איך למנוע הריון?בתשובהתמיד

אני ממש מתוסכלת ורוצה כבר לבכות. אחרי לידה 3 וממש בחרדה להכנס שוב להריון כרגע. התחלתי לקחת גלולות ואני מרגישה ממש השפעה רעה, אבל מה האופציות שלי? חשבתי לקנות 'דייזי' כדי להיות מודעת לפוריות שלי אבל מה עושים בימים שאני כן פוריה? גם ככה יש רק שבועיים מותרים במקרה הטוב. התקן לא נשמע לי בכלל... וכל ההתעסקות מאוד מלחיצה (פנימה). מה אתן מציעות?

התקן הוא פתרון מעולה ונפוץ ביותר.תדהר

למה את מתכוונת שאת כותבת לא נראה לי בכלל?

התקן הוא פתרון פנימי, לא מורגש שקיים בכלל, פרוצדורה פשוטה ושגרתית אצל רופא(ת) הנשים שלך.

מונע מעולה, את שוכחת מהריון למשך כמה שנים, עד שאת מוציאה.   

התקן זה מצויין. והפוך אין שום התעסקות חוץ מפעם אחתבתי 123

אצל הגניקולוג.

אני הרגשתי נורא עם גלולות רק אחרי שהחלפתי להתקן הבנתי כמה סבלתי קודם.

כמובן שגם להתקן יש חסרונות אין אמצעי מניעה מושלם.

דייזי הוא לא אמצעי מניעה הוא יכול לעזור לחשב מתי הימים הבטוחים בחודש הבא והוא משאיר מעט ימים כאלו במיוחד לשומרות טהרה. ולא יעיל אחרי לידה או מי שאין חה מחזור מאוד קבוע.

אפשר קוטלי זרע למניהם אבל זו מניעה של 70 אחוז

הכי טבעי זה דיאפרגמהבת 30

ואם משתמשים בה בצורה נכונה, אחוזי המניעה שלה די גבוהים. אני מכירה כמה וכמה נשים שלא היו להן הריונות בלתי צפויים כשהשתמשו בה.

מה שכן, יש רבנים שלא מתירים, או שמתירים רק אם אין שום אופציה אחרת.

לנו לפני הרבה שנים הרב דב ליאור לא רק התיר אלא המליץ מלכתחילה, בגלל השיקול הבריאותי- שזה באמת האמצעי הכי פחות פולשני מכל בחינה. 

וזה גם הולך טוב עם השמ"פ- בימי הפורית את משתמשת ובשאר הימים לא חייבת. 

זה גם נותן יתרון שהגוף עובד בצורה טבעית לחלוטין, גם כשרוצים שוב הריון. 

מתסכל, אבל יש אופציות שונות...שבח והלל

איזה גלולות את לוקחת?

סוגי המניעה הקיימים ופירוט-

1. גלולות משולבות- יש כמה משפחות שמכילות אסטרוגן ופרוגסטרון במינונים שונים, ככה שאם גלולה אחת לא טובה אפשר לשנות לגלולה ממשפחה שונה וזה יכול להיות כן טוב

מצבי רוח וחוסר חשק מומלץ לנסות גלולות במינון נמוך יותר של אסטרוגן- עלול לגרום לכתמים ואפשר לנסות לקחת כל 12 שעות גלולה כדי להתגבר על הדימומים,

לכתמים ודימומים לנסות גלולות במינון גבוה של אסטרוגן, או לקחת גלולה כל 12 שעות.

זואלי היא גלולה עם הורמונים אחרים ויכולה להתאים למי שהרגילים לא מתאימים,

קלייר זה גלולה חדשה עם מינונים משתנים לאורך החודש בנסיון להתאים למערכת ההורמונלית הטבעית של האישה.

זאת המניעה עם האחוזים הכי גבוהים

אחרי חודש ראשון אפשר להתחיל לחבר חבילות ולהנות מתקופות ארוכות יותר של טהרה.

2. גלולות להנקה- גלולות שמכילות רק אסטרוגן ומתאימות לזמן הנקה שאז הפרוגסטורן בגוף גבוה, ולא מיבשות חלב.

יש את גלולת נורידיי שיחסית הכי עדינה ומתאימה להרבה נשים אבל החיסרון שלה זה שזה ייבוא מחו"ל ולא זמין ברוב הבתי מרקחת וצריך לקבל טופס אישור מהרופא.

מתאים רק להנקה! כשמתחיל דימומים זה סימן שהיעילות יורדת.

גם פה אם יש דימום אפשר לקחת גלולה כל 12 שעות ולהרבה נשים זה עוזר.

3. מדבקות ונוברינג- גם כן מניעה הורמונלית אבל שנמצאת מחוץ הגוף ומשתחררות לאט לאט לדם, בעלי רגישות תחושתית כנראה פחות יסתדרו איתה.

מדבקות לא מתאימות לבעלות עודף משקל גבוה- BMI יותר מ30

מי ששמה נוברינג מומלץ לבדוק מידי פעם את צוואר הרחם.

4. התקן נחושת- התקן רגיל מפלסטיק שמלופף עליו חוט נחושת ומפריש יוני נחושת שמונעים קליטת זרע,

יש כמה סוגים שהשוני בינהם הוא הצורה והגודל ומתאימים אותו לפי הרחם.

יש את בלרין שהוא נחשב להתקן יותר ידידותי אבל יקר יותר משמעותית ואפשר להתקין רק אצל רופאים שעברו הסמכה לזה, יש פיזור יפה של רופאים כאלה בארץ.

הוא קצת פחות יעיל להגנה מההתקנים האחרים אבל לרוב הוא מתאים.

לנשים עם הסטוריה של דימומים כבדים זה כנראה יהיה פחות מתאים כי הוא מגביר דימום, מומלץ לקחת את זה עם תוספת ברזל יומית.

לנשים אם רגישות למתכות זה גם עלול להיות בעייתי.

ההתקן הוא קצת פחות יעיל למניעה מגלולות אבל עדיין אחוז גבוה של מניעה ומתאים לרוב הנשים.

התקן נחושת לא משבש כלום מבחינה הורמונולית וניתן להיכנס להריון מיד אחרי ההוצאה.

אפשר לשים לתקופה של 5 שנים ואחרי 5 שנים לשים מיד התקן נוסף

5. התקן הורמונלי- התקן פלסטיק שממוקם ברחם ומפריש רק את הפרוגסטורן וכן ממוקד לרחם ולא בכל הגוף

אמור למנוע/לקצר דימום, מומלץ לקחת עם ברזל וויטמין B12

6. דיאפגרמה- אין לי עליה הרבה מידע אז מעדיפה לא לכתוב, היא בעייתית יותר מבחינה הלכתית לפי הרבה דעות, אם צריך תתיעצי עם הרב והרופא להתאמה מלאה.

7. נרות ושקפים- קוראים לזה גם נרות נשמה ללא הורמונים, אבל מסובך לשימוש ולא מאפשר ספונטניות, הם גם עלולים ליצור גירוי באזור הנרתיק.

מתאים כגיבוי או לזמנים שאין הרבה חשיבות למניעה.

אם לוקחים שילוב של שתי שקפים+נר מעלים את רמת ההגנה.

8. שיטת המודעות לפוריות- בעצם לקחת את המודעות לימים הפוריים ובמקום לנסות להיכנס, להימנע מקיום יחסית ולמנוע.

לא מתאים לכאלה שרוצות ממש/צריכות מניעה, מצריך התעסקות רבה במהלך החודש ומקצר את הימים האפשריים לקיום יחסים.

גלולות מתאימות גם למניעה של זמן קצר (שנה ופחות מזה) , התקן מומלץ למי שמתכננת מניעה של מעל שנה בעיקר בגלל תקופת ההסתגלות הארוכה

אם לוקחים אנטיביוטיקה בזמן מניעה הורמונלית צריך לבדוק האם הם סותרים, במקרה כזה יהיה מומלץ להשתמש בגיבוי (נרות/שקפים) או להימנע עד כמה ימים אחרי נטילת האנטיביוטיקה.

יש גלולות ומניעות הורמונוליות שלא מתאימות במידה ויש רקע של מיגרנה+אאורה, או שיש בעיות קרישיות.

בהתקנים מאוד מאוד חשוב לבדוק כל 3 חודשים שההתקן במקום.

מוסיפה גם שבנשיות, זוגיות ומניעה יש משולש עם 3 קודקודים-

1. אחוזי מניעה

2. נקיות

3. מצב רגשי,חשק וקיום יחסים

מניעה בד"כ נותנת מענה לשתי קוקודים, כשעל השלישי צריך לוותר.

אבל גם אם 2 קודקודים מקבלים מענה זה לא מחייב שהקודקוד השלישי יהיה לגמרי רע.

אני לא רופאה והמידע שיש לי הוא ממחקר אישי ושיחה עם הרבה נשים, רופאות ויועצות.

אם יש לך שאלות, תשאלי ומקווה שאדע לענות.

תיקוניםYaelL

1. גלולות הן לא האמצעי הכי יעיל. הכי יעיל מבין האמצעים ההפיכים הוא ההתקן ההורמונלי. והבא אחריו התקן הנחושת.

2. ממש לא צריך להגיע כל 3 חודשים לבדוק את ההתקן (נשמע מתיש.. ), מספיק כל חצי שנה.

3. גלולות הנקה מכילות רק פרוגסטרון ולא אסטרוגן. רמות הפרוגסטרון בכלל לא גבוהות אחרי לידה, להפך הפרוגסטרון צונח אחרי הלידה כדי לאפשר יצור חלב יחד עם עליית הפרולקטין. פרוגסטרון גבוה אחרי ביוץ ובזמן הריון.

4. לבדוק את צוואר הרחם בשימוש בנובהרינג? למה? אין הנחיה כזו.

גם לא מכירה המלצה לקחת ברזל וויטמין b12 יחד עם התקן.

חוץ מזה ישר כוח על הסקירה המפורטת!

למה גלולות הן לא הכי יעילות?פלפלונת

אני לוקחת גנרה ולא מרגישה שום תופעות.

כן ראיתי בהנחיות שעלול להיות. אבל להתקן הורמונלי אין את אותן תופעות?

תופעות לוואי לא קשורות ליעילותYaelL
זה שני דברים שונים. יעילות הכוונה לאחוזי מניעה, הסיכוי להכנס להריון עם האמצעי. ולא, אין את אותן תופעות לוואי בכלל.
תיקונים נוספים שבח והלל

1. מבחינת אחוזי המניעה גלולות משולבות הן יותר מהתקן.

2. ההנחיה היא כל 3 חודשים, פעם בחצי שנה מגדילה את הסיכוי של כניסה להריון.

3. צודקת, טעיתי אני אנסה לערוך.

4. זאת ההמלצה שאני חושבת כתוב בעלון לצרכן או ששמעתי מהרופא.

5. ההמלצה היא בשביל למנוע תופעות לוואי ומה שנקרא מחכמת ההמונים...

מוסיפה שגם מדבקות ונוברינג אפשר לחבר 

סורי אבל זו טעותYaelL

התקן חד משמעית יעיל יותר. לא יודעת מאיפה הבאת את זה. יש טבלה של יעילות אמצעי מניעה, זה נקרא Pearl index, את מוזמנת לחפש באנטרנט ולראות. שימי לב שיש 2 עמודות, שימוש מושלם ושימוש טיפוסי. בגלולות יש עניין של שימוש טיפוסי, שכחת גלולה, גורמים שמשבשים ספיגה... בהתקן אין את זה.

לא יודעת איפה שמעת את ההנחיה לגבי מעקב אחר ההתקן, אין הנחיה כזו.

אהממשבח והלל

לגבי יעילות ההתקן שמעתי מהרופאים והאחיות בקופה ובבית החולים כשנכנסתי להריון עם התקן

ונכון שיש את עניין השימוש והשכחות וכו', עדיין זה יעילות גבוהה יותר.

לגבי מעקב על ההתקן תשאלי את הרופא נשים שלך.

מ5 רופאים שונים שמעתי את ההנחיה הזו.

יעל היא רופאת נשים בעצמה😊עטלף עיוור
נכנסת להריון עם התקן הורמונלי?טארקו

או התקן נחושת?

כי כל מה שיעל כתבה מתייחס להתקן הורמונלי

והרופא שלי אמר בדיוק כמוה.

התקן לרוב משמש נשים לשנים רבות יות מאשרבתי 123
גלולות לכן בפועל אפשר לשמוע על יותר מקרים אבל זה לא מעיד על האחוזים. אבל נתון סטטיסטי הוא פר שנה של שימוש.
אולישבח והלל

בפועל אחרי חצי שנה עם התקן שחשדתי בהריון, דבר ראשון שאלו אותי איזה מניעה יש לי ומיד אמרו לי שזה פחות יעיל מגלולות.

(באותו זמן היה נכון לי לשים התקן ולא להשתמש בגלולות גם אם הייתי יודעת מראש, ככה שזה לא שינה לי אי הידיעה)

ואניוואי זה לא הרבה פחות יעיל...

וכותבת שוב, אני לא רופאה 

אבל כותבת מנסיון אישי שלי ושל הרבה נשים שדיברתי איתן ושיחות וחקירה עם רופאים שונים.

אז שוב. יעילות נמדדת סטטיסטיתבתי 123

מתוך 100 נשים כמה נשים נכנסו להריון בתוך שנה.

היעילות של התקן היא מהגבוהות במיוחד אם משווים את היעילות בצורת השימוש ותקלות.

כמו שכתבתי-שבח והלל

יעיל פחות מהגלולות.

לא יעילות נמוכה.

זה מה שאמרו לי גם בקופה וגם בבית החולים. מניחה שהם יודעים גם את ההשוואה לגבי צורת השימוש והתקלות

וזה גם מה שהתרשמתי משיחה וסקרים אצל נשים.

לא יקרה לא יעיל פחות מגלולותבתי 123

יעילות של גלולות בשימוש נכון הוא 99

התקן 98 ג'ניפיקס קרוב ל99.

אבל זה בשימוש נכון וכמו שיעל רשמה בשימוש סביר בגלולות יש הרבה יותר מקרים להפחתת יעילות

אוקיי, הרופאים סתם אמרו לי שבח והלל

(בלי לדבר על חכמת ההמונים....)

תתפלאי אבל א. לרופאים ישבתי 123

אנטרסים לקדם תרופות מסויימות וב. לא כולם מבינים בסטטיסיקה של מניעה.

דבר נוסף יכול להיות שהם אמרו לך ספציפית. בהחלט יש דבר כזה שהתקן מונע פחות טוב אצל אישה מסויימת כנ"ל גלולות. 

יודעת את זה ולא מתפלאת, ואגיד שוב-שבח והלל

כל הרופאים והאחיות גם בקופה וגם בבית חולים שאלו אותי איזה מניעה ומיד אמרו לי שהתקן הוא פחות יעיל מגלולות.

(חלקם כמובן שאלו אותי מסקרנות...)

תאמיני לי שחקרתי וחוקרת את הנושא לעומק ויסודי.

ואני גם חושבת שלא כל הרופאים יודעים הכל

לא יודעת אילו רופאים שאלתYaelL
זה לא עניין של דעה. יש נתונים בספרות הרפואית. ולא ברור לי איך מצד אחד את מבססת את מה שאת אומרת על מה שרופאים ואחיות אמרו לך (דרך אגב אחיות לא מבינות בזה) ומצד שני אומרת שרופאים לא יודעים הכל. נכון שלא יודעים הכל, אבל כמו שאמרתי זה לא עניין של דעה ולא של סקר שכונתי. 
התקן פחות יעיל מגלולותאמאשוני

במצב שאין טעות אנוש,

זה פשוט עוד פקטור כשמדברים על יעילות.

המספר 99% יעילות הוא מספר מאוד מוכר ונפוץ בקשר לגלולות, הוא פשוט לא לוקח בחשבון גם את הפקטור האנושי, זה הכל.

זה לא שמישהו טועה, השאלה על איזה נתונים מתייחסים ויעל התייחסה למכלול הנתונים כולל הגורם האנושי.

ושוב אני שואלת, על איזה סוג התקן מדוברטארקו

התקן נחושת(לא הורמונלי) באמת ביעילות פחותה מגלולות.

התקן הורמונלי לא.

אצלי זה נחושת, אבל מכירה גם עם הורמונלי.שבח והלל
עם הורמונלי זה מאוד מאוד נדירטארקו

אף מניעה היא לא 100%

אבל כן, התקן נחושת הוא באמת פחות אחוזים מגלולות

התקן הורמונלי הוא יותר אחוזים מגלולות..

וזה מה שיעל כתבה לך מההתחלה....

יכול להיות.שבח והלל

ובהודעה הראשונה היא מיקמה את שתי ההתקנים מעל הגלולות.

