היי,
יש לי שאלה -
ממה שאני מבינה ארוחה מזינה ומשביעה צריכה להתבסס על חלבון, פחמימות, ירקות ושומנים.
משביעה אצלי = אוכלת בשעה 1 בצהריים ושבעה בלי בעיות עד 6 (אולי קצת יותר).
אבל מה שאני לא מבינה זה שבכל אחת מהקטגוריות האלו יש מזונות משביעים יותר ומשביעים פחות.
למשל:
ארוחה עם מנת בשר בקר (חלבון), פסטה (פחמימות), ירקות כלשהם ושומנים שמעורבבים בהכל (למשל בבקר, או שמן זית בסלט וכדומה).
ארוחה כזאת אצלי ממלאת אחר הקריטריונים של מזינה ומשביעה ל-5 שעות, ואולי יותר, בלי תחושה של רעב.
אבל, אם רק נחליף את הבשר בדג, רק זה לפי דעתי מוריד את רמת השביעה מהארוחה בשישים אחוז בערך.
אם נחליף את הבשר בחזה עוף, גם זה לפי דעתי מוריד את רמת השביעה באיזה 30 אחוז.
גם בפחמימות - אם רק נחליף את הפסטה בקינואה (שלפי דעתי הרבה פחות משביעה מפסטה) - גם הורדנו את רמת השביעה באיזה 20 אחוז.
אז בהנחה שלא כל יום נאכל את אותה ארוחה הכוללת בשר בקר ופסטה, אז מה עושים שהארוחות יהיו מזינות ומשביעות?
(או שבעצם אי אפשר, וצריך לבנות על זה שבארוחות מסויימות אחרי 3-4 שעות בערך אוכלים משהו קטן כדי "להשלים" את הארוחה)
)
)

