🕯שרשור פרשת שבוע-פרשת ויקרא-זכור🕯 תענית אסתר פורנפגשות בפרשה

השבת אנו זוכים להתחיל את חומש ויקרא - תורת כהנים,

לאחר הרגע הגדול של חנוכת המשכן והשראת השכינה בסוף פרשת פקודי,

עם ישראל זוכה לגילוי אהבתו של ה' אליו כשקורא למשה רבינו ומדבר לכל עם ישראל.

בפרשה לומדים על קרבנות עולה ושלמים חטאת ואשם ומנחות.

"וְתֵעָרֵב לְפָנֶיךָ עֲתִירָתֵנוּ כְּעוֹלָה וּכְקָרְבָּן. אָנָּא רַחוּם, בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים הָשֵׁב שְׁכִינָתְךָ לְצִיּוֹן (עִירֶךָ) וְסֵדֶר הַעֲבוֹדָה לִירוּשָׁלָיִם. וְתֶחֱזֶינָה עֵינֵינוּ בְּשׁוּבְךָ לְצִיּוֹן בְּרַחֲמִים, וְשָׁם נַעֲבָדְךָ בְּיִרְאָה כִּימֵי עוֹלָם וּכְשָׁנִים קַדְמוֹנִיּוֹת".

וכמובן - שבת זכור! נקרא על הציווי לזכור את מה שעשה לנו עמלק, ועל הציווי למחות על זכרו, כהכנה לפורים שהיה גם חלק מהמלחמה שלנו עם עמלק.

מוזמנות לשתף במחשבות, רעיונות, תובנות או לימוד מהפרשה או מענייני דיומא - על ענייני היום הגדול - תענית אסתר! ופורים.

שנזכה לישועות גדולות!

@מתואמת 

@בארץ אהבתי 

@אם מאושרת 

@מאוהבת בילדי 

@נפש חיה. 

@אמא לאוצר❤ 

@מצטרפת למועדון 

@לא כרגע 

@אחתפלוס 

@חדקרן 

@מקסיקנית 

@אוהבת את השבת 

@לפניו ברננה! 

@אורי$ 

@מדברה כעדן. 

@נטועה 

@שריקה 

@ענבלית 

וכל מי שרוצה להצטרף...

תענית אסתר "למנצח על איילת השחר "אם מאושרת

בספר קב וישר כותב-

"יום זה הוא מסוגל מאד שיקובל תפילתנו בזכות מרדכי ואסתר, וכל מי שצריך רחמים על איזה דבר שהוא צריך להתפלל, יקח פנאי לעצמו ביום התענית ויאמר תחילה מזמור כ"ב בתהילים 'אילת השחר', ואח"כ ישפוך שיחו לפני ה', ויבקש בקשתו ויזכיר זכות מרדכי ואסתר אשר בזכותם ייעתר לו הקב"ה, ויפתח לו שערי רחמים, ותקובל תפילתו ברצון".

קראתי שיעור של הרבנית עידית על הפרק הזה.

מביאה בקיצור כמה תובנות שלמדתי-

*קלי קלי למה עזבתני- עפ"י דברי הרשר הירש-

למה הוא למה ( לא הצלחתי לנקד בשווא) לשם איזו תכלית?

המזמור הוא מזמור של חיפוש, אסתר בודקת כמה כיוונים לתשובה לשאלה הזו וכשהיא מגיעה לנקודה המבוקשת דואגת לתקן אותה-חוזרת אליה רוח הקודש.

"הצילה מחרב נפשי מיד כלב יחידתי,

הושיעני מפי אריה ומקרני רמים עניתני".

בהתחלה אסתר התפללה שה' יציל אותה מהכלב- המן הרשע.

אבל כשלא חזרה רוח הקודש ,היא הגיעה להבנה שהתפילה לא שלמה- צריך לבקש להינצל מהאריה- אחשוורוש.

אחשוורוש עשה משתה כדי להראות שמלכות ישראל חרבה, וח"ו בית המקדש לא יבנה.

והוא הזמין לשם את היהודים - רצה ליצור להם תרבות אחרת.

וכשאסתר התפללה שה' יציל אותה מהגזירה של אחשורוש, מהרוח שחדרה לעם ישראל חזרה אליה רוח הקודש.

על הסיבה שבגללה עלה המן לגדולה.

וכמו שכותב השפת אמת- "נראה כי נס פורים היה הכנה לבית דני, כי היה צריך להיות כח ועוד לבני ישראל. ועל ידי הנס גבה ליבם ויכלו לחזור לבית המקדש".

בעז"ה נתפלל שנזכה במהרה  שתהיה לנו תרבות נכונה, טהורה , ונזכה במהרה לבנין בית המקדש השלישי

אמן! תודה רבה כל הדברים המרוממים!מתואמת
מקסים ❤️ תודה רבה שכתבתפעם אחת
קצת מהמחשבות שלי על פרץ הנדיבותהמקורית

שעולה מאיתנו לקראת פורים..

אני חושבת שכל אחת צריכה לחשוב לאן היא מכוונת אותו. ומה היא עושה איתו.

השנה יצא לי לחשוב על זה אחרי שיחות עם חברות ש- למה נגיד רוצים לתת גם לשומר נגיד/ לכל אדם בערך שיש לו קשר קלוש לחיינו, ולא לילדים/ בעל/ אנשים יותר קרובים..?

ולמה הרבה פעמים הנדיבות הזו, שהיא 'חינמית' מה שנקרא (בהשוואה לרגשות הכרת הטוב שאמורים להיות לנו כלפי אנשים קרובים יותר אך יומיומיים), לא מופיעה בשאר ימות השנה בכזו עוצמה? הרצון הזה לשמח אני מתכוונת.

אני על עצמי לפחות גיליתי, שיש לי אפשרות להיות נדיבה יותר בבית. כל השנה. לרצות יותר לשמח ולהתאמץ על זה

אין סיבה שאעבוד קשה כמה ימים ואכלה את כוחותיי לקראת יום פורים בהענקה לאחרים, ולא אשקיע מאמץ ביומיום מול בני ביתי. שזה מה שחשוב תכלס

הנקודה שאני באה להגיד היא, שפורים השנה מבחינתי הוא סימן לשינוי בהקשר הזה. הנתינה קיימת אצלנו בפנים והיא מתפרצת דווקא עכשיו, אבל במהלך השנה היא קצת נעלמת לנו. לי לפחות. במסווה של דאגה לעצמי (ולפעמים זה בסדר ואפילו מחייב המציאות ) או הורדת סטנדרטים. או אפילו סתם כי ככה רגילים.. נזהרים שלא נישבר חלילה ויכלה הכח

אבל הנה, פורים מוכיח שכשיש לב שרוצה לתת בנדיבות, אפשר לעשות גם הרבה מעל הכח ויכולת שנראה שיש לנו. ואני ממש מתכוונת להיות 'על זה' השנה

תובנה מיוחדת!אם מאושרת
איזה מחשבות מיוחדות ! מקסימה שאת לוקחת איתך אותה לכל השנה!

מעניין שאני ראיתי אחרת את עניין משלוחי המנות,אני רואה את זה כך שבפורים כל האנשים שפרטת בתור "אחר" הם לא בגדר אחר, אלא יש לנו כזו אהבה ואחווה גדולה שכולנו כמשפחה אחת גדולה,ולכן מתאים שולחים מנות כי מתאים שכולנו נאכל זה מזה, גדולה לגימה שמקרבת, והמן הוכיח לנו שבעצם רוצה להרוג את כולנו בלי הבדלים ביננו ,( כמו האחדות הגדולה שהיתה בעם מיד אחרי שמחת תורה) לכן בפורים כולנו משפחה אחת גדולה,אז הנתינה הזו היא כן נתינה בתוך המשפחה.

זה נכון. וזו התובנה הרווחת. האחדות של כולםהמקורית

אבל אני כאמור מקורית 😅

אז חשבתי על זה שאומרים שבאחרית הימים בעז"ה פורים הוא החג היחיד שיישאר, ואני חושבת מה זה אומר עבורי

אז עבורי המשמעות היא להיות בפורים כל השנה אבל בעיקר לביתי

כשמך כן את😃אם מאושרת
איזו מקסימה את!מתואמת
הלוואי על כולנו להרגיש ככה את הרצון לתת, בפרץ כזה של נדיבות, אפילו בפורים... חיזקת!
המקוריתאחרונה
על שבת זכורבארץ אהבתי

השבת נקרא בבית הכנסת את פרשת זכור, שמזכירה לנו כל שנה מחדש את החובה למחות את זכר עמלק.

במבט שטחי, נראה שהמצווה הזו לא כל כך מתאימה לעולם ה'נאור' שאנחנו חיים בו. למה אנחנו צריכים למחות את שמו של עמלק, ולא להשאיר לו כל זכר? ולמה אנחנו צריכים להמשיך להזכיר את המצווה הזו גם היום, כשהאומות כבר התבלבלו ולא ניתן לדעת מי באמת שייך לצאצאי עמלק?

חז"ל מלמדים אותנו את עומק המצווה הזו. ומלמדים אותנו שלמעשה עמלק הוא לא רק עם, אלא הוא שורש הרע מולו עם ישראל נלחם - "רֵאשִׁית גּוֹיִם עֲמָלֵק", לעומת ישראל, שגם הם נקראו ראשית - "קֹדֶשׁ יִשְׂרָאֵל לַה' רֵאשִׁית תְּבוּאָתֹה". המטרה של עמ"י היא להאיר את העולם כולו בטוב, להיות 'אור לגויים', ועמלק הוא השורש של הרוע שמתנגד אלינו (ועל ידי ההתנגדות שלו הטוב גדל, ויש עוד הרבה מה להעמיק בזה).

הרוע של עמלק יכול להתבטא דרך אנשים, כמו העם העמלקי שהיה בתקופת המדבר, במלחמה של שאול נגד עמלק, וגם במגילת אסתר - 'המן האגגי'.

אנחנו ממשיכים לפגוש את הרוע הזה גם בדורנו, אצל הנאצים ימ"ש שרצו להשמיד את כולנו, ממש כמו המן, וגם באויבים שלנו ממש עכשיו, שפוגעים בנו באכזריות נוראה מתוך מטרה להשמיד ולכלות אותנו.

וחז"ל מלמדים אותנו שגם בתוכנו יש מקומות של 'עמלק', של ספק ושל יצר הרע, שאנחנו צריכים להילחם גם בהם, ולא רק בעמלק החיצוני.

כשעמלק בא עלינו מבחוץ, אנחנו מבינים שיש פה משהו כללי שאנחנו צריכים להתמודד מולו כעם. ואפשר לראות שבמהלך ההיסטוריה עמלק תמיד בא "בדרך", במעבר בין תקופה לתקופה. בפעם הראשונה ברפידים - במעבר מגלות מצריים אל החירות, קבלת התורה ובניין המשכן (ולקראת מה שהיה צריך להיות הכניסה לארץ ישראל, לולא חטא המרגלים שעיכב את הכניסה לארץ), בהמשך במלחמת שאול - לקראת תקופת המלוכה ובניין בית ראשון, במגילת אסתר - לקראת בניין הבית השני, ובדורנו - הנאצים שהיו ההמשך הרעיוני של עמלק - לקראת הקמת מדינת ישראל.

וגם עכשיו שהרוע קם ומנסה להילחם בנו, אנחנו מתפללים שנזכה לראות את הטוב הגדול שעוד יגדל מזה, ושנזכה לראות איך אנחנו מתקדמים בדרך, לקראת השלב הבא בגאולה השלמה בעז"ה.

"אַל תִּירָא מִפַּחַד פִּתְאֹם וּמִשֹּׁאַת רְשָׁעִים כִּי תָבֹא"

"עֻצוּ עֵצָה וְתֻפָר דַּבְּרוּ דָבָר וְלֹא יָקוּם כִּי עִמָּנוּ אֵל"

(חלק מהדברים מבוססים על שיעור של הרב שרקי)

אמן ואמן!אם מאושרת

תודה על הדברים המעוררים!

מחזק ממש!מתואמת

אני הסברתי לבן שלי (הקטן, בן שבע) שעמלק זה גם יצר הרע שבלב. דווקא אצל ילדים יותר חשוב להדגיש את זה, נראה לי, במיוחד אצל הבנים - שנהנים מהרעיון להילחם בעמלק הפיזי...

אז למעשה כל אחד מאיתנו יכול להילחם בעמלק, גם אם איננו לוחמים וגם אם לא בטוח ממש מיהו עמלק היום...

הכנה לפוריםבארץ אהבתי

מעתיקה מהמייל של ליאון קנדיל (ממליצה להצטרך לרשימת תפוצה שלה, יש שם תוכן מהמם על עבודת ה' של נשים. מי שמעניין אותה מוזמנת לפנות בפרטי ואשלח לה קישור...).

הדברים שהיא כתבה במייל מבוססים על דיונים שערכנו בנושא בקבוצת הבוגרות של הקורסים שלה. והיא סיכמה את הדברים כל כך טוב שאני פשוט מעתיקה במקום לכתוב בעצמי... (קצת ארוך, אבל בהחלט שווה קריאה בעיני).

פורים ונשים

גילוי אור ה' בעולם ההסתר החומרי

פורים הוא אחד החגים הכי עמוסים מבחינת ההתעסקות החומרית, והרבה ממנה מוטל במיוחד עלינו, הנשים: הכנת תחפושות, משלוחי מנות (כמה? לקנות? להכין? למי נותנים?...) הסעודה, הדאגה לכולם במשך היום ומרוב העיסוק הטכני כמעט לא נשאר לנו זמן לעיסוק הרוחני...

אבל..

אולי זו לא באמת "תקלה" בתכנון של החג?

אולי ככה זה בעצם צריך להיות??

אנחנו יודעות שפורים הוא יום עם מעלה רוחנית גבוהה מאוד, עד שאומרים על יום הכיפורים ש"כפורים"= "כ" פורים - שהוא כמו פורים.

מה הדומה ומה השונה בין שני החגים?

גם בפורים וגם ביום-הכיפורים יש הארה רוחנית גבוהה מאוד שמתבטאת בחיבור ואיחוד בין העולמות התחתונים לעולמות העליונים ובכך מופיעה אחדות א-לקית גבוהה בעולם.

אלא שביום-הכיפורים - העולם החומרי מתעלה ומתרומם אל העולם הרוחני. (בפנימיות מנסחים את זה בניסוח "מלכות עולה לבינה" - המלכות, הספירה התחתונה שמאירה בעולם הזה, החומרי, עולה ומתכללת בספירת הבינה, ספורה עליונה שמעל המידות, שהיא השורש למידות שמתפרטות ממנה)

לעומת זאת בפורים - העולם הרוחני יורד ומתגלה בתוך העולם החומרי (בפנימיות זה מכונה "בינה יורדת למלכות" - ההארה הרוחנית העליונה של ספירת הבינה הגבוהה, יורדת ומתכללת עם ספירת המלכות התחתונה שמאירה בעולם הזה).

לכן ביום-הכיפורים אנחנו מתנהגים כמו מלאכים - לא אוכלים, לא שותים, ונמנעים משאר תענוגות הגוף, לובשים לבן, ומתפללים ועוסקים ברוחניות כל היום, ואילו בפורים אנחנו מתנהגים בדיוק הפוך - מצווה עלינו לאכול, לשתות (ואפילו להשתכר) ולהרבות במתנות חומריות האחד לשני.

במובן הזה - אלו שני החגים הכי יוצאי-דופן בחגי ישראל. בכל שאר החגים - אנו מחלקים את הזמן והעיסוק שלנו בין הצד החומרי והצד הרוחני ("חציו לה' וחציו לכם") - גם עסוקים ברוח: בתפילה ובלימוד תורה, וגם עוסקים בחומר: בסעודות החג, בשמחה בבשר וביין, בבגדים ובתכשיטים, במגדנות ובממתקים.. ואילו בשני החגים האלה אנחנו מתמקדים רק בהיבט אחד: ביום הכיפורים מתעסקים רק בהיבט הרוחני, ואילו פורים מוקדש כולו להיבט הגשמי החומרי.

אם נתבונן לרגע על שני האופנים האלה של הגילוי הא-לקי - ההארה הא-לקית הרוחנית-השמיימית לעומת גילוי ה' כאן, בעולם הזה, החומרי, השפל. איזה מהם משקף את המהות שלנו? את התפקיד שלנו בעולם?

בצורה די מפתיעה - זה לא העולם הרוחני! התורה לא ניתנה למלאכי השרת, ולא בשבילם נברא העולם. העולם הזה נברא כי "רצה הקב"ה לעשות לו דירה בתחתונים" - ועיקר העבודה היא לגלות את הופעת ה' דווקא בעולם החומרי והגשמי, דוקא ע"י בני-אדם קרוצי חומר, דוקא ע"י קיום מצוות מעשיות בפועל באמצעות כלים גשמיים! זה המקום בו הקב"ה רוצה להתגלות, ובמובן הזה - פורים הוא החג בו גילוי ה' דרך העולם החומרי יכול לההיעשות בצורה המלאה ביותר.

ואיך כל זה קשור במיוחד אלינו, כנשים?

נתבונן לרגע על ההתרחשות במגילת אסתר, מגילת ה"הסתר" - המגילה שהכי עוסקת בעולם חומרי, גשמי, ששם ה' נעדר ממנו וכל ההתרחשות בו היא ארצית בלבד (ישנו סיפור על גוי שהגיע לבית-הכנסת בזמן קריאת המגילה ושאל מה קוראים, תירגמו והסבירו לו את כל סיפור המגילה - בסיום הוא שאל: זה באמת סיפור יפה ומרתק, עלילה מעניינת ומסעירה, מתח וסוף טוב - אבל למה אתם קוראים אותה בבית-הכנסת? איזה קשר יש לה בכלל לעולם דתי ורוחני? כולה התרחשות עלילתית של חול?) - היא מגילה שכל הסיפור בה מתרחש בגלות, בזמן שיש ריחוק בין הקב"ה לעם ישראל.

אנחנו יודעות שהקשר בין עם-ישראל לכנסת-ישראל משול לקשר שבין איש ואשה. במובן הזה עלילת המגילה מתרחשת כאשר ישנו פירוד וריחוק בין האיש והאשה - בפנימיות מגדירים את המציאות הזאת של הגלות כ"דורמיתא" - האיש, הזכר, "ישן" כביכול, והאשה, הנקבה, כנסת-ישראל - נשארת לפעול לבד במציאות.

מציאות זו בה האיש ישן והאשה לבדה - מוכרת לנו כבר משלב הרבה הרבה יותר מוקדם בהסטוריה - מסיפור בריאת האשה.

התורה מספרת לנו כיצד ה' הפיל תרדמה על האדם, ובזמן שהוא ישן הוא לוקח את אחת מצלעותיו ובונה ממנה את האשה. רק לאחר סיום בנית האישה, כשהיא כבר שלימה ובמלוא הדרה - הוא מעיר את האדם ומביא אליו את האשה.

בפנימיות מסבירים שבנין הנוקבא, הנקבה, האשה (שמקביל גם לבריאת העולם הזה, הגשמי, וגם ליצירת עם-ישראל) הוא בנין הדרגתי. כשהאשה נבראת מהצלע, היא נבראת כמו תינוקת, קטנה וללא שיעור קומה משל עצמה. היא צריכה לעבור תהליך של התפתחות, גדילה ובנין - עד שתבשיל ותוכל להיפגש עם האיש מתוך שיעור קומה שווה וכך יוכלו לבחור זה בזו ולדבוק האחד בשני מחדש מתוך בחירה ולהופיע שוב בעולם את האחדות הא-לקית השלימה.

בשביל שתהליך בנין הנוקבא יתבצע בשלימות, יש צורך "להרדים" את הזכר - כדי שעם-ישראל יברר ויגלה את הכוחות והרצונות הפנימיים שלו ויופיע אותם בעולם, צריך שההארה הא-לקית תקטן, כי דוקא מתוך ההסתר והריחוק מתגלים הכוחות הפנימיים האמיתיים וכנסת-ישראל מתפתחת, גדלה ומופיעה במלוא הדרה לקראת הגאולה והחיבור המחודש.

זה מה שקורה במגילת אסתר, כשהקב"ה כביכול עוזב את המציאות ו"ישן", וכנסת-ישראל נשארת לבדה "א-לי א-לי למה עזבתני".. - שם מופיעה הבחירה שלה - והיא בוחרת מחדש לדבוק בקב"ה ובתורתו - "הדור קבלוה בימי אחשורוש" - לקבל מחדש את התורה.

הגמרא מספרת לנו כיצד במעמד הר-סיני, כשהקב"ה התגלה על עם-ישראל במלוא אורו - הם "הסתנוורו" מהאור הא-לקי, פרחה נשמתן, והם לא יכלו לבחור מתוך עצמם לקבל את התורה "כפה עליהם הר כגיגית" - האור היה כל-כך חזק והם היו כביכול מוכרחים לקבל את התורה, כמו בחורה שכל כך מסנוורת ומאוהבת בחתן שלה ומבטלת לחלוטין את דעתה מפני דעתו. היא מתחתנת איתו מתוך הסינוור הגדול, ולא מתוך מסקנה של בירור עצמי פנימי שלה.

בימי המגילה, דוקא כשהאור הא-לקי נסתר, בהסתר, בגלות ובחושך, כשהקב"ה כביכול "ישן", עם-ישראל יכול לברר את השייכות שלו לתורה מתוך עצמו, מפנימיותו - "קיימו וקיבלו" - לבחור מחדש בתורה ולקבל אותה עליהם מתוך ברצון והבחירה החופשית שלהם - זהו תהליך "בנין הנוקבא" של כנסת-ישראל - היכולת של העם לברר את כוחות ולבחור מעצמו לפעול ולדבוק מחדש בתורה ובקב"ה.

לא סתם סיפור המגילה פותח את ראשית ימי שיבת ציון ובנין בית-שני. התורה "משה קיבל מסיני" מתגלגלת ומתגלה עכשיו ב"אנשי כנסת הגדולה", חכמי הבית-השני. תקופת בית שני היא תקופה המאופיינת בשקיעת הנבואה ובעליית חכמת התורה שבע"פ שמתפתחת ומתבררת לאורך ימי בית-שני מתוך השילוב של הארת התורה שמופיעה "מלמעלה" ביחד עם העמל והבירור השכלי של התורה "מלמטה" ע"י חכמי-ישראל.

אז מה זה אומר לנו, כנשים בימינו?

הכח הרוחני של גילוי דבר ה' הא-לקי המופיע עלינו בהארה רוחנית שמיימית ע"י התורה - הוא כח לימוד התורה בו הגברים מצווים - לברר ולגלות את ההארה הרוחנית העליונה שמתגלה מעל המציאות וכיצד היא יורדת ומופיעה בתוך המציאות הגשמית.

נשים, לעומת זאת, לא מצוות במצוות לימוד תורה, הגילוי הא-לקי אצלן נובע מתוכן, מתוך ההארה הא-לקית הגנוזה בעמקי העולם-הזה, הגשמי. הן אלה "שעשני כרצונו" שהרצון הא-לקי מתגלה דרך מציאות החיים שלהם, שמוצאות את הקול הא-לקי המסתתר בכל פרט במציאות הגשמית - ושמתוך החיבור לעולם הזה, הגשמי - מתבררת עבודת ה' המיוחדת להן.

ולא סתם השכינה שורה במפגש ובחיבור בין האיש והאשה - בין ההארה הרוחנית העליונה לבין גילוי הא-לקות בתוך העולם הזה - בחיבור העמוק והשלם שבין רוח וחומר, זכר ונקבה, עליונים ותחתונים.

פורים הוא החג של החיבור הזה, של גילוי אור ה' דווקא בתוך ההסתר, במציאות החומרים הנמוכה והטבעית ביותר.

היכולת הזאת לזהות ולראות את "שם ה'" שמסתתר ונעלם במגילה - היא היכולת הנשית. לפעול מתוך ההסתר ולגלות כיצד גם בתוך כל העיסוק החומרי בתחפושות, בבישולים, במשלוחי המנות, בבגדים מלוכלכים בשוקולד וביין שנשפך על הרצפה - דוקא שם ה' מופיע ושם מתחברים עליונים ותחתונים. בשביל זה ה' ברא את העולם - "לעשות לו דירה בתחתונים" ולראות את האור שלו בתוך כל החומריות, הרעש, הבלאגן והליכלוך. זאת עבודתנו כנשים.

אז יהי רצון שנזכה לפורים משמעותי ומאיר - דוקא מתוך היכולת שלנו לגלות שם שמים במקום בו אנחנו נמצאות.

פורים שמח, בשורות טובות וישועות לכל עם-ישראל

קרבן - קרבה ולא הקרבהאם מאושרת

כשמתחילים לעסוק בקרבנות מתאים לקרא מה שכתב הרב קוק בשמונה קבצים (קובץ ג, רו)

אומרים הקרבנות, שבשביל השאיפה האלוקית צריך האדם להיות אזור בגבורה, להיות מוכן ללחום עם עצמו ועם העולם. לאבד צריכים כדי למצא. אמנם מה שמאבדים בשביל השאיפה האלקית אינו איבוד, כי אם מציאה ורוממות. מה שנאבד בעד התשוקה של הדביקות בה’, הרי הוא מתעלה…

זה מתאים גם לנו בהרבה תחומים בחיים,

השקעה בבני הבית אינה איבוד כי אם מציאה רוממות!

מקסים ומחזק!מתואמת
רוצה לשתף בקושי שתמיד יש לי בספר ויקראמתואמת

קשה לי לצערי לקרוא על הקורבנות... בתור צמחונית, עוד יותר קשה לי לקרוא על כל חלקי הקורבנות וכו' (שלא לדבר על תקופות שאני בהיריון ואז זה מעורר בי בחילה של ממש...)

וזה עצוב לי כי זה חלק מהתורה! והרי אנחנו מתפללים לחידוש עבודת הקורבנות!

אז לפעמים "בורחת" לנמשלים של הקורבנות, להקרבה ולקרבת ה' וכל המילים שיוצאות מהשורש הזה, אבל זה חבל...

מה גם שכל פרטי ההלכות האלו מסובכים, אז קשה עוד יותר להתרכז כשקוראים אותם... ואם אתרכז ואתעמק - אז רק אגעל יותר...

אולי למישהי יש איזשהו חיזוק בשבילי בנושא? בכל זאת, חומש כמעט שלם עוד לפנינו, וחבל ששוב אעביר אותו ככה...

האמת שרק השנה יצא לי להתעמק ממשהמקורית

בפרשה, כחלק מהלימוד עם הילדים

וחשבתי לעצמי, איזה עבודה קשה יש לכהן! מדובר בסהכ בכל עם ישראל שבאחם להקריב קורבנות, וזה הרבה

והאם מזבח הנחושת כל הזמן מלוכלך מדם הקורבנות?

ועניין אותי גם מה עומד מאחורי של החלוקה של האיברים בהקרבה?

דווקא לא התייחסתי לצער בעלי חיים, אלא איך הכהן. היה מצליח להתעסק בזה ככ הרבה זמן ולהרגיש קדושה? זה ככ גשמי

נכון, זו באמת השאלה ששאלים כולםמתואמת

איך זה שעבודת הקורבנות הגשמית הזו היא בעצם כל כך רוחנית...

על זה דווקא שמעתי הסבר - שבהקרבת הקורבנות בעצם מקריבים את הנפש הבהמית.

עדיין הייתי מעדיפה לא להתעסק ככה בחלקי איברים...

מזל שנשים לא נכללו בעבודות הכהונההמקורית
נכון...מתואמת
ומזל שאני לא נשואה לכהן, כי אני רואה את בעלי מסוגל לחזור הביתה אחרי יום עבודה בבית המקדש, ולתאר לי בהתלהבות את עבודת הקורבנות היום...
אני מרגישה ככה גם לגבי תאור עבודת כהן גדולקופצת רגע

ביום הכיפורים.

כל הקטע של ערבוב הדם וההתזה שלו... קצת קשה לי להבין 

נכון, גם לי...מתואמת
אני מבינה את הקושי שלך...בארץ אהבתי

האמת שכשאני לומדת את הפסוקים אני משתדלת לא לדמיין את האיברים עצמם, כי גם לי זה קשה.

אבל פעם חשבתי לעצמי שהקב"ה ברא אותנו כך שזה גורם לנו רתיעה וקושי, זו נטיה טבעית ולא משהו שבחרנו בו, ואולי כשזה יקרה באמת הטבע שלנו ישתנה וזה יהיה לנו יותר קל לשאת את זה...

וקצת על העומק של הקרבנות (לא נמשלים ומשחקי מילים, אלא קרבנות ממש), מצרפת משהו שכתבתי פעם, סיכום מדברים שכתב הרב ראובן ששון בספר על בית המקדש, שעזר לי להתחבר יותר לרעיון הקרבנות -

עיקר העבודה במקדש היא עבודת הקרבנות. מה המשמעות של זה? איך זה קשור בכלל לעבודת ה' בדור שלנו?

להשתוקק לאור הגאולה, ולכל הטוב והשלמות שהוא יביא לעולם, זה טבעי יותר. אבל כשחושבים על עבודת הקרבנות שתהיה במקדש, זה מרגיש רחוק יותר, מנותק מעבודת ה' שאנחנו מכירים, אולי אפילו מרתיע.

הרב ראובן ששון מסביר שעל ידי הקרבנות, המנחות, והנסכים, כל הבריאה כולה מתאחדת בדבקות בקב"ה.

היהדות אינה שואפת להתבודדות וניתוק מהעולם, להתעלות רוחנית שלנו כאשר שאר העולם נשאר נמוך ומנותק מהקב"ה.

כאשר אור הגאולה מאיר, והעולם מגיע למעלה עליונה, זה מתבטא לא רק במעלה הרוחנית של עם ישראל. "הלא אור ה' הוא נשמת כל המציאות, וכל העולמות כולם הם כמו גוף שלם שמגלם בקרבו את הנשמה האדירה, את השכינה הקדושה… ואת הכל ממש צריך להעלות".

לכן, כשתגיע הגאולה השלמה, זה יכלול את תיקון העולמות כולם, "לא רק תיקון ישראל וחזרתם בתשובה, ולא רק תיקון האנושות כולה, אלא אפילו תיקון הבהמה. הכל יתעלה, הכל יתוקן, הכל יתאחד".

והעילוי של עולמות החי, הצומח והדומם הוא על ידי הקרבתם לקב"ה במקום הקדוש בעולם, בבית המקדש. החי - בקרבנות, הצומח - במנחות ובנסכים, והדומם - במלח שמקריבים על כל קרבן, ובניסוך המים.

תודה רבה!! באמת מחזק להתקרב לרעיון הקורבנותמתואמת

צריכה עוד להתעמק בזה...

תודה גם על ההזדהות!

משהו מחברה שליאפונה

אולי יעזור לך...

עבודה ה' בימי מקדש היא רובד שונה ואחר ממה שיש ביכולתנו לתפוס כרגע.

היא המשילה את זה (פחות או יותר.. הרעיון) לכלה לפני חתונה שאומרת לחתן שלה: ווי, מבחינתי כל החיים לשבת לצדך ככה על חוף הים ולהביט לעבר השקיעה. בשביל מה להתחתן?!

אולי אפילו קצת מגעיל ומביך אותה לחשוב על חיי אישות כי זה כרוך בגוף, בחשיפה של איברים מוצנעים ויותר מזה, איזורים בגוף שקשורים לצרכים מאד נמוכים.

אז אני לא שם, ועדיין קשה לי להבין איך מתקרבים לה' דרך הקרבת בהמות, אבל אני יודעת שכל עבודת ה' שאני מכירה היא רק פרומו לדבר האמיתי.

אהבתי את הדימויבארץ אהבתי

זה באמת רובד אחר לגמרי של עבודת ה' מכל מה שאנחנו מכירים.

בעולם שלנו קרבנות נשמעים מאוד פרימיטיביים ולא רלוונטיים לעבודה רוחנית.

אבל אם ה' ציווה אותנו ויש לנו חומש שלם על עבודת הקרבנות, אז יש פה משהו אחר ועמוק יותר, שאנחנו עוד נצטרך ללמוד ולחוות כדי להבין.

יש הרבה מקורות שמדברים על זה שבעצם לפני שביטלו את היצר הרע של ע"ז, הנוכחות האלוקית היתה הרבה יותר מוחשית בעולם (אני שמעתי שיעור של הרב ראובן ששון שהסביר את הנקודה הזו לעומק, לא זוכרת בדיוק את המקורות שלו)..

ביטול היצר הרע של ע"ז היה עם הפסקת הנבואה, כי גם הנבואה קשורה להופעה גלויה יותר של נוכחות אלוקית.

ולכן כבר הרבה מאוד שנים אנחנו לא מבינים את המציאות הזו, שמרגישים את הנוכחות האלוקית כמו שהיא היתה אז. כי היצר הזה, או הנוכחות האלוקית הזו, כבר לא מופיעה כמו אז.

אז היתה לי מחשבה, שאולי באותה תקופה אנשים הרגישו ממש מעצמם שצריך לעבוד עבודה רוחנית דווקא על ידי קורבנות.

אמנם הם הרגישו ברמה שזה גם משך אותם לעבודה זרה, וזה לא היה טוב, ולכן היה צריך להפסיק ולעצור את זה. אבל עצם ההרגשה שהיתה להם, נבעה מתוך מציאות של נוכחות אלוקית גבוהה יותר, שאנחנו לא חווים ולכן אין לנו יכולת להבין.

ואולי כדי לחזור למצב המתוקן היה צריך את כל השנים האלו של הגלות והריחוק, שיעזרו לנו להתנתק מהעבודה זרה ולהתרחק לגמרי מהרעיון של קרבנות, כדי שלא נטעה וניפול שוב בע"ז או גם באיסור הבמות שעמ"י נפל בו גם בימי המלכים הצדיקים.

ואז כשבעז"ה נחזור שוב למציאות בה נרגיש את הנוכחות האלוקית בעוצמה גדולה יותר בעולם הזה, אז גם הרצון לעבוד את הקב"ה על ידי הקרבנות יהיה לנו טבעי וברור, כמו שהיה פעם, רק באופן מתוקן ובלי שניפול לעשות את זה בצורה לא נכונה.

ממש ככה. חשבתי על זה גםאפונה

כשקראנו בפרשת תרומה על נדיבות הלב של בני ישראל לתת מהרכוש שלהם לבנות משכן לה', ואי אפשר שלא להבחין כמה זה מזכיר את הלהיטות לתרום זהב ליצירת העגל מעט קודם לכן.

בסופו של דבר המעשים הטובים והרעים נמשכים משורש אחד. זה לא יצר טוב או רע, אלא יצר. מי 'אין לו יצר, אין לו דחף לעשיה. ומי שיש לו יצר, הוא דוחף אותו לעשות מעשים שיקרבו או ירחיקו אותו מהקב"ה.

וכשחז"ל ביטלו את היצר של ע"ז הם בעצם סירסו אותנו גם מהיצר של עבודת ה'...

מעניין מאוד מה שכתבת. אוהבת לקרוא אותך!המקורית
הלוואי תשתפי פה יותר
וואו, באמת דימוי חזק!מתואמת

ממש עוזר לי, תודה! אולי לא ממש יעזור לי בפועל כרגע, אבל לפחות במחשבה...

וגם מה ש @בארץ אהבתי הוסיפה עוזר ומחזק ממש, ומעורר את הציפייה לסיומה של הגלות כבר...

משתפת בתובנה שהבנתי היום על פוריםבארץ אהבתי

שממש מחברת לי הרבה דברים שלמדתי על פורים.

בעצם, הנקודה של פורים שמאחדת הכל היא שפורים הוא החג בו אנחנו מתחברים לנקודה הכי פנימית שלנו, הנשמה שטמונה כל השנה במעמקים, מסתתרת בלבושים של הגוף והמעשים שלנו.

בפורים בעצם מתברר שלא משנה מה המעשים שלנו, לא משנה מה יש או אין לנו על הראש, לא משנה כמה תורה למדנו - כולנו חלק מהעם שהקב"ה בחר להיות לו לעם סגולה, לעם הנצח שבסוף יאיר את העולם כולו באור ה'.

מרדכי ידע שעמ"י יינצל עוד לפני שעמ"י התכנס והתאחד בתפילה ובצום. הוא ידע שלעולם לא תהיה כליה לעם שלנו, גם כשהיינו בתחתית של התחתית. כי המהות הפנימית של עמ"י היא מעבר למעשים שלנו ולבחירות שלנו, יש בנו סגולה שטמונה עמוק בתוכנו והיום היא מאירה ואנחנו חוגגים את זה.

ולכן בפורים אנחנו מתחברים אחד לשני על ידי המשלוחי מנות, כי כולנו אחד, ומחוברים אחד לשני מעצם היותנו.

ולכן עם ישראל גם קיבלו את התורה עליהם בפורים, כי הנשמה שלנו קשורה לתורה בקשר מהותי, רק כשהיא מסתתרת אנחנו לא תמיד רוצים ומקבלים עלינו את התורה, אבל כשהנשמה הפנימית מתגלה ומאירה (והפעם לא מאתערותא דלעילא אלא אעתערותא דלתתא - דווקא דרך ההסתר של פורים, ולא בהתגלות שלא משאירה בחירה), אז עם ישראל רוצה בתורה ומקבל אותה עליו מרצון.

ועל כך גם השמחה בפורים - שזכינו להיוולד יהודים, להיות חלק מעם הנצח שאף אחד לא יכול להשמיד אותו גם כשהוא במצב הכי ירוד, להיות שייכים במהות שלנו לתורה, ומתוך כך גם לבחור בתורה ולשמוח בה ובמצוותיה.

אבל השמחה של פורים היא לא מתוך לימוד, היא לא דרך השכל והדעת, והיא אפילו לא שמחה עם התורה, כמו שאנחנו מכירים בשבועות או בשמחת תורה. השמחה בפורים מתבטאת דרך החיבור בינינו, דרך השמחה בעשייה עצמה, דרך התחפושות שמסתירות את הלבושים החיצוניים שלנו ומאפשרות לגלות שיש משהו עמוק יותר שטמון בנו, וגם דרך השכרות - שמבטלת את הדעת נותנת מקום לנקודה הפנימית הזו להתגלות.

אבל האישה לא זקוקה לשכרות כדי לגלות את הנקודה הפנימית הזו. לאישה יש חיבור גדול יותר לצד הסגולה (לכן היהדות גם עוברת דרכה - היא מעבירה את סגולת ישראל הלאה לדור הבא).

החיבור שלנו לנקודה הפנימית של הנשמה שלנו עוברת דרך העשייה של פורים, בחיבור לפנימיות שלנו, ובחיבור לכל עם ישראל באהבה דרך מצוות החג.

ואולי על פי זה אפשר להבין את 'עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי', כי ההבדל בין מרדכי לא תלוי במעשים שלהם, שבזכותם אנחנו יכולים לכנות אותם 'ארור' או 'ברוך', אלא יש הבדל עמוק ומהותי ביניהם, מרדכי הוא יהודי והמן הוא עמלקי, וזה העומק שצריך לגלות בפורים, את הנקודה הפנימית שלנו כיהודים, שנמצאת מתחת לכל מה שמתגלה בחוץ.

וואו, כמה תובנות עמוקות ומחזקות!מתואמת
זה באמת מחזק בימינו לקרוא את המילים "רווח והצלה יבוא ליהודים ממקום אחר" - ההבנה הזו שבאמת עם ישראל לא ייכחד בשום אופן, לא אז ולא בימינו...
🌷שרשור פעילויות חינמיות לחופש הגדול!!!🌷אין לי הסבר

מחר מסתיימות הקייטנות באופן סופי, וכמובן חלקן כבר הסתיימו בשבוע שעבר, וגם בציבור החרדי כבר סיימו.

לטובת כולנו, שלא נמצאנו את עצמנו עם ילדים מטפסים על הקירות, מוזמנות לשתף בפעילויות מגוונות וחינמיות (או בתשלום סמלי), שיצא לכן להיות בהן בחופש הזה או החופשיים הקודמים🤩

על מנת שיהיה קל למצוא, אני מחלקת את השרשרת לתת-קטגוריות, לפי אזורים בארץ.

בכותרת כתבו את שם הפעילות והמקום (לדוג'- גן סאקר- ירושלים)

בגוף ההודעה כתבו פירוט קצר מה יש באותו המקום. מוזמנות להוסיף שעות פתיחה, גיל מתאים, וטיפים.

אם מדובר בתשלום סמלי, ציינו בבקשה את המחיר.

תודה רבה לכולן,

וקיץ בריא ונעים😊☀️🍉

מוזיאון המשאיות ברמלהשיפור

תצוגה של כלי תחבורה, בעיקר משאיות מקום המדינה עד היום. אפשר גם להיכנס לתוך רוב כלי התחבורה.

💦 ירושלים והסביבהאין לי הסבר

עמק הצבאים-ירושליםאין לי הסבר

הפארק המפורסם שנמצא בלב ירושלים ;)

הצבאים מסתובבים בחופשיות, ואפשר לראות אותם. אפשר לקבל גם משקפות בכניסה.

הכניסה היא ללא תשלום, אך אין שם כמעט חניה.

חיסרון- חם!!

יש לפעמים פעילויות יצירה או הצגות, גם חינמיות. אפשר להתעדכן באתר שלהם...

פארק טדי- מזרקותאוהבת את השבת

ליד ממילא

מרטיב לגמרי, צריך בגדי החלפה

נדלקות כל שעה או שעתיים...

💦בנימין והשומרוןאין לי הסבר

💦מרכז הארץאין לי הסבר

פארק יד לבנים- פתח תקווהאין לי הסבר

פארק עם המון דשא, אגם ברווזים, מגלשות גבוהות ומתקנים, והכי שווה- מזרקות מים!

המזרקות פתוחות כל יום מ8-21.

בתוך הפארק יש גם את גן החי (בתשלום של 30₪ לאדם, מגיל שנתיים)

כדאי להביא מגבות ובגדי ים

פארק יצחק אוחיון בפ"תכורסא ירוקה.

שטח ענקי עם דשא, אגם, מתקנים ומגרשים. נמצא מול בילינסון והקניון הגדול אז הגעה ממש נוחה

גני יהושעכורסא ירוקה.

מעבר לזה שזה שטח דשא ענק יש שם גם מתקני גן שעשועים ענקיים ואומגה קטנה. לא מזמן, אולי עדיין, היתה שם גם תערוכת פסלי חיות מיוחדים בגן הטרופי. בכללי יש שם המון אזורים

ספורטק נס ציונהשיפור

יש שם מתקנים שווים, מזרקות, וגם קצת חיות שאפשר לצפות בהם

פארק ענבה במודיעיןהשקט הזה

פארק גדול, הרבה שבילים שאפשר לרכב על אופניים, יש שירותים ציבוריים בשטח, אגם מלאכותי עם ברווזים, יש מזרקות שפועלות בשעות מסויימות (אפשר להתעדכן באתר של עיריית מודיעין על השעות) עבר לאחרונה שיפוץ, יש חניה וגם מרחק קצר מתחנת הרכבת.

💦הצפון הקרוב (נתניה עד חיפה)אין לי הסבר

חיפה- הרכבלית- רב קו בלבד...אוהבת את השבתאחרונה

יוצאת ממרכזית המפרץ

💦הצפון הרחוק (גליל, גולן...)אין לי הסבר

חניון האקליפטוס (אזור קרית שמונה)ytrewq

כניסה חינם למים קפואים. כדאי להגיע מוקדם כדי לתפוס מקום טוב.

פארק המשפחה בקצריןהשקט הזה

פארק מושקע, כל מיני סגנונות של מתקנים.

יש גם פינת חי בשטח הפארק, אני חושבת שהתחילו לגבות תשלום על פינת החי אבל לא בטוחה.

ואו שרשור מעולה! מגיבה כדי לעקובטארקו

איזה בגד מטשטש הריון התחלתי? דתיהמעיין34

בגדים רחביםשיפור

לדעתימישהי מאיפשהו

חצאית צרה וחולצה קצת רחבה -בלי חיתוך מעל הבטן, אולי עם גומי למטה -לא סגורה אם זה מדגיש את הבטן או לא. באופן כללי חולצה וחצאית הרבה יותר מטשטש משמלה בהריון

אהה באמת? אוקי אז שמלה ירדה מהפרק.תודהמעיין34

תלוי באיזה גזרה..אנונימית בהו"ל

איזה גזרה חשבת?

מה שמטשטש , לא מבינה בזה הכל הולךמעיין34

אז רק שמלה ישרה לדעתיאנונימית בהו"ל

כאילו שאין לה שום חיתוך

טעות האנונימי, סליחהאנונימית בהו"ל

חצאית גינסהרמה

ממש!!!סטודנטית אלופה

אני אחרי לידה עם בטן קטנה וזה ממש מטשטש

תתחבי את החלק הקדמי של החולצה לחצאית זה בכלל מטשטשהרמה

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה

ואי מהמם לא עלה באופציות אפילו. תודהמעיין34

או שמלה רחבה בלי גזרההשקט הזה

או חצאית גזרה גבוהה וחולצה בתוך החצאית

מהניסיון שלי איזה בגדים מטשטשים:כתבתנו

בגדול, כל חיתוך שמונח על הבטן (ולא מעליה),

וגם קצת ניסוי וטעיה של גזרות של חולצות.

חצאיות גיזרה ישרה

חצאית פליסה (קפלים) וחולצה מבד אלגנט בפנים או בחוץ (תלוי בגובה וברוחב)

חולצה בפנים וחגורה

שמלות קומות

שמלות עם תפרים שחותכים את הטופ באזורים הקריטיים או שמלות שהעיצוב עם כאלה רצועות בד מכווץ (מתקשה להגדיר) שתפורים על הטופ. סגנון שיש היום להודולה וגם יש דגמים דומים שאפשר להזמין משיין.

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ תחרה או סרוג עם חורים גדולים שנחתך על הבטן

SHEIN.com is mainly design and produce fashion clothing for women all over the world for about 5 years. Shop for latest women's fashion dresses, tops, bottoms. High Quality with affordable prices.

טופ מקושקש שנחתך על הבטן

טופ גיזרה רחבה עם חצאית ישרה

יש הרבה אפשרויות, הבאתי גם כמה דוגמאות.. בהצלחה

ואי תודה רבה רבה!מעיין34

גם כיווצים יכול לטשטשמקרמה

בסוף זה תלוי גזרה ומבנה גוף

תודה רבה לכולן עזרתן לי מאודמעיין34אחרונה

התייעצות - שמות דומים מדי?*אורחת

נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?

נועה ונעמה כן כי זה נשמע שונה מספיקטארקו

תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...

יש לי בן ובת עם שמות דומיםשיח סוד

(רק אות אחת שונה)

כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי

מכירה אחיות עם השמות האלההשם שלי

(לאחת יש גם עוד שם).

לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.

בעיניי ממש סבירשלומית.

נשמע לי סבבההשקט הזה

נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה

מסכימהאמאשוני

תודה לעונות! אשמח מאוד לשמוע נוספות*אורחת

לדעתי בכלל לא דומה בצלילים, לגמרי הייתי קוראתnik

נראה לי שאני לא הייתי קוראתמכחול

מרגיש לי כן דומה מדי.

אני הייתי מפחדת שבהמשךנירה22

כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.

יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.

אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.

אמא שלי מתבלבלת גם בשמות לא דומיםהמקורית

ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅

חח בולהשקט הזה

עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣

כנל חח..טארקו

אני גם מתבלבלתמתיכון ועד מעון

ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה

גם אנישואלת12אחרונה

לילדים שלי יש שמות שונים, ובכל זאת,מוריה

אני מתבלבלת בניהם. 🫣

(אפילו לא אותה אות מתחילה)

האמת אני מתבלבלת בכולם בלי סוף ולא דומה בכללבאתי מפעם

אני מתבלבלת בשמות והם לא דומים בכללים...

נשמע לי סבירשיפור

הדמיון124816

הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.

יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.

ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.

וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,

ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...

זה תלוי איך קוראיםהשם שלי

נועה במלרע יותר דומה לנעמה.

נועה במלעיל פחות דומה.

אני לא חושבת בכלל שזה דומהאוזן הפיל

ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.

יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע

לי נשמע דומה מדי...גויאבה45

מאנונימי כי אאוטינגאנונימית בהו"ל

לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.

תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי

הייתי קוראתצלולה

יש לי ילדים עם שמות יותר דומים בשמיעה.

לקח זמן עד שמצאתי שמות שאני אוהבת, אז הם באותו סגנון🤭 והמחשבה שלי היא שלכל ילד בפני עצמו מגיע שם שאני אוהבת😍

לדעתי הם לא דומיםסטודנטית אלופה

יש לי חברה שלבנות שלה קוראים כך ואף פעם לא חשבתי על זה, עד השאלה שלך😜

מראה על הטעם בשמות של האמא כנראהים...

לא שומעת שום דימיוןפה לקצת

בכתיבה קצת אבל לא משמעותי

לי לא היה מפריע

כן נשמע קצת דומהAvigailh1

בן 11 חודשים ואוכלפה לקצת

היה על הנקה מלאה

הפסיק לינוק מעצמו ככל שהתבסס על המוצקים

עכשיו יונק רק בלילה (קצת לפני השינה כדי להירדם, ועוד פעם באמצע הלילה)

איך זה הולך עם הארוחות בגיל הזה?

אוכל ארוחה כל 3 שעות?

אני לא יודעת מה לתת לו כל פעם

בבוקר ב6 וחצי-7 אוכל ביסקויט ושותה מים

ב8 וחצי אוכל א.בוקר לחם עם גבינה/חומוס/שמנת/טונה וביצה.

ואז בסביבות 12 שוב ארוחה?

ב4 וחצי בערך אוכל א.מבושלת (בשרי בדכ)

וב7 א.ערב דייסת קוואקר עם פרי

מה אוכלים בין הבוקר לערב?

ועכשיו כשכותבת את זה, זה לא הרבה ההפסקה באוכל בלילה?

אשמח לשמוע את דעתכן ואם יש מה לשנות/להוסיף

אני רגילה לתינוקות עם תמ"ל שצריך לגמול אןתם בגיל שנה פלוס אז לא רגילה לדאוג ככה לאוכל.....

וואי עוקבת.שיח סוד

הייתי מעבירה לו את המבושלת ל12המקורית

וב4 שוב פעם משו

אצלי היה דומהמישהי מאיפשהו

רק שב12 הבאתי את המבושל,

ואז ב4 אפשר איזה פרי,

ובערב שוב ארוחת ערב בסגנון של הבוקר.

והנקה לפני השינה ולפעמים בלילה אם התעורר.

לגבי הלילה, לפי מה שזכור לי עד גיל שנה חשוב תמ"ל או הנקה, אז כל עוד יונק לפני השינה וגם בלילה לפי דרישה נשמע לי מספיק אבל אני לא מומחית.. בגדול אין סיבה שיאכל עוד בלילה

זו לא צריכה להיות ארוחה כל שלוש שעותהשקט הזה

אבל נראה לי צריך 3 ארוחות גדולות ועוד שתיים ביניים

אז נגיד

כשקם אוכל משהו קטן

8:30 א. בוקר

12:00 בערך א. צהריים

אזור 3 נגיד א. ביניים (פרי/ כריך קטן)

ואזור 6 א. ערב.

כמובן תתאימי ללוז הכללי של כל המשפחה..

נשמע לי לוח ארוחות מעולהיראת גאולה

ב12 באמת ארוחה או ארוחה קטנה.

במעונות בד"כ ב12 זו ארוחת צהריים מבושלת, וב3-4 פרי ופרוסה. אבל אני משערת שלך נוח יותר לבשל אח''כ אז אפשר להחליף ביניהן ולתת לו ב12 פרי ופרוסה.

את לא רוצה לתת לו הנקה ב6 וחצי - 7 ?

(גם כי מבחינתי ביסקוויט זה סתם ממתק לא בריא, וגם כי נראה לי שצריך קצת יותר, ובד"כ בבוקר ההנקה נחמדה)

תודה לכן על התגובות!פה לקצת

בדכ ב12 הארוחה עוד לא מבושלת....

עכשיו באמת מביאה ב12 שוב לחם אבל זה לא יותר מידי?

הוא אוכל פרוסה+ בארוחה (רק את הרך)

אז התלבטתי אם פעמיים ביום לחם זה הרבה.

ופרי לבד זה מספיק?

בעצם הכוונה לפירות טחונים? זה מספיק רק פירות בלי תוספת כלשהיא?

@יראת גאולה באמת קצת מציק לי הביסקויט בבוקר כי הוא קטנציק אבל אין לי רעיון מה להביא לו.

הוא רואה את אחים שלו יושבים לשתות ולאכול משהו ודורש גם אז הנקה לא תספק אותו, הוא רוצה לשבת איתם ומנסה לקחת להם את מה שאוכלים.

יש לך רעיון אחר בריא יותר שאפשר להביא לו לנשנש?

אגס חתוך? אפרסק?יראת גאולה

פרי זו ארוחת ביניים שלמה.

אפשר לחם פעמיים ביום, נשמע לי בסדר גמור. הוא אוכל עוד 3 ארוחות בלי לחם.

לפירות טחונים אפשר להוסיף כדי שתהיה ארוחה מלאה - טחינה או חמאת שקדים, או אבוקדו, וקוואקר (אפשר גם חתיכות לחם או ביסקוויט. חבל לדחוף פחות בריא אם אפשר שבולת שועל)

מפחדת להביא לו ככה, הוא לא קטן?פה לקצת

הוא גם בלי שיניים

ואפשר להביא לו פרוסה שיחזיק ביד ויאכל או שזה לא הגיל?

עכשיו חותכת לו לחתיכות קטנות

אפשר לתת לו פרוסה בידיראת גאולה

אצלי אכלו הכל בלי שיניים (יצאו השיניים בגיל שנה).

אני חותכת את הסנדויץ ל4, ונותנת לו כל פעם רבע ביד.

תפוחים אני לא מביאה כי זה באמת מלחיץ אותי. אבל פירות רכים אין בעיה. אגס אני הכי אוהבת לתת, חתוך לרבעים בלי גרעינים כמובן. אפשר בננה לא מדי רכה לחתוך למקלות, ענבים חתוכים לרבעים, קיווי, חתיכות שזיף...

אפשר גם בתוך נגיסון.

את כל אלו אני נותנת לפני גיל שנה.

הבן שלי בן שנה ואוכל ממש הכל, לא טוחנת כלוםהשקט הזהאחרונה

והשיניים הראשונות יצאו לא ממש לא מזמן.

רצועות של ירקותיעל מהדרום

הוא לא אוכלפה לקצת

אבל אנסה שוב

הןא אמור להצליח לאכול גמבה גם בלי שיניים?

מלפפון קצת מסכים ללעוס אבל לא ממש אוכל, יותר מוציא

חשבתי שאת מחפשת בעיקר בשביל נשנושיעל מהדרום

לק"י

אצלי הוא נוגס ומוציא.

אבך מלפפון בלי קליפה יותר בולע.

מספיק להביא לו נשנוש כארוחה?פה לקצת

אני באמת לא כל כך מבינה לגמרי מה אתן מתכוונות

רצועות ירקות יכולות להספיק כאחת הארוחות? לזה את מתכוונת?

אהה. נראה לי שפחותיעל מהדרום

לק"י

בעיקר להתנסות ותעסוקה.

כן אפשר לתת מידי פעם שיתנסה.

הבן שלי גם אוכל לבד פירות קיץ רכים כמו נקטרינה. אני מקלפת לו חלק, שיוכל להחזיק איפה שהקליפה שלא יחליק לו, והוא יכול לאכול ככה פרי שלם.

בננה- אני חותכת חתיכה, ונותנת לו ישר ממנה עם כפית. בת השש גם מאכילה אותו ככה.

לפעמים אני שמה בתוך כלי את הבננה, ושופכת חמאת בוטנים/ טחינה/ שקדיה, ומאכילה אותו עם כפית.

אהה עכשיו אני מבינהפה לקצת

התכוונת לתת לו בבוקר במקום ביסקויט?

לא חשבתי על האופציה, מעניין אם יזרום אחרי שהתרגל

רצועות של ירקות אפויים זאת ארוחה מעולהשיפור

תפו"א, גזר, בטטה קישוא

לא חשבתי על זה, תודה! נשמע מעולהפה לקצת

פריכיות אורז יותר בריא מביסקוויטשמש בשמיים

הבן שלי עוד לא בן שמונה חודשים והוא אוכל פריכיות ממש יפה (יכול לגמור חצי פריכית, בלי שיניים בכלל, רק במציצות ולעיסה עם החניכיים)

נראה לי שבטרם אומרים מגיל שנתייםאורוש3

יכול לחנוק חלילה. אבל תבדקו אותי. מזמן לא הייתי על זה.

אכן. הבת שלי בת 9 חודשים כמעט נחנקההמקורית

מפריכית

לא ידעתי שאסור

ב"ה הצלחנו להוציא לה את החלק שנתקע אבל זה ממש מסוכן

תחלקי את זה לארוחות עיקריות וארוחות בנייםמקרמה

השעות שלך בסדר

רק החלוקה לעיקרית וביניים קצת לשנות

6 וחצי שבע- ביניים

יכול להיות הנקה/בסקוויט/ וכו

8 וחצי- ארוחת בוקר עיקרית

(חביתה/פנקייק/לחם/פשטידת ירק)

(נשנושי פירות)

12-13 ארוחה צהרים עיקרית עם חלבון/פחמימה/ירק

אחהצ- נשנושי פירות/רבע סנדוויץ

18-19 ארוחת ערב עיקרית

והדלמת הנקה לפיי שינה

מקפיצה לישמעונה

אני מכירה שאצל תינוקות מנת פירות היא ממש ארוחהיעל מהדרום

לק"י

או שזה מתאים יותר לתינוקות שמקבלים השלמות של שאר הרכיבים התזונתיים מהנקה/ תמ"ל?

הבן שלי בן תשעה חודשים, עוד יונק/ מקבל תמ"ל כמה פעמים ביום, וחלק מהארוחות שלו זה מרק ירקות/ בננה/ פירות אחרים (לפעמים בתוספת טחינה/ חמאת בוטנים/ שקדיה).

אני רואה שכמה כתבו פה להקדים את הצהרייםפה לקצת

אנסה להתארגן על זה מראש, נראה אם אצליח שיהיה משהו מבושל עד 12

תשאירי לו מנה מיום קודםיעל מהדרום

רעיון מעולה!שיפור

מוסיפה כמה דברים ממש חשובים לדעתיצמאה

הוא בלי מטרנה?

1. מקווה שאת נותנת לו מספיק לשתות

תכיני אולי קצת תה פושר ותעקבי ששותה הרבה

1. כדאי להוסיף ארוחה עם כפית שקדיה או כפית טחינה זה נותן הרבה וויטמינים לתינוק לבריאות ולגדילה.

2. תכיני לו דייסה ופירות זה טעים מאןד וממש בריא ומשביע - אצלי לפעמים פעמיים ביום אוכל את זה אם אין עדיין מבושל

דייסת קווקאר מכינים ממש בקלות בקערה עם מים רותחים

ואז אני חותכת בננה אגס ותפוח מקולף וטוחנת

ופה מוסיפה כפית שקדיה

וזה ארוחה מזינה ובריאה.

ואם אין לי זמן אני לוקחת גרבר מוסיפהלו כפית שקדיה ונותנת לאכול בכפית זה גם ממש בריא

לנשנוש ממליצהעל פרכית אורז יותר מבסקוויט

זה יותר נמס בפה ויותר בריא. .

אצלי אוכל המון אביטח ומלון לבד ממש אוהב למצוץ.

1. במבושל זה יכול להיות אצלו גם 3 ימים אותו דבר לא אוכל ממש בתפריט המשפחתי ככה שאפשר לתת לו לא באותו הזמן של כולם. אני שומרת מהמרק עוף בשבילו כמה ימים ירקות וקסןקוס.

2. וגם גילתי שפשטידות זה אוכל מצוין לגיל הזה אני מכינה בשבילו ירקות מגורדים קצת קמח ביצים ומלח משהו כזה. ויוצא רך

תודה!פה לקצת

שותה המון מים

וכאמור, כל יום אוכל דייסת קוואקר עם פירות

תודה!

אנסה פשטידות, אולי גם הילדים האחרים יזרמו על זה

עגלה נוחה במדרגות- יש חיה כזו?nik

אשמח לשמוע מבעלות ניסיון..

יש לי ספורטליין סיילו בת 6.5, אבל בשניים הקודמים לא היו מדרגות בבית..

עכשיו המדרגות הן על בסיס יומיומי, והאמת שלי קצת קשה לסחוב אותה במדרגות.

יש עגלות טובות יותר? מה אני מחפשת?

גוגל מציע לי בוגבו פוקס 5, שיש לה איזה פיצ'ר מיוחד למדרגות, אבל היא יקרה ברמות..

קיצור אשמח להמלצות🙏

היירק לרגע 1

את צריכה לחפש עגלה יציבה קלה עם גלגלים אחוריים גדולים ושאין לה קיפול מטריה

לגבי מדרגות,כנה שנטעה

מהניסיון שלי צריך גלגלים אחוריים גדולים וזה מקל מאוד. ותהיה קלה כמה שאפשר. ולגבי הבוגבו פוקס - היתה לי והיא כבדה מאווווד. נכון, הגלגלים שלה ענקיים, אבל הכובד בעיניי לא שווה את זה.

טוב לדעת! כי היתה לי איזושהי מחשבה כן להשקיע🫣nik

עונה לשתיכן- ספורטליין נחשבת עם גלגלים גדולים?nik

לא מכירה אבל לא צריכים גלגלים מאוד גדוליםרק לרגע 1

הברייטקס מהדגמים הישנים מעולה במדרגות.

למרות שיש לה הרב חסרונות אחרים אבל אל יד צורך ממד יום יומי במדרגות אז זה טוב

מוסיפה שלא משנ איזו עגלה מדובר על טיולוןרק לרגע 1

כשהילד קשור האמבטיה בשום אופן לא

אז אם מדובר בתינוק קטן חשוב טיולון שמתאים מגיל 0

אז מה עושים בתקופת האמבטיה?nik

מעבירים למנשא?

בגדול כל החברות אומרות שגם טיולון אסוררק לרגע 1

להוריד במדרגות אבל אמבטיה זה ממש סכנה

אם באמת יד צורל גדול יום יום במדרגות אז הפתרון הוא טיולון מגיל 0

מה מהכנה שנטעה

מה הכוונה אסור להוריד במדרגות? מאיזה בחינה ואיך אמורים להוריד?

מדרגות יכולות להרוס את העגלההשם שלי

ויכול להיות שאם עגלה נהרסת עם שימוש במדרגות, לא יתנו אחריות.

אין לי בעיה גם עם אמבטיה במדרגותהשם שלי

עולים ויורדים לאט ובזהירות.

לי יש את הספורטליין xl , אני חושבת שהגלגלים שלההשקט הזה

יותר גדולים מהסיילו הרגילה.

יחסית סבבה לי איתה במדרגות (אני עולה איתה קומה וחצי כזה) אבל בסוף זה עדיין עגלה ומדרגות😅

הסיילו הרגיל מותר טוב מהאקסל מצד גלגליםהלוואייי

האקסל יותר כבדה והדלגלים יותר מסיביים

פחות להיט במרגות

ממליצה גם על בייבי בוס

דווקא הגלגלים הגדוליםהשקט הזה

עולים את המדרגות יותר טוב בעיני וההבדל במשקל הוא לא דרמטי

באמצע זה טוב.. ממש גדול זה כבד.קטן לא נחהלוואייי

לי יש רוברסטו של מונה והיא סבבה במדרגות

אז נשמע שהעגלה שיש לי תהיה מספיק טובהnik

תודה!

כן אה..מדרגות ועגלה זה לא שילוב מוצלח ככה או ככה🫣nik

תודה!

במדרגות יש שתי בעיותהשם שלי

גם הכובד של לסחוב את העגלה במדרגות (בעיקר בעלייה).

וגם עד כמה עגלה עולה יורדת חלק, בלי להיתקע.

לבעיה הראשונה עדיף עגלה כמה שיותר קלה.

לבעיה השנייה עדיף עגלה עם גלגלים גדולים שנוחים יותר במדרגות, ולא נתקעים.

אבל גלגלים גדולים מכבידים על העגלה.

לי יש ספורט ליין סיילו xl, ואני מסתדרת איתה במדרגות.

בטיולון של צ'יקו לייטוואי פחות נח במדרגות.

את מתכוונת להוריד במדרגות או חהוריד מדרגה מדרגה?בוקר אור

זה מאוד קשה לעשות את זה באופן יומיומי, בטח אחרי הלידה

הייתי מעדיפה טיולון קליל שמתאים לגיל הזה, ואם צריך אמבטיה אז רק בבית

אם מדוברעל פעם בשבוע שבועיים אז כל עגלהלא כבדה מידי יכולה להתאים לדעתי, לנו יש ספורטליין כמו שלכם, גם באותו גיל😁

היא נחשבת יחסית קלה אבל גם זה כמעט 10 קילו בלי תינוק..

מדייקת שאני מתכוונת להרים את העגלה, לא להעלות אותה מדרגה מדרגה

מדרגה מדרגהnik

בכניסה לבית יש לנו בערך 20 מדרגות, שיהיו בלתי נמנעות בהתחשב בזה שאני אאסוף מהגן..

וטיולון בגיל הזה בחורף, לא קר?

ואיך תעלי?בוקר אור

לא התנסיתי בטיולון בחורף אבל אם מלבישים טוב נראה לי ממש סבבה

גם מדרגה מדרגה😅nik

בגלל זה בעיקר מחפשת משהו נוח

מה עם דונה?רק לרגע 1

אופציה שנשקלת ברצינותnik

החסרון הרציני הוא שאי אפשר להשאיר בה הרבה זמן.

ממש לא נוחה במדרגות. יותר גרועה מכל העגלותיראת גאולה

אלא אם כן התכוונת להרים מהידית כמו סלקל, שזה ממש כבד.

טוב שאת אומרת😱nik

לדעתי דוקא מאוד נוח במדרגותרק לרגע 1

הדונה בהשוואה לעגלה רגילה?יראת גאולהאחרונה

אולי אנחנו לא מדברות על אותה דונה?

כי אני אפילו לא מצליחה לדמיין איך זה נוח לעומת עגלה. כשאני הולכת למקום עם מדרגות, אני משאירה את הדונה ברכב, מעדיפה להוציא עגלה לפתוח לקפל מאשר להסתבך עם הדונה במדרגות.

גם לנו יש מדרגות בכניסה לבית~מרמלדה

ואני בחודשים הראשונים משתמשת בגלל זה במנשא.

זה ממש נח, וגם כיף ומחמם בחורף.

גיליתי שיש סלקל של ספורטליין שאפשר להשכיב!nik

ואז זה גם פחות משקל, גם על אותו עקרון של דונה וגם פחות כסף, שזה הכי חשוב😉

תודה לכן על העצות והתובנות🩷

האם ואיפה יש חוף לנשים/למשפחות באיזור חוץ פלמחים?קמה ש.

בס"ד

ואגב מה זה אומר חוף משפחות מבחינת צניעות וכו'?

ממש בורה בנושאים האלה... תודה!

אין באמת דבר כזה חוף משפחותהריון ולידה

יש חוף נפרד

ויש חוף מעורב

ויש חוף מעורב שבאים לשם הרבה דתיים אז האוירה יותר נעימה מבחינת לבוש. אי אפשר לדעת באמת מי יגיע. עניין של מזל.

את פלמחים פחות מכירה אז לא יודעת איך זה שם

תודה על ההסבר!קמה ש.

שיכולות לעבור פתאום בנות בבגדי ים לא צנועיםניק חדש2

מה שכן בבין הזמנים מאד נוח ללכת לחוף משפחות (אגב לרוב מדובר בחוף לא מוכרז) כי רוב המשפחות דתיות/חרדיות.

אני לוקחת איתי את הילדים בד"כ בתקופה הזו.

או לחוף באשקלון ממש מבודד.

איזה חוף באשקלון?שמשית123

אני לא חושבת שיש לו שםניק חדש2

אנחנו מגיעים מהכניסה הראשונה אחרי שפונים שמאלה מכביש 35.

וממשיכים לאורך בן גוריון עד הסוף.

יש שם חניה מאד גדולה.

זה צמוד מימין לחוף הנפרד.

בדכ חוף משפחותהשקט הזה

זה פשוט חוף לא מוכרז וללא שירותי הצלה.

אפשר בכיף ללכת, רק כדאי מאד מאד להשאר בחוף ולא להכנס למים.

בכל חוף מוכרז יהיו בנות עם ביקיניאמאשוניאחרונה

לנו למשל לא מפריע שיש כמה בנות כאלו.

מוצאים פינה לעצמנו בהרכב משפחתי.

אבל למי שמפריע אז לא קיים דבר כזה.

פעם במעיינות ובכינרת היה יותר טוב.

אגב גם בנפרד הרבה פעמים יש בגדי ים כאלו..

אם יש בנים מתבגרים הייתי נמנעת מהבילוי הזה וזהו.

אם מעניין אותך אז יש בריכות עם שעות מעורבות עם לבוש נסבל.

פעם היינו בקיבוץ עין צורים לקראת שבת וממש נהנינו להיכנס לבריכה כל המשפחה.

בא לי להניח תסכול(מצב כלכלי, זוגיות ועגלה לתינוק)אני נשארת אני..

המצב הכלכלי שלנו לא משהו

לא חדש ..ככה זה.. אין כרגע איך לשנות המון..אנחנו מחושבים לא מוציאים סתם..אבל אני עובדת חלקי כי זה מה יש..גם אין לי תואר..

ובעלי עובד את המקסימום האפשרי.

מה הבעיה

ש..אני משתדלת לחסוך! אבל כל הזמן יש משהו אחר שמסבך

וגם עם הזמן נהיה לי ממש מאתגר

כי כשאני צריכה לקנות משהו אני כן אוהבת שיראה טוב ויהיה גם במצב טוב ושימושי למה שצריכה..

ובגלל החוסר תקציב לרוב קונה ביד שניה

וזה מצוין כי לרוב מוצאת דברים טובים ובמחיר טוב

אבל זה מייגע

נגיד לפני שנה קניתי עגלה יד שניה בזול. מכרתי את הישנה שלי שהיתה בה תקלה.. וככה יצא עסקה משתלמת.

כן התבאסתי על הכתמים בטיולון. קניתי ריפודית.. ואמרתי טוב העיקר שיש לי עגלה טובב ונוחה לצרכים לשי ..ואחרי שנה היא פתאם לא מתקפלת..וזה מעצבן!!!

אני בהריון חדש

נו אין לי כח

מה עכשיו

לעכשיו י ש לי טיולון קליל לתינוק

אבל לאחרי הלידה אין לי

ודוקא אהבתי את הסוג הזה של העגלה

אני לא זורמת עם כל סוג

וגם לי בא עגלה שתהיה לי נוחה לשימוש..חושב לי גם שתהיה קלה וגם יציבה ונוסעת כיף וגם קיפול קל

אין הרבה כאלה

ולחפש במחיר רצפה במצב טוב ומקום נגיש

זה סיוטטט

גרים בחור

אוף

ומה הקטע הזוגי

שבעלי לא מעורב בכל זה הוא איש פשוט כהז ולא מזיז לו חפצים ובטח לא עגלות

הוא לא יבין תמיד מה הצורך

הוא לא אכפת לו מה ואיהז מצב או כתמים

ולא מבין מה העלות של כל מוצר והוא קיבל ממני את הרושם שאפשר להשיג הכל בכלום כסף..וזה לא נכון..רק לפעמים

ומותר לומר

כן בא לי ללכת לחנות לבחור איזה דגם ואיזה צבע שבא לי ופשוט לקנות בלי להסתבך

גם מרגישה בזבזנית-מולו.אפילו שהוא תומך בי ..כי הוא לא מבין שלמצוא עגלה עד 400 ש''ח במצב מעולה זה נדיר

גם מרגישה תסכול מלחפש משהו לא אפשרי..

בסוף איכשהו אחרי שעותתת של חפירות אני מוצאת

אבל הנה הפעם הוכיח את עצמו כלא מוצלח כי מה אחרי שנה לא להתקפל..הבנתי שזה בעיה ידועה בדגם הזה ולא ידעתי

וגם מתביישת שבא לי שתראה טוב . ואפילו בא לי לומר-שונאת עגלות שחורות. ומתפשרת קבוע כי זה מה יש

אבל בא לי לשמוח..

ולא לחפש שעות לסנג'ר את בעלי לנסוע להביא רחוק .ולהתפשר..

ואם כבר..תמליצו לי על

עגלה קלה משולבת אמבטיה. ממש לא אוהבת כבדות!רצוי עד 8 קילו..גג 9 וזה יחסית כבד..יש לנו עליות במקום מגורים..

אבל עם גלגלים שיכולים לנסוע לא רק באספלט ..אלא יציבה ונוסעת סביר גם בדרך עפר פשוטה .לא צריכה עגלת שטח.. רק לא גלגלים קטנטנים

אה ושתתקפל בקלות חובה

ותתפללו שאמצא מציאה טובה

יש לי עוד מלא זמן.. כן? אבל זה מעסיק אותי

חיבוק גדול!באתי מפעם

ממש מבינה.

זה צורך מאוד נשי, לגיטימי ובריא.

אל תרגישי לא בני עם הצורך הזה, מה שלא תקין זה המצב הכלכלי, לא הרצון שלך לאהוב את העגלה.

כדאי לשתף את בעלך בצורך, כמה זה חשוב לך, גם אם בסוף תהיה עגלה שחורה לפחות תהיו בהבנה הדדית, זה המון. שה' ישלח לכם שפעעע❤️

יש לך תכנון כלכלי לעתיד?אמאשוני

כי לנבור במציאות של יד 2 זה גם הרבה השקעה במצטבר, וגם בסוף יש לך תחושה של חנק כלכלי.

אגב אנחנו גם קונים יד 2 מציאות וזה כיך ממש, אבל כשעושים את זה כשיש יכולת כלכלית, זה שונה ממש.

אני חושבת שהרבה זוגות דתיים מתחילים מלמטה ועולים עם הזמן (אבל אז גם המשפחה גדולה יותר)

כדאי לחשוב קדימה ואז לזכור שכרגע המציאות היא זמנית ואז זה פחות מבאס.

אנחנו מכרנו ספורטליין מצויינת ב1000 שח עם טיולון מהניילונים ושילדה ואמבטיה במצב ממש טוב.

לדעתי שווה לחפש בתקציב הזה ולא לכוון רק ל400 שח שזה ממש נדיר או חדש לגמרי.

אנחנו לא זוג צעיר בכלל..עם כמה וכמה ילדיםאני נשארת אני..

אין פה עניין של תכנון כלכלי כרגע.. אין יותר אופציה מצד המציאות לעבוד יותר..לא לי..ולא לו.. בהמשך מאמינה ומקווה שיפתח יותר אופציות..הוא מרוויח בסדר. אני לא בנויה לעבוד מלא עם כל הילדים ולידות וכו.. כשהשלב יהיה מאחורי יהיה קצת יותר אומר.. ומקווה גם שעסק שמתכננת להקים יצליח

אבל

זה פחות השאלה

כי תכלס

יש את הכאן ועכישו

והנה ..1000 שח מבחינתי זה המון

אין מצב שאוציא על עגלה

לא בכיוון בכלל

אולי יש לי עגלה וטיולון של ספורטליין למסירההרמה

בעודכחודש

ספורטליין אפורה

מאוד נהנתי איתה במצב ממש ממש בסדר

תעדכני אם זו עגלה שתהיה לך טוב

שגם סליו לדעתי

נשמע לא פשוטיעל מהדרום

לק"י

משהו פרקטי- אפשר לשים תינוק קטן גם בטיולון קליל. יש מזרונים לטיולונים.

אלא אם כן, את בונה על להשכיב לישון באמבטיה.

מסכימה, גם אני עשיתי כך, מבחירה לגמרימתואמת

דווקא עריסה הכי קל להשיג, כי יש גמ"חים להשאלה, ואז לא צריך להשתמש בעגלה בשביל שינה (אם כי גם זה בסדר, לפחות מדי פעם, בעיניי).

@אני נשארת אני.. היקרה, רק רוצה לומר לך על הפן הזוגי -

שחשוב מאוד שתרגישי שאתם שניכם יחד בזה. אז מה אם בעלך אדם פשוט יותר ופחות אכפת לו היופי של דברים. הבסיס הוא שהוא לפחות ידע כמה מאמצים נדרשים בחיפוש אחר דברים ביד שנייה, וגם מה המחירים של הדברים האלה בחנויות.

תגידי לו, "בעלי היקר, אתה מוכן לעזור לי לחפש דגם של עגלה שיהיה מתאים לכל הצרכים שלנו? נסתכל באתרים של חנויות, רק כדי לקבל רושם ראשוני, ואז תעזור לי לחפש במקומות של יד שנייה עגלה כזו במצב טוב."

ככה בתור התחלה תכניסי אותו לעניינים, והוא לא ימשיך ב"ריחוף" שלו...

בהצלחה, יקרה❤️ שה' ייתן לכם שפע!

(אגב, לפני כמה שנים אנחנו מסרנו עגלת אמבטיה במצב טוב מאוד - רק הסל למטה היה כבר קרוע. זה היה כשהחלטתי שיותר נוח לי להתנהל עם טיולון מגיל לידה. אז כן, לפעמים יש גם מציאות כאלה...)

יש טיולונים מגיל לידהממשיכה לחלוםאחרונה

זה טיולונים שנשכבים שכיבה מלאה.

שוב אני ותהיות על מעבר דירהחמדמדה

מחר בעז"ה עוברים סופית (ישלנו מפתח כבר שבועיים אז אנחנו כבר ניקינו והעברנו ממש כמעט הכל נשאר רק הרהיטים של הסוף מיטות כזה למחר)

ואני ככ חוששת…

קודם כל זה לצאת מיחידה של ההורים לבית

מה שאומר שאין 'סופר של אמא ואבא' ואין בייביסיטר יחסית זמין ואין את אימא בקומה מתחתייייי

אבל גם על הבית- ברוך ה' ברוך ה' עוברים לבית גדול

איך אסתדר עם לנקות אותו?

ואיך עם הסדר אצליח להרגיל את הילדות להחזיר למקום ושתהיה צורה של בית?

ומתי יהיה שם הריח שלנו? כי בינתיים היום סידרתי את המטבח שם והגעיל אותי לגעת בדברים (הבאתי מנקה היא עשתה את המטבח והחלונות ואני ניקיתי מקלחות ושטפנו, ועדיין לא מרגיש לי 'שלי')

אני מאוד נקייה

ואם יש דברים שלא יירדו?

ואיך נסתדר עם לדאוג להכל הכל הכל?

ההורים ברוך ה' קרוב אנחנו רק עוברים לבניין ליד חח אבל אני באמת דיי משותקת מפחד…

וואי נראה לי די מהר לא תצליחי להביןפרח חדש

איך הסתדרת אחרת 🤣

אין כמו בית שלך, גדול ומרווח

תסדרי אותו איך שנוח לך.

תשמחי על כל השנים שככה התפנקת.. לא מובן מאליו בכלל

עכשיו זה החיים האמיתיים 😉

נשמע לי שגם לא הכל יפול עליך בבום

כי את עדיין קרובה להורים

אז לאט לאט תתרגלי והכל יהיה בסדר

בהצלחה ובשעה טובה

אם זה ירגיע אותךהמקורית

אז גם כשעברתי משכירות לבית שלי, שהכל בו (כמעט) היה לפי הטעם שלי ולבחירתי,- עלו בי תחושות דומות

ובאמת בימים הראשונים בחדר השינה החדש הרגשתי לא בנח. לא הרגיש לי "שלי".

ובחודש הראשון במטבח היה לי מוזר

והבית היה לי יותר גדול, והכניסה לא מוכרת..

ככה זה, אנחנו לא אוהבים שינויים גם אם הם משמחים ולבחירתנו

יהיה בסדר♥️ לאט לאט

אופ אני מקווהחמדמדה

כי כזה יש נטייה לתת לדברים להישאר כמו שהם (נגיד מרגיש לי ש'הכי נקי' שהבית יהיה זה כשניקיתי או כשהוא היה ריק…

ואז מלחיץ אותי שלא אגיע ללנקות עוד דברים שמציקים לי

אגב אני קוראת אותך וזה מזכיר לי שנכנסתי לבית שליפרח חדש

היינו כמה חודשים אחרי חתונה וכבר בתחילת הריון

והכל הגעיל אותי כל כך

אפילו שהבית היה נקי וגם יחסית חדש כמעט לא משומש

והייתי בוכה כמו ילדה קטנה איך הבית לא יפה ולא נקי ועם ריח ולא הבנתי איך אני עכשיו אמורה לשמוח ולהנות מזה

כולם התלהבו מהבית החדש ורק אני לא

מפה לשם אנחנו פה כבר 15 שנה

עשינו שיפוצים באמצע אבל אוהבת את הבית שלי 😄

כן מאמינה שזה יעבור ליחמדמדה

פשוט ההרגשה של הידיות של הארונות נגיד😖😖

וניקיתי!!!

עם ספוג פלא

עם סבון

עם גל אורנים

פשוט בררררר

אני מרגישה ככה עד עכשיו😅המקורית

אבל לא בגלל שהזנחתי דברים, זה בגלל שבית עם פחות חפצים באמת נראה יותר נקי.

והכי הרבה תביאי שוב מנקה.

יווו לא טוב😂😂😂חמדמדה

צריך מנקה גרמנייה שכל פיפס מפריע לה

כמוני🤣

ואו ממש מבינהAvigailh1אחרונה

הבית שעברנו אליו לפני 8 שנים בשכירות ,לא הצלחתי לישון בצורה נורמלית וחלקה למשך חודש... היה מרגיש לי זר ולא יכולתי להירדם ...

ברוך השם זה עבר לאט לאט והרגיש בית שלנו למרות שזה שכירות.

אנחנו גם לקראת מעבר בחודש הבא בעה לבית משלנו וגם לי עולות כל המחשבות האלה

אבל יודעת שבהתחלה זה מרגיש מוזר ואחר

אבל בני הבית הם אלה שמפיחים חיות ורוח בבית ,החפצים ,הרהיטים ,המשחקים ..יעברו שבתות וחגים שלכם יחד ותרגישו איך הכל מסתדר ומרגיש בית

בהצלחה🫶

אולי יעניין אותך