בדיוק מתאים למחרנעמה...
מחר יש יום לגלעד שליט, ולכן אני אפתח פה דיון:
לשחרר את גלעד תמורת 1000 מחבלים-בעד או נגד?
(בכוונה הדגשתי את ה"תמורת 1000 מחבלים" כי כולנו רוצים שהוא ישתחרר, השאלה היא בתמורת מה!!!!)
לא זה ולא זה,שישחררו אותו כמה שיותר מהר במבצע צבאינשמה !
את חושבת שזה כ"כ פשוט?golani

אם יש פה מישהו שאומר בעד-מתו"ש
בס"ד

אני אישית אדאג לרצוח אותו
כן, כולנו רוצים שגלעד יחזור הביתה, אבל שיחרור של אלף מחבלים זה אומר 1000 פיגועים ואם מישהו אומר שזה שווה את זה הוא מוזמן לבוא אלי שאני ייתן לו כמה שיעורים על פוסט-טראומה ושכול....בכל מיקה סיבה נוספת זה שאם יסכימו לתנאים של הערבים הערבים יראו ששווה להם לחטוף כי לא רק שלא נכנסים בהם על זה אלא נותנים להם פרס והם רק ימשיכו...מקווה מאד מאד שאף אחד לא יעשה את השטות והתווכח איתי |חיוך לבבי מאד|
ונעמה...-השאלה היא לא בתמורה למה!!! צריך להיכנס בהם על זה!! לא לתת להם משהו!!!!
ועכשיו בשיא הרצינות!!!!עץ על מים
ברוררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר שלאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא כמו ששחררו במבצע אנטבה תחטופים ישחררו עכשיו במבצע צבאי מזה הבדיחה הזאת צריך להזיז אותם שיתחילו לעשות משו הלו!!!!! 
אפילו מחבל אחד אתם יודעים מה הוא יכול לעשות הרבה מאוד אז 1000 בשום צורה אפשרית!!!!!

בעד (הפיכה לפטריוטים)  <אריאל>
בואו נשחרר 1000 מחבלים [נשאי חיידק קטלני(שיהרוג אותם שבוע אחרי..)] נרוויח את גלעד, וגם נרוויח את זה שיחשבו פעמיים אם לחטוף חייל או לא.  
לא הבנתי..אריאל-מזה פטריוטים?מתו"ש
זה גם טיל וגם:<אריאל>
נאמן למולדתו, מסור לארצו, מוכן לעשות הכול למען מדינתו (הגדרה מילונית... הכי טוב..)
המדינה מרויחה במרכאות..חיים שלמה
כל עוד שיש חייל בשבי,המדינה יודעת שלחמאס יש פחות מוטיבציה לחטוף עוד חיילים,כי הם יודעים שמשא ומתן על 1000 מחבלים צריך כולה חייל אחד.
אז בנתיים נחכה ונחכה כמו רון ארד ושאר החיילים...?? מה שצריך לעשות בתכל'ס זה פשוט אבל עם קצת אומץ יצליחו.
צריך להפסיק להעביר להם ציוד לעזה אפילו אוכל ובתוך יום יומיים ישחררו אותו ואם יאמרו שזה לא חוקי לעשות כך,
אז כבר אמר האו''ם שחטיפת גלעד שליט היא לא חוקית.בקיצור ראש בראש.
היה צריך לעשות מבצע ברגע שחייל שלנו נחטף,שיראל:)
זה לא קרה ולכן המדינה צריכה להחליט על דרך שתתאים לכולם...
אממ..
אני חושבת שהרעיון של אריאל הוא טוב=]=]=]
אבל אתם לא חושבים שכולם יתמרדו על זה שזה רצח?
>>><אריאל>
"מדינת ישראל עושה ככל שביכולתה כדי להשיב את חייליה הבייתה ללא פגיעה בחיי אזרחיה" לא תירוץ טוב?
רעיון אדיר!golani
יאיי! מעריכים את הרעיונות שלי!<אריאל>
בפעם האחרונה שהצעתי רעיון לראש המועצה הוא נפנף אותי כי אני נער ולא שמע אותו אפילו.

שמעתי על זה כבר....מכל הדיונים שעשינו על הנושא.אביה...
אל תחשוברמ"ג
הם לא כ"כ תמימים כמוך...והם עוברים בדיקה בריאותית שמוודאת את הדברים האלה...
ולענין מעניו באותו עינין:
עדיף אפילו שגלעד שליט לא יחזור הביתה(חס וחלילה) אבל לו יצויר שאין! סיכוי להחזיר אותו אז עדיף שישאר שם!
כי עומד פה דבר כללי מול דבר פרטי...ואינך יכול להתחשב בפרט

כמו שאם היו רוצחים ח"ו חס ושלום יהודי בעבור גוש קטיף לא היינו יכולים להתחש בו
כי איך עם כל הכבוד אתה מרחם על חבר שלך, כשעומד פה משהו כללי ענק ובלתי נתפס...
אני מריח זלזול.<אריאל>
בידע העצום של ישראל בלוחמה ביולוגית אל תדאג לגבי הבדיקות. אם רק היינו משתמשים בידע הזה.. היינו משיגים הרבה.
אני בעד הרעיון עם החיידקים =]לוחמת תמורות
בתכלס של התכלס תחשבו קצת בשכל!עץ על מים
אם היה במידנה שלנו עונש מוות לפחות למחבלים מינימום אז זה לא היה קורה כי הם היו מקבלים את הגופות (למרות שבאמת יכול להיות שאז הם גם יהרגו את גלעד ח"ו ) אבל עדיין פעם אחת בכל אופן זה יעבוד מה הקטע לשים מחבלים בכלא הם סתם תופשים מקום שיהרגו אותם וזהו!
ואם לא ישחררו אותומה החמאס ילמדו יופי בואו נחטוף עוד איזה גבורה! כל הכבוד!
אנשים פה חיים בסרט..calvin
זה לא ניתן להעלות על הדעת שחרור מחבלים..נכון!
אבל מבצע צבאי זה לא כזה פשוט וגם לא חיידק או משו מטורף..שמעתם על טראומת נחשון וקסמן הי"ד?!
הממשלה והצבא פוחד שדבר כזה יקרה שוב..הם לא יכולים לשחרר אותו בקלות..יש סיכויים טובים שהם יודעים איפה הוא אבל אי אפשר בקלות לשחרר אותו..זה סיפור קשה,נורא ומסובך..
במבצע צבאי תמיד יש את הסיכון. לנחטף ולמחלצים.<אריאל>
אני בשלי. הגיע הזמן לשנות את התנהלות המשא ומתן עם הערבים-הגיע הזמן שידעו שהישראלים לא יוצאים פראיירים. 
גולדה מאיר היא היחידה שעשתה עיסקה חליפין של שבוי בשבוי, מאז המצב התדרדר.   
מצד שני היא וויתרה על העיקרון שלgolani
 - לא להכיר, אפילו לא דה פקטו, באש"ף. עיקרון שהיה די מטופש לדעתי.
אווף זה מעצבן---שרית..
כאילומ עם כל הכבוד לגלעד שליט, ויש לי המון כבוד, הערכה, רחמים, תקווה שהוא יחזור...
תראו כמה עושים בשבילו... כמה דואדים לו.. וכאילו, בונה יש עוד הרבה שבוים שלא עושים כלום למענם... ונניח שרוב הסיכוים שהם מתים, אז לא שווה להתעסק בהם, מה עם יונתן פולארד, ברור שהוא חי, ואנשים באים לבקר אותו וכו'... אבל מה המדינה עושה למענו?? כלום!! בוקס בפרצוף... אחרי שהוא סיכן ת'צמו למען המדינה.. היא כמו מפגרת (היא- הממשלה לא המדינה) לא עושה כלום!! פשוט מזניחה אותו בתנאים כאלה...
ולמען גלעד שלעיט היא מוכנה לשחרר 1000 מחבלים.....
בדרך אגב: :אין שווים נפש ביותר מדמה.." משו כזה... אסור!! חז"ל אמרו שאסור.... ואני ביחד עם הנגד ולא בגלל שאני נגד גלעד שליט ח"ו!
יש שבעה שבויים ונעדרים.golani
שלושה מהם - נעדרי קרב סולטן יעקוב - ככל הנראה מתים. ואין מה להשוות בין יונתן פולארד לגלעד שליט, ליט נמצא במצב הרבה יותר נורא לדעתי.
*שליט.golani
אני בעד עסקאות במחיר סביר.golani
1000 מחבלים? לא נראה לי.
בשום פנים ואופן לא!!!(סיבה בתוכן)E.L.T
עדיף חייל חטוף אחד מאשר העוד 50 חיילים שהמחבלים האלה יהרגו!!!
לדעתי צריך לעשות מבצע של כל הצבא!!!(חיל ימי חיל האוויר כולם!!!)
מבצע של כל הצבא בשביל מה?golani
לELTעץ על מים
מבצע של כל הצבא לא יהיה טוב בגלל שהם יכולים לכלות את זה מוקדם מדי ואז להתגונן או להרוג את גלעד ח"ו... וזה גם לא מעשי!!!
לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא!!!!!!אביה =)
ועוד פעם- לא!!!!!

למה.?
אז ככה, אנחנו מאד רוצים שהוא ישתחרר. מאד.
אבל-
ישתחררו מחבלים-->יצטרפו מחבלים לחמס
יצטרפו מחבלים לחמאס-->יהיו יותר פעולות טרור
יהיהו יותר פעולות טירור-->יותר חיילים ילכו להגן עלינו
יותר חיילים ילכו להגן עלינו-->יותר סיכוי לחיילים להיחטף...
אז מה עשינו בזה לעזאזל?!?!?!?
גמני מצטרפת לכל ה"לֹאים"!מעפר אני באה
אם ישחררו את גלעד בעד כ"כ המון מחבלים החמאס ימ"ש יראו שזה עובד יחטפו עוד וישחררו עוד ועוד מחבלים
חוץ מהסכנה שנישקפת משחרור כה רב של מחבלים טרוריסטים!
בשום אופן לא לשחרר את המחבלים אבל..אנונימי (פותח)
בשום אופן לא לשחרר את המחבלים אבל,
שאני חושבת עליו שמה לבד,ומסביבו מחבלים רוצחים,לא רוצה לחשוב על זה!
אני רוצה שלא יהיה את המצב הזה שיש פה בנאדם חייל שלנו מכוחתינו שעובר יום יום שעה שעה בתנאי מחייה נוראיים..
רוצה שהוא יהיה פה איתנו אבל מצד שני העיסקה מתנה שחרור של 1000 רוצחים.
 ובכך שנסכים ונשחרר לא יהססו לחטוף עוד ועוד חיילים..

יש פה באמת קריעה,מצד אחד הגיוני מצד שני אנושי.
באמת אם כל זה וקשה לי באמת לומר את זה,אסור בשום אופן לשחרר את הרוצחים האלו,
כי יש אפשרות להגדיל את החטופים,וגם רוצחים אלו ישר ימשיכו לרצוח שישתחררו.

אבל אני כל יום ממשיכה להאמין,ומתפללת לנס שיכריע את הקריעה!
ויחזיר לנו את גלעד שליט הביתה!

אין לי כוח לחפור...זכוכית מגדלת
התווכחתי על זה כ''כ הרבה עם חברות.
אז בקיצור (יכול להיות שאני חוזרת על דברים שאמרו מעלי- אז סליחה..) -
פדיון שבויים זה חשוב- ואין שום ספק שצריך להתאמץ מאד מאד מאד כדי לשחרר את גלעד שליט.
אבל השאלה באיזה מחיר. לענ''ד, הממשלה לא צריכה להסכים לשחרור של המון מחבלים- שבמקרה הזה, הנזק גדול מהתועלת .

1000 מחבלים  = 1000 ערבים רצחניים = פיגועים = חטיפות = דקירות וכו' וכו', לא עלינו..

המדינה צריכה למצוא דרכים אחרות לשחרר אותו, ואני בטוחה שיש אפשרויות כאלה.

( תאמת שאפשר לעשות להם ( לערבים ימ''ש) את אותו תרגיל שהם עשו לנו עם אלדד ואודי ז''ל, לשחרר 1000 מחבלים, אבל בארונות ...).
לא! צריך לעשות מבצע צבאי.בצי.ג
אתה באמת חושב שזה כ"כ פשוט?golani
תאמין לי שאם זה היה ככה זה מה שהיו עושים.
לא. אני לא באמת חושבת שזה כ"כ פשוט.בצי.ג
אבל זו הדרך שהיא הקשה והארוכה, והדרכים האחרות (שאני מכירה, לפחות) הן לא רלוונטיות מבחינתי [להיות אדישים/ לשחרר אלף מחבלים]
זי די ססמאות, מה שאת אומרת.golani
סביר שהם שומרים עליו כל הזמן וצרור אחד מספיק בשביל להרוג אותו.
*זהgolani
נחה עלי הרוח...golani
אז אני אשתדל לפרט.
הטרגדיה של השבויים והנעדרים היא אחת מהדילמות הקשות ביותר של מדינת ישראל. מצד אחד - סיכון חיים, השפלת הכבוד הלאומי ועועד. ומצד שני - הפצע הזה בחברה, הפגיעה במורל, המשפחה הסובלת, והחשוב מכל  - האדם עצמו שנמק לו אי שם באיזה בונקר נידח בלבנון, עזה וכו'. אז מה אפשר לעשות? - כמו הרבה דברים בחיים - לשלב. מצד אחד - הצורך לשמור על ביטחון וכבוד המדינה, ומצד שני - הרצון לשמור על העיקרון החשוב  של פדיון שבויים, לגמור את הסבל הנורא של המשפחה והחשוב מכל - לגאול את החטוף מהגורל הנורא הזה. ולכן - דבר ראשון העיקרון צריך להיות שמחבלים הם לא מדינה - מותר לחתום איתם הסכם ולהפר אותם שתי דקות אחרי זה, הכל רק לפי שיקול הרווח שלנו.
ולכן מה שצריך לעשות הוא - לנסות עיסקה של 1תמורת 1 ואם אין אפשרות אז יותר - אבל העיקר - לשמור על גבולות וקווים אדומים.

לעשות מה שפולארד אמר!אנונימי (פותח)
לקחת תרשימה של ה1000 מחבלים וכל יום שגלד לא בבית להרוג אחד מהרשימה!
פששש..רעיון טוב יש לפולארד!חשבתי הרגע על רעיון חדשמתו"שאחרונה
בס"ד

אתם תהיו בשוק, בטח בחיים לא שמעתם את זה-קבלו!!!!!:

לפוצץ ת'עולם!!!!!

זה יפתור את כל הבעיות...|מושך בכתפיו|
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך