א.
יש שני סוגי ביטוח פרטי - ''מהשקל הראשון'' ו''משלים שבן''.
אם יש לך שבן (כללית מושלם, מאוחדת שיא, מכבי שלי וכו') אז עדיף לך לעשות ביטוח בריאות פרטי משלים שבן, שזה אומר שחברת הביטוח תקזז לך מההחזר את מה שאת מקבלת מקופת החולים.
במסלול ''מהשקל הראשון'', חברת הביטוח משלמת על הכל.
אם יש לך שבן, אז ברור שכדאי לך את האפשרות של משלים שבן, אחרת את סתם משלמת כפל ביטוח.
אתן דוגמה:
הייתי צריך לעשות לבן שלי ניתוח הסרת שקדים.
ניתוח בבית חולים פרטי עם בחירת רופא מנתח, עולה בערך 5,000 ש''ח.
בגלל שיש לי כללית מושלם, שילמתי רק 500 ש''ח על הניתוח.
הביטוח הפרטי שלי החזיר לי 500 ש''ח, כך שבפועל הניתוח היה בחינם מבחינתי.
אם הייתי עושה ביטוח מהשקל הראשון, חברת הביטוח שלי הייתה פשוט מחזירה לי 5,000 ש''ח, אז גם במקרה הזה הניתוח לא היה עולה לי כלום, אבל מחיר הביטוח היה כפול - למרות שבעצם אני לא מקבל שום דבר נוסף. לכן לא כדאי לעשות מסלול ''מהשקל הראשון'' אם יש לך שבן: את תשלמי יותר ובסוף תקבלי את אותו הדבר.
מה שהנציגה אמרה לך, שבחברה אחרת תצטרכי קודם לתבוע את קופת החולים - פשוט שקר.
בכל החברות צריך קודם לתבוע את קופת החולים אם את במסלול משלים שבן.
אם את במסלול מהשקל הראשון, אז באף חברה לא צריך לתבוע את קופת החולים.
מקווה שהסברתי בצורה ברורה, אם לא אז אשמח לדייק.
ב.
אני לא מכיר מצב שבו הביטוח מתבטל אחרי תביעה אחת, מלבד ביטוח חיים.
גם בביטוח מחלות קשות הביטוח מתבטל אחרי מספר מסוים של תביעות, כתלות בחברה המבטחת.
אבל את מדברת על ביטוח בריאות ולא ביטוח חיים או מחלות קשות, כך שזה פשוט קשקוש.
ג.
אם יש לך אפשרות להצטרף לביטוח דרך ההסתדרות המורים, קרנות השוטרים, לשכת עו''ד או רו''ח, חֶבֶר או כל איגוד אחר - סביר להניח שתקבלי הצעה טובה יותר ממה שאת יכולה לקבל באופן פרטי.
ד.
אם אין לך שום איגוד שאת יכולה לחבור אליו דרך עצמך או הורים או אחים וכו', אז אני במקומך לא הייתי עושה פעולות על סמך סוכנים שאני לא מכיר ולא סומך עליהם.
או שהייתי הולך לסוכן שאני מכיר וסומך עליו, או שהייתי הולך לחברה שאין לה סוכנים כלל אם היא תביא לי הצעה משתלמת.