אני מת על התמונה הזאת! ככה העולם צריך להיות!די שרוט
זה לא ערביבנות רבות עלי
נו אז מה זה נורווגי?אחו
לנושא, אכן מאוד מרגש!
כנראה בדואי.. שזה לא ערבי קלאסיבנות רבות עלי
חוץ מזה שזה די דמגוגיה להביא תמונה שלא מספרת את הסיפור.
והסיפור הוא, שביום הדין היהודים יהיו לבד.
לא חושבאחו
אכן "יתבררו ויתלבנו ויצרפו רבים"
אבל אין סיבה שלא יהיה חלק מחסידי אוה"ע שישתתף בגורל עם ישראל
אכן זה יהיה מיעוט ואני לא שולל שחלק יהיו גם גיס חמישי ל"ע מי יודע.
אבל ראינו גם במרד הגדול שהיו אדומים שעזרו לעם ישראל, איתי הגיתי, גם הרבה מאלה שנכנסו לג"ע בעודם חיים היו גויים כמו עבדמלך הכושי
עריכה: לגבי הזהות הערבית, כמו שכבר הועלה בשרשור אחר קשה להגדיר מה זה בדיוק "ערבי", יש גם צוענים / טורקמנים / לאומים אחרים בבליל הזה,
הזהות הבדואית ברמה הבסיסית היא ערבית אבל עם מאפיינים ייחודיים
בעזרת ה'מתנות באדם
אתה מדבר על יום הדין הגדול נכון?
כי אנחנו כן צריכים אותם לימות המשיח שישמשו אותנו בתור עבדים, לא הייתי רוצה עבד ערבי אבל אם זה מה שה' ירצה אז אין חכמה ואין תבונה ואין עצה נגד ה'.
יש דעות שאיסלאם זה ע"זכי קרוב.
אבל אם הוא יתפלל לרבש"ע בלי השתחוויה אז מה טוב
למה ההשתחוויה היא הבעיה?אני:))))
בגלל המיוחס לר"ן בסנ'כי קרוב.
דווקא מפורסם שמהרי"ל דיסקין הקפיד לא לעבור לפניהםהסטורי
אולי הוא לקח את זה לחומראכי קרוב.
לפי הדעות שאי ןזה ע"ז.
אך הר"ן תפס שזה ע"ז מההשתחויה, ויש עוד כמה שהסכימו עימו.
לא חד משמעי מהר"ןאחו
"ולמדנו מכאן שהקדשים של הגויים וגם המשוגע של הישמעאלים אע"פ שאינם טועים אחריהם לעשותם אלהות, מ"מ הואיל ומשתחוים לפניהם השתחואה של אלהות, דין עבודה זרה יש להם לכל דבר, כי לא להדור בלבד משתחוים לפניהם, שאין הדור למתים, אלא כעניין עבודה של אלהות היא עבודתם."
צריך להיכנס פה להרבה קונטקסט היסטורי, אבל בגדול
הר"ן משווה את השתחוויית המוסלמים לפולחן הקדושים בנצרות הקתולית. מבחינת הנצרות הקתולית ה"רשמית" התפילות לקדושים אינן אלא בקשות מנשמותיהם שיתפללו בעד המבקש ויעזרו לו בערך להבדיל כמו התפילות על קברי צדיקים. אלא שמה שקורה בשטח אצל המון העם זה שמתפללים לאיקונות של אותם אנשים שירפאו אותם ויעזרו להם, לפעמים גם מתפללים למלאכים ודברים בסגנון וגם עושים טקסים מסוימים בקיצור יש בזה עבודה זרה כמו עבודה למלאך.
באיסלאם הנושא קצת מורכב כי אנחנו יודעים שיש כל-מיני זרמים שיש בהם בעיה כזאת, ברמה הכי בוטה כנראה זה העלווים אבל גם יש גם כל מיני איטרציות של השיעה שנכנסות למחוזות בעייתיים. אני לא יודע בדיוק איך נראה האיסלאם שאותו הכיר הר"ן (שחי בספרד הנוצרית) אבל יכול להיות שהיו בו גם אלמנטים מהסוג הזה.
בפועל האמונה המוסלמית הרווחת נכון לעכשיו אינה מה שהר"ן מדבר עליו היות והמוסלמים אינם משתחווים למוחמד או לכל נביא או מלאך אחר, לא לשם הידור ולא לשם עבודה של א-להות.
כך גם הולכת התפילה המוסלמית:
"Praise is only for Allah, Lord of the Universe; The most Compassionate, the Most Merciful; The Master of the Day of Judgement; You alone we worship and to You alone we pray for help
Say: He is Allah, the Only One. Allah helps and does not need help. He did not produce a child, and He was not born of anyone. There is no one equal to Him.
I bear witness that no one is worthy of worship except Allah and I bear witness that Muhammad is His slave and Messenger.
מדבר בעד עצמו.
לשאלה האם אי-אמונתם בתורה (שגם זה קצת מסובך, הלא בסורה השנייה הם מכירים בכך שמשה נתן את התורה לבני ישראל) מחשיבה אותם לעבודה זרה, אפשר לדון בכך, אבל זה לא קשור לר"ן.
לגבי דרוזים, פעם אחת הייתי בשבת יתרו בישיבת הכותל והייתה מוזמנת קבוצה של דרוזים, נראה לי קצינים או משהו בסגנון. ומשיחה קצרה שהייתה שם היו שאמרו שהם מוקירים את עם ישראל ומכבדים את האמונה והתורה אם כי כמובן הם מחשיבים את עצמם לבני יתרו והוא הנביא העיקרי שלהם (נבי שועייב). ואכן גם מבחינת היהדות התורה כתורה לא נוגעת אליהם כמו שהיא לא נוגעת אל שאר הגויים. והם מוזמנים להתפלל באיזה אופן שהם רואים לנכון כמו שהיה לפני מתן תורה.
אה אוקיייכי קרוב.
יכול להיות, לא בקיא באסלאם, אבל הר"ן הוא לא היחידאה בנושא. זה מסתדר עם שאר הראשונים גם?
אני זוכר שיש טיפה שוני בטעם.
לא מכיר את הסוגיה לעומקאחו
בא רק נבהירהסטורי
יש כמה ערבים בודדים (כלומר כמה אלפים בודדים, לא משנה), שמבינים שחלק מלהנות מכל הטוב שמדינת ישראל נותנת להם, שאין בשום מקום אחר - זה גם להיות נאמנים.
רובם הגדול של ערביי הארץ, משני צידי הקו הירוק - תומכים באויב, כפי שראינו ממש לא מזמן בפרעות שומרי החומות.
עד לרגע זה, לא קם אף מנהיג משמעותי מהחברה הערבית וגינה את הפוגורום שעשו בשמחת תורה, בלי כוכביות ובלי התפתלויות (ולא, הסתיגות מינורית מאונס קשישות, תוך נתינת לגיטימציה לעריפת ראשי חיילי גולני - זה לא גינוי, זה לגיטימציה).
כמובן, הערבים המעטים, שמוכנים להצטרף אלינו לטוב ולרע, ראויים לכבוד ולהוקרה בדיוק כמו הדרוזים. כשמדינת ישראל תקבל שכל ותעמיד את כל הערבים בפני אחת משלוש הברירות של יהושע בן נון (בתרגום למציאות אפשר למצוא את התכנית בנספחים לספר 'את אחי אנכי מבקש'/ענת, של הרב חנן פורת, או לחפש בגוגל 'תכנית ההכרעה' של השר סמוטריץ') - המעטים הללו אכן יוכלו להיות נלווים על עם ישראל.
דווקא המנהיג שהכי שנוא על הימנים, מנסור עבאסדי שרוט
יצא באופן די ברור נגד הטבח.
אבל בלי קשר, השאלה היא לא כמותית, אלא איכותית-מהותית. במהות, אפשר לחיות יחד, *כל* אמונה יכולה לחיות יחד בלי להאמין שהאחד בא על חשבון האחר בהכרח.
טוב שכתבת "באופן *די* ברור"הסטורי
הוא אמר כל מיני דיבורים כלליים, שמשמע מהם שהוא טוען שההתקפה על הקיבוצים, היא לא דרך האיסלם. גם את זה הוא אומר במקומות שהיהודים שומעים, כשכבר שנים הוא מדבר אחרת לגמרי בשתי שפות...
הוא לא אמר, אפילו לא בעברית ובוודאי שלא בערבית, שהוא מתנגד או מסתייג מהטבח בחיילי צה"ל.
הוא לא אמר בשום שפה, שהוא בעד ניצחון ישראלי על האויב הערבי, על האויב העזתי, או אפילו שהוא בעד ניצחון ישראלי על חמאס.
הוא התחמק היטב כשניסו להוציא ממנו בראיון שחמאס הם טרוריסטים.
המקסימום שהוא מוכן להציב כחזון זה:
הועברת לדף אחר סיום המלחה, לא ניצחון בשום צורה
וזה המנהיג הערבי הכי הכי מתון...
לפי סקרים 80 אחוז מערביי ישראלבינייש פתוח
מתנגדים נחרצות לטבח. הם נותנים חבילות אוכל לחיילים, ואני הרבה שומע מערבים איחלים לשמור על עצמי ולחזור הביתה בשלום.
וגם youtube מלא בסרטונים של ערבים שמספרים לעולם שחמאס הוא ארגון טרור שרק מחפש להרוג ולא שומר על העזתים מצה"ל שכלל לא מעוניין לפגוע בהם.
לא יודע על איזה סקרים אתה מדברהסטורי
חוץ מהם, החברה הערבית רובה ככמעט כולה, תומכת במאבק הפלסטיני לסוגיו. לא שמענו אף אחד מהמנהיגות הערבית שתומך בניצחון ישראלי על החמאס. רובם מלאו פיהם מים וחלק קטן, בשפה רפה גינה את הטבח באזרחים. אף אחד, כולל מנסור עבאס, לא גינה את הטבח בחיילי צה"ל ולא הביע תמיכה במלחמה שלנו נגד עזה או אפילו נגד חמאס.
מעניין, אפשר בבקשה לראות את הסקרים הללו?ארץ השוקולד
לא נכנסת לדיון, רק על הסקר האקדמיאתגליא
זה שזה אקדמי זה לא הופך את זה לעובדות אמינות ואובייקטיביות.
כל חוקר יודע שגם בניסויים אקדמיים של מדעים מדוייקים אפשר להטות תוצאות ולשחק בסטטיסטיקה. על אחת כמה וכמה שמדובר במחקרים וסקרים חברתיים שנעשים על ידי אינטרקציות אנושיות שמשפיעות בצורה דרסטית. מהשדר של המראיין (מספיק להגיד שזה מחקר של אוניברסיטה וכבר אנשים יענו אחרת), מהשיח הציבורי, אצל כל ילד יש הפרדה בין מה שהוא חושב למה שהוא יגיד בקול.
גם באקדמיה אף בן אדם לא אובייקטיבי לגמרי, כל אחד מושפע מהאג'נדה שלו במודע או בלא מודע, ומכיוון שבאקדמיה הרוב שמאלניים אפשר לנחש לאיזה כיוון תהיה ההטיה. בקיצור מחקרים כאלה לא שווים הרבה, אפילו אם הם אקדמיים.
אין שם שום נתונים על הסקר המדוברהסטורי
מי ערך אותו (כלומר יש כמה שמות לא מוכרים), באילו אמצעים הוא נערך, כמה משתתפים כלל הסקר, האם הם באמת מדגם מייצג של האוכלוסיה. וכו'.
כמו שראינו במערכות הבחירות האחרונות, הקשר בין סקרים למציאות לא גדול.
העובדה היא שאף מנהיג ערבי לא גינה את הטבח בחיילי צה"ל ולא גינה בערבית כלפי הציבור שלו את הטבח בכלל. אף מנהיג ערבי לא התייצב וקרא לניצחון ישראלי על חמאס, או עודד את הציבור שלו להתגייס לצה"ל (למעט חלק קטן מהבדואים, שתמיד התגייסו).
יש כמה אלפים בעמותה של יוסף חדד ועוד כמה אלפים בנגב שאכן התגייסו אזרחית לטובת המערכה/המפונים. בזה מסתיימת ההזדהות של שני מליון 'אזרחים ישראלים' ערבים...
מנצור עבאס קרא לפלסטינים להתפרק מנשקבינייש פתוח
הוא לא 'חזר' ולא שינה. זה פשוט עיקרון ה'תקיה'הסטורי
כל עוד שהוא מאמין במוחמד ובקוראן, הוא מאמין שלגיטימי בזמן חולשה לטשטש את העקרונות ולעשות הסכמים עם האויב ובזמן חוזק להפר אותם ולבגוד בבעלי הברית.
כל כך מוזר לצפות שבזמן מלחמה, חבר פרלמנט יגיד בצורה חד משמעית שהוא בעד ניצחון המדינה שהוא חבר פרלמנט שלה על האויב, עד שאנחנו כל כך מתרגשים ממנהיג ערבי אחד, שמשמעות דבריו הוא שהוא תומך רק בחצי מהפוגרום של חמאס ולא מכולו?!
מאיפה אתה כל כך נעול על זהבינייש פתוח
שהוא תומך בכך שחמאס שחט מעל 300 חיילים ב7 באוקטובר?
אם הוא מתנגד לדבריו לרצח חפים מפשע,, בהכרח מדובר באזרחים ולא בחיילים??
אני רואה בחיילים שלנו חפים מפשע, ולא שמעתי ממנו משהו אחר בעניין
אני נעול על זה, שגם מה שהוא מגנה - זה מהשפה ולחוץהסטוריאחרונה
כל דיבור אחר שלו, הוא חלק מעיקרון הת'קיה = חולשת המאמינים, המתיר למוסלמי להטעות ואפ' לכרות בריתות עם האוייב, ע"מ להפר אותן אח"כ.
מדהים אותי עד כמה מתאמצים, אפילו כאן בפורום, ללמד זכות על אויב צבוע. כפי שכבר כתבתי - שורש הקונספציה, הרבה לפני האם הקשיבו לתצפיתניות וכמה טנקים החזיקו כשירים - היא הנסיון להתיחס לאוייב כבסה"כ בן אדם כמונו...
מעניין, רק מוזר לי שאין התייחסות לגודל המדגםארץ השוקולד
ושאר עניינים כמו מה השאלות ששאלו, יחס בין גברים ונשים, איפה הסקר נעשה (למשל, אולי זה נעשה באוניברסיטה העברית ובתלמידים הערבים שם, כך שזה לא בדיוק חתך מייצג), שנוהגים לפרסם בכל סקר. (מחיפוש ראיתי שהוא פסיכולוג פוליטי, אז יש מצב שהוא לא מבין איך עושים סקר ולכן לא פירט כיצד הוא עשה?)
אגב, כתבת סקרים והבאת סקר אחד, היתכן שזה סקר יחיד שטוען כך?
וגם בכתבה שהפנית לא נאמר שמתנגדים נחרצות אלא שמתנגדים.
אז מה הם יגידו לסוקר? אנחנו תומכים בטבח?בנות רבות עלי
הרי כל מי שאמר שהוא בעד הטבח ברשת כבר עצרו אותו.
למה להם צרות
אני באמת לא רואה שום סיבה להאדירמתנות באדם
את העניין הזה דווקא בעזרת המונה הזאת.
יש עוד המון דרכים להראות שיש דרוזים שנלחמים לצידנו מלבד להראות אותם משתטחים על הריצפה.
זה קצת חורה לי כי בסוף אנחנו יהודים ואנחנו יודעים שהדת שלנו היא היחידה וכל השאר הם סתם חיקויים זולים ועלובים. אז להראות ערבי(או דרוזי או בדואי או צ'רקסי או צרפתי, זה באמת לא משנה) משתטח על הריצפה כשיהודי קדוש מתפלל לאבא שלנו, זה קצת שם אותם באותו מקום ואומר "הנה שנינו אותו דבר" וזה חוטא למטרה, זה ממש לא אותו דבר וההבדל ביננו הוא שמים וארץ, שוב, אפשר להציג אותם לצידנו בדרכים אחרות, לא ככה דרך הדת. תמיד הרגשתי שכשמציגים אותם ככה זה נותן איזו אסמכתא או "אישור" לדת שלהם. צריך לזכור אנחנו הבנים של בורא עולם, לא הם. הם פה בשבילנו בדרך כזו או אחרת. קצת כואב היום לאנשים לשמוע את זה שמתי לב, אבל בימות משיח בעזרת ה' לא יהיו דברים כאלה.
ורק לגבי "ככה העולם צריך להיות", הוא לא. העם שלנו מתפלל מעל 3000 שנה לגאולה, מחכה ומצפה למשיח ולמלכותו של ה' יתברך שתתגלה בעולם, לא ראינו שכתוב שכשיבוא משיח כל עם יתפלל לפי דרכו. העולם לא יהיה ככה, ידעו כולם כי ה' הוא האלוקים ושאין עוד מלבדו ויבינו איזו שטות הם עשו במסגדים שמנסים לחקות את בתי הכנסת שלנו. יהיה בעזרת ה' בית המקדש ולשם יעלו כל אומות העולם. לא נראה עוד ערבים מנשקים ריצפה.
אני מתכוון לרמה אחת או כמה מעל מה שכתבת.די שרוט
ההעיה מתחילה כשכל אחד מנסה להכריח את השני להאמין במה שהוא מאמין. מסכים שזה נמצא ביתר שאת בעולם המוסלמי היום. אבל התמונה באה בעצם להראות שזה לא חייב להיות כמו שזה היום ברוב המקרים. אפשר לחיות ביחד. העולם הוא מספיק גדול.
אבל זה בדיוק מה שהתכוונתימתנות באדם
שהיום אמנם יש לכל הדתות לצערינו מקום בעולם, וזה לא יהיה ככה וזה לא צריך להיות ככה כי יש מלך אחד ויש בורא אחד, ואתה הבן שלו.
זה שאתה תומך בריבוי הדתות ואומר שככה זה צריך להיות זה קצת מוזר. לא הכרחתי אף אחד להיות יהודי, ההפך אנחנו לא רוצים לקבל גרים. הקבלת האחר הזאת שאתה מקבל אותם ואומר שיש לכולם מקום בעולם נשמעת מאוד יפה אבל היא בעומק עוקרת את האמונה שלנו.
ושוב כבר ציינתי את זה בהודעה הקודמת
"קצת כואב היום לאנשים לשמוע את זה שמתי לב.."
ואין פה מלחמה איזו דת צודקת או איזו היא אמת, זה אפילו לא שאלה ולא אמור להיות עניין, זה שאתה מציג את זה בתור איזו מלחמה שאני מנסה להוכיח מי צודק זה גם קצת מוזר.
הבעיה מתחילה כשיהודים מנסים להתחבב על הגוים, זה היה ותמיד יהיה הבעיה המרכזית.
וגם איך אתה הולך לגדל ילדמתנות באדם
יהודי, ולחנך אותו על הדת ולקחת אןתו לבית כנסת, ואז לראות ערבי משתטח על הריצפה ולהגיד לו "כן תראה גם זה בסדר ולכולם יש מקום, פשוט אנחנו יהודים" מה אתה חןשב שיקרה לילד הזה? הוא מבין שאוקיי, יש דבר כזה שנקרא "דת" וזה יכול להיות המון דברים וצורות, וזה שאני יהודי זה לא כזה חשוב כי יש עוד הרבה דתות בעולם שהם לא יהודי והם חשובות בדיוק כמוני.
זה בדיןק מה שהפיל את עם ישראל במשך כל הדורות, לרצות להתערבב עם הגוים, להיות שייך, להיות חלק, לקבל את כולם. לא סתם היהודים בגולה שמרו על עצמם בקנאות וסגרו את עצמם בשכונות רק של יהודים, רצו לשמור על היהדות והקרבה והשייכות לבורא עולם. ההסתכלות הזאת שלכל הדתות יש מקום בעולם היא מעליבה את בורא עולם פוגעת בו ומאכזבת אותו כשאתה הבן שלו מדבר ככה.
בגלל התפיסה הכפרנית הזאת,המערב מתאבד היוםהסטורי
אנשים כמוך, שלא מאמינים בכלום, מנסים לשכנע את עצמם, שאין באמת אמונה, אין דת אמת, אין לאומיות ואין ערכים מוחלטים בכלל. ממילא מתייחסים לכל השייכויות האמתיות, כאיזשהו תחביב, שמי שזה מעסיק אותו מוזמן להתעסק בזה, אבל שלא ינסה להפריע לאחרים.
ממילא אובמה כפה על מוברק בחירות דמוקרטיות, כי האחים המוסלמים רק רוצים ש'יתנו להם להתפלל לפי דרכם' והביא לכאוס בכל מדינות ערב, כולל הקמת דעאש. ממילא, אחרי עשרים שנות פלורליזים, האמריקאים יצאו מאפגניסטאן עם זנב בין הרגליים, כשהציבור, כמה מוזר, לא מסתדר עם התאוריה, ורוצה את הטאליבאן.
וממילא אצלינו, מנהיגים בשמאל מדמיינים ש'עראפת ילחם בחמאס בלי בגץ ובלי בצלם' ומנהיגים חסרי עמוד שידרה אידיאולוגי-תורני בימין (לא משנה אם הם חילונים כנתניהו, או 'דתיים פלורליסטים ש@די שרוט מחבב כמו בנט), מאמינים שאם ניתן לעזתים פרנסה - הם יתנו לנו שקט.
האמונה הזאת שלך ושל המיניסטרים במערב היום, ש'כל אחד יכול להאמין במה שבא לו - אבל לא אמור להפריע עם האמונה שלו לאחרים', היא אמונה דתית-משיחית, לא פחות מכל אמונה דתית אחרת.
ממילא, אנשי מודיעין בכירים ומקצועיים יכולים לקרוא את כל האזהרות של התצפיתניות, לראות את חמאס מתרגל כיבוש יישובים ופריצות גדר - ולספר לנו שזו רק הוצאת קיטור ואמ"ן בכלל צריך להתעסק באקלים.
האמונה הדתית הזאת, כמו כל אמונה דתית, לא נותנת למציאות לבלבל אותה וגם אחרי שהתברר שהפועלים העזתים, היו מרגלים, כולם - השב"כ בהסכמת כל גורמי הביטחון, אך בהפגנת ניתוק מהמציאות, לוחץ על הקבינט לתת לפועלים להכנס, כי הערבים של יו"ש הם אחרים, הם רק רוצים להתפרנס ואם ניתן להם פרנסה, יהיה שקט...
אשריך👍 הטבת לתאר ה' יברך אותךמתנות באדם
רק אזהיר שיש פה כל מיני שוטרים וצדיקים שלפעמים לא מתאים להם לשמוע את האמת בפנים אז תתכונן לזה שינסו להשתיק אותך.
בכוונה הייתי עדין עם הבחור למרות שאני חושב בדיוק כמוך.
אתם מבינים אותי כאילו אני מתכוון רק אלינודי שרוט
לא. אני עושה עוד יותר זום-אאוט. אני אומר ברמת-על, התפיסה של *כולם* צריכה להיות כמו שכתבתי. מהחמאס דעאש, דרך הקתולים בואכה יהודים אורטודוקסים.
דמיין אותי חייזר תבוני מגלקסיה אחרת (תכלס אין מה לדמיין
) שהגיע אלינו והוא רוצה לבחון מה קורה כאן ולתת לנו כבני אנוש פתרונות למלחמות שלנו. זה מה שצריך להיות כדי שהעולם יהיה טוב יותר
..אני:))))
מה שאתה רוצה מאיתנו
א.לא מציאותי
ב.לא נכון/טוב
נו אז כמו שאפשר שכולם יאמינו בליברליזם ולא תהיינהאחו
מלחמות, אפשר גם שכולם יאמינו באיסלאם סוני / שיעי / פרוטסנטיזם / קתוליות / אורתודוקסיה יוונית / יהדות / בודהיזם / Seven Day Adventists ואז לא תהיינה מלחמות כי יהיה קונצנזוס וגם אתה מרוויח עולם הבא (אולי)
זה לא משנה אם זה קונצנזוס עמום או קונקרטי-פונדמנטליסטי
ברור שאתה, כמו כל אדם דתי עם חזון משיחי, רוצההסטורי
הדת שלך מאמינה שאין אמונות מוחלטות וכל העריגה שלך על מה שמתאים לך מהמסורת (כפי שכתבת כאן כמה פעמים) - זה סוג של פלוקלור. עכשיו אתה רוצה שכל העולם, יתקדם לחזון המשיחי של הדת שלך.
היהודים יכולים לשיר בקבלת שבת, אם זה משמח אותם, אבל לא מוצדק לפי הדת שלך, שיפריע להם שיהודי אחר באותה שעה עושה מנגל. מה לעשות ששני הדברים יכולים להסתדר בדת הליברלית, אבל לא בדת שניתנה למשה מסיני.
המוסלמים יכולים מבחינתך להתפלל חמש פעמים ביום, אם זה עושה להם טוב, אפילו לצום חודש - אבל אם הם יוצאים לקיים את מצוות הג'יהאד - יסוד עיקרי בדת שלהם, זה כבר לא לגיטימי לפי הדת שלך.
הנוצרים יכולים מבחינתך לקשט כמה עצים שהם רוצים, אבל שלא ינסו לשגע אחרים עם האמונה שלהם, שבזה הם מביאים את העולם לתיקון.
בקיצור, כמו בכל דת, הדת שלך טוענת שהיא האמת היחידה וכל שאר הדתות הן שקר. אלא שהדת שלך מתוחכמת ביותר - היא מתחבאת, כאילו היא לא דת וכאילו לא אכפת לה שמאמיני הדתות השונות יאמינו במה שהם מאמינים, רק, בתנאי שבלי לשים לב, הם יקבלו את עיקרי הדת שלך...
ניסחת את זה מצוייןחושבת בקופסא
ככל ששומעים יותר ויותר מה הפלורליסטים חושבים מבינים שזאת לחלוטין דת- עם מערכת אמונות, מעשים שהם חטאים, אימרות כפירה וגם מצוות ואנשי דת, וכמובן חזון אחרית הימים.
אנשים לא יכולים להתקיים בעולם בלי דת. אם אין להם אמונה בדת מסורתית ממוסדת הם יפנו לדתות החילוניות שפרחו לפרקים קצרים במאה ה20 כמו קומוניזם, נאציזם, ובימינו בעיקר הליברליזם הזה.
יפה כתבת!מבקש אמונה
גם בתגובה הקודמת
אתה עושה מיקס בין דעתי האישית לביןדי שרוט
איך אני רואה דעתם של אחרים.
אין שום בעיה עם אמונה מוצקה של כל מי שרק תרצה. תאמין בכיף בשמחה שהיהודים הם העם הנבחר, שמוחמד הוא נביא אלוהי והארי קרישנה הוא האל שהמטרה היא לאהוב אותו.
שכל אחד יאמין בצורה הכי אבסולוטית באמונה של עצמו אבל שלא ינסה להרוג או לשנוא את מי שלא מאמין בדרך של עצמו. כמו שהתמונה מבטאת את האפשרות שכל אחד מתפלל לאל שונה אבל יכולים לשרת יחד, לשתות קפה יחד, לבלות יחד.
באחת ממדינות המפרץ, מדינה מוסלמית, בנו מסגד "סנטה מריה" מתוך כבוד לדת הנוצרית ולתיירים הנוצרים שם. והכל בסדר, המדינה היא לא פחות מוסלמית.
אני לא טוען שהדת שלי אמת, כי מבחינתי "אמת" זה דבר סובייקטיבי בעולמות הרוח. אני טוען שיהיה הרבה יותר יעיל לכל בני האדם באשר הם לחיות אחד לצד השני ולא אחד *על חשבון* השני. זאת קונספציה שאדם בן דת אחת חייב בהכרח לחיות על חשבון דת אחרת.
אני יודע שכאן אני נופל על אוזניים ערלות, אבל אני מקווה שמתישהו העולם יזוז לכיוון שהתמונה מסמלת. המוסלמי שם לא פחות מוסלמי והיהודי שם לא פחות יהודי.
בוא נדבר עוד 20 שנה.
אתה בדיוק מוכיח את מה שאני אומר...הסטורי
מבחינתך, כל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה, כל עוד שהוא מגביל את האמונה שלו ואת ההשלכות המעשיות של האמונה שלו - בתוך הגבולות שהדת שלך מרשה. מבחינתך
הדת שלך, 'אמת' היא מושג סוביקטיבי. מבחינת התורה האמת אינה מושג סוביקטיבי. גם הדתות שסילפו את התורה, טוענות שהאמת עברה איזשהו שינוי, אבל אינן מסכימות שזה מושג סוביקטיבי.
לפי הדת שלך, פירוש המושג אמונה, הוא איזשהם אוסף אגדות שמשפיעות על פלוקלור מסויים.
אבל האמונה של המוסלמי, מחייבת אותו לעשות ג'יהאד. לא משנה כמה תספר לעצמך שאתה מרשה לו להאמין בדת שלו בתנאי ש..., כשהתנאי שאתה מציב סותר את הדת שלו, אתה לא באמת מרשה לו להאמין בדת שלו.
בעוד עשרים שנה, או שהמערב יצליח לעצור רגע לפני הצוק, או שהמערב כבר יפול מהצוק - המערב הפרוגרסיבי, הקים את דעאש לא במודע ותומך בחמאס במודע, כחלק מתהליך ההתאבדות שלו.
אתה לא מבין אותי.די שרוט
שוב אתה מבלבל בין הדעה שלי לבין איך אני חושב שצריך לחיות יחד.
אם נדון על אמונה ביני לבינך אני אגיד לך שהדת היא המצאה אנושית ואין שום סיבה לשמור על מצוותיה.
אבל זה לא הדיון. הדיון הוא איך אני ואתה יכולים לחיות ביחד בשלום בלי שאתה תהיה אתאיסט ובלי שאני אהיה דתי ובאופן יותר קיצוני, איך אני יכול להיות מוסלמי טוב ולחיות איתך ושאתה תהיה יהודי טוב.
פעם בימי הביניים האמונה של הנוצרי הייתה להרוג את מי שלא נוצרי (אפילו את מי שכן נוצרי אבל לא קתולי/פרוטסטנטי) והיום זה כבר לא קיים. גם האיסלם יכול לעבור אותו תהליך. בחלק מהמקרים זה כבר קורה. אז בוודאי שאפשר להגיד את זה גם למוסלמי.
הגדרותאחו
ההגדרה שלך ל"מטרה הסופית" היא היעדר מלחמות.
ההגדרה שלך ל"יהודי / מוסלמי / קרישנאי טוב" היא אדם שאינו משתמש באלימות פיזית ומילולית.
הטענה שלך היא שכל הדתות והאמונות יכולות לחיות בשלום אם לאמץ את הכלל שלא פוגעים אחד בשני שהוא במהותו צו קטגורי קוואזי-דתי שנוגד הלכה למעשה הרבה דתות. בתורה כתוב "אבד תאבדון את כל המקומות אשר עבדו שם הגויים" כלומר צריך למחוק את המשפט הזה מהתורה כדי לקיים את אותו צו אבל השאלה היא עד כמה התורה נשארת תורה? אם אנחנו מקצצים אותיות מהתורה אולי אנחנו מקבלים "תור" או "ורה" אבל לא "תורה". גם התורה בעצמה אומרת שאין לשנות ממה שכתוב בה לכן אם אנחנו כן משנים אנחנו נתקעים בסתירה לוגית. שהיא אפשרית, אם מקבלים הרבה הנחות פוסטמודרניות, אבל אתה כבר רואה שמדובר כבר באמונה אחרת לגמרי. ואם אנחנו רוצים להתייחס לדתות כאל אמת א-לוהית נעלה שאמורה ללמד אותנו על המציאות אנחנו כבר לא באמת יכולים לעשות את זה. בקיצור אם ממילא אנחנו הולכים למחוק דתות לא מתאימות אז אפשר גם לקבל את היהדות ולמחוק את הנצרות.
וכמו שכבר אמרתי אפילו אם תקבל את הרעיון שאסור להשתמש באלימות פיזית ומילולית, כל מערכת של מדינה מושתתת על הסמכות להשתמש בכוח כדי לאכוף הפרות של החוק. לצורך העניין אם בית המשפט פסק שאני חייב למישהו 1000₪ ואני לא אשלם אז בשלב מסוים יעקלו אותי או שיגיעו אליי הוצאה לפועל או שאשב בכלא. השאלה האם אני באמת חייב נובעת כתוצאה ממערכת אמונות מסוימת למשל הנחת היסוד שיש רכוש פרטי. מנקודת מבט פוסטמודרנית אפשר לשאול, מה הופך רכוש ל"שלי"? זה ששדדתי אותו מהטבע? האם הריתי וילדתי את הרכוש הזה? מה הקשר המטפיזי ביני לבין אותו רכוש, ומה ההצדקה לאכוף את אותו קשר מטפיזי באמצעות שימוש בכוח? דתות שונות (כמו גם מערכות חוק) יכולות להגדיר באופן שונה את טיב הקשר הזה, מתי הוא מתנתק וכיו"ב. למשל ביהדות אבדה ששטפה נהר מאבדת את שייכותה לבעליה המקוריים. במערכות חוק אחרות יכול להיות שלא. לכן בכל מקרה אנחנו זקוקים ל"כפייה דתית" אלימה.
איך אנחנו מחליטים מה העונש על רצח? על אונס? על גניבה? אם תחליט בעד עונש מוות על רצח, יהיו כאלה שיתמרמרו. ואם תחליט נגד, גם כן.
אפשר גם לדון על מה תפקיד המדינה - האם מטרתה לספק הגנה מפני פולשים בלבד, ולכן כל-מיני סכסוכים אמורים להיפתר ברמה המקומית על-ידי זקן השבט / נקמת דם / איש הישר בעיניו, או שהסמכות להפעיל כוח שמורה רק לבית משפט של המדינה?
כדי "לא להשתמש באלימות פיזית ומילולית" אנחנו צריכים לקבל תחילה ערימה ענקית של הנחות יסוד בדבר סדרים מדיניים וחוקיים שצריכים להיות קונצנזוס 100%. אז לפעמים זה אפשרי אבל לפעמים זה לא וכשזה לא אז עדיף לעבוד עם מדינות לאום/דת בעלות קונצנזוס רחב לגבי איך דברים צריכים להיראות, בין אם זה ליברליזם גרמני או שריעה אפגנית.
ולגבי לחיות בשלום, סתם, נניח שדת מסוימת אומרת שאם נקבל בתוכנו עובדי עבודה זרה, יהיו אסונות טבע ובעיות מדיניות כו' כו'. אז האפשרות היא בין לסבול את אותן אסונות (וממילא אין שלום) או להילחם נגד אותם עובדי עבודה זרה. בקיצור לא לכאן ולא לכאן. אלא אם כן אתה בא כבר מוכן עם אמונה משלך מהבית ושולל את האפשרות שזה יקרה אבל מי יודע?
אענה לך בהמשךדי שרוט
וכל פעם תופתעו מחדש, ש'המתונים' רוצחים...הסטורי
כל אלופי הקונספציה, כל כך רצו להאמין ש"החמאס נהיה פרגמטי", "הבין שכשלטון הוא אחראי לרווחתם של תושבי עזה" ו"אם רק נגדיל את מכסת הפועלים - יהיה שקט לטווח ארוך".
התנהגות פרגמטית, יש בכל הדתות. אצלנו יגידירו זאת "דרכי שלום"/"אין ידינו תקיפה", אצל המוסלמים כשהם חלשים יש 'תקיה'. הנוצרים, התייאשו מזמן. רובם ובוודאי המרחב הציבורי התחלן לחלוטין והנצרות נשארה רק פלוקלור. המסיון היום בשום מקום אינו אוחז בשלטון ולכן הם פועלים רק בדרכי שכנוע והשקעת כספים. ביום שיהיה להם כח, הם יחזרו להשתמש בשיטות של ימי הביינים.
האמונה המערבית בדת הפוסט-מודרנית, גורמת למערב להיות מופתעים כל פעם מחדש, מזה שהמוסלמים, אשכרה, מתכוונים למה שהם אומרים בשפתם, גם אם באנגלית הם לפעמים נשמעים שוחרי שלום.
כמה שנאפשר להכניס מלט, במקום שהחמאס יהפוך את עזה לסינגפור - הוא יחפור מאות קילומטרים של מנהרות וכשנאפשר להם להתפרנס, במקום להנות מהרווחה - הם ירשמו בדיוק איפה ארון החשמל של כל משפחה ואיפה הנישקיה בכל ישוב...
גם באירופה הם אותו דבר. במקום להיות אסירי תודה לארופיים שנותנים להם לחיות במדינות רווחה - הם הופכים את לונדון ושטוקהולם לערים שאשה לא יכולה ללכת בהם לבד.
אותו דבר באוניברסיטאות היוקרה בארה"ב, מרוב 'קבלת האח.ר.ת. והשונה.נה.ני.נו.' נהיה לגיטימי לתמוך בטבח ואונס יהודים...
נעשה סימולציהדי שרוט
שכח לרגע מי אתה בחיים האמיתיים.
עכשיו אתה בחור מוסלמי דתי. אני אתאיסט ערבי.
אני בא ואומר לך ככה:
בסדר, אתה מוסלמי שמאמין במוחמד ואלהים. אבל אני חושב שהעולם יהיה הרבה יותר טוב אם תפסיק לנסות להחיל על בני אדם את האמונה שלך בכוח הזרוע והטרור. רוצה להיות מוסלמי? תהיה בכיף. תקיים את החאג', תצום ברמאדן, תתפלל 5 פעמים ביום, אל תאכל חזיר. תן לי, האתאיסט/היהודי/הנוצרי לחיות איתך ביחד בשלום ושלווה. יש מקום לך ויש מקום לי ולכל אחד אחר במקום המוות והזוועות שאתה אחראי לו.
ועכשיו בחזרה לחיים האמיתיים.
את מה שאני אומר כאן בשרשור אני לא *רק* לך. אני אומר את זה כתפיסה *לכל* המוסלמים/נוצרים/יהודים. הכדור לא במגרש שלך. הכדור במגרש של כולם. אני אומר שכולם צריכים לחיות בשלום אחד ליד השני. כדור הארץ הוא ענק. אין סיבה שמוסלמי ירגיש מאויים מיהודי. הוא יאכל חלאל ואתה תאכל כשר. שכח ממה שאמרתי לך כאן. תדמיין שאני אומר בדיוק את אותו הדבר למוסלמי דתי בפורום "אללה וואכבר". כולכם צריכים לחיות בשלום ביחד. זאת תפיסה. אתה מבין? אני לא מתלונן עליך. אני מתלונן על התפיסה בכללותה שכולכם אוחזים בה. גם אתה וגם הוא. תפיסה שטוענת "או אנחנו או הם".
ברור לי שחמאסניקים לא פועלים ככה. כלומר, חמאס כן פועלים בצורה של או הם או אנחנו. זה ברור כשמש. אני מדבר על המבט הכללי האוניברסלית.
אני מרגיש שבגלל שאני כותב ולא מדבר אז אני לא מצליח להסביר את עצמי.
אבל ההגדרה שלך ל'העולם יהיה טוב'הסטורי
שונה לחלוטין מההגדרה שלו ל'העולם יהיה יותר טוב'.
לדעתו העולם יהיה יותר טוב כשהעולם כולו ישלט ע"י האיסלם.
עכשיו, הוויכוח ביננו אינו אקדמאי, הוא עלה לנו בדם. אם הוא לא היה עולה לנו בדם, לא היה אכפת לי שתישאר שקוע בהזיה המשיחית הזאת. הבעיה שכשקובעי קונספציית הביטחון, הם אנשים עם החזון המשיחי כמו שלך - לא משנה כמה הם מקצועיים באמת וכמה הם מנוסים באמת - ההערכות שלהם מתבדות פעם אחר פעם ומתברר שילד בעפרה או נווה דקלים ידע יותר טוב מכל מומחי הביטחון איך יראו יחסי ישראל-עזה שלושים שנה אחרי אוסלו ושמונה עשרה שנה אחרי הגירוש.
מאמיני הדת שלך, מאמינים שהטוב הוא חיים נוחים ורווחה, הם גם משוכנעים שכנוע פנימי עמוק, כמו שאתה מנסה לשכנע עכשיו אותי ואת המוסלמי האדוק, שאם תהיה לכולנו רווחה - לכולנו יהיה יותר טוב.
השכנוע הפנימי הדתי-משיחי הזה, גורם שגם אחרי שהתברר שהפועלים מעזה היו מרגלים, אותו שב"כ שכשל ולא ראה את מה שהתארגן לו מתחת לאף, לוחץ על הקבינט לאפשר עבודה לאחיהם לדם ולדת מיו"ש, כי "אם תהיה להם רווחה יהיה שקט, והמצוקה תדחוף אותם לטרור". לא - דווקא בשיאי הרווחה הטרור התפרץ, בארץ ובעולם פעם אחר פעם! אבל מאמיני 'דת הרווחה האישית", נופלים באותן קונספציות פעם אחר פעם.
אתה לא קורא אותי נכון.די שרוט
לא משנה כבר נו.
אתה כל כך שבוי בחזון המשיחי שלךהסטורי
שאתה מתעקש שכל מי שלא מסכים איתך, כנראה לא מבין אותך. אתה מתעקש לדמיין שחמאס הם היוצאים מהכלל. אני ממש לא הולך דווקא למציאות הספציפית, אלא מביא אותה כדוגמא וכן, גם כתוצאה.
הנקודה היסודית היא הגדרת ה'טוב'. מבחינתך הטוב הוא מטריליסטי, רווחה חומרית ולכן אתה מצפה מכל הצדדים, שיבינו, לטובתם שעליהם לוותר על חלקים מהאידיאולוגיה שלהם, כדי לאפשר ש"לכולם יהיה טוב" - חומרי, "שכולנו נוכל לחיות כאן ביחד" - בעולם הזה, אחר כך ממילא נמות.
לא רק החמאסניק, גם היהודי המאמין, לא מקבל את הנחת היסוד שלך. אם כולנו נחיה בעולם הזה באיזו שיטחיות של "אני לא אפריע לך ואתה לא תפריע לי", לא יהיה לנו טוב, יהיה רע מאוד. תפקידנו להעלות את העולם והדרך לשם כוללת גם הפרעה לנוחות המטרייליסטית.
"ארור עושה מלאכת ד' רמיה וארור מונע חרבו מדם".
למדתי היום משהו חשובבינייש פתוח
לא, גם לא אמרתי שהחמאס הוא יוצאדי שרוט
מהכלל.
עזוב, תתקדם, אתה לא מבין וזהו. אם בכוונה אם לא בכוונה.
חלף לי המומנטום של הויכוח הזה
כפי שכתבתיהסטורי
טובדי שרוט
תקרא מה כתבתי לובינייש פתוח
לגבי מה שאתה מניח על הדת המוסלמיתפשוט אני..
זה נתון לפרשנות.
אנשי דת מוסלמים רבים לא חושבים שמצוות הג'יהאד קיימת היום באופן פיזי (כלומר בדרך אלימה), חלקם גם לא חושבים שהיא קיימת באופן מילולי (כלומר בדרך השכנוע).
יש אנשי דת מוסלמים שחיים במדינות מוסלמיות וגם כאלה שחיים במדינות נוצריות מערביות, שמטיפים לקהל שלהם בעד סובלנות ובעד שלום בין העמים.
להגיד "אבל בקוראן כתוב שחייבים" ומכאן להסיק שזו מצווה שנכונה גם היום לפי כל זרמי ופלגי האסלאם, זה כמו להגיד שעד היום אצלנו היהודים מחייבים אנס להתחתן עם הקרבן שלו (או אלף דוגמאות אחרות בהן המציאות שלנו היום לא דומה למציאות המתוארת בתורה).
בדיוק כמו שהנוצרים הפסיקו לצאת למסעות צלב והפסיקו לטבוח בכל מי שלא מקבל עליו את "השילוש הקדוש", כך יכול להיות שבעתיד גם האיסלאם יעבור תהליך דומה.
ואם תגיד שאין סיכוי - אגיד לך שזה *בדיוק* מה שהיה חושב יהודי שחי בין ארצות הנוצרים לפני 500 שנה.
לא סתם אנחנו האשכנזים אמרנו השבת "אב הרחמים", ולא סתם התפילה הזו נאמרת רק בקהילות אשכנזיות.
דווקא בעבר היו תקופות בהן יהודים שחיו בארצות האיסלם היו הרבה יותר מוגנים מיהודים שחיו בארצות הנוצרים, ולמעט דמי חסות ששילמו לשלטון הם היו מוגנים מכל רע וחיו חיים טובים וחופשיים, בזמן שאחיהם האשכנזים נטבחים שוב ושוב ושוב על ידי שכניהם הנוצרים.
הרב שרקי מנסה לדחוף לכיוון הזהברגוע
אוי זה וידאו נהדר! הרב שרקי במיטבו.די שרוט
"מדינת ישראל זה מאורע תנ"כי בלב המודרנה" זה משפט חזק של הרב שרקי 😅 גדול.
כתבתי ארוך ונמחקהסטורי
א. לכתוב שיהודים בארצות ערב, היו מוגנים מכל רע, זה לא נכון. היו גם פרעות אכזריות מאוד בארצות ערב (יותר במדינות השיעיות, אבל לא רק), אמנם פחות מבארצות הנוצריות.
לעיון:
ב. אין היום מדינות נוצריות - המערב התחלן. כל תהליך האמנסיפציה באירופה, הלך עם פחות ופחות מחוייבות של השלטון והציבוריות לכנסיה. ממילא גם הקהילות הנוצריות, כמו כל מיני מנהיגים מוסלמים שעליהם דיברת, מתנהלים בפרגמטיות.
ג. הנקודה העיקרית והמשמעותית - צריך להבין את 'הסיפור של הג'האד'.
הזכרת יפה את המס גולגולת. זה לא היה רק זה, אלא סט חוקים משפיל ומגביל, המכונה 'תנאי עומר', שבכפוף להם, המוסלמים מוכנים לאפשר ל'עמי הספר'= יהודים, נוצרים ועוד כמה דתות לא פגאניות, לחיות תחת שלטונם.
הסיפור של הג'יהאד, אינו נגד יהודי (או אחר) פרטי, אלא על השלטון. מבחינת האיסלם העולם מחולק ל'דאר אל אסלם' - החלק של העולם שהאסלם שולט בו ו'דאר אל חרב' - החלק שהאסלם עדיין לא שולט בו וצריך לכובשו בחרב. זה נכון על כל העולם, אבל במיוחד כלפי ארצות שכבר נשלטו ע"י מוסלמים ונלקחו מהם - זה בלתי נסבל מבחינתם.
ממילא אין שום קשר לעובדה שתחת השלטון המוסלמי, יהודים חייו יחסית בסוג של חיים סבירים. לאירנים באמת שאין בעיה עם אזרחיהם היהודים - אבל אותנו, שיש לנו שאיפות לאומיות טריטורייליות, הם רוצים לשחוט עד האחרון.
אתה לא מתייחס לכמה דבריםבינייש פתוח
ואעיר על אחד מהם. החמאס הרג כל מי שעמד בדרכו. יהודים, ערבים, תיירים ועובדים זרים.
ומחנך את ילדיו שכל אדם אמור להיות שאהיד.
בקשר ל-א, כתבתי ''היו תקופות''פשוט אני..
ב. בוודאי שיש מדינות נוצריות, כמו באמריקה הלטינית או פולין למשל.
אולי גם הפיליפינים?
ג. שוב, החוקים האלה ישנים. היום יש מנהיגים ואנשי דת מוסלמים שדוגלים בשלום. רק חבל שהם לא המנהיגים של חמאס ..
הם לא באמת דוגלים בשלוםהסטורי
פשוט, אחד העקרונות שמוחמד הנחיל, זה לשקר שרוצים שלום כשחלשים ולהפר את השלום כשמתחזקים...
לא להתייאש לפני הפיסקה על 'חולשת המאמינים':
ריאיון לא תקין פוליטית: "פרופסור ישראלי שהיה באולם אמר שצריך לאסור עליי להרצות ברבים" - מקור ראשון
אני חושב שהגדרת נכון ויפה בתגובה הזוארץ השוקולד
לא יודעאחו
דבר ראשון גם על המטרה עצמה ("לחיות ביחד בשקט") אין קונצנזוס. יש פחות או יותר קונצנזוס בעולם המערבי שהמטרה בחיים בקווים כלליים היא ליהנות ולמנוע סבל בסגנון האפיקוריאני וכל מה שתורם לעניין הזה נחשב למוסרי, אבל א' מי החליט שזה נכון, ב' חצי מהעולם בכלל לא חושב ככה.
"לא משנה במה אתה מאמין ובן איזו דת אתה" מרדד את המשמעות של דתות. דתות טוענות להיות התגלות דבר הא-ל או פילוסופיה אמיתית ומחייבת. מה שאתה מדבר עליו זה לא דת זה פשוט פילוסופיה אפיקוריאנית בתוספת יודאיקה או איסלמיקה. כאילו שאנחנו יוצאים מנקודת הנחה שכל ההנחות שלנו לגבי מוסר ש"ניחשנו" לאורך הדרך הן אמת אולטימטיבית וכל התגלות א-לוהית היא לכל היותר קישוט נחמד. אם היסוד הוא ה"קוואזי-דת" האפיקוריאנית (דת במובן של מערכת אמונות יסוד) אז ברור שכל מי שמאמין ב"דת" הזאת יוכל לחיות בשלום, ולא יסתדר עם כל מי שלא מאמין ב"דת" הזאת.
ומה לעשות שהחיים לא מסתכמים רק בארבע קירות הבית? מה עם דברים כמו מערכת משפט? מערכת החינוך? תרבות? מי קובע עליהם? מה לעשות שיש מקרים שבסכסוכי ממון הדין השרעי פוסק א', הדין הרבני פוסק ב', והדין החילוני פוסק ג'? מי אמור לכפות על מי? ומי עדיף על מי?
הנכון, לדעתי, הוא הפרדת כוחות ככל שהמערכות האמוניות האלה לא מסתדרות. בגרמניה לא רוצים שריעה. ובאפגניסטן לא רוצים את ארה"ב. וגם ישראל יכולה להחליט על אילו יסודות היא בונה את החברה שלה ואילו יסודות היא מרחיקה. וזה בסדר גמור.
ולנושא עצמו, יש דברים שהמערכת היהודית מכילה אותם, יש דברים שלא, לפי מה שלמדתי ולימדו אותי, היהדות יכולה להסתדר עם דרוזים ומוסלמים (ברמה הדתית עכ"פ) ולכן אהלן וסהלן
אבל יש דברים שהיא לא מסתדרת איתם ולכן אני גם לא רוצה שיהיו, החל במצעדי העירום כלה בכנסיות, מבחינת היהדות אין הבדל בין כנסייה לבית בושת (הגם שזה לא מפריע לאף-אחד? חיה ותן לחיות? מה אני מבין) וכשם שאני לא רוצה בשכונה שלי לא קזינו ולא בית בושת ולא אנשים שמסתובבים בעירום אני גם לא רוצה עבודה זרה
אני חושב שהבעיה דווקא מתחילה מתפיסה פלורליסטיתכְּקֶדֶם
לומר שהכל אמת שווה ערך ל - אין אמת.
דווקא מהסיבה הזאת העולם כרגע נמצא באנדרלמוסיה. בסופו של דבר זה יקרוס
ובקשר לתמונה,חושב שמדובר בדרוזים. וגם אם לא, כמה כבר יש כאלה? כל האנשים שעדיין חולמים בהקיץ על שלום עם פלסטינים לדעתי לוקים בדלוזיות חמורות
זה לא מה שהתפיסה הפלורליסטית טוענתדי שרוט
שנית, מה שהפלורליזם טוען הוא שכל אחד יכול לחיות עם האמת שלו במרחב. כל אחד. לא שהכל אמת, לא ששום דבר לא אמת, לא שיש רק אמת אחת. שכל אחד עם האמת שלו יכול לחיות לצד מישהו עם אמת אחרת כל עוד לא פוגעים פיזית אחד בשני.
כן הבנתיכְּקֶדֶם
לא. אין רלוונטיות למה אמת ומה לא אמת.די שרוט
זה פשוט לא מה שזה מתיימר לענות עליו בכלל. זה לא בא להכריע מה אמת ומה לא. זה בא לתת לך ולי כלי שדרכו נוכל לחיות יחד בשלום ובשלווה.
במילים אחרות האמת לא חשובהבוריס
אפשר להתערב רגע?בארץ אהבתי
אני רוצה להציג את השאלה הזו מנקודת מבט אחרת.
הדיון פה כרגע הוא על דתות.
אבל מה יקרה אם ננסה לדון פה על אמיתות אחרות?
יש שאלה כרגע בעולם - האם באמת היה טבח ב-7.10?
יש פה תשובה אחת נכונה. אין פה כמה אמיתות, יש אמת אחת ויחידה שכולנו פה מסכימים עליה.
אבל יש אנשים בעולם שמאמינים ב'אמת' אחרת. יש אנשים שמכחישים את הטבח וחושבים שאנחנו אלו שטועים.
האם במצב כזה אפשר לבוא ולהגיד מנקודת מבט פלורליסטית - 'כל אחד יכול לחיות עם האמת שלו, העיקר שלא תפגעו אחד בשני'?
לא. כי לאמת הזו יש השלכות מעשיות. אם האמת היא שהיה טבח, אז חובה עלינו להילחם, לא רק כדי לנקום אלא כדי למנוע את הטבח הבא. ואם לא היה טבח - אז אנחנו אלה שטובחים בערביי עזה בלי סיבה וצריך לתבוע אותנו בהאג.
כשאנחנו יודעים מה האמת, אז ברור לנו שאי אפשר להסתכל על העולם מנקודת מבט פלורליסטית.
אותו דבר גם עם היהדות.
אני יודעת שיש פה אמת אחת. נכון שיש אחרים שמאמינים ב'אמיתות' אחרות, אבל כשאני יודעת את האמת אז לא יעזור להגיד לי שכל אחד יחיה עם האמת שלו. כי לאמת האמיתית יש השלכות שמשפיעות על כל העולם, ואני לא מוכנה לוותר על זה.
אני לא אכפה על כולם להאמין באמת שלי, אני מאמינה שהאמונה הזו תתפשט בעולם בלי כפייה, ועוד יגיע היום שבו "ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים", "והיה ה' למלך על כל הארץ", כמו שהרבה נבואות אחרות כבר התגשמו, גם אלו עוד יתגשמו, ובעז"ה בקרוב.
אבל אין לי חלום שאחרים ימשיכו להאמין בדברים שאני יודעת שהם שקר. החלום שלי הוא שהאמת האמיתית תתפשט בעולם, וזה הטוב האמיתי לעולם.
זה מה שהתכוונתי בהודעה שליבוריס
לא יכולות להיות כמה אמיתיות שסותרות אחת את השניה אלא אם את אומרת אין באמת אמת אלא כל אחד יחשוב מה שבא לו וכל אחד יחיה את חייו כי אין אמת והאמת לא חשובה
באמת שזה לא קשורבינייש פתוח
אתה סובב סביב הנקודה.
איזה תורה נכונה, תורת ישראל או הקוראן, זו שאלה מאוד חשובה אבל הפוסט אומר משהו אחר.
הוא מבהיר שמלחמת חרבות ברזל איננה מלחמה בין הדתות, אלא מלחמה בין טוב לרע.
אבל כן נלחמים ביהודים דווקא.אני:))))
בשם האסלם.
את לא חייבת להסכים עם הגישהבינייש פתוח
אבל זה לא סיבה להתייחס לנקודה אחרת לגמרי ואפילו הפוכה ממה שאומר הפוסט
(אגב לפי האיסלם אסור לרצוח, ארץ ישראל שייכת ליהודים, ואסור להילחם נגד היהודים אלא כן הם פוגעים בך)
האלוהים שלו זה אלוהים זר לי. המוחמד שלו זו אישיותחסדי הים
נרקיסיסטית ואלימה. הקוראן שלו זה אוסף שטויות ומיליטנטיות כובשת ומדכא.
מה לי ולו. רוצה לבעוט לו בת*ת.
אמר רבא האי צורבא מרבנן דרתחמתנות באדם
ממש לאאחו
על המצרים נאמר לא תתעב מצרי למרות מה שהם עשו לנו רק על כך שהיו אכסניא בשעת הדחק וגם זה לפני 3500 שנה וגם זה למשך זמן לא כזה ארוך
הגם שהיו שיא האכזריים ועובדי עבודה זרה ושטופים בזימה ומה לא
ואמנם צריך להרחיקם שלושה דורות אבל מ"מ אסור לתעב אותם
ועל היאור משה לא רצה להכות הגם שעשוהו אלוה והרבה מילדי ישראל מתו בו רק על כך שלא טבע בו ולכאורה מה כבר היאור שאין לו מודעות או בחירה עשה
אז מי שגם לרוב הדעות אינו מוגדר כעובד עבודה זרה (הגם שלחלק הדעות כן) ועוד מוכן למסור נפש פשוטו כמשמעו כדי להגן על יהודים ומסכן את עצמו בשביל זה וגם נאמר חביב אדם שנברא בצלם, זה יחס של בני תורה? בלי קשר בכלל לשאלה מה לעשות עם ערבים בארץ, אולי נכון לגרש אותם, אולי לא, אבל לפחות טיפה מידת הכרת הטוב ברמה הפנימית ולא ניבולי פה של חוסר תרבות
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפיאחרונה
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויקאחרונה
דייטיםאבוד
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד
יש פורום לנו שנועד לזה.
לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.
מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
ו...
בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28
אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..
ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים.. מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?
השאלה מה חשוב לךפשוט אני..
לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++.
אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...
נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...
מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.
נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.
מצטרף לנאמרנפשי תערוג
הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה
לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.
עלה 7000+
שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש
לעומת זאת.
אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת.
את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק
כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.
אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.
כמו שכתבו כולםפצל"פ
זה תלוי למה את משתמשת...
וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות
אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם
אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל
אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק
אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי
מה הצורך?משה
מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.
קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28
נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה..
תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.
שלך באופן שוטף
תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.אחרונה
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים
הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?
איזה צד עדיף.
תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי
זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.
הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים
יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.
השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.
קשה להכריע.
ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.
כלל נחמדזיויק
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב
כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה? אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).
לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי
אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.
בטח לא 2 שקל..
בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.
במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.
נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע.
אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי
ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..
לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
^^^
פ.א.
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.
הבהרה חשובהשפיכת לב
מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.
הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.
הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
למה?הרמוניה
סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?
אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.
לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.
הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה, כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר. ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.
לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃
מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?
לשם כך יש שיעורים ולימודים.
אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.
סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי
יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,
עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית
נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה
שתעביר אותו
או תתיימר לחנך איתו
..הרמוניה
בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.
זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.
ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.
..הרמוניה
בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)
מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.
בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.
וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה.
התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה
סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?
המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
וככה גם מספר טוב.
נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות.
אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה
כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.
חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.
אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי
אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות.
אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
המקום שלכם בעולםזיויק
הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?
יהיה ברור אי פעם?
איך אחרים רואים את המקום שלכם?
זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?
רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂
אולי הבנתי, אז-הרמוניה
אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש.
שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.
אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.
אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.
זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
לא, כיהרמוניה
אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.
וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.
אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו.
יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.
בלבלתזיויק
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה
היא הדרך, לא המטרה.
מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.
הטלת כאן פצצהזיויק
כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.
תוכלי לבאר את כוונתך?
אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
היעוד שליoo
ברור לי מאד
לעשות טוב לעצמי ולאחרים
ללמוד ולהשתפר מיום ליום
אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי
את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם
זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
זה יכול להיותoo
יעוד של כל מי שרוצה בזה
לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים
לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט
בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.
ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?
מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודד
אם רק ה' יודעזיויק
אני יודע את הכיוון לפי מה שאני מבין ומרגישהרשפון הנודדאחרונה
אבל בסוף מה יקרה איתי בפועל זה רק ה' יודע ומוביל
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים