מתכוונים למנוע תקופה ארוכה.
בבדיקה שאחרי הלידה ביקשתי מהרופאה שלי שני מרשמים - גלולות הנקה ומירנה. התחלתי מהגלולות כי פחדנו מתקופת הסתגלות ארוכה עם התקן. עם הגלולות היה דימום קצר שאסר, כמו מחזור קל, ומאז טהורה.
אחרי הביקור ההוא אצל הרופאה קבעתי לי תור להתקן, והנה התור מתקרב, בשבוע הבא.
העניין הוא שבשבוע הבא עמוס לי ממש, אני חוזרת לעבודה אחרי חופשת הלידה, ויש לי טיפול שיניים מורכב וכל מיני אירועים ופגישות ונסיעות, ועכשיו גם תקופה מאתגרת מאוד בזוגיות, ונשמע עיתוי גרוע לתקופת הסתגלות שאורכה אינו ידוע (לפי הפסיקה שלנו עצם ההתקנה אוסרת בכל מקרה, אז לא יעזרו עצות כמו "אל תסתכלי").
אם אדחה את התור - התור הכי קרוב רק בעוד כחודשיים, ותוקף המרשם מסתיים בעוד חודש.
מעדיפה לעבור להתקן בחודשים הקרובים, כי לא בטוחה שאצליח להניק עוד הרבה זמן, וגם איני אוהבת את תופעות הלוואי של הגלולות (ומקווה שעם התקן יהיה טוב יותר). ובכל מקרה אמורה למנוע כמה שנים, והגלולות האלו בלי ההנקה או עם הנקה חלקית יעשו לי דימומים, מניסיון (ואסור לי אסטרוגן).
- כדאי לדחות את התור לעוד חודשיים?
- אם אדחה, אצטרך להשיג מרשם חדש, ולא יודעת איך, כי הרופאה לא זמינה בטלפון (רופא נשים באפליקציה של כללית יוכל לתת לי מרשם חדש למירנה?). ולא בא לי להגיע לתור בשבוע הבא רק כדי לבקש מרשם חדש (עיר אחרת, בלי רכב, ייקח לי חצי יום)
- אם אקנה את ההתקן כל עוד המרשם בתוקף ואשמור בבית כמה שבועות עד להתקנה, הוא יהרס, נכון? כתוב בהוראות שמצאתי בגוגל שצריך עד 25 מעלות ומקום יבש (זה אומר לא מקרר כנראה, אלא חדר ממוזג, והמזגן הרי לא פועל 24/7).
- ואולי בכלל לא לדחות, כי אין לדעת מה יהיה בעתיד, ועצם ההמתנה מכניסה למתח? (ממש פוחדת מההתקנה ומתקופת ההסתגלות, אך נראה שזו ברירת המחדל, כי התקן רגיל היה לי גרוע ואסטרוגן אסור ומניעה שהיא לא ודאית לא באה בחשבון, גם לא דיאפרגמה).
מה דעתכן?