בעיני אפשרות הבחירה של האשה בפרט ושל הזוג בכלל על תנון הילודה היא מבורכת. אשה צריכה לדעת שיש לה תמיד את האפשרות לרוחח לפי צורך, לתת לעצמה זמן ךגדל את הילד הנוכחי ולעצמה לנשום..
אבל, ואבל גדול לזכור שמפתח ילודה לא בידינו.
כשהתחתנו בעלי אמר לי הלוואי שתמיד לא נצטרך להתערב.
קורה שצריך למנוע, ואז- זה חובה. קורה שצריך לבצע בירור וטיפולי פוריות, אבל התפילה והתקווה שנרגיש שלמים עם מה שהשם יבחר לנו
לי יש ילדים מרווחים למדי כ3 שנים כי מניקה שנתיים וההנקה מונעת, אבל אף פעם לא הנקתי בשביל זה, ולפעמים רואה משפחות יותר צפופות וחושבת שזה יותר קל, עד שלילדים שלי יש חברה זה מזה אני נאלצת לשמש להם כחברה וזה גם לא קל. ויש לי ילדים שקמה אליהם גם בגיל שנתיים פעם בלילה לפחות כל אחד מסיבותיו...
עכשיו מונעת כי מרגישה שלא נכון לי ההריון כרגע, אחרי כמה ילדים. ושמחה שיש את האפשרות הזו (לא חושבת שאף אחד יכול להחליט בשבילי ולא רואה בזה שאלה הלכתית, אבל הרב שלנו מבקש מכל זוג שנולדו לו 3 ילדים לקיים שיחת חשיבה על ההמשך. אומר שלפעמים ממשיכים מכח האנרציה אבל הכוחות לא מה שהיו..)
אבל זה לא קל לי. כמה פעמים כבר טבלתי ואמרתי להשם שאני החלטתי כי חשבתי שזה מה שנכון לי, אבל אם הוא חושב אחרת בבקשה שלא יקשיב לי.
וההחלטה שצריך לקבל להפסיק למנוע- היא לא פשוטה. אי אפשר לדעת כמה זמן ייקח להכנס להריון, ומתי זה יצא, ולחשב איך ןכמה כוחות יהיו לי עוד 9 חודשים..
אז אם אין סיבה שגורמת לי להרגיש חוסא מסוגלות- מעדיפה לסמוך על רבון העולם. אחרי הילג הכי קשה שלי לקח לי שנה וחצי של נסיונות להיקלט, אז הוא כנראה באמת יודע מה הוא עושה. ואת הבת החברותית שלי הצלחתי להניק פחות מכולם ויחסית הגיעה לה חברה מהר...
וחלילה שלא ישתמע מדברי שיש רע במי שמרגישה צורך למנוע. פשוט מציגה את עמדתי האישית שיש גם קושי הפוך, לתכנן דבר כל כך כבד משקל בחיינו. כמובן שתפיסה כמוש לי חייבת לנבוע מ2 בני הזוג.. אי אפשר לבד.