תספרו חמישים יוםאיתן גיל
עבר עריכה על ידי נפשי תערוג בתאריך ו' באייר תשפ"ד 22:04

פרשת השבוע, אמור, כך לשון הפסוק: "...כי תבואו אל הארץ אשר אני נותן לכם...והבאתם את עמר ראשית קצירכם אל הכהן (ויקרא, כ"ג, י')".

לכאורה עוד אחת מן המצוות התלויות בארץ, כמו שביעית, וכמו תרומות ומעשרות, אבל לא.

ויעויין בספר החינוך, מצווה שו: "ונוהגת מצוות ספירת העומר... מדרבנן בכל מקום ואפילו היום (=בזמן הזה) שאין עומר קרב...". בכל מקום, היינו בארץ ובחוץ לארץ.

ובמנחת חינוך, שם, אות ג, "והנה דעת רוב הראשונים דספירה בזמן הזה שאין עומר היא רק דרבנן, אבל דעת הרמב"ם... שהוא מן התורה...". ע"כ.

מכל מקום, ספירת העומר היא כעין פרוזדור שמקדים את הטרקלין- החג. כאמור, לדעת הרמב"ם ספירה בזמן הזה היא מן התורה, פשיטא איפוא שהחג עצמו אף הוא מן התורה. ברם, רוב הראשונים סבורים כאמור שהיא מדרבנן, לפיכך יאמר לכאורה שחג שבועות בזמן הזה, אף הוא מדרבנן, שאם לא כן, נמצא שהוא ללא נקודת יחוס ממשית, ותלוי באויר. וצריך עיון גדול.

אשר לתחילת הספירה: "וספרתם לכם ממחרת השבת מיום הביאכם את עמר התנופה שבע שבתות תמימות תהיינה. עד ממחרת השבת השביעית תספרו חמישים יום והקרבתם מנחה חדשה... (שם, פסוקים ט"ו- ט"ז)".

כדבר שאינו במחלוקת, התורה לא ציינה תאריך תחולת חג השבועות, שלא כמו שאר מועדים שנקבעו להם תאריכים פרטניים. מהמעט שיש הוא ממחרת השבת, ועל פי מיקום הפסוקים- בין פסח לסוכות.

על עניין זה "ניטפל רבן יוחנן בן זכאי על הבייתוסין שהיו אומרים עצרת אחר השבת (מסכת מנחות, ס"ה)".

אלא שפשוטו של מקרא נתפס כבעייתי בעיני חז"ל, לפיכך עקרו את הגמישות הלכאורית מן התורה: "ואם תאמר ממחרת שבת בראשית פעמים שאתה מוצא חמשים ואחד ופעמים שאתה מוצא חמשים ושנים חמשים ושלושה חמשים וארבעה חמשים וחמישה חמשים ושישה. (שם)".  

למען הסר ספק הכל מודים שסך ימי הספירה הם חמישים (ארבעים ותשעה). המחלוקת היא איפוא בשאלת ההתחלה. חז"ל קבעו בדרך פרשנית שממחרת השבת הוא ממחרת ראשון של פסח, דהיינו ט"ז ניסן, וממילא היום החמישים נעול על ו' בסיוון, בעוד שלשיטת הבייתוסים יכול שינוע בין ט"ז ל- כ"א, וממילא יסתיים בהתאמה בין ו' בסיון (היום החמישים) ל- י"ב בסיוון (היום החמישים וששה).

ולחשוב על החזון הנבואי של אלו שבחרו וקבעו את הפטרתפ.א.
יום העצמאות - הרבה שנים לפני שהנפנוף מעל המנגלים היה קיים בכלל במדינת ישראל.

ע֥וֹד הַיּ֖וֹם בְּנֹ֣ב לַעֲמֹ֑ד יְנֹפֵ֤ף יָדוֹ֙ 

כרגיל, הפוסל במומוהסטורי
עיקר משנת הבייתוסים, היתה המחשבה שהם מבינים את התורה, יותר טוב מחכמי הדור. מה שהוכחת היטב בשרשור שלך על יום העצמאות.
הוכחתי שהתאריך קובע ולא המנגל קובע.איתן גיל
תתייחס בבקשה גם לגופם של דברים בלי השלוש וחצי שורות האחרונות.
לא המנגל, אלא החלטת גדולי ישראלהסטורי
בפשטות, כל המחלוקת היא לגבי הספירה בפועל האם מדאוריתא או דרבנן. אבל וודאי ששבועות חל ביום החמישים גם אם לא ספרו (או אם אין מצוות ספירה). הרי איש לא מעלה בדעתו שמי שלא ספר - לא יחול עליו יו"ט של שבועות.
וספרתם לכם...איתן גיל
הספירה היא גם ליחיד, וגם לציבור, ואף אם לא ספר, הרי הוא מכלל הציבור, והחג חל עליו.
הקביעה אינה עקירת גמישות פרשניתאחו
יש לזה כמה הוכחות מהמקרא עצמו, נראה לי מי שעסק בזה הכי לעומק זה רד"צ הופמן

שבועות אינו "נעול" על ו' בסיוון כי מבחינה תיאורטית אפשר שאייר וסיוון יהיו חודשים מלאים, חסרים, אחד מלא ואחד חסר, וזה משנה את התאריך, פשוט בימינו הולכים לפי הלוח הקבוע.

אם איר מלא.איתן גיל

היום החמישים יהיה בהכרח- ה' סיון, בעוד מתן תורה שלא דברנו עליו, הוא ו' סיון, או ז' סיון לשיטת רבי יוסי.

חז"ל סידרו בדרך פרשנית שיחול באותו יום ו"חסכו" לנו ציון מועד נוסף בלוח השנה.

למה שיצטרכו לציין עוד יום אם אייר מלא?אחו

לשבועות אין תאריך אלא 50 יום אחרי פסח

רש"ר הירש ויקרא כ"ג

אילו הייתה כוונת הכתוב שנחגוג את יום החודש שבו ניתנה התורה, היה מוסר בידינו את התאריך ההיסטורי המדויק, באותו דיוק שבו קבע את ימי הזיכרון של יציאת מצרים בימי י״ד וט״ו בניסן. נראה אפוא שזו אינה כוונת הכתוב. אדרבה, כל כוונת הכתוב היא לשלול תפיסה מוטעית זו, ולכן אומר הכתוב: ״וקראתם בעצם היום הזה״. לדעתנו, הפירוש הוא כך: אל תקבעו את המועד ביום החודש שבו ניתנה התורה – דבר שנראה כאפשרות המסתברת ביותר, אלא, תקבעו את המועד – הידוע לכם היטב (מן התורה שבעל פה) – ״בעצם היום הזה״, ביום החמישים לעומר, שהוא היום המיועד להבאת לחם הביכורים, ללא כל התחשבות ביום החודש.

רש"ר הירש אומר בדיוק מה שאמרתי. קרא שוב.איתן גיל
לגבי המשפט הזהאחו
חז"ל סידרו בדרך פרשנית שיחול באותו יום ו"חסכו" לנו ציון מועד נוסף בלוח השנה

מלכתחילה אין כל פרשנות אחרת זה פשוט הרעיון של החג

לאאיתן גיל

התורה אמרה ממחרת השבת... עד ממחרת השבת השביעית.

לפי חז"ל פסח נקרא שבת. השנה הוא חל ביום שלישי, ועל כרחך תאמר שהשבת השניה והשלישית, וכן הלאה עד לשביעית, יחולו כולם ביום שלישי.

ואכן חז"ל קבעו מה שקבעו, ולא נאריך בזה.

עדיין לא הבנתיאחו

"חז"ל קבעו בדרך פרשנית שממחרת השבת הוא ממחרת ראשון של פסח, דהיינו ט"ז ניסן, וממילא היום החמישים נעול על ו' בסיוון,"

=> כבר העלינו שיום החמישים לא "נעול" אלא תלוי בחודשים אייר וסיוון, תיאורטית אפשרי שיחול ה'-ז'

"חז"ל סידרו בדרך פרשנית שיחול באותו יום ו"חסכו" לנו ציון מועד נוסף בלוח השנה."

=> בין כה וכה אף אחד לא היה מציין מועד נוסף בין אם הוא פרושי או בייתוסי, וכאמור חז"ל לא סידרו שיחול באותו יום כי הוא יכול לחול בכל אחד מהימים הנ"ל. כאילו, אין סיבה שיציינו יום כזה, נניח הייתי בייתוסי וסופר ממחרת שבת בראשית (+5 ימים נגיד) ושבועות שלי היה יוצא י"א בסיוון... על סמך מה אני אחגוג נוסף בו' בסיוון? והניחא למאן דאמר בו' ניתנה, מה עם זה שאמר בז' ניתנה? לדעת ר' יוסי אנחנו כבר 2000 שנה לא חוגגים שבועות ביום מתן תורה. פשוט התורה רוצה שנתייחס ליום מתן תורה כפונקציה של ספירת העומר מסיבות סימבוליות.

"ברם, רוב הראשונים סבורים כאמור שהיא מדרבנן, לפיכך יאמר לכאורה שחג שבועות בזמן הזה, אף הוא מדרבנן, שאם לא כן, נמצא שהוא ללא נקודת יחוס ממשית, ותלוי באויר. וצריך עיון גדול."

=> שאלה מעניינת שדשו בה, ההסבר הוא שהספירה קיימת ועומדת כמו שהיא פשוט אין חיוב על הגברא להשתתף בה. כלומר התורה קבעה ששבועות יחול 50 יום מיום הקרבת העומר (בין אם מקריבים ובין אם לא – "חוקת עולם לדורותיכם"). אבל לספור בעצמו אינו חייב אלא בזמן שבית המקדש קיים.

אני לא יודע למה יש קטע כזה בדיונים כאן שכל פעם מפנים אותי "לקרוא שוב"

תאמינו לי קראתי. או שאני לא מסכים, או שלא הבנתי ואני צריך הסבר נוסף

חז"ל סברו שיום מתן תורה ראוי שיהיה שבתוןאיתן גילאחרונה

אף על פי שהתורה לא צוותה, ואפילו תאריך מדוייק לא ציינה.

לכאורה היה צריך להוסיף עוד יום על הימים שצוותה התורה, אבל הם הגבילו את עצמם והסתפקו ביום אחד שיסמל הן את מתן תורה והן את חג הקציר.

ולכן, בחודש השלישי... "הכל מודין שהיה בראש חודש", וכאמור התורה לא ציינה יום בחודש. נמשיך לא להבין זה את זה.

ובבנין בבית המקדש נשמח במהרה בימינו. אמן.

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך