אני חושב שצריך לברר מה עומד מאחורי "לא מרגישה צורך".
צד אחד הוא, שאת לא מרגישה חסר או געגוע מיוחדים לצאת מהמצב הנוכחי שלך. פשוט נחמד לך עם עצמך במצב שאת כרגע. (היעדר חוסר)
צד אחר הוא, שהרעיון של זוגיות נראה לך כבד, מאיים או מתיש. מה, עכשיו, לחלוק את החיים עם מישהו אחר, לסבול את כל השגעונות שלו, להשקיע בזה אינסוף כוחות, וכי חסרת משוגעים אני?! (נקרא לזה חסמים)
עוד צד הוא היעדר ערך חיובי במערכת יחסים. כלומר, לרוב לאנשים מאוד נחמד ממערכות יחסים בריאות, בין אם בטווח המיידי ובין אם בהסתכלות הכוללת, וכיוון שמזוהה ערך כל־כך חיובי עם מערכת יחסים, הרי שבוודאי זה משהו שכדאי לרצות, כמו שאנחנו רוצים להגשים כל־מיני חלומות ופנטזיות למרות הקשיים, החסמים, או סיכויים בינוניים. אבל יכול להיות שכל הסיפור הזה לא נראה לך מהנה במיוחד (אם כי, גם לא מייסר בהכרח). יש גם אנשים שבכללי המוטיבציה שלהם נמוכה והם לא אוהבים לפנטז על כלום, בכל הקשר.
אם את לא מרגישה חוסר - זה דווקא מצוין. זה אומר שאת עצמאית ויציבה וקשה יהיה "לערבב" אותך. זה לא טוב לבוא לזוגיות מתוך בדידות וחוסרים כי זה יכול לעוור אותנו גם בבחירת בן הזוג, גם בהצבת גבולות, ועוד ועוד ועוד אין כאן המקום להכביר במילים.
אם את מרגישה את אותם חששות וחסמים, חלק מזה בריא ביותר. הבה לא נשכח שבעולם המערבי אחוזי גירושים הם בערך 50% כאשר אני מתאר לעצמי שאחוז הזוגות הלא־מאושרים שנשארים יחד בגלל סיבות כאלה ואחרות, גם הוא לא מבוטל. בקיצור טוב להיות מציאותי וטיפונת חשדן. אבל יש גם חששות שאנחנו סתם מאכילים את עצמנו, יהיה ככה, יהיה ככה, והרבה מזה יכול להתפוגג אם רק לעשות את הצעד הראשון ולהתנסות בתקשורת נעימה במהלך הפגישות, לא כל האנשים מפחידים או נושכים (אם כי בהחלט יש כאלה שכן) או מופרעים פתולוגיים שימררו לך את החיים. אגב, אם מישהו סובל מאנשים ומתקשורת באופן כללי, העצה שקיבלתי היא חד־משמעית לא להיכנס לזה.
לגבי ראיית ערך חיובי במערכת יחסים - זה מאוד אינדיבידואלי ולא פשוט למצוא למי שזה לא בא לו טבעי. אני חושב שזה חיוני למצוא את הערך הזה כי בסוף גם אחרי החתונה יש הרבה קשיים ובעיות ובירורים וצריך לדעת למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים. להיות עם מטרה וייעוד שאנחנו מזדהים איתם. וגם בשביל התחלה אנחנו צריכים לדעת בשביל מה אנחנו נכנסים לזה. במובן מסוים, אני חושב שזה טוב לא להיכנס לסיפור הזה בשביל מטרות "נמוכות". סתם למשל, יש כאלה שנכנסים לזה בשביל פנטזיות על אהבה והרגשות החיוביים שזוגיות מעניקה בהתחלה, ואז כשימי הזוהר נגמרים, יש משבר. עכ"פ, יש אנשים יותר רגשיים, יש כאלה יותר שכליים, כל אחד צריך למצוא משהו שהוא מזדהה איתו.