תינוקת "קשה"/ "מאתגרת"? מה עושים 😭אנונימית בהו"ל

לא מאמינה שאני כותבת את זה. כואב לי עליה, עליי, על המצב שהגענו אליו. מרגישה האמא הכי דפוקה בעולם.

התינוקת שלי בת שנה ו4 חודשים, נולדה עם ריפלוקס שלקח זמן לגלות, אסתמה ואסתמה של העור... עד גיל חצי שנה היה סבל, באמת סבל. תינוקת קשה שצורחת כל היום, כל הרדמה נצח, מתעוררת המון, הרבה עניין סביב האוכל, הקאות, בכי... סיוט. התחילה לקבל אומפרזול ואז השתפר, נשארו ההרגלים "הרעים", לקחנו יעוץ שינה והשתפר קצת. התחלנו מוצקים ושוב אישיו סביב האוכל. לא הלך וואו. הרבה מאוד תמל, מעט מאוד מוצקים. הילדה עושה טובה לאנושות שהיא אוכלת משהו באופן כללי. אבל בסדר, סביר. גיל עשרה חודשים נכנסה למעון, שוב רגרסיות במה שקשור לשינה ואוכל. התחיל להתנרמל קצת, הופס! מלחמה, אבא מגוייס, רגרסיות של החיים (גרנו תקופה של בערך חודש אצל ההורים). שוב הסתגלות למעון, הסתגלות לא פשוטה. צלחנו את זה. והנה מחלות חורף, כל שבוע הילדה חולה, לא בצחוק ולא בהגזמה. אמיתי לגמרי. שישה ימים בריאה, שלושה ימים חולה. ביררנו אצל הרופאה והכל תקין, חורף קשה + חורף ראשון במסגרת + ילדה בכורה = זה מה יש וזה נורמטיבי ואין פה משהו חריג שדורש בירור. מה זה חולה? בקושי אוכלת, ואם כן אז זה נוטרילון, דבק שלא יורדת מהידיים והכי גרוע - מתעוררת כל שעה לשעה. אין לי יום ואין לי לילה. אני לוקחת ימי מחלה בלי סוף, וזה פוגע לי במשכורת (לא מקבלת מיום מחלה ראשון) ומשלמת על מעון שהיא לא נמצאת בו. מצד שני - צריכה לעבוד גם לנפש וגם לכסף. הבעל השתחרר לפני חודש וחצי והיא כאילו כועסת עליו ולא מוכנה שהוא יטפל בה, כל הזמן רק אני ורק על הידיים, סוג של חרדת נטישה אבל במוגזם. בכי היסטרי כל פעם שאני נעלמת מטווח ראיה או מתקרבת לדלת כלשהי. כל מה שהצלחנו להרגיל אי פעם - נהרס. הילדה בקושי אוכלת, בקושי ישנה. אני מתחילה בימים האחרונים להרגיש אליה רגשות קשים. לא נעים לי לומר, אבל בפעם המי יודע כמה שקמתי אליה הלילה קראתי לה "נודניקית" 🙊 ובכללי נהייתי פתיל קצר אליה ויוצאים לי משפטים כמו "אוף, תפסיקי לבכות כבר! אוף, תרדמי כבר! לכי לישון כבר!" 🙊🙊🙊 מתביישת מאוד. מרגישה נוראי. אבל האופי/ נסיבות הקשות שלה לא מאפשרות לי להנות מהגידול שלה. לא מבינה איך פעם רציתי ילדים ומשפחה גדולה. מרגישה שזה הרס לי את החיים ואם יום אחד יהיה קל יותר איתה, מה שמאוד קשה לדמיין עכשיו, קשה לי לדמיין למה לי לרצות לעבור את זה שוב ולהרוס לעצמי את החיים. אי אפשר ככה לעבוד, ללמוד, להתפתח. זה הורס את הזוגיות, אין לי חברות ולא תחביבים. היא כל עולמי, וזה כבר מתחיל להמאס ולחנוק אותי. ובואו, היא לא ניובורן. היא כבר פעוטה בת שנה וארבע! הולכת ומתחילה לדבר! חשבתי שזה אמור להיות קל יותר. קיבלתי כאפה של החיים. והאמת? זה שקיבלתי טעימה ממה זה תינוקת נורמלית ורגועה איפשהו שם בין גיל חצי שנה לעשרה חודשים, רק גורם לי לכעוס עוד יותר שלמה דווקא אני קיבלתי תינוקת "קשה". אני אוהבת אותה בכל ליבי, אבל מיום ליום צפים בי גם רגשות קשים כלפיה ואני לא יכולה להמשיך ככה. יצא פריקה, אבל אשמח גם לעצות מעשיות. תשתדלו לא להיות שיפוטיות, החוסר שינה והדרישה לתפקוד במקביל פשוט גומרים עליי. גם אני מתביישת ולא מבינה איך קראתי לביתי בכורתי אהובתי "נודניקית" ואיך הגעתי למצב שאני מרימה עליה את הקול.

קודם כל חיבוק גדולאני זה א

את רגשות האשמה תעיפי בבקשה.

אספר לך בקצרה..

יש לי 5 ילדים כולם היו סופר נוחים בלי בעיות מיוחדות אפילו הפג היה עם מזג קל והיו איתו קשיים אבל המזג הנוח עזר מאוד להתמודדות..

החמישי היה פשוט זוועה עד גיל שנה וחצי רק בכי,רק ידיים וגם אז בכי אין שינה איןנאוכל חוץ מהנקה היה קשוח בטירוף.ניסינו הכל הכל והגענו למצב של תורנויות לילה בעלי ואני כי באמת כבר לא היה אפשר לתפקד עם כזה חוסר שינה.

אצלה לא מצאנו שום בעיה כן היה לה לדעתי הבשלה מאוחרת של כל פעילות המעיים וכשזה הסתדרהקיבלתי ילדה חדשה.

עדין קצת קשה אבל זה כלום לעומת מה שהיה..

אז אני פה כדי לספר שזה חולף גם שעכשיו נראה שלעולם לא.

בפינת הםרקטיקה קודם כל להתחלק בליחות איתה אם אפשרי שה לא פותר את הקושי אבל שה הופך אותו לנסבל.

חיבוק גדול את אמא מקסימה ונהדרת אל תתני לקושי לבלבל אותך..

המקורית

נשמע באמת קשה

האמת שהתחושות שלך מאוד מובנות ולגיטימיות..

אין לי עצה טובה, רק להגיד לך שאני בטוחה שאת אמא מהממת ושהקושי הוא זה שמדבר מתוכך 

רק לנרמל אותך קצתהשקט הזה
הבנות שלי ב"ה "נורמליות" ולא מתקרבות לתיאורים שלך ומצאתי את עצמי לא מעט פעמים באמצע הלילה מתוך עייפות וקושי גדול צועקת עליהם שירדמו כבר וכו'.

אם את אחרי שנה וארבע וככ הרבה אתגרים רק עכשיו צעקת עליה וקראת לה נודניקית יש לך עצבים מברזל ואני מצדיעה לך

את אנושית שתדעי.אהבתחינם

זה קשה! והכל בסדר

את לא הופכת להיות אמא רעה או גרועה אם קראת לה נודניקית.

גם אני שמתעוררת כמה וכמה פעמים בלילה כבר מאבדת אתזה ויכולה לתת צרחה של דיייייי!!!

עוד קצת היא תגדל וזה באמת ישתנה

היא עדיין גור קטן שבאמת זקוק לך בגלל כל השינויים/חולי

הייתי נעזרת המון במשפחה ובתשלום מה שאפשר

ועכשין שהבעל חזר ממילואים בע״ה אולי זה יקל קצת.

אני ממש מבינה אותךזוית חדשה

גם הבן שלי היה ככה. עד גיל 8-9 חודשים כל הזמן רק בכה. גם מתוך שינה. ורצה כל הזמן על הידיים, ורק שלי. לא של בעלי. זה זכורה לי בתור תקופה נוראית. ממש שמחתי לחזור מחופשת לידה, רק כדי לקבל קצת שקט ממנו.

והחוסר שינה נוראי. הוא היה קם כל שעה בלילה, וזה פשוט גומררר.

ממש הצלחתי להבין למה משתמשים במניעת שינה בעינויים 😵‍💫

אין לי כ''כ עצות חוץ מזה שזה באמת משתפר בהמשך. ולהעזר כמה שיותר במי שאת יכולה!

קודם כל, לא חושבת שיש מישהי פה שתשפוטכתבתנו

אותך לרעה.

לא היו לי ילדים קשים, לא הייתי במקום הזה שלך, ועדיין כמו כל אמא, מכירה את התסכול שיכול להגיע בלילה קשה. אל תאכלי את עצמך על זה, זה מצב שהראש לא מתפקד וכל הגוף צועק שהוא צריך לישון קצת לשם שינוי כדי להצליח לחשוב.

בעניין הפרקטי, שאני לא יודעת אם הוא משפר בכלל טכנית, אבל יכול טיפה לשנות את הגישה: אם את מצליחה להרגיש אליה אמפתיה, אז תגידי לה דברים מהסוג 'אוי ביתי, משהו מפריע לך לישון טוב וזה כל כך קשה לא לישון רצוף' 'שוב משהו כואב לך, וכואב לי יחד איתך שאת ככה סובלת' 'את לא מצליחה לישון? ובכלל מהרגע שהגעת אלינו קשה לך להסתגל לעולם הזה? את צודקת. זה שינוי עצום מלהיות מוגנת בתוך הרחם של אמא, לשמוע קצת רשמים אבל לא להצטרך להתמודד בנפרד' 'את יודעת, כשאת קמה בלילה אני גם קמה אליך, אני יודעת גם מהגוף שלי כמה שתינו רוצות עכשיו לישון בכלל, את גיבורת על להתמודד עם זה בגיל כל כך פיצי, ואני כאן איתך בזה'

נראה לי שהעיקרון מובן. תתרגמי את התיסכול שלך למשפטים של חמלה והבנה אליה, דוקא כי את יודעת כמה זה קשה. ואם את יכולה וזוכרת, אל 'תאשימי אותה' במצב, היא הרי לא בחרה בזה, אלא להפנות את התסכול לגורמים האמיתיים שמכעיסים, המחלה, הקושי, העייפות. תבכי איתה, כמה זה קשה לשתיכן... אני חושבת שבשבילך בראש זה משנה קצת את התמונה, היחס הוא שונה אם היא עצמה הבעיה או הבעיות שהתלבשו עליה הן מושא הקושי. ואולי אולי אולי, אני לא הייתי בונה על זה, אבל מתוך האמפתיה שתבטאי בקול, מתוך ההזדהות איתה על מה שהיא כל כך קטנה וכבר מתמודדת איתו ואת רואה את זה וסופרת את זה, אולי גם מפרגנת לה (אם יש לך כח), אולי תהיה פה איזה מגמת רגיעה. הרי הרבה פעמים אנשים לא יכולים לקחת מאיתנו את הקשיים שאנחנו מתמודדים איתם, אבל זה נותן הרבה כח לחוש שהקרובים אלינו מבינים את גודל ההתמודדויות שלנו, ואיתנו בזה... ובעיני בנק' הזו זה לא משנה אם זה תינוק בן יומו, ילד שכבר מדבר, חברה או סבא שלי. בני אדם באשר הם רוצים להרגיש שמבינים אותם באמת.

מה אגיד, זה שלב כל כך מתיש פיזית ונפשית להיות בלי שינה, גם לעצמך תשמרי קצת אמפתיה... ובע"ה, בסוף יהיה בסדר.💕

זהoo
ממש קשה כל האתגרים הללו שבאים ביחד ואז ייסורי מצפון שאין סבלנות.

בגיל כזה הם עדין תינוקות וטבעי שקשה לך, גם תינוקות שלכאורה קלים מאתגרים בגיל הזה.

אני חושבת שבמצב כזה הכי חשוב לדאוג לעצמך, לצרכים שלך, לרוגע שלך, לדעת שכל תינוק הכי מתאגר גדל בסוף ולתת לזמן לעשות את שלו. 

אז אני כאן כדי להזדהותליד ה'

הבן הראשון שלי היה ככה ואולי אפילו יותר גרוע

רפלוקס נוראי שלקח המון המון זמן לגלות. שנה שלמה ישנתי בישיבה על הספה איתו בידיים. צרחות נוראיות

כשהתחיל מוצקים וגם עבר למטרנה נוספו עוד צרחות בערב וכל הלילה ושוב מיליון בירורים, וייעוץ שינה ורופאים וכד עד שעלינו על אלרגיה לחלב...  והוא היה ילד קשה ממש וגם לא ישן בהמשך והיה חולה מאוד גשהכנסנו למעון. 2/3 מהחודש הוא היה בבית

גם אני כעסתי עליו שאין לי חיים נורמליים והרגשתי בדיוק כמוך שהוא כל עולמי ואני לא מצליחה לחיות ככה

לא לנקות, לא לבשל,לא לאכול נורמלי, לא לעבוד, ובטח שלא להתפתח

אבל

וזה אבל גדול

עברו מאז המון שנים, הוא גדל ונולדו לו מאז עוד כמה אחים ברוך ה'

היום זה נראה זיכרון רחוק ואנחנו צוחקים על זה... הקב''ה עשה לנו טבילת אש בהורות

כותבת לך את זה כדי לחזק אותך

יש חיים עוד

ההתבוננות על המשבר מלמעלה נותנת כח

זה יעבור. היא תגדל ואת תחזרי לחיות.

תחזיקי חזק. ה' יתן לך כח!! 

יפה ומעודד כתבת! זה באמת עוברדיקלה91
ווי איך אני מבינה אותך חיבוק ענקקקקקקקקפיצישלי

את צריכה לקחת יותר עזרה ולאת להתאוורר

ואלל תדאגי מבטיחה שזה עובר

אני רק רוצה להגיד לך שאץ הכי נורמלית שאפשרממשיכה לחלום

ואת אמא נהדרת

הרגשות האלה הגיוניים מאוד

את אמא גיבורה!!!את תראי

ברמה שאין לתאר!!!!

מה שאת עוברת איתה זה באמת באמת מורכב ולא שגרתי

מגיע לך את כל הצלשים שבעולם!!!!!!!!

לרגע אל תהיי ביקורתית על עצמך.

משהו קטן, אני כן הייתי מנסה להעזר במשהו מתחום הרפואה האלטרנטיבית. לפעמים בעז"ה זה יכול מאד לעזור

תקשיבי הזכרת לי אותי!חנוקה

הגדול שלי היה קשההההההה

עד היום מאתגר אותנו אבל כשהיה תינוק פשוט לא הבנתי איך אמהות מביאות 2 ילדים

וכשהבנתיש הוא החריג פשוט לא ישעץי מה לעשות עם עצמי

רעדתי מחולשה מחוסר שינה ומתסכול. גם לו היה הרבה חלק...

מה יש לי לומר?

א זה נורמלי. את אמא מהממת ועוד התמודדת זמן מסוים לבד...

ב לא לתת לילדים להרוס את הביחד של ההורים. אני מתכןונת להעדפה שלה אותך. זה לא טוב גם לה. אפשר לאהוב יותר אבא או אמא אבל לא להסכים לקבל טיפול מאחד ההורים זה לא. עשינו עכשיו גמילה כזו לבת שלי שבלילה לא הסכימה שבעלי יגיע אליה. 2 לילות של צרחות רצוף וזה עבר.

ג הבעיה בסיטואציה שאת מנסיוני זה שנמצאים בכזה ענן של עייפות שכבר אי אפשר לחשוב מילימטר קדימה. והאמת? גם לא צריך.

לקחת עזרה בתשלום ווטאבר העיקר להשלים שעות שינה. לאכול טוב. וטעים. לאכול בלי ילד בידיים הכוונה..

להקפיד על זמן לעצמך אפילו רבע שעה שקט לצאת מהבית אם היא בוכה כשאת בחדר אחר.

לזכור שאם היא ץלויה בך טובתה היא שתחיי! תצאי תתאווררי תעבדי.. כמוש את אומקת אי אפשר לעצוק את החיים למרות שכרגע זה מרגיש שטובעים בהם- עד גיל שנתיים וחצי בערך יהיה יותר טוב!

ואם את מחפשת פתרונות יותר עומק אצל הבן שלי זה היה שילוב של מעקכת עיכול פחות בשלה פלוס רגישות תחושתית ורגשית מטורפת.. ולקראת גיל 3 נהיה פי מאה יותר קל..

חיבוק והצלחה רבההה

טוב שאת פורקתאמאשוני

את מתמודדת עם מציאות לא פשוטה בכלל, למה את מרגישה כ"כ רע עם התחושות שלך?

מותר להגיד קשה לי. מותר לרצות שהיא תפסיק לקום.

אסור שזה יצא עליה,

אבל חשוב מאוד לתת לעצמך להתאוורר ולהשתחרר קצת, להגיד בדוגרי מה את עוברת וכמה זה קשה.

נודניקית זאת מעל, ממש עדינה, תרשי לעצמך לאוורר רגשות.

לגבי עצות- אז קודם כל מקווה מאוד שכשמזג האוויר ישתפר אז הכל ישתפר.

אבל גם עכשיו, אין סיבה שבעלך לא ישתתף איתך בקושי. אין דבר כזה תינוקת בגיל הזה שכועסת עליו.

היא לא רגילה, אבל היא יכולה להתרגל. זה אבא שלה.

לא יהיה קל בימים הראשונים אבל תראי הקלה מאוד משמעותית בהמשך.

לגבי שינה כשהיא חולה כל הזמן, באמת לא יודעת מה להציע. לידך היא ישנה טוב? או בכל מקרה היא בוכה וצריך להרים אותה?

הייתה תקופה שעם ילדת ריפלוקס הדרך היחידה שלי לישון הייתה להשעין ספה אחורה כשהיא ישנה עלי במנשא.

לא יודעת אם רלוונטי בגיל שלה, אבל אם אין דרך להפסיק את הקימות שלה אולי תחפשי דרך יצירתית לישון גם כשהיא ערה או משהו..

לגבי המחשבות מה יהיה הלאה- עצה חמה מכל הלב, תרפי מהמחשבות האלו. הם לא יעילות כרגע ושואבות ממך המון כוחות נפש.

כרגע את מתמודדת עם גידול לא פשוט בכלל, בע"ה יעבור ויהיה יותר קל ותתחילי להרגיש שהחיים שלך חוזרים אלייך. תאחזי בזה.

חיבוק גדול ומקווה שישתפר ממש בקרוב!

מתחברת להרבה ממה שכתבתדיקלה91
גם לנו לקח המון זמן. גם אני לא הבנתי למה להביא יותר מילד אחד אחרי מה שעברתי עם הראשון. מתוק והכל אבל היה קשה ואני חושבת שהבכי הבלתי פוסק והלילות נטולי השינה גמרו אותי פיזית ונפשית..אנחנו כבר במקום אחר עכשיו וזה עובר (ההרדמות חזרו להיות מאתגרות בלשון המעטה אבל הייתה הפוגה) אבל כן מנסה לחשוב איפה טעיתי ומה יכולתי לשנות, כי אני לא חושבת שזה היה נורמלי זה היה מוגזם...מקווה מאוד שאם יש פתרון למצב שלך אז שתקבלי אותו במהרה!  ולגבי חולה כל שני וחמישי, גם אצל שתי חברות שלי המצב הוא כזה וגם הן עובדות וזה לא פשוט בכללללל!! וגם הם ממש לא ניו בורן
וואי אהובה נשמע קשוח ביותראורוש3

קודם כל תזרקי את המצפון לאבדון. יצאו לי מליון משפטים כאלה כשהיו לי תינוקות. נכון. זה לא מהמם ולא אידאלי. אבל את אנושית וקשה לך.

לי עזר לכתוב או לומר לאנשים אחרים ולפרוק. אבל כן יצא לי גם מולם. וגם מילים יותר קשות ממה שאמרת.

אני חושבת שבאמת הרמת פה עכשיו דגל אדום. ושצריך שינוי. אני לא חושבת שיש מה לעשות עם הקטנה שלא עשית. אני כן חושבת שאת צריכה לדאוג רגע לנפש שלך. תחשבי מה ימלא אותך קצת ויעזור לך להרגיש שיש אותך שוב. בין לבין מתי שהיא בריאה תנסי אולי טיפה לצאת? תשאירי עם בעלך. היא תתרגל אליו שוב בהדרגה. יש זמן שאת חוזרת מהעבודה בלעדיה? שווה לאסוף אותה שעה יותר מאוחר אם זו אופציה ולישון שעה. תחפשי דברים קטנים בשבילך. להשאיר אותה איתו ולהתקלח ארוך, לשים מוזיקה שאת אוהבת, לבקש מבעלך להביא סלט טעים בדרך מהעבודה לארוחת ערב. דברים שיעזרו לך להרגיש פחות שיעבוד מוחק כזה.

את על סוללה ריקה. ברגע שתצליחי קצת להטעין יהיו לך יותר כוחות להתמודד עם הקשיים. בטוח.

בקשר לקטנה, מבינה ממש את המלחמות על הרגלים. מציעה לשחרר. קמה מאה פעם- קחי אותה אליך למיטה ותשני. כן זה יצריך גמילה ותהליך בהמשך. יש לזה מחיר לגמרי. אבל אישית הייתי מעדיפה לישון קצת. כשהיא תהיה בריאה ויותר מאוזנת אפשר לעבוד על הרגלים. בנוגע לאוכל אם אתם במעקב רפואי והמצב בסדר מבחינת תזונה שמספקת להתפתחות וגדילה אז בעיקר תמיד להציע ברוגע ולתת לה לבד ושליטה. אם יש באמת בעיה אז להתייעץ עם דיאטנית ילדים נראה לי.

לגבי עוד ילדים- העצה שלי החד משמעית בשלב הזה היא לשחרר את זה לחלוטין. אבל ממש. גם אני חשבתי שבעה ילדים ויש לי שלושה כרגע, אין מה להשוות בין לדמיין אותם לבין לגדל אותם. מה שחשבת כבר לא רלוונטי. עכשיו את בהווה (אלא אם כן את לקראת סוף שנות הפוריות ואז זה כן דיון קצת אחר). ובהווה אין מקום כרגע לעוד אתגרים. לשחרר ולבחון מצב עוד חצי שנה לפחות. בסוף הזמן זה הדבר הכי טוב. דברים ירגעו. את תשני. את תמצאי את עצמך. הזוגיות תשתפר. ואז כשתרגישי שיש לך כוחות ואור תוכלי להרגיש רצון ולהביא עוד ילד. 

מזדהה פה עם הרבה, חיבוק ❤️נטועה

הבן שלי (שנה וחודש) גם לא ישן ואוכל כל כך טוב... היה עם ריפלוקס ולשון קשורה, לא הצלחתי להניק, היינו בפיזותרפיה כי לא התהפך בזמן, וחולה המון המון המוןןן ברמה שהרופאה שלחה אותנו לבירור אלרגיה כי היא חושדת לאסתמה עונתית על רקע אלרגי, מה שגורם להחלשה של המערכת החיסונית + מערכת הנשימה ואולי לכן יש לו מלא ענייני ריאות. זה באמת לא פשוט!

לי עוזר כמה דברים:

1) להזכיר לעצמי שזה לא "אופי קשה", אלא מורכבות רפואית שעתידה לעבור בע"ה (ואם אתם בוגרי ריפלוקס, את בטח מבינה כמה זה משמעותי כשבעיה רפואית נפתרת), שזה לא משהו מסוכן ושזה משהו שיחלוף עם הזמן כשיגדל...

2) להזכיר לעצמי את הנקודות אור שבו, כמה שהוא תקשורתי, וורבלי, ילד זורם עם נסיעות, מקומות, אנשים אחרים... חייכן ושמח בזמן המועט שהוא לא חולה

3) טכנית - להתחלק עם בעלי בלילות. משמרות. כתבת שגם שלך על תמל, אז זה יותר קל ממי שמניקה. ממש לעשות משמרות.

4) אני לוקחת ימי מחלת ילד בלי לדפוק חשבון, גם אם "רק" הצמיח שיניים ולא ישנתי בלילה ובדוגרי הולך למעון כי הוא בלי חום וסבבה. אני לא יכולה לתפקד על פחות מ4-5 שעות שינה לא רצופות. מבינה שלא לכולן זה אפשרי, כתבת שאת לא מקבלת מחלה מהיום הראשון אז זה יותר קשה כלכלית (אני מורה ומקבלת מהיום הראשון) ושאת עובדת גם לנפש אז אולי מבאס אותך להפסיד (אני סובלת בעבודה אז לא כזה אכפת לי. אולי זה לא הכי יפה מוסרית, אבל גם הם לא הכי מוסריים כלפיי) ואגב אני ממש במחשבות אם לעבור לעבודה גמישה/ להוריד אחוזי משרה או למצוא פתרון כלשהו, כי מרגיש לי שעניין הלילות גומר עליי כי מלחיץ אותי שאני צריכה לתפקד יום אחרי, יותר מעצם הקושי של הלילה עצמו. חפרתי, אולי אפתח על זה שירשור בנפרד. אבל אולי תחשבי על משהו היברידי? פחות אחוזי משרה? גמיש יותר? אולי יקל עלייך?

5) כמה שזה לא אידאלי בעיניי והייתי רוצה להוציא מוקדם, אם לא בכוחות שלי (לא נעים לומר שזה רוב הימים 🙊) אני מוציאה ב15:30-16:00 גם ביום חופשי/ יום קצר כדי לנוח לפני שיהיה לי כח אליו וללילה 😏

6) לגבי המחשבות על המשך ילודה ומשפחה, אמאלה אני מבינה כל כך!!! משהו שממש עוזר לי זה להבין שמה שעכשיו, לא מחייב על הילדים הבאים. ואם כן - זה רצון ה' באופי הילד שהביא לי ובכוחות שנתן לי. אולי ה' נתן לי נשמות גדולות שדורשות הרבה ולא רוצה ממני דווקא משפחה גדולה? פשוט צעד צעד. גדלתי במשפחה של צפופים וכן רציתי למנוע בין ילד לילד אבל לא המון, נגיד חשבתי שבגיל שנה שלו אני כבר ארצה עוד אחד... והנה הוא בן שנה וחודש ועוד לא התחלתי לקחת חומצה פולית מרוב שזה רחוק ממני 🙈 זה קשה לשחרר את התוכניות, אבל מבחינתי עכשיו זה הדבר האמיתי, עכשיו אני בוחנת את העולם התעסוקתי שלי ואת כמות הילדים והרווחים שאני רוצה בהתאם למציאות, ולא בהתאם לדמיונות של ילדה בת 18. עכשיו אני באמת עובדת, ובאמת אמא ומגלה מה הכוחות האמיתיים ולא המדומיינים שלי. צעד צעד בע"ה.

7) זה משהו שאני לא עושה כי לי פחות מתאים, אבל אולי לך יעזור - לקחת עזרה בתשלום/ משפחה! בייביסיטר או עזרה במטלות הבית, מה שיקל עלייך ויתן לך לנשום.

8) לגבי מה שכתבת על חברות ותחביבים, אני ממש מבינה ועוד מחפשת בעצמי את הפתרון (במיוחד שהחברות הטובות שלי לא גרות קרוב, והשכנות הן מקסימות אבל לא חברות נפש) אבל לגבי זוגיות - לנו ממש עובד לקבוע דייט שבועי! שישי בבוקר קבוע אנחנו יוצאים, וזה ברזל ברמה שאם הילד היה חולה באותו יום, אשכרה יוצאים ביום חופשי/ מזמינים וולט במהלך השבוע הבייתה ועושים ערב זוגי בבית. עבורי זה ממש אוויר לנשימה.

9) תפס אותי שכתבת "למה דווקא אני קיבלתי תינוקת קשה", אני ממש מבינה אותך... ורק רוצה להגיד שבאמת כל אחד והתיק שלו, עוזר לי לזכור שתכלס לא הייתי מתחלפת עם התיק של אף אחד אחר. כמה שזה קשה התיק שלי, כל אחד סוחב משהו ומתמודד... כנראה שלא הייתי מתחלפת

10) שולחת כוחות וחיבוק גדול ❤️❤️ את אלופה 👑 אני לא עם פרספקטיבה כמו הנשים המדהימות שהגיבו לך, אז לא יכולה להבטיח שזה יעבור.. אבל ככה מספרים גם לי, אז נשאר לקוות שזה נכון

מקווה שהועלתי ולא חפרתי מדיי עם המחשבות המבולגנות שלי 🙈

ממש היה כיף לקרוא אותךדיקלה91
מזדהה עם הכל אין לי הרבה מה להוסיף על דברי החכמהמפלצתונת

רק בקשר למה שכתבת - למה  דווקא אני קיבלתי תינוקת קשה - זה מחשבה שגם לי עברה בראש במיוחד שבסביבה  שלי לכולם יש ילדים "קלים" (או ככה זה לפחות נראה)

ויכולה להגיד לך שהיום כשהבת שלי בת שלוש כולם מקנאים בנו איזה ילדה רגועה ושמחה ומתקשרת 🤗

אי אפשר לדעת מה יהיה אבל הכל יכול להתהפך..

בהצלחה! בטוחה שאת אמא מדהימה

תודה רבה לכל אחת שהשקיעה מזמנה ועצרה לכתוב ליאנונימית בהו"ל

מעריכה את זה מאוד.

מבינה שאין לי הרבה מה לעשות בפועל, מלבד לחכות שזה ישתפר.

מקווה שבאמת נראה שיפור, ושיהיה בקרוב כי אני באמת גמורה.

הלילה היא התעוררה 5 פעמים, ואנחנו כן עושים חצי חצי, פשוט לפעמים היא רוצה רק אותי וצורחת עד שאני מגיעה. זה לא שבעלי לא תומך, זה שמאז המילואים פשוט נהיה פה קטסטרופה.

אני הולכת לישון מוקדם (22:00) וקמה מוקדם (6:00) אבל כשאני ערה באמצע 5 פעמים, כל פעם לחצי שעה לפחות ואז עוד לוקח לי זמן להרדם חזרה, אני פשוט לא אני. זה משפיע לי על מצב הרוח ואני חוששת שזה גורם אצלי לסוג של דכאון. אני ממש כבויה וחסרת אנרגיות, והפתרון הוא לישון יותר אבל אין לי איך. 

המקורית

חוסר שינה באמת יכול לגרום לתחושות של דכדוך כאלה. שקלת אולי ייעוץ שינה? אולי אוסטאופתיה? כשהיא קמה, מה היא צריכה בעצם..? 

היינו ביעוץ שינה. עזר לתקופה ואז התחילו בעיות חדשואנונימית בהו"ל

מה אוסתאופתיה תעזור?

פעמיים בלילה צריכה בקבוק. השאר חיבוק/ קמה מצינון/ שיעול/ שיניים/ וירוס חום כלשהו/ דלקת...

היא נולדה בואקום?מפלצתונת
אני יודעת שאוסטאופטים ממליצים לקחת לטיפול תינוקות שנולדו בואקום
אני גם ממליצה לבדוק אוסטאופתיה/ויסות חושישוקולד פרהאחרונה
עבר עריכה על ידי שוקולד פרה בתאריך כ"ג באדר א׳ תשפ"ד 1:10

הבן שלי בן שנתיים ממש מזכיר את התאור שלך והיום מתחרטת שלא הלכתי לאוסטאופט מיד (הולכת עכשיו עם הקטנה שלי וממש חושבת לקחת אותו גם )

בד''כ שה מומלץ לתינוקות שנולדו בלידה מורכבת או הריון מורכב- נגיד עם סימםיוזילזיס לידת וואקום לידת בזק לידה ארוכה מאוד.

הבן שלי אני מתלבטת אם יש לו משהו כזה או קושי בויסות חושי- אולי תבדקי את זה גם- להלביש בגדים נוחים, אור לא מסנוור (גם הקטע של האוכל יעול להיות קשור..) תבדקי אן זה מרגיע אותה

ואז אפשר להתייעץ עם מרפאה בעיסוק  איך להרגיע אותה אם זה זה

חיבוק! 

אניoo

בזמנים כאלו הלכתי לישון גם ב20:00

הפתרון היחיד לחוסר שינה הוא לישון בזמנים אחרים.

הבעיה שאני לא מספיקה כלום.אנונימית בהו"ל
את צודקת, אבל גם הזמן של לנשום חשוב לי. וגם זה שהשינה לא רצופה ולא איכותית, זה גם הורס וקשה ומשפיע.
עםoo

תינוקת מאתגרת קשה להספיק דברים ואם עייפים הכל נעשה קשה ואיטי יותר.

התיעדוף שלי הוא קודם לישון ולא לעשות בכוח מתוך עייפות.

השינה שלך זה הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות עבורהאמאשוני

כלומר ברור ברור שאת זקוקה לשינה גם בשבילך,

אבל את זקוקה לשינה שלך גם בשבילה.

את חייבת להציב קו אדום, המצב הזה להמשיך ככה לא יכול.

מה היה קורה אם היית מתאשפזת?

היא ואבא שלה היו מסתדרים איכשהו.

גם אם הוא תצרח כמה לילות רצופים, בסוף היא תתרגל שאמא לא קמה אליה חמש פעמים בלילה.

יש או אבא או הירדמות עצמאית.

תנסו לארגן מיטה לאבא לידה ללילות הקרובים, שיוכל לטפל בה בלי לקום ממש על הרגליים שלו,

זה מרגיע אותה, יופי.

לא מרגיע- היא תתמודד עם שינוי ההרגל.

כמו שאת אמרת בעצמך היא לא ניובורן וזה לא שאתם סוגרים עליה את הדלת ומתרחקים.

אבא לידה, היא יודעת ומרגישה, רק שהיא פיתחה תלות אלייך.

כדאי שהוא יצטייד באטמי אוזניים...

כמה לילות קשים ותראו את האור.

תסבירו ותכינו אותה לתהליך הקשוח, תגלו אמפטיה לקושי בהסתגלות, אבל אל תוותרו על התהליך.

תקבעו יום שאתם מתחילים.

אם אפשר תקחו חצי יום חופש לפני כדי לישון טוב ולבוא עם קצת יותר כוחות נפש לתהליך,

לפי איך שאת כותבת, אתם ממש חייבים את זה לעצמכם כמשפחה.

אפשר לעשות מדורג ולהחליט על מספר הולך ופוחת של קימות שלך, אבל לדעתי הרגלי התלות בך כ"כ חזקים שבכל מקרה זה יהיה קשה וכואב, אז עדיף כבר לחתוך בבת אחת ולהיות כמה שיותר מהר אחרי כל זה.

בהצלחה!

זה באמת קורה בהדרגהאנונימית בהו"ל
בשבוע האחרון הוא קם יותר ממני. לאט לאט היא מסתגלת חזרה לנוכחותו. אבל בסוף אם היא צורחת בטירוף והוא לא מצליח להרגיע אותה, שנינו ערים ומה הרווחנו בזה. לפעמים אני מעדיפה שלפחות הוא ישן נורמלי יחסית ואז הוא יקח אותה לגן משחקים אחהצ ויתן לי שנצ/ זמן שפיות לעצמי.

ולא הבנתי למה הוא צריך אטמי אוזניים, מבחינת שנינו התעלמות מבכי זו לא אופציה. גם לא הרם-הורד וכדו'. פחות הגישה שלנו בהורות, פחות מתאים לנו כבית. 

אני רק רוצה להגידהשקט הזה
שבעיקרון אני גם ממש לא אוהבת לתת לתינוק לבכות וכו'

ואת הגדולה באמת הרגלתי להרדמות עצמאית עם ליטופים עבד מהמם.

גם את הקטנה הרגלתי ככה וזה עבד, הבעיה שזה לא פתר את המשך הלילה והיא מסוגלת לקום כל שעה בלילה.

גמלתי אותה מהנקת לילה בתקווה שיעזור, נרדמת עצמאית כמו שכבר כתבתי ועדיין.

רק לאחרונה כשהתחלתי לתת לה לבכות ולהרגע לבד (אני שמה לה מוצץ, יוצאת ונותנת לה לבכות קצת. אם הצרחות ממשיכות בטירוף אני נכנסת ומרגיעה אותה. אבל לפעמים היא בוכה קצת ואז מפסיקה) אני מתחילה לחוות קצת שיפור.

אז אני לא אומרת מה לעשות, רק חושבת שלפעמים צריך לשקול שינויים מסויימים בגישות שלנו. 

גם אצלנו נתנו לו לבכות והופתענו כמה מהר הואדיקלה91
הפסיק לבכות ונרדם...שיפר לנו את איכות החיים בצורה בלתי תתואר, לפני כן קרסתי
זה לא עניין של גישהאמאשוני

אלא רמת הדחיפות. אני לא חושבת שמישהי אוהבת לתת לילד שלה לבכות,

אבל אם זה מביא אותך למצב של קריסה, אז לטובתה עדיף לה לצרוח ולקבל אמא שפויה.

אטמי אוזניים כי לפעמים גל מה שמנסים לא עוזר להירגע אז כדי לא לצאת מהדעת זה עוזר שהצרחות לא חודרות לנשמה ומאפשרות להמשיך לחשוב צלול ולנסות תנוחות שונות או אמצעים שונים להרגיע אותה.

אם אתם מצליחים לעשות את השינוי בהדרגה זה מעולה, אבל אם לא אז לפעמים צריך לעשות את השינוי בלי הדרגה ופשוט לעשות אותו.

לגבי השאלה מאתם מרווחים אם שניכם ערים, אתם מרווחים את התהליך. את ניתוק התלות בך.

תינוקת בת שנה פלוס, לא אמורה לקום 5 פעמים בלילה, אז בסוף תקופה של כמה ימים רצופים של חוסר שינה נורמלי של שניכם, אח"כ שניכם תוכלו לישון טוב ולא להמשיך עם המצב שבהכרח אחד מכם לא ישן טוב.

את יכולה לבחור שלא לעשות את התהליך אם את לא מאמינה שזה מה שנכון לכם בסיטואציה הנוכחית, אבל כמו שכתבו, לידיעה שיש לך בחירה, ואת בוחרת אחרת, יש משמעות מיטיבה לנפש.

לגמריהמקורית
אני חושבתתקומה

שיש הרבה מה לעשות. אבל זה מצריך רגע לעצור ולחשוב כדי לצאת מהלופ שנכנסתם אליו.

הסוללה שלך כרגע מרוקנת, זה מאוד מאוד הגיוני. אבל במצב הזה את לא מצליחה לא לדאוג לעצמך, וקשה לך גם להיות בחמלה כלפי הבת שלך, שמתמודדת בעצמה עם ההשלכות של המלחמה, רק עם הרבה פחות כלים מאשר מה שיש לך.

בתור התחלה, אני חושבת שאת צריכה לישון. כמו שאמאשוני כתבה. ככה פשוט.

כשאנחנו עייפים, הכל הרבה יותר גרוע, ובטח במצב כזה, זה כבר יכול לגרום להתמוטטות ולמצב רוח רע.

איך ישנים?

מעבירים אחריות למישהו אחר.

היום בערב את לוקחת את הבת החמודה שלך לפני השינה, ואומרת לה ככה: מתוקה שלי, אמא מאוד עייפה. היום בלילה, אבא יגיע אלייך ואמא ישנה.

חיבוק גדול, נשיקה, אמא אוהבת אותך. ומכאן האחריות עוברת לבעלך.

את סוגרת את הדלת והולכת לישון

בעלך מתמודד מולה

זה בתור עזרה ראשונה כדי שתוכלי לישון ולהתמלא.

אחרי זה, אולי צריך להתחיל תהליך של לבנות את הביטחון שלה במשפחה מחדש. למשל, להיות שלשתכם ביחד אחרי הצהריים. היא משחקת איתך ובעלך לידכם. אחרי שהיא מרגישה ביטחון, באופן יזום את מפנה מקום ובעלך משחק איתה. את עדיין שם, אבל עכשיו המיקוד זה הוא מולה ולא את מולה.

ככה באופן הדרגתי, אתם יוזמים רגעים שבהם היא מרגישה בטוחה ביחד עם שניכם ולאט לאט בעלך גם נמצא איתה יותר.

אפילו שהיא קטנה, תראי לה שאת סומכת על אבא. "עכשיו אבא יקלח אותך. איזה כיף! איזה אבא אלוף!"

את מלבישה אותה, וקוראת לו רק להלביש את הגרביים. "רק" הולכת להביא משהו וחוזרת.

היא קטנה, וביום אחד אבא שלה פשוט נעלם מהחיים שלה (מבחינתה). זה באמת מטלטל מאוד, והיא צריכה עכשיו את העזרה שלכם כדי לבנות את הביטחון מחדש.

זה לא יקרה ביום אחד, אבל אני חושבת שלאט לאט אתם יכולים לבנות את זה מחדש. אבל זה מצריך רגע לעצור, למלא את עצמך ואז יהיה לך כוח גם לעזור לה

המצב עם אבא הרבה יותר טוב בשבוע האחרוןאנונימית בהו"ל
אבל בלילות אין ספק שאני מרגיעה אותה יותר מהר, וכמו שכתבתי לאמאשוני, אם היא צורחת והוא לא מצליח להרגיע אותה כבר מעל 10 דק', לטובת כולנו עדיף שאני אקום וארגיע ולפחות הוא יצליח לישון ולא נסבול כולנו. כך הוא יהיה יותר ערני ביום ויוכל להיות איתה בסבלנות ולפנות אותי לשנצ/ עיסוקים. 
בסדר גמורתקומה

רק אולי כדאי לשים לב שפה זה כבר בחירה ולא חוסר ברירה.

כי כתבת שאין לך מה לעשות אלא להשלים עם זה...

וזה מאוד מתסכל להיות במצב שלא טוב לנו ולהרגיש שאין לנו ברירה אלא לשרוד אותו. אבל כאן זה לא שאין מה לעשות, אלא שאת מעדיפה לעשות אחרת.

יש לזה מחיר, של עייפות שלך. אבל זה מאפשר לך אחר כך לנוח בצהריים.

אז זה כבר לא חוסר ברירה, אלא בחירה.

לי עוזר להבין שהדברים הם בסוף בחירה שלי, ואז אני יכולה להחליט האם מתאים לי להישאר בבחירה הזו וההשלכות שלה, או שלא

ואם תצאי לישון מחוץ לבית?חנוקה
זה נשמע נורא אבל זה בהחלט גורם לדכאון, חוסר שינה וחולשה מתמשכת....
פחות אופציה מבחינתי, תודהאנונימית בהו"ל
וואו אחותי קשוחחחחחלבוא בטוב

אבל מהכרות שלי עם גידול הילדים זה ממש נראה כמו תקופה קשה שתעבור.

יום אחד בע"ה תראי פתאום שהכל יותר קל..

בינתיים צריך להחזיק את הראש מעל המים...

וזה קשה מאד! ואת נורמלית!!!!

ורק כדי לעודד אותך- עדיף ילד ראשון "קשה" מילד ראשון "קל", שאז בהבא לא יהיו לך ציפיות ובע"ה תופתעי לטובה ויהיה לך יותר קל! בעזרת ה'!

הלב איתך!!

תמצאי לך בינתיים כל מיני קטנים משמחים...

והשמש תצא בקרוב והכל יראה יותר בהיר😚

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1אחרונה

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

מצדיעה לכם! איזה קשה זה...יעל מהדרום
לק"י

מקווה שלפחות השיח שם לא היה בנושא🫢

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

דוקא בסוכות יש כלל "שהמצטער פטור מהסוכה"יעל מהדרום

לק"י

כך שלא בטוח שלהשאר בסוכה כשגשום ולא נעים זה הידור....

(למי שסובל מזה).

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

אני מקנאת בזה שאתם מנקים שיש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

ולמה צריך לנקות גם עם סמרטוט רטוב?

או שרק עם נייר סופג זה לא נקי מספיק?

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתי

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

אני עקרתי אצל ד"ר אגטשטייןסטודנטית אלופהאחרונה

גם שן שגדלה לרוחב והייתה קרובה מאוד לעצב והייתי סופר מרוצה.

מה שכן המחיר…

https://www.google.com/search?q=jerusalem+oral+surgery&rlz=1C9BKJA_enIL1144IL1144&oq=jerusalem+oral+&hl=he&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#ebo=0

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
אני עקרתי שן בינה מורכבת מאודסטודנטית אלופה
תחתונה, ששכבה לרוחב וב"ה אחרי יומיים כבר הרגשתי הרבה יותר טוב.
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

את ממש פריוילגיתחנוקה

הילדים שלי קמים מאד מוקדם, עםה שמש.

בחורף זה סבבה אבל בקיץ בחמש ועשרה כולם ערים (זה לא קשור לאור זה קשור לשמש, כי החדר חשוך לגמרי)

זה לא תמיד בשליטתינו כמה זמן בוקר יש

(אכן הבוקר אצלינו ארוך וזמן מופלא שהם משחקים בו בכיף. אני מלבישה ממש בסוף, אחרי שהתיקים ארוזים ואני מוארגנת להוציא אותם/בעלי.

כי אין לי כח לעצבים של ילדים מאורגנים שעכשיו צריך להישמר שיישארו ככה ובגד מתלכלך וכו')

וואלה. ומתי הם הולכים לישון?שלומית.אחרונה
ממש מוקדם?
לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אור
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
אין לנו טלויזיהפה לקצת
אצלי הם משחקים עד שאני מתאפסת בבוקר ואז שותים ומתלבשים ובזמן שנשארים חוזרים לשחק
הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתיאחרונה

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרה
ע"יoo

1. הגדרת מטרות

2. תכנון זמן/ כוח ריאלי לכל מטרה

3.תיעדוף משימות לפי רמת החשיבות

4. שיבוץ המשימות באופן יומי/ שבועי/ חודשי וכו

5. להשאיר מקום בלו"ז לבלתמים והפסקות

6. לעשות בקרה תקופתית על עלות תועלת של ביצוע המשימות לעומת הזמן והאנרגיה שהן לקחו

במידת הצורך לחזור שוב על הסעיפים מחדש

הבעיה שלישוקולד פרה

שאני לא מחשבת נכון זמנים

כמו באג כזה חח

ובכלל אני לא זריזה

זה קשהooאחרונה

לחשב זמנים באופן מדויק

אני תמיד מוסיפה זמן נוסף מעבר למה שחשבתי

נניח משימה שלוקחת שעה אני נותנת לה שעתיים

כי כמעט תמיד יש בלתמים

וחוסר דיוק בתכנון

על זריזות אפשר להתאמן

לא לעשות יותר מהר

אלא יותר יעיל

אני תמיד מחפשת את הדרך הקצרה ביותר שנותנת את התוצאה הטובה ביותר 

חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

תכנון זמן נכוןהמקורית
כשאת מפנה זמן לעצמך, יהיה לך זמן. זה מגיע גם עם תחושה שאת חשובה וראויה ודברים אחרים פחות חשובים יחכו או יעברו למיקור חוץ

וגם - יש אנשים שעומס ועשייה עושה להם טוב וממקד אותם, יש אנשים שפחות. השאלה היא איפה את נמצאת בסקאלה.

זה לא קשור בכללניגון של הלב

כשלך יש עומס את אוכלת לא מסודר. לא לכל הנשים זה ככה. כשלי יש עומס אני בקושי אוכלת, יכולה לעבור גם ימים שלמים בלי אוכל או עם ארוחה אחת ביום. זה משתנה בין כל אדם, ולכן זה שהן במשרה בכירה או שיש להן הרבה עומס לא משפיע על הרצון שלהן.

גם זה שהן במשרה בכירה לא אומר שהן עמוסות יותר. יכול להיות שכמו שכתבו פה הן יודעות לתכנן זמנים נכון, או שלהן יש פחות דברים בחיים האישיים שמעמיסים עליהן או שיש להן יותר עזרה
וזה גם אופי של אנשים כמה הם מרגישים עומס וסטרס או שהם נהנים ופורחים מזה

אולי יעניין אותך