מבקש ייעוץהצפוני

שלום כולם,

אני (בן 26) יוצא עם חברה (בת 23) שלי כבר תקופה של כמעט חצי שנה. זו אחת מהתקופות היפות בחיי.

יחד אנחנו שמחים ומאושרים, וכבר התחלנו לדבר על חתונה בעתיד.

במהלך כל אותם החודשים ההורים שלה לא היו הכי נחמדים, אבל אני הנחתי שכל משפחה מתנהלת בצורה שונה.

בכל משפחה היחס בין ההורים לילדים שונה מאוד, ולכן לא התעקבתי על מקרים שבהם הרמתי גבה.

לאחרונה, הוריה הזמינו אותי למנגל עם כל המשפחה. רציתי להגיע, וכשראיתי את הוריה הצעתי להביא בירה או צ'יפס או משהו אחר למנגל.

אבא שלה התחיל לצעוק עליי בצורה ממש מפחידה, הייתי בשוק. "לא!! לא!! אין סיכוי!!" כך הוא אמר לי בטונים ממש לא נעימים, ליד אשתו וחברה שלי.

אף אחת מהן לא הגיבה ולא הגנה עליי. 

זה התחבר לי לעוד כמה פעמים בעבר שהוא צעק עליי או על חברה שלי בצורה ממש בוטה. 

בפעמים הקודמות הנחתי שאולי זה משהו חד-פעמי, אולי אני טעיתי במשהו.. 

אך הפעם הבנתי שזה כבר רצף של מקרים שהוא צועק עליי, אף אחד לא מגן עליי או אפילו מנסה לדבר איתו.

אז אני מחליט לדבר עם אבא שלה בצורה נעימה, בכדי להגיד שאני כמובן מכבד את החלטותיו ואת רצונותיו - ואני שיקפתי אליו שנפגעתי מאוד בצורת הדיבור כלפיי.

ביקשתי שלהבא ידבר איתי כשיושב לו משהו על הלב, ולא יצעק עליי בצורה מבזה.

הוא לא היה מוכן לשמוע את דבריי, יצא מהחדר ואמר "זה מה שיש" ועליי להתדמודד עם זה.

הבנתי שמשהו ממש לא בסדר ולא מתנהל בצורה טובה.

מצידי ממש השקעתי בחודשים האחרונים להכיר את המשפחה, ולהיות נחמד איתם - כל פעם שהגעתי אליהם הבאתי יין או פרחים או שוקולוד וכו'

הקפדתי לדבר עם משפחתה, אפילו כשאבא שלה דיבר אליי בצורה מוזרה.

מרגיש לי שהמאמץ הוא רק חד-צדדי, הוריה לא עושים מאמץ מיוחד להתנהג איתי בצורה מזמינה ומכבדת.

מחברים שהתחתנו אני שמעתי שהורי הבת זוג עשו מאמץ בכדי שירגישו רצויים בקרב משפחתם.

בנוסף, כל מיני מקרים שהיו במהלך החודשים האחרונים - שאני הרמתי גבה לגבהים, מסתברים כעת שמעידים על דפוס התנהגות לא טובה מצד ההורים שלה:

* הם מאוד שולטים בכל מה שהיא עושה - לכל מקום שהיא הולכת היא צריכה לעדכן את ההורים שלה לפני שהיא יוצאת, כשהיא מגיעה, כשהיא עוזבת, וכו'

* ההורים שלה תמיד מרכלים על אנשים אחרים שהם מכירים - ואף מדברים כך לידי כל הזמן.

* כשהיא ואני רצינו לעשות שבת ביחד אצל חברים - ההורים שלה צעקו עליה, ואז אסרו עליה לצאת איתי לשבת.

* אמא שלה עושה לה ולי מניפולציות רגשיות כשעושים משהו שלא מוא 100% חן בעיניה.

* מהפעם הראשונה אבא שלה צעק עלי "זוז" כשעמדתי במטבח ליד מגירה שהוא היה צריך לגשת אליה, בלי לדבר בצורה נעימה.

* חברה שלי מפחדת כ"כ מההורים שלה, מהתגובה שלהם ומהידיעה שאין עם מי לדבר - שיש נושאים שהעליתי בפניה ונאלצתי לוותר עליהם רק מפני שהיא מפחדת לקיים שיח עם הוריה.

* ועוד שלל דוגמאות..

בסוף היום אבא שלה זימן אותי לדבר איתו, אני חששתי מאוד אבל הלכתי כי סוספסוף הייתה הזדמנות לשיח.

הוא אמר לי שהוא התנצל שהוא צעק עליי, אבל הוא מודע לכך שזה עלול לקרות שוב. ואם זה יקרה שוב אז הוא ינסה להתנצל שוב. 

בנוסף הוא אמר לי כשהוא מחליט משהו אז אין מה להתווכח ואין אפילו על מה לדבר - כאילו שאני או חברה שלי ילדים קטנים..

בנוסף הוא אמר לי שכל פעם שאני מציע לעשות משהו או לביא משהו זה "לוחץ לו על נקודות רגישות" ועליי להימנע להביא מתנות קטנות ועליי להימנע מלעשות ג'סטות וכו'.

מצד אחד אני באמת מאוד אוהב אותה, והיא אוהבת אותי. טוב לנו ביחד. אנחנו שמחים ומאושרים ביחד.

אך אני דואג לגבי העתיד שלנו.

ברור לי שזו דפוס התנהגות שלא תשתנה, ההורים שטלתניים ולא נחמדים.

אני נעלבתי עמוקות ואני כאוב מאוד.

נעלבתי גם שחברה שלי לא הגנה עליי - אף לא פעם אחת.

אני חושש שבעתיד הוא ימשיך לצעוק עליי, ועל חברה שלי - הוא אף עלול לצעוק על ילדים שלנו בעתיד.

אני חושש שבעתיד האמא תמיד תעשה מניפולציות רגשיות בכדי שדברים יהיו כפי שהיא רוצה.

אני מפחד שההורים שלה יחליטו כל מיני דברים בשבילנו וימשיכו לאסור כל מיני דברים. עכשיו וגם בעתיד.

אני חושש שזה עלול להגיע למצב שבו חברה שלי תידרש לבחור ביני לבין הוריה - ואני רוצה להימנע מכך.

אמרתי לחברה שלי את כל הדברים האלה, ואמרתי לה שאני צריך מספר ימים לחשוב איך צריך להתקם מכאן והלאה.

האם למשיהו מכם יש ייעוץ עבורי?

תודה מראש!

בעיה קשה מה שאתה מתאר.אחו

דבר ראשון ההתנהגות שלו שתיארת היא פשוט לא תעלה על הדעת. אף אחד לא עובד אצלו, במיוחד לא אתה.

לוּ הייתי במקומך, הייתי מגיב הרבה יותר בתקיפות (אולי אני יותר אימפולסיבי). זה נשמע כמו בן־אדם שמעולם לא הציבו לו גבולות לכן הוא חושב שכל העולם צריך "להתמודד איתו" ו"להכיל אותו" במקום ההפך.

מבחינה מעשית, הדעה שלי היא כזאת. בסוף כשמתחתנים, לרוב זה לא רק עם בחורה, אלא גם עם המשפחה שלה. אתה אמרת שהמשפחה שלה מאוד נוכחת בחיים האישיים שלה, שולטת במה שהיא עושה כו'. זאת בעיה חמורה. אם אתם מתכננים להתרחק מהם, או להציב להם גבולות חד־משמעיים (שזה אפשר וצריך לעשות כבר עכשיו), אז זה אפשרי, גם לרחל אמנו היה אבא בעייתי בלשון המעטה אבל הנושא נפתר על־ידי התרחקות. שהאמת, קצת בעייתית בדור הטלפון והוצפ, שמשמשים כמו "שלט רחוק". אחרת, היחסים האלה ימשיכו לתוך הבית שלכם ולדעתי זה יכול להיות קטסטרופלי ויכול להיות ששווה לשקול את כל היחסים.

לצפות שההורים שלה יבינו משהו, או שחברתך פתאום תפתח אסרטיביות, לא הייתי בונה על זה.

איךהצפוני

איך אפשר בכלל להתמודד עם כאב הלב של פרידה לאחר 6 חודשים ביחד?

איך בכלל צריך להיפרד?

בסוף - אני עדיין אוהב אותה..

תראהאחו

לגבי האם שווה להמשיך או לא בסה"כ סיכמו לך כאן יפה.

לגבי עצם הפרידה: אם ההחלטה שלך היא שעדיף להיפרד, אז ככל שתמרח את זה, זה לא יהפוך לקל יותר. מבחינתך, מקסימום תבכה שבוע, בזמן הזה תאכל הרבה גלידה ותשמע שירים עצובים ותתאושש. מבחינתה, גם היא ילדה גדולה תאמין לי היא תדע כבר להסתדר.

לגבי אוהב אותה, זה לא השיקול הבלעדי. תאמין לי עוד שנה שנתיים הרגשות כבר לא יהיו עוצמתיים כמו שהם עכשיו אבל הבעיות תישארנה בדיוק אותו דבר ותצטרך לחיות איתן. זוגיות לא אמורה להיות אתגר עצום או מלחמת עולם. זה אמור להיות משהו נחמד וכיפי שכולם מרגישים בו נעים פחות או יותר, ברור יש אי־הבנות ויכוחים עניינים אבל נקודת המוצא היא שיש התאמה גם אישית גם כללית והדברים מסתדרים. אפשר לנסח את זה גם אחרת: אם היו אומרים לך מההתחלה שזה מה שיהיה, היית נכנס לזה? או שעכשיו זה "כיוון שהכיש בה, נתחייב בה", או פשוט מכוח האינרציה? 

מה שאמרו שאולי אבא שלה ישתנה – אני כבר אומר לך זה לא יקרה.

מגיבתות"ח!

לא מסכים עם מה שכתבת שזוגיות לא אמורה להיות אתגר עצום או מלחמת עולם. יש אשה שהיא כ"כ טובה, ששווה להקריב בשבילה גם כל מיני דברים. לדוגמא, ח"ו אשה נכה, אבל בעלת מידות טובות תרומיות וכו'....כמו שעיוור מקבל פיצוי בשאר החושים, ככה גם, אם האשה הזאת מפצה על הבעיות שנוצרות כתוצאה מהקשר איתה במי שהיא, יכול להיות שזה שווה. רק צריך לשקול את הדברים בצורה הגיונית ולראות האם אכן יכולים להיות פתרונות לבעיות האלו, ומה הוא עושה בכל מצב, ולצפות פגיעות אפשריות ולהחליט שהוא מוכן לקבל אותן אם זה מה שיהיה. שוב, אני לא מכיר אותה, ולא יודע מה האופי של אבא שלה (בסופו של דבר תיאור בהודעה בפורומים לא יכול באמת לשקף את הבן-אדם במאת האחוזים), וגם לי נראה שלא כדאי להמשיך איתה. רק אומר שעצם המשוואה הזאת לא בהכרח נכונה (יעקב אבינו עבד בשביל אשתו 14 שנים בשביל לבן והלך עד לחרן כדי להתחתן איתה. כמעט בכל נישואין יש הקרבות מסויימות, מי יותר ומי פחות. השאלה היא מה הגבול ועד כמה שווה להשקיע). לגבי המשל שכתבת פה: "כיוון שהכיש בה נתחייב בה וכו'", מסכים ואהבתי מאוד (וכתבתי את זה בעצמי בניסוח אחר).

למטהאחו

לא נכנסים למערכת יחסים בשביל להיות מסכנים, נקודה.

מסכנות היא דבר אינדיבידואלי, למשל הזכרת אישה נכה, אין שום בעיה, אני יכול לתאר לעצמי מצב שבו הבעל רק ישמח לטפל בה, זה ייתן לו תחושת סיפוק וגבריות, היא תחזיר לו אהבה, יהיו להם אחלה יחסים, נכון זה לא פשוט וצריך להקריב אבל זאת לא מערכת יחסים שהמהות שלה היא מתחים והתמודדויות. וברור שיש אנשים שלא בנויים לזה ואם יתחתנו מתוך איזה "רגש אהבה" יכול מאוד להיות שהבעל ימצא את עצמו כל יום מקונן על מר גורלו כמה קשה ורע לו וכמה הוא שחוק ועייף ומחזיק את כל העולם על גבו ולמה לא השתמש בקצת יותר שכל להכיר את כוחותיו ומגבלותיו.

הכיש בה נתחייב בה אין בעיה, צריך להבדיל בין נתחייב בה מצד כל־מיני אמירות רומנטיות בתחילת מערכת היחסים, או רגשות סוערים, שזה סתם דמיונות, לבין התחייבות אמיתית ומושכלת של כריתת ברית על כל המשתמע

לא אמרתי להיות מסכניםתות"ח!

כפי שאמרת, הקרבה יכולה להיעשות מתוך גבורה ושמחה. המהות של היחסים עם אשתו היא לא מתחים והתמודדויות. רוב הזמן הוא לא פוגש את ההורים, מדובר על אירועים/שבתות שהם נפגשים (וגם נראה מתוך מה שהוא כתב שהאבא לא כפייתי בעניין שיהיו אצלו, מזה שהוא אסר עליו לבוא אליהם שבת, כך שצמצום האירועים המשותפים יכול להיות בלי בעיה, כך זה נראה). שוב, לא אמרתי שבהכרח התשובה היא שכדאי להתחתן, רק אמרתי שצריך לשקול את הדברים ולראות מה שווה ומה לא שווה (אכן יש אנשים שלא בנויים לזה). אם הוא מסוגל להיכנס למערכת היחסים הזאת בלי להיות מסכן, עם הבנה שהוא בחר את האשה שהוא אוהב ומוכן להקריב בשבילה, והוא עושה את זה מתוך שמחה, מצויין. אם לא, או שהוא חושב שזה לא שווה, אז שלא יתחתן איתה.

שוב, מסכים עם הסוף.

מורכב...הרמוניה

לא יודעת אבל חושבת שזה מעולה שהצפת את זה מול חברה שלך ותדברו על זה. כי אם היא איתך ומבינה שיש בעיה עם המשפחה שלה ורוצה לשים איזשהו חוצץ וללכת איתך לדרך חדשה אז אתם תצליחו ביחד מול המשפחה. בסוף היא לא אשמה שזאת המשפחה שלה. אבל אם היא מדי שבויה זה בעיה וכדאי להתייעץ עם מישהו שמבין. 

איך אפשרהצפוני

איך בכלל צריך להיפרד?

חסר לי דבר אחדadvfb

מה חברה שלך חושבת על כל זה? פתחתם את זה? דיברתם על זה?

אולי יש הזדמנות לחדש את הגבולות עם ההורים? אולי היא חושבת שמה שהיה הוא שיהיה?

דיברנו ביחד -הצפוני

דיברנו ביחד - 
והיא מסכימה עם כל מה שאמרתי.

היא מאוד מודעת למצב, אך עם זאת היא אמרה לי "שזו המשפחה" שלה, וצריך לקבל את מה שיש.

במהלך שנים ארוכים היא קיוותה שיחס ההורים כלפיה ישתפר, אך כעת מתברר שלא רק שהיחס אינו משתפר - אלא הם נונתנים אותו יחוס נורא גם לקרובים אליה. 

היא צודקת שצריך לקבל את זהadvfb

אי לא יכולה להחליף אבא או לנסות לשנות אותו.

השאלה המרכזית אם מבחינתה היא נכנעת למרותו וגם מצפה ממך בהמשך להכנע למרותו.

יש לי הרבה מה לכתובדבש שלי

אבל אתמקד בעיקר ממש ,בגלל השעה, בתקווה שאכתוב עוד בהמשך אם יהיה צורך…

לדעתי הנקודה העיקרית והחשובה ביותר - היא מה החברה שלך חושבת על הכל.

זה שהיא מפחדת לעמוד מולם, והיא לא תעמוד מולם ופתאום תצא נגדם-זה כנראה גם מה שיהיה. אז אל תבנה על ההיפך לא עכשיו ולא בעתיד(כי אחרי שנים של דיכוי בבית, לפי תיאוריך, זה לא פשוט…). זה אמנם יכול לקרות אבל דורש שתיהיה הרבה מעבר לחבר שלה, ושהיא תיהיה פחות תלויה בהם, ועוד זמן וסיטואציות נוספות…

אז העיקר מבחינתך זה להבין האם היא תומכת בך, מבינה איתך ו*מסכימה* איתך לגבי ההתנהגות ומה שאתה מרגיש, ורק לא מסוגלת לעמוד פניהם:

במצב שכן - אמנם דיי לא נעים, ומשפחה זה המון המון בהמשך(וזה שיקול) - אבל כך לפחות אם תיהיו ביחד, היא תדע להתרחק ולא להיות מושפעת מהם. ולהיות איתך ולתמוך בך, ולא תיתן להם להתערב ביחסים בניכם ובמשפחתכם(ילדים וכו׳). וגם מודעות זה חשוב. מי שלא מכיר במצבו(היא והוריה) זה לא דבר טוב( ויש לזה מונחים פסיכולוגיים שלא נעמיק). אז זה כיוון שיכול לאפשר לך עתיד איתה, ויש כאלו זוגות שהקשר עם ההורים לא להיט, או שנמנעים ממגע…

במצב האחר, הלא טוב- היא לא תסכים איתך ותתמוך בהם ותתן להם להתערב בחייה - זה יכול לגלוש גם לאחר הנישואין ולגרום לפיצוץ בניכם- דבר שהייתי שוקל מאודדד כבר עכשיו. לא סתם ״ודבק איש באישתו והיו לבשר אחד״ ולא אישה בהוריה… חבר טוב שלי היה במצב דומה, ו״בזכות״ הוריה היא ביטלה חתונה איתו, בגלל דברים שהפריעו להם בו ורעיונות שהם הכניסו לה לראש…היה לא פשוט בכלל(הזכות - הוא בסוף התחתן עם אחרת שהיא חלום חיו)

לגבי ההורים שלה , האבא ואמא - לצערי, אותם לא תוכל לחנך, ולריב איתם או להעמיד אותם במקומם לעיתים תכופות - רק יצור סיטואציה מאוד קשה ולא נעימה, עבורך ועבור החברה שלך. תאלץ לספוג להתעלם ולהכיל ולזרום(לא קל בכלל, אבל אולי היא שווה את זה, וכשמתחתנים ולא גרים אצל ההורים! המצב קצת יותר נוח למינון ״מפגשים״ איתם).

בשורה התחתונה אם היא איתך במחשבה ומסכימה איתך - יש סיכוי לעתיד אפשרי וטוב, אבל עדיין תצטרך לחשוב. תתייעץ עוד…

מאחל לך המון הצלחה. נשמע לא פשוט בכלל…

להתמודדהצפוני

איך בכלל צריך להיפרד?

אני לא אמרתי לך להיפרד…דבש שלי

בסופו של דבר אתה לא יוצא עם מישהי רק כדי שיהיה טוב וכיף לחצי שנה… אלא בתקווה לכל החיים ולהקים משפחה תקינה. בדגש על תקינה. זה שכיף לך עכשיו ואולי אח״כ יהיה לך סיוט בלתי נגמר שעלול להתפוצץ לך בפנים בשברון לב חלילה - זה לא משהו שאתה רוצה…

בסופו של דבר אתה תגיע לעיקר, שחובה חובה עליך לפתוח איתה הכל מעכשיו, תקשורת זה חובה חובה בקשר. ואת המסקנות מהשיחות האלו איתה, ומה היא חושבת, תצטרך להסיק אח״כ. זה גם יספר עליה עוד דברים שאולי לא נחשפת אליהם בה, עם כל הכיף של החצי שנה…

אני מקווה שבסופו של דבר תחליט את הדבר הנכון ביותר עבורך בע״ה…

מתחתנים (גם) עם המשפחה.לגיטימי?

זה שיקול שאתה צריך להחליט, מה מתאים לך - מתוך הנחה שדברים לא הולכים להשתנות.

אולי הפתרון יכול להיות נניח מגורים במקום רחוק יותר?

אולי כדאי לכם ללכת יחד (או לבד?) להתייעץ עם דמות רבנית, כדי לדבר על האיזונים שבין כיבוד הורים לבין הזוגיות שלכם?

בכל זוגיות יהיו התמודדויות. אתה צריך להחליט אם זה סוג של התמודדות שאתה רוצה לקחת על עצמך.

לענ"דרק אומר

ההורים שלה כנראה לא ישתנו,

וזאת צריכה להיות הנחת המוצא שלך.

תציג בפני חברתך את הקשיים שלך.

נסה להבין ממנה כמה היא מסוגלת לפעול לטובת הזוגיות שלכם, גם אם זה יצטרך להיות בניגוד לרצון הוריה.

אם אתה מרגיש שהיא לא תצליח לעמוד מולם, אז כנראה שזאת הולכת להיות זוגיות סופר מאתגרת.

אתה כל הזמן תרגיש קרוע בין האהבה שלך אליה לבין חוסר המסוגלות שלה לעמוד מול הוריה.

תצטרך להחליט אם אתה מעוניין בזוגיות כזאת.

אם נראה לך שהיא כן תוכל לעמוד מול ההורים שלה, אז תבנו את הזוגיות שלכם, ואת הקשר עם ההורים תבנו רק במה שיעשה לכם טוב.

מגיבה כדי לענות אח"כאורות המלחמה
מחכההצפוני

מחכה לתשובתך

מחילה לא מגיעה לזהאורות המלחמה
בע"ה מחר 
טוב אז ככהאורות המלחמה

תראה, הרבה פעמים התנהגות של אנשים מושפעת מכל מיני דברים, גם בתת מודע. כלומר, זה שהוא מתנהג בצורה כזאת (וזה ממש נשמע נורא) לא מעיד עליו שהוא בנאדם רע, אלא שיש משהו שמאוד מפריע לו.

בתחילת הנישואין שלנו היו הרבה תקלים בין הצדדים, כי הם מאוד שונים בהתנהלות שלהם. ויש דברים שהיו לא נעימים, אבל זה לא בגלל האופי של הבנאדם, אלא בגלל שזה ישב על דברים אחרים.

א קודם כל חשוב שתבחין שכנראה יש לו משהו שמפריע לו, או יושב על נקודה רגישה. כנראה זה שאתה מביא דברים יושב לו על נקודה מסוימת, אולי זה מעצבן כי אצלם לא נוהגים להביא ואז זה מעמיד אותם במקום לא נעים...

בכל אופן, טוב שלפחות הזה אתה יודע מה לעשות, פשוט להימנע מלהביא דברים.

ובשאר הדברים, אני חושבת שאתם צריכים לשבת לשיחה, אתה וחברה שלך, ולנסות להבין איך אפשר לגשר על הדברים האלה. איך היא יכולה לדבר איתו כדי שזה ייפסק.

ואם זה לא נפסק, גם אחרי דיבור איתו, או אולי עם אשתו או עם אחד האחים, אני חושבת שכדאי להתרחק, עם כל הקושי בדבר. 

שלום וברכהתות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך ח' באייר תשפ"ד 0:26

קודם כל, תיאור מאוד כואב, ליבי איתך על ההתמודדות שלך, לא פשוט בכלל....

ראיתי שהגבת פה לבערך כל מי שהגיב פה "איך אפשר להיפרד אחרי שישה חודשים?".

על זה אני רוצה להגיב. קראתי על תופעה בספר: "אמנות החשיבה הצלולה", על זה שהרבה פעמים אחרי שאדם השקיע במשהו, הוא שולל באופן מוחלט את האפשרות לוותר וליסוג אחורה, גם באופן שזה בלתי מושכל, כיוון שהוא לא רוצה "לזרוק לפח" את ההשקעה שלו. דוגמא שהוא הביא שם, שנראה לי משקפת יפה מאוד את העניין, הוא הלך עם אשתו לקולנוע, והוא והיא ראו שהסרט גרוע ולא מהנה בכלל, והוא רצה לצאת מהסרט, ואז אשתו אמרה לו: אבל שילמנו כסף על הסרט, ובגלל זה רצתה להישאר. ויש לשאול אותה: גם שילמת על הסרט הגרוע הזה כסף, וגם תבזבזי עוד זמן בלצפות בו ותסבלי? זה לא הגיוני.

הרגש הזה לא סתם טבוע בנו. אם להרבה אנשים לא היה את הרגש הזה, כל פעם שהיו חושבים על איזו בעיה בקשר, היו זורקים. בסופו של דבר במובן הזה צריך להיות הבדל בין דייט ראשון לקשר ארוך, כיוון שעצם זה שהמשכת איתה עד כה אומר משהו עליה. אבל, בסופו של דבר צריך לשקול את הדברים בצורה הגיונית. אם היית חושב שאין כל בעיה להתחתן איתה, והבעיה של ההורים היא בעיה קטנה שגוברת על עניין הנישואין, היית כבר מתחתן איתה. עצם זה שאתה מתלבט מראה שאתה יודע שיש פה שיקול, גם במחיר של פרידה. לא בהכרח שהתשובה של ההתלבטות הזאת היא להיפרד, יכול להיות שהקשר איתה שווה את הבעיות האלו, ותצליח לצלוח אותן, אבל אתה צריך לחשוב בצורה הגיונית על כל האפשרויות, ולחשוב איך אתה עומד להתמודד עם כל מיני סיטואציות שיכולות לקרות, והאם הן שוות את הקשר. אם הקשר איתה היה אומר שאתה מפסיד את כל הכסף שלך ונכנס לעבדות במכרות פחם, אני מניח שגם אתה היית מודה שזה לא שווה את הקשר. עליך לחשוב מהן הגבולות האדומים שמבחינתך הקשר לא עומד מעליהם, והם קריטיים מבחינתך. ושוב, גם אם אתה מחליט להמשיך, אתה צריך לחשוב בדיוק על ההשלכות ועל דרכי התמודדות אפשרויות. גם אם תחליט להיפרד, מובן שאתה לא חייב לעשות את זה בבת אחת, ואתה יכול לעשות את זה בצורה הדרגתית, כדי שזה יקל על הכאב (לפעמים לחתוך מיד יותר קל, ולפעמים למשוך עוד קצת את הקשר יותר קל- תלוי בבן-אדם).

אישית, מהתיאור שלך נראה דווקא שיש סיכוי שהאבא ישתנה (כיוון שהוא התנצל), אבל בסופו של דבר גם זה שיקול-הזמן. גם אם יש סיכוי שהאבא ישתנה, מדובר בכמות זמן די גדולה (בשביל להשתנות ולעבור תהליך ותיקון במידות, לוקח בדר"כ הרבה מאוד זמן עד ששינוי כזה קורה), ועליך לשקול עד כמה זה שווה לך (עם אפשרות שהשינוי הזה יאכזב ולא יגיע. בסופו של דבר יש לאדם בחירה חופשית). אני אומר שתנסה לעשות לאבא ולפגושתך עוד כמה "מבחנים" לראות האם יש מצבים שבהם חברתך תגן עליך (אולי כדאי שתגיד לה שאתה רוצה לראות שהיא מגנה עליך. תחשוב על ניסוח הולם, אם אתה אכן עושה את זה), ועד כמה האבא "מתרכך". אני חושב שהדרך הכי טובה דווקא היא לא לדבר איתו פנים אל פנים, אלא להגיד לאבא שלה בפני כולם, אמא שלה והיא, את רגשותיך, ושהוא פוגע בך. אולי זה יגרום לשינוי. בכל אופן, מאחל בהצלחה, וסליחה על האריכות.

@הצפוני מה אתה אומר?

תודההצפוני

קודם כל אני מאריך את הזמן ואת ההשקעה שלך ושל כל העונים כאן.

אני נוטה להסכים עם אלו שאמרו כאן ששינוי משמעותי מצד האב לא יקרה.
אפילו עם בזמן הקרוב הוא יעבור את "המבחנים" זה לא מעיד על שינוי אמיתי בכל האישיות שלו לתווח ארוך.

לדעתי השיקול היחידי שלי הוא - 

האם להמשיך איתה ולקבל את העובדה שאלו הוריה, ובתקווה שהיא תהפוך להיות עצמאית יותר ותלויה פחות בהם, ולהתרחק בצורה משמעותית מהוריה (אבל במצב הנוכחי ברור לי שריחוק כזה אינו אופציה עבורה)
או - לחתוך את היחסים, לא לקחת סיכון לחיים אומללים, להורים חוצפנים ושטלתניים, ולוותר על מערכת יחסים טובה ממש, עם חברה שאנחנו ממש דומים, וזורמים, ואוהבים. מי יודע עם בחיי אוכל למצוא בחורה כמוה?

בקיצור, זוהי החלטה גורלית, ולא משנה מה אחליט - אני אתחרט על כך לדעתי.

בבקשה שלפני שתחליטדבש שלי

תדבר איתה על הכל! זה ממש חשוב.

ואין מה להתחרט - מה ששלנו שלנו ולטובתינו. אתה אדם מאמין- אז תשתמש באמונה שלך ששום דבר לא קורה סתם….

תתפלל לה׳ שההחלטה שתחליט ושהוא ישים לך בראש - היא הנכונה עבורך ומה שהוא מייעד לך לטובתך.

אבל קודם - תדבר איתה תבין איפה היא. אם יש הסכמה על העיקר. ריחוק או פחות תלות קורית רק כשעובדים ואז מתחתנים..(השאלה אם היא תרצה את זה בכלל, אם היא מסכימה ומבינה שתצטרכו לדעת למנן את ההורים).

לא פשוט בימינו למצוא זיווג טוב , ומה שאתה מתאר בינך לבינה זה לא מובן מאליו כלל. לא מהר מאוד מעיפים זיווג, גם אם יצר הרע פועל שעות נוספות ויש קושי וחסרונות (אגלה לך משהו - אין מערכת יחסים שלא יהיו לה חסרונות)

תברר הכל טוב טוב לפני כל החלטה. ותצליח

תות"ח!

לדעתי, זה לא טוב לומר שלא משנה מה תחליט, אתה תתחרט על כך. אם בסופו של דבר ההחלטה הנכונה היא להיפרד, זו ההחלטה הנכונה. אל תייסר את עצמך במחשבה שהיה לכם טוב ביחד, כי להמשיך איתה זה לא טוב, כפי שאמרת. ומי יודע? אולי תמצא בחורה כמוה, רק בלי הורים שתלטנים. בהצלחה רבה בהמשך הדרך!

התנצלות לא שווה שינוי..תפוחית 1

יש מצב שלמרות שהתנצל זה יקרה שוב

קשה לדעת רק לפי התיאור 

באמת גילוי מכאיברשרשרש

אני חושבת שיש מקום מאוד משמעותי להתייעץ עם דמות מקצועית עם נסיון חיים בתחום הזוגי שאתה סומך עליה.

אם זה היה קשר קצר הייתי אומרת תחתוך מייד.

כי בחורה כזו היא במילים פשוטות ילדה מוכה. אולי לא פיזית, אבל מנטלית ומילולית ההורים שלה מהלכים עליה אימים גם בגיל 23. היא עם דפוס מרצה כלפיהם ממה שנשמע ממך וזה בהחלט לא משהו שהייתי בונה על כך שישתנה בלי טיפול ארוך ושורשי. זו גן הסיבה שהיא לא מגוננת עליך- היא אוהבת אותך ולא מסוגלת לעמוד מולם. תסכים איתי שזה לא תקין? יש פה משהו שורשי ביותר בכל הקשר שלה עם ההורים שגידלו אותה מגיל אפס.

זה אופציה לצלקות לכל העתיד שלה- הן כבת זוג והן כאמא. לא הייתי סומכת גם על הבטחה שלה לנתק קשר- כי היא לא בעמדה שהיא מסוגלת לעמוד מולם לפי מה שתארת.

האם היא רעה? ממש לא. מסכנה מאוד זה כן.

האם היו לך קשרים משמעותיים בעבר? יש לך הצעות רלוונטיות טובות? אתה מחפש כבר זמן רב או שרק התחלת לצאת? מה טיב הקשר בניכם?

אלו גם פרמטרים חשובים מאוד להכרעה.

שוב אומר- תתייעץ עם דמות בעלת נסיון וחכמה, רצוי גם אחת שמבינה בתחום הנפש ופגשה מורכבויות זוגיות. אל תסמוך בכאלה דברים על פורומים, זה החיים שלך. תשקיע בעצמך .

בלי להיכנס לעובי הקורההעני ממעש

מעיד על שבירת דיסטאנס

האם התנהלות שמתאימה לך? תצטרך לחקור. אולי בסיוע מקצועי

האם יש מישהו שבחיים לא צעק? כן. על יד אחת תנסה לספור

האם כעסנות זה המידה הגרועה ביותר, ובפרט כשמתפייס במהירות?

בעייתי מאודאדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ח' באייר תשפ"ד 7:27

עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ז' באייר תשפ"ד 22:55

אתה צריך לשנות כיוון

אי אפשר כל החיים לרצות את השתלטנים למיניהם

לפי דעתי תנתק קשר מייד איתה

שהיא תבין שהיא צריכה להציב לאבא שלה גבול

אם אתה לא עושה את זה תדע שהתחתנת עם אבא שלה.

זה מה שקרה איתי. וביום שהוא אמר לה

התחתנה איתי, וביום שאמר לה עזבה אותי.

אפילו אחרי שנים של נישואין.

אתה צריך לייצר טיפה נפרדות

שהיא בעצמה תתנגד לאבא שלה ותלחם עליך

זכור מה שאמרתי.

תקשיב טוב אח יקרבינייש פתוח

להורים שלי יש חוקים מאוד ברורים איך לנהל את החיים שלי. החל מאיך להתלבש ולהסתפר ואיפה לגור ואיפה ללמוד ולעבוד. ולפי שעה אני לא מקשיב להם בכלום ושום דבר.

הם למדו בדרך הקשה שאני עושה מה שבא לי ואם הם מנסים לומר לי איך לחיות או מדברים לא יפה, אני יכול לא לדבר איתם חודשיים שלוש.

זו האחת הסיבות שאני גר בעיר אחרת בניגוד לאחות הגדולה שגרה באותו רחוב.

גם כשאני בן 30 אני תמיד הבן הקטן שצריך פיקוד מתמיד בעוד שהאחות הגדולה היא מבוגרת אחראית מגיל 10.

דבר עם חברה שלך ותשאל אותה האם הסידור הזה מקובל עליה. אם לא, תברח מהצרה הזאת.

ההבדל בין אדם שטלתן לתולעת היא שהתולעת אוכלת את האדם *אחרי* שהוא מת.

הייימאן דאמר

קודם כל שיהיה לך המון בהצלחה בכל בחירה שתקח.

לגבי מה ששיתפת

הדפוס המתואר מההתנהגות של ההורים הוא מנגנון שליטה

וצריך להבין ששליטה מתאפשרת כשהצד השני מסכים לשליטה או לא מנסה לערער אותה.

צרית להבין שהשליטה נובעת מרצון לגונן וממחשב מוטעית שההורים יודעים טוב יותר מה נכון עבור הילדה שלהם.

אבל זאת שליטה.

וכל עוד היא מקבלת על עצמה את זה המצב ישאר ככה וכנראה שגם לא ישתנה.

יש כמה אפשרויות.

אני ממליץ שתשים לב לנתונים ואחרי זה תעשה חישוב של מחיר לעומת רווח.

צא מנקודת הנחה שההורים שלה לא משתנים.

בסוף אתם מתחתנים אתה והיא אתה לא מתחתן עם המשפחה למרות שזה גם פקטור,

עד כמה מפריע לך שהמשפחה של אשתך כזאת.

(המחיר יכול לכלול גם התנתקות בריאה מהשליטה של ההורים שלה שיתבטא בהצבת גבולות דיסטנס מסוים וכו)

עוד שאלה, איך היא מהבחינה הזאת.

האם זה שהיא הקשיבה להורים שלה בקשר לשבת ההיא

זה חד פעמי? זה כי היא השתכנעה מהעמדה שלהם? זה כי היא מפחדת מהם?

כי היא בת 23 ובגיל כזה לא שואלים את ההורים אלא יותר מתייעצים/ מודיעים.

אם זה לא קרה. זה תהליך שצריך לקרות.

האם היא מוכנה לעבור אותו?

וכמובן איך אתה עם כל זה האם זה משהו שאתה רוצה מוכן לעבור

עד כמה המחיר שאתה מוכן לשלם בעבור הרווח שזה הזוגיות.

בכל אופן בהצלחה רבה לך 

לאהצפוני

לגבי אותה השבת - 
זה לא היה חד-פעמי.

כל פעם שההורים פוסקים שאסור משהו אז היא בכלל לא מתווכחת איתם.

היא יודעת שכל וויכוח הוא לשווא, שאי אפשר לשנות את דעת ההורים ואף ייתכן שיצעקו עליה.

היא מפחדת לשאול שאלות או לדבר על נושאים מסויימים איתם כי היא יודעת שהיא לא תקבל תשובה. ושיצעקו עליה אולי.

מאיזה עדה הם?ראשיתך
למה?הצפוני

למה זה בכלל משנה?

מעניין אותיראשיתך
זה סתם הוצאת שם רעיעל מהדרום
מוזרהפי

תראה בקטע עם האוכל , דווקא לא היה נשמע לי מוזר , הפוך כנראה הוא רצה להקל עליך .

לא רואה בזה משהו לא טוב .

בנוגע לצעקה , הוא לא קילל אותך או אמר לחילופין משהו רע , פשוט אמר בקול רם אל תביא אוכל , יש מבוגרים שככה מתבטאים בטון יותר חזק ,זה לא אומר שהם רעים בכלל , זה קורה אצל הרבה משפחות והכל בסדר.

בנוגע לזה שאתה לא מרגיש שהם עושים מאמץ שאתה בא , או לא מנסים לדבר איתך וכו'..

זה כבר רעיל להיות בחברה של אנשים שאתה מרגיש שאתה לא יכול לנהל שיח איתם ולהיות דרוך 24/7.

לא טוב וזה בהחלט אתגר שאתה צריך לקחת בחשבון.

כמו כן זה שהילדה לא יכולה להתנגד או לדבר עם ההורים שלה על מה שהיא חושבת בכנות . זה עוד נקודה מאוד לא טובה למשפחה.

אף אחד לא צריך לפחד מההורים שלו ואם זה קורה 

זה לא תקין 

אשמח לתת פרספקטיבהhodayab

המשפחה שלי מאד מזכירה את המשפחה של אשתך. לא צועקים ככה, אבל בהחלט לא אנשים נעימים. שתלטנים מאד, הכל רק לפי דעתם ואין בלתה.

כשהייתי אצלם, התנהלתי לפי איך שהם אמרו.

היום, כשאני נשואה כ-8 שנים, המצב שונה לחלוטין. למדתי לשים גבולות, אנחנו גרים רחוק מהם, והיחסים השתפרו פלאים. אני לא מפחדת מדעתם והם למדו לכבד אותי.

נראה לי כדאי לך לשים לב לכמה דברים:

האם הבחורה יודעת לעמוד על שלה במערכות יחסים אחרות? אם כן, יש סיכוי שברגע שהיא תצא מבית הוריה תדע לשים את הגבול.

האם היא מבינה שלא הגיוני שזוג נשוי יהיה מובלעת בתוך משפחה אגרסיבית שרק רוצה לשלוט בה? זו יכולה להיות ממש מיני הפרעה נפשית של ההורים.

האם יש אפשרות לגור רחוק מהם, ללא תלות כלכלית בהם?

האם היא חושבת שמערכת היחסים החשובה ביותר היא שלה עם בעלה ולא שלה עם הוריה? כלומר, יכול להיות שיהיו נתקים עם הוריה לטובת המשפחה שנבנית וזה עדיף מאשר נתק מהבעל?

ועוד נקודה. אל תצפה ממנה להגן עליך לפני ההורים שלה כרגע. היא לא תעז. זו ציפיה גבוהה מדי.

אם תרצו, אפשר לדבר בפרטי. 

לא יכולתי לכתוב את זה טוב יותררק אומר
ויכול להיות כזאת שעדיין מרצה את ההוריםאדם פרו+

כמו במקרה שלי, וגם אני הייתי נשוי 8 שנים

ואז זה התפרק בניצוח הורי האשה

אז כדאי לבדוק שיש לה נפרדות בסיסית מההורים

לדעתי כשהאבא מתפרץ כנראה לא שייךאורין

לעצור אותו ולהגן עליך - כי אז הוא יצעק יותר, כמו שקורה אצל אנשים עצבניים שלא שולטים. רק כשנרגעים אפשר לדבר איתם.

הורים שטלתניםיהודי אמיתי 87

בס"ד

שלום עליך אח יקר,

אני אבא למס' בנות, המקרה כפי שאתה מתאר:

מצד אחד, ההורים דואגים לילדה שלהם ורוצים בטובתהּ, וזה מובן.

מצד שני, יש בהם גאווה (כמו בכולנו) שבבית שלהם *הכל* ילך כפי השקפת עולמם, זה יכול להיות מסיבות שונות ומשונות, אבל אנחנו לא מנסים לתקן אותם אז אל תתעכב על זה, אבל זה גורם לאי נוחות צורמת שחייבת לא להפסק, אלא להתאזן, אתם צריכים לגרום להם להבין שמה שהם יגידו תשמעו בקולם (בכל הנוגע אליהם בבית! לא אליכם כזוג ובטח לא בהחלטות של הבית שלכם) ולא צריך צעקות/צרחות/הרמת קול.

האחרים לפני הציעו כאן הצעות יפות.

צריך להסביר להם בצורה יפה, אם לא ירצו לשמוע אתכם אפשר ע"י גורם שלישי (רב או קרוב שלהם) שבוקר טוב, הילדה הקטנה שלהם כבר בחורה בוגרת שהולכת להתחתן ולבנות בית כשר בישראל.

"על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - מאמין שזה גם נוגע לאישה בכיוון השני

אתה ובת זוגתך, עומדים על החלטותיכם לגבי הבית והמשפחה שלכם לבד, ההורים יכולים לייעץ! לא להחליט! אפשר ומומלץ לשמוע את דעת המנוסים אבל שלא יתערבו ויכנסו לכם לחיים, זה מתכון לאסון.

ואתה צריך לבדוק שבת זוגתך (כמו שכתבו אחרים) מוכנה לעמוד יחד איתך, כתף אחד, תמיד בצד שלך.

יהיו חיכוכים שיאלצו אותה כביכול לבחור בינך ולבין ההורים שלה, אבל היא חייבת להבין שאין צדדים יותר, זה רק אתה.

כמו שההורים שלה לא רוצים שיתערבו להם בהחלטות, כך תדרשו מהם שלא יתערבו לכם בהחלטות, אפשר לומר בנימוס "תודה על העצה, נעשה כפי שאנחנו חושבים לנכון."

לשמור על כבודם ולהזהר בזה מאוד! 

זה סוג של אלימות מה שאתם חווים מההורים שלה, אלימות מילולית לא חייבת להיות קללות, צריך גם על זה לדבר איתם שיפסיקו עם ההתנהגות הזו.

תסביר להם שזה פוגע בך קשה, אם הם שומרים מצוות, תנסה להסביר על כך שהם מלבינים את פניך.

וכמובן הרבה תפילות שהזיווג יעלה יפה!

מקווה שעזרתי ונגעתי בכל הנקודות שהעלת.

בהצלחה רבה!

אשריך, גישה ממש יפהקיויתיך ה'!
היי נשמע ממש קשה!!! אני חושבתרקאני

שחשוב מאוד לדבר עם החברה שלך,

אם היא בכלל מוכנה לחשוב על שינוי- אז לראות איך לעזור לה.

אולי ללכת לייעוץ או טיפול שיעזור לה לדעת לעמוד מול ההורים שלה בלי לפחד.

בגדול, בשבילה, חשוב מאוד מאוד לעשות שינוי וללמוד להפריד בין ההורים לבינה.

ללמוד לשמור מרחק.

תדבר איתה על זה, תסביר לה כמה הם הרסניים בשבילה,

כי גם אם תאלץ להיפרד ממנה, היא לא תוכל לנהל חיים תקינים עם אף בעל בלי איזה שינוי ביחסים עם ההורים.

נשמע ממש קשה ולא נעיםארץ השוקולד

אני לא יודע מה נכון בוודאי, אעלה כמה נקודות שנראות לי:

לא סביר שההתנהגות שלהם תשתנה, האם תוכלו להתנתק מהם באופן יחסי?

שווה לבחון זאת כבר כעת, לבדוק האם אפשרי בכלל להמרות את פיהם, למשל, האם אתם יכולים לבלות יחד שבתות?

אם כבר עכשיו לא תצליחו, מה ישתנה אחרי שתתחתנו? וכן, חלק עיקרי מלהיות זוג נשוי זה להיות יחד

האם זה מפריע לחיים שלכם חוץ ממתי שרואים אותם?

כפי שציינו פה ולדעתי זה נכון, המטרה ביציאה יחד היא לבנות חיים משותפים טובים, שווה לבחון את הקשר בעיניים הללו, האם תוכלו לבנות יחד קשר?

מציע להיפגש עם דמות מקצועית ולהתייעץ בנושא.

ברור לי שכל החלטה היא קשה אבל מאחל שתגיעו להחלטה הנכונה.

בעיה מורכבתמשפחתית

לדעתי חובה להתייעץ בשלב הזה אפילו שניכם ביחד עם איש מקצוע.

ומה שבטוח, אל תבנה על זה שההתנהגות שלהם תשתנה, כמעט בטוח שלא, זה דפוס אישיות כזה, ואם תנסו להתנתק המניפולציות יגברו.

מכירה זוגות כאלה שחיים באושר, אבל אם לא פועלים נכון זה לגמרי יכול להרוס.

אם אתה שלם עם זה שהחברה מתאימה לך וטוב לך איתה, והיא הבן אדם שאיתו אתה רוצה לבנות בית,אז אל תוותר אלא אם כן אין ברירה. תתייעץ.

ושאלה- היא עצמה מבינה  את הבעייתיות? או לא לגמרי?

אחשלי היקר!קיויתיך ה'!

וואי הכי ממש כואב הסיפור הזה זה תיסכול נוראי...
דעתי הדלה שכדאי מאוד לבחון איפה בת זוגך עומדת... אני מניח שהיא ממש פגועה גם כן וקשה לה עם זה. אך תדברו על העניין הזה ולפעמים הכי נכון הוא לנתק קשר בצורה יפה ומכבדת. זה ממש קשה, אבל לפעמים אין ברירה, לפי איך שאתה מתאר אין לך כח לחטוף בזיונות. אם אתה בקטע של עבודת המידות פסיכית ולעבוד על מידת הענווה והשיפלות - זה הכי טוב, וזה גם ממש מספק.
אבל אם לא, ובאמת הקשר הזה הוא ממש שורש נשמתך, אתה צריך להסביר לזוגתך את המציאות ופשוט לתפוס קו אחר בארץ ואולי (אם בכלל) אתה לא תבוא לאירועים של המשפחה המצומצמת ורק היא ואולי עם חלק מהילדים.

אני מכיר חבר שסבא וסבתא שלו מצד אישתו הם מאוד נדחפים לחיים בצורה מוגזמת והבת זוג הבינה את המורכבות, ופשוט הם ניתקו קשר. האישה הולכת לאירועים והבעל פשוט בבית, והם חיים סבבה...

בהצלחה גדולה!!!
רק בסוף שתדע שמה שהחלטת זה רצון ה' וזה הכי טוב בשבילך...

אם זה היה רק האבא- הייתי אומר שאולי מדובר במתמודדתילי חורבות

נפש.

אבל שזאת גם האמא וכל ההתנהלות שאתה מתאר-

אלף נורות אזהרה.

מנגד- מה חטאה של הבחורה?

מורכב, מאוד מורכב.

לא חטאה.אדם פרו+

תינוקת שנשבתה לבין עמי הארץ.

כשתגדל סביר שתתנהג כמותם.

שבסתר ליבה מעריכה את הכוחניות והשתלטנות.

שתיקתה הרי היא כהסכמה לדרכם.

לא חטאה אלא פשוט לא עברה שלב של עצמאות.

שהכרחי לצורך הסבירות שיהיה כאן בית יציב.

יש לה אבא שהורס לה שידוך שלא בא לו בטוב

אכלה אותה.

מה לעשות זה החיים.

אם היא מאוד רוצה היא מוזמנת לעשות מעשים

שיוכיחו שהיא לא ניתנת לשליטה של האבא

כל עוד לא עשתה.

חובת ההוכחה עליה.

כל עוד לא הוכיחה.

לא ברת חתונה יציבה, הואיל ולא מציבה גבול לשטלתנות הוריה.

אם אתה בכל זאת אתה רוצה להשתתף בטלונובלה הזאת

אני ממליץ לך להודיע לה שאתה לא יכול להמשיך את הקשר הואיל ואביה מתעמר בך.

תבחר בו , שתתחתן איתו.

תבחר בך - תתחתן איתך.

מכירה אנשים שגדלו בתוך משפחה עםאורין

התנהגות שלילית וכשהתחתנו התנהגו בדיוק הפוך, דווקא כי לא רצו בכל מחיר להיות כמו הבית בו סבלו.

הרבה מאיתנו כאלה במידה זו או אחרתאדם פרו+

בוא נגיד אני מוצא בעצמי

התנהגות דומה להתנהגויות

הלא טובות שחוויתי

וזה עבודה קשה

לזהות ולשרש אחר הדפוסים

ולהתנהג בדיוק להפך

כן כתבת "בכל מחיר"

אז בעצם אנחנו מסכימים

זה לא בדרך מקרה

כוונתי שהעובדה שאדם גדל במשפחה עם קושיאורין

אכן יכול לגרום לו לחקות את הדפוסים עליהם גדל, ומצד שני יכול לתת לו מוטיבציה חזקה (יותר מהממוצע) להיות בדיוק הפוך.

מה דעת ההורים שלך?צעיר רענן

בס"ד

שלום וברכה,

לא ראיתי שאחרים כתבו את הנקודה הזאת, ונראה לי שזה חשוב. 

כמה שבגיל הזה רוצים לקבל החלטות לבד, יש משמעות מאוד גדולה לשיקול הדעת של ההורים, לפעמים הם רואים בפרספקטיבה דברים שאתה לא רואה.

כמובן, שבסופו של דבר אתה צריך לעשות את ההחלטות שלך לבד,

אבל בוא נגיד שזה לא יזיק לך לשמוע את דעתם,

וגם שהם יהיו שותפים איתך בקשיים (עם קו ברור בתוך עצמך שאתה יודע במה אתה משתף ומה לא - כדי שלא יכנסו לך לפרטיות) - הם יוכלו בטווח הארוך להיות לך לעזר כשיצצו קשיים,

אם הקשר בינך לבין ההורים שלך בסך הכול טוב, הייתי ממליץ לך לפרוס לפניהם את הדילמה, ולבקש מהם שינסו לא להגיד לך מה לעשות אלא שיחשבו על הדברים ושיאירו נקודות מהזווית שלהם,

בסוף, אם יהיה לכם תמיכה מוגברת מהצד שלך, זה ממש לא פתרון תקין, אבל זה יכול להקל. 

בסך הכול לענ"ד - 

אנשים לא משתנים בדרך כלל (בפרט בדור ההורים שפחות היה מודעות לסדנאות וNLP וכל זה), 

אם הדברים הם באמת כפי שאתה מצייר, והאישה מצד עצמה לא מגלה מוכנות להיות שונה מהדרך של ההורים שלה גם עבור מחירים קשים,

כדאי מאוד לעצור את הקשר לתקופת בירור ולא להמשיך להיפגש סתם.

חודש-חודשיים הפסקה ייתן לך יכולת לחשוב עצמאית - מה נכון לך, להתייעץ עם רבנים שלך, 

בנוסף כדאי להיפגש עם דמויות משמעותיות בחיים שלה - רבנים ורבניות מהמדרשה וכדומה

בהצלחה!

מצב אנושהגלצן הצדיק

דבר ראשון ההתנהגות שלו שתיארת היא פשוט לא תעלה על הדעת. אף אחד לא עובד אצלו, במיוחד לא אתה.

לוּ הייתי במקומך, הייתי מגיב הרבה יותר בתקיפות (אולי אני יותר אימפולסיבי). זה נשמע כמו בן־אדם שמעולם לא הציבו לו גבולות לכן הוא חושב שכל העולם צריך "להתמודד איתו" ו"להכיל אותו" במקום ההפך.

מבחינה מעשית, הדעה שלי היא כזאת. בסוף כשמתחתנים, לרוב זה לא רק עם בחורה, אלא גם עם המשפחה שלה. אתה אמרת שהמשפחה שלה מאוד נוכחת בחיים האישיים שלה, שולטת במה שהיא עושה כו'. זאת בעיה חמורה. אם אתם מתכננים להתרחק מהם, או להציב להם גבולות חד־משמעיים (שזה אפשר וצריך לעשות כבר עכשיו), אז זה אפשרי, גם לרחל אמנו היה אבא בעייתי בלשון המעטה אבל הנושא נפתר על־ידי התרחקות. שהאמת, קצת בעייתית בדור הטלפון והוצפ, שמשמשים כמו "שלט רחוק". אחרת, היחסים האלה ימשיכו לתוך הבית שלכם ולדעתי זה יכול להיות קטסטרופלי ויכול להיות ששווה לשקול את כל היחסים.

לצפות שההורים שלה יבינו משהו, או שחברתך פתאום תפתח אסרטיביות, לא הייתי בונה על זה.

אחי זאת התגובה שלי תן לי אותה בחזרהאחו
חחחחחח מה הקטע.???חדשה בזה
יש לי המלצה טובה לחיים ולמצב הזה בפרטelicoאחרונה

דבר עם בת הזוג שלך.
היא אמנם כרגע עדיין לא אשתך אבל זה הזמן לבחון ולראות איך אתם מצליחים לתקשר ולדבר על הנושא.
אתה יכול להסביר לה מה ציפית ממנה ומהמשפחה ועל זה שאתה לא רוצה שהדברים אצליכם יהיו ככה ושגם ביניכם אתה לא רוצה שהדברים יתנהלו ככה.

כמובן אינני מכיר את אביה ולכן אין לי מושג מה יכול לגרום לזה.
ייתכן ויש יסוד לדבר שאינך יודע עליו ושאם היית יודע אז היית מקבל ומבין יותר.

אני למשל לא נוגע באלכוהול כבר כ 10 שנים וכל מי שמכיר אותי יודע שלא מקרבים אלי אלכוהול כי רק הריח עושה לי כאב ראש.

וזה לא שלא נחמד לי לשתות, אבל זה לא בריא לי...

ואם ממש קשה לך לבד תמיד אפשר להעזר באיש מקצוע.

זה לא האידאל לפנות למטפל זוגי עוד לפני החתונה אבל אני מכיר כמה וכמה זוגות שהלכו למטפל זוגי לפני החתונה כדי שיעזור להם לדבר על דברים ושיפתח להם את הראש ואת הפה והאוזניים לקראת המציאות החדשה שהם הולכי אליה.

אני בהחלט ממליץ לעשות מאמץ לראות איך מקדמים את הזוגיות ולא איך זורקים אותה לפח.

תכין לעצמך רשימה של דברים על דף ותראה איך אתה משתף אותה ואיך אתם מתקדמים בתחום שלכם, אתם לא ההורים שלה ותצטרכו לעבוד על זה.

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfbאחרונה

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslash
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
אני מכירחתול זמניאחרונה

לעניות דעתי והבנתי הפונקציה של יו"ט שני היא מעין תיקון למצב פגום של שהיה בגלות

אם מצד עצם הגלות שמצריכה תוספת של התקדשות בגלל הטומאה שלה

אם מצד תיקון ביזוי המועדות

כך שאין בזה שכר בפנ"ע אלא רק להשלים מדרגה חסרה (וגם אז לא מגיע למדרגה של ארץ ישראל)

ואינה מקבלת שכר אלא אחת. משום דבא זה לה בסיבת חטאה לא יהא חוטא נשכר (יפה מראה)

כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

עוד רגע נכנס החגנגמרו לי השמות

החג של הגאולה

של יציאה מעבדות לחירות

של ניסי ניסים

ושל קריעת ים סוף

ו"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"

מאחלת לכל אחד ולכל אחת כאן את קריעת ים סוף הפרטית שלו במהרה ובמתיקות אין קץ

"כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" - שהקב"ה שבידו הכל יראה לכם נפלאות גדולות, ניסים עצומים, וגאולה שלמה ואמיתית בטוב גלוי במהרה ממש 🙏💪

חג כשר ושמח ❤️

תובנה משבתמחפש שם
בשלות לזוגיות היא מודעות והסכמה לפגוש את עצמי במציאות.
ואיפה האחר נמצא במפגש הזה?לגיטימי?

לא בטוחה שאגוצנטריות היא מה שצריך...

האחר משתקף על ידי העצמיadvfb

גם בלי לשייך את זה לאגוצנטריות.

לפגוש את האחר זה השלב הבא אחרי מה שהוא כתבintuscrepidam
וואו כלכך נכוןרק נשמהאחרונה

רק ברגע שאתה שלם עם עצמך וגאה במי שאתה ולא מחביא את מי שאתה אתה באמת מוכן להכניס עוד מישהו לחיים שלך

כל עוד אתה לא שם אתה רק תתעסק בהתגוננות על מי שאתה כצורך הישרדותי ולא תוכל באמת להיפתח ולבנות משהו יציב

זו גם תובנה שלי מהתקופה הארונה

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

אולי יעניין אותך