כשוולדמורט גילה שרוב הורקרוקסיו הושמדו.
למה לא יצר עוד?
העובדה ששמר על נגיני בתוך הגנה קסומה, מעידה שהבין שלא נשארו עוד . או כמעט לא.
מה מנע ממנו להרוג מישהו וליצור הורקרוקס נוסף?
כשוולדמורט גילה שרוב הורקרוקסיו הושמדו.
למה לא יצר עוד?
העובדה ששמר על נגיני בתוך הגנה קסומה, מעידה שהבין שלא נשארו עוד . או כמעט לא.
מה מנע ממנו להרוג מישהו וליצור הורקרוקס נוסף?
אלא רק מנשמת ה'מקור'
ולכן כשהוא מת בפעם הראשונה לא נשארה לו אפשרות להכין עוד הורקרוקסים
ברגע שוולדמורט מת, לא נפגעו ההורקרוקסים שלו.
הנשמה שלו נשארב, לא מחוברת לגוף, טיילה בעולם.
כשהוא חוזר לגוף בספר ארבע, הוא לא הורקרוקס, הוא אותה נשמה עם גוף חדש.
הראיה- שעדיין היה צריך להשמיד את כל ההורקרוקסים.
אני חושבת שזו עדיין נשמת המקור.
אז זה לא מדויק לומר שהבעיה היא הכנת הורקרוקס מהורקרוקס.
רגילה
התכוונתי לומר בזה שהחלק של הנשמה בהורקרוקס כל כך קטן שאין אפשרות לחלק אותו יותר ולכן אי אפשר להכין ממנה עוד הורקרוקס (נשמע שהנשמה לא מתחלקת לשניים אלא לחלק קטן, נשמת המקור נשארת שלמה ולכן אפשר לחלק אותה עוד גם אם זה מערער אותה מאד והוא הגיע ממש לקצה)
אז לא הבנתי מה התכוונת כשכתבת שלא ניתן ליצור הורקרוקס מהורקרוקס.
הורקרוקס זה חלק מהנשמה שמוחבא בתוך חפץ, נכון?
ואחרי שוולדמורט נפגע מהקללה ההורגת הוא למעשה לא מת. אבל הנשמה שלו היא לא ההורקורקס עצמו, היא עדיין ''נשמת המקור''.
את חושבת שבעצם הנשמה שלו הוחלפה בנשמה שבאחד ההורקרוקסים אחרי שפגעה בו הקללה?
אני הבנתי שהוא כן מת, לכן הוא היה צריך את כל התהליך של החזרת הגוף בבית הקברות
כי הגוף שלו עם נשמת המקור מת הקללה
גם דמבלדור אומר את זה, הוא אומר שצריך לחפש שישה הורקרוקסים ולא שבעה כי אחד מהם זה וולדמורט עצמו, שהוא בעצם אחד ההורקרוקסים
שיש שישה הורקרוקסים לחפש
כי וולדמורט מלכתחילה פיצל את הנשמה לשבעה חלקים (7 זה מספר קסום). חלק אחד זה נשמתו שלו, ועוד שישה הורקרוקסים, ללא קשר למה שקרה במכתש גודריק.
וכשהרגו אותו הוא לא באמת מת (האגריד: לא נשארה לו מספיק אנושיות כדי למות) אלא נהיה כמו נשמה מרחפת, בגלל קיומם של ההורקרוקסים. אני לא חושבת שזה גורם לזה שיהיה הורקרוקס אחד פחות ממה שהוא הכין.
אחרת לכאורה לא חייבים למצוא את ההורקוקסים כדי להרוג אותו, אפשר פשוט להטיל עליו 7 פעמים אבדה קדברה ואז כל פעם נשמתו תתחלף בעוד הורקרוס והם יגמרו.
בכל פעם שהוא מת הוא נעלם למקום שבו ההורקרוס מוחבא, ואם לא יודעים איפה הוא נמצא (וראית כמה זמן למאמצים לוקח כדי לבנות גוף חדש, זה לא כל כך פשוט), מה גם שאבדה קדברה לא עובד על הורקרוקס, הם לא היו מסתבכים כל כך עם ההשמדה של ההורקרוקס אם הם היו יכולים פשוט להגיד אבדה קדברה. כנראה שהקסם הזה עובד רק על גוף ולא על נשמה.
אולי שווה לך לקרוא שוב, לי זה ממש ברור מהספר שהסיבה שלא מתים אם יש הורקרוקס זה כי חלק מהנשמה אמנם מת, אבל חלק אחר קיים ולכן הוא לא באמת מת רק נעלם (למקום בו היה ההורקרוס המוחבא, לכן הוא היה ביער אלבניה. הוא גם לא ממש יכל לתפקד וחיכה למצוא מישהו שיוכל לנצל- קווירל במקרה הזה- כדי לנסות לחזור לחיים. בעקבות שתיית דם ידי הקרן הוא הצליח להתחזק מספיק כדי להצליח לנטוש אותו לבד עד שחברו אליו נאמניו), וגם די ברור מהספר שהוא אכן עשה 7 הורקרוקסים נוסף על נשמתו, וכשמת בכישוף שחזר אליו בעצם נשאר באחד ההורקרוקסים ולכן הם חיפשו רק שישה.
אף אחד לא ידע על ההורקרוקסים (אפילו דמבלדור התחיל לחשוד יותר מאוחר) ולכן מה שהאגריד אמר לא הוכחה לכלום. הסיבה שאנשים הבינו שקרה משהו לא טוב וכנראה הוא לא מת היא שלא היתה גופה שלא, אלא הוא נעלם, לכן מי שלא טמן את ראשו בחול חשד שהוא עדין בחיים באיזשהו כישוף אפל
1. זכור לי בבירור שמדובר על שישה הורקרוקסים + הארי (שלא במתכוון). זה כתוב גם בהרבה מקומות ברשת.
2. איזה הורקרוקס היה באלבניה? את מתכוונת לעטרה של ריבנקלו? עובדה שהיה צריך להשמיד אותה שוב.
לא כתבו את זה שכרגע הנשמה שלו ממנו, כי אין שום סיבה (חוץ מההסבר של דמבלדור)
2. אין לדעת, מאחר וממילא הוא לא רלוונטי דמבלדור לא טרח לציין מי הוא היה
באמת אפשר תיאורטית להרוג אותו בכל פעם שהוא בונה לעצמו גוף אבל אז זה ארוך ואינסופי ואפשר למות באמצע (מה גם שבטוח הוא ימצא פתרונות אחרים אם הוא ידע מה התוכניות ויגן טוב יותר על ההורקרוקסים שלו, חלק מהסיבה שהם הצליחו זה כי הוא לא חלם שמישהו יעלה עליו), בסופו של דבר להרוג את וולדמורט יותר מסובך מאשר להרוס את ההורקרוקסים שלו כמה שזה קשה ולכן מה שהצעת לא התוכנית המקורית..
האמת היא שהתאוריה שהבאת שהנשמה מרחפת רק כי יש הורקרוקסים נשמעת לי קצת מוזרה, מי מרחפת ומה נכנס לגוף אחר כך? אם עצם קיומו של הורקרוקס גורם לזה שנשמת המקור נשארת תמיד ואין אפשרות למות מעצם זה שיש הורקרוקס אז למה בכלל צריך יותר מהורקרוס אחד? ומה קרה לו כשהקללה חזרה אליו כשהארי היה תינוק?
כי לא בטוח החפץ שחיסלת הוא הורקרוקס
אם אני זוכר נכון (יכול להיות שאני לא), כשוולדמורט מתאר את המוות שלו הוא אומר שהוא היה שם, בבית של הארי.
הוא הרי היה אמור למות, ולא מת רק כיוון שהיה לו הורוקרוקס.
ובאמת הגיוני שאי אפשר ליצור הורוקרוקסים מנשמה שהייתה בעצם הורוקרוקס בעצמה.
הוא העדיף לטפל בזה אחר כך.
יכול להיות שזה מסובך והיה בעייתי מצידו לעשות את זה כל עוד הוא לא שולט לגמרי בעולם הקוסמים. (והארי יוצא דופן, הוא הכניס לתוכו את ההורוקרוקס בטעות אבל זה קרה כשהוא עצמו מת ובאמצעות הקללה ההורגת, יכול להיות שזה היה מהיר בהרבה מיצירה של הורוקרוקס רגיל.
אולי הוא פחד לקרוע עוד פעמים את הנשמה שלו? הרי סלגהורן הסביר את ההשלכות של עשיית הורקרוקס, ואולי אפילו הוא הבין שאם הוא יכין עוד אז כבר לא תישאר לו נשמה שיכולה לפעול בהיגיון כלשהו בעולם...
בכל אופן, אהבתי את ההסבר של @שוקולד לבן.
(כל הנושא של הורוקרוקסים מעניין ומעלה תמיהות - איך זה למשל שקוסמים לא יוצריל בטעות הורוקרוקסים כשהם הורגים? הרי עם וולדמורט הפך בטעות את הארי להורקרוקס, אז לכאורה זה יכול לקרות לכל אחד, ולא צריך כוונה מיוחדת בשביל זה...)
ואיך להכין אותם, בהכרח מובן שאין אפשרות ליצור הורקרוס סתם ככה בזמן רצח. נשמע שזה כישוף מורכב מאד שלא בקלות כל קוסם יוצר אותו ובטח לא אם אין לו מושג מה הכישוף.
נראה שאצל וולדמורט והארי זה קרה אך ורק בגלל שהוא יצר הרבה הורקרוקסים ומשהו אצלו השתבש בעקבות זה (בין אם בנשמה ובין אם השרביט), די ברור שלא היה לזה שום תקדים כי וולדמורט שחקר הרבה על הורקרוקסים לא חשד בכלום
כשהיא מראה להארי את הספרים במחילה
ב. ההורקרוקסים הושמדו בטווח זמן מאוד קצר.
מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??
שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל)
נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)
בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם
אשתו כגופו.
אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?
אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני
"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.
"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"
עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.
האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...
את.ה.ם.ן-יודע.ת-מי.ה