אני פשוט מתעב את העם הזהכְּקֶדֶם

כל פעם שאני נוסע דרך הכפרים המסריחים שלהם הכל מלא זבל הם גם גונבים לנו תאדמה וגם מטנפים ומשקרים לכל העולם שזה שלהם

יש עם יותר בזוי מהם? סעמק

אבל יש מהם כאלה נחמדיםכְּקֶדֶם
כמו ההוא ממקדונלדס שהציל אותי ואמר שלא כשר 
הזבל לא קשור לרמה המוסרית לדעתי. סיבוב במאה שעריםדי שרוט
יגלה לך גם כמויות של זבל ולמרות זאת, אני מת על מאה שערים.
מפתאום אין מה להשוותכְּקֶדֶם

ערבושים חיים בזבל ונושמים זבל הם כל היום שורפים צמיגים וחיים בביוב . לחרדים אלף אלפי הבדלות יש 101 סיבות למה הם מזניחים את הניקיון, הם עסןקים בתורה ובחסד

במה ערבים עסוקים חוץ מלגנוב לשקר ולרצוח?? השוואה ממש לא במקום

חחח סנגוריה משעשעתפתית שלג
זה רבי לוי יצחק מברדיצ'ב על סטרואידיםפשוט אני..

ריבונו של עולם,

תראה איזה עם גדול וקדוש יש לך!

כל כך עסוקים בלימוד תורתך ובגמילות חסדים, עד שאין להם זמן לפתוח את המכסה של הפח ברחוב ולכן הם פשוט זורקים את השקית על הריצפה.

אחחח ריבונו של עולם, תראה לי עוד עם אחד, עם אחד! שמרוב חשש מפני ביטול תורה ומעשים בטלים, לא מתמהמה אפילו ברמזור אדום, אנשים שמסכנים את חייהם ממש ובמסירות נפש עצומה חוצים את הכביש ומקווים שהנהג מספיק ערני.

אוי אוי אוי, טאטע, איפה עוד ישנם בחורים טובים וצעירים, עלמי חמודות אחד אחד, שלמרות שהם יכולים להילחם באויבים ולצאת לעזרת ישראל מיד צר, הם לא מוכנים אפילו לרגע אחד לסגור את הגמרא ולצאת לבאקום! אחחח איזו נחת רוח.

(לא כולל בתקופת בחירות לעיריית בית שמש, אז דווקא זו מצווה גדולה לסגור את הגמרא כי לעזור לעסקונה זה יותר חשוב מגיוס לצה"ל).

אם רבי לוי היה חיי היוםכְּקֶדֶם

הוא לא היה צריך לקחת סטרואידים כדי לדון לכף זכות. רק צריך לפתוח תעיניים 

לדון לכף זכות שבגלל לימוד תורה זורקים זבל לריצפה?פשוט אני..

בעייני זה לא לימוד לכף זכות אלא חילול שם ה'.

אם מישהו זורק זבל על הריצפה, אני אעדיף לדעת שזה היה כי הוא מיהר למשחק כדורגל מאשר בגלל שהוא היה עסוק בתורה.

מי שהתורה שלו מובילה אותו להתנהגות כזאת, אולי עדיף שיתרכז בלשחק כדורגל.

לא לוקח תשטויות שלכם ברצינות מהסיבה הפשוטהכְּקֶדֶם

שיש לכם חסד מעוות. כשדיברתי על ערבים הזדעקתם להגן על כבודם אבל שמדובר בחרדים אפשר כבר להפיל עליהם את כל הרפש

איפה הגנתי עליהם?פשוט אני..
היית פעם בערב הסעודית? הערבים פה באמת זהחסדי הים
ככה.
לדעתי זה קשור גם לרמה הכלכלית של החברהאני:))))

בחברה שהרמה הכלכלית שם יותר גבוהה תהיה יותר מודעות לאסטטיקה וגם יש להם יותר אמצעים להשקיע בזה.

ככה זה נראה בשטח לפחות.

נכון. כדברי ה'מורה נבוכים' א, לא:חסדי הים

עד שאתה תראה אנשי הכפר כפי מה שהם ממעוט רחיצת ראשם וגופם, והעדר ההנאות וצוק הפרנסה, ימאסו המדינות ולא יהנו בהנאותם, ויבחרו הענינים הרעים המורגלים, על הענינים הטובים שאינם מורגלים, ולא תנוח דעתם לשכינת ההיכלות, ולא ללבישת המשי, ולא להתעדן במרחץ ובשמנים ובסמנין, כן יתחדש לאדם בדעות אשר הורגל בהם וגדל עליהם, מן האהבה והשמירה להם ולהתרחק מזולתם.

מעניין תודה!אני:))))
יותר עניין של מנטליותאחו

שמשפיע גם על הכסף.

תשווה למשל שפרעם וסאג'ור, שפרעם היא פשוט מזבלה, לעומת זאת סאג'ור נראית הרבה יותר נעימה ובטוחה

כל שכן מקומות כמו גוש חלב

מי ששונא את המדינה, מתבכיין שאכלו לו שתו לו, מעדיף סחר בסמים על פני עבודה הוגנת, מקבל מה שמקבל

הם *לא עם*!! אל תנציח את העיוות הזה, וחבל לך לקללנפש חיה.
-בגוי נבל אכעיסםכְּקֶדֶם
מה לעשות שזה מכעיס
מתגברים. ולא מקללים. אע"פ שזה מובן לחלוטיןנפש חיה.
חוזרת שנית

*אין דבר כזה עם פלסטיני

ואם יש - תכתוב מי היה ראש הממשלה הראשון, מי היה הנשיא הראשון

לא היה

כי אין*

יש הרבה עמים בלי ראש ממשלה ונשיאפשוט אני..

אבל יש להם היסטוריה משותפת, אבות משותפים, תרבות משותפת וכו'.

באפריקה ובמזרח הרחוק יש מאות עמים שחיים בתוך מדינות אחרות, לפעמים אין להם בכלל שאיפות להקים מדינה ולפעמים יש להם שאיפות כאלה מה שגורם לסכסוכים עקובים מדם.

אגב, גם לאמריקאים אין היסטוריה ארוכה במיוחד (לא רק ביחס ליהודים אלא גם ביחס לבריטים או גרמנים למשל), יש מישהו שחושב שהם לא עם?

בגלל אנשים כמוך השקר שלהם תופס רגלייםכְּקֶדֶם
אני לא נכנסת לתירוץ הזהנפש חיה.

חבל על הזמן

וכל ניסיון לטהר את השרץ והנרטיב העקום שהתפתח בזכות אנשים יפי נפש (מצד מאד מסויים במפה)  בקנ טעמים

לא מוריד ממנו את מעמדו.

"דע מה שתשיב"פשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב באדר ב׳ תשפ"ד 14:16

אם לדעתך לא מגיעה להם מדינה כי הם לא עם, אז הנה תראי - תוך 3 משפטים הראיתי לך שהם כן עם, ובמקום להתמודד עם זה ענית שחבל על הזמן.

אם למשל זה לא היה דיון עם אדם כמוני אלא עם אדם שחושב שכן מגיעה להם מדינה - זה היה הרגע שבו הוא היה מנצח בנוקאאוט.

הבעיה עם הטיעון של "הם לא עם" היא כפולה:

1. גם "לא עמים" מקבלים מדינות לפעמים. תבדקי כמה מדינות שונות יש לעם הגרמני, למשל. הרי אין באמת עם אוסטרי, האוסטרים הם גרמנים לכל דבר ועניין.

2. עם זה דבר נזיל. גם אם תוכיחי שלפני 150 שנים לא היה עם פלשטיני, שהרי באמת לא היה כזה, זה לא מוכיח כלום על היום. האמירה כאילו כדי להיות עם אתה חייב שתהיה לך היסטוריה בת אלפי שנים היא בוודאי לא נכונה, עמים קמו ועמים נפלו לכל אורך ההיסטוריה.

הסיבה לכך שלערבים לא מגיעה מדינה לא קשורה לכך שהם לא עם, וגם אם יבוא לכאן העם הסעודי או האמריקאי אנחנו לא ניתן להם מדינה.

הסיבה הבסיסית לכך שהם לא זכאים לקבל כאן מדינה, היא ש.. אין להם קשר היסטורי למקום הזה.

אנחנו הקמנו כאן ממלכה לתפארת, ממלכה שנכבשה ובניה ובנותיה נרצחו, נהרגו והוגלו.

עתה הגענו הביתה לארץ שלנו, ארץ שהייתה שוממה, אף עם לא השקיע באדמה הזאת ולא ייחס לה חשיבות, מעבר להיותה נתיב מעבר בין אפריקה לאסיה.

התקופה שבה אנשים מגיעים לאדמה לא להם וכובשים אותה בכוח הזרוע חלפה מן העולם. כשהאמריקאים שחטו אינדיאנים בשביל להשתלט על אמריקה הצפונית, זה עוד היה נחשב לדבר נורמלי. אבל היום אזרחי ארצות הברית מודים שהם פעלו בצורה ברברית והם נותנים הרבה כבוד לאינדיאנים (עד כדי כך שהם אפילו כבר לא קוראים להם כך...).

יתרה מכך, בכל פעם שהערבים היו יכולים להקים כאן מדינה בעזרת דיפלומטיה (כמו בהחלטת כ"ט בנובמבר), הם העדיפו לרצוח יהודים. 

בכל פעם שהם קיבלו כסף בשביל להקים מדינה, הם השתמשו בו בשביל לרצוח יהודים.

בכל פעם שהם קיבלו אדמה בשביל שתהיה להם יום אחד מדינה, הם השתמשו בה בשביל לרצוח יהודים.

הם רצחו יהודים בשיטתיות, עודדו זאת, בנו כיכרות על שם טרוריסטים, ונתנו תגמול נאה לכל ערבי שרצח יהודים.

עם או לא עם, לתת להם מדינה זה כמו לחתום על הסכם שלום עם היטלר.

לצ'מברלין זה פחות הצליח, למה שאנחנו נעשה את הטעות הזו שוב?

כמה הערותבינייש פתוח

לאוסטריה יש שפה משלה, ששונה במעט מהגרמנית של גרמניה.

האמריקאים לא שחטו אינדיאנים אלא גירשו אותם, ורובם מתו ממחלות.

לגבי הסכם שלום עם היטלר, אני חושב שיותר כדאי להשוות להסכם אוסלו שנכשל, כשאש"ף תכנן אותו מלכתחילה והתנהל לאורך כל הדרך לנצל את ההסכם על מנת להיות בעמדה טובה יותר לעשות פיגועים.

כמה תשובותפשוט אני..
א. זה לא אומר שהם לא אותו עם. גם לאמריקאים ממקומות שונים באמריקה יש מבטא שונה, גם לאנגלים ממקומות שונים באנגליה יש מבטא שונה (קל וחומר בריטים שיש להם מבטא אחר, אבל זו לא חכמה כי בריטים זה לא עם).

ב. האמריקאים הרגו הרבה מאוד אינדיאנים בכוח הזרוע.

ג. אתה חושב שהיטלר לא תכנן מלכתחילה לשקר למערב? שהוא היה אדם מתון וטוב לב ויום אחד התהפך?

לגבי גבינייש פתוח
הרבה יותר קל להשוות בין הרשות הפלסטינית שלפני 30 שנה להיום, לעומת השוואה בינם להיטלר (למרות הדמיון הרב והגרסה הערבית של מיין קמף בעזה)
אבל את רמאותו של היטלר כל העולם מכירפשוט אני..
לגבי האינדיאניםפונקציה
זה לא הויכוח, אבל נוח מאוד לכל מיני פרוגרסיביים בעולם לשכוח כמה האינדיאנים היו אכזריים וברברים, זה לא שהמתיישבים לא התעללו בהם, אבל האינדיאנים התנהגו גרוע לא פחות (ואפילו יותר).

כל הזמן הפרוגרסיבים מאשימים את המערב ושופטים את הקולוניאליסט הלבן מאמצע האלף הקודם והלאה בכלים ובחשיבה של המאה ה21

מה רע בקרבנות אדם? למה לשלול?פשוט אני..
אין שפה כזאת "אוסטרית"אחו

אוסטרים מדברים גרמנית עם מבטא טיפה שונה ויש להם כמה מילים שונות

זה פחות מההבדל בין אנגלית של ניו יורק לבין אנגלית של טקסס

זאת לעומת ניבים בתוך גרמניה כמו סוואבית / Plattdeutsch למיניהם שזה באמת משהו אחר

צריך לזכור שגרמניה של ימינו היא לא מדינה אוניטרית אלא פדרציה של הנסיכויות ההיסטוריות

היסטורית אוסטריה הייתה במשך כמעט 1000 שנה חלק מהאימפריה הרומית הקדושה, בהתחלה בתור חלק מדוכסות בוואריה ואחר־כך דוכסות עצמאית, בהמשך אחרי התפרקות האימפריה הייתה גם הקונפדרציה בקיצור זה לא "עם אחר" או משהו כזה אלא יותר כמו חלוקות פוליטיות אזוריות

האמריקאים בהחלט שחטו אינדיאנים ע"ע wounded knee ועוד יש לי הרבה חומר בנושא אם אתה מעוניין

כמו שפונקציה כבר הבהירהבינייש פתוח

הכל עניין של פוזיציה. אם האינדיאנים היו חזקים יותר הם היו עושים אותו דבר לאמריקאים.

בתחילת הדרך שהיו מעט אנגלים בארצות הברית של היום היו כמה מקרים בהם האוכלוסייה המקומית פלשה להם למושבות וביצעה בהם טבח שמאוד דומה ל7 באוקטובר.

אין הכי נמיאחו
נכוןפתית שלג

לפעמים נוח יותר להשתמש בסיסמאות פופולריות שבפועל לא יכולות להיות טיעון.

וההיבט הבטחוני-הסטורי צודק מאוד, ומספיק למציאות שלנו.

אבל גם לו יצויר שהם היו עם של עדינים ביישנים וגומלי חסדים, או שהם יחליטו מעכשיו שהם כאלה,

ולו יצויר שבין שבעת העממים היה עם פלסטיני, שמנסה לחזור לארץ שלו,

עדיין הם לא זכאים למדינה בארץ ישראל מצד זה ש"בראשית ברא א-להים את השמים ואת הארץ"

"כָּל הָאָרֶץ שֶׁל הַקָּבָּ"ה הִיא, הוּא בְרָאָהּ וּנְתָנָהּ לַאֲשֶׁר יָשַׁר בְּעֵינָיו, בִּרְצוֹנוֹ נְתָנָהּ לָהֶם, וּבִרְצוֹנוֹ נְטָלָהּ מֵהֶם וּנְתָנָהּ לָנוּ"

בכוונה נמנעתי מטיעון דתיפשוט אני..

כי הוא לא ישכנע איש אחד בעולם מלבד אלה שכבר משוכנעים.

אגב,

דווקא המקורות שהבאת אומרים את ההפך ממה שרצית לטעון: אם הארץ לא שלנו אלא שלו, מניין לך שהוא החליט להביאה לנו? אולי עכשיו חטאנו והגיע זמננו לעזוב?

מצוות יישוב ארץ ישראל,פתית שלג

או לסוברים אחרת, בגאולה השלימה באתערותא דלעילא.

המצווה חלה עליך בלבדפשוט אני..
ולא אמורה לגרום לאף עם אחר לוותר לך על הארץ...

להם אין מצווה לתת לך

גם עצם הדיון הדתי נוגע אלי בלבד,פתית שלג

ובחסדי ה' זומנו לנו גם סיבות אחרות...

הטיעון הדתי פועל פעולה מספיק חשובה עלינו, שמחזקת לנו את צדקת הדרך.

שאלת 'אולי עכשיו חטאנו והגיע זמננו לעזוב?', על זה תשובתי, שמצוות יישוב ארץ ישראל (לא נעזבה ביד זולתנו מן האומות או לשממה) מוכיחה שרצון הבורא שלא נעזוב את הארץ.

היא הייתה קיימת גם כשיצאנו לגלותפשוט אני..
א. אין הכי נמי, זה בא להצדיק את הישיבה של העם בארץפתית שלג

אגב, כמעט מעולם זה לא היה טיעון חזק מספיק בשביל למנוע מלחמה בפועל..

ב. עפ"י הגישה השניה- "דְּאָמַר רַב יְהוּדָה: כׇּל הָעוֹלֶה מִבָּבֶל לְאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל עוֹבֵר בַּעֲשֵׂה, שֶׁנֶּאֱמַר: ״בָּבֶלָה יוּבָאוּ וְשָׁמָּה יִהְיוּ״"

טכנית לא עניתי כי לא היה לי הרבה זמן וסבלנותנפש חיה.
ערבים אינם עם?בינייש פתוח
אז מה הם, הולוגרמות?
היא התכוונה שפלסטינים זה לא עםכְּקֶדֶם
כמו שאתה לא בהכרח התכוונת לפלסטיניםבינייש פתוח

אני מניח שאתה שונא את ערביי מצרים סוריה ולבנון.

רק איחוד האמירויות גינו את מתקפת הפתע באופן תקיף וקראו לשחרור מיידי של כל החטופים 

שונא את כל מי ששונא את ישראלכְּקֶדֶם
שזה 80% מהעולם בערך
במה האמירה שלך שונה מדברי הנאצים?מאותרת

@נפש חיה.

אולי הם לא היו עם, אבל עכשיו הם כן. לעצום עיניים ולהגיד שהם לא ישנה את זה...

שהיא לא רוצה לשרוף את כולםבינייש פתוח
אולי בזה שהנאציםכְּקֶדֶם

תיעבו עם חף מפשע

ואני מתעב עם שקרן וגנב שמעודד רצח

יחי ההבדל הקטן

לדעתם, הם לא היו חפים מפשעמאותרת

והיה להם תורות מסודררת על זה, והוכחות מדעיות לכך.

יש כאן עניין של נרטיב ותפיסת עולם.

ישראל, כמדינה, נתפסה בשקרים מסוימים. האם אנחנו עם שקרן?

ישראל, כמדינה, גירשה ערבים רבים, וכן השתלטה בכוח על אדמות שבהסכם החלוקה יועדו למדינה הערבית (=גנבה מהערבים). האם אנחנו גנבים?

גם בינינו, היהודים, לא קשה למצוא אנשים שקוראים "מוות לערבים". האם אנחנו מעודדים רצח?

תגידי את אפויה??????מה נסגר איתךכְּקֶדֶם

"היה להם תורות והוכחות מדעיות לזה" של מה ??? שאנחנו רוצחים? לא עשינו לנאצים כלום . הם קינאנו בנו כי היינו חכמים ועשירים.

באיזה שקרים נתפסנו?

ומה את משווה בדיוק את זזה לשקר הפלסטיני

כאילו הארץ הזאת שלהם וירושלים שלהם לא היו פה כמעט תושבים עד המאה 19

אנחנו כאן בגלל חוקות הגוים של הזכם החלוקה או בגלל שהשם נתן לנו את הארץ הזאת??? התגובה שלך מזעזעת

בטוחה שיצא לך לשמועמאותרת

על תורת הגזע.

לא אמרתי שעשינו משהו לנאצים, אלא שלנאצים היתה תפיסת עולם שראתה את היהודים כנחותים, כמסריחים, כמפיצי מחלות ועוד ועוד (ולא היה אכפת להם אם אתה עשיר או עני, טיפש או חכם).

זכור לי המקרה שבו ישראל דיברה על חטופה, עובדת זרה, שנחטפה בהיריון מתקדם ובטח ילדה בשבי, כולל מכתב רשמי ששלחה שרה נתניהו בנושא. בדיעבד התברר שהיא בכלל לא היתה בהיריון.

נכון שלא היו פה הרבה תושבים עד אמצע המאה ה-19, שאז היו גלי הגירה - אבל גם אז היו פה הרבה יותר ערבים מיהודיםף וכך היה עד קום המדינה.

אתה טוען טענה דתית - ה' נתן לי את הארץ, ולכן היא שלי.

הבעיה היא שהם טוענים אותם דבר, רק בשם הדת שלהם.

האם בשם הדת שלך מותר לך לכנות אותם בתארים, אבל לאחרים אסור לכנות אותך, כי אנטישמיות?

ושוב בנוגע לכל הטענות שהעליתכְּקֶדֶם

התורה של הנאצים בנויה על שקר, וכן הנרטיב הערבי וגם הדת שלהם . יחי ההבדל הלא כל כך קטן

אני לא  מבין למה אני אמור לעשות חישובים כאלה בעוד שהאמת בצד שלי

ותחסכי ממני את התגובה הבאה שלך שגם הם חושבים ככה 

זה שיח של עיוורים שיותר מתאים לפטפורמות חילוניות, מאד מופתע שרואה כאן תגובות כשלך באתר שנחשב דתי

זה לא לגמרי נכוןמאותרת

לנאצים היה על מה להתבסס. כאשר אין שום יסוד לטענה, אף אחד לא היה מאמין אם הכל היה מצוץ מהאצבע. יש קומה של אמת, שעליה בנו קומה של שקר.

כנ"ל גם בנרטיב הערבי. לא הכל שקר. 

אמת זה מושג מורכב. גם אני משוכנעת בצדקת דרכינו, בבחירה האלוקית וכו'. אבל אני לא מזלזלת לשנייה בערבים. בעיני, התפיסה שלך היא חלק מהקונספציה. כשאתה מזלזל בהם ככה, אתה לא מבין מה הם בונים נגדך.

להגיד, אני צודק וכל השאר מטומטמים (או לא אפויים) - זה להתחמק מהבעיה.

דווקא כאדם דתי, אני למדתי מרבותיי להאמין בפלורליזם דתי. אתה כנראה למדת דברים אחרים. אבל זה לא אומר שהטענות שלי אינן דתיות..

יש לי הערה בשבילךבינייש פתוח
התבלבלת ביום. אחד באפריל זה מחר
זה קצת מתעתע לומר "השתלטה בכוח על אדמותדי שרוט

שבהסכם החלוקה יועדה למדינה הערבית".

זה נשמע כאילו היהודים לא כיבדו הסכם חלוקה שהיה מוסכם על כולם ותפסו בכוח שטח לא שלהם.

מבחינה כרונולוגית, המבצעים "יפתח" לכיבוש הגליל המזרחי ועמק החולה, "בן-עמי" כיבוש הגליל המערבי, "חמץ" לכיבוש יפו ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע אכן היו מבצעים לכיבוש מקומות שיועדו למדינה הערבית בהסכם החלוקה אבל המבצעים נעשו *אחרי* הדחיה הגורפת של הליגה הערבית את תוכנית החלוקה ופתיחה במלחמה. צריך להיות מדוייקים בהשתלשלות המאורעות.

ישראל, עד כמה שידוע לי אינה "משקרת". יש לפעמים מיסאינפורמציה שנובעת מבלבול בגלל הבלאגן כמו הסיפור עם ההיריון. החשש היה אמיתי ובמערכת הביטחון "העריכו בזהירות" שיש חטופה בהיריון אבל לא הודיעו על זה שום דבר עד שהדבר יתברר אבל שרה נתניהו (שהיא לא מהווה גורם רישמי למרות שהיא אישתו של כמו לא כל פייק ניוז של יאיר נתניהו מהווה גורם רישמי כי הוא הבן של) הידהדה אירוע שהיה לגביו רק חשש כעובדה. לישראל יש מנגנון רחב של פיקוח על מידע שהיא מוציאה. המקסימום שישראל עושה זה מדיניות של עמימות לגבי אטום והפצצות בסוריה.

לעומת זאת, הרשות הפלסטינית והחמאס והגיהאד משקרים שקרים של ממש כמו השיגור הכושל של הגיהאד שנפל על בית חולים בעזה שהרג 500 איש. עד היום הם מפיצים לעולם שצהל הפציץ את בית החולים על יושביו. אלה הבדלים מהותיים בין "השקרים".

מסכימה איתךמאותרת

נכוןשב-1948 היו לערבים תוכניות אחרות. ושגם במהלך 19 השנים הם לא הקימו מדינה בחלקים שנותרו להם. 

אבל עדיין הם גדלים, ומגדלים את ילדיהם, תחת המנטרה של לקחו לי, גנבו לי וכו'. וצריך להבין שיש בזה מידה מסוימת של אמת - היה להם סבא שגר במקום מסוים, וכיום הם מנועים מלהתגורר שם. נכון שבשאר העולם פליטים (מבחירה או מגירוש) השתקעו במקומות חדשים, ורק הפלסטינים ממשיכים להעביר את הפליטות, הלאה. וזה יושב על גרעין של אמת.

קל למצוא ברשת רשימות כאלה, שאני לא רוצה לקרוא את הפרטים שלהם, ואני חושבת שהם טועים בחלק מהדברים - אבל באחרים יש אמת. לא הכל לגמרי שקר. מובאים שם לדוגמה נציגים ישראלים רשמיים שפרסמו עזתים מביימים דברים, כאשר מדובר בסרטוני תמיכה מבוימים ממדינות ערביות אחרות.

אבל ברור שאני מאמינה שבאופן עקרוני ישראל לא מנסה לשקר, ושברגע שהתגלו הדברים הפוסט הוסר. אבל אולי כן יש פעמים שמשיקולים כאלה ואחרים ישראל לא אומרת אמת, או אומרת דברים מסוימים בשביל לוחמה פסיכולוגית. לעומתם, לגופים הפלסטיניים יש מטרה של להשיג את תמיכת העולם, והם דואגים לייצר את מצג המסכנות שלהם.

הטענה של הפותח היתה שהם משקרים שהאדמה שלהם. למה תושב עזה, לדוגמה, משקר כשהוא אומר שזו אדמתו?

אף אחד לא מתכחש לעובדה שערבים חיודי שרוט
במקומות שישראל הקימה אחר כך מדינה. הימין גם אוהב תמיד לנפנף ב"שייח מוניס" התל אביבית למנטרה של "די לכיבוש" שמגיע משם. הפליטות של 48 היא לא גרעין של אמת. היא אמת נקודה ואף אחד לא מתכחש לזה. השאלה היא לא האם הייתה פליטות, אלא על פתחו של מי מונח האשם בהיווצרות הפליטות ולדעתי האשם מונח לפתחו הבלעדי של העולם הערבי בסירוב המתמיד שלו לחיים משותפים.

עברתי על חלק מהדברים בלינק. אלה דברים נדושים שנדונו כבר. זה פשוט הכחשת מאורעות בדיוק כמו הכחשת שואה. לכמעט כל דבר שהיא הביאה שם יש היום הוכחות מצולמות. המאמר שלה הוא מה 15 בנובמבר, מאוד צמוד לתחילת המלחמה. היום, חצי שנה אחרי, 99% ממה שישראל טענה שקרה ב 7.10 אכן קרה עם הוכחות. אבל העובדות אף פעם לא בלבלו מתנגדים כאלה ואחרים. יש הטוענים שכדור הארץ הוא שטוח. זה אותו אופן. המוח האנושי לא צריך עובדות כדי להיאחז באמונה כזו או אחרת ולא משנה כמה היא מופרכת האמונה שלו. אותו דבר עם הפלסטינאים, עם דתות, עם פרוגרסיבים, עם כל אמונה לא מבוססת אחרת.

לגבי הפותח, אני חושב שפשוט מדובר על דיבור ברמת האמונה לא ברמת זה שלא באמת חיו ערבים בעזה לפני 1948.

לקרא קצת היסטוריה ואז תראי את ההבדלים ה"קטנים"נפש חיה.
אני ממש לא נכנסת לשאלה הזונפש חיה.
הייתי מציעה לקרא קצת היסטוריה כדי לבסס את הידע על המהות שלנו לפני ששואלים שאלת תם כזאת 
אני אומרת את זה דווקא מתוך לימוד ההיסטוריה,מאותרת

ובמיוחד ההיסטוריה העכשווית.

מה שהיה נכון ב-1948, כבר לא נכון היום. (הכותרת של ההודעה הקודמת שלי לא כוונה אלייך, רק התוכן).

ההיסטוריה של עם ישראל מתחילה הרבה לפני 48נפש חיה.

ההיסטוריה העכשווית

מתבססת על טעויות קשות שנגרמו ע"י ההנהגה דאז

אמת, אבל זה לא משנה את ההווה.מאותרת

יש פה דורות של ערבים שגדלו מתוך תפיסת עולם ושייכות למדינה פלסטינית - שיש לה נשיא, ראש ממשלה, שרים, 'כנסת', שפה, דגל, המנון, כוחות בטחון וכו'. נכון שזה לא 100%, לא חברים באו"ם, אבל עדיין - לא ישראל אחראית לפנות להם את הזבל. מי כן?

תחשבי אפילו רק מאוסלו והלאה. ילד צעיר שהיה אז, הוא כבר כנראה אב לילדים בעצמו, וזו המציאות שהם מכירים.

ואם אני מחנך את הילדים שליבינייש פתוח
שהבית שלך הוא בעצם הבית שלי, את תפני את הבית שלך עבור הילדים שלי ותעברי לגור ברחוב?
זה שההווה עקום, ממש לא אומר שצריך להתייחס לקלקולנפש חיה.

המציאות לכתחילית

ואוי ואבוי אם נחייה בתודעה כזאת

במחשבות כאלה

כולנו נפסע מרצון לים הגדול

ונשליך את עצמינו ואת כבודנו

כדי לעזור לאומה השלטת....

את מבינה איזה שואה את מציעה פה?

ממש הלך רוח כזה גורם  ל"מחלה אוטו אימונית" בה גוף העם תוקף את עצמו, מחלה

שפוגעת באמון שלנו כלפי עצמותינו ויושרנו הבסיסי שמחזיק את היותנו כאן עם חופשי בארצנו! על כל מה שמשתמע מזה.

ממש לא מסכימה איתךמאותרת

על אדמת ארץ ישראל השלימה גרים מליוני בני אדם (שרובם מוסלמים).

הם לא ייעלמו.

לעצום עיניים ולהגיד הם לא קיימים, או שאין להם שום זכות - לא משנה משהו במציאות.

וזה אחד הכישלונות הגדולים של הימין - מה עושים עם האוכלוסייה הזאת.

אי אפשר להתעלם מההסיטוריה הערבית עד קום המדינה, ואי אפשר להתעלם ממה שהתפתח עם הפלסטינים בעשרות השנים האחרונות.

@בינייש פתוח

ברור שאנחנו כיהודים, ציוניים מאמינים דבר מסוים, וזה לא גורם לערבים לקום וללכת. 

באותה מידה גם אנחנו לא קמים והולכים לשום מקום.

אבל אנחנו נמצאים בשכונה שבה רוב העולם (כי רובם ערביים\מדינות תומכות) בא בטענות קשות כלפינו - כולל טענות כיבוש שלא כדין, וישראל כמדינה לא מספחת.

וכשהם מגדלים את הילדים שלהם בתודעה כזאת, יש פה דורות שגדלים על שנאה ותיעוב כלפינו - שמובילים לטרור, כי באמת אומרים להם שהבית שלי הוא בעצם שלהם.

מה הפתרון שלכם להווה שאנחנו נמצאים בו?

בעיני, להגיד שאתה מתעב אותם, שהם שקרנים, גנבים ומסריחים זו התייחסות איניפנטילית לבעיה רצינית, שרק מנפחת בעיה ולא פותרת אותה. והיחס הזה אל בני אדם אחרים - זה יחס שלא מתאים לרמה המוסרית שאני מנסה לחיות לפיה.

לצערי אין פתרוןאחו

לא לכל בעיה יש פתרון. יש לך פתרון לרעב עולמי? לסרטן?

במקום לנחש מה הפלישתים רוצים הבה נשאל את פי הנערה. הרשות הפלישתית ה"מתונה" שחצי מהתקציב שלה מימון טרור, לא מייצגת את הרחוב הפלישתי שצועק אנחנו האנשים של מוחמד דף. מה הוביל לזה, הטעויות ההיסטוריות של הממשלות הראשונות, או של הפלישתים עצמם - בזה ידונו ההיסטוריונים. בינתיים עובדתית יש כאן עם ש־80% ממנו אולי יותר לא מסתפק בפחות מהשמדת מדינת ישראל ורצח או גירוש היהודים שכאן (עם עדיפות לרצח כי זה כיף ומרגש יותר). כמובן הסיפור הזה מקבל תמיכה אינסופית כמעט (כספית, אידיאולוגית, צבאית) מאיראן ושלוחותיה. זאת המציאות שבה אנחנו חיים. המציאות היא שברגע שנשחרר הגבלות, נשחרר כאן חיית טרף רצחנית וחסרת תקנה. כמו עם defund the police - אמרו שהשנאה לשוטרים זה בגלל אלימות משטרתית. ריסנו את המשטרה, וקיבלו מערב פרוע.

קחי למשל את הלבנונים, אפילו השיעים. הם לא אוהבים אותנו ונוטרים לנו המון טינה על מה שעשינו בעשורים האחרונים (וגם במלחמת העצמאות העפנו שיעים ללבנון, ודפקנו את המרונים שהיו כאן בלי שום הצדקה). אבל הלבנונים (כעם, או כסך העדות שם) לא רוצים מלחמה. הם צועקים את זה, מפגינים את זה, תולים שלטי חוצות. מה שהם רוצים זה לחיות בשקט ושיעזבו אותם מעימותים. חלק גדול מסתכלים על חיזבאללה כנטע איראני זר, או במקרה הרע, מיליציה עוצמתית שמגנה עליהם מפני פלישה. האם אפשר לומר את אותו הדבר על הפלישתים? מבחינתם לעשות את אותו טבח שוב ושוב, דם יהודי מדליק אותם.

בעבר הייתי שמאלני מתון מתוך מחשבה של פרגמטיות אבל התבדיתי. אין עם מי לדבר. תאמיני לי הצד הישראלי עשה יותר מהכל ועכשיו תורם להוכיח. בבקשה אם הם היו מניחים את הנשק ומתחייבים להילחם בטרור תוך 5 שנים היית רואה מדינה פלישתית לתפארת אולי היה לנו גם אזור סחר חופשי איתם. עכשיו אותנו צריך לפייס. אם הם רוצים מדינה, שיעבדו בשביל זה, יפסיקו להיות דאע"ש, אני לא אימא ולא אבא שלהם ולא חייב להם כלום, אני לא חייב כלום לכיבוש הערבי שטבח ביושבי הארץ גם לפני קום המדינה (וביצע רצח עם בשומרונים), שמעט היהודים שחיו כאן היו צריכים לחיות בהשפלה, ואם זה אומר שיחיו תחת שליטת צה"ל גם עוד 500 שנה זה לא מזיז לי כמו שזה לא הזיז להודים בסיקים, לסינים בטיבט ושיאנג'יאנג, לרוסים בצ'צ'ניה גם לא לפקיסטים שגירשו לא מזמן מיליון+ אפגנים.

מי ששונא אותך- תשנא אותו בחזרהבינייש פתוח
גם אם הבעיה לא תפתר. זהו
לא חייב לשנוא. ואנחנו לא רוצים להיות כמוהם.אני:))))
לשנוא לא צריךאחו

כמש"כ באריז"ל צריך לאהוב את כולם כולל הגויים ומש"כ הראי"ה שהיעדר אהבה אפילו לברייה כלשהי מעיד על פגם

אבל מעשית מה לעשות, אין מה לעשות

את לא ממש חייבת להסכים, זה מהות הדיוןנפש חיה.
טמטוםחדשכאן
היה עדיף לא להגיב לה בכללכְּקֶדֶם
שוב אתה מתחזה?? מנהלים למחוק אותובינייש פתוח
עףמשהאחרונה
בוא מכותכְּקֶדֶם
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צעאחרונה
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צעאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא