מחפשת המלצה למשחק קופסה *ליחיד* לגיל 5 ומעלהמתואמת

הבנות האמצעיות שלי (בנות 5 ו-9) אוהבות משחקי קופסה (ולא אוהבות/יודעות לקרוא, וגם לא תמיד מחבבות את משחקי הפליימוביל שהבנים משוגעים עליהם), כך שהן הרבה פעמים משתעממות, כי אין מי שישחק איתן משחקי קופסה (בעיקר בת החמש).

אשמח להמלצה למשחק קופסה ליחיד שמתאים לגילאים האלה (אפשר גם משחקים נפרדים לכל גיל, אבל לא כאלה שדורשים ידע בקריאה ובחשבון מורכב), אבל כאלה מעניינים שיכולים להעסיק שוב ושוב בלי שמתעייפים מהם.

תודה!

יש המון משחקי חשיבה כאלו של סדרת חידותבארץ אהבתי

כמו 'שעת השיא' (של המכוניות - שצריך להוציא את המכונית האדומה).

זה יכול להתאים? שעת השיא קצת קשה לגיל 5 אבל יש עוד מאותו רעיון שכן יכולים להתאים לגיל צעיר יותר. אם תרצי אני אוכל להמליץ...

תודה!מתואמת
במחשבה שנייה - משחקים שדורשים חשיבה והיגיון אולי פחות יתאימו להן... השאלה אם באמת יש משחקים כאלה שמתאימים ליחיד... 🤔
הרבה המשחקים שכתבתיבארץ אהבתי
זה לא ממש חשיבה והיגיון כמו בחידות מחשבה, זה יותר בסגנון חידות ויזואליות - איזושהי צורה שצריך ליצור כמו ב'חידה' מחלקי המשחק
אז אשמח להמלצות מתואמת
מנסה להיזכרבארץ אהבתי

האמת שאצלנו בבית יש פחות משחקים כאלו. להורים שלי יש מגוון גדול אז זה משהו מיוחד שמשחקים אצל סבא וסבתא...

חלק @מדברה כעדן. כבר כתבה:

הטירה הקסומה (בן ה-5 שלי ממש אוהב, התחיל כבר בגיל קטן יותר אבל יש שם חידות שעדיין מאתגרות בשבילו וגם לגיל יותר גדול)

קוד הצבע גם אוהבים אצלנו

נסיך ונסיכה דווקא אין לנו אבל זה נראה מתוק וגם מתאים

טנטריקס - אוהבים אצלנו פשוט לבנות מזה בצורה חופשית (זה משושים עם חלקי כביש בצבעים שונים וצריך שכל צבע ימשיך את הצבע שלו), יש גם חוברת עם כל מיני רעיונות נוספים אבל אצלנו זה פחות עבד

Match Madness - בעיקרון לפי הכללים זה משחק תחרות, אבל אנחנו הורדנו את אלמנט התחרות וזה הפך להיות מן משחק חשיבה כמו הקודמים כשאפשר שכמה ישחקו במקביל (כל אחד עם קלף אחר כדי שלא יהיה בתחרות) וכמובן אפשר גם לבד. אבל זה לגיל קצת יותר גדול, זה יותר מאתגר...

חיפשתי עכשיו באינטרנט את המשחקים כי לא זכרתי את השמות של הכל, ומסתבר שיש עוד מגוון גדול של משחקים בסגנון הזה.

smart games משחקים | משחקי חשיבה פוקסמיינד - Toys and Pop

נסיך ונסיכהריבוזום

הבת שלי מצאה פעם אצל סבא וסבתא, וזה ממש חמוד! אבל נראה לי שזה סוג של משחק שיותר מתאים כמשחק של סבא וסבתא, כי בסוף אני מתארת לעצמי שזוכרים את החידות וזה כבר לא מעניין. אבל בתור משחק שפוגשים לעתים רחוקות, הוא חדש בכל פעם וזה כיף.

מציעה לקחת את זה בחשבון. אבל אולי מי שיש לה את זה בבית יכולה להעיד אחרת @מדברה כעדן.

הם לרוב באמתמדברה כעדן.
לא משחקים בזה... זה היה מעניין בהתחלה אבל הגדולה עוד לא בת 8 אולי תתעניין שוב בהמשך

הם מעדיפים משחקים של כמה ביחד

זה באמת יכול להיות אחרת כשהמשחק בביתבארץ אהבתי

ולא אצל סבא וסבתא.

אצלנו בבית יש את match madness שהזכרתי קודם, ובאמת נזכרים בו רק מידי פעם, זה לא משחק שמשחקים יום-יום.

יש לנו גם את שעת השיא (עם המכונית האדומה) וגם מזה הילדים מאוד נהנים כשהם נזכרים בזה (ואז כמובן שכולם רוצים באותו זמן וחבל שזה לא משחק לכמה שחקנים...), אבל זה גם בא בגלים ורוב הזמן המשחק פחות בשימוש.

בתור ילדה אני גם זוכרת ש'שעת השיא' היה אחד המשחקים שמאוד אהבתי ויכולתי לשבת איתו שעות ולעשות את כל החידות לפי הסדר, אבל מן הסתם זה באמת לא היה יום-יומי אלא בתקופות.

יש לנו בבית גם את 'סט'בארץ אהבתי

שאפשר לשחק עם כמה אנשים אבל זה נחמד גם לבד. כשהגדולה שלי משועממת היא לפעמים אוהבת לשחק בזה עם עצמה (ואז לפעמים עוד מצטרפים...)

עוד משחק באותו רעיון זה סוויש.

שניהם קצת קשים לגיל 5, אבל לגיל 9 יכול להיות ממש כיף

כדור מבוך, יש ברמות שונותשקדיה.
רעיון, תודה!מתואמת
יש את סמרט גיימסמדברה כעדן.

כמו הטירה, הנסיך והנסיכה, קוד הצבע... תחפשו משהו שנראה לכם.

משחקי חשיבה נחמדים ממש

אולי קטמינו?מוריה 7

לא יןדעת לאיזה גילאים זה

תודה לכולן! אחפש בע"ה...מתואמת
פאזלים עם הרבה חלקים?רק טוב!

חוברות צביעה שייך? או שדווקא משחקי קופסה?

טאקי

רמיקוב

'מלחמה'- עם הקלפים הפשוטים

משחק זיכרון

כל אלה משחקים שהן יכולות לשחק ביחד. חוץ מפאזל שאפשר לבד.

לרוב משחקים של לבד זה משחקי חשיבה. השאלה אם היא בקטע. וגם זה די ממצה את עצמו בשלב כלשהוא. גם אם זה משחק אחר, בסוף זה כרטיסי לידות בגרסה כזאת או אחרת.

מה עם חרוזי גיהוץ?

משחקי פטריות/צורה וצבע/בניית דגמים/הרכבה?

מה במשבצת- אבל זה יותר מתאים עם מבוגר.

תודה רבה!מתואמת

ערכות יצירה אני גם קונה והן אוהבות, אבל זה חד פעמי.

פאזלים לפעמים בת החמש עושה. התלבטתי באמת אם לקנות עוד אחד או לא... (כי בפאזל מבאס כשחסרים חלקים... וזה קורה אצלנו )

ובאמת קניתי לבת החמש כרטיסיות עבודה כאלה עם טוש מחיק - היא מקנאה לפעמים באחים שלה שיש להם שיעורי בית, אז ביקשה שתהיה לה חוברת עבודה משלה... (לפעמים גם אני מכינה לה דפי עבודה, אבל לא תמיד יש לי זמן וסבלנות)

פעם הביאו לנו במתנהמחי

משחק של 3 סטים של 3 קאפקייקס, בכל סט שלושתם באותו צבע אבל בצורות שונות, והיו כרטיסים עם כל מיני חידות איך לסדר אותם. זוכרת שממש נהניתי מהמשחק הזה בתור ילדה, הבעיה שאני לא יודעת איך קוראים לו ולא מצאתי אותו אונליין. אולי מישהי תדע. ואולי כבר לא מייצרים אותו...

(לא יודעת אם מתאים לגיל 5, לגיל 7-9 כן)

תודה רבה!מתואמת

בסוף קניתי את המשחק הכי זול ליחיד שמצאתי בחנות... (כי לא תכננתי להוציא על זה כל כך הרבה כסף 🙈 וגם הוא היה די יקר...)

משהו עם נחש, וגם עם חידות כאלה שצריך לסדר את לוח המשחק לפיהן.

בינתיים עוד לא נתתי להן אותו - מחכה לזמן שהוא באמת יהיה נצרך...

עוד רעיון בפניםריבוזום

משחקי החשיבה בסגנון שבשרשור באמת ממש יקרים. בעצם משחקים בכלל...

אבל עלה לי רעיון למשחק חשיבה - אולי טנגרם? אפשר ליצור לבד את הצורות מקרטון ובטוח אפשר למצוא המון צלליות של צורות שאפשר ליצור באינטרנט ולהדפיס כרטיסים. וגם אפשר להמציא לבד צורות ואפילו לתעד אותן בכרטיסי חידה שהיא תכין עבור עצמה לעתיד או לאחים שלה (נניח מצד אחד הצלליות ומהצד השני כולל פירוק לצורות).

עוד הצעה לתעסוקה - אוריגמי? אולי קצת קשה אבל בגיל 5

אני מקווה שהן יאהבו את מה שקנית ויהנו ממנו!

וואו, רעיון טוב!מתואמת

באמת ניסיתי לחשוב על משחקים שאני יכולה להכין ביחד איתה (עם בת החמש). בינתיים הכנו ביחד משחק זיכרון כמה פעמים, בכל מיני אופנים (פעם אני ציירתי את הקלפים על דף אחד והיא העתיקה אותם בשביל הקלפים המקבילים, פעם אחרת אני ציירתי והיא צבעה ואז צילמנו במדפסת בשביל ההעתק, פעם הדפסתי משחק זיכרון שהכנתי במחשב והיא צבעה...)

אז זה רעיון ממש טוב! אנסה קצת לחפש באינטרנט איך זה בדיוק נראה. או שננסה להמציא לבד, והיא פשוט תיצור מעין כל מיני ציורים עם הצורות...

מכירה את המשחק תפוס ת'דרקון?חילזון 123

אפשר להכין כזה לבד.

זה לא ליחיד אבל זה נחמד בשניים,

זה סוג של משחק זכרון אבל עם כללים אחרים.

גם דאבל אפשר להכין לבד, נראה לי שאפשר למצואי קבצים להדפסה ברשת.

ואפשר לשחק את זה לבד

תודה רבה! אחפש מה זה תפוס ת'דרקוןמתואמת
דאבל יש לנו בבית. באמת מדי פעם היא אוהבת לשחק בזה - אבל כמובן צריך אחרים שישתתפו איתה...
דאבל מאוד כיף לשחק לבדיראת גאולה

ולכן אני חושבת שלקנות משחק חשיבה למשחק אישי זה לא מה שחסר לה,

מאיזושהי סיבה היא לא מוצאת את עצמה במשחק,

אולי היא בכלל לא אוהבת משחקי קופסה, ואולי היא התרגלה ש'חייבים' לשחק עם מישהו ובכלל לא מנסה לשחק עם עצמה, אולי היא מקנאה באחרים שמשחקים ולא משתפים אותה....

נזכרתי שהבת שלי גם אוהבת לשחק עם עצמה גומי. משחילה אותו על שני כסאות וקופצת.

אבל אולי אם יש שכנים מתחת אי אפשר לקפוץ בבית 🙄

תודה! היא מאוד אוהבת משחקי קופסהמתואמת

אבל מבקשת ממני בכל פעם שאשחק איתה, ולא תמיד אני יכולה... (גם מהאחים מבקשת לפעמים וגם הם לא תמיד רוצים)

איך משחקים בדאבל לבד?

ובקשר לגומי - בת התשע כל הזמן משחקת בו בצורה הזו (ובאמת מסכנים השכנים ) לפעמים האחים שלה מצטרפים למשחק (אפילו בת השנתיים מנסה), אבל דווקא בת החמש פחות מתעניינת בזה משום מה. היא צריכה להגיע לבית הספר בשביל זה כנראה...

הזכרת לירק טוב!
משחק כזה של צורות גיאומטריות שמרכיבים איתן כל מיני מנדלות.

מנסה לצרף קישור של זה מאלי אקספרס. יש גם בארץ אבל יותר יקר. 4.71₪ 80% OFF|155 Pcs עץ דפוס בלוקים סט גיאומטרי צורת פאזל גן קלאסי חינוכיים מונטסורי טנגרם צעצועים לילדים| | - AliExpress

היום הכנתי עם בת החמש לפי מה שהצעתמתואמת

והיא נהנתה לגזור את הצורות ואז לסדר אותם בצורות שונות. בינתיים עוד לא ממש הפכנו את זה לטנגרם, אבל גם כך היא נהנתה. אז תודה

(והמשחק שקניתי רק תסכל אותה הגדולים התלהבו ממנו, לפחות, אבל להם יש מספיק תעסוקה בדרך כלל...)

היא אוהבת יצירות?אביול
כי יש הרבה בתחום הזה... רקמה, אוריגמי, פלסטלינה... 
כן, אוהבת מאוד, ואני קונה מדי פעםמתואמת

אבל אלה דברים מתכלים, וכמה כבר אפשר להוציא על זה כסף...

אולי באמת אני צריכה ללמד אותה לעשות אוריגמי, כי זה אפשר גם בדפים פשוטים...

למה בעצם היא לא משחקת עם אחים שלה?אביול
או אולי להזמין חברות? 
כי לא אוהבת את המשחקים שלהם 🤷‍♀️מתואמת

לפעמים כן משחקת איתם, אבל לרוב משתעממת...

חברות מזמינים מדי פעם, אבל זה גם קשה לי...

באסה..אביול
יש כזו יצירה של צמידים מגומיות, מכירה?קופצת רגע

בסטוקים מוצאים לפעמים ממש בזול, וזה מספיק להמון זמן. מעסיק להרבה זמן בתנאי שהיא בקטע.

גם ערכות כאלה של חרוזים וחוטים לעשות תכשיטים, מספיק להרבה זמן וזול, ואם היא אוהבת יכול להעסיק.

משחקי דמויות/דמיון שיהיו רק שלה, של בת החמש, לא יעניינו אותה?

יש כל מיני בתי בובות קטנטנים ולא יקרים, אני הזמנתי לבת שלי פולי פוקט מאמזון, זה חמוד ויש תקופות שיכולה להתעסק עם זה... 

וואיריבוזום
פולי פוקט! נוסטלגיההה |נמס|
נכון 😊 בגלל הנוסטלגיה חיפשתי את זהקופצת רגע
מצאתי באמזון... 
תודה רבה!מתואמת

מכירה את הגומיות האלו. בעצמי לא יודעת איך עושים מהן צמידים, אז לא אוכל ללמד אותה 🤭 (אבל אולי הבת הגדולה שלי יודעת... אשאל אותה)

ובאמת ערכות של חרוזים וכאלה אני קונה מדי פעם, אבל היא צריכה עזרה בזה, אז לפעמים זה מאבד את האפקט.

בקשר למשחקי דמיון משלה - צריכה לחקור את העניין... כי אני רגילה שהילדים שלי עם דמיון מפותח - תן להם שתי חתיכות עץ בגיל שלוש וכבר יש להם עולם שלם... והיא גם הייתה ככה פעם, אבל לאחרונה לא. והשאלה אם זה קשור לתהליך שהיא עברה (ובאמת היא עברה תהליך של שינוי אופי בשנה-שנתיים האחרונות) או לזה שהאחים שלה לא מספיק משתפים אותה... אנסה לבדוק, איכשהו. אולי נכין ביחד איתה בובות משחק, שיהיו רק שלה, ובית בובות וכדומה (כי לקנות עכשיו עוד משהו זה לא בתכנון) - ונבדוק אם היא נהנית לשחק איתן...

תודה רבה על כל הרעיונות!

גיגלתי עכשיו מה זה פולי פוקטמתואמת

וזה באמת חמוד! אולי נשמור את זה למתנת יום הולדת עתידית שלה...

אבל אולי גם ננסה להכין משהו כזה לבד - צריך למצוא איזושהי מזוודה כזו או קופסה נסגרת, ובה להכין את הבית. ואת הדמויות להכין מקליי או מבד... זה דווקא רעיון לתעסוקה ארוכת טווח! אבל כזו שדורשת אותי... (לפחות אני אוהבת לעשות יצירות )

וואי זה ממש יצירתי 👏קופצת רגע

הרעיון של קופסה קטנה /תיק/מזוודה ניתנת לנשיאה נראה לי מאוד כיפי בגיל הזה, לסגור ולפתוח ולארגן את העולם שבפנים זה לגמרי חלק משמעותי מהכיף.

לגני הצמידי גומיות, לא תמיד מוצאים ערכות זולות. בחנויות צעצועים מוכרים ערכה גדולה ב 60 ש"ח, בעיני לא שווה.

אבל אם כבר תמצאי ערכה זולה, אל תתני לזה שאת לא יודעת להכין לעצור אותך, זה מאוד פשוט, מקסימום תבקשי מהבת הגדולה לבדוק באינטרנט איך עושים וללמד את הקטנה... 

תודה!מתואמת
(לבדוק דברים כאלה באינטרנט זה בכל מקרה אני זו שעושה אולי זו תהיה הזדמנות ללמוד משהו חדש...)
זה רעיון ממש מתוקבארץ אהבתי
תודה!מתואמת
באמת קנינו כמה פעמים ערכות כאלה של בניית רהיטים קטנים מעץ. אולי אמצא עוד בקרוב...
מה ששלחתי זה לא לבניהבארץ אהבתי

זה מגיע כבר מוכן ובנוי.

ערכות לבניה זה גם נשמע חמוד, אם יש מי שיכול להתעסק עם זה...

כן, הם אוהבים לבנות דברים כאלה...מתואמת
תודה שחזרת לספרריבוזום
זה משמח!
טנגרם אפשר גם לקנות בחנויות שקל124816אחרונה
ואולי אפשר למצוא שם עוד דברים מתאימים
כן!מחי

איזו נוסטלגיה 😅

אז מוכרים את זה עדיין?

כנראה אני לא מכירהריבוזום
את המשחק, רק חיפשתי לפי התיאור שלך. הוא נראה חמוד, אז אולי עוד אכיר אותו בעתיד
את מתכוונת למשחק בצורות של פרלינים?אביול
הוא ממש נחמד
כן מה שריבוזום העלתהמחי
אז לא קאפקייקס, פרלינים
כן זה ממש מוצלחאביול
אבל לגילאים גדולים יותראביול
יש את המשחקאביול

שעת השיא, שזה לסדר מכוניות כדי שהמכונית האדומה תצא. ממש נחמד.

אפשר גם לקנות משחק קופסא של רקמה 

תודה!מתואמת
נזכרתי בעוד משחק קלפים חמודחילזון 123

''יד על הדג''

זה לא דורש חשיבה... רק טיפה זריזות

וזה לא ממש ליחיד, אבל נראה לי אפשרי גם לשחק נגד עצמך...

תודה! אולי אקנה את זה בפעם הבאה שנצטרך משחק...מתואמת

בשבת הילדים הוציאו את 'שעת השיא' ונזכרתי בשרשור פהבארץ אהבתי

וחשבתי שאולי ראוי לציין שאת שלנו קנינו בעליאקספרס, בפחות מ-20 ש"ח (כולל המשלוח)...

מבחינת האיכות של החלקים מרגישים הבדל לעומת המשחק המקורי (שעולה בארץ בערך 100 ש"ח...). אבל זה ממש לא משנה בשביל המשחק עצמו. זה עובד לנו מצוין, והילדים ממש נהנים (הבעיה העיקרית היא שכשמישהו אחד נזכר שמתחשק לו לשחק ומוציא לעצמו, מיד כולם נזכרים שגם הם רוצים...).

זה הקישור למשחק שאנחנו קנינו-

4.16₪ 34% OFF|1 סט 3D חידות משחק צעצוע ילדים צעצועי רכב דגם מבוך חניה הרבה IQ רכב חניה גיאומטרי פאזל צעצועים חינוכיים| | - AliExpress

ויש עוד משחקים זולים שאפשר להזמיןבארץ אהבתי

2.26₪ 89% OFF|155 Pcs עץ דפוס בלוקים סט גיאומטרי צורת פאזל גן קלאסי חינוכיים מונטסורי טנגרם צעצועים לילדים| | - AliExpress

מפה קניתי פעם את המשחק של הרכבת חיות, זה גם מוצלח וחמוד, אם כי קצת משעמם לטווח ארוך.

אבל המשחק השני שם נראה יותר מעניין, ונראה שאפשר גם להמציא בזה דברים ולא רק להעתיק (מנדלות וכדו'), ויש גם הרבה יותר כרטיסים להעתיק מהם.

ועוד אחד שנראה חמוד

1.82₪ 89% OFF|שולחן משחקים חינוכיים צעצועים חינוכיים בלוקים פנים הבניין קוביה פאזל אינטראקטיבי משחק לוח אינטראקטיבי ללמוד emoticon|ביטוי ורגש| - AliExpress 

מגניב, הכנתי פעם משחק שקצת דומה למשחק השני שצירפתמתואמת

משחק עם פרצופי ליצנים לפורים

אחפש אותו, ואולי באמת הן ייהנו ממנו... (כשהכנתי אותו הן היו קטנות...)

משחקים שאמא מכינה זה הכי שווה😊בארץ אהבתי
איזה כיף!
זה ספציפית משחק שהשקעתי והדפסתי בבית דפוסמתואמת

כי שלחנו אותו במשלוחי המנות

אז הוא אפילו נראה כמעט כמו משחק אמיתי

וואו, איזה השקעה! נשמע שווה לקבל מכם משלוח מנות...בארץ אהבתי
פחות שווה בגלל האוכל שבמשלוח מתואמת
אבל כן, כיוון שאני לא טובה בהכנת אוכל, אני משקיעה בתוספות הלא אכילות למשלוח... (ניראות, משחקים, סיפורים וכו')
זה בהחלט שווהאביול
אשרייך 
תודה רבה! זוכרת שאת המשחק שעת השיא שיש לנו לפסחמתואמת

קניתי בארץ ב-25 ש"ח, אבל מאז לא מצאתי עוד פעם כזה...

אבל עכשיו מתלבטת אם להשקיע, כי ראיתי שהבנות לא מתעניינות במשחקי חשיבה כאלה...

אולי אחכה לפסח ואראה אם הן משחקות במשחק הפסחי שלנו, ואז נחליט אם לקנות גם לימות השנה...

ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816אחרונה

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

אולי יעניין אותך