נוכח ביחסים, אנחנו ביחד כי אנחנו אוהבים וכמקום של קרבה ועונג נפשי, רגשי ופיזי משותף. הוא לא נהנה ככה והאמת גם אני.

ולגבי תרופות- אני לא נגד אבל קבעתי תור לרופאה. ולא הלכתי. פשוט קשה לי להניע את עצמי למשהו. הלוואי ספורט.. אני מוציאה את הילדים בבוקר כדי להיות חייבת להתלבש ולצאת לאויר כי החלטנו יחד שזה הכרח, וככה הכורח מיצר את הקימה והיציאה הזו.

ועכשיו עשינו טבלה של דברים שאני רוצה לעשות בכל יום וננסה ביחד יותר לעקוב שאני קצת זזה, וקניתי ויטמינים ואשתדל לקחת.. כל דבר זה הר...

ומתנצלת על האורך, ועוד לפני שבת, אבל הייתי חייבתנגמרו לי השמות

לכתוב לך את כל זה

מקסימום אפשר להדפיס ולקרוא וכך יגיע מוצ"ש 😅

זה נשמע הרבה יותר טוב מההודעה הראשונהדור רביעי

אז את כן משתדלת - אבל זה לא מצליח.

זאת נקודה חשובה מאד.

שאומרת שאת כבר בשלב שמטפס מהבור.

גם העובדה שכבר קבעת תור לרופאת המשפחה.

זאת התגברות גדולה מאד - את ניצחת את הפחד מהתערבות תרופתית.

לגבי מה שאת מרגישה לא נוח בגוף שלך- דווקא הכמיהה שלו אליך אומרת שהגוף יפה. כן הגוף יפה עם הקילוגרמים, עם השינויים, עם סימני המתיחה, והוא גוף מושך. תחשבי טוב על הגוף שלך. במציאות אנחנו לא דקיקות חטובות אלא נשיות באמת. וזה כולל את הורידים ברגלים. ככה נראית אשה אמיתית, ואת רואה שהמשיכה קיימת!!!

יכול מאד להיות שמגע שהיה נעים קודם לא נעים עכשיו. רק שניכם יכולים לחפש יחד מה כן נעים. ואם התחושות משובשות זמנית, הן תחזורנה במהרה. רק תחזרי לאהוב את הגוף שלך כמו שהוא. תסתכלי עליו במראה ותשמחי בו. גם בעלייה במשקל. זה הנורמלי. זה הבריא. זה המביא חיים.

יקרה נשמע סיטואציה ממש לא פשוטה. חיבוק!פלא הבריאה

אבל בהחלט אם הכוונה נכונה וכלים נכונים אתם יכולים לצאת מזה ביחד ממש מחוזקים. גם ברמה הנפשית וגם ברמה המינית והזוגית. כל קושי פותח לנו אפשרות לעבור מסע של העמקה, למידה והתחזקות.  קודם כל זה ממש מבורך לא לקיים יחסים ברמה טכנית כי צריך כי אז זה יוצר מעגל שלילי לגוף. אבל כן אפשר ללמוד כלים להיות ביחד רק עם דברים שטובים לשתכם. מטרת מעשה האישות הוא אהבה וחיבור. ולא בהכרח גמירה וכו' ולכן צריך לצור סיטואציה שבה תרגישי בנוח להיות בה עם הגוף שלך. וגם הוא ירגיש שם אהוב. אם היו שואלים אותך בעולם מושלם. איך היית רוצה שהמפגש הגופני האוהב בניכם יראה מה היית רוצה שיהיה שם. בלי מחוייבות לאיש או פחד שיתנהל מהר מדי וכו. איזה סוג מגע? מה הקצב הנכון לך? מה היית רוצה שיקרה? מה לא?. תכתבי סוג של סיפור אוטופי בניכם ועם זה תשתפי אותו. בהחלט אפשר לעשות מפגשים שגבולות הגזרה כרגע הם ללא אורגזמה או חבירה כדי שיקל עליך עד שתחפצי. ועדיין להרגיש שזה מפגש מיני אוהב. (יש כמה סרטונים של סמדר מילר וניסים לוי תחת הכותרת מיניות קשובה שממש מפרטים איך לעשות את זה)...

אם תרצי עוד עזרה מקצועית נפשית ומינית מוזמנת לפנות אלי בפרטי. ואוכל לנסות לעזור לך או להפנות אותך למטפלת קרובה יותר אליך. אני מנחת מיניות ומלווה נשים עם כלים רגשיים מדהימים.

חיבוק בנתיים. את ואתם נשמעים מדהימים! וחשוב שתדעו שאתם לא לבד במסע הזה.

רק מזהירה משיחות בפרטי על נושאים רגישיםבארץ אהבתי

זו אזהרה כללית ולא אישית מולך כמובן.

אבל מזכירה שכולנו פה אנונימיות, וכבר היו מקרים של אנשים עם כוונות לא טהורות שהציעו עזרה בפרטי וזה הגיע לפגיעות כאלו ואחרות.

אז לשני הכיוונים - גם מי שמציעה עזרה וגם מי שנעזרת - שימו לב ותהיו זהירות שהשיח לא יגלוש למקומות שאתן לא מרגישות איתם בנוח.

ואם משהו חשוד או לא נעים - לעצור מיד, ולדווח לנו לפי הצורך.

אני רוצה להגיב לך אבל אצליח רק בתחילת שבוע הבאקמה ש.
בס״ד

בע״ה

בינתיים חיבוק גדול ושבת שלום יקרה ❤️

תודה, מחכה לתגובה שלך..אנונימית בהו"ל
קוראת את הבלוג שלך כשאני מחפשת תקווה..
הכותרת היא איך עוזרים *לבעל*סודית

והתוכן *תתמכו בי...*

האמת שאת זקוקה לטיפול מקצועי שירים אותך כי רק את תוכלי לעזור לבעלך בעניין הזה...

אבל כשהכל קשה. כל משימה היא כמו הר. ואת לא מסוגלת לעזור לעצמך... אולי לחשוב על פניה לניצה?

או לנגמרו לי השמות?

כי רופאת המשפחה ככ עסוקה ולחוצה ויש לך 5 דקות אצלה, זה יהיה כנראה כדורים וזהו.. ובכל זאת, הריון, ויכול להיות שעם אשת מקצוע פנויה תצאי מזה בלי כדורים.. הלוואי🙏🙏🙏

יש משהו בדבריךאנונימית בהו"ל

השאלה היתה איך אני אמצא בי כוחות לעזור לבעלי.. ואכן אני כרגע צריכה עזרה בעצמי

בניצה לא כל כך עונים.. ניסיתי פעמיים

ומטופלת, כבר כתבתי, אצל מטפלת טובה להרגשתי.

אולי כדורים יעזרו אבל בנתיים אין לי כוחות לרופאת משפחה וקצת חוששת שלא תהיה סבלנית וכו ולכן כרגע דוחה..

והאמת קבלת כאן הרבה מילים טובות ושבת היה קצת יותר טוב וגם דברנו ומקווה שיתחיל שבוע טוב.

שאני אופטימית משתדלת להחצין את זה בכתב כדי לזכור אחר כך כשטובעת בחושך...

יופי... שיהיה רק יותר טוב עוד ועוד🙏❤💓סודית
אולי יש מילים טובות שאם יגיד לך זה יעזור? לפעמים מילים טובות פועלות יותר ממגע❤
מנסיון, ממליצה מאוד לבדוק אפשרות של כדורים לדכאוןעינב שכמותי
וחוצמיזה חיבוק ענק!! זה עובר בסוף בטיפול נכון...
אהובה!קמה ש.

ה' שפתיי תפתח

דבר ראשון, מזל טוב על ההריון!!❤️

שנית חיבוק גדול על ההתמודדות הזאת!!!

דיכאון הוא אתגר מאד מאד מאד לא פשוט.

שולחת לך המון תמיכה וכוחות!!!

----------

חוסר החשק שאת מתארת מאד הגיוני וגם מאד אופייני למצב של דיכאון. 

חלק מזה זה בגלל שחשק קשור ליצר החיים

בעוד שבמהות, הדיכאון מדכא, חונק ופוגע בחיות הטבעית שלנו (בכלל, ובתחום הזה בפרט)

וחלק מזה זה בגלל מה שהיטבת לתאר: 

העניין של חוסר הביטחון בעצמך כרגע. 

גם באיך שהגוף נראה, עם כל השינויים שההריון מביא איתו. 

וגם בגלל מצבך הכללי והעובדה שבעלך רואה אותך במקום ״הכי נמוך״ שהוא ראה אותך אי פעם -

בלי כוחות, עם חוסר שמחה, מתקשה, מתמודדת, לא מצליחה לעבוד, 

לא עם אותה הנוכחות הדומיננטית שהוא אהב אצלך וכו'...

ובמצב כזה, קשה מאד להאמין שאפשר עדיין יכולות להיות מושא האהבה והתשוקה של בן הזוג.

הרי למה שיאהבו או שיימשכו למשהי שבמקום נמוך כל-כך?

המחשבות עלולות להיות אפילו נוקבות עוד יותר: 

אולי אם בעלי היה יודע, הוא לא היה מתחתן איתי?

כי באמת - איך אפשר לאהוב משהי במצב שלי? 

איך אפשר להיות מאוהב במשהי שנראית כמוני כרגע, פיזית או נפשית?

וכשחסרה הוודאות הזאת שאוהבים אותנו באמת-באמת-באמת,

קשה עד מאד להיכנס למצב אינטימי.

וזה בגלל שהמרחב האינטימי הוא מרחב שמאד זקוק לתחושת ביטחון.

זהו מקום מאד חשוף ומאד פגיע, 

ולכן, אם המוח שלנו לא מרגיש מספיק בטוח בו, 

הוא יעדיף לשים מיליון הגנות כדי לא להסתכן.

וההגנות האלה לא מאפשרות לקסם לקרות... 

הן לא מאפשרות למשיכה ולהנאה להתעורר

ובמקום זה, מרגישים את כל מה שתיארת - 

שהסיטואציה לא נעימה, שהמגע מציק וכו'.

--------------

אם את מסכימה איתי עד כאן,

אז השאלה המתבקשת היא - מה כן יתן לנו את הביטחון הנחוץ הזה?

מה יגרום לנו להשתכנע שבן הזוג באמת ובתמים אוהב אותנו רוצה בקרבתנו ובוחר בנו, גם עכשיו?

מה יגרום לנו להשתכנע שאנחנו הרבה יותר בסדר ואפילו טובות ממה שאנחנו חושבות לפעמים,

ושלאור כל זה שאחנו טובות, אכן באמת יש היגיון בכך שיאהבו אותנו וירצו לחיות איתנו?

א. יכול להיות שמילים יעזרו. 

או אולי מעשים מסוימים, כמו ללכת לישון ביחד באמת.

הייתי מנסה למפות באיזה מצבים אני כן מרגישה יותר בטוחה בקשר בינינו,

ומספרת לבעלי שהדברים האלה מחזקים אצלי את הביטחון שלי בקשר בינינו 

ומבקשת ממנו להשקיע במקומות האלה.

(לדוגמה - משפטים מסוימים, הליכה לישון ביחד, שיחות על בניית אסטרטגיות ליציאה מהדיכאון וכו')

בעלך מאד רוצה לשמח אותך, כמו שהוא אומר לך (גם אם בדרך השלילה), כשהוא מספר שהוא נכשל בתפקידו לשמח אותך.

יתכן שבזכות הכוונה ממך, הוא יצליח לקלוע נכון יותר וככה לעזור יותר.

ב. יכול להיות שמיקוד בכל מה שאת כבר מהממת ובכל מה שהקשר בינינו חזק ויפה יעזרו.

בדיכאון (ולא רק, גם סתם ככה בחיים הרבה פעמים), אנחנו נוטות לראות את החסר ואת הלא עובד

בעוד שאנחנו *תמיד* מלאות טוב, תכונות יפות ושלל חוזקות.

יש כאן עבודה לעשות (עבודה לא במובן הקשה והסזיפי, אלא יותר בקטע של תרגול תשומת לב)

כדי להתחבר כל פעם מחדש לכל הטוב הזה ולהפנים שאנחנו הרבה יותר טובות וראויות ממה שנדמה לנו לפעמים.

(כתבתי על זה בעבר לא פעם: אני אישית ממש ממליצה על כתיבה יומית של לפחות שלושה דברים חיוביים עלינו.

אם את קוראת בבלוג, מן הסתם נתקלת בפוסט המפורט שכתבתי על זה ).

התזכורת התמידית הזאת היא חשובה קודם כל בשבילך.

שתרגישי כמה שיותר כמה את טובה, וכמה דברים טובים את כבר עושה.

אבל זה גם יכול להועיל בכך שיהיה לך יותר קל להאמין שבעלך באמת יכול לאהוב אותך ולהיות שמח בך ובנישואים שלכם.

גם אם הגוף שלך כרגע לא כמו שאת אוהבת,

וגם אם זה נכון שאת כרגע לא במיטבך, נפשית.

הנה כמה דברים שאני ראיתי עלייך ועליכם רק מכתיבת ההודעות שלך

(ואני מאמינה שאני לא היחידה שרואה אותם, אלא גם בעלך היקר ועוד המון אנשים סביבך):

* את הכרת הטוב ואת העין הטובה שלך. 

זה בא לידי ביטוי באיך את כותבת לנו שקראת כמה פעמים את התגובות שקיבלת ואיך את מודה לכל הכותבות.

או את כל מה שאת מלציחה לראות שבעלך עושה למענך ולמען הבית וכמה הוא אדם טוב.

* המודעות העצמית המאד גבוהה שלך.

אני רואה את זה במה שכתבת על האפשרות של טיפול בשיחות, כשאת מזהה שזה לא הדבר שהכי מקדם אותך.

או בניתוח שעשית, על מרכיביו השונים, של למה בתקופה הזאת את לא מצליחה להתחבר לקטע של האישות.

* את המאמצים שלך, את הפייט שאת נותנת!

לדוגמה העובדה שאת לוקחת את עצמך לטיפול גופנפש.

לקחת את עצמך לטיפול, כשאת עם דיכאון, זה דבר שממש לא מובן מאליו, ואת עושה את זה!

או לדוגמה העובדה שקנית ויטמינים!

או שאת מתלבשת, מתקלחת ומתאפרת גם בפעמים שהדברים האלה הם הר ממש.

והכי הכי תפס אותי - זה שאת מתעקשת להוציא את הילדים בבקרים!

* את הזוגיות המרגשת והיפה כל-כך שלכם!

את הדאגה ההדדית שיש ביניכם, אחד כלפי השנייה ואחת כלפי השני.

דאגה בלב (איך הוא פשוט רוצה שיהיה לך טוב, הוא רוצה לשמח אותך, הוא אפילו רואה את זה כ'תפקידו'. ואת גם, כמו שכתבת ''אני רוצה שיהיה לו טוב'').

ודאגה במעשים (כל מה שהוא לקח על עצמו בתקופה האחרונה. ואת, עם פתיחת השרשור שפתחת, שהכותרת שלו ממש מבטאה את מה שאת מחפשת, לעזור לבעלך).

ואת התקשורת ביניכם, איך אתם מדברים ביחד על הדברים, ובונים ביחד אסטרטגיות כדי שתוכלי להרגיש טוב יותר.

וגם ברמה האינטימית, כל מה שתיארת על עצמיכם (גם אם עכשיו זה לא בא לידי ביטוי בגלל הדיכאון) - כל הרצון ההדדי לקרבה, וכל הקרבה האוהבת בפועל בכל המישורים האפשריים.

* את העובדה שקבעת כמה פעמים עם רופאת המשפחה.

לכמה כוח נדרש כדי לעשות את הפעולה הזאת, של לקבוע את התורים האלה?

לכמה כנות מול עצמך - וגם לכמה כוח בנפש כדי להתגבר על הכבדות שאופפת אותנו כשאנחנו בדיכאון?

(אז לא הלכת בסוף. בינתיים. אבל זה לא מבטל את מה שכן פעלת בכיוון הנכון!!! 

ובע''ה בפעם הבאה תצליחי גם לקבוע וגם להגיע🙏🏻)

[ואם כבר, פותחת סוגריים לגבי זה שלא הלכת.

האם יתכן שיש לזה סיבה נסתרת שדווקא לא קשורה לדיכאון?

אני שואלת כי אני ראיתי המון פעמים על עצמי שהמוח שלנו הרבה יותר חכם ממה שנדמה לנו.

ולפעמים, הוא לא נותן לנו לעשות דבר מסוים - בצדק.

כי הוא מרגיש שזה לא יהיה נכון.

גם אם אין לו עדיין את הכלים להעביר לנו את הסיבה בצורה ברורה.

לדוגמה זה יכול להיות בגלל שלא סומכים מספיק על הרופאה הזאת, מבחינה מקצועית.

או כי לא מרגישים מספיק בנוח איתה, נגיד כי היא לא מאד נחמדה.

או כי אנחנו מרגישים בצורה מאד חזקה שהפעם, מה שיעזור זה לא תרופות אלא משהו אחר.

לפעמים כמובן, זה אך ורק הדכיאון שלא נותן לנו לעשות את הדבר *הנכון*, למרות שהרופאה מושלמת ושאנחנו יודעות שאנחנו חייבות תרופות.

אבל לפעמים, המניעים הרבה יותר מוצדקים ממה שנראה לנו במבט ראשון. שווה התבוננות...]

* ואני בטוחה שיש עוד ועוד ועוד ועוד...

ג. זמן, זמן, זמן...

זמן יכול לתרום תרומה מדהימה לתחושת הביטחון שלנו בקשר שלנו, 

ומתוך כך לאפשר לאינטימיות לחזור ולפרוח.

בתוכנו, דיכאון יכול להיתפס כמבחן לנישואין שלנו.

קורה כאן חתיכת משבר והוא מעלה איתו כל מיני ספקות, חששות ופחדים.

אחד הכי גדולים שבהם זה - האם אנחנו נצא מזה שלמים? האם הקשר שלנו ייצא מזה חי ושלם?

כמו שכתבת: ''ומבינה שגם כשאצא מהבועה שלי בעזרת השם! איבדנו דברים בדרך..''

וכאן אני רוצה להגיד לך ש:

זה נכון, דיכאון עלול לפגוע מאד בזוגיות, כמו שאת רואה וחשה עכשיו.

אבל כשעוברים אותו, כשמצליחים להתגבר עליו, 

(וקל וחומר! אם הייתה כאן עבודה משותפת כדי להגיע להחלמה) -

דיכאון יכול גם להפוך למקפצה רצינית לזוגיות!

לעבור דיכאון, להתמודד מולו ביחד כזוג, להילחם כתף על כתף כדי לחזור לבריאות,

זה דבר שבונה המוווווווון את הקשר!!!

זוג שעובר משהו כזה

ושלא מרים ידיים, אלא ממשיך קדימה,

קם למרות הנפילות, מנסה שוב ושוב ומדייק שוב ושוב -

מגלה ביום מן הימים שבמשך התקופה החשוכה הזאת

הקשר למעשה העמיק עשרות מונים

והאהבה, הנאמנות והשותפות גדלו בצורה מדהימה.

וזה לא הכל.

עוד לפני שמגיעים ל'סוף הטוב' של המסע הזה,

כל הזמן שנשארים ביחד,

כל חודש שעובר,

הוא הוכחה שהקשר קיים, שהוא חי.

ולאט-לאט,

המוח והלב אוספים את ה'קבלות' האלה משתכנעים:

'אנחנו באמת ביחד בדבר הזה!'

ומתוך הגילוי וההבנה האלה,

שהקשר ממשיך, שיש כאן שותפות אמיתית,

צומחים שוב ניצנים של אינטימיות,

והם בתורם תורמים לחיזוק הקשר ולחיזוק הבריאות,

ולאט לאט יכול להיווצר מעגל קסמים של חזרה לחשק.

ד. בתורה, קשר אינטימי נקרא גם 'ידיעה'.

(לדוגמה: 'וידע אדם עוד את אשתו')

אינטימיות והיכרות עמוקה אחד את השנייה ואחת את השני

הם דברים קשורים עד מאד.

ככל שההיכרות ההדדית עמוקה יותר, 

כך עשוי גם להעמיק הקשר הפיזי.

ולהיפך - הקשר הפיזי גם מביא להעמקה של כמה אנחנו מכירים אחד את השני.

לכאורה אפשר לחשוב שכשבן הזוג נחשף לצדדים פחות פוטוגניים אצל אשתו,

זה דבר שעלול להרחיק ביניהם.

וזה גם יכול להיות נכון עובדתית בשלב ראשוני.

אבל כשמתגברים על השלב הראשוני הזה.

וממשיכים לצעוד יחד,

מגלים שהחשיפה הזאת דווקא מצמיחה עוד אינטימיות.

כי יש כאן הכירות עוד יותר עמוקה, של כל הצדדים שלנו, גם האלה שיותר פגיעים ומצטלמים פחות טוב.

זאת הכירות הרבה יותר אמיתית, ולכן גם הרבה יותר חזקה.

(כמו שאינטימיות בגוף הולכת עם גילוי של חלקים מכוסים של הגוף

אינטימיות בנפש הולכת עם גילוי של חלקים של הנפש ושל הרגש שאנחנו בדרך כלל לא נותנים לעולם לראות.

והגילוי הזה, של מה שעובר עלינו כרגע, גם אם זה לא הכי 'יפה', יש בכוחו לקרב מאד מאד, פיזית ונפשית).

זה נכון לזמן הווה, כשההתמודדות מול הדיכאון קיימת.

אבל לא רק:

בעתיד, כשכבר תהיי בריאה בע''ה,

הדרך הזאת שעברתם תמשיך לתרום לידיעה ההדדית ביניכם.

הוא ואת 'תדעו' כמה את והוא גיבורים, 

כי אתם תדעו את כל מה שעברתם,

ומאיפה באתם

ועד לאיפה הגעתם.

והידיעה הזאת, אני מאמינה מאד, תמשיך לתרום גם בקשר הנפשי-הרגשי ביניכם, וגם בהיבט הפיזי.

זהו לעכשיו. מקווה מאד שהדברים יהיו לך טובים ומחזקים ויעזרו קצת או הרבה בע''ה 🙏🏻

שולחת לך שוב המון המון המון כוחות ואהבה צידה לדרך 💕💕💕

נב: ריגשת אותי ממש שכתבת שאת קוראת את הבלוג❤️

איזה אור גדול את! ❤נגמרו לי השמות

פשוט וואו

כל מילה זהב טהור

לקרוא ולהתמלא ולהתחזק ולהתרומם

מתנה יקרה לעולם את ❤❤❤

🤍🤍🤍 תודה יקרה!קמה ש.אחרונה
בן 6 שמדבר על רצון למות ..חדשה ישנה4

היי יקרות. סליחה מראש על האורך

בני בן 6 ילד מאד חכם לגילו, כריזמתי, סקרן, עקשן ביותר, דעתן, רגיש ופגיע מאד, אהוב ביותר.

ההתנהלות איתו ביומיום מאד מאד מתישה מעייפת ומאתגרת, ממש כמו לטפל בעשר ילדים - מבחינה נפשית. הוא מאד מאתגר שובב היפר אקטיבי וגם מאד מאד רגיש

משקיעה בו המון בשיחות בהתאם לגילו על כל מיני נושאים שמעניינים אותו, בהסברים, בזמן איכות יחס חם ותשומת לב.

לאחרונה, על כל דבר שלא הולך לפי איך שבאלו ,או שלא מקבל מה שרוצה או שאני לרגע מאבדת סבלנות ולא האמא המכילה והסבלנית,  ובמיוחד כשמשעמם לו הוא ישר משתמש במילים- משפטים

"אני רוצה למות"

"אני לא רוצה לחיות בעולם הזה"

ובימים האחרונים זה הסלים ל-

"כשלא תראי אני יקח סכין וידקור את עצמי"

"נמאס לי כבר מהחיים האלו"

"אני יתפלל לאלוקים שאני רוצה למות כבר ולא להיות פה יותר"

התגובות שלי הן-

"אנחנו לא נתן לך למות אנחנו אוהבים אותך וצריכים אותך איתנו אתה חשוב לנו מאד"

"ה' הביא לך את החיים כי הוא רוצה שתחייה אותם ושיהיה לך טוב ותיהיה מאושר בריא ושמח"

"חס וחלילה זה מילים שלא אומרים אותם, אתה תיהיה בריא וה' ישמור עלייך"

ואז ממשיכה כרגיל בשגרה

וכמובן שהוא מתעקש בחזרה

"אני רוצה אבל למות" "אני יהרוג את עצמי"

(מציינת שהוא מבין את מלוא המשמעות של המילה מוות.)

יש לציין שבוודאות הוא לא שומע את המשפטים/מילים האלו מהסביבה הקרובה.

לדעתי דרך המשפטים האלו הוא מחפש ויתורים לגבולות שמציבים לו ולגיטמציה להתנהגות שלילית שלו.

דוגמא למשל כל ערב הוא מסרב להכנס למיטה ולישון, הוא ממש מתעקש להשתולל ולהציק לאחיות שלו, אני כועסת עליו ומסבירה לו שזה זמן לישון ושאחיות שלו עייפות ורוצות שקט, והוא כתגובה מאיים עליי שהוא ישן כל הלילה על הרצפה. אני אומרת לו בסדר תשן על הרצפה, רק תעלה לישון כבר עכשיו.

ואז הוא באמת שוכב על הרצפה וכל רגע אומר "איי כואב לי הגב איזה כואב לישון על הרצפה"

"קר לי ברצפה"

"אני סובל כלכך"

"אני ימות אמן"

וכשאני מזכירה לו את האפשרות לעלות למיטה שלו ולישון ברוגע ובחום הוא ממשיך להתעקש שהוא מעדיף לסבול על הרצפה.

(כל לילה יוצא שאנחנו מעבירים אותו מהרצפה למיטה🥵)

(ובבוקר הוא כועס ורב איתנו על זה שהעברנו אותו למיטה שלו)

בחזרה לנושא- ב"ה בפועל כרגע הוא ילד ששומר על עצמו מאד, די פחדן מאד זהיר ושקול במעשיו.

מה לדעתכן ראוי להגיב לו?

האם צריך איש מקצוע או לתת לזה עוד קצת זמן אולי יחלוף?

בגיל הזה זה כן נדירמתיכון ועד מעון

בגיל בוגר יותר זה כבר הרבה פחות

הכוונה האמירות הספציפיות

למה אנשים כאלה רשעים???אמא טובה---דיה!

מי שזוכרת את השרשורים שלי על השוכרים שלא משלמים - אז ב"ה הם עזבו את הדירה לפני כמעט שנה,

ובחיפוש שלנו אחרי שוכרים חדשים ממש הקפדנו לחפש שוכרים שישלמו בזמן.

גם ככה השכרנו בהרבה פחות ממחיר השוק, כי זה היה אמצע שנה והם עוד ביקשו עוד הנחה, וכמובן ביקשו מלא תיקונים בדירה שעשינו להם באלפי שקלים.

והם הבטיחו שהם ישלמו בזמן כל חודש, והיו נראים אנשים אמינים.

ואיפה כל ההבטחות שלהם? הם לא משלמים, בקושי עונים לנו לטלפונים ולהודעות.

בקיץ אמרנו להם שאם הם לא מבטיחים שזה יסתדר תוך חודש שיעזבו עכשיו, כדי שנוכל למצוא שוכרים חדשים.

אז הם הבטיחו שזה יסתדר.

אז הבטיחו, אבל לא הבטיחו לקיים.

די, פשוט אנשים רשעים. נמאס לי.

אנחנו משלמים על הבית הזה משכנתא ממש גבוהה כל חודש. מה הם חושבים לעצמם?!?!?!?!?

למה אתם לא מחייבים תשלום בהוראת קבעבורות המים

או פשוט סליחה שאומרת..לוקחים מהצ'קים שהביאו לכם מראש

אפשר להתיעץ עם עו''ד מה אפשר לעשות אבל ברור לי שאתם לא יכולים להמשיך ככה לספוג זה מממש מתסכל

מממש

כי הצ'קים חוזריםאמא טובה---דיה!
ממש הזוימקקה
תדרשו ערבים
מצטערת בשבילכם. נראה לי שאתם חייבים ללמוד לקחקופצת רגע

ולבטח את עצמכם. יש סיבה שדורשים ערבים או ערבות בנקאית וכדו'.

שווה התייעצות עם עו"ד אם אתם לא מבינים בתחום.

מקווה שיסתדר במהרה על הצד הטוב ביותר!

ואגב, לא מבינה בזה אבל צ'קים חוזרים הם לא סיבה לערב הוצאה לפועל? 

בעיקרון כשצקים חוזרים פעם אחר פעםפרח חדש

זה מאוד מסבך את בעל החשבון, עוד לפני ההוצאה לפועל

הם לא יכולים במשך שנים להחזיק כרטיסי אשראי, לקחת הלוואות בנקאיות ועוד

וואו איזה הזוי. אבל אתם חייבים ללמוד לקחפרח חדש

ולהשכיר רק עם ערבות + הוראת קבע

אתם לא יכולים לסמוך על טוב ליבם של אנשיםעדיין טרייה

אתם צריכים לבטח את עצמכם.

בחוזה הבא תקחו עורך דין שיקח את כל הפקדונות הדרושים.

יש חברות כמו ויצ'ק שעושות בדיקות מקיפות על הדיירים ומבטחות אותכם במצב שלא משלמים שכירות.

צ'קים שחוזרים אפשר לקחת להוצאה לפועל אחרי התראה. תגידו להם שאם לא ישלמו עד תאריך מסויים אתם פונים להוצאה לפועל.

אין שום סיבה ריאליתהמקורית

להשכיר פחות ממחיר השוק. לדעתי גם לפחות שיכסה את המשכנתא

קודם כל גשו לדירה לשוחח איתם ותראו לאן הרוח נושבת

בנוסף להבא תבקשו תלושי שכר + ערבות בנקאית

ותכתבו בחוזה שבמידה ולא ישולם שכד יותר מחודש אחד,יש לכם זכות לפנות את הדירה (לא יודעת כמה זה חוקי אבל ירתיע)

והאמת, אם לא משלמים - הייתי מפנה להם את החפצים ומוציאה אותם.

שיסתדרו על חשבון מישהו אחר

זה דטרש מידה מסוימת של אכזריות, נכון, אבל אתם מפסידים מזה. אז הייתי שולחת את בעלי לפנות את הדירה ולהחליף מנעול כשהם לא נמצאים. ושיסתדרו עכשיו.

לא ישלמו שילכו להורים

תופעה שצריך להוקיע

אני מסכימה איתך בעיקרון זה מה שמגיע לדייריםקופצת רגע
אבל חוקית זה אסור נראה לי
חוקית גם אסור להם לא לשלםהמקורית

שוב, כתבתי מה אני הייתי עושה

הפותחת לא חייבת לקיים אבל זו דעתי

אפשר לפתוח בקשה לפינוי צושכר אבל זה יימשך נצח. רק בכח לפעמים זה עובד🤷

אגב, התמהמהתם גם אתםהמקוריתאחרונה

מהקיץ הם לא משלמים כבר.. יכלתם כבר לפתוח הליכים לפינוי

חבל שאתם מחכים עם הדברים האלה. ברגע שלא משלמים חודש אחד, ישר לטפל בזה ולא להאמין לטוב ליבם של אנשים. מי שחשוב לו לשלם פונה מעצמו לבעל הדירה ומבקש ארכה ומתנצל

וואו איזה הזיהדיאן ד.

כואב הלב

מקווה שתסתדרו איתם במהרה ושיעזבו את הדירה

לשוכרים הבאים תדרשו:

1. תלושי משכורת - 3 חודשים אחרונים

אם השכר נמוך פשוט אל תשכירו להם.

2. דירוג אשראי של השוכרים, אם הדירוג נמוך כנראה שהם לא עומדים בתשלומים ובהתחייבויות

3. צ'קים לשנה קדימה

4. צ'ק ערבות של קרוב משפחה בגובה 3 חודשי שכירות

בהצלחה!!!!

שאלה שעלתה לי במחשבות עם עצמי ועניין אותיכנה שנטעה

לשמוע דעתכן-

מה ההבדל, אם יש כזה לדעתכן,  בין חיי שותפות של חברים שגרים יחד לחיי זוגיות של איש ואישה?

את מתכוונת נשואים לעומת לא נשואים?oo
כןכנה שנטעה
שותפות של חברים שגרים יחד (נגיד דירת סטודנטים או סתם חברות ששוכרות יחד דירה) לבין זוג נשוי . בשניהם יש חלוקה נגיד של עבודות משק בית וכזה, אז מה עושה את ההבדל?
האמת שאני מופתעת לנוכח השאלההמקורית

גרת פעם עם חברה/ בדירת שותפים? אני מניחה שלא

ההבדל הוא משיכה, חיבור, מחויבות

כשזה בפן הזוגי זה לא דומה בדשום צורה לעניין זל שותפות חברית. הגבולות הם שונים. האינטימיות הרגשית היא אחרת.

אכןoo

יש הרבה משותף

כי נישואים זה גם שותפות

אבל בנישואים יש גם

ילדים משותפים

כלכלה משותפת

ומחויבות (לנישואים לילדים)

חלוקת משימות זה הדמיון היחיד אם בכללואני שר

באמת נשמע שאת לא מכירה את המציאות הזו

גם אם מדובר בחברים הכי טובים,

זאת לא אהבה ולא עומק רגשי כמו זוג נשוי (מניחה רגע בצד בני זוג שגרים יחד בלי להתחתן)

הרבה פעמים זה גם לא פסגת החברות, אלא שותפים.

וזה אומר בעיקר שזו תחנה זמנית.

וגם שלכל אחד יש עיסוקים משלו ועניינים שלו ושריטות שלו ויש פחות מוטיבציה להשקיע לטווח הארוך, להתחשב באחר (מעבר לנחמדות חברתית), לבוא לקראת....

מה את תעשי ותתאמצי בשביל בן משפחה לעומת חברה ממש טובה לעומת חברה סתם?

אותו דבר.

מה הדמיון בניהם?מתיכון ועד מעון

זה שונה ממש.

חיי זוגיות נועדו להיות חיים שלמים של בחירהה הדדית עם אהבה ומשיכה, מיניות וילדים.

שותפים חולקים אותה קורת גג ומקסימום חולקים בהוצאות ובתורנות שטיפה

אני אולי אדייק קצתכנה שנטעה

למען הסר ספק, אני לא מרגישה סתם בדירת שותפים עם בעלי, ויש בינינו אהבה ושותפות לחיים והכל..

אבל מה ביומיום גורם להרגיש את זה? אנחנו נגיד בדכ נפגשים איזה שעה שעתיים ביום, שנינו גמורים עייפים מהיום ומהטיפול בילד. אז במצב כזה לא כזה מרגישים משהו מיוחד באוויר, זה מאוד טכני - אתה עם הילד, אני מכינה אוכל, אתה לומד, אני מנקה... כמו דירת שותפים..

מה עושה את השגרה יותר זוגית?

נראה ליאנונימית בהו"ל

מאוד תלוי בכל זוג

כשבעלי מתעניין איך היה היום שלי, גם אם זה חמש דקות ואז ממשיכים עם הילדים - אני מרגישה אכפתיות

יש פעולות יומיומיות "פשוטות" שעושים תוך כדי, גורמות לך להרגיש אהוב.

ובאמת ממליצה גם מידי פעם לצאת כזוג ולהנות. אבל אלו פיקים

בעיניי מה שבעיקר מחזיק את זה זו השגרה, והפעולות בתוכה שמראות אכפתיות ואהבה

כןoo

השגרה יכולה לכלול הרבה זמנים של יותר שותפות מאשר רגשות של משיכה ואהבה

בעיניי זה מקסים שיש שותף לחיים זה נותן לי בטחון ושלווה

רגשות משיכה וריגוש שמורים לזמנים זוגיים

וגם לפעמים יש סתם ימים עם יותר רגשות כאלה

בלי לעשות משהו מיוחד

דווקא המחויבות לשותפות הזוהמקורית

זה מה שמחזיק את הקשר לדעתי

תחשבי שזוגות שנים רבות חיים בהעברת שרביט ושותפות מתוך מחויבות לבית הזה שהקימו, כדי לקיחם אותו. שזה מן הסתם רצון שניהם.

לפי מה שאת כותבת נשמע שאתם לא עושים הרבה דברים יחד. כמו לנקות או לבשל, אלא הכל בתורות כזה כמו סרט נע, יכול להיות שאם תתחילו לשתף פעולה גם בפעולות כאלה זה ירגיש לך אחרת

וגם, שבירות שגרה. מחוות אחד לשניה. שמעתי מפי רבנית אחת שאמרה שהרב דסלר כותב בספרו שאהבה זו נדיבות. אז מחוות של נדיבות אחד לשנייה, של מעבר למה שסוכם זה בהחלט מקרב

וגם, נשמע שאתם בלופ של שגרה שוחקת. תינוק, בעל סטודנט, נשמע עמוס. יש גם תקופות כאלה. זה מה שיפה בזוגיות ארוכת שנים. אחרי ובמהלך תקופות כאלה, למצוא את הקרבה מחדש ולהשתדרג. לשים את הביחד שלכם בראש סדרי עדיפויות. פתיחות, אינטימיות רגשית ופיזית.

אולי הרבנית אמרהדיאט ספרייט

או התכוונה לומר ששורש ותולדת האהבה היא הנתינה וכך אומר הרב דסלר ב"מכתב מאליהו".

הוא גם מספר על זוג עם ילד שהופרד בשואה והתאחד לאחר מכן. הילד נשאר רק עם אחד ההורים, לזכרוני עם האם. והיא זו זדאגה לכל מחסורו ולכל צרכיו לאורך כל הזמן הזה.

לאחר השואה, לכשהתאחדו ניכר היה שהאב אינו אוהב את בנו כשם שאימו אוהבת אותו וזאת לדעת הרב דסלר כיוון שלא עסק בנתינה כלפיו לאורך כל התקופה הזו. 

לא היא אמרה נדיבותהמקורית

האמירה על הנתינה ידועה ומפורסמת

היא אמרה שבמקום נוסף בספר כתוב על נדיבות

(האמת שיש לי אותו אבל לא עברתי על כולו כדי לאמת את דבריה)

בעלי חשב שאני איזו למדניתדיאט ספרייט
והוא קנה לי סדרה שלמה בשם מכתב מאליהו בת 4 כרכים, כשקראתי רק את הכרך הראשון (שם קראתי את מה שכתבתי) וזהו לא התקדמתי מעבר, אז אין לי מושג 🫣
גם לי יש אותההמקורית

אני ביקשתי מבעלי שיקנה לי 🤭

אבל צריך לאחוז ראש וההתקדמות איטית 

יואו איזו מלכה!דיאט ספרייט
המקורית
את בעצמך! 
המממ זמן זוגי בתוך השגרה זה חשובמרגול

כוס קפה בבוקר, או כוס תה אחרי שהילדים נרדמים

ללכת לישון ביחד זה משמעותי בעיניי (כלומר, להיכנס יחד למיטה. שלא יקרה שעד שאחד מגיע לחדר השני כבר נרדם), אפילו במובן של השיחה הקטנה על הא ועל דא.

ובנוסף, גם אם תסתכלי רק על ההיבט של שותפות בתפקידים. יש משהו בשותפות של נישואים שהיא הרבה יותר רחבה משותפות של חברות מאוד טובות.

נגיד חברות טובות יכולות להגיד - טוב, לא נעשה חצי חצי קלאסי, אני אהיה על כלים תמיד ואת תמיד על כביסה. נניח. ואז בסוף זה איכשהו יוצא שווה.

בנישואים זה רחב יותר. כי קודם כל אין לי עניין להשוות איתו. אנחנו לא צריכים לעשות את אותו הדבר.

וגם, נישואים זה קצת קיבוץ בהיבט הזה מבחינתי. כל אחד עושה לפי יכולתו ומקבל ע"פ צורכו.

נגיד, אם צד אחד בלימודים, וגם לא מרוויח כסף וגם בשגרה עמוסה בלימודים והרבה שעות מחוץ לבית.

אז ברור שהוא תורם פחות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת טיפול בילדים, וגם מבחינת עבודות הבית.

זה לא בהכרח צריך לצאת פה שוויוני.

אם הזוג, כזוג, החליט שהלימודים האלו חשובים (מכל סיבה), אז זה מה שעושים. ושני הצדדים מתגייסים למאמץ. 

לדעתי הכי חשובאהבה.

לנסות לפתור את הבעיה שאתם נפגשים שעה שעתיים כל יום

זה ממש מעט

אני נמצאת עם בעלי פחות מזה כל יום, וזה בסדר גמןר .אמא טובה---דיה!

זה לא בהכרח קצת.

אני מרגישה שקודם כל ביומיוםשלומית.

זה כל מיני דברים שהם טיפה "אקסטרא".

למשל: אם בעלי מבקש אוכל להגיש לו יפה, חם עם סכו"ם ולברך שישבע ויהנה, להכין כוס קפה, לקנות שוקולד קטן, לבוא מאחורה לעשות קצת מסאז', וכד. להכניס בתוך הדברים שממילא עושים עוד קצת טעם אווירה.

חוץ מזה: לצחוק, סתם להריץ קצת צחוקים ביומיום על כל מיני דברים.

ובנוסף, להקפיד על דייטים וזמנים שהם בהגדרה מוקדשים לזוגיות והם נותנים בוסט של אנרגיה לכל ההתנהלות היומיומית

בעיני התשובה היא אינטימיותתהילנה
עבר עריכה על ידי תהילנה בתאריך כ"ט בכסלו תשפ"ו 1:29

גופנית כמובן, אבל בעיקר רגשית.

מה שקורה בין בני זוג במערכת נישואין זה פתיחות וכנות, באופן שאין עם אף אחד אחר בעולם. היכולת להיות פגיע, כנה ולהביא את עצמך עד הסוף.

וזה דבר שלא קשור לכמות הזמן שמבלים ביחד או לסוג הפעילויות שעושים. כל השיח בזוגיות הוא שונה באופן מהותי משיח בין חברים. זה שיח נטול מסיכות, נטול אגו וריצוי.

כמובן שאם יש הסתרה של רגשות / תחושות / מחשבות וכל אחד מנסה לרצות את השני או מפחד להביא את עצמו אז האינטימיות נשחקת עד נעלמת. ושוב, בשונה מתגובות אחרות פה, לא חושבת שהזמן הוא הנקודה כי זה לא בהכרח הגורם שהכי משפיע על האינטימיות הרגשית.

אניoo

כנה עם הרבה אנשים שאני בקשר

והשיח שלי איתם הוא שיח נטול מסיכות נטול אגו וריצוי

זה לא חייב להיות רק בזוגיות

בעיניי זה נכון וטוב לכל קשר

לדעתי, זה מאוד שונהתהילנה

להיות בשיח כזה עם מחוייבות וברית נצחית. גם לי יש מערכות יחסים קרובות ומיטיביות, ועדיין, יש חלקים והיבטים ששמורים לזוגיות.

זה כמו להגיד- מה ההבדל בין להיות מורה ללהיות אמא. גם אם תהיה המורה הכי טובה בעולם אוהבת ואכפתית ומסורה, בסוף למחוייבות ולאהבה שיש לנו לילדים ולבן הזוג אין תחליף

חלקים והיבטיםoo

ברור שהם שונים בזוגיות

אבל

השיח לא חייב להיות שונה

אם רגילים לדבר בכנות בפתיחות ובזרימה

זה יכול להיות עם הרבה אנשים אותו דבר

אז מה ההבדל בעינייך?תהילנה
או שאין הבדל?
בשיח אין הבדלoo

לי לפחות

בקשר ההבדל

במגע ויחסים

במחויבות

בחלק שלו בחיים שלי

מעניין, אני חושבת יותרכנה שנטעה

כמו @תהילנה, השיח שלי עם בעלי הרבה יותר פתוח מאשר עם הסביבה שלי וגם עם החברים הקרובים ואפילו עם המשפחה וההורים. יש דברים שלא אגיד לאנשים סביבי ,לפעמים דווקא בשביל לשמור על המרחב שלנו לבד.

תודה על התגובות, העלה לי נק' למחשבה טובה 

אני חושבתשומשומ

שהתשובה בגוף השאלה ..

שותפות מול זוגיות.

לדעתי כל עוד אנחנו רק שותפים יש שלי, שלך

כשאנחנו זוג זה שלנו.

אני חייתי במשך חצי שנה עם חברה - שותפה, בילינו יחד מבחינת זמנים הרבה יותר מאשר בעלי ואני כיום.

גם עבדנו וגם גרנו יחד, כולל שבתות וחגים (הייתי איתה בשליחות בחו"ל). ועדיין זה לא מתקרב לחיים עם בן זוג. הדאגה, השותפות, ההתעניינות באמצע היום אחד בשניה.

גם מבחינת המשק בית, הכל שלנו ביחד אין תחום שלי ותחום שלך.. כמובן כל הנושא האינטימי..

בקיצור, יש יותר הבדל מאשר דימיון 

תודה לכן על התגובות! קראתי את כולןכנה שנטעהאחרונה

כמה פעמים ועלו לי נק' למחשבה.

בינתיים עוד שאלה בהקשר -

מרגיש לכן שיש פער בין האווירה וה'זוגיות' שהאישה רוצה שתהיה ביומיום לבין מה שהאיש רוצה?

לדוגמא עלה פה כמה פעמים לגבי לשבת יחד על כוס תה/קפה או מחוות קטנות במהלך היום. מרגיש לי שלי זה חשוב הרבה יותר מלבעלי, לא בקטע רע, פשוט זה לא חסר לו. הוא לא צריך את ה'דייט' הזה בסוף יום כששנינו עייפים ואם אני מבקשת ישב איתי כמובן אבל לא ביוזמתו. כנ''ל מחוות קטנות במהלך היום. כמה אתן מצפות מהאיש שלכן שיעשה משהו כזה ואולי בכלל זה בסדר שזה בא רק מצד אחד..?

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

חום של 42 מעלות גורם לנזק מוחיממשיכה לחלום

התאים במוח עוברים תהליך של דנטורציה- החלבונים במוח עוברים תהליך דומה לטיגון של חביתה.

לא יודעת כמה נפוץ שהחום מזנק ככה

אבל בלילה לא כדאי לקחת סיכונים

מבואסת ממש מהמשקל שלי!פרח חדש

כתבתי פה לפני כמה זמן שאני חושדת אולי יש קשר בין זה להתקן מירנה

מרגשיה שמשהו לא הגיוני

לא עשיתי שום שינוי בתזונה שלי

אוכלת קצת כמו תמיד

והמשקל שלי רק עולה ועולה!!

תמיד הייתי רזה בלי להתאמץ בכלל, משקל לא היה נושא בכלל.

עכשיו אני במשקל שלא הייתי בו מעולם!! (מלבד בהריונות כמובן)

נהייתה לי בטן מזעזעת

ואפילו בעלי הסכים שאולי אני צריכה לבדוק שמא אני בהריון מרוב גודלה (הוא מעולם לא העיר לי על מראה חיצוני, אני ששאלתי אותו מה דעתו לגבי הבטן 🫣)

לא יודעת מה לעשות!!

מתחילה לשקול לעבור למניעה אחרת..

יש לכן רעיונות?

טבעת נוברינג עלולה לגרום להשמנה?

יכול להיות קשורשוב חוזר הניגון
רק אומרת שיש קשר גם לגיל. לא יודעת בת כמה את אבל קצב חילוף החומרים מאט עם השנים ומה שעבד לך עד היום עלול להשתנות..
אני בת 35פרח חדש

תמיד הייתי רזה בלי להתעסק עם זה בכלל

ממש מבאס וגם מבלבל אותי האם לעשות שינוי במניעה או לא

איזה ביאוסהבוקר יעלה

מניחה שקשור להורמונים.

אבל בהחלט יכול להיות קשור לגיל וריבוי הריונות

זהו.. מנסה להבין באמתפרח חדש

האמת שתמיד מנעתי בלי הורמונים

פעם ראשונה שמונעת עם הורמונים (בתחילת הנישואין כן לקחתי קצת הורמונים אבל לא תקופות ארוכות ככ)

כדאי לבדוק בלוטת התריסתהילה 4
הרבה פעמים משפיע
נכון, זכרתי את זה.. ובדקתי והכל תקין ב"הפרח חדשאחרונה
התייעצתי פה לפני כשבועיים על כוויות שהתינוקת קיבלהמתואמת

ב"ה רוב השלפוחיות שנוצרו לה נעלמו מעצמן אט אט, אבל עכשיו באחת הידיים יש לה נפיחות במקום שהייתה שלפוחית וגם מוגלה כזו. (זו היד שהיא משתמשת בה להתקדמות בישיבה על הרצפה, אז הגיוני שנכנס שם משהו☹️)

מה צריך לעשות עם זה?

הנטייה שלי היא 'לפוצץ' את המוגלה במשהו מחוטא ואז לחבוש ולקוות שהיא לא תוריד את התחבושת, אבל אני לא יודעת אם אני צודקת...

(לכאורה זה לא מפריע לה, רק אם נוגעים בזה זה כואב לה)

הייתי מתייעצת עם רופאהמקורית

אולי צריך משחה אנטיביוטית וחבישה

ולא הייתי עושה שום דבר בבית כדי לפוצץ לה את המוגלה. זה יכול חלילה להזדהם

תלכי איתה דחוף לרופאאישהואימא

כנראה זה זיהום. טוב וחלילה שלא יתפשט.

(לבעלי היה זיהום ביד ואישפזו אותו כמה ימים כדי שיקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד)

זה נשמע שהזדהם וצריך אנטיביוטיקה. ללכת לרופאבאתי מפעם
תלכי לרופא. בנתיים תמרחי לה משחה אנטביוטית שישאמהלה

בבית כמו מופירוסין. אם אין לך אופציה לראות רופא בקרוב תתיעצי עם רופא טלפונית ושיתן לך מרשם.

חשוב מאד לטפל בזיהום לפני שמחמיר ומתפשט חלילה.

ו-בשום אופן לא לפוצץ מוגלה!!! זה ממש עלול להחמיר את המצב במיוחד שהיא עם היד על הרצפה

תודה לכן!מתואמת

היינו איתה אצל הרופא לפני כשבוע וחצי כי חשבנו שאולי זה הזדהם, והוא אמר שלא אבל שליתר ביטחון נשים לה פולידין/יוד.

קנינו את זה באמת, אבל הרוקח אמר שזה רעיל במאכל, וקצת נלחצנו שהיא תכניס את היד לפה אחרי שנשים לה, אז בפועל שמנו לה פעם אחת בלבד...

יעזור אם נשים עכשיו?

לא נראה לי שנצליח היום להגיע לרופא...

כן. ותחבשוהמקוריתאחרונה
איך עוברים את שבוע 41 בלי להשתגע?מדפדפת

רשמית התחלתי היום שבוע 41, הריון ראשון

מרגישה כבר עצומהה

לא ישנה בלילה בכלל

כולי נפוחה

איך עוברים את הימים האלה בלי להשתגע? עצות יתקבלו בברכה

עושים כל יום משהו שאוהביםרק טוב!

ופחות תוכלי לעשות אחרי הלידה. ואם אפשר עם הבעל אז בכלל נחמד. ערב זוגי כל יום.

וגם מכינים דברים שיעזרו לך אחרי הלידה. הזמנה אינטרנטית של קניות סופר ובכלל. מאכלים שאפשר להקפיא. כביסות לתינוק וכו. 

תודה!מדפדפת
מנסה להיות על זה
קשה מאודבאתי מפעם

מה שהכי עוזר, תגידי לעצמך אני יולדת ב42.

זהו, תשחררי מ- אולי זה יקרה היום? אולי עכשיו? אולי מחר?

פשוט להתכוונן ל42, רק זה מה שעזר לי לא להשתגע 

הולכים ליםממשיכה לחלום

והולכים יחפים על החול

שומעים מוזיקה שמרגשת אותך

נחיםםם

מדברים עם חברה

רואים סרט מעניין

מסתכלים על תמונות מרגשות של המשפחה

משתגעים!!😜חוזרת בקרוב

ומנסים להשתגע עם חיוך....

מה עוד את מסוגלת לעשות שאת אוהבת?

להשתגע עם חיוך זה גם פתרוןמדפדפתאחרונה
מנסה לנצל את הזמן למנוחה ולזמן זוגי ביחד אבל הכאבים גומרים עליי ממשששש
לחי נפוחה ושן כואבתytrewq

לא קשור לפורום, אבל לא יודעת את מי לשאול...

שמתי לב שלבן ה4 אחת הלחיים נפוחה. שאלתי אותו אם כואב לו בשיניים הוא אמר שכן ושהיה לו כואב כשאכל ארוחת ערב (לא הייתי איתו בזמן הארוחה)

אני מה זה לא מבינה בזה... זה משהו שמחייב טיפול בימים הקרובים? או שאם זה עובר אז סבבה ופשוט להמשיך בביקורת קבועה? 

צריך לבדוקדיאט ספרייט
ללכת לרופא שיניים.מוריה

סביר להניח שיביאו אנט', ואח"כ יטפלו בשן.

ללכת כמה שיותר מהראהבה.

לדעתי

אפילו פרטי אם יש אופציה 

קרה לי לאחרונה עם ילד..קיבל אנטיביוטיקהמולהבולה

חשוב לפנות בהקדם כי זה עלול להחמיר ממש

אגב זה לא ממש כואב לו כי זה נפוח.כרגע שמתנפח זה כבר פחות כואב

הייתי מדברת על רופא אונליין או קופצת מיד על הבוקר לעזרה ראשונה לצילום וקבלת אנטיביוטיקה לפני שבת

רפואה שלמה!

צריך רופא שיניים דווקא?ytrewq
הייתי מתחילה בשיחת טלפוניתמולהבולה
אם את בטוחה שה משהו יתכן שילמו לך דרך הטלפון
אם את במכבי, יש להם שירות טלפוני במכבידנטמוריה
תבדקי באתר איך מגיעים אליהם.
כלליתytrewq
גם בכללית יש רופא שיניים אונליין124816
כן. כנראה דלקת שצריכה אנטיביוטיקההמקורית

ממה שאני מכירה

לא לחכות לביקורת רנדומלית. הילד סובל וצריך טיםול. הייתי הולכת איתו לחירום האמת

לבקש עזרה ראשונה של רופא שיניים דווקא?ytrewq
כן. יש דבר כזה שנקרא טיםול חירוםהמקורית

זה מיועד בדיוק למקרים כאלה, ורק רופא שיניים. זה מה שכואב לו ורופא משפחה לא מטפל בשיניים..

ולא הייתי מעבירה שבת בלי לראות רופא האמת. לא בשביל להלחיץ אני אומרת, כי שוב, סביר להניח שזו דלקת, אבל חבל שהילד יסבול כשאפשר שלא וכאבי שיניים זה סיוט

כןooאחרונה

נראה לי שכל קופה אמורה לספק תורים מהרגע להרגע לעזרה ראשונה ברפואת שיניים

זה לא חייב להיות מקרה חירום

אם יש כאבים כלשהם לא צריך לחכות לתור מסודר אלא נותנים תור לאותו יום או מקסימום יום למחרת

אולי יעניין אותך