ילד חכם מדי? ומיומנויות חברתיותאנונימית בהו"ל

הבן שלי בן ארבע, הבכור.

הוא קורא קריאה צילומית שלימד את עצמו, ממש אוהב לקרא.. מתענין במספרים ותרגילים. מבין משמעות פעולות חשבון חיבור חיסור כפל וחילוק. משחק מלא במחשבון... מבקש ללמוד אנגלית. יש לו דמיון מפותח ומבין דברים מופשטים. שואל על מוות, בפרשת שבוע חטאי האבות ממש העיקו עליו..

הוא רגיש מאד ויש לו קושי מסוים בויסות רגשי.

אין לו הרבה חברים. הגננת אומרת שהילדים לא תמיד מבינים על מה הוא מדבר... אני רואה גם כשחברים מגיעים אהממ אין הרבה שפה משותפת. מצד שני במוטוריקה הוא לא משו אז קשה לו לשחק במשחקי הרכבה- מהבחינה הזו הוא מהפחות מוכשרים. הוא גם לא כל כך רוצה לעשות יצירות לצורך הענין גם בגלל התחושתיות וגם כי הוא לא טוב בזה והוא אמר לגננות שלא צריך... הוא לא טוב בזה!! לשמחתי השנה קצת יותר מתעקשים איתו.

אני תוהה מה מקומי כאמא. לדבר איתו על מה שמענין אותו? לנסות לפתח אצלו תחומי ענין 'נורמליים'? יש ילדים בגן שקצת צוחקים עליו ואני מניחה שזה יחמיר עם הזמן. עכשיו רב הילדים בגן לא קולטים את הפער וגם מי שכן נהנה מזה (מקריא לחברים פתקים שנשלחים להורים וכו)

בעלי טוען שאני מקצינה בחשש שלי מולו ושהוא יהיה בסדר. אני קצת רואה בו השתקפות שלי. אני גם לא שוחה מדי מבחינה חברתית. הייתי מאד שונה מהסביבה בתור ילדה ומצאתי שפה משותפת הרבה יותר עם המורות והמבוגרים מאשר עם חברות. זה התאזן לאט בתיכון אבל סבלתי הרבה בילדות. מרגישה שהעברתי לו גנים בעיתיים.

ברור ששכל וכשרון, זכרון והבנה זה מתנות. אותי המתנות הללו מפחידות..

אשמח לשמוע את דעתכן.

אוליאני זה א

אפשר לעבוד על הויסות החושי עם ריפוי בעיסוק.

לנסות למצוא חבר או שניים ולעזור להם לתקשר עם תיווך שלכם ההורים וכן ללמד משחקי הרכבה/קוםסא וכו..

אני חושבת שכאמא כן הייתי מדברת איתו בנושאים שמעניינים אותו ונותנת לו את המקום הזה איתך אבל בד בבד מלמדת אותו דברים נוספים שיכולים לעזור לו עם חברים.. זה בסדר שיהיו לו תחומי עניין שונים איתך ותחומי עניין שונים עם חברים זה לא רע בכלל

תודה, בנתיים ממתיניםלריפוי בעיסוקאנונימית בהו"ל

לא נראה לי שהאיחור שלו נוראי מוטורית

רק זה עושה שבדברים שפחות מורגש הפער בינו לחברים הוא ממש דפוק ואז קשה לו, ובורח למשחקי חשיבה שלו...

דבר ראשוןתקומה

כדאי לפנות לריפוי בעיסוק בנוגע לעניין התחושתי, היצירות והמוטוריקה. זה החלק הראשון שהוא יחסית יותר פשוט לביצוע.

לחלק השני, אני חושבת שאת צודקת. חכמה זה מתנה, אבל מיומנות חברתית היא לא פחות חשובה (ואפילו יותר).

מה תפקידך כאמא?

לתווך לו את העולם החברתי, וללמד אותו איך משחקים עם חברים, ואיך נמצאים עם חברים.

איך עושים את זה?

הדרך הכי טובה ללמוד היא דרך התנסות

*להתחיל בלהזמין חבר הביתה. את מפנה את הזמן הזה לתיווך. חלק מהדברים מתאים לעשות תוך כדי (נגיד אם הם לא בוחרים משחק לבד, לכוון אותם בזה), חלק מהדברים מתאים לעשות אחר כך. נגיד להסב את תשומת ליבו למשהו "אתה יודע, ראיתי שכששאול היה אצלך, קרה כך וכך. בדרך כלל במצב כזה מתאים לעשות _____. זה יותר נעים / מכובד / מעניין".

*לשחק איתו. משחקים שמטרתם היא כיף ופיתוח מוטוריקה ומיומנויות חברתיות ולא למידה. משחקי תחרות - כדי ללמוד גם להפסיד, משחקי הרכבה - כדי ללמוד להרכיב, משחקי דימיון - כדי ללמוד לדמיין. לצאת לפארק כדי לעבוד על מוטוריקה, וכדי לייצר הזדמנויות למפגש חברתי.

תתחילו בזה, לאט לאט. לכל ילד יש את הנקודות שבהם הוא צריך הכוונה, זה יכול לקחת זמן, זו דרך. לא בטוח שהוא יגיע למצב שהוא הכי מוביל חברתית, וזה בסדר. אבל כן אפשר להכווין ולתווך לו כדי שיהיה לו נעים עם חברים, וכדי שלחברים יהיה נעים איתו

וואו ממש פרטת פה הדרכה..אנונימית בהו"ל

אני אשתדל.

כמו שאמרתי גם אני לא אלופה חברתית וכנראה לכן קשה לי לתווך לו התנהגות עם חברים....

כן משתדלים ללמד כללי משחק

בגללשהוא הבכור ואחריו רק תינוק קטןאז באמת הבית פחות מפתח חברתית

מבחינה מוטוריתריבוזום

מה הגננת אומרת?

אולי כדאי להתעניין לגבי ריפוי בעיסוק.

אני עצמי דווקא לא שמתי לב לקושי מיוחד אצל הבן שלי (מרכיב פאזלים, גוזר יפה) אבל הגננת המאוד ערנית שלו אמרה שיש פער קטן ואיזשהוא סרבול יחסית לבני גילו. הוא גם בן ארבע והיא המליצה לברר לגבי ריפוי בעיסוק כדי שלא יהיה פער לקראת כתה א'. אז ממליצה לך לדבר אתה.

לגבי החברים זה באמת משהו לתת עליו את הדעת. לא נראה לי גזרת גורל שילד חכם מאוד שלא מתעניין בכל מה שבני גילו מתעניינים לא ימצא את עצמו חברתית. מספיק חבר-שניים קרובים או קבוצה מצומצמת של חברים, ובעיקר הרגשה שהוא מקובל ורצוי ואפס לעג ואפס תחושת דחייה מהקבוצה. זה משהו שיכול להתפתח בכיוונים שונים. יכול להיות שהוא עוד צריך למצוא את החבר הזה שאתו הוא ירגיש הכי בנוח וזה עדיין לא קרה. מה הוא עושה כשילדים צוחקים עליו? אולי שווה לתת את הדעת גם על זה. תגובה של ביטחון שלא תעודד את הילדים האחרים להמשיך בזה?

מה לגבי ספורט? הוא אוהב? אופניים \ כדור \ ריצה \ משחק בפארק? זה משהו שהוא יכול למצוא את עצמו נהנה ממנו עם חברים?

מה לגבי משחקי דמיון? זה לא משהו שעובד טוב עם חברים? הוא אוהב? (נניח שאנחנו טסים לחלל, הכרית הזו זו החללית שלנו, והכוכב שאנחנו רוצים להגיע אליו בחדר הילדים וכו')

איך שומעים את האכפתיות וגם את הדאגה שלך... מאחלת לך שבע"ה הוא יגדל ויפרח ויצליח בשמחה ואהבה!

וואי תודה על ההשקעהאנונימית בהו"ל

בתגובה..

הגננת לא מודאגת- אין לו איחור, פשוט הקטע החזק שלו זה שכל אז הוא בורח לשם... מבחינת הרגישות התחושתית זה משתפר, ואנחנו מחכים לתור לריפוי בעיסוק.

יש לו אופניים והוא אוהב אותם, בכדור הוא לא טוב, אבל גם כשנוסע באופניים עם חברים הוא מתחיל להסביר להם חוקי תנועה שאני בקושי מכירה והם לא מבינים למה הוא לא נותן לנסוע בשקט..

כנל דמיון הוא טטב במשחקי דמיון אבל הוא משחק במשרד ועושה חישובים מסובכים והם רוצים לשחק מלחמה או משהו בסגנון שלא מענים אותו..

ברור שזו לא גזירת גורל אבל תכלס לו אין מיומנויות חברתיות ובהתחשב בהורים שלו זה לא כזה מפתיע..

רק כואב לי לראות אותו הולך לעבור מה שאני עברתי..

כשיהיה בכיתה ב תשלחי אותו למבחן מחונניםים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך ט"ז בשבט תשפ"ד 08:11

הילדים האלה באמת הרבה פחות לא מסתדרים חברתית. אבל במסגרת של מחוננים הם מוצאים חברים.

יכול להיות תסמונת אספרגר גם בגלל העניין התחושתי...

בכל אופן, על מוטוריקה עדינה בהחלט אפשר לעבוד 

אפשר גם לשים בחוג ולפתח אצלו תחביב ששם גם יוכל להכיר ילדים שימצא איתם מכנה משותף. 

באמת נשמע מאוד מתקדם לגילו. הגננת עשתה מיפוי בגן ואמרה לי שהבן שלי, בן 4, ועוד ילדה יצאו הכי גבוה. והוא לא ברמה של מה שאת מתארת 

מה הענין במבחן מחונניםאנונימית בהו"ל

חוץ מהפלומבה שהוא מחונן?

בזמני לא היה את זה נראה לי...

גם בזמני לא היהים...

אבל מי שמאובחן כמחונן נכנס למסגרת של פעם בשבוע עם ילדים מחוננים אחרים ומקבל העשרה שמתאימה לו יותר.

יש הרבה ילדים שלא מסתדרים חברתית במסגרות רגילות ודווקא שם הם מוצאים חברויות 

לא יודעת בת כמה את,יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אבל אני בת 35 ובזמני כן היה.

רק לגבי הפחד שלך מזהרחלי:)

אמרת שהמתנות האלה מפחידות אותך, זה אמנם מובן בגלל החוויה האישית שלך והפערים החברתיים שלו, אבל חבל להתנהל מתוך זה.  

ילד כזה במיוחד צריך את הביטחון ממך שהוא פרח מיוחד (כמו כל הילדים רק שזו המיוחדות שלו), שלא בטעות יהפוך היתרון שלו לחיסרון שלו בעינייך, בקלות זו יכולה להיות התפיסה שלו לגביי עצמו.

השם נתן לו את המתנה הזו באמונה שלימה שאיתה הוא יוכל למלא את התפקיד שלו בעולם, אני מאמינה שתפיסה שלך כהורה את היתרונות שלו בלי גאווה ובלי פחד מהשימוש בהם אבל עם הרבה אמונה בו ושמחה על המיוחדות שלו  (ביחד עם כל העצות שאמרו לך כאן) יכולה לתת לו הרבה ביטחון לממש את היתרונות שלו בלי עליונות חברתית ולהוריד מהתסכולים שהוא יכול לחוות בהמשך .

אני מרגישה לא ככ ברורה, מקווה שתביני את הכוונה.

אפשר לעשות המון דברים נכונים אבל בסוף העמדה הנפשית שלנו היא זו שמשנה מה הילד יתפוס מההשתדלות שלנו . 

את ממש ממש צודקתאנונימית בהו"ל

נגעת בנקודה.

השאלה איך עובדים על העמדה הנפשית שלי..

לי גם נשמעחדשה_פה

שחכם ממש הרבה מעבר לנורמה

אישית הייתי מתייעצת. זה בעיה של הרבה ילדים שחכמים מהממוצע או מחוננים.

וכדאי לנסות לפתור כמה שיותר מוקדם.

אני לא אשת מקצוע אבל נשמע לי שבגיל ארבע בפירוש כבר יש עם מה לעבוד. חשוב מאוד לדעתי ללמד אותו התנהלות נכונה בחברה

מה זה אשת מקצוע?אנונימית בהו"ל

משחקת תופסת טלפונית עם הפסיכולוגית של הגן אחרי שצפתה בו לבקשתי .

מי מבין בזה?

הייתי הולכת לפסיכולוגית ילדיםחדשה_פה

לא דווקא של הגן

היא תוכל לכוון אותך מה הלאה

מחוננות זה אתגראמאשוני

ממליצה לך ללמוד על מאפייני מחוננות והתמודדות בין השאר עם השוני החברתי.

כתבו פה על מבחן מחוננים בכיתה ב', אבל תדעי שאפשר לאתר כבר בגן חובה ולהירשם לתוכניות מחוננים מכיתה א'.

נשמע שיהיה חבל לחכות איתו.

האם את בילדותך עשית מבחן איתור מחוננים? אם לא אותרת מחוננת או מצטיינת ולא טופלת בהתאם אז מאוד מובן התחושות הקשות שלך סביב הנושא.

מקווה שתהיה לך חוויה מתקנת עם הילד.

יש היום כלים ומוסדות מדהימים כמענה לתחום.

את מוזמנת לקרוא עוד במרכז מידע להורים של ילדי מחוננים של משרד החינוך ובמסגרות לימודיות ייעודיות.

ככל שתבואי מוכנה לחיים יהיה לך יותר קל בהתמודדות שהמוחננות יוצרת ושאפו לך על המודעות כבר מעכשיו.

לגבי המוטוריקה, אז אחד הדברים שמאפיין מחוננים, זה שהם מפצים על בעיות שונות בעזרת היכולת הקוגניטיבית הגבוהה במקום להתמודד עם הבעיה עצמה.

אז דווקא חשוב לשים לב לטפל ולא לתת לו לבצע "עיקוף" של הבעיה.

כן חשוב לעשות הפרדה בין התחושות של הילד לתחושות שלך. לא בהכרח החוויה שהייתה לך מסיטואציות מסויימות, תהיה גם החוויה שלו.

אני לא חושבת שאפשר לפתח בילד תחומי עניין "נורמליים" אבל אפשר להפוך שיחות רגילות למותאמות לו, ואז הוא ימצא עניין בשיחות האלו.

שואלת גם אותךאנונימית בהו"ל

מה הקטע במבחן מחוננים?

הוא ילך לתלמוד תורה היחיד שיש בעיר שלנו, מקום טוב בעקרון, בררנו כשבאנו לגור כאן. לא יודעת כמה יש תוכניות ייחודיות כי זה לא ענק.

מה זה תוכנית מחוננים? לא מכירה..

זו תוכנית של פעם בשבועיעל מהדרום

לק"י

יום בשבוע שהילדים הולכים לבית ספר למחוננים, ולומדים שם תכנים אחרים מהלימודים הרגילים.

אמורים לקבל שם גם מענה חברתי-רגשי.

אני חושבת שברוב המקומות אין מסגרת דתית כזאת, אבל מגיעים לשם גם ילדים דתיים.

הבן שלי התחיל השנה, והוא ממש נהנה 

מענין אם יש פהאנונימית בהו"ל
כנראה בגלל שזו לא מסגרת דתית פחות יצא לי לשמוע על זה...
גם הבן שלי הולך לתלמוד תורהאמאשוני

ובמקביל הולך גם למרכז ברקת. נשמע שיותר יתאים לכם מבחינת הסגנון.

זה מרכז למחוננים ומצטיינים מבתים דתיים וחרדים.

נמצא ביד בנימין ויש הסעות מהדרום, ירושלים והמרכז.

הם עושים אצלם מבחנים אז לא צריך לחכות למבחנים של משרד החינוך שמן הסתם לא מתקיימים בתלמודי תורה.

יש לזה כמה יתרונות מבחינתי:

1. חשיפה לתוכן מאתגר- יש גירוי למוח אז בזמנים אחרים הוא יותר רגוע. כשאין גירוי מספק הוא לא מצא את עצמו וזה התבטא בתסיסה לא הכי בריאה.

2. חשיפה לילדים כמוהו- גם מנרמל דרכי חשיבה והתנהגות וגם צריך להתמודד עם דברים שאחרים מתמודדים מגיל קטן ולו לא הייתה ההזדמנות להתמודד איתם.

כמו למשל לחזור על חומר שוב, להיתקל במצב שנשאלת שאלה ואתה לא יודע וכו'.

3. כישורי למידה- בתוכנית לימודים רגילה מעט מאוד מתייחסים לכישורי למידה עצמאיים. יש מדי פעם פרויקטים ועובדות חקר. אבל זה מעט מאוד.

בתוכנית מחוננים לא רק נחשפים לידע רחב, אלא גם לכישורי למידה חדשים, ככה שגם אחרי שעות הלימודים הוא בעצם ממשיך ללמוד על סמך הכלים הוא קיבל.

יש לי שני ילדים שאותרו כמחוננים וגם הקטנה בכיתה א' מגלה פער בכיתה.

אצל הבנות העניין החברתי היה יותר טבעי, אצל הבן היה מאתגר ממש. בסוף כמה שמנסים לתווך ולהסביר על נורמות חברתיות, אין כמו לחוות את זה בעצמו.

רק הערה קטנה שחשוב לי לציין, יש הבדל בין ילדים מצטיינים ומחוננים. לרוב הם מאותרים ולומדים יחד, אז היחס לשתי הקבוצות האלו לרוב די דומה. אבל האמת היא שיש הבדל גדול בין מחוננים למצטיינים.

מצטיינים במובן מסויים הם חכמים אבל עדיין בטווח נורמה "נורמלי". הם לא מפתחים בעיות משמעויות בגלל שהם חכמים.

מחוננים מוגדרים חינוך מיוחד וזה לא סתם.. יש להם את הבעיות שלהם. סוג של חכמים "יותר מדי". המוח שלהם עובד אחרת והפער בין היכולת הרגשית והשכלית הוא יותר משמעותי

לא כל המחוננים חווים את הבעיות האלו,

אבל בעוד שאצל מצטיינים לרוב הם מצליחים להשתלב בנורמות חברתיות, אצל מחוננים יש יותר בעיה וצריך להיות מודעים אליה כדי לטפל בה.

סתם דוגמה כדי לסבר את האוזן, הבן שלי כרגע בכיתה ו' וקורא חומר שמותאם לילדים הרבה יותר מכפי גילו, בגלל שהמאמרים האלו יותר מורכבים מבחינה אנליטית.

אני עוברת על החומר שהוא נחשף אליו בד"כ, אבל למשל בעקבות אירועי ה7 באוקטובר האחרון נחשף לתוכן ממש לא מותאם גיל וזה גרם לו למצוקה רגשית גדולה.

אז הוא חייב תוכן מותאם. שבחינת החשיפה למידע שיהיה מותאם גיל. ומבחינת סגנון שיהיה הרבה יותר עמוק ומגרה את החשיבה.

זה כמו שכתבת על הבן שלך עם חטאי אבות רק על סטרואידים. מהניסיון שלי זה לא נפתר עם הגיל אלא רק מחמיר.

לרוב לגננת אין בעיה לספר כאלה דברים כי ילד לא מבין את המשמעות העמוקה של חטאי אבות. אבל הבן שלך כן. וזה גורם למועקה רגשית כי ילד בגילו לא יכול להתמודד עם הדברים האלו.

במרכז ברקת למשל ממש נותנים מקום לפרוק את הקושי הזה. זה לא רק השיעורים עצמם, יש שיעור קבוע עם המנהל שמדברים על אקטואליה בגובה העיניים שזה בדיוק זה, מותאם רגשית ושכלית לילדים מחוננים. ושם ילדים משתפים את החוויות שלהם ומעלים מצוקות ומקבלים מענה.

בשלב הזה ממילא אין לך מה לעשות מבחינת הילד אם יאתרו אותו כמחונן. מה שחשוב כרגע זה שאתם כהורים תקבלו הדרכה מאנשי מקצוע מתאימים.

ולא, הגננת והפסיכולוגית של הגן הם ממש לא הכתובת. וגם לא המפקחת.

אם הגננת הייתה מבינה את הנזק שהיא עושה היא לא הייתה עושה אותו, אז בטח שהיא לא תדע להדריך אתכם.

תחפשו מישהו שמבין את הסוגיה לעומק ויוכל באמת לתת לכם כלים.

היטבת להסביר ממש. מתחברת לכל מילההמקורית
ממה שאני יודעת-יעל מהדרום

לק"י

מחוננים הם האחוז שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר.

המצטיינים הם אלה שתחתיהם. והם מקבלים תוכנית העשרה אחרי הצהריים.

תודה רבה!אנונימית בהו"ל

באמת פירטת והסברת דברים שהרגשתי כילדה ומרגישה עכשיו מולו.

באמת הרגשתי הרבה פעמים שהגננת מדברת לא מתאים אבל לא ידעתי איך להסביר.. לדוגמא בראש השנה חווינו הרבה קושי איך לתווךלו את מה שנלמד בגן מצוות עבירות הוא לקח הכל לגמרי ברצינות..

מכירת יוסף שנלמד בגן גם כן העיק עליו ממש.

נשמע שאת אמא מנוסה קצת בתחום..

מכירה אנשי מקצוע מנחות הורים וכדו' שאפשר להתיעץ איתן?

אני חושבת שעוד שנה כדאי לרשום אותופליונקה

לחוג כדורגל או כדורסל בשביל מיומנויות חברתיות.

וגם כדאי לטפל במוטוריקה עדינה , בגיל הזה פערים נסגרים מהר. לא מחייב שהוא לא ישתלב חברתית , פשוט צריך לשים לב שהוא גם בעניינים של ילדים בגיל שלו. בנים ביסודי אוהבים לשחק במשחקי אסטרטגיה כמו סיכון או קטאן כך שהוא כן ירוויח מחוכמה שלו. כנראה גם לא כדאי לרשום אותו לבית ספר קטן , בבית ספר גדול יש יותר אופציות חברתיות ויותר תוכניות העשרה , לבדוק את זה. לבת שלי יש חברה מחוננת אבל הורים רשמו אותה לחטיבה קטנה וגרועה מבחינת לימודי חול , וילדה די התחרפנה שם , בנוסף גם פן תורני עשה לה אנטי כי לא קיבלה מענה לצרכים שלה. 

צודקת בעקרוןאנונימית בהו"ל

רק אין כאן כל כך מבחר של בתי ספר

בכל אופן נתת לי כמה רעיונות וקצת הרגעה כללית, תודה!

מוכר לי ממש מקרוב- הבכור שלי כזהאשת בעלי

עשינו מלא אבחונים, כל גננת אמרה שיש "משהו" אבל לא יודעים מה.

הקפיצו אותו שנה- עקף גן חובה ועלה ישר לבית הספר,  כיוון שהתאים שכלית (מה שהיה יותר גרוע רגשית).

בסוף המסקנה שיצאה מכל האבחונים היא שהוא גאון, מחונן מאוד

חברתית- שולחת אותו לפחות פעם בשבוע לחבר, בהתחלה באמת הזמין חברים אלינו הביתה וקצת תיווכתי בינהם. היום דווקא שולחת לחברים- כי שם ההתמודדות הכי טובה.

לימודית- הוא בכיתה א', מעולם לא ישבתי איתו על לימודים. בעלי בוחן אותו והוא יודע הכל בעל פה, אז זו ברכה בעיניי.

כן עשינו ריפוי בעיסוק, רכיבה טיפולית

אבל אני מרגישה שככל שהוא יותר גדל הפער בינו לבין החברים מצטמצם- הוא מוצא איך לגשר על הפער האינטלקטואלי.

בהצלחה!

תודה על הדיתוףאנונימית בהו"ל

אני גם חויתי שעם השנים זה יותר קל הפער החברתי,

באמת הגננת שאלה אותי אם אני רוצה להקפיץ אבל אמרתי שלא כי פער בינכה וכה יהיה

גם בגן שנה מעליו לא קוראים עדיין, חשבון וכו' לפחות שיהיה עם בני גילו חברתית ורגשית

דבר ראשון זה ברכה!טל..

יש לו מתנות גדולות וזה נהדר! ואת אמא מהממת שחושבת על הילד שלך ומה שהוא צריך.

בעיני, העניין הוא שבדכ אנחנו נוטים להתמקד בכישורים האלו, לפתח אותם ולעודד ופחות במיומנויות חברתיות ורגשיות

כלומר, הרבה יותר קל להשוויץ בילד שקורא מאשר בילד שמשחק משחקי דמיון מפותחים (כי זה לא מדיד)

וגם מערכת החינוך מכוונת הרבה ללמידה שכלית (בית ספר, לימוד מספרים, קריאה וכו')

אז בעיני כשיש ילד שמבחינה שכלית קולט דברים בקלות אז התקפדי שלנו הוא לעזור להשקיע ולקדם במיומנויות האחרות

(כמו שילד שמתקשה בקריאה תשבי איתו על אותיות וכתיבה וכו, אז כאן הפוך)

להשקיע במיומנויות חברתיות, בהרכבה, בכל התחום המוטורי, וממש לפרגן לו על זה ולעודד (כהשוואה לילד שמתקשה בלמידת קריאה ומפרגנים לו על כל הצלחה)

אז כל יצירה שעושה - לעודד ולפרגן ולשמוח בו

לקנות חומרי יצירה כיפיים לבית

להזמין חברים ולתווך במשחק

בקיצור - לעודד ולפתח כמה שיותר את התחומים האחרים

כי ב"ה המיומנויות השכליות הולכות לו בקלות, אז עכשיו הזמן להשקיע בכל השאר

(וגם חושבת שאם משקיעים ומכוונים על זה מגיל צעיר אז זה יעזור לו חברתית גם בגיל גדול יותר)

וואי תודה רבהאנונימית בהו"ל
תגובה ארוכה ומפורטת וממש מעשית...
הייתי פונה להתפתחות הילד לאבחוןשירשורי

כמו שאת מתארת, בהחלט חכמה היא מתנה אבל התמודדות. וכדאי לטפל בה לפני שנפתחים פערים.

אני מאמינה שבאבחון גורם מטפל ידע להכווין אתכם למטפל הספציפי שרלוונטי- אם בתחום הריפוי בעיסוק ואם בתחום הרגשי חברתי.

תקבלי גם תמיכה והדרכת הורים 

התפתחות הילד מבינים בזה?אנונימית בהו"ל

פנינו בשביל ריפוי בעיסוק

הם רק בודקים שאין פערים... ככה התרשמתי

ב"ה יש לך ילד מחונןכמו🐌תמס

תודה לה' גם לנו🙏🙏🙏

מה שאני עשיתי זה להמשיך את החיים כרגיל

לא רשמנו אותו לתוכנית למחוננים כי התוכן היה נשמע לי אווילי

כן רשמנו להמון המון חוגים

קניתי הרבה משחקים ודברי יצירה שעניינו אותו אבל האמת כבר מגיל שנה בערך, כי כשהיה בן 3 חודשים ראיתי שמתעצל לתפוס עם הידיים. אמרתי לו בנעימות שהוא צריך ללמוד, אמא כבר יודעת לנענע ועכשיו גם הוא ידע

עם חברים הייתה בעיה עד כיתה ג'.

בגן הייתי מזמינה המון פעמים ילדים אלינו הביתה, עשיתי ממש פעילויות מיוחדות כדי שיבואו, זה עזר לו מאד לרכוש מיומנויות חברתית אבל בבית הספר התגלו שוב קשיים.

היה לו רק חבר אחד והיו רבים ומרביצים

הוא בכה מתסכול שאין לו חברים

ואני המשכתי בסבלנות להזמין, קנינו המון צעצועים יפים, בסוף ב"ה הוא הסתדר.

ובגיל ההתבגרות הכל התהפך -

הוא מנהיג - הוא מדריך במספר מקומות

יש לו המון חברים הוא משקיע המון בחברויות שלו (מזכיר את ההשקעה שעשיתי בכיתות הנמוכות). הוא אהוב וב"ה טוב לו

בלימודים הוא "זורק" אבל ב"ה היכולות הגבוהות מפצות על זה

לגבי תוכנית מחונניםיעל מהדרום

לק"י

לכל בית ספר יש כנראה תוכנית אחרת.

אני יכולה להגיד שהבן שלי מאוד נהנה ללמוד שם. הוא מקבל שם תכנים אחרים וחווייתיים.

מוסיפה שיש ערך חברתי מאד חשוברינת 24
לתכנית המחוננים. גם אם התוכן אווילי, זו הזדמנות לילדים לפגוש ילדים שדומים להם, שיש להם תחומי עניין משותפים- ״חברת השווים״.
סליחה שאני חולקת עליךכמו🐌תמס

בחיים האמיתיים יש אנשים מכל הסוגים

והיה לנו מאד חשוב שילמד עם ילדים רגילים

לא הייתה לו תווית של ילד מחונן

למרות שהחברים זיהו מייד והדביקו את התווית בעצמם

אנחנו השקענו הון כסף בחוגים מאד מיוחדים ששם הייתה לו חברת השווים אבל התוכן היה מועיל לחיים ולא אווילי.

מבחינה כלכלית נטו תוכנית המחוננים זולה להורים אבל אני טרחתי ללכת לקבל מידע על כל מערך השיעורים והחלטנו לוותר

ולעשות לו תוכנית פרטנית.

כן נכון זה אומר שגם האחים ילכו למלא חוגים וצריך להחליט על תעדוף הוצאות.

אנחנו העדפנו בגדים יד 2 ולהשקיע את הכסף בהעשרה שלו.

❤-🐌

יש בחנויות ערכה להרכבת מנועכמו🐌תמס

תנסי

אם הוא מאד מאד מתלהב - תקני כמה

כשמשהו מעניין אותם פתאום מתגלה המוטוריקה

לאיזה חוגים שלחת?טל..

זה מעניין מה שאת כותבת,

כי אני בהתלבטות עד כמה להעשיר את הילדה מעבר וכמה לתת לה ללמוד בעצמה מהעולם

בעיר שגרנו בהכמו🐌תמס

היו חוגים כבר מגיל שנה. התעמלות, מוסיקה, ואומנות - יצירה.

בגדול אלו 3 תחומים שכדאי לבדוק לאן הכישרון נוטה

לקראת גיל בית ספר עברנו למקום יותא דתי

היו הרבה חוגים נהדרים בבית הספר

אבל אני רשמתי לבן- פימו, לגו הנדסי, התעמלות, קפוארה, שחיה 

לכל חוג יש כמה רמות

רציתי גם טיסנים אבל בגיל ההתבגרות ילדים מחליטים

רציתי מאד גם חוג בישול אבל הוא היה באותה שעה של חוג אחר, אז נתתי יד חופשית בבית, מבשל יותר טוב ממני היום

לבנות - רקמה, ציור, פימו, חוג עיצוב במרציפן, סריגה, ציור על משי, איפור, בישול, אפיה... שחיה

אצל בנות אם יש לך חוג בלט או התעמלות ממש ממליצה שתעודדי אותה זאת מתנה לכל החיים,

יש גם וול סטריט בית ספר לאנגלית  אבל  דווקא אחיו התמיד והוא לא רצה, אני גם מאד ממליצה אם לא דוברים בבית את השפה

יש חוגים יותר יקרים כמו צלילה ושיט 

אם יש לה כישרון למוסיקה אז כמובן להשקיע בכלי ובמורה 

במשפחה ברוכת ילדים זה יהיה מיותר יש במשפחות גדולות מארג חברתי וכשרונות שיחודי להם

וגםכמו🐌תמס

יש חנויות שמוכרות ערכות יצירה

זה הרבה יותר זול מחוג

אבל מפתח ממש

והייתה תקופה שסבבה סביב הערכות האלה גיל שנתיים וחצי שלוש ארבע

והמלצה כלליתכמו🐌תמס
יש ספר שקוראים לו " בגן הילדים כבר מאוחר". ממליצה לנסות להשיג. משנה מאד את ההסתכלות על גילאים מוקדמים ימומלץ ממש ממש לאמהות שמצפות להריון ולא נקלטות מהר זה משנה את היחס למצב לגמרי ושם פוקוס על מה לעשות בינתיים עם הילדים

נ ב  מי שגרה בעיר עם ים אין חוג טוב יותר מללכת לים

תודה על התשובה!טל..

ממש השקעת בחוגים,

ובאמת מגוון מעשיר ומרחיב בכל התחומים. כתבת כיוונים שלא חשבתי עליהם.

אני אחשוב מה רלוונטי אצלנו (בעיקר להמשך כי היא עוד קטנה ואני לא אשלח לחוג החל מגיל שנה ;))

אני הייתי מחוננת.המקורית

כאילו עדיין 😅

מפתיע, נכון..?

האמת שאני יכולה לומר שבדיעבד היה פער ביני לבין ילדים אחרים בגלל העניין הזה, שרק כבוגרת הצלחתי לפתור. אבל הייתה אז תת מודעות חעניין וז היה בעיקר מגניב שיש מישו כזה במשפחה

כן היו לי תכניות העשרה שהיו מיועדות עבורי ואחים שלי לא הלכו אליהן (וגם לא רצו) וגם בסוף צורפתי למין כיתת על כזו של מחוננים עד סוף התיכון

אבל, המיומנויות החברתיות שלי היו לא משהו.

בסוף התיכון כבר הורדתי הילוך בכל הנוגע להעשרות למיניהן כי השקעתי יותר בעולמי הרגשי בדרכים שלא אפרט

וכן מצאתי את עצמי יותר בחברה של בוגרים ממני ולא היו לי הרבה תחומי עניין עם החבר'ה.

הייתי שמחה אם היו משקיעים בי בפן הזה גם. כי מאוחר יותר הבנתי שאני נמנית תחת הטייטל ''אישה רגישה' וזה השפיע עליי מאוד

ובקיצור, בעיניי - לימודים זה לא העיקר, ולא לתת לילד תחושה שהוא מוצלח רק בגלל השכל המרומם  כן להשקיע גם במיומנויות חברתיות

יש בו עוד הרבה דברים שצריך לעזור לו לגלות בעצמו 

לא מפתיע כ"כסודית

מסביר איך את מסתדרת עם 10 שעות עבודה

ומותר להגיב גם אם אני לא מחוננת?

כי יש לנו במשפחה שני מחוננים, גבר ואשה, ושניהם סופר חברתיים דווקא...

זה כנראה מסתדר🐣🐥🐤

אולי הוא מחונןתהילה 3>

ויש דרכים ודגשים לעבוד עם זה, ממליצה לקרוא בנושא

אני עוקבתאחת כמוני
ותודה לכולן על התגובות

לא הפותחת, אבל עם בן שנתיים שעושה רושם של מחונן..וכבר דואגת

מציעה לך לא לדאוגיעל מהדרום

לק"י

לא כל המחוננים הם אותו הדבר.

והפוך, גם ילדים שאינן מחוננים יכולים להיות עם קשיים חברתיים וכו'.

תני לו לגדול ותראי איך הוא.

למה את חושבת שהוא מחונן?

זה מעניין אותי 

אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושיאחרונה

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''אחרונה

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוניאחרונה
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
יש לביימי כמה סוגי שוברים תראי באתר שלהםחילזון 123
כאילו ביימי אול וביימי בייבי וכזה?תודה לה''אחרונה
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שראחרונה

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

מעניין ממש. תודה!תודה לה''אחרונה
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

אין פה העלבותoo

זה מטרד

אני מלאת בטחון עצמי ושמה פס על החברה בצורה די יוצאת דופן

ועדיין

כשכמה נשים בעבודה כל יום היו מדברות על המשקל/ האוכל/ המראה שלי

זה היה מטרד גדול

הן בטח התכוונו לטובה

אז מה

זה ממש מטריד לשמוע את האמירות והשאלות הללו שוב ושוב

אני חושבת שאם כל אחד היה מסוגל לפתח מחשבה שהיא קצת מעבר למה שהוא חושב

לנסות להסתכל מנקודת המבט של האחר

וגם אם לא להצליח

לפחות להבין שאפשר לראות/ לרצות/ להרגיש דברים אחרים

היה הרבה יותר טוב לכולנו 

בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..

אולי יעניין אותך