לאYaelL
גם התקן נחושת יעיל יותר מגלולות. בהתקנים הסיכוי להריון פחות מ1%, בגלולות משולבות- 8%.
טוב, אין לי עניין להתווכח.שבח והלל
8% בשימוש נכון?השקט הזה
או שהשמונה אחוז האלה לוקחים בחשבון גם את האפשרות של נשים לשכוח וכו'?
לא בשימוש מושלםYaelL
כי אף אחד לא מושלם... ויש גורמים לא ידועים לפעמים. לוקח בחשבון פקשושים והפרעות בספיגה.
וואלההשקט הזה

באמת חשבתי שבגלל שהן מתערבות במערכת ההורמונלית אז הן אמורות 100% למנוע אלא אם כן שוכחים וכו'

החכמתי.

תודה

אין מאה אחוז. צריך להשאיר תמידבתי 123

מקום לקב"ה

אני לא מכירה את הנתונים שיעל ציינה.  אבל בודאי 99 אחוז מניעה של הגלולות הוא בשימוש נכון וללא ארועים שיכולים להוריד את היעילות.

לי הרופא אמר שהתקן נחושתביבוש

בין 95% ל98% כשהגלולות הן 99.

אני נכנסתי להריון תקין עם התקן נחושת. כשהגעתי לבית החולים הטכנאית אמרה לי שאני לא הראשונה ולא האחרונה ושבאות המון נשים במצב שלי. רק בסביבתי הקרובה נכנסו כמה להריון איתו.

אלה לא הנתונים בספרותYaelL
מי שאמר לך לא מתמצא. נכון, יש הריונות עם התקן ויש עם גלולות. יש עם כל אמצעי. פחות שומעים על הריונות עם גלולות כי זה פחות עניין, מי שנכנסת להריון עם גלולות פשוט מפסיקה ולא בהכרח מספרת על זה. הריון עם התקן זה יותר עניין ודורש פנייה לרופא לבירור מיקום ההריון (וההתקן) והוצאת ההתקן במידה וניתן, זה יותר מורכב.
אני נכנסתי עם התקן הורמונלי (:אני=)
וכן, הוא היה במקום...
וההריון היה תקין?ביבוש
האמת שנפל אני=)

אבל לאורך כל הדרך כל הרופאים אמרו לי שזה ממש לא קשור להתקן, אלא ספציפית העובר לא התפתח בצורה תקינה, משהו עם השק חלבון והדופק, לא בדיוק הבנתי.

אבל בקיצור לא בגלל ההתקן. הוא פשוט לא עבד..

לא כתבתי שזה 100% בשום מקוםטארקו
כתבתי שזה מאוד מאוד נדיר.. זה אומר שבסטטיסטיקה זה קיים, אבל במקרים נדירים.

וחיבוק לך, בטח היה לא פשוט🧡

ובאמתשבח והלל

שאשה שיודעת שקשה לה עם הזמנים וכו' צריכה לקחת את זה בחשבון כשהיא מחליטה על אמצעי מניעה.

לא רק זמנים. גם אנטיביוטיקה או קלקול קיבהבתי 123
נכוןשבח והלל

קראת את ההודעה הראשונה שלי?

מצטטת-

אם לוקחים אנטיביוטיקה בזמן מניעה הורמונלית צריך לבדוק האם הם סותרים, במקרה כזה יהיה מומלץ להשתמש בגיבוי (נרות/שקפים) או להימנע עד כמה ימים אחרי נטילת האנטיביוטיקה.

ואני חושבת שזה גם בהתקן הורמונולי, צריכה לבדוק שוב את העלון לצרכן.

לא רלוונטי להתקן הורמונליאפונה
אאל"ט הבעיה היא הספיגה דרך מערכת העיכול
הגיוני.שבח והלל

בעלון לצרכן של מירנה יש התייחסות לתרופות,

רק שאני לא זוכרת אם זה רק לתרופות שמיועדות לחולי אפילפסיה או גם אנטיביוטיקה ואין לי את העלון כרגע.

מי שזה רלוונטי לה תבדוק.

נכון מאוד אנשים מסתכלים על אחוזי מניעהבתי 123

ולא מחשבים את אחוזי התקלות.

אבל אני מדייקת אותך שגם בהתקן נחושת יש הפחתה של יעילות מתרופות מסויימות

רק לגבי ההמלצה לקחת ברזל ו b12אחת כמוני
קיבלתי כזו המלצה מרופא נשים , ובנוסף ליטול ויטמין D עם התקן לא הורמונלי ,כדי להפחית את הדימומים.
לא חושבת שזה מפחית דימומיםעננים כחולים
אני חושבת שיש דימומים כבדים יותר אז מאבדים דם ולכן יש יותר סיכון לאנמיה,  אם לוקחים את הברזל ו-B12 זה עוזר לתקן את האנמיה ואז אין תופעות כמו חולשה ועייפות.

חוסר ברזל מגביר דימוםשבח והלל

ואז הברזל ממשיך לרדת וזה מעגל.

מאיפה הבאת את המידע הזה?עננים כחולים

אשמח למקור מהימן אם יש לך.

כבר לא זוכרת מי אמר לישבח והלל

אבל שמעתי את זה מכמה מקומות שזה גלגל שמשפיע אחד על השני.

אני חושבת שזה מידע לא נכון וחבל סתם להטעותעננים כחולים

דימום יתר זה מצב שגורם לאנמיה. לא להפך.

אצל נשים עם דימום יתר בוסתות כל הזמן האנמיה מחמירה כי כל חודש ממשיכים לדמם.

כלומר, יש אנמיה והיא ממשיכה להחמיר כי עדיין ממשיכים לדמם. ואז יש החמרה.

אבל הדימום הוא לא בגלל האנמיה, זה שיש מחסור בברזל ממש לא גורם לדימום יתר. 

יכול להיות שאת צודקת, ולא רוצה להטעותשבח והלל

זה כן זכור לי כמקור אמין אבל כבר לא זוכרת

אולי בשבוע הבא אוכל לבדוק.

בכל מקרה לקחת ברזל בד"כ לא מזיק ועשרות נשים חזרו לומר לי שהברזל עזר להן לקצר ימי דימום.

לא חייב שזה יעזור אבל לא מזיק לנסות.

אני גם שמעתי על זהאופק המדבר
יש הרבה דברים שהם יותר מהכיוון של רפואה אלטרנטיבית ולכן רופאים יגידו שזה לא קשור, אבל בתכלס, כמו שאמרת, לא יזיק לנסות... 
בכל מקרה כדאי לנסותעננים כחולים
פשוט שלא יקרה שמישהי לוקחת ויטמינים ולא מבינה למה היא עדיין מדממת. הויטמינים והברזל עוזרים להרגשה כללית מבחינת חולשה, עייפות, ריכוז וכו' ולא מקצרים דימום.
תראי, השאלה למה את קורית מקצר...שבח והללאחרונה

מכמה ימים לכמה ימים?

ושום דבר לא עוזר תמיד ובטוח (גם כדורים שמיועדים לזה),

אבל כמו שכתבתי ד"ר ברונו רוזן גם אחד מאלה שאומרים שזה גלגל שמשפיע אחד על השני.

נזכרתי שד"ר ברונו רוזן הואשבח והלל

אחד האנשים שאמרו את זה.

דייזי לא מספיק אמיןמיקי מאוס

כי אפשר להכנס להריון גם מיחסים שהם לפני שאת "פוריה", הזרע שורד די הרבה בנרתיק

אם נמנעים מיחסים לפני הביוץ אלא רק אחרי שבטוח הוא עבר זה יותר בטוח אבל משאיר ממש מעט ימי טהרה

למה לא התקן? זה התקנה חד פעמית, והוא מאוד אמין

יש נשים שמגיבות בדימומים לא סדירים אבל אצל הרוב ממש כמעט ואין בעיות, שווה ממש לנסות

לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

ממליצה ממש ממש מכון פועהשמעונה
קודם כל יעשו לך סדר, מה מותר ומה אסור. אולי גם יסבירו לך על ההיתר של ראשון, שלישי, שביעי, בלי קשר להראות להם עד. יש להם כתפיים רחבות מאוג והם אפילו ידועים כמחמירים, וכבר שנים התירו לי ראשון, שביעי ולא אמרו לי מעולםללכת לבודקת. גם דברו איתי בעניין כתמים והתירו
העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולהאחרונה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

אני חושבתעוד מעט פסח

שה'הורות הליקופטר' שתיארת היא לא תוצאה של משפחות קטנות.

היא עוד תופעה שנפוצה באותו המגזר שמביא מעט ילדים.

או שמי שמאוד חרד על הילדים יביא פחות כי הוא מפחד שלא יצליח לשמור ולפקח מספיק על יותר ילדים.

אבל זה ממש לא סיבה ואת ותוצאה. ואני לגמרי יכולה לדמיין את המקורית מגדלת ילדים לתפארת גם בשלב של גיל ההתבגרות.

וגם, מהצד השני, יכולה להגיד לך שלי אישית היה ממש קשה השלב של מתבגרים + תינוק בבית. הרגשתי שאני לא מספיק סבלנית למתבגרים כי לא ישנתי טוב בלילה. או שלא הצלחתי להיות ערה בשעות שבהן הם מסתובבים בבית, כי קרסתי לישון מוקדם. והתקשיתי להיות פנויה לסיפורים שלהם, לבוא להופעות, טקסים וכו'. כל בחירה בה יש יתרונות וחסרונות.

אני שמחה בבחירה שלי (6 ילדים ב''ה, מרווחים על פני 16 שנה).

בעיני חלק מהאנשים זה מעט (במיוחד כי התחתנתי צעירה). בעיני אחרים זה המון ובלתי נתפס.

מה שחשוב שאני ובעלי נהיה שלמים בזה. ונהיה ההורים הכי טובים שאנחנו מצליחים בהתאם לנסיבות.

כל השאר- שיהיו בריאים ולא ידחפו את האף, תודה.

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעון

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

אתם בהדרכת הורים כלשהי? (בעקבות הילדה על הרצף)מתואמתאחרונה

אנחנו מתייעצים עם מדריכת ההורים שלנו (שמומחית לאוטיזם) גם על הילדים שלנו שלא על הרצף, והיא נותנת לנו כיוונים מה לבדוק ולאבחן.

היא פסיכולוגית.

אם יש לכם מישהו כזה - הכי טוב להתייעץ איתו.

אם לא - אז לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה כללית להתפתחות הילד. יכול להיות שתצטרכו למלא כמה שאלונים...

בהצלחה, וחיבוק של הזדהות❤️

מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואייי
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
מידע מלפני 3 שניםמתיכון ועד מעון

ממש תלוי על מי את נופלת

ילדתי שם לפני 15 שנה בלידה טבעית לחלוטין (וגם לפני 10 ו3 שנים) והגעתי פעם אחת לפני 7 שנים והיה עומס ולא הייתה אף מיילדת שיודעת ליילד באופן טבעי וזה היה באסה ממש

רק קחי בחשבון שהאשפוז ממש קצרממשיכה לחלוםאחרונה
ויש נשים שזה חשוב להן
לנשים בלבד: מניעה לא מבחירהחושבת בקופסא

אנחנו נשואים כמעט שנתיים ונמצאים בטיפולים. בקיצור רב, עכשיו הכיוון הוא IVF עם בררת עוברים בגלל עניין גנטי שעוד מבררים במשפחה. ובגלל שבעלי עשה תיקון יש סיכוי להריון טבעי, אז הרופאה רשמה לי מניעה גלולות זואלי.

חוץ מזה שזה הדבר האחרון שבא לי עכשיו, מפחידות אותי תופעות הלוואי. הרופאה טענה שהגלולה הזו עם הכי פחות תופעות, וכשלקחתי פרי מולונט נור סביב החתונה לא היו לי תופעות חריגות (חוץ מזה שהוא בקושי החזיק לשבוע) אז אני אמורה להיות בסדר.

עדיין מפחיד אותי דימומים לא סדירים, חוסר חשק, מצב רוח דכאוני, ובעיקר לבלגן את המערכת שגם ככה לא קלטה עד עכשיו הריון למרות שלכאורה הכל תקין.

גם יש עניין חיבור החפיסות. אנחנו רוצים לצאת לחופשה סביב החודש הבא בזמן שאני אמורה לקבל. הרופאה אמרה שאני יכולה לדלג על הכדורים הצהובים ולקחת לבנים מחפיסה חדשה, ואז כשמסתייימת החופשה לחזור לצהובים ולקבל מחזור. בעיקרון היא לא ממליצה לחבר חפיסות על הפעם הראשונה, אבל זה אפשרי אם אני רוצה.

ממש אשמח לטיפים ועצות איך להתנהל עם זה.

כמה מהר חוזרים לפוריות? מה תופעות הלוואי? איך מחברים חפיסות והאם זה לא גורם לאיזה נזק? הרופאה אמרה שאם אני אקבע תור מחר בבוקר למעבדות IVF כנראה שתור הפנוי יהיה באוקטובר. וזה רק פתיחת תיק ולא התחלת הטיפולים. זה המון זמן! 

אני ממש מבינה אותך לגבי החששות מלקיחתפרח חדשאחרונה

גלולות הורמונליות

תדעי אבל שזה לא פוגע בפוריות

זה נכון שלפעמים אחרי שמפסיקים יתכנו שיבושים

אבל זה לא מחייב בכלל

מה הסוד לחימום סלמון על הפלטה?רוני 1234

אם אני שמה בשכבה התחתונה הוא מתייבש

שכבה שנייה הוא לא מספיק מתחמם

שכבה שניה כשהתבנית מכוסה?יעל מהדרום
לפי הדעה שאנחנו הולכיםאבןישראל
אפשר להניח את הסלמון לא מוכן על הפלטה לפני הדלקת נרות והדג מוכן לסעודה בערב..זה מה שאנחנו עושים..
מכינה אותו קרוב ממש לשבתרקאני

ואז שמה שכבה שניה עטוף טוב

אם הוא לא עם רוטבהשקט הזה

אז שימי אותה שכבה ראשונה, בערך רבע שעה- עשריפ דקות לפני שאוכלים. הוא לא צריך להיות על הפלטה כל הזמן.

או שתשימי שכבה שניה ותורידי אותו קרוב לאכילה 

להכין סלמון עם הרבה רוטבאורי8
כמובן להניח על הפלטה לפני כניסת שבת. בזכות הרוטב לא מתיבש בכלל
אני מקפידה על אורך החימום ושמה לא ישירות ממשכתבתנואחרונה
כלומר מניחה כ3/4 שעה לפני האוכל כדי שלא יהיה סתם זמן מיותר שמייבש אותו, מניחה על הגבהה נמוכה אבל לא קומה שניה (רשת צינון של עוגיות/ מכסים של צנצנת דבש וכד')
הזרעה על בסיס ביוץ טבעיליבא2

יעזור לי ממש לשמוע ממי שיודעת

מתי מתחילים מעקב?

אני יודעת לזהות את היום של הביוץ לפי הפרשות (תמיד אני צודקת כי שבועיים בדיןק אחרי מגיע המחזור)

השאלה אם להתחיל כשמתחילות הפרשות או ביום ה11 למחזור? הרופא לא כל כך הסביר לי.

תודה!

ממה שאני יודעתפצלושון

מעקב זקיקים מתחילים מיום 2-3 הרבה פעמים, לפעמים גם יותר מאוחר 5-6, תלוי בגישה של הרופא..

יש לך איך לשאול אותו או אחות פוריות?

קודם כל בהצלחהעוזרת

רופא שעושה הזרעה חייב לתת הנחיות מדויקות ולהיות איתך בקשר עד ליום ההזרעה

זה חלק גדול מההצלחה במעקב הצמוד 

אם את יודעת מתי הביוץ פחות או יותרפרח חדש

תתחילי מכשבוע- חמישה ימים לפני

אין מה להתחיל קודם.. מיותר

תודה רבה לכן! עונהליבא2

הרופא פריון רק נתן לי מעקב זקיקים

אני עושה הזרעה דרך בית חולים, אז רק צריכה לעדכן אותם

אני יכולה ללכת לכל מרכז בריאות האישה לעשות מעקב? (בקופה שלי)

התחילו לי קצת הפרשות, זה אןמר שאבוד החודש או שיכולה להתחיל מחר?

שוב תודה רבה!!

לא אבוד בכללפרח חדש
ההפרשות מתחילות כמה ימים לפני

בהצלחה

כן הרופא אמור להגיד לך מתי להתחיל מעקבחושבת בקופסאאחרונה

יש שעות מיוחדות בבוקר ששמורות למטופלות פוריות. בדרך כלל ב7-8 כזה ואז הכניסה היא בלי תור.

אמורים להתחיל סביבות השבוע לפני הביוץ בדרך כלל.

במכבי יש מייל של אחיות ששולחים אליו את התוצאות ושואלים  שאלות ואחיות קוראות את זה ומעבירות לרופא ומסבירות את התשובה.  (אני שונאת את המייל הזה בטירוף. הן עונות רק פעם ביום, וצריך לדבר איתן ברחל בתך הקטנה כי הן לא מבינות כלום ממה ששואלים אותן וצריך לחכות עוד יום שלם לתשובה)

איך את אמורה לייצור קשר עם הרופא שלך?

אולי יעניין אותך