התלבטות הרת גורל ביותר ביותר ביותר889
יש לי שאלה..ממש ממש חשובה..
לא בא לי להיות דתייה.
נראה לי שין אלוקים..וגם אם יש
אז זה ממש קשה  לי
לעשות את כל הדבריםם
ואולי כדאי לוותר..ובאמת שקשה לי ..ממש
וזה הורס לי כל כך הרבה תחומים בחיים..ואני לא מרגישה שזה עושה לי טוב הדת..
זהו..
איפה אח שצריך אותו...tilaXtequila
לפעמים כשנמאס לי מכל זה...מרב14
אני מסתכלת מה יוצא בסוף-

בתכלס (ענווה היא הכרת האמת) אני חושבת שהחברה של הדתיים יותר טובה משל החילונים... פחות גירושין, פחות סמים... ולדעתי זה לא קורה סתם, הדת בדר"כ מובילה לדברים טובים יותר. בלי להכליל.
סתם דבר קטן שלמדנו היום במחשבת-מיטל
לא יודעת עם זה יעזור כ"כ אבל לגבי המעשים שאין לך כח לעשות-

שאיפת האדם היא להגיע לשלמות  (מסכימה איתי?)

אז מצד אחד נראה שצריך להגיע לרמה רוחנית מאוד גבוהה ולהיות רק רוחני

אבל מצד שני אנחנו אנשים שעשויים מחומר ולכן כדי להגיע לשלמות אנחנו צריכים להשתמש גם בחומר וגם ברוח (כלומר גם במעשה וגם בכוונה)

עד כאן מובן?

עכשיו ככה- נשווה את הרמות בעולם לחולים (רמת החומריות כנגד רמת החולי),

יש לנו מלאכים- בריאים לגמרי    ---> הגיעו לשלמות
יש לנו יהודים - חולים              ---> צריכים לעשות הרבה פעולות (מצוות) להגע לשלמות
ויש לנו גויים- גוססים               ---> אין סיכוי שיגיעו לשלמות ולכן לא דורשים מהם הרבה אלא רק דברים בסיסים (7 מצוות בני נח)
ויש גם חיות - מתים                -->  שיא החומריות, אין קשר לרו בכל, לא דרוש מהם כלום.

אחרי שהבנת את זה (מקווה שצתליחי להבין אותי =) )

תקראי את המשל הבא:

2 חולים שוכבים בבית חולים, אחד גוסס ואחד יש לו סיכוי לחיות. נכנס הרופא ומביא למי שיש סיכוי לחיות כל מיני תרופות, הגבלות, איסורים וכו'... ואז הולך לגוסס ואומר לאחות לתת לו מה שבא לו.. כל מה שהוא רוצה.. מייד מתקומם זה שיש לו סיכוי לחיות ואומר: "זה לא פייר!! למה לי יש הגבלות ותרופות והוא יכול מה שבא לו? "

אני מקווה שהבנת =) ואם לא-

לנו, ליהודים, יש הרבים חוקים ומשפטים.. שלכאורה לפעמים נראים לנו סתם מקשים על החיים אבל בעצם יש לנו אותם כדי לקרב אותנו לשלמות, כי יש לנו עוד סיכוי
לעומת זאת לגויים אין הגבולת כ"כ כיוון שבמילא אין להם סיכוי כלשהו להגיע לשלמות..

אז למרות שלנו יש יותר מגבלות- זה בסך הכל בגלל שלנו יש יותר סיכוי להגיע לרמה גבוה

אז אחרי שקראת (ואני מקווה שכן, כי השקעתי =) )

אני מקווה שלפחות את מבינה את הקטע של המצוות.. ולמה צריך להסתכל עליהם לא בתור מעמסה אלא בתור תרופה שמביאה אותנו לבריאות (=לשלמות)

בהצלחה לך!!
אם את באמת לא מאמינה אז תחזרי בשאלהמתו"ש
בס"ד

אבל רק אם את בטוחה שבעתיד לא תרצי להיות דתייה, למי שחזר בשאלה לדעתי יותר קשה לחזור בתשובה ממי שנולד חילוני והכל כבר ניראה אחרת.....לא יודעת, תהיי בטוחה בזה אחרת את תצטערי על זה ממש...
איזה כיף להיות יהודי דתי!דוסית גאה!
מנסיון!
ולמי שלא מאמין באלוקים זה סיוטקוד אבל פתוח
אבל קודם כל תחשבי למה?
אחי, הייתי אומר 'למי שרוצה לפרוק רצונות'...אח..
כי תבין, שהמושג הזה 'כופר', בשביל לזכות להיות כופר,
צריך ללמוד הרבה מאוד מאוד מאוד...
[וגם אז, זה פשוט טפשות ורצון לראות ת'אמת ולהגיד אותה אחרת..]

האמונה הבסיסית שיש אלוקים, היא שיא הפשוטה.
אבל בהחלט, חייבים לחזק אותה ולהרחיב אותה לשטחים אחרים בחיים...

לעניות דעתי, רוב החילוניות היום באה או מרצון לפרוק תאוות, או משנאה לדת/למי שמסמל את הדת (מורים, הורים, רבנים וכדו') ומעטים מאוד כי הלכו, בדוק ולא מצאו..
כי פשוט אם בודקים בדרך השכל הפשוטה, אין כזה דבר לא למצוא.
זה כמו ש 1 + 1 = 2, בפשטות כזו, היהדות זו הדת היחידה האמיתית בעולם.

וכן, למי שלא רוצה (!) להאמין וכדו',
זה סיוט להיות דתי...

אבל סתם חבל לסבול כל החיים אם אפשר לחיות כאדם הכי מאושר בעולם...

שבת שלום ומבורכת לכל עם ישראל!
חבל שאת...דני-יהונתן
מפרסמת כאן בעילום שם. זה דומה למצב בו תשלחי הודעה לפורום רפואה בו את מציגה בעיה רפואית בלי להגיד את גילך, את מצבך הרפואי וכו' וכו'- וודאי שלא תקבלי תשובה המתאימה לך במיוחד. אותו הדבר כאן. לכן, כדאי שתתגברי על הבושה ותלכי לדבר עם מישהי שמכירה אותך אך לא מאיימת עליך.
ואי מבינה אותךנעה*
גם לי יש קטע כזה אבל לא ברמה כמו שלך...
אז סתם אבא שלי דיבר איתי ואמר לי דבר ממש חכם : אני מבין אותך וכו...' ואז הוא אמר לי קחי מצווה אחת דבר אחד שאיתו תמשיכי עד הסוף ולא תותרי עליו - אני עשיתי מה שהוא אמר ובאמת הרבה יותר טוב לי אני מרגישה שזה זה והצלחתי אז המלצה מאוד חמה תעשו את זה קחו משו אחד שאיתו תלכו עד הסוף וככה גם אם תהיו ח"ו חילונים (טפו טפו טפו....) לפחות ישאר איזה משו של יהודי

אז זה ממש שווה ניסיון...
אחות, אפשר גם לבוא איתך?אח..
אני יושב ומנסה רגע לחשוב - מה קרה לה? ו - אז בעצם המסקנא שעולה לי היא:
כלום. זה טבעי. היא נורמלית בהחלט.
למה אני מתכוון בעצם?

טוב, לא יודע מאיפה להתחיל. טוב, נתחיל מההתחלה.
אז...
אני לא אחזור על ה - "לוקש" השבועי שמוכרים לנו, שהיהדות זה הטוב ביותר וכו' -
אלא, רק אומר דבר אחד. אם תמצאי באמת, שיש דרך יותר טובה מהדת - בחייאת, תקראי לי. אני בא איתך!
כן - אני פשוט פורק עול. יורד מהדת ה"כבדה" הזו.
על כל השאלות יש תשובות - אני אומר את זה חד משמעי. ו - אם תמצאי דבר שהוא שקר - תגידי לי בבקשה. אם יהיה שקר, אני בא ל - "עולם הכיף".

דת - זה עול. בהחלט. זה קשה. זה מכביד. לא לחינם זה נקרא "עול מלכות שמיים". כי..
זה פשוט ע-ו-ל. משא. כן, שמעת טוב. אז - למה להיות בדת??
עקרון אחד. אם הדת זה היה אמיתי ועם עול, אז...ת'אמת, שלא בטוח שהייתי נכנס לכל הקטע הזה.
כי הרי בכל זאת - תנו לי בחיים, חופש, לילות ארוכים, חברים, בנות, טיולים וכדו'.
יאא-לה! מה אני צריך את כל הכובד הזה עלי?? אבל - יודעת מה? הדת זה כבד, הדת אומרת שהיא כבדה -
אבל, לא לחינם היא כבדה. היא כבדה כי...את נמצאת כאן בעבודה - מה שלא קורה בחילוניות - שם, אם את עצובה בחיים, וואלה, הייתי מציע לך להתאבד. כי - מה יתן לך לסבול עוד?! אבל בדת היהדות - זה שונה בתכלית.
כי...כל המטרה כאן היא - תשמעי טוב, לא אחרת מ - לעבוד. ו - עבודה, קשה. במיוחד בהתחלה...
אז - את מתפלאת - למה קשה לך??
את "עובדת" על עצמך, את שונאת את הדת. להגיד לך מה?
מהסיבה הפשוטה: כי את צריכה עוד להבין ש - אמת - אמת מובטחת, זו הנאה.
תשאלי - רגע , אמרת שזה עול...מה אתה אומר עכשיו שזה הנאה?!
אכן. זה עול. אבל..ראית פעם איך אדם שרץ באולפידיה שמח. הלו? מה אתה שמח? אתה כולך מזיע... - תשאלי אותו. הקושי - זה הנאה - הוא יסביר לך. במילים אחרות:
תלוי איך את מסתכלת על הדת. כעוד איזה משו שבא לחנוק אותי ו - "לאסור עלי להיות בקשר עם בן" - או: כדבר שבא לפתח לי את החיים - להנות מהם בצורה הכי מקסמלית שיש...
אוו, הנה הוא בא שוב לפתח את הדברים האלה - אני יודעת את כל זה - תגידי.
לא. את נולדת כדתייה - זה לא אומר שחיית כדתייה. יודעת מה? אני אספר לך סוד. הרבה מאוד נערות ונערות כיום ו...אף מבוגרים - לא חיים כדתיים. אלא , רק נולדים כדתיים וכך ממשיכים כי - "כך חונכתי".
ה' בא ואומר לנו - "בואנה , אל תעשו את הדברים בהרגל - תחיו אותם" , ו - אנחנו , ש...
לא חיים אותם - אח"כ טוענים למה אנחנו שונאים לעבוד בחיים.
אני לא מכיר אותך. יכול להיות שניסת את הדרך אל האושר דרך הדת בצורה אחת. אבל - כנראה שזו לא הדרך אל האושר דרך הדת שמתאימה לך. תשאלי - רגע , גם במקומות אחרים יש אנשים מאושרים?
ששש...בנינו - אין , אבל פשוט אין אדם חילוני מאושר. למה? כי פשוט אין לו ממה להיות מאושר.
תביני - גם אם הוא יגיד לך עם חיוך מליון דולר שהוא האדם הכי מאושר בעולם - שקר. שקר.
תשאלי - וואו , מה אתה מוציא אותם שקרים? לא. אני פשוט מבין ש - לאדם שאין ממה להיות מאושר - בחיים לא יהיה מאושר בצורה אמיתית. האושר שלו קרוב לשנייה שבא אני אוכל ארטיק. לא מעבר לזה.
תחשבי הרי - כמה זמן אנחנו חיים בעולם? 70 שנה? מאה גג...ו - אז מה? , אז מה יהיה אז?!
אז , אדם שהכין ת'עצמו - ואני לא מדבר כאן כמו איזה רב שמעביר שיחה במוסר , אלא אשכרה שיא הפשטות - אדם שעמל ועבד - יהיה לו עולם הבא. אבל אדם שחי ב - "כיף" עאלק , בעולם כאן - ולא הכין את עצמו , מה יהיה לו?! הא...?? עכשיו תביני , זה לא איזה "חפיף , נשרוד שם" - אלא זה לעולם בלי סוף , האדם נשאר ברמה שלו. את מבינה מזה? את מבינה ת'מושג אין סוף? לא. זה...אין אפשר לתאר את זה. זה פשוט - בלי סוף הוא יהיה מסכן.
זה לא חדר בך מספיק - כבר שמעת את זה מליוני פעמים...ו - שוב, זה לא חודר עמוק ללב. יודעת למה? כי - כמה שנדבר בצורה נחמדה - כל עוד זה לא הוכח - וואלה, זה לא נכנס עמוק ללב. אז, תמיד בלב תהיה השאלה - טוב הוא אמר דברים טובים, אבל...מי אמר בכלל שיש עולם הבא? מוכח. האא...את לא יודעת את ההוכחה , ממילא - את גם לא מצליחה לחדור להבנת העיניין עד הסוף - להתרגש ממנו. עכשיו , נגיד ואני מוכיח לך שיש עולם הבא - תגידי דוגרי - לא לבכות על כל האלה שלא שומרים תורה ומצוות? לא? "פלגי מים ירדו עיני על לא שמרו תורתך". כואב. תביני, זה המצב. שאף אחד לא יעיז 'לסבן' אותך. קיצור - כן. עולם השקר - אבל...אם כל התכלית שלנו הייתה העולם הזה - כנראה שעדיף כבר להתאבד - אבל , כדאי להשאר ולעבוד בהזעה בחיים - רק כי יש עולם הבא. ו - בעולם הבא , זה הנאה נטו. בלי קשיים. ו - תזכרי עוד משו - נהנים מהדת. משום שמסתכלים על זה כדבר מהנה - אז...איך כמדומני הרב קוק אמר? המחשבה יכולה לשנות את המציאות. אז - כן. ממש , לשנות את המציאות מ - "דת מעצבנת" ל - "דת מהנה"....
קיצור: אין מקום אחר יותר אמיתי - ואם תמצאי, בבקשה, תקראי לי. אלא ש - צריך ללמוד את העבודה לפני שנכנסים אליה. ו - זה לא סתם ללמוד - זה ללמוד אמונה. ו - ללמוד אמונה דורש המון רצון לאמת. אחרי שלומדים דבר ולא פתאום נולדים אליו - מבינים אותו. ממילא - נהנים ממנו. מבטיח לך - אבל מבטיח לך - שאם רק תכנסי לזה טיפ טיפה יותר חזק , אם תכנסי לאמת ולכיף שבחיים - את תהני. את תהי האדם הכי מאושר בעולם. מבטיח לך. הבטחה. שמורה.

בהחלט, המטרה שלנו לתקן את העולם. ו - יודעת מה, כן, גם לתקן את החברים שלנו.
אלא, שצריך לדעת וללמוד איך לעשות את זה. זו בעצם מטרתינו העולם. "לתקן עולם במלכות ש-די".
וואו - זה נשמע כזה מפוצץ ומי אני בכלל שיתקן את העולם ו - למה בכלל?
תלמדי. תכנסי. תביני. תהני. תתחילי לפעול. לתקן את העולם. בפשטות.

אז , נדבר רגע דוגרי - "תירוצים" - אין על כל דבר כי אחרי כל דבר אפשר לטעון טענה שלא מסתדרת עם השכל. תשובות - בהחלט יש, על כל שאלה. רק ביהדות יש את הדבר הזה - תבדקי. מבטיח - זה אמת.

עכשיו..לא תגידי אני האדם הכי משועמם בעולם שאני כותב את כל זה ו - גם לא יצאתי לפנסיה. עוד לא. אני נער. ממש כמוך ש - הזדהתי עם מה שכתבת. הרגשתי שזה פשוט אני לפני זמן שצועק מעומק ליבי. חפשתי. הרגשתי משו שבתוכי צועק הצילו ו - פשוט מצאתי. תאמיני לי , לא מוכר לך "לוקשים". גם אני בתור נער רוצה אמת אמיתית ו - זה הכח שלנו בגיל ההתבגרות. בואי - תצאי , תנצלי אותו. את הכח הזה שטמון בך. אני יכול להעיד עכשיו ש - אני האדם הכי מאושר בעולם. אין , פשוט אין אדם יותר מאושר ממני. ו...
זכרי, אני בערך בגיל שלך. אוהב גם את האמת ו - וואלה, לא אוהב שמוכרים לי לוקשים... קיצור - אמת. אני מבטיח. ו...תבדקי. תחפשי - תתעמקי. אנחנו צריכים להתעמק פנימה. לצלול לתוך המעמקים ו - אז , נוכל להרגיש את האור שבעולם. ו - הוא גדול. ו - הוא בא להרים אותנו לעולם שכולו טוב.

הבחירה בידיים שלך. אני, לקחתי את עצמי לאושר.
תבחרי מה שתרצי. אף אחד לא כופה אותך. אלא - את עם עצמך.
ו...תזכרי. גם אם עד עכשיו היית "דתייה" - שוב , זה לא אומר דבר על העתיד שלך. הוא יכול להיות שונה בתכלית מבחינת כל הדברים. גם מבחינת זה שתתחילי להבין מה זה הדת באמת. תהני ממנה. ו - רק תרווחי.

שיהיה לך המון בהצלחה. יש בך את הכוחות האלה. באמת.
ההתחלות קשות. אבל - ההמשך הוא המהנה. ו - האמיתי.
אם יש משהו להרחיב, חופשי, בשמחה.
בשורות טובות. הרבה מאוד בהצלחה!

ואווו אח..-Rעות-
בס"ד

אתה כל פעם מפציצ מחדש..!!
כעעע..דתייה מוחלטת
לגמרי...
889: תקשיבי.. באמת, בגלל שאני לא מכירה אותך אז ממש קשה לי לעזור לך.
אני אישית עזבתי (כמעט לגמרי) ת'דת, ומה אני אגיד לך - שלא שיותר רע לי / טוב לי.. אני פשוט צריכה להתמודד.. אבל גם בדץ היו כלמיני התמודדויות... מבינה??
אוף - ממש קשה לי לעזור לך אבל אני רוצה (עזרה - ללכת עם מה שמתאים לך. אבל קודם צריך לגלות, לא?)...
קיצר - אם את רוצה, דברי איתי באישי....
ו - לוידעת, מקווה שיהיה טוב..
חעעע...דתייה מוחלטת...(שכחת לשנות תשם...)סתם אחת!
אתה תותח, אין עליך!במבלולו
רציני. זה ממש מש עוזר לי, תודה לך
יפה-עצמי-
לא היית בטוח אם הרב קוק אמר את זה, אז הרמבם בטוח אמר את זה במורה נבוכים, חלק ג פרק כה, שהמחשבה היא זאת שמחליטה על המציאות.

אח......חשבשבת
הפפצצת.

יפה!!
להיות דתי....דניאלה .ד.
שלום יקרה!
מזה דתי? מזה דתיה?? טוב, עובד ת'שם!! אבל רק בשמחה
אחרת לא =, ה' רוצה שזה יבוא לך מהלב ואני רואה שתמיד שיש כאן איזושהיא בעיה או משו כזה ישר רושמים ומציעים עזרה.. אני מציעה לך- כלי קיבול זה דבר מדהים אם זה דרך הישום שלך!!
להיות כלי קיבול ומה זה כלי קיבול? לדוג'- כפית או קערה זה במשל כן??!
בתכלס הכוונה לקבל את הנאמר, ואני מנחשת שאם רשמת את בעייתך פה אז רצית תשובות ועזרה וכ'.
אז מה שהכי חשוב כאן הוא שתשימי לב על איך שכולם פה עוזרים לך ורושמים והכל, כל זה לא שווה אם את לא תעזרי כאן לעצמך והעזרה לעצמך פה מתבטאת ב "להיות כלי קיבול" ליישם את הנאמר ובעזרת ה' תצליחי ובגדול.
אז שיהיה לך המון ב"הצלחה!
וואו.אביה14
אח.., זה היה מדהים. אתה לא עזר רק לה- אלא לכולנו.
אח... אתה שפיץ!!!חיים מנחם
בקשי מהקב"ה שיראה לך את אורו.אחת מהשומרון
בס"ד
ספרי לו על ההתלבטויות שלך. גם אם את לא בטוחה שהוא קיים- דברי.
הלו דתיה מוחלטתtompak
מה? עזבת את הדת? אז למהאת פה? ו למה את קוראת לעצמך דתיה מוחלטת? או שלא הבנתי נכון תאירי את עיני....
>>>>>>>>>>געש
בדת אין מקום למה בא לי ומה לא אנחנו עושים מה שמצווה עלינו לעשות
נראה לך שלמישהו ממש בא לו לא לשחק בפלאפון או מחשב בשבת.
 אבל זה לא משנה מה בא לך אם אתה יודע מה צריך, כל בנאדם בא לו להמשיך לישון בבוקר עד מאוחר אבל הוא יודע שהוא צריך ללכת לעבוד אם הוא רוצה פרנסה אז הוא יקום גם היא לא בא לו כי הוא צריך. 

ואם נראה לך שאין אלוקים או אולי כדאי לוותר? או מי אמר שצריך לעשות הכל?  זה מראה על חוסר אמונה הייתי ממליץ לך ללמוד קצת אמונה
יש הרבה כמו ספרים מסילת ישרים וכדו' 
דתייה מחולטת, אפשר לענות?במבלולו
טוב, אני לא מחכה לתשובה..
מוחלטת- יענו החלטה,
החליטו בשבילה על הדת..
  (
וואי 889 נשמה!!שלומצ=]
גמאני הייתי במצב דומה מאד למה שתיארת, אבל בשביל לעזור לך באמת, את צריכה קודם כל לברר עם עצמך מאיזה נקודה זה מגיע-עצלות/יאוש/חוסר הבנה[הגיון]/או חוסר אמונה בגלל כל מיני דברים שהיו..
אחרי שתבררי עם עצמך, בע"ה את מוזמנת לפנות אליי בשיחה אישית או הודעה ואני אשמח מאד לעזור!!!
בשמחה תמיייד!!
ואוו אח..נשוב לכל יישובאחרונה
ממש יפה, הפצצת.

שבת שלום!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך