שלום,
אני כרגע בשלב הדייטים. מגדירה את עצמי בחורה תורנית חזקה שמאמינה בלשלב קודש וחול, תורה ועבודה וכו.
לאחרונה שמתי לב שאני לא מספיק בקיאה בזרמים השונים של הציבור הדתי לאומי וכדי להסביר את מה שאני מחפשת אני משתמשת בדוגמאות פרטיות ״כמו הבן של השכן מקומה 4 וכו״
ניסיתי קצת לחקור והבנתי שיש הבדל בין ישיבות הקו לבין ישיבות הגוש. אני אומנם מגדירה את עצמי תורנית חזקה אבל לא בטוחה למה אני משתייכת(הקו המנחה בבית היה שמירת תורה ומצוות אבל לא משהו חותך לכאן או לכאן, אמונה פשוטה בלשלב בין קודש לחול ובאהבת התורה הארץ והעם ישראל) . אגיד שאני מאד מתחברת לרב עובדיה יוסף זצ״ל ולרב מרדכי אליהו זצ״ל (שומעת הרבה את נכדתו הרבנית רחל בזק ואת בנו הרב שמואל אליהו )
כיוון שאני לא ממש שייכת לזרם מסויים חשוב לי מישהו שבחר באופן מודע בזרם מסויים וברור לו באופן חזק האידיאולוגיה למה״ הוא בזרם הזה ולא רק ״האיך״ מתנהגים בו. מה שכן אני לא מחפשת מישהו שישייך אותי לזרם קיצוני כזה או אחר אבל גם לא פרווה שלא משתייך לאף זרם. אני רוצה משהו חזק ואיתן(שומר הלכה, 3 תפילות לדוגמה אין שאלה בכלל וכו) אבל מאוזן בדרך האמצע
הבנתי שאני יכולה ללמוד הרבה על הבחור מסוג הישיבה שבה הוא למד אז ניסיתי ללמוד קצת על ישיבות אבל עדיין לא מצליחה להבין מה הסגנון שלי.
אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור לגבי נושאים אלה(מאמינה שיכול לעזור לעוד רבים שנמצאים בפרשת דרכים הזו)
אני יודעת שיש תובנות שמגיעים אליהן אחרי החתונה לגבי מוסדות לימוד וכו אבל חשוב לי שהקו המנחה יהיה ברור ושלפיו אעשה את הבחירה בסגנון אותו אני מחפשת בבחור
אנא היזהרו בהבעת דעתכם לא להכליל או לצאת נגד זרם מסויים🙏🏻 השאלה שלי היא לא מה נכון ומה לא. אני מנסה להבין מה טוב יותר עבורי
תודה רבה מראש!

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם