כמה שעות קודם, היה כיף...
ניקינו רק מה שצריך לפי ההלכה- יש מלא שיעורים כאלה, פסח ב3 שעות. זה לא 3 שעות אבל להבין מה באמת קשור לפסח ומה לא. למשל פירורים אין צורך לנקות. בכלל.
לקח לנו יומיים. בעיקר אני אמרתי מה לנקות ובעלי ניקה, אבל דוקא בתשיעי יש לזה יותר כוחות מבשביעי למשל..
וגם לא חששת מצירים כמוב הריונות אחרים מקסימום המאמץ יזרז אותי ..
הרעיון היה לעשות את כל הנקיון בבת אחת. כן חשבנו ותכננו קודם אבל שיהיה גג יומיים נקיון. ומאז עברנו למצב פסח. הבית נקי ואין חמץ. אנחנו אשכנזים אבל אז כן אכלנו קטניות בעיקר מבחינת חטיפים כמו שאת מתארת שמאד קשה בגיל הזה בלי.
ומיד עברנו למטבח פסח ככה שבישלתי כשלפ ואפילו הכנתי קצת אוכל במקפיא לאחרי הלידה...
תכלס זכור לי כשנה מושלמת.
אבל, יכול להיות שאם היה לי אןפציה לסגור את הבית וללכת להורים זה מה שהייתי עושה. אצלנו לא היה רלוונטי להורים שלנו אין מקום לארח אותנו לשבוע...
וזהו. יצא לנו ליל הסדר בבית חולים, האמת החלק הכי מורכב היה למצוא סידור לגדול שלא סאמת ממש גדול כשיוצאים למיון בשעת סריפת חמץ... אף אחד לא התלהב לקבל ילד אבל תכלס פשוט הנחנו אצל שכנים, הייתי פשוט בלידה......
בהצלחה! זה תקוםה מהממת ללדת אגב מבחינת מזג אויר- סוף ההריון הכבד בחורף וכשהץינוק מגיע אביב ונעים להזתובב, מאד בריא ליולדת שיש שמש ויוצאים לשאוף אויר, לא טיולים כמובן אבל נעים לשבת בחוץ....