(וואי, וואי, כמה מניעות. פעם חמישית שאני כותב את התגובה הזאת מהצהריים, כל פעם לא מתאפשר לי לסיים)
להעמיק.
כלומר, נראה לי שברמה הפרטית ענו כאן את מה שאפשר לענות. מעבר לזה אולי זו הזדמנות להעמיק במעמד הגדול שאתם עומדים לקראתו.
באחת התגובות הגבת לי, שבעצם את הלכות כשרות את מבינה, למרות שאדם מבחוץ עלול לטעון שהוא לא מבין למה הרבנים מתערבים לו בצלחת (או בקיבה).
כדאי להתרגל, שכלל ההלכות, הן הדרך להשרות עלינו שכינה. גם אם לא תמיד אנחנו מבינים את זה. השאלה מה אנחנו אוכלים, היא סעיף מעשי של העקרון הזה. ההלכה גם מתערבת לי בשאלה באיזו שעה אני קם, מה ומתי אני אוכל, מה אני אומר ומה לא ואיזו נעל אני נועל קודם.
כמובן שיש מדרג, יש דאוריתא ויש דרבנן, יש מנהג ויש הנהגה ראויה. יש לכתחילא ויש בדיעבד, יש פסיקות כלליות ויש פסיקות במקום צורך או חולי.
במקרה פרטי -שואלים פוסק.
בגדול, הבית היהודי, הוא מקום השכינה בקטן.
הדרשה ששולחנו של אדם דומה למזבח, אינה סתם 'וורט', כשאנחנו אוכלים את מה שמותר ובאופן שמותר ובזמן המתאים ומאכיל עניים על שולחנו (או נותן צדקה) ודואג שהדיבור על יד השולחן יהיה בדברי תורה ודברים טובים (ולא ברכילות ודברים זולים...) - אז השולחן הוא באמת מעין מזבח.
אותו דבר והרבה יותר עמוק, לגבי החיים הזוגיים. כשמחביאים את יואש התינוק, מפני סבתו עתליה שהורגת את כל נכדיה, בני בנה אחזיהו מלך יהודה - מופיע שמחביאים אותו 'בחדר המיטות' והוא נמצא בבית ד'. חז"ל מבינים שם ש'חדר המיטות' הוא כינוי לקודש הקודשים. לא סתם הכרובים הם בתבנית איש ואשתו וכשישראל עושים רצונו של מקום, פניהם איש אל אחיו.
וכמו במזבח - בא ללמד ונמצא למד "איש ואשה שזכו - שכינה בניהם" אומרת הגמרא. אם זוג זוכה, אז היחוד שלהם - הוא מעין קודש הקודשים הפרטי שלהם.
כן, זה דורש, בדיוק כמו שבשולחן אנחנו מתנהלים על פי התורה, למרות שזה לא תמיד מסתדר עם שיח הזכויות המערבי, כך גם ביחוד. רק שלזה התרגלתם מגיל אפס ועל קדושת הבית לא דברו.
אז, בהנחה שאתם (שונא את ההגדרות הללו, אבל את הגדרת) זוג 'דוסים' - אתם כנראה רוצים שהבית שלכם יהיה מעון לשכינה. זה כולל הרבה טוב ואהבה ואחווה ושלום ורעות וזה גם כולל שלתורה יש מה להדריך, בתחומי הלכות הבית.
יש גדרים למצוות פריה ורביה, יש גדרים למצוות עונה, יש הלכות נידה, שכמה שהן צנועות ומקודשות בין אשה לבעלה - לפעמים יש שאלות הלכתיות וכמו ששואלים בהלכות שבת ומביאים לרב את הלולב לבדוק (ועד התיעוש של המשחטות, ממש כשהסבים שלנו כבר היו מבוגרים היו גם רצים לרב עם מחט שמצאו בקורבן או בקיבה של העוף) - ככה גם לפעמים צריך להביא לרב עדי בדיקה או לבנים, לא כי זה מעניין את הרב, אלא כי צריך הכרעה הלכתית.
חלק מלהתחתן, זה גם לעלות קומה בייחס שנותנים לקב"ה בחיים.
מזל טוב גדול ובהצלחה רבה מאוד