אז סליחה אם אני נודניקית ולא יודעת למה השרשור של @אנרגיה / @הודולהו ננעל אם בגלל שזה טרול או שהיא ביקשה אז בתקווה שזה כן יעמוד בכללים
חשוב לי מאוד להגיב לדברים שנכתבו שם ולא רק בשבילה אלא לכל מי שקראה או תקרא אותו גם...
זה דבר ממש לא טוב ולא נכון להגיד לאישה ובמיוחד נשואה טריה ש"צריך" לקיים יחסים בתדירות כלשהי בגלל בעלה או בגלל המצווה או כל דבר אחר.
זה הרסני
גם ככה בטבע האישה יש נטיה להיות מרצה ובמיוחד במרחב האינטימי המיני, ברור שזו הכללה אבל זה המצב בדרך כלל, אפילו בתת מודע. והחינוך שקיבלנו רק מחזק את זה וגם הבושה הטבעית והסביבתית מלדבר על זה
ולפעמים גם הדרכת הכלות מחזקת את זה אם היא לא מדויקת מספיק
ולהפיל עליה בפורש או במרומז את האחריות לזה שבעלה יבוא על סיפוקו כדי שלא יחטא זה בכלל..... גם להוסיף עוד אשמה מול הקב"ה לא רק מול בן הזוג (כמובן מדובר על החוויה של האישה.ח"ו לא שבן הזוג מטיל עליה במודע אשמה כזו, זה כבר ממש גרוע)
ובמיוחד כנשואה טריה שעוד לא צברה מספיק חוויות חיוביות והכל עוד רעוע ומלא חששות והתקשורת הזוגית והאמון הזוגי גם עוד לא יציבים מספיק
אף אישה לא אחראית על בעלה
לא בנושא שמירת הברית וגם לא בשום נושא אחר
וחתונה לא אומר ש"חייבים" אחד לשני אלא שרוצים לשמח אחד את השני ולבנות משהו טוב ביחד
מצוות עונה נכתבה לגבר ולא סתם. המצווה היא לשמח *אותה* בתנאים שלה ולא סתם. וגם לגבר- מי שמנסה לעצב את מצוות עונה כחובה זה מזיק והורס גם לגבר.
המצווה היא להתפנות לזה,להקדיש בזה מאמץ וזמן ולשים את זה גבוה בסדרי העדיפויות. לא חובה לקיים יחסים בלי רצון, יש מספיק אמירות תורניות וטיפוליות כמה שזה גרוע ושלילי
ברור שהתורה מכווינה אותנו לקיום יחסים ווודאי שזה דבר חשוב מכל מיני בחינות ושזה חשוב גם לגבר וגם לאישה
אבל רק מתוך רצון
ברגע שמכניסים חובה זה מדכא חשק ומתחיל מעגל קסמים של בעיות
אז אני שותפה לעצה החשובה ללכת לטפל בזה.כמה זמן שיקח וכמה כסף שיעלה
טיפול מקצועי ! לא מספיק לדבר עם מכון פועה עם כל הכבוד למכון ויש כבוד זה לא המשבצת שלהם
ומסכימה שכדאי מאוד שזו תהיה מישהי דתיה כי כן יש מורכבות שמאוד מקל כשגם המטפלת מזדהה ומבינה אותה
אבל לא כי את חייבת לבעלך ולא כי ההלכה מחייבת ולא כי את חייבת בכלל. אלא כי זה בסיס חשוב שעליו יושבים חיי הנישואים וכי זה אבן חשובה בחיים של האדם והאישה בכללי. כשהמרחב המיני בריא ומשמח וטוב זה עושה טוב בכל המישורים האחרים
בהצלחה!
השרשור חשוב, אבל יש כמה כללים חשובים: