פריקהורדרדה

אני דתייה דוסית. מאורסת לבן זוג דתי כמוני. שומרים נגיעה כמובן . השבוע כשהלכתי למדריכת כלות היא שאלה " למה קיבלת מרשם ארוך לגלולות, זה מעבר לחתונה?" ואז עניתי "בשביל למנוע הריון" , ולכמה זמן תמנעו?

"אולי שנה, נראה"

"וקיבלתם אישור של רב? בלי אישור של רב אסור לך למנוע הריון אחרי החתונה "

עניתי "למה אני צריכה אישור של רב ? זה הרחם שלי, ואם אני והארוס שלי החלטנו מהסיבות האישיות והפרטיות שלנו שכרגע הריון לא מתאים, אז הוא לא מתאים."

ואז היא ענתה " את יודעת, גם ככה כל פעם יש עשרים אחוז סיכוי, אז גם ככה עד שתכנסי להריון .."

"ואם אכנס להריון לפני, את או הרב יגדלו את הילד? צאי לי מהרחם"

:/השתדלות !

נשמעת סיטואציה לא נעימה.

זה לא משנה אם אתם עושים בסדר או לא, כשזה נוגע לעבודת ד' זה עניין שלך ושל ארוסך, ולא של מישהו אחר.

יש אנשים בלי טאקט, בטח תיתקלי בעוד המון, ותחווי גם מהם תסכול...

איזה כיף שהתארסת! מזל טוב!

היא באה לקבל הדרכה ממדריכת כלותאחת פשוטה

זה לא חוסר טאקט.

זה התפקיד שלה לאמר בלי שיפוטיות את מה שההלכה אומרת. 

אז בעצם את אומרת שאסור לי למנוע הריון?ורדרדה
יש הלכה ויש פסיקות שונות. אך זו ההלכה.אחת מכאן

לכן צריך לקבל בהבנה את התגובה של מדריכת הכלות שאליה הגעת - והגעת אליה כי היא כנראה מתאימה לאורח החיים וההשקפה הדתית שבה גדלת והתחנכת.  

אפשר להנהן בהסכמה, ולבסוף לעשות מה שאת רוצה. 

לא להכנס לויכוחים אידיאולוגיים עם מדריכת הכלות.  

ואפשר למצוא מישהי אחרת שלא נכנסת לשיקולים האישיים והזוגיים של בני הזוג - אך שוב, יש כאן סוג של סתירה בין ההצהרה על אורח החיים (דוסים) ובין קבלת ההלכה כפי שהיא.   

מניעת הריון – שיקולים דתיים ובריאותיים

אני לא אומרת שאסור לך למנוע הריוןאחת פשוטה

אני אומרת שההלכה הפשוטה היא שצריך לשאול רב. בטח אם אין עדיין בן ובת .

אין הלכה לשאול רבמהלכת בדרכה
אפשר ללמוד את הנושא ולהגיע יחד עם בן הזוג להחלטות שמתאימות לכם
כתבת רק כדי לפרוק?הסטורי

כי אני בהחלט מבין שזה לא היה נעים ויתכן שבמצב הזה (אין לי מושג מה השיקולים שלכם) היה עדיף שלא תראי לה.

אבל, אחרי שמבינים את זה ואחרי שכל דבר אפשר וצריך להגיד בצורה נעימה יותר -

ההנחה הפשוטה שתפקידה של המדריכה, לתת הדרכה הלכתית בענייני נישואין.

ההנחה הפשוטה שבחורה 'דוסית' (כהגדרתך), שמאורסת לבחור 'דוס' (כנ"ל) מעוניינת לשמור על ההלכה.

ההנחה האולי פחות פשוטה, אבל קיימת - שבשונה מנושאים אחרים שגדלנו איתם, נושאים שבצניעות פחות רואים, פחות יודעים, בוודאי שפחות יודעים מה ההורים נהגו כזוג צעיר.

ממילא, כמו שתפקידה של המדריכה ללמד אותך הלכות והדרכות אחרות סביב עניינים שהם בד"כ אישיים, גם בנושא הזה היא כנראה רואה את תפקידה בללמד אותך מה ההלכה אומרת.

אז בעצם את אומרת שאסור לי למנוע הריון?ורדרדה

נכון שאני דוסית 

אבל ספציפית את הדבר הזה אני לא מבינה. נולדתי עם רחם

זוכותי להחליט מתי להביא ילדים , ואם אני רוצה לא להכנס להריון אז אני לא אכנס להריון .

להביא ילד לעולם רק כי רב / הלכה לא מאשרים למנוע הריון בעייני זה נורא.

מעבר לזה שאני אישית חושבת שלהביא ילד ישר אחרי החתונה לא מתאים לכולם

נולדת עם רחםאחת פשוטה

זה נכון. זה שלך. לגמרי שלך.

רק שכחת פרט מאוד קטן, כל הגוף הזה הקב"ה נתן לך ובתוכו גם את הרחם. זה שלו יותר מאשר שלך.

דרך הרב את יכולה לנסות להבין מה רצון ה ממך כרגע.

דרך הרב?ורדרדה

ואם לא מתאים לי הריון?

אם אני צעירה בת 20 שלא באלי הריון כרגע, והרב אומר שזו השליחות שלי בעולם, אז אני חייבת להכנס להריון?

אין חובה להיכנס להיריוןחרנפר

(אולי) יש איסור למנוע היריון.

מי שההלכה חשובה בעיניו,

מתייעץ עם אנשי הלכה (רבנים)

כדי לדעת מה ההלכה אומרת במקרה מסוים.

מי שההלכה אינה חשובה בעיניו,

יעשה הטוב והישר בעיניו.

אשה אינה מחויבת במצוות פריה ורביה,

אך האיש מחויב.

האיסור, אם קיים, למנוע היריון -

מגיע מצד חיוב האיש.

אולי יש איסור גם על האישה

מצד השחתה,

וזה תלוי באמצעים השונים של המניעה.

ממליץ להתייעץ עם מכון פועה,

מצד אחד - נאמנים להלכה,

ויחד עם זאת, קשובים ורגישים מאוד לצרכי בני הזוג.

02-6515050

בהצלחה!

התייעצנו איתםורדרדה
אמרו שאסור למנוע אפילו יום אחד אחרי החתונה
מצד חיוב האישהסטורי
אבל הוא מחוייב לשאת אישה לפרות ולרבות.
לא חושב שהפורום הוא במה מתאימה לפסיקת הלכההסטורי
ולכן למרות שיש לי סמיכה לרבנות ואני מלמד הלכה, משתדל מאוד להמנע כאן מלהגיע לזה.

מודה, שאני לא מבין את הטענה שלך. לא נעים לי להכנס לדיון על הרחם, אבל יכול להגיד על עצמי שנולדתי עם פה וההלכה בהחלט מדריכה אותי (ולפעמים זה מאוד מגביל) מה להכניס לפה ומה להוציא. מתי לאכול ומה לאכול, גם אם לא נח לאכול מצה בפסח או להתענות בתעניות (או לא לאכול לפני התפילה). גם מה להוציא - אני חייב ללמוד תורה ולהתפלל ואסור לדבר לשון הרע או סתם לפטפט בזמן חזרת הש"ץ.

בכל הדוגמאות שהבאתי, יש 'דוסים' שמחפפים? נכון, זה לא הופך את זה לבסדר ולא גורם שאם רב יעיר על זה אוכל 'לצאת עליו' שלמה הוא נכנס לי לקיבה...

מניעת הריון, היא שאלה הלכתית. יש בזה עיכוב במצווה הגדולה של פריה ורביה וחלק מאמצעי המניעה, גם מעוררים שאלה הוצאת זרע לבטלה ושאלה של עיקור. בנוסף השיבוש ההורמונלי (באמצעים הורמונליים) או הגופני (בהתקנים לסוגיהם), יכול גם לגרום ליותר שאלות והסתבכות עם הלכות נידה.

בכותרת שאלת האם אני אומר שאסור לך, התשובה היא שאיני יודע, כיוון שאיני יודע את הפרטים הספציפיים שלכם. בגדול, ההדרכה המקובלת אצל רוב גדולי התורה ששמעתי מהם או בשמם (מאנשים נאמנים), היא שלפני ילד ראשון - אפשר להתיר רק עם צורך רפואי ספציפי. כשצריך להתאושש אחרי לידות, הרבה יותר נוטים להתיר (ולפעמים אף להמליץ לרווח).

כל מה שאמרתי בתגובה הראשונה, שיתכן שהדברים לא נאמרו ברגישות המתאימה וזה לא היה מוצלח - אבל, בהחלט תפקידה של המדריכה, להדריך אותך במכלול הנושאים ההלכתיים והרעיוניים סביב הקמת בית נאמן בישראל.

הלכנו לכמה רבנים ולא קיבלנו היתרורדרדה
אז מחילההסטורי
מה את רוצה מהמדריכה?!

היא הדריכה אותך, כמו שהרבנים אליהם את פונה פוסקים. זה התפקיד שלה.

נ.ב. לא הייתי שם, אז איני יודע באיזה טון ובאלו מילים הדברים נאמרו. יתכן שיש מקום לעבוד על הטאקט. אבל לגופם של דברים - זה בהחלט התפקיד שלה.

לשאולנפש חפצה

ראשית חושבת שמדריכת כלות היא לא פוסקת הלכה..
היא יכולה לומר מה ההלכה אומרת אבל לא לפסוק וזה שונה.

ללא קשר, יש באמת בעייה מסויימת למנוע הריו גם אם זה באופן עקיף כמו גלולות

ולכן צריך לשאול רב.

הרבנים מסתכלים על כלל השיקולים כשהם פוסקים.

מעירה המון רבנים דוסים ממש הנחשבים לא כמקילים גדולים,

שהתירו לחברותיי למנוע. השאלה מה את אומרת לרב ומה הנימוק שלך.

לבעלי יש חבר שלמד בישיבת הסדר ששם ראש הישיבה מתיר לכולם למנוע בשנה הראשונה לנישואין.

ואגב, "צאו לי מהרחם" לא מתאים פה לדעתי , כי אם זה נכון,

אפשר לוותר בכלל על כל הלכות טהרת המשפחה, לכאורה.

בהצלחה

מסכימה איתך חלקיתורדרדה

החלק הראשון ברור לי , לגבי הקיבה

אבל הרחם שלי הוא איבר פרטי שלי שמגדיר אותי כאישה ונותן לי את היכולת להוליד ילדים

ויש לי זכות כאישה לבחור מתי להכנס להריון , כמה ילדים אני רוצה ואם בכלל באלי להכנס להריון? אולי לא באלי?

גם הקיבה שלך היא איבר פרטי שלךאחת פשוטה

שנותן לך את היכולת לאכול.

ואם לא בא לך לאכול מצה? ואם לא בא לך לברור אוכל מתולעים וכן בא לך לאכול ציזבורגר?

הבדל מינורינעמי28

שמהריון לא רצוי מגיע בסוף ילד.

ילד לא אמור להגיע בדיעבד.

הוא צריך להגיע להורים שרוצים בו ומוכנים אליו נפשית.

יש מספיק רבנים אחרים עם כתפיים רחבות שמתירים.

העניין הוא שהסיבה ההילכתית לחתונה היא הבאת ילדיםבוריס

זוגיות היא דבר יפה אבל זוג שלא מצליח להביא ילדים עשר שנים אמור להתגרש.

או אפילו זוג שלא מצליח לקיים יחסים בצורה תיקנית אמור להתגרש עוד לפני.

אז אין ממש עניין להתחתן בלי הרצון להביא ילדים (מכיוון הההלכה היבשה הכוונה.)

יכול להיות שיהיו רבנים שיתירו במקרים ספציפיים כן לדחות אבל היא כבר אמרה שהיא לא מצאה

כלומר אשה שכבר אינה יכולה להביא ילדים לעולםמהלכת בדרכה
ומתאלמנת לא צריכה להתחתן שוב אם היא רוצה? מאיפה הגיעה הגישה הזו?
תגדירי צריכהבוריס

מבחינה הלכתית אישה לא צריכה להתחתן.

גבר מצווה בפרו ורבו וצריך להתחתן ולכן ההלכות שציינתי בהודעה שלי.

חכמים אומרים שגם גבר שלא יכול להביא ילדים כן יתחתן כי טוב לו לאדם שיש לו אישה.

וכמובן שיש מקרים ספציפיים שבהם כל מקרה לגופו וראוי לשאול פוסק.

היא לא צריכה, מותר לה אם היא רוצההסטורי
כן לגבר שיכול לקיים עדיין פריה ורביה (גם אם יש לו כבר בן ובת, יש גדר של 'שבת' ושל 'לערב אל תנח ידיך'), יש בעיה הלכתית לשאת אישה שידוע שלא יכולה ללדת.

בד"כ בנישואין בגיל מבוגר, סומכים על כך שכבר אין לו אפשרות לשאת אשה שראויה ללדת וככה מתירים לשאת אישה שלא יכולה.

זה מה שאמרתיבוריס
נכון, פרטתי בתגובה לשאלה. לא הגבתי אליךהסטורי
אה סליחה עכשיו ראיתיבוריס
גם זוג שאין ולא יהיו לו ילדיםמהלכת בדרכה
נשארים נשואים וחיים באהבה כולל הכל. כלומר נישואין הם לא רק לצורך הבאת ילדים אלא גם לצורך עצמו. 
לא רלוונטי לענייןהסטורי

יש חיוב על אדם לעסוק בפריה ורביה. לכן לגבר שיכול לעסוק בפריה ורביה, מותר ומצווה להתחתן רק עם אישה שיכולה להוליד.

לפי חז"ל ופשוט בפוסקים - שאם אדם שהה עם אשתו עשר שנים ולא נולדו ילדים - צריך לשאת אישה אחרת. בדורות קדמונים, יכל לשאת אותה כאשה שניה (וכנראה לכן אלקנה נשא את פנינה. על אף שהיה מותר, לא מצוי בתנ"ך שתי נשים אצל מי שאינו מלך/מנהיג אלא במקום עקרות). ובדורות שלא נושאים בהם אישה שניה - בפשטות צריך לגרש את אשתו ולשאת אחרת.

בפועל, מופיע בפוסקים כבר ברמ"א ואחרים, שלא נוהגים כך וגם כמה וכמה מגדולי ישראל שלא היו להם ילדים, נשארו עם נשותיהם עד פטירתם.

אבל, העובדה שבדיעבד נשארים ביחד, לא הופכת את המציאות הזאת ללכתחילא. לכתחילא אדם שהולך לפי התורה:

"חייב כל אדם לישא אשה כדי לפרות ולרבות וכל מי שאינו עוסק בפריה ורביה כאילו שופך דמים וממעט את הדמות וגורם לשכינה שתסתלק מישראל" (שולחן ערוך, אבן העזר סימן א', סעיף א'. כל הלכות אישות, הן פירוט של הכלל הזה)

לא אמור להתגרש אלא זה עילה לגרושיןאור123456
את מבינה שזה קו שאת החלטת להעבירבוריס

ההלכה תשלוט בשימוש שלי בקיבה או בפה אבל לא תשלוט בשימוש שלי ברחם.

כל רמ''ח אבריך הם מתנה מהבורא והתור היא הדרך המנחה אותנו להשתמש בכל אחד ואחד מהם.

בפועל אף אדם לא יכול להכריח אותך לעשות כלום לא אנחנו, לא המדריכה ולא הרב.

אם את בוחרת בדרך של הלכה אז יש הלכה ויש את פוסקיה.

אני גם הייתי בדעה שלך לפני החתונה, רציתי למנוע. לא הרגשתי שאני מוכן לילדים רציתי עוד להכיר את אשתי וליצור איתה חוויות כזוג.

הלכנו לרב שמוסכם על שנינו ולא קיבלנו את הפטור וזה היה לי קשה אבל הלכנו עם הפסיקה.

ואז מה עשיתם?ורדרדה
לא מנענובוריס

הכנו את עצמנו.

לא התננו את החתונה במניעה כי ידענו שאנחנו קודם כל זוג.

אספנו חוויות זוגיות בזמן שהיינו לפני ההריון וגם במהלך ההריון העובדה תשעה חודשים מותרים עזרו ליצור חוויות.

וניסינו ללמוד ולהתכונן ללהיות הורים.

בפועל באמת זה לא תפס כזה נפח גדול מהחיים שלנו. שי פעלנו מתוך אמונה.

הדרכת כלות זה הדרכה הלכתית? אני לא בקיא מספיקדי שרוט

אבל לא נראה לי שזה מצב העניינים.

הדרכת כלות לפי מה שאני מבין אמור להיות הרגעת הכלה מפני ליל הכלולות שמלחיץ מאוד כלות דוסיות בדרך כלל לא? אני חושב שהדרכת כלות מוכוונת הלכה זה רק הדרכה עם אג'נדה וקו מאוד ספציפי של הסתכלות. חרדית בעיקר.

הדרכת כלות היא מכלול.אחת מכאן

עיקר ההדרכה היא על העולם החדש שנכנסים אליו, ההלכות והפרקטיקה של טהרת המשפחה.

ליל הכלולות הוא חלק חשוב בהדרכה, אך בכלל לא העיקר.

מענייןאחינועמית

מדריכת כלות לא אמרה לי מילה על מניעה.

רק הדרכה על טהרת המשפחה וליל כלולות.

בדיוק. זה מה שחשבתי. כנראה שזה תלוידי שרוט
מדריכה. יש מדריכות ששמות דגש על הלכות יבשות. זה לא נראה מצב העניינים השכיח. אבל אולי אני טועה, לא יודע.
סביר שהיא לא חשבה שזו אופציה אצל כלה יר"שהסטורי
גם וגם, הדרכה טובה כוללת את כל המכלולהסטורי
הרבה מהמיקוד הוא בהלכות נידה, כיוון שזה תחום שלם וחדש, אבל בהחלט הדרכה טובה גם של חתן וגם של כלה, כוללת הכוונה לכלל הקמת בית יהודי.

בנושא שהזכרת בדרך כלל עוסקים רק בפגישה(/ות) האחרונה.

לא צורה נעימה להגיבפה לקצת

ומקווה שלא ככה הגבת לה.

אם את דוסית אז כנראה שקצת מעניינת אותך ההלכה ולכן היא שאלה על עניין השאלת רב כי ככה זה, לפני שמונעים היריון צריך להתייעץ עם רב.

וכן, חלק מתפקידה של מדריכת כלות היא ללמד אותך הלכות.

את רוצה לקחת? בבקשה.

לא רוצה? לא חייבת. אבל היא עושה את תפקידה.

בדיוק ככה הגבתי להורדרדה
התחרטתירקלתשוהנ
על מה התחרטת?ורדרדה
כתבתי משהו והתחרטתי. אי אפשר למחוק תגובה רק לערוךרקלתשוהנ
שהיא לא בילתה יותר זמן עם המשפחהפשוט אני..

(בלי קשר לתגובה כאן, כולם מתחרטים על זה בשלב זה או אחר...)

מבינה מאד מאד את התגובה הראשונית שלךרקלתשוהנ

לי כל החשיפה לעולם ההלכתי הזה ובטח החיים בתחילת הנישואים זכורים עם משבר גדול של חדירה לפרטיות, למרות שמעשית כן שאלתי, גם לגבי מניעה וגם לגבי טהרה, עדיין היתה לי הרבה פעמים תרעומת גדולה וקושי באמת גדול לקבל את זה.

וגם הצורה שציטטת אותה אם באמת דיברה ככה וזה לא סיכום שלך של מהות הדברים, נשמעת ממש מעצבנת. כאילו אין פה שום מורכבות.

אבל אני חושבת שלטובתך כדאי לך לשבת ולהבין שכלית מה קורה פה ולא שהרגש ישתלט עלייך, כי זה ילווה אותך עוד המון המון, לא רק בהקשר של מניעה אלא גם בהקשר של טהרה.

לדעתי, להשתמש במילים כמו צאו לי מהרחם יפגע רק בך. הם נושאות מטען של מלחמה בין אישה לבין הגברים או לבין העולם. כשבאמת במצב פה זה אנחנו מול הקב"ה מנסים לברר מה רצונו מאיתנו עכשיו, בכוחותינו עכשיו, ביכולותינו עכשיו, בעזרת הרב וההלכה.

הרחם באמת רק שלך, וההחלטה על מניעה או לא היא באמת רק שלך ושל בעלך.

כמו כל המצוות וההלכות, הבחירה אצלכם. במובן הכי פשוט, אפשר פשוט לא להקשיב לרב ולא לבדוק מה ההלכה.

השאלה מה את רוצה

השאלה מה גישת החיים שלכם

נשמע ממך שבדרך החיים שלך ההלכה נוגעת לכל פרטי החיים.

גם אדם חס וחלילה עם אדם קרוב מחובר למכשירים צריך פסק הלכה אם לנתק או לא. הוא יכול לא לשאול כמובן, זה לא אומר שלהלכה אין מה להגיד על זה. להלכה יש מה להגיד על הכל כי רצון השם ממנו מגיע עד הפרט האחרון.

אפשר לתקן את המבט, שהרב לא מחטט ולא נכנס לך לרחם, אלא נשאל שאלה הלכתית ש*מישהו בחר לשאול*, ופוסק על פי ההלכה

כמובן שבתוך כל העולם ההלכתי יש הרבה טווח של מחמירים ומקלים, אבל השאלה שלך היא איפה את עומדת, מה הגישה שלך.

ועוד דבר

ב"ה כבר אחרי כמה הריונות וכמה מניעות, תמיד הצורך לשאול רב מקפיץ לי את הקושי הזה.

אבל אני חושבת שכדאי ללמוד להכיר בעוד צדדים של המציאות חוץ מהרגש הבסיסי שעולה לי, לעמת אותו מולם, לעמת אותו מול דרך החיים שבחרתי ואני מאמינה בה. לבדוק מה בו שייך לתפיסות שאני לא רוצה לאמץ לחיי, כמו מלחמת הגברים בנשים. ובסוף להחליט יחד מה עושים.

היא העבירההעני ממעש
לך ברירת מחדל הלכתית המקובלת

זה לא כפייה

אגב, בלי קשר , טוב מדי פעם לשמוע דברים נוקבים

שיהיה במזל טוב 

מוסיפהורדרדה

לא קיבלנו אישור למנוע

היינו אצל כמה רבנים

אמרנו שאם לא נקבל אישור למנוע אז נפרד ..

ולא הסכימו לנו אפילו לחודש

כנראהנעמי28

שהרבנים והדרכה הם לא ברמה הדתית המתאימה לכם.

בכל מקרה היא חסרת טאקט.

יש דרך להגיד דברים.

להגיד שיש רק 20% סיכוי בכל פעם זה כל כך חסר אחריות מצידה.

נשמע לי מופרך לומר לכם להפרד בגלל זה.די שרוט
אני חושב שבקלות תוכלו למצוא רבנים דוסים שייעצו לכם אחרת.
מי? אשמח לשמותורדרדה
לא מכיר שמות ספציפיים אבל לדעתי מכון פוע"הדי שרוט
יכול לענות על הצרכים שלך.

@הסטורי, הם עושים הדרכת כלות?

יש להם מדריכות שהם לימדוהסטורי
לא משוכנע שהן ידריכו אחרת (כנראה כן יגידו זאת בצורה יותר נעימה).
הם ידריכו להפרד? עד כדי כך?די שרוט
לא יודע מה ידריכוהסטורי

בשאלה אישית.

כמדיניות כללית, הם בהחלט לוחמים על כך שאין היתר ומנסיונם לא כדאי למנוע לפני שיש ילד אחד לפחות, אלא אם כן יש סיבה רפואית ספציפית.

נ.ב.

חשוב להדגיש, בעבר כמעט לא היתה מודעות אצל האברכים ללגיטימציה לרווח. מי שהלך וסיפר לאברכים שלגיטימי וכשצריך רצוי שאישה תיתן לעצמה להתאושש בין הלידות, זה הרב בורשטין.

אישית כשהייתי אברך צעיר והגעתי עם שאלה אחרי לידה לאחד הרבנים שם, הוא ווידא איתי שאני מודע לזה שהמצב מצדיק ומצריך מניעה.

מוסיף, לפני כמה שנים היה על זה פולמוסהסטורי

כאשר הרב סתיו פרסם כהדרכה כללית לסטונדטים וכד' שעדיף להתחתן ולמנוע הריון מלמשוך זמן ברווקות על כלל ההשפעות של העניין.

מכון פוע"ה יצאו נגד הפרסום הזה בחריפות.

אז אם כבר 'מחפשים את הרב' שיפסוק את מה שרוצים, נראה לי שמכון פועה פחות הכתובת.

אוקיי, אז הרב סתיו.די שרוט
לא מבין למה את נלחצת ומתעצבנתאביגשר

המדריכה אומרת את ההלכה הפשוטה כפי שגם את אומרת שאמרו לך כל הרבנים ששאלתם. וזה חלק מתפקידה. להגיד כמובן ברגישות. לפי מה שכתבת, היא לא אמרה בצורה פוגעת... ואם את מחליטה לא לשמוע, זה כמובן החלטה שלך. אבל ללכת כנגד הפסק של כל הרבנים ששאלת זו בחירה שלך ולא אשמה של מדריכת הכלות.. מה לעשות, שההלכה מדריכה אותנו בכל מצבי החיים וגם בדברים אישיים? וכל אחד בוחר איך לנהוג בעצמו. 

אז אני צריכה להביא ילד למרות שאני לא רוצה?ורדרדה

רק כי ההלכה אמרה?

מי אני שאגיד לך מה לעשות? זו בחירה שלךאביגשר

מה ההלכה- יפסקו הרבנים. וכפי שכתבו לך, יש פוסקים שונים וגישות שונות. יכול להיות שתמצאי מי שיתיר. אם זה חשוב לך, תעשי ברור.

לפעמים אנחנו עושים דברים כי זו ההלכה למרות שהם לא הבחירה הראשונית שלנו.

וגם, לפעמים הולכים על פי ההלכה, ומגלים למפרע שדווקא הרווחנו מזה, לא רק בעולם הבא אלא באמת לא ראינו משהו אז, וכעת אנחנו מבינים אחרת.

מסכימהרשרשרש
כן. התחתנת כדי לפרות ולרבות.אדם פרו+

סורי.

בחתונה חתמתם חוזה עם ה' שתקיימו פריה ורביה

אם היית מתחתנת

ולא יכולה להביא ילדים 10 שנים

לפי ההלכה חובה להתגרש

הרב אליעזר מלמד:

"היו נשואים עשר שנים ולא ילדו, שיערו חכמים שמסתבר שכבר לא יזכו להוליד יחד, ועל כן קבעו שחובה על האיש לגרש את אשתו ולשלם לה את כתובתה, ולשאת אשה אחרת, כדי לקיים את חובת מצוות פרו ורבו. ואף שהגירושין כמוהם כחורבן, ואמרו חכמים (גיטין צ, ב): "כל המגרש אשתו ראשונה – אפילו מזבח מוריד עליו דמעות", חובת המצווה קודמת, שעל ידה זרעו של האדם נמשך אחריו, ובדרך כלל, הצער העכשווי על הגירושין קטן מהצער לטווח הארוך מחסרון הילדים."

מה "הרחם שלי והרחם שלי"

זה קשקוש. לפי ההלכה אם הרחם שלך לא פעיל

את נשארת איתו בלבד ללא הבעל..

זה כל כך קשקוש מה שאת אומרת

שקשה אפילו להתייחס לזה

את כותבת כאילו אין בורא עולם שאומר לך מה לעשות עם הרחם שלך..

כל מצוות עשה אפשר להגיד את אותו קשקוש

מי יחייב אותי לברך עם הפה שלי, וליטול לולב

"סליחה זה היידים שלי, מי יגיד לי מה לעשות איתם"

ולהניח תפילין, "סליחה אני אקשור את עצמי כל בוקר

עם הידיים שלי, סורי, אני בהלם"

בקיצור לא קיבלת על עצמך מצוות עשה

אולי רק לאוים ואת לא דתייה,

כי את לא מכירה ביכולת של הקב"ה לצוות עלייך מצוות.

לא מקבלת את תגובתךורדרדה

נכון שה שנתן לי את הרחם

אבל מה הבעיה למנוע הריון אפילו ליום אחד אחרי החתונה?

למה ישר אחרי חתונה הריון?

ואם הכלה לא רוצה להיות אמא בשלב זה של החיים?

או שהיא בלימודים תובעניים או מתמודדת עם בעיה רפואית?

אם הכלה מתמודדת עם בעיה רפואיתהסטורי

ככל שאני מכיר - כל רב יתיר למנוע לפחות זמנית עד שהעניין יסתדר. (אם זו בעיה קבועה, מסובך להתיר לגבר להתחתן על דעת כן). כמו ש(כמעט) כל רב מתיר לאשה שצריכה להתאושש מהריון, אפילו שעדיין אין בן ובת, כלומר לא קיימו פריה ורביה.

לגבי 'לא רוצה', זו בעיה. הקב"ה ברא אותנו ע"מ שנפרה ונרבה. גם אם מבחינת 'גדר הדין' דאורייתא, אישה לא מצווה, היא כן מצווה בגדר "לא תוהו בראה לשבת יצרה" - שזה העניין הכללי להרבות את העולם, מעבר לחובת פריה ורביה.

מציע שוב את מה שהארכתי אתמול:

הזדמנות להעמיק - נשואים טריים

ה' גם נתן לי את הקיבהרקאני

אבל מה הבעיה שאני אוכל חזיר???

למה כל החיים רק כשר?

זה אותו דבר בדיוק.

רק מצווה יותר קשה.

כי יותר קל לשמור כשרות מלהביא ילדים.

אבל העיקרון אותו עיקרון.

אנחנו כאן כדי לעבוד אותו.

לא כדי להחליט לעצמנו על החיים. יש הלכה ואנחנו מחויבים לה.

מי שלא מרגיש מחויב זה כבר משהו אחר

אבל להגיד אני מחויב להלכה אבל מתנגד לה זה קצת סותר...

בעיה רפואית - מקבלת היתראדם פרו+

בעיה זוגית - גם מקבלת היתר

אבל לא בלי היתר.

את לא נהיית אימא ביום אחד.

יקח בערך 9 חודשים.

אין דבר כזה לא רוצה להיות אימא

אם נולד לך ילד, את נהפכת מיידית לאימא

רוצה או לא רוצה, את נהיית אימא

ואם לא באלי להכנס להריון?ורדרדה
השאלה שלך יכולה להשאל לגבי כל דברקופצת רגע

'ואם לא בא לי לשמור כשרות'

'ואם לא בא לי לשמור שבת'

'ואם לא בא לי להינשא בחופה כדת משה וישראל'

ועוד ועוד ועוד

בפשטות, אם את מעוניינת לשמור את ההלכה כפי שהרבנים מורים אותה, ואת לא יודעת מה ההלכה מורה, את צריכה לשאול רב.

אם לא בא לך להכנס להריון, אז אל תכנסי להריון, מה עוד אפשר לומר לך?

יש לך שפע של בחירות אפשריות כאן, אבל מה לעשות שלא כל בחירה שתבחרי, לגבי כל דבר בחיים, היא בהכרח במסגרת ההלכה?

ייתכן שמפאת גילך הצעיר זו הפעם הראשונה שאת מגלה שרצון חזק מאוד שלך לא אפשרי למימוש במסגרת גבולות ההלכה ( יש למשל בנות ש'מגלות' את זה כשהן רוצות לעלות לרמות גבוהות של תחרויות אתלטיות ולא יכולות בגלל צניעות, שהיו רוצות לפתח קריירה כשחקניות או זמרות וכנ"ל).

בכך שה 'לא בא לי' שלך הוא לאו דווקא במסגרת ההלכה, אין שום חידוש.

לגופן של עניין אני מודה, שאני מתפלאת שכתבת שהלכתם לעשרה רבנים שונים וכולם נתנו לכם אותה תשובה.

התרשמתי ( לא מנסיון) שיש שמתירים.

אם יש דברים שאת חושבת שאת צריכה להחליט בעצמך, ללא אישור של רב, אני בוודאי האחרונה שתשפוט אותך.

אבל להתפלא מכך שההלכה עצמה לא מתאימה את עצמה דווקא לרצונות שלך, נשמע לי קצת מוזר מבחורה שמגדירה את עצמה 'דוסית'. 

ואם לא באלי לחכות עכשיו 6 שעות כדי לאכול שוקולד?פה לקצת
מה היית עונה לי?
זו גישה מאוד פשטנית לנושאאן אליוט

קודם כל, אם זה כ"כ קריטי לך היית יכולה לעשות התרת נדרים ולשמור פחות, יש מספיק פוסקים שתומכים בכך.

אבל הנקודה העיקרית שלעניין זה יש השלכה מאוד נקודתית, לעומת עניין המניעה.

שם זה לא ההשלכה של לקיחת הגלולה למשל כל ערב, אלא העובדה שיכולים להיכנס להריון ויוולד ילד.

זה בכלל לא בר השוואה.

אולי אם כבר תשווי את זה למצווה לגור בארץ ישראל...

ולפותחת, עניתי לך בפורום השני

בדיוק, אם זה כל כך קריטי לה אז אפשר לקבל היתרפה לקצת
אני לא מאמינה ש10 רבנים אמרו לא, סורי.
זה לא משנהאן אליוט

אם היא סיפרה את האמת / הגזימה / היא טרול.

זה נושא רציני, שאני בטוחה שיש עוד נשים צעירות שמתלבטות לגביו.

את לא היחידה בשרשור שהתייחסה לדברים קצת שחור לבן, ולכן היה חשוב לי לחדד את הנקודה הזו.

אני באמת לא חושבת שזו גישה פשטנית לנושאקופצת רגע

להלכה יש מה לומר לגבי כל דבר ועניין, מעניינים פעוטים דוגמת קשירת שרוכים, ועד עניינים כבדי משקל ביותר דוגמת סוגיות של חיים ומוות לכל דבר ועניין.

ההלכה מורה חייו של מי קודמים למי , מתי מותר לסיים את החיים ומתי יש להמשיך לשאתם גם אם הם מסתכמים בסבל בל יתואר.

לפעמים ההשלכות, למשל, לא עלינו, שיש לסיים את חייו של עובר כי הוא מסכן את אימו.

כל אלה הם עניינים שההלכה מקיפה, ויש לה אמירה לגביהן, למרות שההשלכות של ציות להלכה רציניות מאוד.

אז כן, להלכה יש מה לומר גם לגבי עניינים של תחילת החיים והולדה.

לא חייבים לאהוב את זה, אבל זה המצב, גם אם ההשלכות של המצב הוא שנכנסים להריון ויש ילד.

אני אישית, כנראה בשונה מחלק מהמגיבות  כאן, חושבת שיש מקום גם להפעיל שיקול דעת. וכמו שכתבתי אני לגמרי לגמרי האחרונה שתחשוב שמישהי היא לא בסדר בגלל שהחליטה למנוע על דעת עצמה.

אבל אני פחות מבינה את ה'צורך' הזה שההלכה תסכים איתי בכל מה שאני חושבת... 

בוודאי להלכה יש מה לאמר על כל ענייןאן אליוט

זו לא הייתה הנקודה.

העלו פה להשוואה דברים שונים לגמרי.

איך אפשר להשוות החלטה נקודתית של לחכות כמה שעות בין בשר וחלב, לבין הבאת ילד לעולם שמשפיעה עד 120 ומשנה את כל החיים?

לכן אמרתי שזה פשטני.

גם לא מדובר פה על אל-הורות, אלא על מניעה לזמן מסויים. יש פה הרבה אפור והרבה אנשים השרשור הזה התייחסו לזה כאל ברור מאליו שאסור. וזה לא דומה

ההשוואה הייתה שהמחויבות להלכהקופצת רגע
היא בכל עניין. גם בעניינים גדולים.

ו'שלא בא לי' זה לא ממש טיעון הגיוני כשמדובר באדם שאמור להיות מחויב להלכה. 

האמת שנראה לי שהתגובות האלהקופצת רגע

הפשטניות למדי, באו בתגובה לטיעון הפשטני 'אבל לא בא לי'.

אבל לא עקבתי במדויק אחרי כל השרשור, לא יודעת... 

אם נהיה כנים, גם כשמחוייבים להלכהאן אליוט

לא מקיימים הכל. מנסים ושואפים אבל עדיין.

את לא רואה את כל יהודי חו"ל עולים לארץ, נכון? או שכל מחוייבי ההלכה לא מרכלים, ועוד דברים דומים.

אז הטיעון אכן ילדותי, אבל אני בהחלט יכולה לראות בחורה בת 20 עם בן זוג, שרוצים להתחתן ולממש את הזוגיות בקדושה, אבל כרגע לא מתאים להם תינוק. מהרבה סיבות - חוסר בשלות, רצון לבניית זוגיות, מניעים כלכליים וכדומה.

והרבה פה התייחסו לעניין בשחור ולבן, כאל ברור מאליו שחתונה אומר ישר נסיון להרות, ואת זה באתי לחדד.

לא אמרו שזה שחור לבן במובן של אסור או מותרברגוע

אמרו רק שמבחינה הלכתית צריך לקבל היתר מרב בשביל זה ולא להחליט לבד.

יש אנשים שחושבים כךאן אליוט

ויש אחרת.

אם נמשיך עם הדוגמא הקודמת, האם כל יהודי חו"ל מבקשים אישור מרב לא לעלות לארץ?

שוב, יש הבדל לדעתי בדברים שיגרמו שינוי רציני בחיים. אלו היו 2 נקודות - האם בכלל לשאול רב, וההשוואה בין הולדת ילדים לכל מצווה אחרת. בשרשור בפורום הזה התמקדתי בנושא השני.

הבאת ילדים זה עניין רציני, וההשוואות למצוות אחרות שהביאו לא היו רציניות לדעתי מספיק להבנת עומק ההתלבטות.

אוקיברגוע

אף אחד לא חושב שהקושי לשמור בשר וחלב דומה לקושי במניעת הריון, הדימוי היחיד הוא שבשניהם מי שמחוייב להלכה צריך לברר מה ההלכה אומרת בנושא ולא לעשות מה שבא לו.    יש הלכות שאפשר לפתוח ספר ולראות מה ההלכה אומרת, ויש נושאים יותר מורכבים שבהם צריך דווקא לשאול רבנים.

אז אני מניחה שנצטרך לא להסכים לגביאן אליוט

איזה נושא מחייב אישור מרב ואיזה לא.

מסכימה בהחלט שצריך לברר את ההלכה, בין אם לבד או ע"י רב, אבל בנושא זה למשל לדעתי ההחלטה צריכה להעשות ע"י בני הזוג (מניעה לתקופה, לא אל -הורות או משהו בלתי הפיך).

מה שהפריע לי בשרשור אלו דעות שמשוות את הבאת הילדים לכל מצווה אחרת, והעניין של לא להתחתן אם מתכוונים למנוע..

אבל את לא הבנתפה לקצת

שההשוואה היא לא על גודל האיסור או ההיתר (בשר וחלב, הבאת ילד) אלא תגובה על האמירות ש"הרחם הוא שלי" "מי יגיד לי מה לעשות" "לא באלי".

בשני הנושאים, גם בשר וחלב וגם הבאת ילד, אין מקום  לטענות האלה.

יש הלכה ואותה מקיימים גם אם לא בא וגם אם הפה הוא שלי ואני רוצה להחליט בעצמי מה לאכול ומתי.

וכן, אם היא הולכת למדריכת כלות אז למדריכה יש תפקיד לספר לה שדבר כזה שואלים רב גם אם היא פחות אוהבת את הרעיון.

ואם היא שואלת רב אז בדכ זה כדי לשמוע וללכת לפי דעת תורה ולא לפי חשקים.

אז נכון, היא יכולה לבחור לא לשאול רב או לא להקשיב לרב.

אבל התגובות פה הן בהתאם למה שהיא הציגה (שהיא שואלת רבנים ושהיא דוסית)

אני מבינה מאיפה זה באאן אליוט

אבל אני לא מסתכלת על ביטויים ספציפיים של "צאו לי מהרחם", אלא על השאלה הכללית:

צעירה בת 20 שמתחתנת ומעוניינת כרגע למנוע מסיבות שונות שהן לא רפואיות.

בהחלט יש להלכה מה להגיד, יש דעות שהן לשאול רב וכו'.

מסכימה שהדרך שבה היא כתבה לא מתאימה, אם כי ייחסתי את זה יותר להלם של כל העניין. אבל השאלה במקומה עומדת, וכמו שכתבתי, יש שוני בנושאים כאלו לדעתי לעומת הרבה מצוות אחרות.

אני אעצור פה, כי נראה לי הסברתי את דעתי ואני דיי חוזרת על עצמי

אהבתי את התגובות שלך כאן ובפורום השניירושלמית במקור
תודה רבה 🙂אן אליוט
ההשוואה היא לא בין הבשר וחלב להבאת ילדפה לקצת

אלא בין ההקשבה להלכה במקרה הזה למקרה אחר.

אם למישהי חשובה ההלכה אז לרצון שלה יש מקום במסגרת ההלכה, ואם זה סותר אז שואלים רב ולפי זה הולכים.

וזה נכון גם לגבי בשר וחלב וגם לגבי מניעה.

מה הרעיון לשאול רב אם בסוף במילא אעשה מה שבאלי?

זו בדיוק ההשוואה שעשו פהאן אליוט

גם להלכה יש גוונים, ומזה התעלמו ורידדו את הבעיה. היא לא מדברת על לא להביא ילדים בכלל, אלא קצת לדחות את זה. ובגיל 20 יש גם הרבה סיבות לכך. והבאתי דוגמא למשל לעליה לארץ שאנשים לא תמיד הולכים לפי ההלכה בדברים כאלו, גם בלי אישור מרב...

כמו שעניתי בפורום השני, היא באמת צריכה להחליט אם ללכת לרב רק בעניינים טכניים יותר כמו מראות, כשר/טרף וכדומה כשהיא לא יודעת את ההלכה, או גם בעניינים שהייתי קוראת להם יותר השקפתיים, דרך חיים.

ובמקרה שהיא הולכת אז שתנסח את השאלה כיאות ובפירוט, ותיקח בחשבון שהתשובה לא תהיה דווקא מה שהיא רוצה 🤷‍♀️

את מתעקש לראות את העצים ולא את היערהסטורי
אני לגמרי מקבל, שללדת ילדים זה עניין הרבה יותר משמעותי מלשתות נס קפה.

כל הדוגמאות שאנשים כאן הביאו, לא היו בשביל להתפס לדוגמא, אלא להסביר את העקרון כשיש חיוב הלכתי "לא בא לי", זו לא טענה. נקודה.

אני מניחה שכשאני קוראת "לא בא לי"אן אליוט

אני מבינה שהכוונה ל "אני לא מרגישה בשלה ומוכנה עכשיו לתינוק". ומבחינתי זה הגיוני מאוד, ותינוק מביאים מרצון ולא מהכרח.

וכן, זה שונה מ- אכלתי סטייק ולא בא לי לחכות עכשיו 6 שעות לקפה בחלב

אף אחד לא מחייב אף אחת להיכנס להיריון בלי שהיא רוצהשתדלות !
רק מציינים כאן שלפי ההלכה אם לא רוצים הריון, אז לא מתחתנים.
נשמע מוגזם מאודאן אליוט

זה לא שלא רוצים תינוק בכלל, רק לא עכשיו.

ובימינו מאוד לא פשוט למצוא זוגיות, ובלי להיכנס בכלל לנפילות בענייני נגיעה ושז"ל. 

זה לא אומר שחייב להיפרדהשתדלות !

למה זה כזה מוחלט בעינייך?

אפשר להישאר ביחד ולדחות חתונה.

זה פתרון ברמה ההלכתית.

וחשוב לזכור שתינוק לא מגיע ברגע, לוקח לו בעז"ה תשעה חודשים 

כי זה פתרון שיוצר בעיות חדשותאן אליוט
באותה מידה אפשר לאמר שלצאת ביחד זה למטרות חתונה, ולא בשביל להישאר הרבה זמן בשלב החברות
לכן מראש אמורים לא לצאתברגוע

אם לא מתכוונים בזמן הקרוב להתחתן ולהוליד ילדים

בימינו, עם הרווקות המאוחרתאן אליוט

זה מאוד בעייתי להגיד את זה. אפשר להיות מוכנים לחתונה ולא לילדים.

לאו דווקא מבחינת בשלות, זה יכול להיות מאוד סיבות (רצון להעמקת הזוגיות, סיבות כלכליות וכדומה)

לכן לפעמים כן מתירים למנוע הריוןברגוע

אבל כאן אנחנו לא מדברים על רווקות מאוחרת..

נכון, אבל זה זוג שכבר בקשראן אליוט

וכבר החליט להתחתן.

לדעתי, אם כבר מוצאים בן זוג (גם אם הגיל צעיר) חבל לחכות.

בהחלט יש כאן מורכבות, כתבתי מה צריך להיות מראשברגוע

נשאר חלוקים לגבי האם צריך לשאול רב או שאפשר לפסוק לעצמנו

את מניחה כל מיני דברים שלא נאמרוהסטורי

אני מניח שאם היא תביא חוו"ד פסיכולוגית, שהיא לא מסוגלת להרות כרגע, כנראה כל רב יתיר למנוע לזמן מסויים.

"לא בא לי", הוא לא שיקול שמצדיק למנוע קיום מצוות.

ככה אני רואה את זהאן אליוט

ואני בהחלט לא חושבת שצריך סיבה רפואית או פסיכולוגית לדחייה.

נצטרך להסכים שלא להסכים. אני לא רואה עניין בלהמשיך את הדיון. כל אחד מאיתנו הביע את עמדתו בנושא.

את לא חושבת שצריךהסטורי
מתוך לימוד דברי חז"ל והפוסקים בנושא, או שסתם זו *עמדתך*?

להבהיר: אני נגד כפיה דתית. מי שיגיד לי שאינו שואל רב, לא מתערב לו. מי שלא רוצה הדרכה הלכתית לחתונה, חבל מאוד, אבל אין לי איך להועיל.

מה שמשגע אותי כאן, זה שהשרשור התחיל מפריקה על מדריכת הכלות שרח"ל העזה ללמד הלכה והפך להתגוללות על רבנים שעונים לפי התורה שהם למדו.

אני הגבתי בשרשור הזה על עניין מאוד ספציפיאן אליוט

בפורום השני כתבתי יותר, ובאמת כצבתי לה שאם היא מתכננת לשאול רב בשאלות של השקפה ודרך חיים, לא רק מראות, כשרות וכדומה שתדע לנסח את השאלות בפירוט ולהבין שלפעמים התשובה לא תהיה כרצונה.

אז לא, אין לי בעיה עם רבנים שפוסקים הלכה כזו, וגם לא עם זה שהמדריכה מפרטת את ההלכה, אם כי בגלל שיש מגוון פסקים, החמרות וכו' על המדריכה להדגיש מה זה מה, ומן הסתם גם לדבר בדרך שמתיישבת יותר על הלב.

אני אישית לא אלך לרב בשאלות מסוג זה. בהחלט אקפיד ללמוד את העניין לעומק כדי לדעת את ההלכה, אבל לדעתי אלו דברים שעל הזוג להחליט בעצמו. אולי אם אין הסכמה בינהם, או למשל במניעה אם הם לא יודעים את הבעיתיות באמצעים השונים למשל ואינם יכולים ללמוד בעצמם אז בהחלט שילכו לרב ללמוד ולהבין.

לא רציתי להיכנס לכל זה פה, נכנסתי בפורום השני, אבל הרבה דעות פה לא לקחו לעומק לדעתי את ההשלכות של תינוק לחיים, בניגוד למצוות אחרות. לכן היה לי חשוב להדגיש את זה כי זה רידד את הדיון לדעתי.

זו שאלה הלכתית לא השקפתיתהסטורי
 האם יכול להיות שיש בזה מחלוקת? יתכן מאוד, כמו בהרבה תחומים בהלכה. אם כי, אני לא כל כך מכיר מחלוקת בזה. כלומר איני מכיר פוסק מובהק שמתיר למנוע סתם 'כי לא בא'.

מקסימום מכיר כאלו שאומרים שעדיף לא למרוח את הרווקות, גם אם ימנעו בלי היתר.

אז אולי זו לא המילה הנכונהאן אליוט

אבל נראה לי שהבהרתי את כוונתי.

כמו שאמרתי, לדעתי תינוק צריך לבוא מרצון. אם היא תלך לרב והפסיקה שלו תגרום לה לא למנוע וכו' בשמחה, אז נהדר.

אבל אם בגלל הפסיקה היא תוליד תינוק בלי רצון ומרמור אז תהיה פה בעיה קשה. ובסופו של דבר הזוג מגדל את התינוק ולא הרב.

אז יש דברים שזה לא משנה - למשל גם אם יחכו לקפה עם החלב בבאסה, לא יקרה כלום.

תינוק, ודברים משני חיים כאלה זה משהו אחר.

ונראה לי שאעצור פה

אני גם חושבת שלהביא ילד זה ממש לא כמו לחכות 6 שעותבאיה

בין בשר לחלב. ילד זה לכל החיים ואם אישה לא בשלה עדיין אז היא לא... למה לדחות חתונה אז ששנה ימנעו ויחיו בכיף ואז יביאו ילדים מה הסיפור הגדול לא הבנתי

מה עדיף שלא יתחתנו?! או שיביאו ילד לכל החיים בלי מוכנות?! לא נשמע לי

לא נכנסתי לפרטים בכללהסטורי

העיקרון הוא, שלא כשיח המערבי המקובל שהשתקף ב"שלא יכנסו ל..." של הפותחת, שהתורה מדריכה אותנו בכל חיינו. לתורה יש מה להגיד ויש זכות להגיד.

מה עדיף?

עדיף שיתחתנו וישמחו בזכות הגדולה להביא חיים לעולם, להיות שותפים של הקב"ה בבריאה.

הרבה דבריםירושלמית במקור
שפעם היו "שיח מערבי מקובל" היום אומרים שבעצם מקורם בכלל בתורה אז אם זו הסיבה היחידה להתנגדות לאופן הביטוי האולי ילדותי הזה (שמה לעשות, משקף את זה שהיא באמת רק בת 20 ואפילו לדבריה לא בשלה...) הייתי יורדת מזה...
לא קשור בכלל לנושא אבל מענייןקופצת רגע

אותי למה את מתכוונת?

ניסיתי לחשוב על דוגמא של של שיח מערבי מקובל שמקורו בתורה ולא עולה לי כלום 🤔

מה זאת אומרתירושלמית במקור
הרבה תנועות אידאליסטיות נתקלו בהתחלה בהתנגדות בעולם הדתי ובהמשך שמענו שהמוטיבציה לפעול עבורם היא בעצם יהודית. הכי קל זה הציונות, אבל נפוץ מאד זה גם פמיניזם, צער בעלי חיים ואפילו צמחונות, ובעשורים האחרונים גם שיח על מדיניות כלכלית
הציונות התחילה בעולם התורניהסטורי
עוד מאברהם אבינו, אבל גם בהופעה המודרנית שלה - התהליך הציוני הופיע בגלים גדלים והולכים של ציבור תורני שעולה לארץ. גם היוזמות המעשיות, התחילו מיהודים מירושלים שיצאו מהחומות והקימו שכונות ומושבות. גם היוזמות המדיניות, התחילו מגדולי ישראל כמו הרב אלקלאי, הרב קאלישער (דרישת ציון, הרבה לפני הבילויים והרצל) והרב גוטמאכער.
ברור, אבל ההתנגדות לציונות החלה כהתנגדות להתעוררותירושלמית במקור

הלאומית שחוותה כלל אירופה במאות ה-18 וה-19, התעוררויות לאומיות שבתורן השפיעו גם על דתיים וגם על חילונים מהסוג של אמצע המאה ה-19... גם הרב קלישר, כמו יתר גדולי האומה שידעו לזהות תנודות בזמן, הושפע מכך, וזה נהדר בעיני

בכל מקרה תגובתך מתייחסת לדוגמה מדבריי, שענו לשאלת קופצת לרגע, ואני לא מבינה למה בכלל לסטות מהדיון -  בסך הכל ציינתי דוגמאות לכך שאין סיבה לבטל את דברי הפותחת, גם אם היא טרול, רק במחי הטענה "זה שיח מערבי". אמרתי שאם זה כל ההנמקה אז חבל. אז עד כמה שמצליחה להבין, כי לא התייחסת לכך מעבר להערה על הציונות כאן, עליה עניתי - אני מבינה שזו אכן כל ההנמקה.

מתלבט אם לכבד את הסיפא ולהמנע מלתקן את הטעות ברישאהסטורי
...🥴
השאלה היא לא אם באלךרקאני

להיכנס להריון

השאלה אם את מעוניינת להקשיב למה שההלכה אומרת או לא.

להזכיר שבחופה וקידושין החתן מתחייב על 'עונתה'אחת מכאן

סיפוק הצרכים והיצר הטבעי הקיים בכל בן ובת אנוש, מתאפשר, הלכתית, רק לזוג נשוי.

מעניין שלכל אורך השרשור, שהלך והתתפתח, אין בכלל התייחסות שהנישואין זו הדרך היחידה ההלכתית להגיע לאפשרות לסיפוק היצרים שבורא עולם יצר בגופינו ובנפש שלנו.  

קצת היתממות להתעלם מהמשיכה הטבעית שיש בין המינים, והרצון והתשוקה לממש את הצרכים המיניים באופן טהור וקדוש.  

מתוך פניני הלכה:

האדם השלם הוא אדם שחי באהבה ובשמחה במסגרת נישואין, שאין האיש שלם בלא אשתו, ואין האשה שלימה בלא בעלה. ועיקר האיחוד שביניהם בא לידי ביטוי במצוות עונה, שעל ידה הם מתאחדים לגמרי, מבחינה רוחנית וגשמית כאחד, ועל ידי כך הנישואין שלהם שלמים. מצווה זו צריכה להתקיים בתשוקה ושמחה יתירה, כשהאיש רוצה לענג ולשמח את אשתו ככל היותר, והאשה רוצה לענג ולשמח את בעלה ככל היותר (להלן ב, א-ה). ועל כן נקרא שמה של מצווה זו 'שמחת עונה', שאין שמחה גדולה ממנה בעולם הזה, והיא מעין שמחת עולם הבא (להלן ז-ח).

במסגרת הנישואין אדם יכול לקיים בשלימות את מצוות "וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ" (ויקרא יט, יח), שעליה אמר רבי עקיבא שהיא "כלל גדול בתורה" (ספרא שם). מפני שרק בין בני הזוג האהבה מתקיימת בשלימות בכל תחומי החיים, הרוחניים והגשמיים. נמצא שעל ידי שבני הזוג חיים יחד באהבה, כשכל אחד מהם אוהב את בן זוגו לא פחות ממה שהוא אוהב את עצמו, ורוצה לשמח אותו לא פחות ממה שהוא רוצה לשמוח בעצמו, הם מקיימים באופן תמציתי את כל התורה (האר"י ספר הליקוטים עקב).

גדולה מצווה זו שעל ידה השכינה שורה ביניהם, כפי שדרש רבי עקיבא (סוטה יז, א): "איש ואשה, זכו – שכינה ביניהם, לא זכו – אש אוכלתם". בשם איש מופיעה האות 'י', ובשם אשה מופיעה האות 'ה', יחד שם י-ה.

ולא זו בלבד, אלא שמתוך מצווה קדושה זו זוכים לקיים את מצוות פרו ורבו, ועל ידי כך זוכים להיות שותפים עם הקב"ה בהולדת נשמה חדשה..

פרו ורבו בא בהמשך,  כתולדה וכתוצאה של המצווה הקדושה.  

תשאלי רב שאת מתחברת לפיסקה שלוסוסה אדומה

לא רק לשאלה הספציפית הזאת, אלא באופן כללי.

בכל אופן זה ממש לא שחור ולבן. אל תקשיבי לחכמי הפורום פה, תתייעצי במציאות עם אנשים שאת סומכת עליהם.

למה להיפרד ולא פשוט לדחות את החתונה?השתדלות !

לא הבנתי...

אולי אם רק אלה שתי האופציות ואין משהו באמצע תחשבו באמת מחדש...

באמת נראלך שנשרוד שנה בלי מגע?ורדרדה
אני לא מכירה אתכםהשתדלות !

אני אגיד לך מהחוויה האישית שלי- בעלי אמר לי שהוא בדק עם הרב שלו וידע מראש שחודש אפשר למנוע בלי בעיה, ומעל חודש צריך כבר לשאול ולבקש היתר.

אני בעצמי לא בדקתי את הנושא.

רופאת הנשים שלי בכלל אמרה שכדאי למנוע כל התקופה של המלחמה בגלל המילואים... והיא דתייה.

בעלי רצה שנמנע תקופה כי הוא הרגיש לא מוכן. דיברנו על זה המון, התווכחנו גם. ובסוף אמרתי לו שבכל מקרה לוקח תשעה חודשים לפחות,  ועד אז נהיה בסדר. הוא התרגל לרעיון, ומאז גם התפתח הרצון והכמיהה להביא חיים לעולם..

לא יודעת לאן זה ייקח אתכם. לא יודעת גם איזה רבנים שאלתם, אבל זה מעניין כי בעלי דוס וממנו הבנתי שזה בסדר חודש לפחות.

היתר לחודש לא יעזור להםברגוע

היא אומרת שהם מעדיפים להפרד מאשר אולי להכנס להריון, אז מה יקרה אם אחרי חודש היא עדיין תרגיש צעירה מידי?

ובאופן כללי אני לא רואה איך אפשר להתיר כאן, זה לא שהיא אומרת שהם רוצים קודם לבנות את הזוגיות שלהם ואז להביא ילדים, היא פשוט מרגישה צעירה מידי לילדים.

היא תחליט מה יעזור מה לאהשתדלות !

אני כתבתי שאיך שאני מכירה את הדברים זה לא כזה מוחלט.

מה יקרה? לא יודעת. רק היא יודעת. ואני לא מתירה כי אני לא פוסקת הלכה...

ואם תפרדו מה תעשו תחכו עד שיתאים לכם להיות הוריםבוריס
בשביל להתחיל לצאת שוב?
הזדמנות להעמיקהסטורי

(וואי, וואי, כמה מניעות. פעם חמישית שאני כותב את התגובה הזאת מהצהריים, כל פעם לא מתאפשר לי לסיים)

להעמיק.

כלומר, נראה לי שברמה הפרטית ענו כאן את מה שאפשר לענות. מעבר לזה אולי זו הזדמנות להעמיק במעמד הגדול שאתם עומדים לקראתו.

באחת התגובות הגבת לי, שבעצם את הלכות כשרות את מבינה, למרות שאדם מבחוץ עלול לטעון שהוא לא מבין למה הרבנים מתערבים לו בצלחת (או בקיבה).

כדאי להתרגל, שכלל ההלכות, הן הדרך להשרות עלינו שכינה. גם אם לא תמיד אנחנו מבינים את זה. השאלה מה אנחנו אוכלים, היא סעיף מעשי של העקרון הזה. ההלכה גם מתערבת לי בשאלה באיזו שעה אני קם, מה ומתי אני אוכל, מה אני אומר ומה לא ואיזו נעל אני נועל קודם.

כמובן שיש מדרג, יש דאוריתא ויש דרבנן, יש מנהג ויש הנהגה ראויה. יש לכתחילא ויש בדיעבד, יש פסיקות כלליות ויש פסיקות במקום צורך או חולי.

במקרה פרטי -שואלים פוסק.

בגדול, הבית היהודי, הוא מקום השכינה בקטן.

הדרשה ששולחנו של אדם דומה למזבח, אינה סתם 'וורט', כשאנחנו אוכלים את מה שמותר ובאופן שמותר ובזמן המתאים ומאכיל עניים על שולחנו (או נותן צדקה) ודואג שהדיבור על יד השולחן יהיה בדברי תורה ודברים טובים (ולא ברכילות ודברים זולים...) - אז השולחן הוא באמת מעין מזבח.

אותו דבר והרבה יותר עמוק, לגבי החיים הזוגיים. כשמחביאים את יואש התינוק, מפני סבתו עתליה שהורגת את כל נכדיה, בני בנה אחזיהו מלך יהודה - מופיע שמחביאים אותו 'בחדר המיטות' והוא נמצא בבית ד'. חז"ל מבינים שם ש'חדר המיטות' הוא כינוי לקודש הקודשים. לא סתם הכרובים הם בתבנית איש ואשתו וכשישראל עושים רצונו של מקום, פניהם איש אל אחיו.

וכמו במזבח - בא ללמד ונמצא למד "איש ואשה שזכו - שכינה בניהם" אומרת הגמרא. אם זוג זוכה, אז היחוד שלהם - הוא מעין קודש הקודשים הפרטי שלהם.

כן, זה דורש, בדיוק כמו שבשולחן אנחנו מתנהלים על פי התורה, למרות שזה לא תמיד מסתדר עם שיח הזכויות המערבי, כך גם ביחוד. רק שלזה התרגלתם מגיל אפס ועל קדושת הבית לא דברו.

אז, בהנחה שאתם (שונא את ההגדרות הללו, אבל את הגדרת) זוג 'דוסים' - אתם כנראה רוצים שהבית שלכם יהיה מעון לשכינה. זה כולל הרבה טוב ואהבה ואחווה ושלום ורעות וזה גם כולל שלתורה יש מה להדריך, בתחומי הלכות הבית.

יש גדרים למצוות פריה ורביה, יש גדרים למצוות עונה, יש הלכות נידה, שכמה שהן צנועות ומקודשות בין אשה לבעלה - לפעמים יש שאלות הלכתיות וכמו ששואלים בהלכות שבת ומביאים לרב את הלולב לבדוק (ועד התיעוש של המשחטות, ממש כשהסבים שלנו כבר היו מבוגרים  היו גם רצים לרב עם מחט שמצאו בקורבן או בקיבה של העוף) - ככה גם לפעמים צריך להביא לרב עדי בדיקה או לבנים, לא כי זה מעניין את הרב, אלא כי צריך הכרעה הלכתית.

חלק מלהתחתן, זה גם לעלות קומה בייחס שנותנים לקב"ה בחיים.

מזל טוב גדול ובהצלחה רבה מאוד

הדבר היחיד שמותר לה לומר לךסוסה אדומה

זה שאם רוצים למנוע, צריך לקבל היתר הלכתי.

לרוב מקבלים אותו.

מעבר לזה אין לה זכות להיכנס לשיקולים שלך, היא הרי לא הרב שלך.

התחושה שלך מובנת, היא קצת הפליגה וחטאה לתפקידה.

מאחר והיא לא רב פוסק, וכל שכן שלא שלך, מעבר למה שכתבתי בהתחלה, אין לה שום זכות לומר.

וגם מה שהיא אמרה לך לגבי "אז גם ככה עד שתיכנסי להריון..." שטויות. ובסוף את צריכה לעשות דברים איך וכשמתאים לך.

ובכל אופן היא לא הדמות להתייעץ איתה לגבי זה.

איך הגיוני ש10 רבנים לא התירו חודש ואמרו עדיף להפרבאיה
להיפרד?! משהו מוזר לי בסיפור הזה
וואי וואי...שובי...

אף אחד לא ברחם שלך נשמה...

תבדקי למה זה מפעיל אותך כל כך.

אנשים בוגרים מבינים שכשעושים שאלת רב צריכים להיות מוכנים לקבל גם תשובה שפחות נעימה לנו.

מה האיש שלך חושב על כל זה?

לפני שמדברים מניעה, כדאי לכם לברר אם את והאיש באותו ראש מבחינה דתית הלכתית, איזה בית אתם מתכוונים להקים ביחד, אם את מוכנה לקבל את הסמכות של בעלך עליך, ואת הכיוון ההלכתי דתי שלו.

כןשובי...

למה נבהלת?  

לפחות סמכות הלכתית

כתבתירושלמית במקור
"סמכות הבעל", לא כתבת סמכות הלכתית. זהות הסמכות ההלכתית שאליה פונה הזוג, אם פונה, הרבה פעמים בימינו נקבעת בעצמה בזוג... בכל מקרה, אצלי ואצל אחרים האישה בכלל מתמצאת בהלכה יותר מהבעל אז המילה סמכות עוד יותר לא רלבנטית
מכירה רבים שמצטרפים דווקא לקו של האישהירושלמית במקור
לעניות דעתיישי .א.

נשואים כבר כמה שנים עם 2 ילדים, בחלק מהזמן מנענו (קיבלנו היתר מרב)

ובה כל דבר הגיע בעתו וזמנו.

אני חושב שהחישבות כל מצוות פרו ורבו אל מול הסיטואציה שאנשים מביאים ילד לעולם שהם לא רוצים בו/ קורסים כלכלית/ קורסים זוגית צריך לעשוץ איזונים נכונים ובריאים

ותמצאו את הרב המתאים שיתן לכם את האישור למנוע כדי רגע לבנות את הזוגיות ולהתבסס בחיים לפני שאתם נכנסים למירוץ, זה הכי הגיוני שיש!

לצערי יש רבנים שבשם ההלכה גורמים בדיוק ההפך, ואני חושב שזה תוצאה של תורה עם תפיסה גלותית.

יש היום את כל האמצעים, ויש גם את כל ההיתרים וצריך לדעת להתאים לכל זוג את מה שנכון לו!

לכו עם הלב ועם האמונה שמה שאתם מרגישים וחושבים הוא הנכון!

ותמצאו את הדמות התורנית שתוביל אתכם לשם!

אהובה שאת♥️מדרשיסטית20

וואי התגובות פה קשוחות ממש.

אמנם עבר זמן מאז שפתחת את השרשור, ואני לא יודעת איפה את עומדת ביחס לזה היום, ובכל זאת בא לי לתת לך חיבוק וירטואלי ענק♥️

אני ממש מבינה לליבך, ולמרות שאני דוסית גם לי עלו תחושות דומות לפני שהתחתנתי. והיה לי ממש קשה לקרוא את התגובה הפולשנית של המדריכת כלות שלך.

וגם רוב התגובות כאן לא היו קלות..

אז רק בא לי לתת לך חיבוק מבין, ולומר שכל תחושה ופחד היא לגיטימית♥️

את בקושי יודעת מה זה אומר חיי נישואין וכבר זה מרגיש "שמפילים" עלייך עוד תיק כבד שמרגיש שבכלל אין לך זכות בחירה בו. והוא נראה מלחיץ, ומשנה חיים. ו-אימלא, שניה, אני עוד לומדת מה זה בכלל זוגיות ומה זה משק בית, תנו לי לעשות את הדברים בקצב שלי!

וכולם פה מדברים על התדר השכלי ובעיני התדר פה הוא לגמרי אחר.

והתדר השכלי הזה מבטל כל רגש שצף, וזו ממש טעות איומה בעיני. ככה אי אפשר לבנות חיי תורה בריאים ושמחים.

קיצור אם בא לך לפטפט קצת בפרטי בנושא את מוזמנת באהבה ממש♥️

ננעל. קיבלנו דיווח ממנהלות בפורומים אחריםנגמרו לי השמותאחרונה

על כמה וכמה פניות שדורשות זהירות רבה.

מתזכרים שוב - להיזהר מאוד מאוד משיחות בפרטי ומכל מה שמרגיש לכם לא תקין.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

אני מאמינה גדולה בילדיםעוד מעט פסח

ובראדרים של הילדים, וביכולת שלהם לקלוט מה הלך הרוח.

כשאני חושבת על עצמי כילדה, יכולתי לדעת טוב מאוד מה אמא שלי חושבת על אבא בלי קשר למה שהיא אמרה או לא אמרה. אפילו היום, שאני גרה מחוץ לבית כבר שני עשורים, כשאני אצלם בשבת אני מרגישה דברים כאלה.

אצלך זה לא ככה?

לדעתי כל עוד את חושבת שהוא לא אבא טוב, הם קולטים את זה. וזה מפריע לו להיות אבא טוב.

וזה חשוב במיוחד אם אתם מתגרשים- שלא תכניסי אותם למצב שהם צריכים לבחור צד ולהחליט מי טוב ומי רע.

שניכם טובים, כל אחד בדרכו.

רק אם תאמיני בזה, הם יאמינו בזה גם.

(לא הייתי כותבת את זה אם היית מתארת אלימות או הזנחה קשה. אבל השארת באלגן ולהשכיב לישון מאוחר- צר לי, זה בסך הכל סגנון הורות שונה. לגמרי בטווח הנורמה).

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>אחרונה

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוגאחרונה

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעשאחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך