הבן שלי בן ארבע, הבכור.
הוא קורא קריאה צילומית שלימד את עצמו, ממש אוהב לקרא.. מתענין במספרים ותרגילים. מבין משמעות פעולות חשבון חיבור חיסור כפל וחילוק. משחק מלא במחשבון... מבקש ללמוד אנגלית. יש לו דמיון מפותח ומבין דברים מופשטים. שואל על מוות, בפרשת שבוע חטאי האבות ממש העיקו עליו..
הוא רגיש מאד ויש לו קושי מסוים בויסות רגשי.
אין לו הרבה חברים. הגננת אומרת שהילדים לא תמיד מבינים על מה הוא מדבר... אני רואה גם כשחברים מגיעים אהממ אין הרבה שפה משותפת. מצד שני במוטוריקה הוא לא משו אז קשה לו לשחק במשחקי הרכבה- מהבחינה הזו הוא מהפחות מוכשרים. הוא גם לא כל כך רוצה לעשות יצירות לצורך הענין גם בגלל התחושתיות וגם כי הוא לא טוב בזה והוא אמר לגננות שלא צריך... הוא לא טוב בזה!! לשמחתי השנה קצת יותר מתעקשים איתו.
אני תוהה מה מקומי כאמא. לדבר איתו על מה שמענין אותו? לנסות לפתח אצלו תחומי ענין 'נורמליים'? יש ילדים בגן שקצת צוחקים עליו ואני מניחה שזה יחמיר עם הזמן. עכשיו רב הילדים בגן לא קולטים את הפער וגם מי שכן נהנה מזה (מקריא לחברים פתקים שנשלחים להורים וכו)
בעלי טוען שאני מקצינה בחשש שלי מולו ושהוא יהיה בסדר. אני קצת רואה בו השתקפות שלי. אני גם לא שוחה מדי מבחינה חברתית. הייתי מאד שונה מהסביבה בתור ילדה ומצאתי שפה משותפת הרבה יותר עם המורות והמבוגרים מאשר עם חברות. זה התאזן לאט בתיכון אבל סבלתי הרבה בילדות. מרגישה שהעברתי לו גנים בעיתיים.
ברור ששכל וכשרון, זכרון והבנה זה מתנות. אותי המתנות הללו מפחידות..
אשמח לשמוע את דעתכן.

איזו חוויה לא נעימה
יש יותר מדי פרטים ודברים שצריך לשים לב אליהם, שאין לי כוח…