אז למה לעשות שירות?טל..
בס"ד

לפי מה שראיתי, רוב הבנות שמסתובבות כאן הן לקראת שירות (אבל גם הבנות שכבר יכולות להביע את דעתן)

למה את הולכת לשירות לאומי?

ולמה בחרת לעשות דווקא שירות ולא מדרשה/לימודים/חתונה?
ממה נבעה ההחלטה -לחץ חברתי/אמונה אמיתית בזה או אולי סתם כדי להעביר עוד שנה לפני היציאה לחיים..

קיצור - שפכו..

הערה על השאלה-ברוקולי
אני לא חושבת שגם מי שבוחרת לעשות שירות לאומי היא בוחרת אותו מתוך לחץ חברתי

אלא, אני חושבת שבחינוך שלנו מאוד נותנים דגש על נתינה לאחר, אחרי שנים שבהם

התחנכת באולפנא ואז כבר כולם יוצאת לשנת שירות כי זאת שנה של מהלך החיים

כמו שבכתה י"א ברור לך שאת ממשיכה לי"ב ככה בי"ב ברור לך שאת עושה שנת שירות

אחת ובד"כ שתיים

אני לא אומרת שאני מסכימה עם הגישה הזאת

בהמשך אני יכתוב את דעתי

בנתיים בהצלחה לכולם

השאלה היא---טל..
בס"ד

האם חינוך זה משהו שנתון לבחירה שלנו או לא.

כלומר,חונכתי לנתינה לאחר, זה משהו אחד, השאלה מה אני עושה עם זה - זה נתון לבחירה שלי!
אני יכולה לבחור האם הנתינה שלי תהיה ע"י שירות, או ע"י שאלך למדרשה ואתחזק וומתוך זה עמ"י יתחזק (וזו הנתינה שלי לאחר) וכו' בשאר דברים.
לכן אני אומרת- שש"ל יכול לנבוע מלחץ חברתי - כי הבחירה של כולן היא לעשות שירות..

מקווה שהובנתי - אם לא - אני אשמח להסביר שוב..
מסכימהברוקולי
אז יאללה- שכל הבנות ילכו ללמוד פיזיקה גריעינית ויצילו את העולם ובכך יתרמו מעצמם

נו באמת..?

אני עדין צריכה לחשוב מה העמדה שלי.
אולי..טל..
מה שיהיה הכי טוב לעמ"י והכי יקדש שם שמיים במסגרת היכולות שקיבלנו מרבש"ע..
ככה נראה לי..
וזה באמת מצריך בירור פנימי עמוק..

(אני ממש נשמעת כמו איזה מרכזניק מעופף.., לא?)

חחח... לא, את לא נקדש את שמך..
את נשמעת כמו יהודיה אמיתית!
אולי נמצא לך אחד כזה טכני
אם יש למישהי את היכולת ללמוד פיזיקה גרעיניתז'וז'ואית
חובה שהיא תלך ללמוד את זה!!!
זו באמת התרומה הגדולה ביותר שהיא יכולה לתת לעם ולעולם!
ה' נותן לכל אחד כשרונות וכלים ייחודיים לו, ואם הוא לא מנצל אותם- זה פשוט לירוק לה' בפרצוף! זה עוול נוראי!
(תארי לך יש לך רישיון, ההורים שלך קונים לך רכב במתנה, את יכולה להשתמש במתנה המדהימה הזו, יש לך כלים, את יכולה לאסוף טרמפיסטים בדרך ולעשות עם זה כ"כ הרבה מצוות,  ואת מחליטה לנסוע בטרמפים או באוטובוס... לא טיפשי??)
אם יש לך יכולת נתינה בדבר מסוים- אני חושבת שחובה לנצל את זה!
מי שיש לה גישה לילדים- שתעבוד עם ילדים. מי שיותר מתחברת לפן הרוחני ותעדיף מדרשה- זו תרומה עצומה בפני עצמה! וכנ"ל לגבי הקמת בית בישראל, או לגבי לימודים! אם הכל לשם שמיים ולמען עם ישראל, כמובן.
יש בנות שעושות ש"ל כדי להכיר חבר'ה, או צבא כי זה מגניב ללבוש מדים, וזה לא בא מתוך הרגשת שליחות ונתינה כמו של בחורה שהולכת ללמוד במדרשה או באוניברסיטה!
הכל בא מבפנים...
בהצלחה!
ממ..פיזיקה גרעינית?! באמת חשוב בימים אלו ;)אפוש
לפני כמה זמן היה פה שרשורנקדש את שמך..
שכתבתי בו את דעתי בנושא...
העתקתי מאותו שרשור:

אני לא מסכימה עם המחשבה הזאת של: "המדינה תרמה לי כל החיים, אני גם צריכה לתרום לה, ולפחות שנה". שנת שירות זה לא "משהו שתורמים למדינה", שנת שירות זו שנה שכל-כולה חסד!
ומלבד זאת, אנחנו לא צריכות לקחת את השנה הזאת כ'הפעם היחידה שאתרום למדינה', צריך לשנות את הכיוון מחשבה הזה ולראות בכל החיים שלנו תרומה למדינה, ויותר כללי - לעם ישראל.
בכל התלבטות הכי קטנה, מה שצריך להנחות אותנו זה: במה אני הכי אתרום לעם ישראל בכללו (כמובן, לא להתעלם מאי-אלו גורמים אחרים שחשובים מאוד).

לדעתי, זו החלטה שכל בת צריכה להחליט בעצמה. מה מתאים לה, מה ימצה את הכוחות שלה, איך היא תתרום הכי טוב לעם ישראל.
אני יכולה לומר לך באופן אישי, שאם היו לי את הכוחות הנפשיים ללמוד כבר שנה הבאה (שמינסטית..), רוב הסיכויים שזה מה שהייתי עושה.
נכון לעכשיו, החלטתי ששנה הבאה אעשה שירות לאומי, ואח"כ אראה מה הלאה.
כרגע מה שאני צריכה זה-זה, ע"מ "לצאת לחיים" (לא אוהבת את המושג הזה) בתנופה יותר חזקה משאוכל עכשיו, במקומי הפיזי והנפשי. מעין מילוי מצברים.
אני סבורה שכך אוכל לתרום הכי טוב לעם ישראל.
בת שתחליט להתחיל ללמוד כבר שנה הבאה מטעמים אידיאולוגים (חתונה וכו'), אשריה ומה טוב חלקה.
אז ככה....ת.מ.
כי זה מה שהכי מתאים ונכון לי (אני מקווה שבאמת צדקתי בשיקולים שלי)....
אני מאמינה שזאת שנה שתורמת מלא וממש בונה אבל לא לכל אחת זה מתאים אני ממש תומכת בחברה שלי שהחליטה ללכת ללמוד שנה הבאה לימודים גבוהים כי זה מה שמתאים ונכון לה....
אני חושבת שזה שבת עושה מה שנכון לה ולא לפי מה שכולם עושות ואיך מסתכלים עליה מראה הרבה על הבת (לחיוב)....
המורה שלנו לא ממש הסכים איתה ודי התווכח איתה על זה ואני ממש לא מסכימה עם הגישה הזאת...
השאלה הזו צריכה להשאל ע"י כל אחת שמסיימת י"בנפשי ישובב
וכל הכבוד לך שהעלת אותה!!

ובנוגע לתשובה- אני כבר אחרי שירות, אבל דוגלת לחלוטין בכך שזה לא דבר המובן מאליו, ללכת לש"ל, ועדיף שינתקו אותו מ"חוק העדר".. כל אחת צריכה לחשוב מה טוב לה, ובאיזה דרך היא תתרום הכי הרבה לעם ישראל, וזה לא חייב להיות דווקא ש"ל... יש הרבה דרכים.

צריך לשים לב כאן למקום השירות (שלא יצא שכר עמישראל בהפסדה הרוחני והאישי של הבת), לזמן השירות (שנה או שנתיים מתוך השנים הכי בונות בחיים, מול חתונה, מדרשה וכ"ו, ומול הידיעה שאפשר לתרום לעמישראל גם דרך המקצוע שאלמד..) ובעיקר לדעת שברגע שטוב לך עם מה שאת עושה- זה יהיה גם הכי טוב לעמישראל!!!

יש לי עוד הגיגים על כך, את מוזמנת לחפש בהודעותי...

בהצלחה רבה, ובחירה נכונה!!
וואו!טכני
שאלות כאלה אני אוהבת!!
יאללה נשמע אתכן...
אם תשאלי למה לא צבא בכלל יהיה מעניין...טכני
תמונה ישנהלטובה
התמונה ששמו בהתחלה היא של בנות שכבר גמרו ש"ל (אם עשו) לפני 5-6 שנים.. מצחיק ששמו אותה..
אני חושבת שהשאלה צריכה להיות אחרת-אנונימי (פותח)
לא צריך לשאול למה את עושה שירות לאומי אלא למה את לא עושה שירות...
מישהו חשב פעם שצבא זה רשות? אז למה שרות לאומי כן?
אני לא אומרת שכל אחת צריכה לעשות שנתיים שירות.
כל אחת ומה שטוב לה אבל אני לא ממש מבינה למה בשנים האחרונות נכנס העניין של לא לעשות שירות...
מנניסיון- זו גם שנה שנותנת המון ובונה אותך (גם מתוך קשיים) ותאמינו או לא אבל בשנה הזאת המשכתי להבנות ונבנתי לא פחות ואולי אפילו יותר ממה שנבנתי באולפנה. גיליתי המון תובנות על החיים בשנה הזו.
כן. יש בנות שזה לא בשבילן לעשות שירות ויש לי לא מעט חברות טובות שלא עשו שירות אבל באמת שזה בירור שכל אחת צריכה לעשות עם עצמה ולהגיע להחלטה מתוך האמת שלה ומתוך בירור כנה ואמיתי.

אני שמינסטית וכנראה ששנה הבאה אני לא יעשה ש"לאנונימי (פותח)
השאלה שלי האם זה באמת יכול לפגוע לי בהתקבלות לכל מיני מקומות עבודה ועוד משהו קטן שאני חייבת להוסיף אני לומדת באחת מהאולפנות המוכרות בארץ ואצלנו הקיבעון המחשבתי לזה שצריך וחחיב לעשות שרות לאומי כי כולם עושות הוא פשוט נורא ז"א יש לי חברות שזה בכלל לא יהיה להם טוב לעשות ש"ל אבל הם עושות כי כולם עושות וכי חייב ואין דבר כזה לא לעשות....וכשאני הודעתי שאני לא עושה ש"ל התגובות לא היו מעודדות בכלל..קצור אני מרגישה כבר שאין לבנות בחירה בזה אלא אם כן משהי בודקת טוב אם עצמה מה יהיה לה טוב ומחליטה שכנראה שלא צריך המון כוחות נפש גם כדי לעמוד מול ההורים ובכלל מול החברה שמזלזלת אני לא מבינה להקים בית בארץ ישראל זאת לא תרומה מספיק גדולה לעמ"י ללכת ללמוד בשביל אחרי זה להיות מובילה זאת לא תרומה למה הקיבעון הזה שרק בשרות לאומי אפשר להשפיע......
לתרום לתרום לתרום לעמ"י!---אפוש
בס"ד
למה "לדפוק" לעצמי שנה/שנתיים בגלל לחץ חברתי?
בארור שהולכים לתרום כדי לתרום!
אני גם מאמינה שהשנה הזו מותירה בנפש רובד נוסף של חסד!
למה לעשות שירות,בנות שירות לשנת תשע"אאנונימי (פותח)
שלום אני "קצת" אחרי שירות למעשה אני רכזת של בת עמי.
החכמתי מהשרשור שלכן בנושא .מלבד העובדה שאני וודאי בעד שירות ,אני אומרת לכן כאחת שרואה את העשייה -בנות שירות עושות עבודת קודש ואף גוף מתנדבים אחר לא יצליח להגיע לדרגת עשייה וחסד זו.ואם כבר בבנות שירות עסקינן: חסרות לנו בנות לגרעין שדרות0528990438 מוזמנות להתעניין.בהצלחה 
בשביל הכסףת-ה-י-ל-ה
טוב שלא הגזמת! הכסף הזה בדיוק למחיה***רעיה***
זה לא מה שיפרנס אותך זה כסף לבגדים,אוכל ואולי את יכולה לשמור קצת בצד!
מה? מזעזע! זה מה שכולכם חושבות?ר
לא פלא ששרות לאומי נראה כמו שהוא נראה וכדאי שתעשו בירור רציני לפני שאתם רצות לשירות..

שירות לאומי זה קודם כל תרומה לעם ישראל הרבה לפני שזה בישביל עצמי..
נכון שאפשר וצריך להמשיך לעשות חסד גם אחרי וגם לפני, אבל שנת שירות זה שנה של לעצור הכל ורק לחשוב על האחר ואיך אני אוכל לעזור עוד ועוד. בשנה הזאת יותר מתמיד עם ישראל צריך להיות מול העיניים! אז תפסיקו לחשוב על עצמיכם ותתחילו לפעול..
 הרבה הצלחה בבירור שתעשו (תשאלו רבנים ואנשים גדולים) וניפגש בשנת שירות טובה יותר.
עמ"ית-ה-י-ל-ה
לא מעניין אותי
(:
הוצאת את עצמך מהכלל- אילו היה שם לא היה נגאל..שירת העשביםאחרונה
777אנונימי (פותח)
מה הבעיה..אפשר לשלב שירות לאומי עם מדרשה ..הלימודים יבואו אח"כ..
צריך להביא את הלימוד לידי מעשה..
חובה לעשות שירות לאומי\צבאי! לפחות שנה שנתיים מהחיים כל אחת צריכה לתרום למען המדינה שבה היא חיה!
וחוץ זאת שנה,שנתיים שבהם נותנת ומקבלת הרבה בחזרה!!
שירותשירת העשבים
ב"ה

אני לא מבינה את השאלה בכלל..

חיילי וחיילות צה"ל מגינים עליי? נהרגים בשבילי? בשביל עמ"י? כן, כל הזמן.
בחרתי לא ללכת למסגרת צבאית כי זה מתנגש עם האמונה שלי. עם זאת אסור אסור אסור להתכחש לכך ששומרים עליי ומגינים עלי, והשנים אחרי י"ב הן השנים בהן יש לי החובה, חובה שהיא זכות ענקית, להחזיר במעט שאני יכולה לעם שלי!
איך אוכל לשבת וללמוד בזמן שמישהו נלחם בשבילי? מה פתאום!
אם ארצה לשלב מדרשה- אשלב! או אלמד שנה במדרשה, ואעשה שנתיים שירות! ממש כך! 3 שנים למען עמ"י, ממש כמו שחיילים עושים בשבילי!
ואל תגידו שללמוד זה לתת לעמ"י. כמובן שחשוב ללמוד, אבל זה לעצמך. מרגע שאתה מתחיל לתת בפועל אתה תורם לעם. אפשר ללמוד, אבל זה לא שווה בלי העשייה! תורה ועבודה!
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך