חוץ מבריכה באמבטיה, שזה גם מתכון לאסונות וגם לוקח יותר מדי זמן...
אפשר דברים בהכנה ביתית/שנמצאים בבית וגם דברים שאפשר לקנות (במחירים נורמליים).
כבר נמאס לי מהוויכוחים בכל פעם כדי שייכנסו להתקלח, וכל הדברים שנוסו עד כה לא צלחו או שלא צלחו לגמרי...
חוץ מבריכה באמבטיה, שזה גם מתכון לאסונות וגם לוקח יותר מדי זמן...
אפשר דברים בהכנה ביתית/שנמצאים בבית וגם דברים שאפשר לקנות (במחירים נורמליים).
כבר נמאס לי מהוויכוחים בכל פעם כדי שייכנסו להתקלח, וכל הדברים שנוסו עד כה לא צלחו או שלא צלחו לגמרי...
זה לקחת צבעי ידיים ולתת להם לצייר איתם על הקרמיקות.
זה נשטף אח"כ בקלות במים (ועל הדרך מפתח מאוד את חגורת הכתפיים).
וגם-
לתת להם 'משימות' כמו לשטוף את כל הכלי-מטבח-צעצוע באמבטיה.
אבל על איזה גיל את מדברת?
הקטנה אוהבת אמבטיה בכל מקרה (עד כדי כך שהיא מנסה להידחף בין התורים שלהם 😅), והגדולים די אחראיים על עצמם (והם לא מתווכחים כשאני מזכירה להם שצריך להתקלח).
השאר - מלחמות עולם...
כי נגיד הבית שלי קשה לה להיכנס כי היא לא אוהבת את הקור של להוריד בגדים ולא אוהבת את הלהיתלבש אחר כך אבל היא כן אוהבת את המקלחת כשהיא כבר בפנים אז נגיד חלוק מפנק ליציאה ותנור חימום עזרו לה...
הבן היותר קטן (6) באמת אוהב משחקי מים (רובה מים/ בועות סבון)
כלומר - להפסיק את המשחקים בשביל זה, וההבנה שאחר כך יגיע הזמן ללכת לישון...
קניתי להם חלוקי רחצה מהסיבה הזו. זה עזר לקצת זמן... עכשיו זה כבר לא משכנע אותם, וגם לא תמיד יש להם את החלוק נקי כי הם לא טורחים לתלות במקום... (המתלה גם גבוה מדי)
להפסיק את המשחקים והידיעה שאחר כך הולכים לישון.
ניסיתי לחשוב איך אפשר להימנע מהנקודה הזאת. התחלתי לחשוב בכיוון של לסדר את כל המשחקים יותר מוקדם ולשים משהו אחר בלו"ז לפני המקלחת שיש לו סוף מובנה. כמו להדביק מדבקות- ואז כשהמדבקות נגמרות אז סיימת ומתבקש לעבור לשלב הבא שהוא מקלחת. בטח גם לגדולים יש דברים שיכולים לעבוד באותו סגנון (אולי אוריגמי או להכין חיה מפלסטלינה לפי הוראות ומראש קובעים שכל ילד עושה רק אחד)
אבל עוד לא ניסיתי את הרעיון שלי.
לא יודעת מה זה בדיוק, אבל נשמע מגניב.
חבילה של פצצות במקסטוק.
כנראה הן ממש גרועות, כי הן בעיקר מתמוססות לאט לאט במים ונותנות למים צבע (הן אמורות לתת גם ריח ובועות- אבל אלו ספציפית לא עובדות).
בכל מקרה, גם הצבע לבד מספיק בשביל לשכנע את הילדים שלי להתקלח (אבל הם לא סרבנים גדולים, אז זה לא אומר שיספיק לילדים של מתואמת).
זה אומר שעושים אמבטיה (עם פקק) ולא מקלחת- וזה בהחלט לוקח את הזמן שלו.
אצלנו זה פינוק של יום שישי בקיץ אם הם עושים בחריצות את המשימות שלהם.
(ובעיניי זה לא פתרון ריאלי למקלחת ליום-יום. הזולות מהמקסטוק עלו 14 ש"ח לחבילה של 8, וכאמור- הן זולות ומתנהגות בהתאם. אם צריך ל-4-5 ילדים, כל יום, זה נשמע לי הוצאה מיותרת).
זה גם לוקח זמן וגם מתכון לאסונות ולבלגנים...
תודה בכל אופן!
פחדנית גדולה והיתה מרשה למלא עד הירך או ליותר גדולים עד הטבור.
היא היתה יושבת שם ומשגיחה וגם הינו על משטח נגד החלקה.
לקטנים היה מתקן מוגן.
עןד
למלא סבונים ולהשפריץ באקדחי מים ובועות סבון
לשחק בכלי חול בתוך האבטיה
כשהפקק חצי סגור כך אין בריכה אבל עדיין זה לא מקלחת
הבנות גם אוהבות לרחוץ בובות או פליימוביל
וכך לא שמים לב למקלחת של עצמן.
את הכדור מתפוצץ שאני אגב קניתי בללין
אפשר לשים בתוך אמבטיה או קערה לעשות אמבטיה לכדור.
גם בלוני מים, אבל יותר בלונים רגילים. ממלאים מים, ואז א
עושים חור קטן או כמה חורים ונהנים לראות את הזרם
עדיין יהיה את הקטע המעצבן של מעבר למים והחוצה...
אולי יהיה יותר משכנע אם אגיד שזה יהיה ממש קצר...
בן החמש שלי אוהב אמבטיה עם מצופים ומשקפת,
אבל את הגדולים זה כבר לא ישכנע...
לפעמים הם אוהבים אמבטיה עם סירות של פליימוביל. אבל ביקשת לא אמבטיה...
בן השבע שלי אוהב לפעמים לקחת פליימוביל לאמבטיה ולשחק בו תוך כדי (אבל אז המקלחת שלו לוקחת שעות...) על השאר זה לא עובד.
האמת שראיתי שיש פליימוביל שמיוחד לאמבטיה, עם מגלשות ומזרקות כאלה. הם בטח יתלהבו מזה בהתחלה, השאלה לכמה זמן זה יחזיק מעמד, ואם זה יהיה שווה את הכסף...
אולי יעבוד על הבנות (ועל אחד הבנים), אבל גם זה לא בטוח... בדרך כלל אנחנו קונים מה שיש בחנות, ככה שבכל פעם יש משהו אחר גם ככה...
תודה!
אני חושבת שזה ממש חיובי ונכון לנסות לעזור לילדים לרצות לבוא מעצמם להתקלח, ולא להכריח אותם או לכעוס עליהם.
אבל אני חושבת שהדרך של למצוא משהו כיף לעשות במקלחת זה פחות הכיוון. במיוחד אם את גם רוצה שהמקלחת תהיה זריזה, ובלי למלא אמבטיה.
ברור שאם יש דרך להפוך את המקלחת ליותר נעימה ו'מגרה' עבורם זה בהחלט כדאי. אבל לא הייתי מוציאה על זה הרבה כסף, מתוך תקווה שזה מה שיפתור את ההתנגדות..
האמת שאצלנו אני כן ממלאת להם אמבטיה כמעט כל יום (ככה יותר נוח לנו), וגם מאפשרת להם לשחק במשך כמה זמן, והם אוהבים ולא רוצים לצאת. ועדיין קשה לגרום להם להיכנס לאמבטיה, ותמיד יש ויכוחים מי יהיה ראשון (אף אחד לא רוצה להיות ראשון...).
אז אם אצלנו גם ילדים שאוהבים להתקלח לא רוצים להיכנס, אני בספק אם זה יעבוד אחרת אצלך...
מה שכן אולי אפשר לעשות, זה לתגמל איכשהו את מי שכן נכנס להתקלח בזריזות. לא במקלחת עצמה, אלא אולי במשהו שהוא יכול להספיק לעשות אחר כך.
אני אוהבת בדרך כלל שה'פרס' יהיה קשור באופן ישיר לדרישה שלי. למשל אצלנו מי שנכנס ראשון לאמבטיה יכול להישאר בה יותר זמן לשחק (אנחנו גם עושים תורות, כדי לא להיכנס לוויכוח כל יום מחדש, אבל זה גם עוזר להם להיכנס יותר בקלות כשהתור שלהם להיות ראשונים, כי הם יודעים שלפחות יהיה להם יותר זמן ליהנות).
אצלך זה מן הסתם לא יעבוד. אבל אולי אפשר לחשוב על משהו שקורה אחרי המקלחת, שמי שהתעכב הרבה זמן בכניסה שלו יאלץ להפסיד, כי לא נשאר לזה זמן (אולי איזה סיפור, או משחק שמיועד דווקא לזמן הזה, משהו כיף שאפשר לצפות לו לאחרי המקלחת..)
אבל א. גם זה לא תמיד עובד.
וב. לאחרונה קצת קשה לי יותר לעשות זמנים אישיים, בטח אם הם רוצים גם משחק במהלך הזמן הזה... 
תודה!
אולי בתקופה כזו אפשר ללכת על דרך קצת פחות 'חינוכית' אבל לרוב יעילה - מי שנכנס תוך דקה ממתי שאמרת לו להיכנס, מקבל משהו טעים מיד אחרי המקלחת? (אפילו כמה שוקולד צ'יפס יכולים להספיק).
אני פחות אוהבת לחנך באמצעות פרסים, אבל לפעמים זה עוזר להטמיע הרגלים, ולפעמים זה פשוט 'פלסטר' בתקופות מאתגרות יותר...
פצפוצי שוקולד לא ישכנעו אותם 
ובדרך של הממתק המשכנע לצערי אנחהו משתמשים יותר מדי פעמים 
הם מוציאים בעצמם את העיתון מהדואר וקוראים אותו בבת אחת, ותופס מי שתופס ראשון...
לפעמים מראה להם סרטון ביוטיוב (של נדב נווה בעיקר) וזה באמת משכנע אותם, אבל לא תמיד יש סרטון חדש, כמובן, וגם לא הייתי רוצה שיתמכרו לזה 
מנוי שזה המטרה שלו
(אגב, יש עכשיו את רצים למשנה, אבל זה זמני)
הייתי רוצה לתת לילדים זמן למלא אמבטיה ולשחק,
אבל זה מעכב את כל הערב.
יש כמה ילדים, וגם ככה מתחילים אמבטיות מאוחר (כי קיץ ועדיין יש אור בחוץ או כי יש חוגים וכו'), אז אם אתן לכל אחד כמה זמן שירצה, המקלחות יקחו שעתיים ויותר.
מה עושים אצלכן?
איך אפשר מצד אחד לתת להם להנות מהמקלחת ולא להכריח אותם להיכנס למקלחת זריזה ולנדנד שיצאו, אבל מצד שני שילכו לישון בשעה סבירה.
אם נכנסים למקלחת עד שעה x (שעה מוקדמת מספיק שיהיה נחת) מותר להתעכב, ואם לא צריך מקלחת זריזה
ואז הם יודעים שזה תלוי בהם
ילדים אהובים, רוצים שנעשה ערב פיצות?
יאללה אז בואו אתם תקתקו מקלחות בזמן שהבצק תופח אחכ יהיה לנו זמן בנחת.
או -
טקס פינוק, שוקו וקשקשת עם אמא (כל מי שמוכן בא לשבת איתי כמה דקות), סיפור ארוך במיטה, תסרוקות ("תתקלחו ותחפפו על שיער רטוב קל לעשות תסרוקת").
אחרהצ הילדים "מתנתקים" מאיתנו, הולכים לעיסוקים שלהם, וברגע שמוציאים אותם מזה הם מנסים להתחבר מחדש, זה יכול להיות בתשומת לב שלילית של קונצים, ואפשר פשוט להציע להם את החיבור חזרה כחלק מהלוז. הכי חשוב לא להציג את זה כפרס, אלא כשלב בלוז ממש. התאספות והתכנסות. כל משפחה מה שעובד לה. כמו שאני מכירה אותך יאהבו אצלך להציג נניח כל אחד לפני השינה סיטואציה נחמדה שהיתה לו היום.
שיהיה להם קל לרוץ קדימה לשלב הבא. שיהיה להם את העוגן ההיקשרותי.
ברמה הטכנית עוד כמה רעיונות - טיימר, ילדים מתלהבים לראות כמה זמן לוקח להם להתקלח נניח, או שהוא מצפצף ומזכיר להיכנס.
לבנות - ללכת לבחור סבון ושמפו עם ריח נעים.
לילדים קצת יותר גדולים חמש שש כזה - הסבר על עולם החיידקים וההגיינה. כשהילדות שלי ראו את זה התחילו מעצמן לרחוץ ידיים כשמגיעים הביתה לפני ארוחת הצהריים.
ואם כלו כל הקיצים גם פעם ביומיים זה לא נורא.
נתחיל מהסוף - מלכתחילה אצלנו מקלחות זה פעם ביומיים 
הרעיונות האחרים ארוכים, אז באמת צריך להכניס אותם מראש ללו"ז, וזה דורש 'שידוד מערכות'. מקווה מאוד שמתישהו יהיה לי כוח לזה... אבל באמת יש סיכוי שזה יעזור.
תודה!
לימדתי אותם איך עושים בועות סבון בידיים, והם מאוד נהנים לנסות...
יש גם ציורים כאלה שצובעים במים, כמו בצעי מים, בחנויות יצירה
מתואמת
(מעניין אם הם יצליחו ליצור את כל זה, באמת🤔)
מתואמתבילדות תמיד עשיתי ואז נדבקתי בזה... אין מקלחת בלי
כן גילינו פעם שאפשר לתפוס בועות סבון בעזרת ידיים רטובות וקצת מסובנות, אז לפעמים כשעשיתי לילדים בריכה נשפתי אליהם בועות סבון והם תפסו אותן ושיחקו איתן.
אבל את זה לא הכרנו, נשמע לי שיהיה ממש כיף...
של מגלשות מים
ויש סבונים שעושים מלא קצף
לגיל 5 נשמע מעולה, לגיל 12 פחות..
וגם אז תיקחי בחשבון אמבטיות ארוכות.
אנחנו זוג עם חמישה ילדים 1.5-9. מחפשים רעיונותלמקומות מגורים תורניים עם חיונך טוב.
אנחנו פתוחים לשמוע על גרעינים, יישובים, וריכוזים אחרים. פחות בכיוון של חווה או מקומות שהם בשלבים מאד התחלתיים של הקמה.
חשוב לנו מקום עם יראת שמיים גדולה, שמחה, אנישם עם פשטות ועומק.
כרגע גרים בירושלים בריכוז מאד תורני ומרגיש לנו שחסרה פה חיות, וחיבור לעם.
אז האפשרות היא או לגור ביישוב שיש קרבה סבירה לעיר כלשהי.
או בגרעין תורני שמח ואיכותי.
ממש אשמח שתפקחו לנו את העיניים!!! תפתיעו אותי עם רעינונות
אפשר גם סיום של שלושת הבבאות.
לא משהו מורכב מידי🫣
תודה!
מזל טוב על סיום מסכת בבא בתרא! זהו הישג מרשים מאוד.
לכבוד המאורע המכובד, הנה כמה רעיונות לעיצוב עוגה המשלבים מוטיבים מעולמה של המסכת:
עיצוב "דף גמרא": הפיכה של העוגה (ניתן להשתמש בדף אכיל מודפס) למראה של דף מסכת בבא בתרא. ניתן להדגיש בצורה ויזואלית את המילים "סליקא לה מסכת בבא בתרא" בפונט בולט ומעוטר.
מוטיב ה"חזקה" או "שותפין": מכיוון שחלקים נרחבים במסכת עוסקים בדיני שכנים, שותפין, וחזקות, ניתן לעצב על העוגה אלמנטים של בתים, חצרות או גבולות (סמליים), שיוצרים מראה של שכונה עתיקה ומזכירים את התוכן הלימודי של המסכת.
עיצוב ספרית ספרים: יצירת "מדפי ספרים" מבצק סוכר או שוקולד, כאשר אחד הספרים בולט ומסומן כ"בבא בתרא", מוקף בספרים נוספים, מה שמשדר את עוצמת הלימוד וההתמדה.
מוטיב כלי הלימוד: עיצוב של שולחן לימוד עם זוג משקפיים, עט נובע (או נוצה), ומסכת בבא בתרא פתוחה מונחת עליהם, כסמל להשקעה והעמל שהושקעו בלימוד.
טיפ למראה נקי ומכובד: שימוש בצבעים קלאסיים כמו כחול, לבן וזהב תמיד מעניק מראה חגיגי ויוקרתי המתאים לאירועי סיום מסכת.
האם תרצה עזרה נוספת בתכנון הפרטים הטכניים להכנת אחת האפשרויות הללו?
עוגה מלבנית ומצדדיה 2 רולדות- כמין ספר תורה
היי אנחנו זוג פלוס 1
כרגע גרים ברעננה
בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.
אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.
ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה
אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.
רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.
ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.
על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)
אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.
שווה בדיקה
לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.
כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו
תודה מראש ❤️
ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.
אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).
אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.
אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)
תודה על ההמלצה, אנסה
גילאי 12-18
תודה רבה רבה
אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...
אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה
גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈
וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...
עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום
אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה
זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...
וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)
בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...
וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'...
באמת לא קל
הציבור שלנו מוציא הון על חינוך
אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות.
יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)
ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.
כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה.
ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...
בהצלחה לכולנו
התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.
מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)
בינתיים סגרתי אולם ב1900
המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,
התיכנון גם קייטרינג,
צלם/ צלמת,
דיג'יי,
קייטרינג
איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,
בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.
כמה כל דבר עולה בערך?
כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..
האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅
7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.
בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.
דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.
וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת - קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.
*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...
ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.
אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.
אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.
לק"י
ושתיה.
קייטרינג ידיד מבאר שבע.
מזל טוב!!
מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).
קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.
אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.
צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).
דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...
אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).
אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.
תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).
צילומים - עשינו בעצמנו...
כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.
מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.
יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...
לנו כולל הכל עלה 25000 שח
בגדים נעלים איפור תסרוקת
בעיקר לבת מצוה ולי
לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.
בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.
קיטרינג בשרי 120 שח
אבל מניחה שיש זולים יותר
דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך
השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם
מה מהדברים שכתבת את יכולה
או לוותר
או להוריד סטנדרטים
דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק
תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה
צלמת- מתחילה...
זרקתי מה שאני יודעת שעושים
יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.
אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..
כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה...
אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.
אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.
תודה רבה 🙏
וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין