התלבטתי אם לפרסם מאנונימי והחלטתי שלא. אבל אם זיהית, אשמח שתעדכני..
לידה שלישית. ראשונה נגמרה בקיסרי, שניה בוואקום.
סוף ההריון מתקרב. מראש ברור לי שאלד הרבה אחרי התאריך. אפילו שחררתי את בעלי לנסיעות עבודה עד התאריך. נסע וחזר ב"ה.
אפילו שאני בתשיעי, או בעשירי😉, אני משתדלת להיות מאוד פעילה. לוקחת את הילדים מפה לשם, קצת קניות, סיבובים, אפילו עוזרת קצת לאחרים עם הילדים..
מגיעה שבת, 40+2, מבקשת מאחיות שלי שיאחלו לי ששבת הבאה אוכל ללבוש בגדים רגילים, ולא בגדי הריון.. אבל לא באמת מאמינה שזה יקרה עד שבת הבאה..
יום ראשון סיבוב קניות עם הילדים. בחזור קצת צירים. לא מאמינה להם והם באמת עוברים..
יום שני בצהריים החלטנו לצאת עם הילדים לפארק. יש קצת צירים ואולי הליכה תגביר אותם. טיילנו קצת, הילדים היו מאושרים, אני מעדכנת את הדולה והיא שולחת לי איזה תרגיל מוזר לעשות; וכאשר אבדתי אבדתי🤷🏻♀️
כמובן חוזרים הביתה והכל נרגע. בעלי המתוק מברר בתדירות של פעם בחצי שעה מה קורה איתי, מבין שאין התפתחויות מיוחדות ומתחיל להתייאש מזה שהלידה תתחיל לבד (לידה ראשונה התחילה בזירוז ונגמרה בניתוח, לידה שניה התחילה בסטריפינג ונגמרה ב"ה בוואקום קליל). אני נותנת צ'אנס.
שלישי, יוצאת לקניות באיזה סטוק עם אחותי והקטנה שלי. הולכת בחנות הלוך, חזור והלוך, מתלבטות, רואות עוד קצת, מחליטות, קונות, רואות חיוב יתר, חוזרות לקופה וכו' וכו'..
בצהרים בעלי שולח אותי לנוח. פתאום אני קולטת שאני מרגישה צירים תוך כדי השינה. לא חזקים כל כך, רחוקים יחסית, אבל מורגשים גם בשינה שזו התקדמות. מעדכנת את בעלי ואמא שלי שבדיוק יוצאת לאירוע חשוב.
יאללה, ארוחת ערב, מקלחות, הצירים קצת מצטופפים, בעצת הדולה אני נכנסת למקלחת ארוכה- עד שנגמרים לי המים החמים🤦🏻♀️, הצירים ממשיכים ואנחנו מחליטים להתארגן ולצאת. נמצאים יחסית רחוק מבית הרפואה וגם אני אחרי קיסרי ולא רוצה למשוך בבית יותר מידי.
משכיבים את הילדים, מארגנת את התיק, מסבירה לאחותי הקטנה הבייביסיטר מה המצב ויש מצב גם שנחזור ויוצאים.
מגיעים למיון, אני ממש בטוב, לא נראית כאובה. ציר של בערך דקה כל בערך 5 דקות. מוניטור תקין ב"ה ואמרים לי לחכות לבדיקת רופא. מעדכנת את הדולה. היא שואלת כמה פתיחה? ואני הולכת לבקש שיבדקו. מיילדת מהממת בודקת בעדינות שכמעט לא הרגשתי! ולהלן התוצאות: פתיחה 2.5, מחיקה 80, צוואר אמצעי רך.
זה לא מספיק להיכנס לחדר לידה, וטוב שכך, כי אני רוצה להיות שם כמה שפחות זמן (אחרי קיסרי הפרוטוקול מורה על ניטור רציף כל הלידה, מה שבד"כ גורם להתערבויות שאני ממש רוצה להימנע מהן..), אבל בגלל שאני אחרי קיסרי גם לא משחררים ובינתיים מאשפזים במחלקה. אני ממש סבבה עם זה, זה היה גם בלידה הקודמת וזה נותן לי את האופציה להיות בהשגחה אבל לא כל הזמן ואת החופשיות לקדם לידה איך שאני רוצה.
השעה בערך 11-12 בלילה, אני מחכה שיפתחו לי וריד, כל פעם שאחת האחיות מתפנה בדיוק מתחיל ציר, אני מבקשת לחכות והיא הולכת לעיסוקיה וחוזר חלילה.. בינתיים אני מדברת עם האחיות האחרות ודי נחמד.. מתלבטת אם לבקש סטריפינג כדי לזרז ומחליטה לתת לגוף לעשות את שלו.
מגיעה למחלקה בסביבות 12 וחצי, הצירים סדירים וכואבים אבל אני מצליחה להתמודד איתם ממש טוב לבד, מדברת קצת עם בעלי ואח"כ שולחת אותו לנוח באוטו ומבקשת שיתעניין בשלומי עוד חצי שעה. מקפצצת על כדור, עוברת קצת על ענייני עבודה בקליל, בעלי שואל מה קורה, אני בסבבה אבל לא מצליחה לנוח עם הצירים ומבקשת שיתעניין שוב עוד חצי שעה.
בערך ב2 וחצי אני מרגישה שאני מתעייפת ומתחילה לאבד סבלנות. בעלי אומר שזה הזמן לקרוא לדולה. אני קוראת לה, היא נמצאת לא רחוק, אומרת שתגיע עוד חצי שעה. הצירים נהיים ארוכים וצפופים יותר. דקה+ כל 3-4 דקות. אני מסתובבת מצד לצד, אחות חמודה שואלת אותי מה קורה ואני אומרת שאני מחכה לדולה.
היא מגיעה בערך ב3. מבינה שאני כבר יותר מתקדמת מפתיחה 2.5 כנראה, אבל היא רואה שאחת האחיות במחלקה היא מיילדת (הדולה מכירה את הצוות מצויין וכולן מכירות אותה..). מבחינתה המשימה שלנו זה למשוך כמה שיותר במחלקה עד המוניטור/האפידורל/בדיקת פתיחה. אני מסכימה איתה לגמרי. היא מתארגנת, אני גם מתארגנת ונכנסת למקלחת על כדור פיזיו כשהדולה ברקע עוזרת לי..
אחרי זמן לא ארוך אני שמה לב שהצירים מתקצרים, נהיים פחות כואבים ויותר מרווחים.. אני מאוכזבת קצת והדולה מעודדת שזו הדרך של הלידה הזאת להתקדם.. בעלי פתאום נכנס ואני מעדכנת אותו שכנראה זה יקח יותר זמן ממה שחשבנו קודם...
ואז אני אומרת לדולה שאני מרגישה שהעובר לא ממוקם בצורה הכי טובה (גם הרגשתי וגם בא.ס. שאלתי ואמרו לי שהוא עם הגב לימין-אחורה..), ושאולי כדאי לעשות תרגילים כדי לעשות לו יותר מקום ולעזור לו להתמקם טוב יותר. היא מסכימה איתי ואנחנו עוברות למיטה. הכל במחלקה כן?
אנחנו מתחילות ובאיזשהו שלב אני מרגישה שהצירים מתגברים ממש. אני מתחילה עם כל הפנינים של 'זה כואב..' 'וואי אני לא יכולה..' ועוד, בראש אני אומרת לעצמי שאני כנראה בשלב המעבר ומכאן זה אמור לרוץ..
אחרי משהו כמו חצי שעה של תרגילים, השעה רבע ל5 בערך, היא רואה שאני כאובה מאוד ומציעה לחזור למקלחת. אני יורדת מהמיטה, הולכת למקלחת, בדרך עוד ציר חזק, לא מספיקה לפתוח את הברז, פק.. ירידת מים..
הדולה: את יולדת. רצה לבקש המיילדת שתבוא לבדוק את הפתיחה.
אני: מדדה למיטה.
בעלי:😲
המיילדת: פתיחה מלאה. תביאו לי ערכת לידה!
עוד הערכת מצב, הראש קצת גבוה, אולי נספיק להגיע לחדר לידה. הן מגלגלות את המיטה ומבקשות ממני להתאפק ולא ללחוץ.
עד כמה שזה תלוי בי, אני משתדלת🤷🏻♀️
מגיעים לחדר לידה. אני עוברת למיטה. המיילדת- זאת החמודה שבדקה אותי בהתחלה, והיא גם חברה של הדולה. מבררת איתה אם זה בסדר מבחינתה שאלד בכריעה. מרימה לעצמי את הראש של המיטה ומנסה להתמודד עם הצירים. די מפוקסת ושולטת במצב יחסית.
בינתיים המיילדת ועוד אחת שמות מוניטור ומחפשות דופק.. מחפשות מחפשות.. אחרי הרבה זמן יחסית, שאני כבר נלחצתי הן מוצאות לשניה והוא נעלם שוב..
עוד קצת והן מוצאות ב"ה.
הצירים כואבים. אני שוקלת לבקש אפידורל אבל אומרת לעצמי שאין טעם לבקש אפידורל אם אני בפתיחה מלאה..
המיילדת אומרת: טוב תקשיבי, הוא פה, את יכולה ללחוץ..
כמה צירים, כמה לחיצות, אני מרגישה אותו בא, כואב, אבל אני יודעת וממש אומרת לעצמי בקול שעוד מעט זה נגמר והוא יהיה פה😍
נוגעת בראש, עוד 2 לחיצות והראש בחוץ, עוד קצת ואני מרגישה את כולו יוצא.. אני תופסת אותו ומחבקת את הדבר המתוק מתוק הזה! השעה 5:15. אני מניקה והוא נלהב לינוק. אחרי די הרבה זמן המיילדת נותנת לי לחתוך את חבל הטבור ולוקחת אותו לשקילה, הוא מתרעם עליה שהוא צריך להפסיק באמצע הארוחה🤭.
הוא שוקל 3.920😲 כבר ילדתי תינוק גדול יותר, אבל הוא הראשון שהוצאתי לבד😆
יצאתי עם 2 קרעים קטנים ומעט תפרים.
אני קצת בשוק שהלידה התחילה לבד והסתיימה לבד בלי שום התערבות!! אשכרה ילדתי! וזה 'רק' 40+6! בעלי גם מאושר מהלידה בעצמה, כמו מה שדמיינתי לפני הלידה הראשונה ועוד לא חוויתי עד כה! בסוף זה בא!
עוד בחדר לידה אני מתקלחת ומתלבשת, יושבת על הכורסה של המלווה, נכנסת מישהי ומתעניינת מי כאן היולדת כי אני לא נראית😆
ב"ה לידה טובה עם דולה שהיתה שליחה טובה ומדוייקת והכי חשוב תינוק ואמא בריאים!! ב"ה!
בשבת הבאה אני בלי בטן גדולה וב"ה עם תינוק מתוק ובריא בידיים..

)