אני לא הגבתי האם להכנס איתה למריבות או לא, זה ודאי שלא לריב בלי הכרח, אני אפילו לא הגבתי להודעה הפותחת מרוב שזה מורכב בעיניי ותלוי סיטואציה.
למה זה אכפת לי? משני כיוונים. מהכיוון האישי ומהכיוון המוסרי. מהכיוון האישי- מפריע לי לראות עיוות כזה, כמו לראות מישהו גונב. אם תראי יהודי אוכל בשר עם חלב זה לא יפריע לך בעין? את לא תרגישי שקשה לך לסבול את זה? או... כשאת רואה שמאלנים שמשלמים כסף לערבים ובעצם פועלים נגדנו את לא תתקוממי? לאנשים נורמלים יש חשק להרביץ להם. להחזיר על מה שהם עושים. להפסיק את הנזק הזה.
גם כאן כשאני רואה משהו לא בסדר זה מפריע לי! כמו שבדוגמא של השמאלנים אנחנו רואים איך הם פוגעים במציאות בפועל, ככה גם מי שעושה עבירות קל וחומר בפרהסיה הוא פוגע בעמ"י מבחינה רוחנית. כל ישראל ערבים זה לזה! אני חלק ממנו והוא חלק ממני! אנחנו תלויים אחד בשני לטוב ולרע ומשפיעים אחד על השני. כל אחד יכול להעלות או להוריד את המצב של עמ"י.
ומהכיוון המוסרי- יש מצוה מהתורה לאהוב כל אחד מישראל ולרצות את הטוב בשבילו אבל גם יש מצוות תוכחה וחייב לפחות למחות בלב. אגב מצוות תוכחה למרות שהיא נשמעת קשה היא צריכה להיעשות ע"י אהבה. וזה לא פשוט. ואם אני יודעת שיש לי אפשרות להשפיע אפילו קצת חובה עליי לעשות את זה. (וגם זכות).
ברמה מסויימת זה נקרא קנאה לה'.
ויש הבדל בין ההתייחסות בפועל לבין היחס בלב. בפועל- יכול להיות שצריך להתעלם, להתייחס בצורה מכובדת וזהו, ורק אם שייך או ששואלים אותי במפורש להגיד ולהסביר.
אבל בלב- אין ספק שזה צריך להפריע לי. ומעבר לזה, חשוב לי לשדר אי הסכמה עם זה ספציפית, עם הכבוד שאני ארחש לאותו אדם.
ואני חושבת שיש דברים שיותר רגילים אליהם ודברים שפחות, והדברים שעוד לא התרגלו אליהם זה בעיקר חובתינו להגיב כדי שלא יתרגלו... כי הנושא הזה הוא עדיין נפיץ ועדיין לא מקובל לגמרי ואם אותו אחד ישאל את @אני
))) בטעות מה דעתה לגבי זה היא צריכה שתהיה לה יכולת להאיר את עיניו. לא בדרך מתנשאת אלא בדרך התורה, בדרכי נועם...
ואני אוסיף משהו באופן אישי- מבולבלת אחותי יש לך לב יהודי רחמן אבל צריך להבין שבחיים לא הכל יסתדר רק עם לב.
אני גם הייתי ככה עד שהגעתי לחינוך, וראיתי במוחש שאם נחמדים לילדים ומאפשרים להם הם לומדים שאין שום עקרונות והם יגדלו בלי גבולות. צריך להשתמש גם בכובעים שפחות טבעי לנו ללבוש, לפעמים לעמוד על שלנו (וזה לא שאני מתנשאת מעליהם זה שאני באמת מעליהם)
לפעמים לתת עונשים לפעמים לתפוס ילד בכוח. אי אפשר להשאר ב"שיעשה מה שהוא מרגיש העיקר שהוא לא פוגע באף אחד". חייב לחנך מה נכון ומה לא עושים.
מכירה את "מבחן ההורים הגדול"?
אני ממש ממליצה לראות את זה...
יש שם כמה גישות של הורים, וזה ממש ממחיש את סוגי החינוך.
יש הורים שהם באמת כאלה מכילים לילדים שלהם ולא מתערבים להם כי 'זכותם להרגיש מה שהם מרגישים' אפילו אם יש להם דחפים כמו לשפוך את המלח ואז ללקק את הצלחת באמצע המסעדה, או לקנות ממתקים לארוחת ערב ובעצם אין להם סמכות הורית, כי ההורים לא חושבים שיש להם זכות להגיד לילדים שלהם משהו שיסתור את הרגשות שלהם. ורואים שפשוט הילדים שלהם יוצאים... לא נעים לומר לומר אבל... פרא.
ואנחנו לא רוצים שהחברה שלנו תהיה פרא. אז נכון, אני לא באה לחנך אנשים ברחוב. אבל העיקרון שיש דרך נכונה ויש דרך שהיא הפוך, זה מאוד מאוד חשוב שיהיה ברור בתור עם ובתור אנשים פרטיים.