אני מבינה אותך כי גם אני הרבה פעמים נופלת למקום הזה של כעס על האח המכה ואכזבה ממנו.
למדתי לא לשאול למה עשית את זה, כי באמת לרוב אין להם תשובה (בגילאים גדולים יותר לפעמים יש להם, וגם אז אני משתדלת לא לשאול למה)
אני מצטרפת לבאורות שיש לך ציפיות גבוהות מדי מילדה בת 4. היא הגדולה שלך ויש תינוקת אחריה אז היא נראית לך ענקית, אבל היא לא. היא ילדה מאוד קטנה. גיל 4 זה גיל של המון רגש, שלרוב משתלט על השכל. קשה להם מאוד לשלוט על הדחפים שלהם. היא לא ילדה רעה, היא לא אכזרית, היא לא מציקה לה בכוונה כדי לפגוע בה. אני מסכימה איתך שזה כנראה נבע משעמום, או מסקרנות.
אני מבטיחה לך שהיא לא ישבה וחשבה "אין לי מה לעשות עכשיו, אז אפיל את התינוקת מהספה, זה יכאב לה והיא תבכה, אמא לא מרשה לעשות את זה אבל בכל זאת בא לי לנסות אז אעשה את זה, בא נראה איך אמא תגיב". כשאנחנו מגיבים בכעס ובאכזבה, אנחנו כביכול לוקחים בחשבון שזה התהליך שעבר להם בראש.
אם תחשבי על זה שהיא פשוט מנוהלת מדחפים, לא היה מעורב פה שכל, בשבריר שניה עלה לה רצון לדחוף אותה, והגיוני שהיא אפילו לא חשבה מה יקרה כתוצאה מזה (וגם אם היא כן חשבה, השכל שלה לא היה מספיק מפותח בשביל להתאפק או לעצור בזמן לפני שהיה מאוחר מדי), והיא דחפה. אפילו שזה היה "בכוונה", אפשר להסתכל על זה כמו על טעות, כי היה פה שיקול דעת של ילדה קטנה שלא חושבת מספיק לעומק.
באופן אידאלי, הייתי בוחרת במקרה כזה להרים את התינוקת, לטפל בה ולהרגיע אותה, ואחר כך, כשאצליח לדבר מספיק ברוגע, אפנה אל הילדה ואסביר לה במילים ברורות, בלי כעס: "אסור לדחוף את שירי מהספה. היא נפלה וקיבלה מכה חזקה. מאוד כואב לה עכשיו. בואי נעשה לה טובה וניתן לה נשיקה. נכון שאת מאוד אוהבת אותה?"
וזהו. לא יותר. בלי כעס, בלי להראות לה שזה מפעיל אותנו ולגרום לה לרצות לעשות את זה שוב כדי לקבל תשומת לב שלילית, בלי דרמות.
זה קשה. אחד הדברים הכי קשים בתור הורים הוא לראות ילד אחד מכאיב בכוונה לילד אחר ולא להגיב באופן אמוציונלי, אבל זו הדרך הנכונה.
תנסי להתבונן במקרים האלה של ההצקות מהזווית הזו, להבין את התהליך הקצרצר שעובר בראש שלה ואת חוסר השליטה בדחפים, ומקווה שיהיה לך יותר קל לא לכעוס עליה ❤️