פעם למישהי בנושא, ואני רוצה לכתוב גם לך.
כותבת מהניק הזה כי זה אאוטינג רציני.
יש לי תואר "נחשב מאוד", אם הייתי מוצאת בו עבודה, השכר ההתחלתי ללא ניסיון הוא בערך 20,000 ואפילו יותר.
אבל זו תקופה מאתגרת, ואני כרגע לא מוצאת עבודה. למדתי כמה שנים טובות, השקעתי את הנשמה בשילוב בין הלימודים לילדים, סיימתי תואר ו-- אין לי עבודה.
נשארתי בבית, הייתי גם עם הילד תקופה, והתחרפנתי. הגעתי לדכדוך, לא הייתה בי שמחה והייתי כבויה, כבויה, כבויה.
אז יצאתי לעבוד בתחום אחר בינתיים
אני עובדת כסייעת אישית, זה תחום שמרוויחים בו בערך מינימום (על משרה מלאה), אבל קשה להגיע למשרה מלאה. אז אני אפילו לא מגיעה ל6000 בחודש.
אבל זה שווה לי כל רגע וכל דקה!
חזרתי להיות בן אדם, אני ראש גדול בעבודה, מעריכים אותי, אני הופכת את עצמי למשמעותית והחיים שלי טובים ב"ה.
לא וויתרתי על החלום לעסוק במה שלמדתי, אני ממשיכה במקביל לחפש עבודה בתחום שלי. אבל ההבדל בין לעשות את זה מהבית, לבין לעשות את זה תוך כדי שאני יוצאת לעבוד, הוא שמיים וארץ.
ואני אוסיף עוד משהו שאולי אני מזהה בין השורות, בהחחלטה שלי לצאת לעבוד, בעצם הוצאתי את עצמי מהמקום הקורבני והמסכן שהרגשתי, והפכתי את עתמי לבעלת שליטה על החיים שלי. כי בהתחלה שלא מצאתי עבודה, ריחמתי על עצמי, הייתי מתוסכלת, הרי השקעתי כל כך הרבה ועכשיו אני במחסום שאני לא מצליחה לעבור. ואיזו ברירה יש לי?? אז ברור שאהיה עצובה.
ברגע ששיניתי את המשוואה, החלטתי שזה שלא מצאתי עבודה במה שרציתי, לא אומר שאני חייבת להישאר בבית, לקחתי אחריות על עצמי ועל ההרגשה שלי. זה בסדר להישאר בבית, אבל זו בעצם בחירה, ואם זו בחירה, אז זה לא מתסכל, כי אני בחרתי את זה. וזה בסדר גם לבחור לעבוד במשהו אחר בינתיים, כדי למלא את עצמך.
מה שאני מנסה לומר, זה שיש דברים שבאמת אין לך השפעה עליהם. אבל יש דברים שיש לך השפעה עליהם ושם את יכולה לפעול. ובדברים האלו, זה ההבדל בין ההרגשה של תסכול וכעס, לבין לפרוח ולשמוח במה שיש לנו