זה לא משנה שאני יודעת שאניאנונימית בהו"ל

נראית ממש לא טוב

שהבגדים לא עולים עליי

שאני פשוט שמנה

אין מנוס

כולם רואים

נכון, ילדתי לפני 3 חודשים

זה לא רק זה

אני לא מפסיקה לאכול שוקולד כבר שנים

כמויות

ומה שמשגע אותי זה שזה לא משנה שאני יודע. את כל זה!!!!

זה עדיין לא עוזר

אני לא מצליחה להפסיק לאכול שוקולד כמו לא יודעת מה

לא מצליחה לשמור על התזונה

למרות שזה מפריע לי

למרות שזה מגעיל אותי

מקנאה בכל אותן נשים שאומרות "הורדתי את המתוקים מהתפריט"

איך??????

נגעלת מעצמי כבר

זה נקרא התמכרותמחי

ושוקולד במיוחד ממכר עוד יותר משאר המתוקים

לדעת שהוא משמין ומזיק לא עוזר. צריך לטפל בזה כמו שמטפלים בהתמכרות

למה הכוונה? איך מטפלים?אנונימית בהו"ל
רק חיבוק והבנה והזדהות ❤️בי פוזיטיב

במקרים האלה אני אומרת לעצמי

גם ככה כולם נגדי ואני שמנה ומכוערת (לא כולם נגדי ואני שמנה ואני יפה אבל לפעמים זה המילים הלא יפות שהיצר הרע שלי מפמפם לי )

אז לפחות אני אהיה בעד עצמי ❤️

עוד לא ראיתי מישהי שהפסיקה לאכול שוקולד מרוב שנאה לעצמה

זה הרי מעגל מטורף... של כעס רגשות שליליים נחמה בשוקולד חשוב כעס ושנאה עצמית חושב שוקולד

אז אני אומרת לפחות שאנחנו נחבק את עצמנו ❤️

יש תכניות שונות לגמילה

ויש עבודה רגשית

ויש הרבההההה

אבל קודם כל חיבוק גדול לך יקרה

וזהו

(:

תודה לך💗אנונימית בהו"ל
אני אוהבת את עצמי באופן כללי, ההרגשה אחרי שאני אוכלת שוקולדים היא נוראית. שם אני מרגישה ממש גועל מעצמי.
תתחילי מחמלהאורוש3

לעצמך ומילים טובות ומבט חיובי. זו חולשה אנושית. והגוף בהחלט מגיב בהתמכרות. זה לא רק שוקולד זה גם הסוכר. מי שהורידו מתוקים היה להן קשה אבל אחרי הקושי הראשוני כשהגוף פחות מכור אז יותר קל לשמור על זה (ועדיין ניתן ליפול חזרה כמובן). הקטע הכי קשה זה הגמילה הראשונית.

לי אישית הועיל להיכנס למסגרת שתחזיק אותי ולתזונה מאוזנת שהגוף מקבל בה את הכל במידה וככה לא בסטרס לשום רכיב תזונתי.

אני אוהבת את הסדנאות של אמא חוזרת לג'ינס. אבל כל אחת צריכה למצוא מה שמתאים לה. מסגרת מאוד עוזרת. שוב, כי אנחנו אנושיות.

הכי חשוב אהבה עצמית. תחפשי מול המראה מה יפה בעינייך. תמיד יש! השוק, הצואר, החיוך, הריסים, האוזניים. וכו'.

תחפשי כמה הצלחת לא לאכול היום. גם אם זה להימנע מעוד פרוסה אחרי שאכלת שתיים. תחפשי מה אכלת בריא ותעצימי את זה. 

הייתי בסדנא. אני פשוט לא רוצה לא לאכול את זה,אנונימית בהו"ל

לא רוצה להימנע מזה ומצד שני הכיייי רוצה להפסיק.

לא יודעת להסביר את זה...

אני נהנית בזמן האכילה מאוד, אוהבת את הטעם, זה טעים לי ואני שמחה ושניה אחר כך בום.

הרגשה של בחילה מעצמי

ואם תעשי איזהאורוש3
שבוע גמילה כזה ואחר כך תחזרי יותר במידה? או פעם ביום או מתוק סדנא או שוקולד שבעים? דברים פחות ממכרים. ובאמת שאחרי לידה זה זמן קשוח ברמות ספציפית. סליחה שלא התייחסתי לזה. אני גם עליתי מלא תמיד וגם אכלתי מתוק.
יש בניצת הדובדבן תחליפים בריאיםהכל לטובה

ממרחים של שוקולד עם אגוזים

כדורי תמרים וכו'.

בנוסף ראשי תיבות מאכל- מה איך כמה למה

לי זה מאד עזר כשגיליתי על סכרת הריון...

מה גורם לך לאכול אותם.? זה המפתח לדעתיהמקורית

ואני לאחושבת שצריך להפסיק לגמרי

שוקולד זה אחלה

אבל את לא עולה או לא יורדת יותר נכון לא רק בגלל השוקולד

יש עוד המון גורמים שלא קשורים רק לאכילה

נכון, גרעון קלורי לרוב שווה ירידה במשקל

ועם זאת, יש גורמים מסוימים שמונעים ירידה במשקל

כמו: סטרס שמפריש קורטיזול לגוף וגורם לאגירת שומן, חוסר שעות שינה שגורם לסטרס וגם גורם לגוף לפרש עייפות כרעב,חוסר שתייה מספק שגם הגוף לעתים מפרש כרעב, חוסר איזון הורמונלי/ שימוש בהורמונים/ הריון/ הנקה, בלוטת התריס. וגם - אכילה רגשית/ מנחמת כפיצוי, וגם - כמובן, יש עניין של התמכרות לסוכר ולעלייה המהירה הזו באנרגיה

אבל - השוקולד הוא לא אויב

ואל תנסי לגרום לעצמך להפסיק לאכול אותו כי זה יגרום לאפקט בומרנג שיגרור אכילה לא מבוקרת בעיתות משבר, או ברגע של נפילה

מותר לך לאכול שוקולד. השאלה היא כמה, למה ומה עוד חוץ ממנו נכנס ומתי.

שולחת לך חיבוק❤️

תראי, חוסר שעות שינה זה נתון.אנונימית בהו"ל

אין לי ממש מה לעשות נגד זה, כנל לגבי לחץ...

אכילה רגשית זה ממש אני. אוכלת כי צריכה רגע שקט, כי בא לי שכולם ילכו ויהיה לי זמן לעצמי, כי רוצה לשמוע דממה, כי אני צריכה אווירררר אבל לא רק.

אני באמת ממש אוהבת את הטעם הזה. זה טעים לי...

תודה💗💗

חוסר שעות שינהoo
זו בחירה, כמה שעות מקדישים לשינה ואם זו שינה קטועה אז צריך להקצות יותר שעות כולל היקיצות.

כנ״ל לגבי לחץ, אפשר לבחור מה ואיך לעשות.

שליטה עצמית על אוכל היא דבר מאד קשה, בשביל להגיע לזה צריך בסיס חזק של אהבה עצמית, תנאי חיים מספקים ורצון לשינוי תזונה שאינו קשור להרזיה.

כל מילה. ולפותחת- אם את לא רואה את עצמךהמקורית

עושה שינוי, התוצאה תהיה אותה תוצאה לרוב..

אני בעד שתאכלי שוקולד. גם לי זה טעים

ואו! למסגר את מה שכתבת!אם_שמחה_הללויה
בינתיים עשיתי צילום מסך;)
עם תינוק קטן זה לא הכי בחירה בעולםאורוש3
תמיד יש בחירההמקורית

יש בחירה אם להניק או לא, לשאוב ולהשאיר עם מישהו אחר או לתת בכלל בקבוק

יש בחירה אם להתחלק עם הבעל או להשלים שעות שינה עם עזרה בתשלום במהלך היום

יש המון אופציות

אני השתמשתי בכולן. כי חוסר שעות שינה אצלי זה קריטי ממש עבורי. נפשית. בלי קשר למשקל אפילו

אף פעם כמעט אין מצב של - אין בחירה

השאלה היא התעדוף

אז איך תסבירי את זה שרוב האמהות עייפות מאוד?אנונימית בהו"ל

כולן לא אוהבות את עצמן?

@oo

אנונימית אחרת

לא דואגות לעצמן מספיק, זה בטוחהמקורית

יש מקרי קצה שאין מה לעשות

אבל הלאו הכי -- צריך לדאוג לזה כמו לאוכל בעיני

* עניתי כי הגבת לי

עכשיו רואה שלא מיועד לי

לא אנונימית אחרת😅מפלצתונת

גם לאכול אני לא תמיד מספיקה לדאוג לעצמי..

תינוק קטן זה מאוד תובעני אולי אתן לא זוכרות איך זה🤷

אבל אם הוא לא ישן טוב בלילה אין לי מתי להשלים שעות שינה.

ואם אלך לישון איתם ב8 אז לא יהיו לנו בגדים ללבוש וכוסות נקיות לקפה. (ולא יהיה לי מתי לבלות בפורום😅🤦)

זוכרת. הילדים שלי צמודים גםהמקורית

והייתי איתם בבית גם תקופה ארוכה

אני עדיין חושבת שזה תעדוף

כוסות אפשר חדפ - מי אמר שזה יותר חשוב מלישון?

קופסאות אוכל אף פעם אין לי בדיוק כי לא תמיד באלי לשטוף כלים, ומייבש סוגר פינה יופי.

המוטו שלי הוא - לחם לאכול ובגד ללבוש. כשעמוס.

לא ברב פעמי, ולא קופסה אחת, ולא חייב שהכביסה תהיה תלויה. וגם לא חייב שאת תעשי אותה.

כשמשחררים את ה'חייב' מכל מה שהוא לא צורך קיומי שלנו (אצלי לישון ולאכול זה בייסיק ממש) - מגלים שיש עוד דרכים שבהם כל השאר יכול להתנהל

הם דווקא לא מאוד צמודים באופן יחסי..מפלצתונת

כמעט שלוש שנים.

וזה דווקא מקשה במובנים מסויימים כי הגדולה לא ישנה צהריים והלוז שלה שונה...

אבל מבינה מה שאת אומרת. באמת יש דברים שהיינו יכולים לוותר עליהם בתיאוריה. (חדפ זה מחוץ לתחום🫣 אמנם יש מדיח אבל עדיין צריך למלא ולרוקן... וגם יש מייבש אבל לא אוהבים)

אני צריכה ללמוד לנהל את הזמן שלי יותר טוב זה בטוח. 

אז שוב, זו בחירההמקורית

בחירה לא להשתמש במדיח

בחירה לא להשתמש במייבש

בחירה לא להשתמש בחדפ

כל אחת והבחירות שלה

אבל לבחירות האלה יש מחיר של זמן וכח וזה תעדוף של דבר אחד על פני אחר. זה מה שרציתי להגיד

מצטרפת לכל מילהרק טוב=)

יש המון דרכים שאפשר להקל עלינו, כל אחת צריכה רק לגלות מה נכון לה.

ותיעדוף גבוה של הצרכים שלנו הוא פיתרון מספר 1, לא תמיד זה עובד, אבל הרבה פעמים זה משפר את המצב..

יש,דרכים להתמודד עם העיפותמתנות קטנות ♥️

בזמן החופשת לידה, היתי קבוע הולכת לישון בבוקר כשהתינוק ישן. קודם כל ישנה, לא נוגעת בכלום בהית. אחר כל אם הוא ישן שוב, אפשר לעשות משהו בבית.

ודבר,שני מאז,שגיליתי את  המטחברת וההנקה בשכיבה חיי השתנו והיתי אמא הרבה פחות עיפה, פותחת חצי עין , מחברת להנקה וממשיכה לישון.

ובכלל , גם במהלך  היום , כשאפשר הלכתי להניק בשכיבה במיטה, ואז,זמן ההנקה הפך לזמן מנוחה שלי.

הרבהoo
לא דואגות מספיק לעצמן (לא רק לגבי שעות שינה), זו תכונה נשית מובהקת.

יש שאוהבות את עצמן ויש שלא, לא כתבתי שכולן לא.

יכול להיותאורוש3

אבל אם איך שאת שמה ראש הקטן מתעורר ואם בא לך להקיא נפשית מהבית ומהמרדף החסר תוחלת והמתסכל של לנסות לישון עוד עשר דקות ועוד רבע שעה ולא להצליח. לפעמים כבר עדיף לא לנסות למרות העייפות הפסיכית.

היום כשאין לי קטנים אז אני יכולה יותר לבחור, נגיד ברגע זה ממש אחרי נסיעה מתישה- אם לאפס פה את הקטסטרופה או לעשות אימון או ללכת למיטה או להמרח בספה עם הטלפון ביאוש (נחשי מה אני עושה חחחח). אבל עם תינוקות זה הרבההה פחות נשלט או בידיים שלך. והעייפות היא הרבה יותר תהומית.

אני איתך כרגע כן? אבל נראה לי שכן שכחנו במידה מסויימת עד כמה השליטה נלקחת מאיתנו. באמת שהיו לי עם תינוקות תקופות שרדפתי אחרי השינה. זה לא הועיל במיוחד. וזה גמר עלי נפשית.

אז תמיד יש בחירה. אבל בסיטואציה של שלושה חודשים אחרי לידה היא מאוד מאוד מוגבלת. 

בול. לרדוף אחרי השינה זה מתיש ומדכאמפלצתונת
אני מבינה מה את אומרתהמקורית

אבל אני עשיתי אחרת וחוויתי את זה אחרת

הבית היה מבולגן

שבועות יכלתי לא לשטוף רצפה

חזרתי אחרי 3 וחצי חודשים לעבודה אחרי 2 הלידות ונעזרתי הרבה. בכל מה שיכלתי.

ולא רדפתי אחרי השינה. פשוט דאגתי לשינה טובה רצופה של כמה שעות בלילה (מאוד קשה לי להירדם במהלך היום וזה קורה לעתים רחוקות ולרוב אני בכלל לא מנסה כי זה בדיוק המרדף). לא צריך יותר מזה בעיניי. וכשסטיתי מזה הרגשתי טוב טוב את ההשפעות עליי אז הבנתי שזה צריך להיות בראש מעיניי. שינה, אוכל וזמן לעצמי.

(ברור שהיו גם לילות ללא שינה. ככה זה כשתינוקות. וגם כשפעוטות. אבל כשזה מצטבר ההשפעות הפיזיות והנפשיות הן אחרות.)

אבל גםתקומה

לדאוג לישוח כמה שעות רצופות בלילה זה לא תמיד אפשרי.

סתם לצורך הדוגמה, עד שהילדים שלי ישנו לילה רצוף, הגיעה המלחמה, אבא יצא למילואים ואני לא נרדמתי מהדאגה, ואם נרדמתי אז התעוררתי כמה וכמה פעמים בלילה לילדים שצריכים להרגיש מוגנים ובטוחים.

ואפשר להגיד - זו דוגמה קיצונית, לא כל הזמן יש כאן מלחמה. אבל מניסיון שלי, תמיד יש משהו.

ונכון שזה גם עניין של סדר עדיפויות, וזה גם עניין של בחירה. אבל לפעמים לבחירה שינה יש מחיר שלא ברור כבר מה עדיף.

ודווקא בגלל ששינה זה כל כך חשוב, אבל גם באמת מאוד קשה להשיג שינה רצופה כאמא, יש משהו מתסכל קצת באמירה "להכל יש בחירה" בהקשר של שינה

אני מבינה, ועדיין עומדת מאחורי דבריי. מחילההמקורית

אם לא מדויק עבורך אבל זו דעתי

סופו של דבר, כמו שאני רואה את זה, ובגלל שאצלי השינה היא קריטית, כמו זמן לעצמי, כמו לא להיות רעבה ועצבנית כי אני רעבה, החיים כולם מורכבים מבחירות קטנות או גדולות

לא תמיד נצליח לבחור במה שבהכרח נכון כי יש תעדוף.

ובאמת שלא תמיד יש משהו. וגם כשהיה - יש לאו הכי, ויש יוצא מהכלל.

ב6 השנים מאז שבני נולד היו כמה מבצעים ומלחמה אחת גדולה. אני גרה בעיר מאוד מטווחת. חלק מהשנים גם לא היה לי ממד ונאצלנח לרדת כמה פעמים בלילה עם 2 תינוקות למקלט.

להגיד לך שישנתי טוב כל השנים..? לא. אבל עם הזמן גם למדתי מה יעזור לי להתמודד. זה אומר גם לקצר ימים או להיעדר מהעבודה, לישון עם הילדים בחדר על מזרן כדי שירגישו מוגנים, וגם - להתמודד עם העייפות לפעמים. ברור.

אבל יש הבדל בין לוותר כי 'כל הזמן יש משהו' ולהשלים עם זה שאני מתנהלת בצורה שלא מתאימה לי, לבין לנסות לעזור לעצמי להגיע למצב פחות או יותר אידאלי. אני משתדלת לא לוותר על זה לעצמי, וזה מה שאמרתי.

כל אחת שתתנהל איך שמתאים לה כמובן

אםoo
בוחרים במשפחה מרובת ילדים, כנראה תמיד יהיה משהו, ילדים מייצרים הרבה עבודה גם בשעות הלילה. אבל זו גם בחירה, מי שבוחרת להביא הרבה ילדים מוותרת במודע (או שלא במודע?) על כמות שינה מספקת באותם שנים ועל התוצאות הנלוות.

כאמא ל4 ילדים, בהחלט לא תמיד יש משהו, מלחמה זה קיצוני מאד (בעוטף לא כזה קיצוני אבל זו גם בחירה אם לגור שם) 

יש ליתקומה

2 ילדים, מאוד לא צפופים.

אני מאוד מאמינה בבחירה ונכון שבתוך כל סיטואציה בסוף יש לנו אפשרות לבחור.

לא רואה מה להמשיך לדון

אני רק חושבת שאתן מרחיבות את העניין של "יש לך בחירה" והולכות איתו עד הסוף בצורה קצת קיצונית.

יש בחירה, נכון. ויש גם מחיר, לכל דבר.

האם לפעמים יש נשים שלא דואגות לעצמן מספיק? יש

אבל לפעמים המציאות גם יותר מאתגרת מאשר "פשוט תבחרי לישון". זה הכל.

זה לא מפריע לי ברמה האישית, אני מאוד דואגת לעצמי.

רק חושבת שלכל ערך, יש גם גבול, ויש מקרים שבהם לא בטוח שהוא מתקיים. ואני לא רואה אתכן עושות את ההפרדה הזו.

מסכימה מאודבוקר אור

ממש צרם לי

ואני מאוד מאמינה בבחירה שלנו, אבל יש גם דברים שלא תלויים בנו

מסכימה מאודדבורית
הגבול נמצאoo

איפה שאת שמה אותו.

רוב האנשים מאמינים בהרבה פחות בחירה ממה שיש להם.

יש נתונים שלא בוחרים אותם, הם מעטים אבל יכולים להיות משמעותיים.

מה שגורם לי למתוח את גבול הבחירה, הם דווקא הנתונים שלא בחרתי (יש לי ילד מוגבל וחולה ויש לי עוד כמה, נתונים מקשים יוצאי דופן) הם לימדו אותי שלמרות הכל אפשר לבחור איך יראו החיים שלי.

את לא חייבת להסכים, אולי יום אחד תגלי שיש לך יותר בחירה ממה שאת חושבת כרגע ואולי לא.

שובתקומה

אני לא מדברת באופן אישי.

את כל חיי אני מנהלת לפי בחירה, וגם את חוסר שעות השינה שלי אני מקבלת באהבה כי אני מבינה שזו הסיטואציה כרגע.

אני רק חושבת, שיש כאן הצגה חד מימדית של הדברים, ולא תמיד זה כל כך פשוט וברור.

לפעמים אנחנו צריכים לבחור בין שני דברים חשובים, ולכל בחירה יש את המחיר שלה. וכל אחת תבחר על מה היא מוכנה לוותר.

אבל זה לא שאם רק אסדר את כל התנאים בחיים שלי כדי שאוכל לישון, הכל יהיה בסדר.

מה שאני בעצם מנסה להגיד, זה שזה נכון שצריך להיות מודעות לבחירות שלנו.

ויש הרבה דברים שאנחנו מרגישות שאין לנו השפעה עליהן, אבל בעצם יש לנו הרבה אפשרות בחירה, ואם נצא מהקיבעון אז נוכל להקל על עצמנו מאוד. זה נכון.

אבל בחירה היא לא קסם, והיא לא פתרון לכל הבעיות.

לפעמים לבחירה יש מחיר

לפעמים בסיטואציה בה אנחנו נמצאות קשה לנו לראות את אפשרויות הבחירה

ויש משהו קצת לא חומל בלנופף בדגל הבחירה בכל מחיר, ולהציג את זה כפתרון לכל בעיה.

כי עם כמה שבחירה יכולה להביא הקלה ותחושת שליטה, זה מאוד לא פשוט להגיע למצב שבו בכל סיטואציה אני מצליחה לראות ולבחור בצורה המושלמת. זו יכולת שצריך לעבוד עליה.

ובסוף הדרך שבה אנחנו מתנהלות ובוחרות, קשורה לאדם שאנחנו. אז נכון, אפשר לעשות עבודה עם עצמנו. אבל שוב זה חוזר לזה שזה לא קורה ביום אחד, זה לא כל כך פשוט.

וכל ההתייחסות הזו, זה גם רק ביחס למה שקשור אלינו, עוד בלי שבכלל הכנסתי השפעה של גורמים שמשפיעים גם כן על ההתנהלות, והם לא אנחנו. ובהם בכלל אין לנו בחירה. 

תודה על כל מילה שלךאני10
מסכימהoo

שבחירה אינה פתרון לכל בעיה, אכן יש מחיר ויכולות לצוץ בעיות אחרות.

לדעת לבחור זה אכן תהליך.

התייחסתי כבר לגורמים שאינם בשליטתנו.

בשבילי הקצאת מספיק שעות שינה זו בחירה בסיסית ופשוטה, ככה אני רואה את זה, מבינה שיש נשים שרואות אחרת.

מצטרפת לתודות, כתבת נהדרקופצת רגע
מסכימה מאודאנונימית בהו"ל
אני לא יודעת אם קראת אותי נכוןהמקורית

או שזהבגלל שהתשובה היא יחסית מתומצתת. כי מבחינתי זה חלק מעבודה ארוכה שלי מול עצמי מי

זכותך וזכותן של כולן לחלוק ולהרגיש שזה צורם, קודם כל.

אבל בגדול - אם כשאני דואגת לעצמי במקסימום, כל אחת במה שיכול לטרגר אותה -  אני טובה יותר, פחות עצבנית, יותר סבלנית, יותר שמחה, מרגישה יותר טוב - הגישה שלי היא לדחוף לשם ככל הניתן בבחירות שלי. כאידאל. זה שזה דורש עבודה זה נכון, אבל האם זה אומר שזה רעיון גרוע? בעיניי לא

וזהבא לידי ביטוי בכל מיני דרכים וכולל גם ויתורים כי יש הרבה התנגשויות

זה לא תמיד יוצא לפועל, ולכן יש גבול לערך. כי אין מה לעשות - זה החיים. הכל מוגבל באיזשהו אופן

אבל כשאני בחנתי את זה על עצמי, גיליתי שיש לי מרחב תמרון גדול בבחירות שלי. יותר ממה שחשבתי. כי קודם כל רוב הזמן דבר אחד בא על חשבון משהו אחר, וגם כי שיחררתי הרבה מה'חייבת' שהתנהלתי על פיו, לטובת גבולות אחרים שמתאימים לי

ומי שזה לא מתאים לה - שלא תיקח.

זה לא עניין של חוסר חמלה. אני לא באה ואומרת למי שחלילה צריכה להיות עם ילד מאושפז - לא ישנת, בחירה שלך. זה לא חומל. ואין לי שום עניין להציב לשום אישה מראה מאשימה, הבעתי דעה ושיתפתי את שלי. מי שמרגישה אשמה לדעתי זו פרשנות שלה.

אני האחרונהתקומה

שאחלוק שלדאוג לעצמי זה דבר חשוב.

אבל זה לא מה שאמרתי.

העניין כאן בעיניי זה איך מציגים בחירה, והתחושה שלי הייתה שיש כאן משוואה כלשהי "העניין הוא בחירה, בכל שלב את יכולה לבחור, ואם את לא מתאמצת, אז כנראה את לא חשובה לעצמך מספיק ולא חשוב לך לעשות שינוי".

אני מניחה שלא התכוונת לזה, אבל ככה זה ממש מובן מהדברים.

וזה לא נאמר כי אני מרגישה על בחירות שלי, אלא דווקא להיפך.

בגלל שאני מבינה למה אתן מתכוונות, ובגלל שאני מבינה מה החשיבות של בחירה, ובגלל שאני יודעת כמה עבודה נדרשת כדי להבין בכלל שיש חנו אפשרות לבחור, היה לי חשוב לכתוב שזה לא כל כך פשוט.

כי אני בטוחה שאת הגעת לזה מתוך הרבה עבודה, ואת במקום שלם עם עצמך. אבל מהדברים שנכתבו כאן, זה לא היה מובן. וזה היה נראה שאם מישהי מוכנה לבחור להשקיע הכל בשביל לישון, היא תצליח לרדת במשקל. ואם לא, אז חבל על הזמן וכדאי לוותר מראש.

מישהי כתבה שקשה לה לישון טוב, וקשה לה עם לחץ. אלו שני דברים חשובים מאוד, אבל לפעמים זו עבודת חיים.

והרוח הכללית של התגובה הייתה - זו בחירה לחיות ככה, ואם אין אפשרות לשנות את הבחירה הזו, זה לא יעבוד.

ובעיניי בחירה פירושה לתת כנפיים ודווקא אפשרות להתמודד, ובאופן שבו זה נאמר כאן, זה הביא קול קצת הפוך

האמת היא שהדיון על שינההמקורית

או בחירה בכלל, לא היה בהקשר לירידה במשקל. בכלל. ברור ששינה לא שווה לירידה במשקל. זה תת דיון שנפתח בלי קשר בעקבות הדברים שאמרה הפותחת.

אבל לגבי מה שאמרת במשפט הראשון - אז כן. מי שלא מאמצת את  עצמה לבחור למרות שלא קל לה, כנראה נכנעת ברוב הפעמים. ולא במקרים של אין ברירה הדברים אמורים.

יש מי שנכנעת ושלמה עם זה

יש מי שנכנעת ולא טוב לה אבל לא יודעת מאיפה להתחיל ואולי יש לה חסמים כאלה ואחרים לפתור

יש מי שלא מספיק פתחה את הראש לבחירה

ויש מי שהמחיר של הבחירה גבוה לה

אני מאוד מאמינה בזה

וזה שזה עניין של תהליך זה ברור.  לא סותר את העובדה שבשורה התחתונה מבחינתי - זה העניין. (ושוב כאמור אחריג מקרים שהם חריגים בהם באמת אין מה לעשות וככה זה)

אבל שימי לב מה את אומרת - שבגלל שזה קשה, וזה עבודת חיים, זה לא נשמע טוב. כי אולי לא כתבתי את זה.

לא יודעת, לא רואה את ההודעות שלי פה כמדריך מפורט לחיים לפי השקפת עולמי. כתבתי בתמציתיות את המסר שרציתי להעביר. וולא חייב להסכים איתו, ברור

אני בגישה שלי לחיים בעד לשנות את מה שלא טוב לי, למה זה לא נשמע טוב - לא יודעת למה באמת. אולי כי זה קשה באמת וזה פוגש אנשים בבטן הרכה. או שזה גרם פה לנשים להרגיש חוסר לגיטימציה עם קושי, כי 'הרי הכל בחירה'. וואלה, לא זו הייתה כוונת המחברת. אני לא עומדת על מגדל השן, חסרת קשיים כי אני בוחרת, ומטיפה לאף אחת. שיתפתי את ההשקפה שלי בעניין ותו לא, ואם הדיון נפתח - אביע את דעתי. דווקא כי אני הייתי מאוד מקובעת.

ומי ששלמה עם הבחירות שלה ועדין רוצה להתלונן - בכיף. גמני עושה את זה.

את יכולהתקומה

לחזור שוב לתחילת השרשור, כל עניין הבחירה היה בדיוק, בדיוק סביב העניין של שינה וירידה במשקל.

והוא כוון ספציפית לזה.

את משתמשת בטרמינולוגיה שמזכירה אשמה. וזה מה שמפריע לי.

לא כי אני מרגישה אשמה, אלא כי גם אם בסופו של דבר אני ואת מסכימות על זה שיש אפשרות לבחור, מה שמשמעותי בעיניי זה איך מגיעים לזה.

"מי שלא מתאמצת - נכנעת"

"אם את לא מוכנה לעשות שינוי - אז לא תראי תוצאות"

אני בעד לעבוד קשה

אני בעד לבחור

אני בעד להיות מודעת להשלכות של הבחירות

אני בעד לבחון את עצמי כל יום ולראות איפה אני יכולה להשתפר

חשוב מאוד שזה יגיע מתוך מקום של כוח, של אהבה עצמית וחמלה ולא מתוך מקום של נזיפה "אם את לא משתפרת, כנראה את לא מספיק חשובה לעצמך".

טרמינולוגיה של אשמה זו פרשנות של הקוראתהמקורית

ולבחור בדברים שיעשו לי טוב על פני לוותר על עצמי במה שטוב לי,  זה לגמרי ממקום של אהבה עצמית וכוח.

זה כח וחמלה על עצמי לבקש עזרה ולהיעזר

זה כח להודות שקשה לי

זה כח וחמלה להודות שאין לי כלים

זה כח ועצמה לדעת מה החולשות שלי ולהכיר את עצמי גם במה שאני טובה

זה כח ועוצמה, ושיא האהבה העצמית, לפעמים לנתק את הרגש מהשכל ולחשוב בצורה קרה על הדרך שעליי לעבור, ובהמשך להתמודד עם הרגש והחסמים ולפתור אותם.

זו דעתי

מי שקשה לה לקרוא אותי -  לא חייבת. אבל סגנון הכתיבה והחשיבה שלי הוא כזה: לקיחת אחריות על הטוב שלי היא בידיים שלי. אף אחד חוץ ממני לא יתחיל להניע את הגלגל. ורק ממקום שאוהב את עצמי וחומל על עצמי. ולא מתוך מקום ביקורתי.

זו אם כבר העבודה הקשה, ללמוד לעשות את ההפרדה בין עשייה מתוך ביקורת והרס עצמי, לעשייה מתוך מקום שבונה ודואג לעצמי באמת.

ונכון הוא כוון ספציפית למה שכתבה הפותחת אבל התפתח בלעדיה. אם הפותחת הייתה ממשיכה לכתוב בעניין, סמכי עליי שהיא לא הייתה יוצאת אשמה אם זה היה תלוי בי.

לאף אישה. שמביעה קושי ופורקת לא כתבתי שהיא אשמה בקושי שלה. וקצת מעצבן אפילו לכתוב את השורה הזו. התגובה שלך יושה לי דמוניזציה על לא עוול בכפי

אני יודעת בדיוק מה אני רוצה להגיד ולמי אני מכוונת את דבריי. לא דומה אצלי כתיבה לגופו של עניין  על נושא בכללי, לכתיבה לגופו של אדם.

טובתקומה

אני חושבת שכדאי שנעצור כאן, ממש לא הייתה כוונתי לעשות דמוניזציה. אני מצטערת שזה מה שהובן.

לי השתמע שלבחור זה פשוט, וכל שצריך זה רק לבחור נכון.

היה לי חשוב להגיד שזה דווקא קשה לפעמים, ולכן לצד ההבנה שהרבה פעמים יש לנו יכולת בחירה, חשוב גם לחבק את עצמנו ולהבין שגם בתוך זה יש קושי ואתגר. וזה ממש בסדר. זה לא אומר שאנחנו עושות משהו לא נכון. זה הכל

לא סתרתי את זה באף מילה שכתבתיהמקורית

אני חושבת שכדאי שתקראי שוב את דבריי

יותר מפעם אחת כתבתי שזו הגישה *שלי* ואף אחת לא חייבת להסכים איתי. זה שאת משליכה מזה לכיוונים אחרים, זו לדעתי הייתה פרשנות שלך. גם לא כתבתי שזה קל. כתבתי את המנגנון והלוגיקה, את הסקת ככה מכתיבתי.

וכן, אני גם חושבת שכדאי ואפסיק להגיב

זה גם לא משרת את הפותחת

בכל אופןתקומה

אני רוצה לבקש סליחה.

כי הדרך שבה רשמתי את התגובה שלי לקחה את זה לדיון אישי ספציפית על מה שאת ו@00 רשמתן, במקום לדיון ענייני על הדרך.

אני בדרך כלל משתדלת מאוד בפורום להגיב בצורה שלא תפגע, במיוחד כי אני לא מכירה ולא יודעת מי עומדת מאחורי המקלדת.

והפעם זה היה מנוסח באופן לא נעים כלפיכן ועבד לדיון ספציפי שלא נעים לקיים כאן.

אז באמת באמת, סליחה. זה לא בסדר שכתבתי כך

סליחה אבלהרקולסית

דווקא הרגשתי שכתבת יפה ושמה שאמרת היה ממש חשוב בדיון הזה.

נראה לי שנתת מילים לי ולעוד נשים פה.

הזדהתי מאוד עם מה שכתבתדבורית

אני חושבת שהרבה נשים הזדהו עם הקול החשוב הזה

חושבת שכתבת בצורה מכבדת ועניינית

אם יש פה לא מעט נשים שהזדהו , סימן שזה היה מתבקש

אני הפותחתאנונימית בהו"ל

וחשוב לי להגיד שממש הבנתי למה התכוונת ולא הרגשתי שהאשמת אותי או משהו כזה.

המשפט הזה שלך הוא בול מה שאני מרגישה -

"זו אם כבר העבודה הקשה, ללמוד לעשות את ההפרדה בין עשייה מתוך ביקורת והרס עצמי, לעשייה מתוך מקום שבונה ודואג לעצמי באמת"

וכמה שזה קשה...❤

אז הילדים שלך היו קסם. אצלי לא היה מצבאורוש3
מבחינתי לא לשטוף או לסדר את הבית זה לפגועאנונימית בהו"ל

בנפש שלי באותה מידה.

כשלא נקי ומסודר אז הראש בבאלגן ואני ההיפך ממאושרת.

אחלה. זה לא חייב רק להיות או או כל הזמןהמקורית

וכמובן - כל אחת ושתעשה מה שטוב לה

*לי* לא טוב לחיות בחוסר שינה, וחוסר זמן לעצמי. 

מבחינתי אם נשארה לי שעה ביום עד שאני יודעת שאני צריכה לישון , וזה או לנקות או לתת לעצמי את הזמן לעצמי - אז ברור לי שהרצפה תישאר מלוכלכת. גם אם זה מפריע לי שהיא לא נקייה

כי ללכת לישון מאוחר זה לא מתאים

ולא לאפשר לעצמי לשמוע את השקט בערב כנ"ל

כל אחת ומה שטוב לה 

בדיוק♥︎אם_שמחה_הללויה
כל אחת והטבע שלה. לי קל יותר לקום מוקדם ולתקתק את מה שהשארתי מהלילה
כל מילהדבורית
הבןoo
שלי היה קם כמה פעמים בלילה בין גיל שנה לשנתיים, במשך שנה הייתי הולכת לישון באיזור 21:00 או יותר מוקדם, כדי לישון מספיק שעות, זו הייתה הבחירה שלי.

הבחירה קיימת, אפשר למצוא את הדרך אליה, צריך שזה יהיה מספיק חשוב וגם להאמין בדרך חיים הזו, שהחיים בבחירה ולא לתת למאורעות החיים ולמה שכולם עושים, לבחור בשבילך.

גם לי הייתה תקופה כזאת שהלכתי לישון ממש מוקדםאם_שמחה_הללויה
מתגעגעת לזה. השעות האלה 21-23 השינה בהם איכותית ממש
נכוןoo
אגב גם היום כשאני עייפה אני הולכת לישון ב21, זה קורה לי הרבה, ככה אני קמה בקלילות ב6 שזו שעה איכותית להיות ערה, במיוחד אם זה לבד וכולם ישנים.
אין על השעות הבוקר האלהאם_שמחה_הללויה
גם אני היום קמתי אפילו ברבע ל6 הספקתי לעשות כלים שהצטברו, להתקלח, להתארגן ויצאתי לעבודה. אם בערב במקום ללכת לישון הייתי עושה כלים סתם הייתי עצבנית על כל העולם.

**נראה לי השתלטנו לה על השרשור מסכנה מה רצתה לאכול פחות שוקולד 

חחח קורעת0544
😁😁😁אנונימית בהו"לאחרונה
גם אני מכורה🥴דיקלה91

והייתי רוצה מאוד לא להיות כזאת חסרת שליטה..

אני יודעת שהימנעות מוחלטת עוזר לי מנסיון עבר עבר..ואז בכלל אין חשק אחרי משהו כמו חודש או פחות (ובזמן הזה לפצות בדברים אחרים). אבל אני מחפשת דרך ביניים ואולי בשביל זה צריך איזו סדנא או משהו כזה?.

ואולי לאכול פעם ביופהכל לטובה

כמות סבירה?

להתחיל מזה.

אחר כך לחשוב מה הלאה. אולי בליווי תזונאית.

ממליצה גם על פעילות גופנית כלשהי, עדיף משהו שאת אוהבת

קצת חמלה עצמית..אם_שמחה_הללויה

כל התמכרות היא מחסור באנרגיה.

ילדת לפני 3 חודשים, הגיוני שחסר לך אנרגיה, שאין לך כוחות ואת מחפשת אנרגיה זמינה בצורת מתוקים.

להלחם בזה על ידי הורדת מתוקים דרסטית לא יעזור.

מלחמה במשהו תמיד מגבירה עוד יותר את המחשבות על זה.

בתחבולות עשי לך מלחמה.

בצעדים קטנים, בהדרגה עם המון אהבה וחמלה עצמית תמצאי דברים שממלאים אותך, שמשמחים אותך. נכון שוקולד זה הכי זמין ומהיר (יש כאלה שאצלם זה סיגריה או שתיה חריפה, שוקולד זה עוד הרע במיעוטו). אולי הליכה? חוג כלשהו? יציאה עם חברה? אולי קניית בגדים מחמיאים או ייעוץ עם סטייליסטית (או חיפש טיפים ברשת) למידה שאת נמצאת בה עכשיו? כל דבר שיסיח את דעתך! כל הדרכים ה"בריאים" למלא את מאגרי אנרגיה.

את מטפלת בניו בורן זזהגיוני שאת צריכה המון כוחות ושתרגישי חסרת כח ותחפשי פיצויים.

הורדתיבשורות משמחות

את כל המתוקים מתוך הבנה שהגוף שלי הוא לא פח אשפה

הבנה שלקח לי לעשות ניקוי רציני לגוף בטווח של כמה שנים כדי שהגוף יחזור לאיזון ולהבריא מחולי כרוני, אז למה לחזור לזה?

ותמיד אני אומרת לעצמי האם שווה לי לא להרגיש טוב בשביל החתיכת סוכר הזו?? פשוט לא!

האם באמת הורדתי את המתוקים מהתפריט?? לא!

מצאתי תחליפים ומתכונים טעימים ובריאים ללא סוכר קנים בכלל! וגם מצאתי שאפשר לצאת למסעדות וכד' ולאכול טעים יש חיים גם בבריא לא צריך לראות את זה כעונש, או תהליך בלתי אפשרי

את הכסף על ההוצאות המיותרות האלו אני מתעדפת לדברים שאני אוהבת לעשות, לזמן זוגי חוויתי וכד'

בכל אופן מה המטרה שלך מאוכל? רק לא לאכול מתוק או להרזות כי זה שני דברים שונים.

רוצה להשתחרר מהתלות הזו, מהחובה הזו לאכול שוקולד,אנונימית בהו"ל

מההרגשה שהאושר והחיים שלי והסבלנות שלי תלויים בזה.

מזה שאני מרגישה חייבתתתת לאכול את זה.

לא אשקר, כמו שכתבתי זה טעים לי ואני נהנית מזה. אחר כך בא הגועל והכעס על עצמי.

מציעה לך ללכת על טיפול רגשיהמקורית

לפני כל יישום מעשי כזה או אחר

יש לךבשורות משמחות

שוקולד בבית תמיד.. בעצם, נכון?

אז מציעה לך רעיון לא לקנות לבית בכלל.. אבל כן לתת לעצמך רגעים קטנים שאת יכולה להנות משוקולד בחוץ.

כלומר, בבית אין בכלל אופציה, ואם בא לך להתפנק אין בעיה תרדי למכולת ותקני חטיף שוקולד קטן ותשקיעי משהו שאת אוהבת תקני את הביוקר! פסק-זמן/טעמי/קליק/טוויקס מה עוד את רוצה??? חח

וזהו רק חטיף אחד שאת אוכלת ברגע הקניה, לא להתפתות אפילו למבצעים של 3 ב-10.. כלום! את תאכלי שוקולד רק בחוץ ורק אחד.

תנסי ותראי את ההבדל.

לא תמיד יש לי, אבל המכולת ממש קרובהאנונימית בהו"ל
אז הולכת וקונה, לא ביג דיל.
אין בעיהבשורות משמחות

אז הלא תמיד יהפוך לתמיד אין בבית.

ותרדי לקנות במכולת פינוק קטן או ארוחת שוקולד וזהו לא להביא לבית!

ותעשי את זה אפילו פעם ביום כל יום, העיקר שתבודדי את זה מהבית, ותתייחסי אל זה כארוחה ממש (לפני ואחרי האכילה לרווח בזמנים כדי שהגוף יעכל ויוכל להתמודד עם הרכיבים של שץהשוקולד באופן מיטבי ויעיל)

באופן כללי כדאי תמיד להסתכל ברכיבים כשאת קונה ממתקים וחטיפים ואז תביני שמה שנכנס(הרעלים) לא יוצא.. לפחות לא כ'כ מהר (בטווח של שנים כמובן) וזה נתקע בגוף הרבה הרבה שנים והנזק השמנה עכשווית ובעיות רפואיות בעתיד. חבל לצבור את זה בגוף...

שורה תחתונה השמנה היא לא רק שומן היא פשוט בוכטה של רעלים שלא מצליחים לצאת מהגוף

גם אני ככה. הדבר היחיד שעוזר לימכאן12345

זה להוריד הכול לגמרי, בלי פעם ביום/בשבוע משהו מתוק

ממש להוריד הכול (אני כן מוצאת תחליפים בריאים אבל בלי שום סוכר בכלל כולל קמח לבן)

ברגע שאני מאפשרת לעצמי משהו קטן הנפילה תגיע מהר

ואת לא פחות שמחה?אנונימית בהו"ל
חחח רק ההוצאות. אוכל בריא יותר יקרררראורוש3
מבאס שזה ככה. 
לא נכוןבשורות משמחות

אוכל בריא לא יקר יותר בהכרח.

ומה זה בריא? קטניות פירות ירקות זה יותר יקר?

יש דברים שהם יותר יקרים אבל ברגע שאת לא קונה את הג'אנק ומשקיעה במצרכים בריאים זה אותה הוצאה..

אני מאמינה שאנשים רוצים אבל לא מתאמצים לעשות את השינוי כי הם מונעים מפחד מה יהיה אם לא יעמדו וייכשלו עוד רק בניסיון הראשון..

אז זהו שמותר להיכשל אבל בקטנה לא ליפול לגמרי כי אז את מבינה שזה לכתחילה התהליך לא רצוי אצל האדם והוא לא מבין מה ההשלכות של הסטטוס העכשוי

צריכים לראות אנשים חולים ואת הנזקים ואז לפחד ולא לרצות להיות שם.. לא חכם כשמגיעים לשם להתפלל לישועה בידיעה ברורה שאתה בעצמך אחרי לנזק

עדיף לקחת אחריות על החיים היום ולא לבכות על המחר

אני לא קונה ג'אנק ומאז שעליתי בעודאורוש3
דרגה באוכל הבריא (ויש עוד מלא לאן לעלות אורגני וביצי חופש ועוד מליון דברים מחוץ לתקציב שלי) הוצאות האוכל עלו. זו עובדה. כן פירות יוגורטים חלבון וכוסמין ותמרים שווים זה יותר יקר משטויות וקמח לבן או אפילו מלא רגיל. 
תראיבשורות משמחות

בסופו של דבר לא אמרתי לך להימנע לגמרי אבל כן להפחית, וגם לאכול בתכנון שיותר נכון לגוף על מנת שזה לא יצטבר להשמנה

אם את מחפשת תשובה של תרגישי טוב עם עצמך עם המצב ולראות את המציאות הזו כאידיאלית אז יש פה לא מעט תגובות כאלו..

אבל אם את רוצה ליצור פתרון אז זה הכיוון לפחות בעיני

תגדירי מה המטרה של השירשור..

כתבת לי...אורוש3
לי עזר 21 יום ללא סוכרדבורית
הדבר היחיד שאיפס אותי
תוכלי לפרט?אנונימית בהו"ל
איך בפועל עשית את זה?
אני מרגישה שהייתי צריכה ממש גמילהדבורית

כדי לאזן חזרה את הגוף שלי

רק זה הרגיע אצלי את הדחף למתוק

הייתי פותחת את הבוקר בכוס או שתיים מים עם לימון

אחכ יוגורט עם גרנולה ביתית (בגרנולה הייתי שמה סילאן) ותפוח/ רימון

אחכ צהריים חלבון פחמימה וסלט

בערב חביתה עם לחם סלט/ דייסת קוואקר/ מרק

הייתי מכינה לי כדורי תמרים ושמה במקפיא לאכול עם תה אחהצ או כשהייתי ממש צריכה עידוד

לחם הייתי מכינה מכוסמין עם סילאן

השתדלתי ממש להימנע מסוכר לבן על כל גווניו

אבל כן המתקתי בסילאן או דבש או אכלתי פירות ותמרים

בהתחלה מאוד קשה

היו לי כאבי ראש בימים הראשונים

אבל אחכ גם כשנגמרו שלושת השבועות של הגמילה כבר לא הפריע לי

ולא התבאסת?אנונימית בהו"ל
לא הרגשתי שירדת ברמת חיים או שאת פחות נהנית?
הרגשתי קלילה חופשיה משוחררתדבורית

מין חירות פנימית כזאת שקשה להסביר

ראיתי עוגה בעבודה ולא הרגשתי את המתח הזה

של אני חייבת לדאוג לעצמי לפרוסה שווה

ואם נעים לי או לא נעים לקחת עוד פרוסה

פשוט לא דיבר אליי, לא שייך אליי, לא רלוונטי

הרגשתי חופששששש

הרגשתי שמחה במובן אחר

הרגשתי שאני לא משועבדת ולא כבדה

וכן לפעמים כשהייתי צריכה ככה משהו לשימוח אז היה לי גם את הכדורי תמרים האלו שהיו ממש חמודים ומשמחים

ולאט לאט חזרתי גם קצת לקפה וזה היה ממש משמח אחרי גמילה ארוכה מאוד

וואי אני צריכה לחזור לזה מתישהו עשית לי חשק....

אבל אין מצב עכשיו עם תינוק

אני אחכה שיהיה בן שנה וחצי ככה ואז אחזור לזה שוב

חושבת שממש צריך לתפוס את זה בתזמון טוב

לא עם תינוק, לא בהנקה, לא אחרי לידה

לא בחגים

אני עשיתי את זה אחרי החגים לא בהריון ולא מניקה

וואו נשמע הרבה עומס..רננה*

גם הלידה, המצוקה והביקורת על הגוף, ותחושת החוסר שליטה מול השוקולד.

אולי שווה להפרד קודם כל מרעיון ה'להוריד מתוקים מהתפריט',

ולדעת שרוב האנשים שעושים קאט מוחלט למתוקים -

אז כן, יש תחושה מאד גדולה של שליטה בהתחלה,

והפחתה של הדחף פיזית.

אבל לרוב - מתישהו נשברים, ואז יש אכילת פיצוי ונסיגה גדולה,

למקום הרבה יותר רחוק מזה שהיו בו מלכתחילה.

(שווה לשים לב האם מול המחשבה עצמה, של 'להפסיק לאכול שוקולד' -

לא חלה נסיגה בהתנהגות ועליה דחף, כי זה בדרך כלל מה שקורה)

וזה בסדר אם למישהי אחרת זה מתאים - ולך לא.

שווה להבין את הגוף שלך אישית ואת הקושי שלך אישית,

בלי להשוות לאחרות,

באופן אישי אמליץ על גישה שמאפשרת לאכול כל דבר -

(בריאות ומשקל הן לא שאלות של שחור ולבן, 

אלו שאלות מורכבות, גם מבחינת גוף ונפש,

וגם בין השאר ממינונים ותדירות)

ולראות איך מבינים מה יוצר את הקושי ומה מאפשר לו להרפא.

אצלי רק הפסקה דרמטית של סוכרדבורית

עשתה שינוי מהותי

ועד היום, שנה וחצי אחרי לא חזרתי למה שהייתי

משהו פשוט השתנה באיזון של הגוף

אני אוכלת היום מתוקים כן? אבל לא ברמות של פעם בשום צורה

אז פשוט עשית קאט? לא אכלת בכלל?אנונימית בהו"ל
ומה אמרת לעצמך כשרצית לאכול?
זהו שהקאט הזה עזר שלא רציתי יותרדבורית

זה היה ככ מוחלט שלא היו התלבטויות

זה פשוט היה מחוץ לתחום

אז בעיקר קניתי הרבה פירות וירקות

השקעתי בסלטים שווים ממש

הכנתי לי מרקים וגרנולה ודברים טובים

הרגשתי שאני מפנקת את הגוף שלי

הרגשתי אתגר

וכשהייתי צריכה אנרגיה עשיתי סלט פירות או מקסימום תה עם דבש וחלב שזה מפנק

ולא הרגשת פחות שמחה? כי אסור לך שוקולד?אנונימית בהו"ל
לא מצליחה לבחור בזה ותוהה מה דפוק אצלי
אני לא בחרתי בזהדבורית

התחלתי גמילה מסוג של הכרח בגלל משהו אחר

אבל אחרי שהתחלתי גיליתי שהרוב היה הפחדים שלי בראש והמחשבה שאני מכורה ולא מסוגלת התפוגגה 

גם אצליתקומה

רק כשהפסקתי לגמרי, הצלחתי להיגמל.

אם אני אומרת לעצמי "רק אחד", זה אף פעם לא נגמר.

אז קודם אני מפסיקה באופן מוחלט, מתגברת ומחזיקה בשיניים במשך שבוע - שבוע וחצי לא לאכול שום ממתק. אחרי זה אני כבר מרגישה פחות מכורה, ומצליחה לנהל את זה יותר.

וכדי להצליח ולא להרגיש מסכנה, אני משקיעה לעצמי באוכל בריא. כי אני אוהבת לאכול ונהנית לאכול, אז מפנקת את עצמי באוכל שכיף לי לאכול

נשארת עם מה שאמרתי..רננה*

הפותחת אין לי איך לתייג אותך,

אבל תראי מה מרגיש לך נכון.

התחלתי בשבועות האחרוניםנעמי28

גמילה מסוכר ואני חולת מתוקים.

מה שעזר לי מאוד בניסיון הזה בשונה מנסיונות קודמים -

בדיאטה יש הרגשה של חוסר, רעב, להוריד ממה שקיים.

הפעם התחלתי הפוך.

התחלתי למלא את הבית בפירות וירקות שאני אוהבת.

לאכול 2 ארוחות ביום (במקרה הטוב הייתי אוכלת אחת).

התחלתי לאכול יותר אבל בריא.

לא באתי בגישה שמעכשיו אין מתוקים.

(הלחץ הזה גרם לי לאכול יותר בסוף)

יותר בגישה - קודם אנסה פירות ואם עדיין יתחשק לי מתוק, אקח.

בפועל לא מתחשק לי (אני משתדלת שלא יהיה בבית)

אני שבעה, מלאה וטעים לי.

ואני יודעת שקשה לפעמים למצוא כוח הוא זמן להשקיע לעצמך בסלט או פירות חתוכים, בטח אחרי לידה.

לא חייב לחתוך אפילו, מנשנשת פירות וירקות ככה מהסלסלה.

בהצלחה❤️

ומצטרפת למה שכתבו על חמלה ואהבה עצמית.

את יולדת טרייה ממש

זה שוחק ומעייף

הכי הגיוני בעולם שתרצי נחמה מתוקה לרגע❤️

אפילו אם אני ממש שבעה עדיין יש הרגשה שלאנונימית בהו"ל

"בא לי משהו מתוק"

מכירה את זה?

כן, מכירה לגמרי.נעמי28

ההתחלה הכי קשוחה❤️

אחרי זמן, אפילו כמה ימים, הגוף מתרגל.

מכירה מאודדבורית

זה גם סוג של הרגל שיש קינוח אחרי ארוחה מלאה

כי אחרי ארוחה יש כבדות כזו והשוקולד מעלה שוב את רמות הסרוטונין

רק גמילה עזר לי לנתק את ההקשר הזה

וגם בלי גמילה אפשר לשתות כוס מים בסיום הארוחה וזה מפחית את הצורך

אני אגב הצלחתי להימנע מהצורךהמקורית
במתוק מיד אחרי אוכל על ידי ארוחות קלות יותר שמונעות עייפות, בתדירות יותר גבוהה, שהן יותר בריאות. 
נשמע הגיונידבורית
חמלה חמלה חמלה0544
את שלושה חודשים אחרי לידה, זה כלום ושום דבר. לכל זמן ועת... אני כמעט שנה וחצי אחרי, ורק עכשיו מצליחה להרים את הראש ולדאוג לעצמי לארוחות מסודרות, ועזבי לדאוג, מתחילה להיות לי מוטיבציה. את רק עכשיו ילדת אהובה 💜💜💜
אני פספסתי שאת יולדתדבורית

קחי את מה שכתבתי וזרקי לפח

זה לא מתאים לדעתי כרגע

בעיניי זה אפילו עלול להחמיר את הבעיה לנסות כרגע גמילה מסוכר

וגם כתבתי שאני עשיתי את זה כשהיתה לי פניות רגשית וטכנית ולא בהריון ולא בהנקה ולא אחרי לידה

בשלב שלך תשמחי את עצמך בכל דרך ❤️

ותשתי הרבה מים זה הרבה פעמים מפחית את הצורך במתוק בחצי

ממש אהבתי מה שכתבתאופק המדבר

אני חושבת שבאמת במקום קודם להוריד ולחתוך, צריך למלא במשהו טוב

ללכת לעשה טוב לפני הסור מרע

ולהשקיע לאט לאט בדברים שכן עושים טוב

לפחות ארוחה אחת טובה ביום

לשתות הרבה מים

לקחת ויטמינים

ולפותחת, מזדהה ממש עם התחושות ושלחת המון כח וחיבוק!

העיקר זה להמשיך לעבוד בכיוון של איך אני ארגיש טוב יותר, איך אני אשקיע באישה היקרה והמדהימה הזאת שהיא גם אמא ורעיה, וגם ילד קטנה לפעמים...

לא איך אני גומר, עוצרת, נמנעת.

המון כוחות🩷

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח