בלי תוארר
לבן אדם כושל
בלי תוארר
לבן אדם כושל
בפן הפקידותי
לא מצריך תואר, כן מצריך לימודים קצרים
עבודות בלי תואר יש.
עבודות לבין אדם כושל - אין.
אם רמזת את זה על עצמך, את לא בן אדם כושל.
אף אחד לא כזה. החיים עוד לפנינו וכולנו עושים טעויות אבל ממשיכים לחיות. טעיות זה חלק מהחיים. הטעות ההכי גדולה האמיתית היא לחשוב שכישלון זו ההגדרה היחידה שלנו ולכן להתייאש. אסור לתת לזה מקום כיזה פשוט שקר
הבנאדם צריך עבודה מגוונת
לא כזאת שכולאת אותו במקום אחד קבוע
משהו להסתובב כי יש לי קוצים, אולי משהו עם לעזור לאנשים
שחיטה, הנדסאים, טכנאים, עבודה בבניין, בניית ציפורניים, ספרות, סייבר, תכנות, נהג מונית, משגיח כשרות, מנופאי, מעליתן, אוטוזבל, נהג משאית, דוגמנות, ספורטאי, נהג קטר, טייס, פראמדיק, סייעת, מנקה, שיפוצניק, מאבטח, יועץ תקשורת, חשב שכר, מדריך שיקום, דוגם מים בבריכות ומקוואות, חווט, איש שיווק, סוכן נדלן, קאוצ'ר, יחצ"ן, מורה לגיטרה, לוקח דמים בבית חולים, כתב, מזכיר...
להמשיך?
חחחח מה זה כל אלו שניה אני הולכת להיות דוגמת מים בבריכות
סתם, תודה
הבעיה היא בי שאני מחפשת משהו מושלם במקום להבין שבכל עבודה יש באסה
במקום להיכנס בה על 200 קמ"ש על כך שהיא לא מעוניינת להיות אקדמאית? כמו שעשית לי?
או שלמדת מהתגובות של משה ואריק על כך שאולי לא 99 אחוז מאיתנו עובדים במקצוע שדורש תואר שני, וזה לא הבסיס בשביל לקנות לחם מהסופר?
או שהבנת שלצאת עליה זה חסר תועלת? כמו הפתגם בערבית שלמדתי מיוסף חדאד, שאם אתה לא אוהב את זה, תצטרך להתמודד עם זה?
או שלמדת לא להתערב בחיים של אחרים? ולהחיל את עקרונות התעסוקה שלך על עצמך בלבד?
אבל סתם אהבתי את הרעיונות
בגלל זה אני מחפשת מקצוע שהוא לא מהנל, אלא מקצוע כמו עו"ד סיעוד רפואה
וגם מאמנת אישית.
הוראה
אדריכלית - לימודים אבל לא דווקא תואר
לתפעל קייטרינג- או בוטיק עוגות/ בגדים
מדריכה עם קשישים/ נוער/ חנ"מ
אז מצטרף לקודמיי - למחוק מהר את הביטויים הללו..
את מוערכת פה מאד.
בכל מקרה..
אממ הנהלת חשבונות, חשב שכר, יועץ מס, תעודת הוראה ללא תואר.
אולי טלרית בבנק.(כך כותבים?)
הנדסאי זה לא תואר וזה רק שנתיים. ואפשר להרוויח יפה.
הנדסאי מכשור רפואי..
בהצלחה..
הנה: https://www.osimhistoria.com/osim-psychology/ep66-cbt
אין כזה דבר "בן אדם כושל", כולנו מצליחים ונכשלים לסירוגין.
שנית, יש הרבה משרות לבעלי מיומנויות רלוונטיות. אפשר ללמוד לבד ובחינם עריכת וידאו ואז למצוא משרה של עורך וידאו בעמותה/מכללה כלשהי. כנ"ל עיצוב גרפי, הקמת אתרי וורדפרס ועוד. יש המון סרטי הדרכה ביוטיוב.
תודה גם על הרעיונות!
זה נראלי מזה כיף מהצד לדבר כל הזמן עם האנשים המתוקים שקונים שם
גם שהם מלאים באגרסיות הם כאלה חמודים ומתוקים
כולנו יודעים שאת גאונה
יאללה ללמוד
כלומר ברגע שאת מתחתנת עם רב, אוטומטית את רוכשת את
התואר והתפקיד, רבנית.
הכל. מתכנות, ai, עריכת וידאו, devops. מה שתרצי...
בינתיים אני לא אפרוש😅😭
א. הבנתי שלכולם גרוע לא רק אני טובעת פה
ב.הבנתי שאני לא צריכה לשאוף לשלמות זה לא או הכל או כלום
ג. יש אנשים טובים שבשמחה מוכנים לעזור
ד. הבנתי שאפשר לפרוס את התואר לכמה שאני רוצה לפי הבחירה שלי
ה. הבנתי שהמשקפיים שלי מלוכלכות (עזבו)
תודה לכולם😊
ומחצית מבעלי התארים לא עובדים בתחום התמחותם.
ו(כמעט) כולם עובדים.
מה זה אומר עלינו כחברה מקדשת ציונים ומה זה אומר על האקדמיה באופן כללי?
כשאני מסתכל סביבי דווקא בעלי תארים מתקדמים לא מרוויחים הרבה כסף (ביולוגיה, הוראה, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה ואפילו הנדסה ומדמ"ח) ודווקא כאלה שלמדו מהבית או בקורסים מזורזים הצליחו לבנות הון משמעותי.
מתחילים בשכר נמוך יחסית, תגמולי שכר מבוססים על גמולי השתלמות, תגמול גדול יותר לאקדמאים, ועוד תוספת
לבעלי תואר שני - וכך נפתחו בארץ בתחילה המון מכללות פיקטיביות כשלוחות של אוניברסיטאות בחו״ל (רובן נסגרו בגלל מכת זיופים של תארים - כולל בכירים במשטרה!)
זו גם הסיבה לפתיחת הרבה מכללות בכל חור בארץ.
ויאמר לכזותו של המגזר החרדי שנלחם בתופעה הזו (אמנם מהסיבות האנוכיות שלו). הם היחידים שמריצים עכשיו פרוייקט לבטל אקדמיזציה למקצועות. אני לא בטוח שאני מסכים עם כל הסיבות או המטרות שלהם אבל בגדול אני שמח שהם עושים את זה.
מי יעשה את זה? ההורים הפולנים שרוצים שיהיה להם בן אקדמאי? (גילוי נאות וכו')
אז אולי זה אומר שאנשים לומדים תארים שלא מתאימים להם או שאין בהם עבודה, אבל זה לא אומר שדוחפים כאן יותר מידי ללימודי תואר באופן כללי או שלא משתלם לרוב האנשים ללמוד תואר.
כמו שכתבתי בתגובה אחרת, עדיין השכר ההמוצע של בעלי השכלה גבוהה גבוה יותר.
זה יכול להיות עריכת דין (מקצוע שבו פשוט יש חובה חוקית להיות אקדמאי), רופא (שם השכר הוא במידה רבה פיקציה, כלומר שכר מאוד גבוה אחרי כמעט 15 שנה בלי שכר בכלל או שכר מינימום) או מתכנת.
ומהצד השני "מדעי הדשא" ומדעי המדינה וכל מיני שטויות שגם שם - בחלקם יש ייתרון בלהיות אקדמאי למשל אם אתה עובד מדינה רק בגלל שעברת את התעודה.
יהיה מעניין לראות את זה בחלוקה יותר מדוייקת.
"השכר החודשי הממוצע לבעלי תואר ראשון עומד על כ-13,900 שקל לחודש, לעומת 10,800 בלבד בקרב חסרי השכלה אקדמית, כלומר: פער של 2,100 שקל לחודש - וזה עוד לפני פילוחים מעמיקים יותר, שכן יש מקצועות לימוד אקדמיים שיתבטאו בהפרשי השכר באופן גדול בהרבה."
לכו לאוניברסיטה, זה יהיה שווה לכם יותר מ-2,000 שקל בחודש - וואלה כסף
דבר ראשון, לפעמים עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ (בהקשר של הסיכוי להיכשל).
דבר שני, לחסוך לימודים, תקופה שבה אתה משקיע שעות ללא עבודה, תוך שאתה מוציא הרבה על הלימודים, זה גם כסף.
מאז שפרשתי מהלימודים חסכתי 100k.
דבר שלישי, שים לב למשהו מעניין. נשים משכילות יותר ומרוויחות פחות מגברים. למה? כי יש ענף גדול שרובו גברים, לא דורש השכלה גבוהה ומאוד ריווחי להרבה מאוד אנשים.
אני מתכוון למי שבא אלינו הביתה לשפץ או להתקין דברים, עובד 20 דקות ותופר 400 ש"ח, כשכל מקביליו לתפקיד היו עסוקים והיו יכולים להגיע עוד שבועיים.
דבר רביעי, כל הקורסים שמכשירים אנשים תוך חודשים לעבוד בפרסום, עיצוב גרפי ואבטחת מידע זה ענף חדש. וכמעט כל מי ששאלתי אותו המליץ ללכת על זה ולא על תואר שנמשך שנים.
דבר חמישי, הם לוקחים בחשבון גם עבודות מועדפות שהשכר מינימום בגלל אספקה קבועה של בוגרי צבא (ומי שחכם ילך לעבודה דומה לאחר מכן וירוויח יותר)
ואחרון, הארי טרומן, מארק צוקרברג. סטיב ג'ובס ודונלד טרמפ ועוד רבים וטובים היו ללא השכלה אקדמית או עם השכלה חלקית מאוד.
אבל כנראה לא תוכל להתמיד בזה עד גיל מבוגר.
כשאתה בוחר לעצמך תחום עיסוק מקצועי ומקור פרנסה לחיים, צריך לחשוב על העתיד הרחוק.
לעבוד פחות קשה ולהרוויח יותר כסף, בפחות מאמץ פיזי.
ולחסוך לאורך השנים הרבה (מיליונים במצטבר) לגיל פרישה.
בכללי יש לשאוף להגיע למצב שהכסף שלך עובד יותר טוב ממך בשלב מסוים של החיים, זה נכון לכל עבודה.
ואפשר גם להיות אב בית או איש אחזקת מבנה.
יצא לי פעם לדבר עם בחור אמריקאי, מנהל בכיר באינטל.
הוא סיפר לי שהוא היה בנאי (ככה הוא תיאר את זה. אולי שיפוצניק, אולי ממש פועל בנין), והוא היה מרוויח לא רע, אבל הוא שם לב שהמשכורת שלו נשארת אותו דבר. ואז הוא עבר להייטק והמשכורת שלו התחילה לצמוח משמעותית עם השנים. פחות או יותר. זאת היתה שיחה של כמה דקות בלבד.
קודם כל אני הגבתי לו על המשפט "כשאני מסתכל סביבי דווקא בעלי תארים מתקדמים לא מרוויחים הרבה כסף"
מסכים ששני הדברים הראשונים שכתבת הם שיקולים שצריך לקחת בחשבון, אבל בד"כ אם בעלי תואר מרוויחים יותר- תוך כמה שנים הם יחזירו את ההפרש של תקופת הלימודים (וגם יפרישו יותר לפנסיה).
3- ההבדל בין גברים לנשים הוא שנשים הרבה פעמים עובדות במשרות חלקיות, וגם אולי בגלל שהן לא דורשות שכר כמו גברים או שפחות מעריכים אותן.
לא יודע לגבי שפוצניקים, אבל בכ"מ מדובר על מקצוע אחד, לא על כל מי שאין לו תואר..
4- אולי, לא מספיק מכיר
דבר אחרון- לא טענתי בשום מקום שמי שלא עושה תואר לא יכול להיות מליונר, ככה שהדוגמאות שהבאת לא רלוונטיות. דיברתי על מי מרוויח יותר בממוצע.
אז רציתי רק לומר בתור אחד שנכשל בקורסים ופרס את התואר, פריסת התואר הייתה אחד ההחלטות הטובות שקיבלתי בחיים.
אוסיף שכישלון בקורסים היה לי מאוד קשה אבל ממרחק של שנים זה בנה קומה נוספת באישיות.
וכן, יש לזה מחיר כלכלי אבל היה שווה
הרמוניהעבודות בלי תואר - יועץ משכתנאות/פנסיה, מדריך שיקומי, אבטחה
...
. מסכים.פ.א.מקווה בשבילך שהשכר והתנאים הנלווים שלך, הם כמו בהייטק…
לא משנה מה הוא למד.
הניסיון הוא מהשירות הצבאי.
ובתכלס בתחום מה שהכי חשוב זה הניסיון.
השכר אותו שכר ברגע שאתה טוב
יש מלא מקצועות בלי תואר,
בעיקר מקצועות, הרבה מהם קשורים ליגיע כפיים, אבל יש גם נהגים, מאפרות, מדריך טיולים, יועץ משכנתאות ועוד
אבל תודה
את לא בן אדם כושל, גם אם היו כישלונות בדרך, לכל אחד ואחת מאיתנו היו כישלונות בדרך, זה פשוט חלק מהמסלול בחיים שצולחים אתגרים, אין פה משהו שמעיד שאת כושלת.
להיפך, יש הרבה שמעיד על הצלחותייך ךמרות האתגרים.
קשה לי להאמין בזה כשאני בשלב של הכישלון ולא של הקימה ממנו
גם אם קמתי מהרבה כשלונות לפני
ליבי איתך ואם יש דרך שאוכל לעזור מוזמנת בשמחה לומר לי.
הרמוניהחחח עכבר חמוד
הייתי באחד מנקודות השפל בחיים שלי. מישהו שאני מכיר עבר לידי, ראה אותי, קלט את הפרצוף שלי, ואמר לי "בסוף אתה תצליח יותר ממה שאתה חושב". זה הלך איתי הרבה שנים אחר כך.
היום אני נמצא במקום הרבה יותר טוב, שלא חשבתי שאהיה בו אי פעם.
כי עדיין חסרים לי דברים שאני מאד רוצה (זוגיות, לדוגמה למשל ולשנינה), אבל כן הרווחתי הרבה דברים שלא הייתי מודע ליכולת שלי להשיג אותם או לא הייתי מכוון לזה.
בשביל אדם כושל שום דבר לא יעזור
בשביל אדם שמצליח, יש הרבה דרכים, לא כולן מחייבות תואר אקדמי
וכמובן, אם לא היה ברור, אני לא חלילה קורא לאף אחד אדם כושל. להיפך - אני מבקש ממי שקורא לעצמו כושל בגלל שאין לו תואר אקדמי, שייקח לתשומת ליבו שכשלון והצלחה תלויים בו (וקצת בגזרת ה', שגם בקשר לזה יש לאדם מה לעשות), ויעבור לצד המצליח בחיים.
מאחל הרבה הצלחה
אני מודעת למה שכתבת, לזה התכוונתי...
ואני לא רוצה לעבור לצד המצליח. אם הייתי רוצה זה היה קורה.
לא כי אני לא רוצה את התוצאה, כי אני לא רוצה את הדרך עצמה. יש לזה שורשים עמוקים יותר.
וברגע שתביני עד כמה המחיר שאת משלמת הוא גבוה, ועד כמה כדאי לעבור לצד השני, הגישה שלך תשתנה.
ומאחר ומדובר בשיעור מאד קשה, כדאי ללמוד אותו לבד ולא לחכות למורה פרטי שגובה מחיר גבוה.
רק בדרך הלא נעימה? אין דרך אחרת לרצות? (לגבי המשפט הראשון)
הרי כבר עכשיו את יודעת שהצד המצליח הוא יותר טוב, אבל זה לא מספיק כדי לקפוץ מעל הגדר ולעבור לשם.
רק פחד, או הבנה שאת מפסידה את עצמך, יכולים לגרום לך לעשות כזה צעד.
הרי כרגע את רוצה את הצד הנכשל. את צריכה לשנוא אותו ולפחד ממנו. ברגע שזה יקרה, כבר לא תהיה לך סיבה להישאר שם
אבל עדיף לשים דברים על השולחן כמה שיותר מוקדם וכמה שיותר ברור.
באמת מייחל להצלחתך. מעומק הלב. יש לי הרבה חמלה על הסיטואציה הזאת, שאת מבינה במודע שאיבדת את הרצון להצליח.

וה-4 לא ברור
בפרשה הם היו בחברון.
לא בקרית ארבע.
קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך
3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?
חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים
יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?
כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.
כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף
@משה אולי תרצה להשתמש בזה

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?
אתם בדיאלוג?
הרמוניה?
מתח?
תהליך?
מה תדעו לספר עליו/עליה?
בהנחה שהתבגרתם כבר 😆
לכל מיני שטויות מצחיקות
רוצה לקרוא?
זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)
ילדה קטנה שבתוכי
אל תעלבי אל תיפגעי
אני צריך אותך כמו מים
בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים
אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי
ואם בלילה תבכי תייבבי
אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי
חיי חסרי כל אור בלעדייך
וחייך מסוכנים מאד בלעדיי
אני צריך את ליבך שתהיי מנועי
את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך
נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.
באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.
ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...
"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"
ארץ השוקולדאחרונהבין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"
ארץ השוקולדאחרונהבגיל 20+
הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.
כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם
חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד
עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')
אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב
נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו
תודה💖
העניין שלו
זה הבעיה עם בנים,
לבנות הכי קל לקנות מתנות
בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?
לקנות לו בהקשר הזה
הוא די רגיל, טיפה חנון...
מעבדת AI
ארון תקשורת לAI
שרת אחסון לAI

קפיץאחרונהספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא
תודה על הרעיונות🙏
ספר עם פתק החלפה.
אבל זה באמת לפי האדם...
מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?
מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.
וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?
(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).
אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).
וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...
איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.
בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.
יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.
מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.
מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.
אם יש שם מזרן נוח? נקי?
כנ"ל שאר הדברים.
ואם הכל טוב שם
מה היא אוהבת?
יש לה תחביבים?
ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה
זה נראה לי פינוק נחמד