לדעתי לא - אתה אוהב אותם כי הם המשפחה שלך, וברור שהם לא מושלמים*.
וסתם ככה בעולם, הרבה פעמים אנחנו מעדיפים דבר שמוכר וידוע לנו, על כל הדברים הדפוקים שיש בו, על פני משהו חדש ובלתי מוכר. (נגיד זכור לי ימים של מבחנים במתמטיקה, שבהם כל אחת העדיפה להשתמש בדגם שהיא מכירה, אפילו על פני שימוש בדגם מתקדם ומשוכלל יותר).
אתה כאילו מציב כאן משוואה -
אם אני אוהב את עצמי, מעריך את עצמי ללא תנאי = אין בי חסרונות, אני מושלם.
וזה פשוט משוואה שגויה, לדעתי.
אין אדם שאין לו חסרונות. אין אדם מושלם.
ובכלל, מושלמות יוצרת אצלי סוג של אנטגוניזם. קודם כל, כי אין דבר כזה מושלם. דבר שני, כתבתי על זה פעם (ואוכל לקשר לשם אם תרצה) - אני לא הייתי מוכנה לשחק כדורסל מול לברון ג'יימס. אני לא בליגה שלו, אין לי מה לחפש שם. אני מחפשת לשחק עם מישהו בליגה שלי, מישהו שלפעמים אני אנצח ולפעמים אפסיד. אחרת אין בזה טעם, לדעתי. אם מישהו משווק את עצמו כלברון ג'יימס ומתייחס אלי כאל ליגה ת' בארץ - זה לא קשר שארצה להיות בו.
אני אוהבת אנשים לא כי הם מושלמים. אני אוהבת אנשים בגלל מי שהם. לפעמים דווקא החסרון שלהם הוא מה שמוצא חן בעיני, ומשלים איזושהי נקודה אצלי, כך שבממוצע שלנו נוצר משהו סביר.
זה שאני עפה על עצמי - מכירה ביתרונות שלי - מגיע מתוך מקום שבו אני מודעת גם לחסרונות שלי. הכרה בערך עצמי לא אומר שאני גאוותנית.
האם רוב העולם מאוהב בעצמו ולא רואה בעצמו חסרונות? אני שולחת אותך לבצע סקר מהיר: תשאל כל אדם בסביבתך אם הוא אוהב את עצמו כמו שהוא עכשיו, או חושב שהוא יאהב יותר את עצמו כשהוא X ק"ג פחות (וזה יכול להיות גם 2 ק"ג...)
בהשערה שלי, רוב האנשים היו מסכימים לזה שהם היו מעדיפים להיות 2 ק"ג פחות, על כל המשתמע מכך (מספיק כח רצון\חוסר תיאבון לאכול שטויות), אבל ליישם את זה בפועל זה לא קל. אם חוסר שביעות רצון מהמשקל אמורה למנוע זוגיות, כי אני לא מרוצה מאיך שאני - אני חושבת שהרבה אנשים לא היו נשואים בכלל...
לפעמים החסרונות שאני רואה אצל אחרים, הם השתקפויות של החסרונות שלי. ויותר מזה: יש זמנים בחיים שבהם אני ביקורתית כלפי עצמי, מדגישה דווקא את החסרונות. במצבים אחרים, כשטוב לי וסבבה, אז גם הרבה יותר קל לעגל פינות ביחס שלי לעצמי. ואני חושבת שזה גם ככה בקשר זוגי. כשאנחנו בתודעה של אהבה - "על כל פשעים תכסה אהבה" - וכשאנחנו בתודעה ההפוכה, הכל חסרון. כשאכפת לי ממישהו, אני רוצה לעגל פינות בשבילו. אני רוצה להקל עליו. אני רוצה לעזור לו לשאת את הנטל. אני רוצה לפנק אותו. אני רוצה שיהיה לו טוב.
ואני רוצה גם שישאף להיות אדם טוב יותר, שלא ישאר מקובע בככה אני, אלו היתרונות והחסרונות שלי, אלא מישהו שעובד על עצמו, צעד אחר צעד, ואני אנסה לעודד ולסייע לו בדרך הזו. וכמובן, כל זה נכון גם הפוך. לדעתי, צריך לשתחרר מהמקום האגוצנטרי - שבו אני במרכז הקשר, ולשים את הקשר עצמו במרכז - כך שני הצדדים מצהירים שהם רוצים לעשות צעדים לכיוון האחר.
אני חושבת שקריטי להכיר בחסרונות של מי שאתה יוצא איתה, וקריטי שהיא תכיר בחסרונותיך.