רוצה למקד פה, בשיתוף פעולה שלכן כמובן, את כל מה שיכול לעזור להמטומה להחלים/להספג
כמובן ששורה ראשונה , אמצעית ותחתונה צריך תפילות לה' ואמונה שיהיה בסדר, כי גם לנפש יש תפקיד בהחלמה💞
כותבת מהצד שלי, את כל מה שהמליצו לי, וגם מה שראיתי שמביא שיפור ברוך ה'
* מנוחה מירבית- לא חייב לשכב 24/7 , אבל חשוב להיות ערני לגוף.
זה אומר לא לעמוד או ללכת יותר מדי,
אפילו אם מרגישים שישיבה מסוימת גורמת ללחץ/כאב בבטן אז לשנות תנוחה או לשכב.
וגם כשרוצים לקום ממצב שכיבה אז ההמלצה להסתובב לצד ואז לקום בעדינות ואז מצב כזה של קימה לא מפעיל לחץ על הבטן.
* לא להרים כבד- הרבה דיברו על להרים כבד מהרצפה או ממרחק, כמו מנוף, שזה מאמץ את הרחם בלי שנהיה מודעים אפילו- אז להמנע
* כדורי תמיכה- כל אחת לפי מה שהרופא ממליץ, שמעתי בעיקר על דופסטון , אספירין ולעתים גם על נרות אוטרוגסטן וקלקסן
* שתיה מרובה- בכללי מונע התכווצות של הרחם ומאוד חשוב בהריון, אבל גם שמעתי הרבה שצריך במיוחד בתקופה עם המטומה לשתות 2 ליטר ביום לפחות
* תזונה!!- זה משהו שלא אמרו לי וחבל לי , אבל הכל לטובה.
מניסיונות קודמים וגם בהריון הזה, תמיד שהייתי רעבה או שלא אכלתי יותר משעתיים- התחילו קצת דימומים והתכווצויות, וככל שעבר הזמן ולא אכלתי (נגיד כי היתה לי חולשה אז שכבתי במיטה עקב בחילות וכו) אז ההתכווצויות גברו וגם הדימומים.
לצערי לא קישרתי אף פעם , בהריון הזה ה' האיר את עיניי אז עשיתי ניסיון ובאמת הקפדתי לאכול אוכל מחזק כל שעתיים ובאמת גם אם עמדתי קצת יותר מהרגיל אז לא כאבה הבטן ולא היו דימומים תודה לה'.
ובאמת שאלתי את הרופאה להריון בסיכון והיא הסכימה שיש קשר ובזמן המטומה חייב לאכול לעתים תכופות כדי למנוע סטרס לגוף שיגרום לדימומים
אשמח אם יעלה לכן עוד רעיונות ששמעתן או שעזרו לכן מניסיון
או אפילו לחזק/לשלול דברים שכתבתי
הבנתי שהמטומה זה מאוד שכיח בהריון והיה חשוב לי למקד בשרשור אחד את כל מה שיכול לעזור
(בתור אחת שהיתה אובדת עצות שחיפשה שרשורים ישנים כדי לא לפספס שום עצה )