1. להיות מאחורה מהחברות זה פשוט לא רלוונטי כי זה הבדל רק בהתחלה, הפער בשנות הניסיון בתחום בו תעבדי יהיה זניח אחרי שתעבדי כמה שנים, ואם תלמדי רפואה אז גם ככה תסיימי לימודים אחרי החברות עכשיו.
בנוסף, את תמצאי חברות חדשות בלימודים אם תחליטי ללמוד ולכן כבר לא תהיה מאחוריהן.
2. כדאי לחשוב מה את רוצה ומה מתאים למסלול חיים שתרצי ואז לראות אם באמת לימודים אקדמאיים זה הדרך. כלכלית ממש לא בטוח שזה משתלם, אבל כסף זה לא הכל בחיים, חשוב שיהיה מקצוע שתאהבי בתור התחלה אבל גם שתתפרנסי בו.
3. ביחס לשיפור פסיכומטרי, לשפר מ460 ל700 נשמע לי אתגר מאוד דורש וכדאי לחשוב עד כמה בא לך להשקיע לילות כימים במשך שנה או שנתיים בתקווה שתצליחי כשזה לא ברור כי מדובר בשיפור מאוד דרסטי.
ראיתי שהערת שאת חכמה ולכן בטוח תצליחי, לא חולק לרגע על חכמתך כי אין לי מושג מי את, אבל פסיכומטרי בודק צורת חשיבה מסוימת ולא חכמה. ממילא, קשה מאוד לשפר פסיכומטרי באופן דרסטי כזה.
4. נשמע מדברייך פה שאת מתלבטת בין רפואה, סיעוד, ביולוגיה וכלכלה.
אם הרפואה חשובה לך בשל ההיבט המעשי, אני מציע לבדוק אם ניתן להתקבל למסלול ארבע שנתי אחרי סיעוד ואם כן אז להתחיל בסיעוד ולנסות להתקבל לרפואה בהמשך אם תרצי.
אם עולם הרפואה קורץ לך בגלל הדאגה לאחרים ומבחינתך זה יכול להיות גם במחקר, אולי ביולוגיה עדיף ובהמשך תחליטי אם לנסות להתקדם במחקר בביולוגיה או לנסות להתקבל לרפואה במסלול ה4 שנתי.
אם כלכלה מעניין אותך, זה לא קשור לרפואה אבל זה אופציה מעניינת שאני מכיר חברים שלמדו וחלקם מבסוטים מהתואר וחלקם פחות אז את יכולה לנסות את כלכלה ולראות אם זה התחום שתיהני בו. אולי כדאי למצוא מישהי שלמדה כלכלה כדי להתייעץ איתה בנושא ולהבין מה עושים עם התואר.