דבר מעניין - גם בסימלריון וגם העולם של נרניה (ספר 6- אחינו של הקוסם)- שניהם נוצרים באמצעות מנגינה.
למה לדעתכם בריאת עולם מיוחסת למנגינה?
והאם יש לזה קשר לפרקי שירה?
דבר מעניין - גם בסימלריון וגם העולם של נרניה (ספר 6- אחינו של הקוסם)- שניהם נוצרים באמצעות מנגינה.
למה לדעתכם בריאת עולם מיוחסת למנגינה?
והאם יש לזה קשר לפרקי שירה?
לא נראה לי שיש קשר לפרקי שירה.
אבל טולקין הושפע מאד מהמיתולוגיה הגרמאנית*(הנורדית) ביצירתו. במיתולוגיה הגרמאנית יש לשירה מקום נכבד, מהסיבה הפשוטה שסיפורי המיתולוגיה הועברו מדור לדור באמצעות שירים שחיברו זמרים נודדים על האלים ומעשיהם ולרוב לא בכתב**. לכן השירה בתרבות הגרמאנית קיבלה מעמד אלוהי.
מהבחינה היהודו-נוצרית, התפיסה היא שאלוהים יצר את העולם בדיבור מסודר, באופן שמזכיר שירה, עם סוג של אפילו פזמון ("ויהי ערב ויהי בוקר...") לכן בריאת העולם גם כאן מקבלת אלמנט של שירה.
מקווה שעזרתי
המיסיונריים סילפו את המיתוסים הנורדיים
הם כותבים שהאלים הם פליטי טרויה, ומנסים לתאם ולתרץ איך בריאת העולם הנוצרית והנורדית התרחשו שניהם כאחת.
וטולקין לא ממש קרא את פרק שירה, אז...
לגבי השאלה,
עונים על זה בשר השאלות (כן, אני מטורף על אתרי נומנור):
לא מוצא. לא חשוב.
שירחיב אופקים
..
אין תאריך עדיין..
מאחורי הטבעות: "תחזית שלי ללא ביסוס, 26/9/2026"
כי אם לא אין סיכוי שאני מציץ
בתחנה המרכזית תקראו ל @כקדם😅
לפני שתהיה אפשרות לחנינה?
נתניהו הגיש לנשיא הרצוג בקשת חנינה
(חוץ מזה שעל תיקי אלפים נותנים בכלל חנינה? הרי הם ילדי ארו?)
הקטע בסילמריליון, שגורלים האומלל מסגיר את ברהיר וחבורתו לסאורון
ממש ממש מזכיר את סיפור יהודה איש קריות
עלפים
או
אלפים
לא סובל "בני לילית"
תרגום כושל
-Denethor Goes Mad From Lead Poisoning
First, a brief history lesson. The tomato was introduced to Europe in the early 1500's when the Spanish conquistadors brought it back from Mesoamerica. Because tomatoes are so acidic, when they were placed upon European pewter plates or cooked in pewter pots, the acidity would cause a greater amount of the lead in the pewter to leach into the food. The resulting increase of lead poisoning lead to the tomato being blamed for causing sickness and death.
In The Return of the King, as Pippin sings for Denethor as he feasts, he is explicitly shown eating tomatoes from a pewter platter. He is also shown drinking from a pewter cup.
I believe this was very intentional by Peter Jackson to subtly imply that lead poisoning was contributing to Denethor's unbalanced mental state.
על הסרט..