אני פשוט לא מסתדרת איתה אנונימית בהו"ל

יש לי ילדה בת 5

תינוקת שלי

הבכורה שלי

הלב שלי

אנחנו פשוט לא מסתדרות

היא מזכירה לי את כל מה שרע בי

את החוסר ביטחון

את הנואשות הזו שיראו אותי

שרק יאהבו אותי

למה כל כך קשה לאהוב אותי?????

ובלי קשר לזה יש לה בעיות רגשיות

שעם כל המצב במדינה רק מחמירות

היא לא אומרת את מה שמפריע לה

היא פשוט בוכה את זה

כלללללל הזמןןןןןןן

כל ערב איתה זה סיוט (סליחה ה' שאני אומרת ככה)

הא בוכה מכל דבר

אפילו אחותה הקטנה כבר מוותרת לה באופן אוטומטי ואני ממש ממש לא אוהבת את זה

רק כדי שהיא לא תבכה

זה פשוט עושה חור בראש הבכי הזה

והיא לא מפסיקה

כל דבר שלא נראה לה או לא מתאים לה זה בכי

היא הורסת דברים בצורה סדרתית

שופכת מים

סתם ככה

כי לא בא לה שאחותה תשתה

כי נראה לה שאחותה קיבלה יותר ממנה

כל דבר מפריע לה

החולצה 

ולמה הנעליים האלה דווקא

כמובן אם אגיד לה שהיא יכולה לבחור לבד אז ישר בכי מטורף כי היא רוצה שאני אבחר אבל רק לא את מה שבחרתי

הבקרים איתה קשים

חצי שעה לנעול נעליים

וזה למרות שהיא הולכת לישון מוקדם

אי אפשר לשחק איתה

היא לא יודעת להפסיד

תמיד רוצה שאחותה תפסיד

לא יודעת לשחק יפה

כל דבר זה התנגדות

כל דבר "לא רוצה"

ואני נשבעת שאני ממש מנסה לצמצם את הביקורת שלי לאפסססס

לא לריב איתה על מה שלא צריך

לאפשר בחירה

לחייך

לא לצעוק

אבל דייייי

כבר איו אוויר

היא היתה בטיפול רגשי אצל עו"ס

היא טוענת שהיא לא צריכה יותר וזה רק עבודה שלנו ההורים

אבל הורה אחד במילואים

ולשניה כבכר אין כוח

איןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

אני מרגישה שאני כבר מתחילה ממש לא לסבול אותה

וזה לא הגיוני

היא הלב שלי

איך

וואו, איזה קשה! זה תמיד הפחד שלי...אמא טובה---דיה!

לי היו המון בעיות רגשיות בתור ילדה, ואני תמיד חוששת מה יהיה אם יהיו לי ילדות כאלו...

אין לי ניסיון בזה, אבל משהו שעולה לי - אולי לדמיין לפעמים שהיא לא הבת שלך. שההורים שלה ביקשו ממך רק לשמור עליה ולתת לה חום ואהבה. 

ואם היא לא הבת שלי - פחות מפריעים לי החסרונות...

(אני עושה את זה הרבה פעמים כשהתינוק צורח ואין לי איך להרגיע אותו... מדמיינת שהוא לא שלי, ואז הבכי הרבה פחות מפריע לי).

עוד דבר שעוזר לי הרבה פעמים מול קשיים עם הילדים, זה לדמיין איך נהיה בעוד עשרים שנה.

הילדים כבר יהיו בוגרים ןמיושבים בדעתם, ובטח כבר נשכח את כל הקשיים, ונזכור רק את ההתגברויות, את הקרבה, את החיבוקים.

ממני, שכמו שכתבתי - הייתי עם המון בעיות רגשיות, והיום ב"ה בסדר גמור ואי אפשר לנחש את זה עליי, וזוכרת (כמעט) רק כמה ההורים שלי עזרו לי ותמכו בי...

לדעתי, כדאי לך להתנהל כרגילפליונקה
כן להכיל אבל לא יותר מדי, אם היא רוצה לבכות , שתבכה. תנסי לא לשים לב . מותר לה להיות עצובה ולבכות מותר לך לתת לה להתמודד עם זה
זה ממש מפריע למהלך היום, בכי בלתי נפסק וחזקקקאנונימית בהו"ל

זה נורא

אי אפשר לנהוג ככה וגם לא לאכול או לשחק

ממליצה על הדרכת הורים שתתן לך תמיכה ואיוורורליד ה'

אולי אפשר דרך הסל טיפולים של המילואים?

וחיבוק, זה ככ ככ קשה ומתיש!!! 

מצטרפת להמלצהשיפור
קראתי אותך ושולחת חיבוק❤️ קודם כלהמקורית

ממה שנראה לי בעין לא מקצועית כמובן - הילדה מחפשת שליטה מסוימת על הנעשה כשי שיראו אותה

בנצחון במשחק

בנעילת נעליים מסוימות

בלהשיג דברים דרך בכי

וזה הגיוני, אבא שלה במילואים. ומלחמה.זה שינוי שגר רציני ואנחנו כמבוגרים גם חווינו תחושה של אבדן שליטה

אני חושבת שלא צריך לוותר לה כדי שתנצח

לא צריך לא להעיר

מה כן? הרבה חמלה.הרבה חיבוקים. הרבה מחמאות. והרבה הכלה. שזה קשה מאוד, בטוח. אבל לדעתי יש לה צורך ביחס שהיא לא מצליחה להביע

הבת שלי התנהגה בצורה דומה ממקום אחר.ממש דומה. היה ברור לי שזה רגשי. הגברתי יחס ומגע ומענה רגשי לצורך ה*אמיתי* שלה - וזה פחת משמעותית

הם לא יודעים לבטא מה מפריע להם במילים לפעמים וזה יוצא דרך ההתנהגות

את נשמעת אמא מדהימה שמתמודדת עם סיטואציה קשה מאוד בעצמך כאישה. שולחת עוד חיבוק שיחזק אותך❤️

העניין הוא שאנונימית בהו"ל

היא מצד אחד ממש רוצה שליטה, לבחור לבד וכו

ומצד שני כשאני אומרת לה לבחור אז היא אומרת "תבחרי את, אני רוצה מה שאת בוחרת"

וזה ממש מבלבל

או למשל היא עושה משהו שאני לא מרשה כמו להרביץ/לשפוך מים וכו ואז בוכה בטירוף "תגידי שאת לא כועסת עליי"

וואלה אני ממש כועסת עלייך...

לא רוצה לשקר אבל גם ברור לי שהיא רוצה לדעת שאני תמיד אוהבת אותה

תודה על החיבוק 3>

אפשר לדבר איתה?תקומה

זאת אומרת, בזמן רגוע. לבד.

להכין שוקו ולשבת יחד לשתות.

לשאול אותה או לשקף לה שאת רואה שקשה לה. מה היא מציעה לעשות?

זה תלוי ביכולת שלה לדבר ולהביע את עצמה, אז צריך להתאים את השיח אליה.

אבל אולי לנסות לדבר איתה וביחד לחשוב איך עושים שיהיה נעים יותר.

בלי קשר, אולי לנסות להקדיש לה חמש דקות של שוקו גם בלי לדבר על זה. סתם ככה זמן שבו היא מקבלת אותך ואת אותה.

אני מסכימה עם העו"סית שהדבר הכי משמעותי זה ההורים, ואני חושבת שאת גם כותבת את זה בעצמך.

אבל את בתקופה ממש מאתגרת, וזה בסדר שלא תמיד יש כוח לשינוי ועבודה.

אז אולי בינתיים לנסות להיות בשיח מולה בזמנים רגועים, וליזום דקות של אהבה כזו בלי תנאי. שוקו / ציור / משחק יחד.

אני ממש ממש ממש מנסה ליצור זמניםאנונימית בהו"ל

רק שלנו ובזמנים האלה היא ילדה אחרת.

מדהימה וכיף איתה באמת.

פשוט רוב הזמן אנחנו לא לבד וזה אומר שרוב הזמן ממש לא כיף איתה...

האמת שזה לא סותר בעינייהמקורית

היא מצד אחת מחפשת את היחס אבל מצד שני לא רוצה שיהיה שלילי

אז אפשר באמת להגיד - אמא כועסת עכשיו, ועדיין אוהבת אותך הכי הרבה בעולם. אני תמיד אוהבת אותך הכי נרבה בעולם

נשמע שהיא מחפשת נורא יציבות באהבה שלך כלפיה, ומצד שני מבקשת את זה בצורה.. של ילדים 🙃

היא נשמעת ממש חמודה. ממש מזכירה את הבת שלי

היא מהממת, ילדה מאוד רגישה ומחזירהאנונימית בהו"ל

מלא מלא מלא אהבה.

לכן כל כך קשה לי שהיא ככה.

אני מבינה, זה באמת קשההמקורית

ועם זאת, אני כן מאמינה בזה ששינוי שלך מולה יעזור

אבל זה באמת דורש תעצומות מנטליות של התמודדות.

חשבת על הדרכת הורים? יש לך זמן לפנות לזה כרגע?

זה מה שהיה אצל העו"ס, טיפיל דיאדי עם הדרכתאנונימית בהו"ל
הורים...
אז לא הבנתי למה היא אמרה להפסיק?שיפור
אם הטיפול היה לגבי הקשר ביניכן, וזה בדיוק מה שאת צריכה להמשיך לעבוד עליו, זאת נראית לי סיבה להמשיך
מציעה בנושא של הבחירהמקופלת

להגיד לה, "בואי נבחר יחד. אני אבחר 2 בגדים ואת תבחרי מביניהם.."

תחשבי אם זה יכול לעבוד, גם אצלנו יש ילדה שמאודדדד אוהבת שליטה ומזכירה ממש את הסיפור שלך.

וזה היה בלי מילואים. אז במקרה שלך זה הרבה יותר עוצמתי ומשמעותי כי את גם לא יכולה "לנוח" קצת מ"מריבות" האלה.

היום היא קצת גדולה יותר ועדיין מאתגרת מאוד במובן הזה.

והיא מתוקה ומהממת, וסופר רגישה. אבל זה מוציא אותי מדעתי.

(ונראה שיש ילד שמתקרב לסגנון הזה קצת, מקווה שלא והוא פשוט מטעה קצת)

לא נשמע שהיא זקוקה לשליטהאפונה

נשמע שהיא זקוקה לקשר, שהיא לא מרגישה ביטחון בקשר ביניכן (והגיוני שאחותה מהווה טריגר ואיום בהקשר הזה), והיא עסוקה במרדף אחרייך. וזה מתיש, מאד מתיש. ומתסכל. המיכל שלה ריק ולכן היא לא מצליחה "להחזיק" רגשות קשים או מנוגדים וזה נשפך ממנה כל הזמן.

מצידך זה נראה שהיא בור בלי תחתית, וזה מעגל קסמים כשאת מרגישה כלפיה רגשות קשים (וזה כל כך מובן!) היא מרגישה חוסר ביטחון בקשר שלכן, זה איום קיומי עבורה והיא מוכרחה להגביר את המרדף.

אני ממש ממליצה לך על הדרכת הורים בגישה התקשרותית התפתחותית, שתעזור לך למלא את המיכל שלך ולהחזיק את הקשר איתה כך שהיא תוכל להיות במנוחה.

זה כל הזמן ככה? או רק בתקופה האחרונה?בארץ אהבתי

לי יש בן 5 מתוק, גם רגיש מאוד, שתמיד בתקופות של שינויים (מהגן לחופש, מהחופש לגן, וגם שינויים אחרים לפעמים) הוא בוכה המון. אני קוראת לזה "כי תואנה הוא מבקש" - לא משנה כמה הכל יהיה מושלם, לפעמים זה נראה כאילו הוא ממש מחפש על מה לבכות.

האמת שגם אם זה לא רק בתקופה האחרונה, הגיוני שזה ביטוי של תקופה ממושכת יותר רגישה (אנחנו במלחמה ארוכה, ועם אבא במילואים זה מוסיף המון).

דבר ראשון - חיבוק ענק לך על כל ההתמודדות. זה ממש ממש לא קל לתפקד ככה לבד עם בעל במילואים (ותודה לכם❤️)

וזה עוד יותר לא קל כשצריכים להכיל ילדה קטנה ובכיינית, שצריכה אותך כל כך, וכל כך קשה לתת לה את מה שהיא צריכה...

העצה הראשונה שלי היא כמו תמיד - להתפלל על זה (תמיד קל לי לזכור לכתוב את זה. אבל כשזה קורה אצלי בבית לוקח לי הרבה זמן עד שאני נזכרת ש'גם על הקושי הזה כדאי להתפלל'... אבל זה באמת תמיד עוזר לי).

וחוץ מזה - לי מאוד עזרו כלים שלמדתי אצל רותי דריאל (יש לה הרבה חומר חינמי - בלוג וגם פודקאסט מעולה. אני גם קניתי קורסים שלה אחרי שראיתי שאני מתחברת לכיוון). היא נותנת מבט אחר על החוויה של הילד, וגם נותנת כלים להורים להתמודד עם מצבים שונים ואתגרים שונים.

לא יודעת כמה זמן ופניות יש לך לשמוע דברים כאלו. תהיי קשובה לעצמך ולמה שמתאים לך, את לא חייבת לקבל כל עצה אם זה לא נכון לך כרגע...

ובכל מקרה - את אמא פשוט מדהימה, ונותנת לילדים של הכי טוב שאת יכולה, בתקופה כל כך מורכבת....

מצטרפת להמלצהאפונה
על התכנים של רותי דריאל.
שמעתי לאחרונה משהו שחיזק אותי -אמא טובה---דיה!

הרב שמואל אויערבך זצ"ל, סיפר שאביו - רבי שלמה זלמן אויערבך זצ"ל היה מכוון על חינוך הילדים בתפילה במילים "ואנחנו לא נדע מה נעשה..."

חינוך זה באמת דבר קשה, אנחנו צריכים להשתדל ולתלות את בטחוננו בה', כי זה באמת לא דבר פשוט, אפילו לגדולי ישראל...

בכיoo

זו צורת תקשורת לילד, מה שההורה מגיב זו התשובה.

אני מגיבה רק לבכי מוצדק (קבל מכה, דברו אליו לא יפה) מבכי לא מוצדק אני מתעלמת.

גם שהבכי מוצדק אני מגיבה באופן ספציפי, מציעה חיבוק/ מנחמת מילולית, פעם פעמיים, לא יותר.

הרעיון הוא שאני עונה לתקשורת הזו, אני פה בשביל לנחם במקרים שזקוקים לעזרה.

חוסר התגובה שלי לבכי לא מוצדק, אומר לילד לחפש צורת תקשורת אחרת.

לגבי התארגנות בבוקר, בגיל 5 יש ילדים שעדין מאד קשה להם להתלבש ולהתארגן (יש ילדים בגיל צעיר יותר שמתארגנים בקלות אבל בגיל 5 זה עדין פער הגיוני)

זה עלול מאד לתסכל את ההורה והילד.

יש לי ילד שבגיל הזה התקשה מאד להתלבש, בהתחלה זה תסכל אותי אח״כ הבנתי שזה באמת קשה לו והייתי עוזרת לו גם להתלבש וגם ללמוד את הטכניקה של התלבשות שהיתה קשה לו.

אני חושבת שלצפות מילד בן 5 לחפש צורת תקשורתהמקורית

אחרת ולהבין את זה מעצמו, מעצם התגובה של האמא, זה לא נכון

לפחות לא מניסיון שלי עם הבת שלי. אולי אצל אחרות זה עובד

זה לא לימד אותה לתקשר בצורה חיובית. הפוך, זה מרמר אותה והוביל להתקפי זעם ולמעשי קונדס מאוד לא מצחיקים.

במקום לגלגל את האחריות לילד שיבין מעצמו, אפשר להוביל את הילד לזה ואז הדרך קצרה יותר

ממש לעזור לו לתמלל רגשות וצרכים, במקום להביע אותם בצורה אחרת. (בין אם זה בכי, כעס,צרחות או לא משנה מה..)

אצלנו זה היה תהליך שבו אני 'מתרגמת' לבת שלי את הצורך שלה מתוך ההבנה של השורש שלו, (זה יכול להיות עייפות/רעב/צורך בחיבוק/צורך בבטחון ותשומת לב) עשינו תהליך של חצי שנה בערך והיום היא מדברת על מה שהיא רוצה בצורה הרבה יותר ברורה, רוב הזמן. 

נשמע תהליך מדהים!שיפור
איך הבנת מה השורש של הבכי?
פתרונות טכניים לסיבות הבכי שלה לא עבדוהמקורית

נגיד היא הייתה אומרת בבוקר שהגרביים לא נוחות לה

כל בוקר אותו סיפור. קניתי איזה 5 חברות של גרביונים שונים

לשים טייץ וגרביים היא לא רצתה כמובן

ללכת בלי - מה פתאום..!? לא בא בחשבון מבחיתנתה

ביום חול הן לא נוחות ומציקות והיא לא תתלבש לבד והיא תשגע אותי עד שהפס בקצה של הרגל יישב בול על הקצה של הציפורן אחרת בכי וצרחות

אבל בשבת - אני קמה היא כבר מתוקתקת חח

התחלתי לחבר את הפאזל מעוד מקרים שהיו ועקבתי אחרי הלוגיקה הלא לוגית שלהם, והבנתי שזה לא הגרב/ המים מקלחת שמציקים/ הנעל שלא נוחה לה (5 זוגות נעליים לא נוחות מכל מיני סוגים זה פחות נורמלי שלא נוח, במיוחד שאם הולכים למשהו שהיא אוהבת עם אבא היא נועלת מהר ומתייצבת ליד הדלת)

ואז בחנתי את ההתנהגות שלי אליה 

ובאמת ראיתי שאני מאוד טכנית איתה , ואולי חסר לה חיבוק דב אמהי

ואז שוב ניסיתי, רק תקפתי מהמקום הרגשי

קודם כל - גרביים אני שמה ביומיום. זה זמן פינוק עם אמא בבוקר. כל השאר פחות. בשבת היא עדיין שמה לעצמה לבד

אמא, לא נוחה לי הגרב

וואי, זרובבלית, שמתי לב שלא התחבקנו עדיין היום! איך זה קרה..? בואי מהר נתחבק שעה

מחבקת אותה ואחרי כמה דקות שואלת אותה - יאללה את שמה נעליים..? 

כן

היא באה לבושה

ואני מהללת ומשבחת עד בלי די

ראיתי שזה עובד והמשכתי ככה בעוד דברים שהיו קושי עם התאמות לסיטוציה וברוך השם זה עבד

וואו מהמם!שיפור
לוקחת בענק!!!!אהבתחינם
איזה בריאה את בחשיבה שלך.. כיף לקרוא אותך
תודה!המקורית
לפעמים מספיק שלא מתייחסיםoo
לפעמים הילד צריך עזרה.

אני אוהבת לתת לילד למצוא את הדרך, כי אם הוא מוצא אותה לבד, היא תהיה מדויקת בשבילו.

לכן אני מתמקדת בהתעלמות מדרכים בעייתיות, לשים קווים אדומים אם ההתנהגות בעייתית, ולעודד תקשורת טובה.

אם הילד מתקשה למצוא את הדרך אני כמובן אעזור לו, אבל במינימום התערבות, כדי לתת לו גם למצוא דרכים משל עצמו. ככה ילד בונה אישיות ומודעות.

לפעמים זה מספיק ולפעמים לאהמקורית

אצלנו זה לא הספיק האמת

כי חלק מהעניין של תקשורת טובה- זה שהילד מצליח להביע מה הוא צריך, ןכשהוא לא מצליח - אין איך לתקשר איתו. הוא רק צורח/בוכה/ מתוסכל/כועס

לא תמיד מספיק רק שאמא מדברת איתו או עושה לו סבלנות. 

כששאלתי את הבת שלי מה יש לה עם הבגדים ומה היא צריכה- היא אמרה גרביים חדשות, ברור. כי מה שיש עכשיו התיישן ולכן זה לא נח 

אז הלכתי וקניתי עוד 

כשהמקלחת היתה סיוט - חשבתי לכיוון החושי, בצירוף הגרביים נגיד, שזה הגיוני ואולי נכון . אבל אם היתי פונה לריפוי בעיסוק לבד הייתי מפספסת את תשומת הלב והיחס שהילדה צריכה וניגשת לעניין ממקום של פתרון פרקטי יותר 

וזה תלוי כמובן גם למה הוא אל מצליח, ומה זה מינימום התערבות שזה מושג מאוד יחסי כנראה 

כשזה יושב על קושי רגשי, אני חושבת שכן צריך התערבות של ההורים. ילד בונה אישיות בעזרת היכולת להיות מודע לעצמו ולהביע מה שהוא צריך

ילד שרק צועק/בוכה/צורח/מתוסכל לא יצליח לבנות אישיות עם חוסן כי חסר לו משהו מהותי והקושי הרגשי ממסך הרבה יכולות שיכולות להתפתח ובאמצעותן לבנות את האישיות 

אני יוצאת מנקודת הנחהoo
שיש הרבה סיבות לילד לעשות/ להגיד דברים, שאני לא יודעת, אולי אני אבין יום אחד ואולי לא.

בבעיות מתמשכות, אני לא משקיע את האנרגיות בהבנת הסיבה, אלא במציאת פתרונות להקלה/ פתרון.

גם אצלי התלוננו על אי נוחות נניח בנעלים, אז ישבתי וסידרתי את הנעל והראתי לילד איך לסדר כשלא נוח.

לא התרגשתי אף פעם מתלונה שחוזרת שוב ושוב, מקסימום בפעם הבאה שקניתי נעלים הקפדתי לוודא עם הילד שנוח לו בחנות. זה טבעם של ילדים, לומר ולהתלונן שוב ושוב.

אני באמת לא מכירה קושי רגשי מהותי ולא יודעת להגיד אם ההתנהלות שלי מתאימה לבעיות רגשיות.

באמת בבעיות רגשיות חובה להבין מה הסיבהמתואמת

כי אחרת אי אפשר לטפל מהשורש, ובכל פעם נכנסים לפינות שפשוט קשה לצאת מהן בלי לדעת את הסיבה.

לדוגמה, בת החמש שלי בחודשים האחרונים ממש מתקשה להירדם, וכתוצאה מכך יוצאת שוב ושוב מהמיטה בלילות, בכל פעם בתירוצים אחרים.

אז בהתחלה התרגזנו עליה ונזפנו בה בכל פעם וניסינו למצוא פתרונות נקודתיים (כמו משחק/ספר במיטה) - וזה לא עזר בכלל.

עד שקלטנו שפשוט יש לה חרדות... (בעיקר בעקבות המלחמה) אז התחלנו להכיל אותה ולדבר בגלוי על החרדות, והכנו לה קריאת שמע מעוצבת שאנחנו משתדלים לומר איתה ולפעמים אנחנו יושבים לידה ומספרים לה סיפורים או שרים לה שירים.

כמובן, לא תמיד יש לנו את הסבלנות... (ואנחנו שוקלים טיפול רגשי משמעותי) ועדיין קשה איתה בלילות... אבל לפחות אנחנו יודעים את הסיבה ויודעים איך אנחנו אמורים להתנהל.

בדרך אחרת זה פשוט לא היה עובד.

אז בעצםoo
הסיבה עזרה לכם להתנהל עם הקושי שלה יותר ברַכות.

אני מתייחסת מראש בסלחנות כלפי קשיים של הילדים, גם אם לא יודעת את הסיבה הספציפית (לא שאני לא כועסת אבל יודעת שהכעס הוא לא דרך נכונה להתנהלות אלא רק פגם אנושי שלי) ככה שאצלי זה לא קריטי הסיבה (אולי זה גם מונע בעיות רגשיות ואולי לא)

זה לא רק ברכות, אלא בצורה מתאימהמתואמת

גם כשניסינו ברכות להציע לה משחקים במיטה זה לא עזר. אם לא היינו קולטים שיש לה חרדות לא היינו יודעים שצריך להיות איתה עד שהיא (כמעט) נרדמת, ולא היינו יודעים לתמלל לה את מה שהיא מרגישה.

מצד שני - אם הבעיה שלה הייתה גבולות, נגיד, אז כן היינו צריכים בתקיפות שוב ושוב להחזיר אותה למיטה כדי שתלמד, ורכות לא הייתה עוזרת פה.

לכן לדעתי כן חובה להבין את הסיבה להתנהגות של הילד.

בבעיות מהותיותoo
חשוב לדעת את הסיבה ולטפל.

אבל לגבי ההתנהלות, אני לא עושה את ההבחנה בין נניח הסיבה שהילד מתקשה לישון, כי בכל מקרה אני רוצה ללמד את הילד לחוש את העייפות ולרצות לישון מעצמו. אני אטפל בבעיות שמפריעות אבל אתייחס לקושי בשינה באותו אופן מבחינתי.

גישות שונות, כנראה...מתואמת
וואי-וואי, כמה קשה מתואמת

אני מכירה את זה קצת מאצלנו, אבל אצלכם זה נשמע קשה ומאתגר פי כמה (היום למשל בת החמש לא מצאה את הבגדים שהכינה לעצמה בערב, ופשוט לא הסכימה לשמוע על שום פתרון אחר חוץ מלבכות! בסוף, געיקר בזכות הסבלנות של בעלי, היא הלכה לגן ולא הםסידה את הפעילות המיוחדת שיש להן היום. אבל זה היה מאתגר ומתסכל ממש... ומניחה שאצלכם אפילו זה לא היה קורה בסוף...)

נשמע שאת חייבת הדרכת הורים צמודה, ממש להתייעץ על כל דבר קטן איך נכון לנהוג. כי אם העו"ס אמרה שהילדה לא צריכה טיפול אישי אלא דרך ההורים - אז ברור שההורים (ובמקרה הזה את) צריכים ליווי אישי...

אז אולי דרך אותה עו"ס, אולי מדריכת הורים אחרת (כשו שזמינה גם לשאלות ספציפיות בהתכתבות), אבל את באמת לא יכולה להתמודד עם זה לבד...

הרבה כוחות! ובע"ה שתראו ממנה נחת!

תשובה קצת אחרתמשמעת עצמית

מרגיש לי שבגלל שהמצב ככ קשוח, אבא לא בבית וכו

היא מתחננת למשהו שיאפס ויאסוף אותה.

היא מתישה אותך כי היא מותשת ומבולבלת בעצמה וזו הדרך שלה להיצמד אלייך במקום לתקשר בטוב.

קוראים לזה גבולות...

עכשיו, לא מדובר על עונש, כעס וכו

אלא פשוט לשרטט לה את גבולות הגזרה של מה שאת מאפשרת ומה שאת לא מאפשרת.

לדוגמה בכי: מאמוש, אני מבינה שמשהו מציק לך ולכן את בוכה. אבל הבכי שלך מפריע לי לנהוג/מפריע לאחותך לישון/עושה לי סחרחורת. ולכן את יכולה לבכות בחדר סגור. אם את רוצה להיות כאן איתנו זה ברוגע.

לתת לה יד ולהוביל אותה לחדר בנחת אבל באופן מוחלט. ולהגיד שהיא יכולה לחזור אלייך מתי שהיא רוצה כשהיא רגועה.

לדוגמה בחירה: אני נותנת לך אפשרות לבחור א או ב (לא יותר משתי אופציות כי זה מציף) ונספור לך עד 5. אם קשה אז אמא בוחרת ודי. ואז כנראה יהיה בכי - תפעלי כנ"ל.

במקביל,לחזק זמנים בדגש על אוירה נעימה שהיא תצליח ליצור. ממש "לחפש אותה" בטוב. שתי דקות רגוע- איזה כיף פה היום, איך נעים לראות אתכן יחד, לכתוב פתק לגננת על התנהגות משמחת ובוגרת.

להסריט לאבא בווטסאפ: איקס הצליחה להתלבש יפה ברוגע בלי תלונות.

לעשות איתה/ להרשות דברים של גדולים כשהיא מצליחה להתנהג כמו גדולה ולהדגיש את הקשר. "ילדה בוגרת מגיע לה שנרשה לה ×..."

יכולהיות שכדאי ממש לקחת אותה לשיחה על שוקו או גלידה  מראש ולהגיד: שמתי לב שהרבה פעמים קשה לך, את בוכה...

זה קורה להרבה ילדים שלפעמים הם מאוכזבים או מבולבלים ואמא עוזרת להיות רגועה. ילדה רגועה הכי כיף לה!

בהצלחה!

הורה אחד במילואיםאמאשוני

אמרת הכל.

מי שלא שם לא תבין.

את לא צריכה עצות בהורות, כי אין לך ואין לה את היכולת לנהל כרגע תהליך.

אני כן ממליצה לך להקשיב ולהיפתח,

רק כדי להבין טיפה את החשיבה והימנע מתסכול.

בפרקטי- כדאי למצוא לה חונכת מתנדבת. זה לא נכון שהיא לא צריכה תמיכה רגשית. בכל זועק את זה.

אני מבינה למה העו"ס הפנתה אתכם כרגע לטיפול שאמור להגיע מכם- אבל היא לא יודעת מה זה לחיות כמעט שנה בלי אבא בבית. (מחילה מהקבע. זה לא אותו דבר ולא זה המקום להאריך)

לכן אני חושבת שהכי כדאי במצב הזה למצוא מתנדבת אבל קבועה שאפשר לסמוך עליה ולא תבריז. שתתן לה הרבה תשומת לב ופורקן. שתחזק אצלה את הביטחון העצמי ואת המקום שלה בעולם.

גם לך זה ייתן טיפה אוויר ותוכלי קצת פחות להישאב וקצת יותר לעזור לה, ואז לאט לאט הגלגל יסתובב.

בנוסף לחונכת, איך הקשר עם סבא וסבתא? אם יש פוטנציאל, אפשר לשתף בקשיים שאתם מתמודדים ולבקש עזרה בלשמוע אותה, להכיל את ההתעקשויות. להוביל איתה את התהליך, להוריד ממך מלחמה אחת. רק אחת.

למשל אם אפשר להעביר את נושא בחירת הבגדים לסבתא. אם אפשר בשיחת וידאו. ואם לא אז גם בשיחה טלפונית. סבתא לא באמת צריכה לראות את הבגדים כדי לעזור לה לבחור. היא רק צריכה להקשיב ולדעת להוביל בשאלות מהתנגדות לשיתוף פעולה, ומי שמבחוץ ולא שחוק עד דק מהמילואים, תהיה לו סבלנות ותושייה רבה יותר לנהל את המשבר הזה.

אצלנו למשל יש ילדה בת 10 מגמגמת (וגם עם בעיות קשב) תוסיפי לזה מצוקה רגשית וקבלי הר געש שלא מצליח לבטא את עצמו ומתפרץ בשניה.

תוסיפי לזה שאם אני כאמא אמורה לטפל ולהרגיע אז אני עסוקה בעוד דברים במקביל

ותקבלי תופעת טבע.

אז הפתרון שלנו היה דומה. וסבא וסבתא משני הצדדים גוייסו למשימה.

גם היו מתקשרים כל יום היא קיבלה שיחה שגרתית של מה נשמע (והיה מאוד קשה להבין מה המילים בשיחה, אבל היה אפשר להרגיש את הלב ולומר את מה שהיא הייתה צריכה לשמוע)

וגם כשהיה קורה משהו, היא הייתה מתקשרת לספר.

וככה למשל אפילו אם הייתה מריבה בינה לבין אחותה ולא היה לי סיכוי לנסות להבין בכלל מה קרה (לא שזה משנה מה קרה, אבל להן היה חשוב שאשמע בדיוק את כל הסיפור כל אחת מהצד שלה)

אז הייתי אומרת תתקשרי לסבתא וכל אחת תספר לסבתא וסבתא תמצא פתרון.

בפועל רק הגדולה הייתה מתקשרת ותוך כדי שיחה נרגעת ועוברת נושא (יתרון של בעיית קשב)

האחות הקטנה בכלל לא הייתה בתמונה וככה המריבה הייתה נרגעת. כי לא באמת צריך פתרון או לוותר. רק לתת הרגשה שרואים אותך ולקבל לגיטימציה לתחושות שלך. לפעמים כן צריך ללמד אותם ולתווך כישורי חיים שלזה אין תחליף של ההורה, אבל לרוב פתרון של מריבה יהיה פשוט להקשיב ולהוציא אותה מהמקום שמחפש להיות צודק וקורבן.

רק בסוף היום אחרי שהקטנים היו נרדמים הייתי יושבת ומדברת איתה, והכי מדהים היה שבכלל לא היה חשוב לה להשמיע את כל מה שכ"כ הכעיס או העסיק אותה בסוף היום. היא הייתה מנצלת את ההזדמנות לדבר איתי על כל מיני מחשבות ודברים שעוברים לה בראש, שזה דווקא שימח אותי כי זה אומר שהיא הצליחה להרגיע את ההתנגדויות ומה שמעניין אותה עכשיו זה דברים אחרים.

למשל אם במהלך היום היה לה מאוד חשוב להסביר למה זה לא הוגן משימה שנתתי לה ולמה בעצם הייתי צריכה לתת לילד אחר- בסוף היום כשהצפתי את הנושא זה בכלל לא היה אישיו, כשבזמן אמת זה היה לה מאוד מאוד חשוב.

לגבי האחות הקטנה, אל תפחדי מהמקום הזה שהיא מוותרת מיד, אם זה מה שעוזר לך לשרוד את היומיום אז בסדר, כל דבר אפשר לתקן אח"כ, ואת לא מבינה כמה מהר חוזרים לשגרה ומצליחים להציב גבולות ולנהל בית אחר אחרי שמתאוששים מהתקופה הזאת.

אז את צודקת שמלכתחילה זאת לא דינמיקה בריאה. אבל מלכתחילה גם לא מביאים ממתקים כי זה לא בריא, אבל אם זה השסתום שלך תשתמשי בו עד לטיפול שורש.

אהבתי שמכניסים את הסבתא לתמונה. רעיון מעולה!באתי מפעם
מסכימה מאוד שכדאי לחפש עזרה ופלסטרים זמנייםמיקי מאוס

ברור שיש פה צורך בשינוי של התקשורת שלכם וההתנהלות איתה

וברור שהצעד הראשון הוא אצלך, ושכדאי גם לקבל הדרכה אם את לא מרגישה שאת יודעת מה הוא, היא לא מסוגלת לנהל את התהליך הזה לבד כמובן

אבל גם לי נשמע קשה מאוד לעשות את זה כשאת בעצמך כל כך מוצפת ועמוסה. יש גבול גם ליכולות שלנו. בשלב כזה הגיוני שצריך לעשות הכל רק כדי לשרוד בטוב וברוגע. זה כל כך לא פשוט!

ותעריכי את עצמך וגם את הקושי שלך! הוא גם חשוב

אני כן חושבת שכדאי לך לעבוד על פחות להתרגש מהבכי שלה, אולי להתרחק למקום אחר בבית,אולי אפילו לשים אוזניות או אם אפשרי להרחיק אותה לאנשהו בלי שזה ידרוש ממך עוד יותר אנרגיות

בעיני זה גם חלק מהפתרון ויכול להיות אפילו שזה יספיק ,אבל זה לפחות מוריד ממך את הסטרס שזה משליך עליך וחוסך לך אנרגיות כרגע שאין לך

בהצלחה!

הי יקרה, תודה רבה על המסירות שלכםכתבתנו

לעם ישראל (זה מילים שקצת לא אומרות כלום או עוזרות להקל, אבל זה מהלב...) וחיבוק לך שאת אמא לביאה שלמרות המציאות הלא נורמלית שומרת על היקרים לך מכל הכי טוב שלך 💝

אני אומרת מראש, סגנון ההורות שלי באופן יחסי יותר נוקשה, ובכי יכול לעלות לי על העצבים אבל פחות מבלבל אותי ולא גורם לי לוותר.

דבר אחד- כמו שאמרו לך, לזכור שזו דרך ההתמודדות שלה. היא בתקופה לא קלה וככה זה בא לידי ביטוי אצלה, אני מאמינה שכשזוכרים את זה ההתנהלות מול זה פחות מהבטן יותר מהראש (כמובן בהתאם לאנרגיות של אמא בסיטואציה).

דבר שני- באותה מידה שיש בך חמלה כלפיה על שקשה לה, ככה תגלי כלפי עצמך כשאין לך כח יותר לשמוע אותה בוכה ואת מגיבה בכעס שהיית מעדיפה שלא יופיע...

דבר נוסף, זה משהו שיצא לי לעשות, כשילד בכה בכי שממלא את כל החלל אמרתי, חמודי, זה בסדר לבכות כשעצוב או לא מסתדר לך, אבל אם אתה רוצה להישאר לידינו אתה צריך להוריד את עוצמת הקול. אם לא תצליח אני לוקחת לחדר כי יש בבית עוד אנשים ואי אפשר ככה. ולקחתי לחדר אם צריך. הוספתי שאני מבינה את הצער ושכיף לנו שהוא חלק מהמשפחה שלנו ואם הוא נרגע או מצליח לשלוט בעוצמת הקול הוא יותר ממוזמן לחזור להיות לידנו. לפעמים אפילו נעלתי את הדלת (מאמינה שיש כאלה שזה בל יעשה אצלן), ולפעמים הילד היה יוצא מהחלון😊, אנחנו קומת קרקע ודוקא זה בסדר מצידי- זה מוציא אותו מהמוד המתקרבן למוד יותר יצרני ולוקח אחריות. גם באתי לבקר באמצע, להראות שאכפת לי ואני לא רק רציתי להעיף אותו, ולשאול שוב אם הוא רוצה לחזור לידנו או יש משהו שסביר מבחינתי לעשות עכשיו יחד (או לבד) ויתן לו מענה.

וכבר אמרו פה, אבל אני אחזור ואחדד, מאוד עוזר לתמלל את ההרגשות שלה, למשל, את בוכה כי קשה לך כי תקופה ארוכה אבא לא בבית והכל ככה יותר קשה. מצד שני לזכור שהיא בת 5 ולא להעמיס מסרים מורכבים מידי או לצפות שהיא כבר תמצא מספיק מילים לדבר על זה בזמן רגוע עם שוקו, לא לצפות ממנה לשיח שהוא מעבר לגיל 5 ולא לתמלל לה רגשות באופן שיהיה לה קשה להבין אותם- הכי פשטני. ואגב, לפעמים גם כשזה נכון, הם שונאים שאומרים להם שזה כי הם עייפים, אז לרכך את זה- לפעמים הגוף שלנו לא ישן מספיק, אז אפילו שאנחנו עוד לא מרגישים שרוצים לישון זה עושה לנו יותר לכעוס ולבכות (וגם לאמא זה עושה ככה).

התחלתי לכתוב, ואז היתה לי שיחת טלפון ארוכה, ויש סיכוי גבוה שכבר הגיבו לך נק' שכתבתי (אני משתדלת בד"כ לא להעמיס ולהציע דברים כשכבר אמרו אותם) אז סליחה אם יש חזרה, אין לי כח לערוך.

ואם בכלל את כן פנויה עכשיו מספיק להדרכת הורים (הנחתי שלא בגלל המילואים), אז תתעלמי מהכל ותעשי מה שאומרת לך המדריכה.

ובכלל תתעלמי מכל מה שפחות מדבר אליך, אמא יודעת מהבטן שלה את מה שהילד שלה זקוק ממנה ובהתאם לאופי שלה ושל הילדים, אז לא כל מה שעובד אצלי יעבוד אצל אחרות ותקחי רק מה שמרגיש לך נכון.

ואת כל כך טובה!!!

חיבוק ❤️לב אוהב

נשמע קשה ממש

תנסי אולי לתת לה פרחי באך

אני יכולה לעזור לך לבחור בשבילה את התמציות שיעזרו לה

ביטחון עצמי, וויסות חושי, תשומת לב ואהבה, עטיפה, רוגע...

לכל זה יש תמציות 

ועוד משו

שיח, תקשורת

אולי עכשיו את מנסה ולא רואה תוצאות

אבל זה מחלחל

פשוט לתקשר איתה והמון.

שיח מכיל, רגיש, מבין, תומך

יש סמפטום לעיתים לבכורים, או בכללנהורה

רגישות יתר מטורפת, רגישות בכללי לכל מצב, ועוד כל מני עניינים רגשיים

אצלינו זה כך.

מאז שהיא קטנה (היום סיימה יא')

וכן, היו לנו איתה חתיכת התמודדויות....

שב"ה רק איתה ושאר הילדים יותר רגוע..

כן, אחריי מליון התמודדויות לא פשוטות

היום הבת שלנו במוסד חינוכי מותאם עם מענים רגשיים יותר מרובים.

מטופלת ע"י פסיכולוג, פסיכיאטר, מטפלת רגשית...

מה שעברנו איתה... בלי עזרה, בלי מישהו להתייעץ איתו.

אממה:

לא רוצה לייאש- היא ילדה- נערה- מדהימה!!! עם עומקים עצומים, עם בירורים עד הסוף, זה בהחלט בנה ובונה אותה.

בשלב שלך- כשהיא היתה בת 5 התחילו לה התפרצויות כעס והיא היתה מתעצבנת על כל דבר..

האמת באסה שלא היו לנו שום כלים, יצאנו מדעתינו.

זוכרת פעמיים במהלך ההתבגרות שלא יכולתי יותר וסטרתי לה (כן, לא שמחה בזה)

היום אני יכולה להגיד וצריכה להגיד- לכו לייעוץ!!!!

שהיא תלך לטיפול רגשי כבר מגיל צעיר!

טיפול באומנות, דרמה, יצירה, מוזיקה-

ככה יש בעצם מי שמטפל בכל מה שהיא חווה, ויש אתכם- שאתם גם צריכים הנחיה, חייבים מישהו שילווה אתכם.

לבד זה קשה ולא צריך!

עוס"ית מהרווחה רק בשביל לבקש הפניה לטיפול ריגשי, לא לפחד, הן מקסימות, או מקופח,

לא לדחות..

לא להשאר לבד..

ולך כאמא:

מליון חיבוקים- לך

המון סבלנות- שיהיה בך.

מלא תפילות.

אלה סימפטומים של ילד רגיש מאודמתואמת

לאו דווקא ילד בכור. (אצלנו אלה הקטנים דווקא...)

בכל אופן כתבת מקסים ונכון מאוד!

כתבו לך תגובות מדהימותדיאן ד.אחרונה

מוסיפה משהו שלא ראיתי שכתבו.

יש לי אחיין שקצת מזכיר לי את מה שתיארת. ובעיקר את הדינמיקה בין הילדה לאחותה.

גם אחיין שלי היה רב מלא מלא עם אחיו (הגדול) והאח הגדול כל הזמן ויתר וויתר.

והיה שם הרבה קנאה וכעס של האח הצעיר על הגדול.

ובלי קשר האחיין הזה לא ידע לשחק עם חברים, תמיד תמיד כל משחק היה נגמר במריבות, בכיות ומכות.

בשנה שעברה אחותי שלחה אותו לסדנת מיומנויות חברתיות וזה פשוט שיפר את המצב פלאים.

לא שהכל דבש אבל המשחקים נהיו הרבה יותר רגועים ושלווים.

ואחיין שלי מאוד אהב את הסדנה הזאת. אני לא יודעת מה בדיוק הם עשו שם אבל כנראה גם הצ'ומי עזר לו להירגע קצת.

מסייגת שלא יודעת אם זה מתאים בגיל, אחיין שלי הלך לסדנה הזאת בגיל 8.

אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

מבאס ממש...פאףאחרונה
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
אשמח לרענון- מה נותנים לאכול בבוקר- גיל 5אובדת חצות

אחד לא אוהב בננה, אחד כן

הם התרגלו לעוגיות של חיות על הבוקר או ביסקוויט או עוגה משבת.

יש עוד רעיונות יותר בריאים וגם משביעים וגם שילדים אוהבים???

תודה!

דגני בוקר, כריך, אקטימלכורסא ירוקה
לא עשיתי אבל מתכננת - מאפינס בריאיםירושלמית במקור
האמת עוגיות וביסקוויט זה אחלהמקקה
אני לא נותנת כלום, אולי וופל או קורנפלקס אם קמו מוקדם
קורנפלקס עם חלבדיאט ספרייט
אני מכינה מידי פעם עוגיות שיבולת שועלפרח חדש
אצלנודרקונית ירוקה

פרי (אני דואגת שיהיה מבחר)

דייסה (שיבולת שועל דקה, טיפה מלח, מים רותחים, חלב וחורי טעם כמו דבש/קינמון/רסק תפוחים)

פרוסת לחם

שימי לב שיקח זמן להרגיל אותם שכבר לא מקבלים ביסקוויט. צריך להכין עתודות כח בשביל השינוי

בעבר היו אוכלים אצלינו כריךיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

היום בעיקר שטויות (קורנפלקס, בייגלה, ביסקוויטים וכו').

אפשר קרקרים או פריכיות.

ירושלמיות! מה יש לעשות מחר בערב באזור ת.מרכזית? עםאביגיל ##

ילדים בני 10-14. פתוחים להצעות

יש באולינג באזור?

אזור תחנה מרכזית, אפשר גם לכיוון שוק מחנה יהודה

חדר בריחה יכול להתאים?בארץ אהבתי

אני לא מכירה יותר מידי, אבל זה נשמע כמו פעילות נחמדה לגילאים האלו.

מניחה שיש משהו באזור, לא ממש מכירה בעצמי..

היינו בחדר בריחה לא מזמן. מחפשת משהו אחראביגיל ##
תודה על הנסיון!

אשמח לעוד

אולי מוזיאון ישראל?שמעונה

לא הכי הכי קרוב...

ילדים נכנסים חינם

נכנסתי עכשיו לאתר, רואה שסגור בימי אאביגיל ##
גם בחנוכה? מוזיאון המדע בדרכ סגורשמעונה
אבל לא יודעת אם מוזיאון ישראל...
אסתכל שובאביגיל ##
קיר טיפוס? יש בגבעת שאול כמדומנימרגול
גבעת שאול מיקום מצויין בשבילנו! תודהאביגיל ##אחרונה
מה עוד יש שם? חוץ מקיר טיפוס
אני יודעת שאני צריכה להגיד אלף פעם תודהאנונימית בהו"ל

ואני אומרת!

תודה לך ה' כי שום דבר לא מובן מאליו!!!!!

ועדיין מרגישה קנאה כלפיי נשים שעוברות את ההריון בנחתתת, בשקט, בלי לרוץ לבדיקות, יכולות לעשות פדיקור מניקור, טיפול פנים, לקנות דברים לעצמם בנחת ולא כמוני רק בפחדים של איך תהיה הלידה ואם הוא יתהפך או לא.

מקנאה בכאלה שיכולות לבחור בית רפואה לפי האוכל או לפי חדר פרטי או לא ואני מתחננת שיקבלו אותי אחרי קיסרי ויתנו לי צאנס

והכל עובר בלחץ של מילואים ולבד וריצות

גם אני רוצה נחת

תודה ה' על הכל

אני ממש מבינה אותך!! וברור שזה לא סותר את ההודיה!חוזרת בקרוב

ב‘ה בנושא הזה אני מושא קנאתך אבל ההריונות שלי קשים בטירוף! ואני הרבה מוצאת את עצמי מקנאה באילו שרצות ויפות ואוהבות להיות בהריון...

ועדיין מודה על רגע על ההיריון ומאוהבת בתוצאות שלו...!!

אם הבנתי אותך נכון, ההריון בסדר והפחד רק מהניתוח?עדינה אבל בשטח
אז אפשר להרגיע אותך שזה לא סוף העולם? זה עדיין הריון שקט ורגוע, שלא תדעי איזה דברים נשים עוברות בהריון, לא נעים ניתוח, אבל לא נורא, תנסי להנות מהדרך.. העיקר ידיים מלאות, בריא ושלם ❤️ חיבוק על הקושי,  הרגשות ועל המילואים !
הבנת לא נכון 😅אנונימית בהו"ל

ההריון לא קל, הקאות נון סטופ והרבה ריצות לבדיקות אבל זה שגם הלידה אולי תהיה בניתוח וכל הלחץ סביב זה ממש קשה לי.

יש לי ניסיון עם קיסרי, לי זה היה נורא בעיקר נפשית

רוצה להציעסתם שם 1

שמכירה נשים שילדו גם ככה

אשמח לעזור בזה אם תרצי כתבי לי בפרטי

למה הכוונה ככה?אנונימית בהו"ל
חושבת עכוזסטודנטית אלופהאחרונה
מזדהה איתך ברוב הדברים ♥️מולהבולה
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

את כותבתאמאשוניאחרונה

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

ילד שיש לנו התמודדות איתו לאחרונהאובדת חצות

עקשן

מתחצף אם לא מקבל ממתק (מקבל המון אבל דורש מה שרוצה)

אומר לנו "אתם חצופים"או- אני שונא אתכם

מרביץ לנו כשכועס

מרביץ לאחיו המון ומתנכל אליו

ילד טוב ירושלים בגן ואצלנו- מלא התמודדות..

ולא ברור לי למה.

מה עושים? איך מתנהלים? אני מרגישה שהוא מוציא ממני כעס וחוסר סבלנות, קשה לי עם האופי שלו כשאני רגועה ונעימה.

ובמיוחד מעצבן אותי כשהוא מתנכל לאחיו שעדין ואפילו לא מחזיר ואוהב אותו (אולי הוא מרביץ לו מקנאה- לאחיו יש אופי רגוע כמו שלנו)

אנחנו כועסים עליו לצערנו כי זה מה שהוא מוציא מאיתנו.

הלוואי שהייתי מצליחה להיות יותר מכוונת אליו

מרגישה שקשה לי להכיל בכי ותלונה וכעס ודרישה והמון דרמה!מה עושים? שוב, הדרכת הורים?

זה אותו ילד שתמיד היה מאתגר?מתואמת

נדמה לי שכבר כתבתי את דעתי, שכדאי ללכת לאבחון מקיף, לא רק אצל פסיכולוג אלא גם אצל רופא התפתחות, הכי טוב דרך התפתחות הילד בקופה.

וכן, כמובן לחזור להדרכת ההורים - זה לא משהו שאפשר לפתור בכמה פגישות. ילד מאתגר לפעמים דורש ליווי במשך שנים...

ורק לגבי זה שבבית הוא מאתגר ובגן לא - זו תופעה ידועה. ולהפך, יש בזה מחמאה להורים, שהילד מרגיש מספיק בטוח אצלם בשביל לשחרר את האנרגיות שלו, ובגן הוא לא משחרר כי אין לו מספיק ביטחון. (יכול להיות כמובן שזה נובע מכך שבגן מצליחים להציב לו סמכות נכונה ובבית לא. מדריכת הורים טובה תדע לעזור לכם לזהות את זה...)

הרבה כוחות!❤️

כשאת כותבת "זה מה שהוא מוציא מאיתנו"המקורית

זה אומר שאת לא בעמדה של מובילה, הורית

ולכן כן, הדרכת הורים

זה כנראה מעגל של היחס שלכם לתגובות שלו שמזין אתכם

ניסיתם הדרכת הורים בתחום הזה ועזר לכם?יעל מהדרוםאחרונה
סגולת נר שמיני של חנוכהמפה בשם אחר..

שבוע טוב וחודש טוב!

מחר בע"ה נדליק נר שמיני של חנוכה. מניחה שרובכן, כנראה, מכירות את סגולת הנר השמיני. שנה שעברה ניסיתי לראשונה את הסגולה (שאישית לא הכרתי לפני כן, ולכן חשוב לי לפרסם עבור אלה שכמוני פחות מכירות). אז אני חוזרת לפרסם את הנס וממליצה לכולן לנסות, כי מקסימום זה יתגשם..

חשוב לי לציין, שתוך כדי שכתבתי את הפתק, ידעתי שהקב"ה יודע מה נכון וטוב לי, גם כשאני לא רואה את זה, ולכן הכנתי את עצמי נפשית שלא בטוח שהבקשות שלי יתגשמו. מציינת את זה, כי ראיתי ברשת הרבה שהתאכזבו, אז בעיני כדאי להתכונן נפשית ולחזק אצלנו את האמונה שבורא עולם יודע מה נכון לנו גם כשקשה (כותבת ומנסה לחזק גם את עצמי בזה תוך כדי..) ולא לצפות שכל הבקשות יתגשמו, אלא לבקש כתפילה ומתוך אמונה שהקב"ה מנהיג את העולם.

השנה בנר ראשון התרגשתי מאוד לקרוא את הפתק שהטמנתי שנה שעברה וזה היה שווה רק בשביל הרגע הזה. קולטת מה קרה וכמה עברנו בשנה האחרונה, באופן ציבורי כעם ובאופן אישי.

ולגבי הבקשות, אני מרגישה שהקב"ה שמע את התפילות שלי ושראיתי ישועות, גם אם הדברים התגשמו לא בדיוק בצורה שדמיינתי.. קצת קשה לי להסביר למה אני מתכוונת, אבל שנה שעברה הייתה לנו התמודדות מאוד לא פשוטה והבקשות היו קשורות בין היתר להתמודדות הזו. אז אמנם ההתמודדות הזו עדיין קיימת והיא לא נעלמה ולא נפתרה, אבל הבנתי שהתקדמנו המון, ובקשות קטנות שקשורות אליה - התגשמו ב"ה!! ולמרות שיש לנו עוד דרך לעבור, התרחשו ומתרחשים ניסים לאורך כל הדרך. לי, באופן אישי, זה ממש חיזק את האמונה ואני מרגישה שהסגולה הזו גרמה לי לעצור ולראות את זה.

בקיצור, אני חזרתי כדי לפרסם את הנס ואת הסגולה ולהציע לכל אחת מכן לשבת מחר מול נרות החנוכה, להתפלל, לבקש, להטמין פתק בחנוכיה ובע"ה תחזרו שנה הבאה לפרסם את הנס שלכן ❤️

בכל מקרה, אין לכן מה להפסיד..

תודה רבה על התזכורת החשובהנגמרו לי השמות

וכמה מרגש לשמוע את פרסום הנס שלך ❤️

ב"ה שתזכי לעוד ועוד ניסים ונפלאות וישועות גדולות במתיקות שלמה 🙏

תודה על התזכורתדיאט ספרייט

אני אעשה גם בע"ה.

שתראי עוד ניסים 

תודה רבה שכתבת!בארץ אהבתי
כתבת מחזק, וממש משמח לשמוע איך הקב"ה היה איתכם, והרגשת את העזרה שלו בתוך ההתמודדות שלכם...

תוהה האם זה נכון לשתף את הילדים בזה. מתלבטת אם זה לא יגרום ליותר מידי אכזבה אם הדברים לא יתגשמו כמו שהם מבקשים.

לדעתי זה פחות שיך לילדיםנפש חיה.

ילדים מתקשים לפעמים להבין מציאות מורכבת

והםתק/סגולה/אמונה , בטח כשנניח לא הכל מתקיים

יכול להיות קשה להכלה.

זאת רק דעתי ואין לה שום ביסוס

צריך לזכור באמת שזה רק סגולה ותפילהאולי בקרוב

תמיד בתקופה הזאת הרשתות למינהם מלאות בבנות (בעיקר) שמספרות את איך שהבקשות שלהם התמלאו, והרבה פעמים זה קשור להריון ולידה.. בתור מטופלת פוריות, אני יכולה להגיד שהקבוצות של מטופלות בתקופה הזאת מלאות גם בסיפורים על בנות ששמו פתק אבל לא התגשם להם.. ואת כל ההאכזבה שלהם, והכאב לראות בלי סוף סיפורים על כאלו שכן התגשמו להם התפילות.. אז לשים לב כשמפרסמים שיש כאלה שזה רגיש להם, וכל שזה רק סגולה ולא מבטיח כלום.. גם לפעמים זה נותן הרגשה שכל מה שצריך זה לעשות את בסגולה הזאת וזהו, הכל מתגשם (ואז מחשבות שהיו לי בכל מקרה, מה, אולי בגלל שלא עשיתי את הסגולה אני לא נכנסת להריון?) אז גם כשמפרסמים חשוב לשים לב שזה לא פיתרון קסם או הבטחה להצלחה..

וכל מי שעושה את הסגולה, לחשוב על זה גם..

הסגולה האמיתית של "זאת חנוכה" היא תפילהאמהלהאחרונה
עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך א' בטבת תשפ"ו 2:04

עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך א' בטבת תשפ"ו 2:04

זהו יום מיוחד שמסוגל לתפילות וישועות גדולות.

כל אחד בדרכו שלו

קראתי מר' אלימלך בידרמן. כתוב בתהילים: (צ"ב, ז')

"איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת"

אומר ר' אלימלך שאדם שלא מבין את "זאת-חנוכה" הוא כסיל ובער....

והאריך על כך עוד הרבה

וסיים במילים "בזאת אני בוטח".

אינני יודעת את מקור הסגולה להטמין פתק בחנוכיה

גם אני מצאתי פתק שלא זכרתי שהטמנתי מלפני שנתיים

וב"ה אכן תפילתי התגשמה.

אבל צריך לזכור שהסגולות נועדו בשביל לעורר את הלבבות לתפילה

ולנצל את היום המיוחד זאת חנוכה לתפילה ולתחנונים במיוחד ל"בניי ומזוניי"

בשורות טובות

שיתקבלו כל התפילות לטובה

דלקת עיניםנועה לה
תינוק כמעט בן שנה עם היה לפני שבוע עם הפרשות בעינים הרופא אמר דלקת והתחלנו לתת טיפות כבר עברו ההפרשות ועכשיו שוב פעם ויותר הרבה.. איך אפשר לסיום עם זה? טיפים התקבלו בברכה!!
לנו היתה פעם דלקת שלא עברה עם טיפותהשם שלי

והרופאה נתנה טיפות מסוג אחר.

אולי גם אצלכם יעזרו טיפות אחרות.

ואם הוא מצונן, יכול להיות שזה חלק מהצינון, ולא דלקת.

גם אצלנו קרהאחת כמוני
אצלנו הרופאה היתה אומרתעדינה אבל בשטח

שדלקת עיניים עוברת לבד, באמת ראיתי את זה על הילדים שלי,  לי, שאני לא ילדה היתה דלקת עיניים שפשוט סבלתי ממנה, הביאו לי משחה בסוף

אם את רואה שמחמיר או לא עובר, תחזרי אל הרופא, אולי ייתן לך סינטומצין, זה עוזר ממש

חלב אם אם את מניקהרק טוב!
להשפריץ על העיניים. 
תחזרי לרופאהשקט הזה
אצל במקרה של הפרשות שחזרו חזרתי לרופא והוא נתן לי סינטומצין ועוד משהו לשים במקביל ואז באמת עבר.

וגפ הוא המליץ לכבס את המצעים והמשחקים אבל לא עשיתי את זה😅

בבית חולים לא נותנים כלום לדלקת עיניים כזומולהבולהאחרונה

אולי יעניין אותך