יחס לרבניםהרמוניה

קראתי ונזכרתי בדיון לגבי רבנים @ימח שם עראפת 

שמה בשביל כל מי שמעוניין

@כְּקֶדֶם תקרא...

מהספר "מה ה' שואל מעמך" של הרב דוד ג'יאמי

אחרוןהרמוניה
חיזקת אותי ממש!!! תודה רבה!!!לא סתם מישהי

זה היה בול במקום

מוסיפה קצת על הנאמר

וֶהֱוֵי מִתְחַמֵּם כְּנֶגֶד אוּרָן שֶׁל חֲכָמִים,

וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלֹּא תִּכָּוֶה;

שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל,

וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב,

וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף,

וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ:

(אבות ב י)

👍הרמוניה

איזה כיף לשמוע!

תודה על התוספת מאוד במקום!

תודה על השיתוףכְּקֶדֶם

יש גם את העניין של דבקות בהשם שזה בעצם תכלית החיים, ולפי חז"ל ורש"י זה ע"י התחברות לתלמיד חכם

תודה שאת מכניסה לפורום הזה קצת דברי תורה לדעתי זה אמור להיות קבוע בסלע וכל השאר סתם בונוס

תודההרמוניה

על איזה פס' רש"י אומר את זה?

כן... שלא לדבר על תפקיד הרב בחסידות, ולפי רבי נחמן לדוגמא. אצל ר' נחמן כל הזמן מופיע החשיבות של התקשרות לצדיק אמת.

אני חושבת שאי אפשר להגיד רק דברי תורה אבל צריך להשתדל שהדברים האחרים לא יהיו הבלים... 

וגם בשביל מישהו אחד להיות בפורום יהיה ממש בחינת דברים בטלים אבל בשביל מישהו אחר זה יכול להיות הצלה ודברים שנצרכים לנפשו...

דברים יא כבכְּקֶדֶם

רש"י : "ולדבקה בו" - אפשר לומר כן? והלא אש אוכלה הוא !

- אלא הדבק בתלמידים ובחכמים ומעלה אני עליך כאלו נדבקת בו

אפשר הסבר על שיטת בחירת הספרים?צדיק יסוד עלום

איך הגעת לרב ג'יאמי? הוא רב חרדי לאומי מישיבת הר המור... איך את בוחרת איזה ספר לקרוא/ללמוד?

או שאת חרד"לית מתמיד?

יש ספרים תורניים שכתוב בהם לא לשמוע בקול הרבנים?לא סתם מישהי

רק שואלת

באיזה ספר הלכתי כתוב שכן צריך?ימח שם עראפת
כתוב שצריך לשמוע לסנהדרין, ולמרא דאתרא שבאותו המקום לעניין הלכתא.

כיום שנפסקה הסמיכה, אין מרא דאתרא ולרבנים אין סמכות באמת, הם נחשבים תלמידים בעצמם כיוון שאינם סמוכים, אבל הגדר הזה לא אומר שהם לא יודעים הלכה. הם יודעים, ונהגו שאין חולקים על תלמידי החכמים שקדמו כיוון שהלכה כבתראי, ולכן למשל לא פוסקים כמו המשנה, אלא כאחרונים.

לגבי לחלוק על רבנים, אין ספר הלכתי שיאמר שאסור. יש שיגדירו כמה מותר, כמו השו"ע שאומר שהחולק על רבו כחולק על השכינה, ומדבר על רבו המובהק, ואין כאן המקום להאריך בזה, אבל גם הוא אומר שאם רבך טועה, חובה עליך לומר לו, ולכאורה אם הוא מתעקש בלי טעם על משהו, אז נראה לי שגם לפי השו"ע מותר לחלוק עליו וצריך עיון.

...הרמוניה

אני לא חרד"לית מתמיד אני סה"כ יהודיה מעדות המזרח שעניין המגזרים אף פעם לא היה מובן לה... אני מבית דתי פשוט, ההשקפה היחידה שהיתה לנו היא "מסורת"...

בתור ילדה רק רציתי להיות דתיה חזקה, לא ציפיתי ליותר מזה. הרבנים שהכרתי היו חרדים ובפועל שאפתי להתנהג כמו חרדיה רק בלי להיות חרדית (מבחינת השתייכות חברתית). 

ואז הגעתי לאולפנה והבנתי שזה ממש לא סיפור של כמה את שומרת את המצוות ומאמינה בהקב"ה, יש פה אידיאולוגיה ומגזריות. ואת זה לא אהבתי. האמונה בה' נדחקה החוצה ופתאום אכפת מהדברים החיצוניים בדתיות, ולוקחים את זה והופכים את זה למין סיפור אישי, בחירי ומלא גאווה, ולא שמים לב שערכים חשובים נדחקים החוצה מרוב חוסר פשטות. וגם אצל חרדים יש את המגזריות שמשתלטת על השיח וההתנהגות. לא מצאתי את עצמי באף מגזר במאה אחוז לא מבחינת השקפה ולא מבחינת סגנון. אני כיום שילוב של חרדי ספרדי עם חרד"לי בהכי קרוב שאפשר להגדיר...  משתדלת לקחת מכולם את הטוב.

את הספר הזה ספציפית קיבלתי ואני ממליצה עליו👈

יפה מאוד..פתית שלג

מזדהה ממש

ישמרנו ה' מרבנים דמגוגים כגון דא.ימח שם עראפת

לאחר הכותרת המפוצצת, הבה נבין מה בעצם עשה הרב הנזכר לעיל בספרו, הוא לקח מספר מימרות תנאים ממסכת אבות, מסכת המוגדרת כעצות רעיוניות ולא הלכתיות, ומשם הפך מימרא המדברת על כך שצריך לכבד תלמידי חכמים - יהא מורא וכו', לכך שצריך להתבטל לתלמידי חכמים.זו דמגוגיה לשמה, והמשך דבריו שם שהוא ממציא דברים נוספים, כגון שתלמיד הבקיא בתחום מסויים לא יכול לומר שהוא מבין יותר מרבו.

על זאת אומרת הגמרא במסכת שבת דף ג' ע"ב:

"אכי קאי רבי בהא מסכתא לא תשייליה במסכתא אחריתי דילמא לאו אדעתיה דאי לאו דרבי גברא רבה הוא כספתיה דמשני לך שינויא דלאו שינויא הוא"

תרגום חופשי: כשעוסק רב במסכת שבת, על תשאל אותו על מסכת זבחים, כי אולי הוא לא בקיא בה, ועכשיו הוא לומד משהו אחר והראש שלו לא מונח בסוגיות הללו, ויאמר לך משנה שאינה משנה.

הדבר נאמר לאמורא א' ששאל את אמורא ב', על ידי אמורא ג' שהתעצבן על אמורא א', עיינו שם.

אני מציע שהרב גיאמי יעשה חשבון נפש נוקב כלשונו, ויביא מקורות הלכתיים האומרים שתלמיד חייב להתבטל בפני רבו כפי שהוא מתבטל מפני השכינה, וכן שהמקורות יהיו כפי שאנו פוסקים היום שהלכה כבתראי, דהיינו לא לצטט רק משניות, אלא להוסיף איזה שו"ע עסיסי. (יש שו"ע על הנושא, אם תהיתם)

טוב אתה זה שהולך כנגד גדולים ממך בהצלחההרמוניה

מעניין אותי מה הרב שלך היה אומר על ההתבטאויות שלך

אה אתה לא שם על רבנים אז מה זה משנה אופסי

מילא אם היית כותב "אולי הוא התכוון לפרש ככה" או שהוא מדגיש צד אחד או משהו כזה אבל אתה אפילו לא חושש לדעתו ולא כותב בכבוד פשוט פוסל את כל הספר שכתב אותו אדם שחי קצת יותר שנים לפניך ולמד קצת יותר ממך ואתה בטוח שאתה יודע הכל, קשה לי להאמין, באמת, שאין לך שום יראה מרבנים אבל הלכת רחוק, עומדות לי דמעות בעיניים על הזלזול שקראתי עכשיו

כשיש לך קושיות יש דרך לכתוב את זה

אני לא אתווכח על הנקודות שכתבת כי אני לא ברמה הזאת בכלל של לפרש ישר מהגמרא או מהאחרונים אני שומעת לרבנים שבדור שלי שהם נסמכים על רבותיהם, אבל אם משהו לא מתיישב הנקודת מוצא צריכה להיות של "אני לא הבנתי" ולא "הם דיברו שטויות" 

יכול להיות גם שזה נושא שיש עליו מחלוקת אבל לא אתה זה שתחליט לחלוק כי ככה אתה מבין אלא ללכת לפי שיטה, של רבנים שאתה סובר על פיהם ולא עפ"י עצמך, אם עדיין לא הבנת מה הבעיה בזה אנחנו מדברים פה על תורה שהיא רחבה ועצומה ובדיוק את זה הסביר הרב למעלה.

מה שכן, בלי להתייחס לאופן המזלזל שכתבת אני בע"ה הולכת לבדוק את הנושא יותר לעומק אם באמת יש עוד דרך לפרש את ההתייחסות לת"ח. למרות שקשה לי להאמין שאפשר לפרש אחרת את הדברים האלה שהם פשוטים לי בהגיון כ"כ.

את ממש צודקתאני:))))

ולפני שטוענים דעה אחרת מרב מסויים(ק"ו כשזה שונה ממה שמקובל בציבור הדתי) צריך א) שיהיה לה ביסוס מהמקורות ב) שיש דעה כזאת שאומרים אותה רבנים ג) הרבה ענווה ד) התבטלות לרצון ה' ולאמת.

כאן לא רק שזה לא היה אלא גם היה פה זלזול מוחלט ברבנים בכלל ובפרט אלו שאינם בין בחיים ולהבדיל אלו שבחיים.

זה לא דעת תורתנו, וצריך לברוח מהשקפות כאלה. 

יש קלף כזה בטאקי, נקרא שנה כיווןימח שם עראפת
תביאו מקורות הלכתיים שאינם מעוותים בצורה דמגוגית ומוצאים מהקשרם, וגם לזה שזו הדעה המקובלת בציבור הדתי, כי אולי את מכירה את המשפחה שלך ואת השכנים, אבל אני מכיר זוויות שונות במגזר הדתי שמעולם לא חלמת שקיימות.
..אני:))))
בוא תנסה להפתיע אותי
שמעת על תופעת הוונצ'פנים?ימח שם עראפת
לאאני:))))
מה זה?
בגדול אנשים שפוסקים הלכה לעצמם,ימח שם עראפת
חושבים טוב על הסברות והטעמים של כל דבר, ולפי העניין יוצאים להחמיר או להקל בתחומים מסויימים.

תוכלי לזהות אותם בכך שרובם הולכים עם תפילין כל היום, בדרך כלל תפילין קטנות.

כמו זילברמנים?לא סתם מישהי
זילברמנים הם כר נוח לגידול וונצ'פניםימח שם עראפת
הרבה וונצ'פנים מתגלגלים בזילברמן
למה אין אזכור בגוגל על וונצ'פים?לא סתם מישהי
זה לא משהו שתימצאי בגוגלימח שם עראפת

זה כינוי שאנ"ש מכירים, מי שהוא וונצ'פן מכיר את הכינוי, מי שגר ביו"ש גם, ומי שלא - בדרך כלל לא.

כמה אנשים כאלו יש? נשמע זילברמני מתפתח משו כזהלא סתם מישהי
יותר ממה שאת מדמיינתימח שם עראפת
יש גם תופעה שנקראת רמבמיסטים, ויש גם וונצ'פנים שיש להם רב וונצ'פן בהגדרה.
אתה מדבר על ישיבה מסויימת?אני:))))
לא, זו תופעהימח שם עראפת
אנשים מכל רחבי הציבור הדתי, שמחליטים שהרבנים טועים, ופוסקים לעצמם בדרכים שונות.

בדרך כלל הם גם מעוניינים ליישב את הארץ ומגיעים לגור בגבעות ויישובים ביו"ש.

מאיפה השם?אני:))))

בלי מסורת? בלי קו של רב מסויים?

מכירה שהולכים עם תפילין לא חושבת שקשורים לזה.

חוץ מזה הדבר הכי מפתיע שאני מכירה זה אתה, אתה התגלמות חוסר ההגיון מבחינתי.

אני שמח שאני התגלמות חוסר ההיגיון מבחינתך,ימח שם עראפת

כי מבחינתי התגלמות חוסר ההיגיון זה רב שלומד עם סיגריה בפה.

זה מה שנקרא לומד שלא על מנת לקיים.

אני לא מבין מה את אומרת בעצם בזה שאת לא חושבת שזה קשור, הרי אני מכיר אותם ואת לא.

אנשים חושבים מבינים שמבחינת ההלכה צריך ללכת עם תפילין כל היום. אי לכך ובהתאם לזאת, הם הולכים עם תפילין כל היום.

וונצ'פן מסויים שיכנע את הרב זילברמן לפני שלושים שנה או פחות שצריך לשים תכלת, ולכן זילברמן הולכים עם תכלת. לגבי תפילין אני חושב שגם, אבל אני לא בטוח.

בכל אופן, זו תופעה שלא הכרת, וישנם תופעות דומות שאני מניח שגם אותן את לא מכירה.

בעיקרון וונצ'פנים לא חושבים שיש בעיה לפסוק ישר מהראשונים, כי הם טוענים שאנחנו חלק מתקופת האחרונים. כל וונצ'פן הוא עולם בפני עצמו, והוא מחליט איפה ואיך להשתלב.

איכשהו זה נשמע שהסוף של זה יהיה כמו תנועות הקראים,לא סתם מישהי

צדוקים, רפורמים ועוד כתות כאלה...

חס ושלום.ימח שם עראפת

מאז ומעולם היו אנשים חושבים בעם ישראל.

הכינוי לאנשים כאלה היה בעבר "עצמיים" וגם היום יש חוגים המשתמשים באותה מטבע לשון, אלא שיש עצמיות שהיא מוגזמת, כמו לפסוק מהראשונים, ולכן בדרך כלל העצמיים יעזבו את החוגים החרדיים הנוקשים ויעברו לחוגים הדתיים לאומיים שם פתוחים יותר.

הם לא קראים, ואין שום קשר, מכיוון שהקראים חולקים על חכמים שאי אפשר לפרש אחרת את התורה, והעצמיים חולקים על פוסקי דורנו שאומרים שאי אפשר לחלוק על אחרונים, וכן מקיימים מצוות לפי הגמרא והראשונים אם ישנו הבדל בינם לבין האחרונים.

והרפורמים בכלל אומרים שהתורה אינה רלוונטית, זה גם לא קשור.

הרב שלי היה אומר משהו בסגנון:ימח שם עראפת

'אברהמישי, לא כל מה שחושבים צריך לומר', אם זה כל כך מעניין אותך.

זה לא קושיות שאפשר לתרץ, הוא פשוט כתב ספר שלא על פי כללי הפסיקה תוך שימוש בדמגוגיה, וחבל שהיו לך דמעות בעיניים מכך שלא חלקתי כבוד לרב במקום שיש בו חילול ה'.

זה שאדם גדול ממני בכמה שנים לא אומר כלום, יש הגדרה בהלכה לאנשים כמותו, "זקן ממרא". אדם הפוסק הלכה אחרת מהדרך בה הוכרעה ההלכה בסנהדרין.

אני הולך על פי שיטתם של רבותינו של הרב ג'יאמי, שיטתם של כל מי שעוסקים הלכה בדורנו, שהלכה כבתראי, כפי שנפסק בגמרא, לכן כל דור פוסק כפי שנפסק הדור שקדם לו, ולא לפסוק מתוך הגמרא עצמה.

בתוך הלימוד זה בסדר לפסוק ובגמרא ואחר כך לבדוק האחרונים מה הוכרע, אבל לכתוב ספר ולפסוק בו הלכה מגמרות, ועוד להשתמש בדמגוגיה?? הגזים.

אני שמח שתבררי את הנושא, שבעזרת ה' יהיה בבחינת "מעז יצא מתוק"

נראה לי קשור:אני:))))
לא היה לי כח לראות הכל.ימח שם עראפת
בין כה וכה השתכנעתי לפני מספר חודשים שהמצולם הינו כופר, וכל הדמגוגיה האווילית לפיה מכיוון שאדמור הזקן לכאורה לא ישן בסוכה זה פוטר אותו ואת חסידיו, לא מעלה בכהוא זה במעלתו.
רק רב שחושב כמוך הוא לא כופר???לא סתם מישהי
לא. גם הרב ג'יאמי לא כופר, הוא פשוט טועה.ימח שם עראפת
לפי הרבי מליובאוויטש בית המקדש ירד מהשמיים ב770, ואחר כך ינוע איכשהו עם כל בתי הכנסת שבחו"ל לא"י. וכן הוא אמר על עצמו שהוא משיח.

הדבר לא מופיע במקורותינו, וזה שינוי לתורה, כיוון שבתורה צווינו לבנות אותו, ובארץ ישראל.

ולדעת הרמב"ם כל מי שאומר שהוא משיח ומשנה את התורה - הרי זה כופר ורשע ואפיקורס.

ובכל אופן כל בר דעת מבין שמה שהוא אומר שם על סוכה זה ממש שטויות, הרי זה שאדמור הזקן ובעלז עושים משהו נגד ההלכה לא אומר שזה בסדר עכשיו.

תודה על התשובההרמוניה

אני עדיין לא מסכימה עם הגישה של לזלזל בדעה של רב ולכנות אותו בכינוי זול. רבנים בעצמם מתבטאים בענווה כלפי ברי הפלוגתא שלהם. ק"ו כשאתה קטן ממנו בגיל ובחכמה. וגם אם נגיד הרב שלך חולק על הרב הזה לא נותן לך רשות להתבטא כמוהו. אתה מסכים שיש הבדל בין להגיד "לא נראה לי" ולהסביר איפה הקושי על דבריו לבין להכריז שמה שרב די גדול כתב זו דמגוגיה? מה שאני לא מבינה זה איך אין לך שום חשש וזהירות. אם צריך להזהר בכבוד כל אדם ק"ו שזה רב, ק"ו שזה ברבים.

ואולי לא פוסקים לפי הגמרא אבל בהחלט מסתמכים עליה. הספר הזה לא בא לפסוק הלכה, כגון הלכות קימה לת"ח, למיטב ידיעתי הוא יותר רעיוני ואין ספק שהרעיון שאומר שצריכה להיות יראה וכבוד והתבטלות מסוימת- בהחלט תקף.

שטויות והבלים.ימח שם עראפת

את לא מכירה פולמוסים של רבנים, את לא יודעת איזה יציאות יש אחד על השני.

לשם דוגמא, התבטאות חריפה מוכרת של הרב שך, שחב"ד היא הדת הכי קרובה ליהדות, די בה כדי ללמדך על ענווה וכבוד כלפי ברי הפלוגתא שלהם.

וכשרב שמעולם לא היה נחשב גדול בעיני, רק בעינייך, כותב דמגוגיה לא אחשה ואומר מיד שזוהי דמגוגיה, במיוחד כשהדבר כרוך בחילול ה', ובמקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב.

אין ספק השתכנעת ממה שכתב כי אין לך רקע בתוכן, ולכן הדברים נראים לך הגיוניים, אולם זוהי דמגוגיה פסולה והוצאת דברים מהקשרם.

...הרמוניה

לגבי התבטאות של רבנים- יש גם וגם. יש הרבה שכותבים בענווה מופלגת ומציינים את דעת חברם אע"פ שכותבים שבעיניהם דבר אחר הוא הנכון. ואני מדברת על פרשנים...

למרות שזאת נקודה טובה.

זה לא "בעיניי" זה לפי מציאות בשטח הוא מלמד בישיבה שנחשבת לא חפיפניקית ויש לו הרבה תלמידים זה מספיק לי כדי לכבד אותו על תורה ויראת שמיים. כמו שאני אכבד אדמו"ר של איזה חסידות למרות שאין לי קשר אליו ואני לא הולכת בדרכו. כל עוד זה רב בישראל ולא רב רפורמי חשוב להתייחס אליו יותר בכבוד מסתם אדם.

וזה מאוד חשוב עובדה שעל זה נפטרו תלמידי ר' עקיבא...

איך הדבר כרוך בחילול ה'?

אז מה אתה בעצם אומר? מה זה לחלוק כבוד אם בכלל?

נו באמתימח שם עראפת

פרשנים גם ככה לא אכפת להם במיוחד מה היה, זה לא להלכתא, אין כאן פולמוס לגבי מי כופר ומי @צדיק יסוד עלום.

לעומת זאת בפולמוסים הלכתיים, יש האחרונים כל מיני שו"תים חריפים מאד, שיכולים ללמד את הילדים בגן איך לריב יותר טוב.

זה כן בעינייך. קחי את ברלנד, היה ראש ישיבת שובו בנים, שנחשבת לכאורה ללא חפיפניקית, ויש לו עד היום הרבה תלמידים.

והבנאדם רשע מנוול.

או שתקחי את "הרב" מוטי אלון, שהיה ראש ישיבת הכותל והקים רשת גרעינים תורניים.

וישנם עוד רשעים מנוולים, אבל נראה לי שנסתפק באלו.

יש הבדל בין לכבד, לבין לחשוב שהוא אדם גדול ולכן אי אפשר חס ושלום לומר שטעה. או שיקר.

מה ההבדל אגב בין רב בישראל לרפורמי? מה החילוק?

יש רבנים רפורמיים לכאורה, ויש רבנים אורתודוקסים לכאורה.

ממש לא, תלמידי רבי עקיבא נפטרו מכיוון שלא נהגו כבוד זה בזה, לא בגלל שלא כיבדו רבנים, אלא בגלל שזילזלו אחד בשני.

דמגוגיה והוצאת דברים מהקשרם כשכל בר דעת רואה זאת שכך לכאורה היהדות עובדת, זה חילול ה'. והתוכן גם הוא גובל בעבודה זרה.

לחלוק כבוד זה לכבד,ימח שם עראפת

למשל לא לבוא לרב שאתה חושב שהוא טועה, ולצעוק עליו: הרב!!! אתה מבלבל ת'מוח!!! ואתה שקרן ודמגוג!!! ובכלל אתה גם פרענק אחרי הכל!!!

^זה, אז לא לעשות.

לכבד זה לדבר אליו בנימוס, בנחת, לקום בפניו, להאזין לדבריו. לכבד, בקיצור.

ועדיין יש מקום להפעיל מחשבה עצמאית וביקורתית כלפיפ.א.

הדברים שרבנים אומרים.

הרי כבר התורה מכירה במציאות שגם שופטים וצדיקים הם רק בני אדם ולא מלאכים, ויכולות להיות השפעות זרות על אופן הפסיקות וההחלטות של שופטים ופוסקים.

לֹא תַטֶּה מִשְׁפָּט לֹא תַכִּיר פָּנִים וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד כִּי הַשֹּׁחַד יְעַוֵּר עֵינֵי חֲכָמִים וִיסַלֵּף דִּבְרֵי צַדִּיקִם.

והיה לנו כבר רב ראשי - הרב יונה מצגר, שהודה בנטילת שוחד, במעשי מרמה רבים לאורך שנים, בקבלת טובות הנאה בהיקף של מיליוני שקלים, בגיורים תמורת ממון,  הוא הודה וישב בכלא, ואך החזיר מיליונים למדינה, כולל חילוט דירה יוקרתית בירושלים.  

יש לנו לאורך שנים את פרשיות הרב ברלנד

לא עלינו, יש גם מקרים שרבנים מוציאים דברים שכנראה אינם אמת.

ארגון רבני צהר תובע את נכדו של הרב עובדיה יוסף

לכן, תמיד רצוי להפעיל גם מחשבה עצמאית וביקורתית ושיקול דעת - כיון שגם רבנים הם בני אדם ועשויים לפעול מתוך אינטרסים ושיקולים אישיים.    

👍לא סתם מישהי

אין ספק שיש כאלו שנקראים רבנים והם לא, כמו ברלנד באמת..

ברלנד הוא דוגמא לאדם עובר עבירה,ימח שם עראפת

אבל יש לך עוברי עבירה חמורים לא פחות, אלא שמעשיהם לא מעניינים את בית המשפט, כמו אותו אחד שהתיר במזיד אישה נדה לבעלה, וגם סייע לכוחות הגירוש לעקור את גוש קטיף על ידי כך שאמר לבני הנוער שאסור באיסור תורה להתנגד בכח, וכן עמד בגופו בראש צעדת ההמונים מכפר מימון ויחד עם הבוגדים האחרים בלם את הפריצה לגוש.

אף אחד לא מדבר על זה, כי זה לא מספיק עסיסי. 'לא להרבות מחלוקת' ועוד כל מיני סיסמאות אחדות מפגרות.

ויש עליו אפילו פסק דין מהרבנות מלפני עשרים וחמש שנה שאסור לו להורות בענייני נשים, אבל אם אומר לכם מי הוא אתם תצווחו שהוא רב קדוש ונפלא.

(ואיזה קטע, הוא משוייך למחנה הר המור)

לכל בן אדם יש יצר הרע ואם הוא רב אזלא סתם מישהי

זה חמור יותר

אבל מה אתה מציע?

שלא ישמעו בקול רבנים בכלל?

ברור שאם רב פוסק משהו שלא לפי הלכה צריך להפעיל שיקול דעת עצמאי ולברר את העניין

לא,ימח שם עראפת
מה שאני מציע זה לא להתייחס לרבנים כמו שמתייחסים לה', שאין דבר כזה שהם טועים, אלא לדעת שהם טועים הרבה ולכן ללמוד ולהצליב מידע תמיד.
אכן. לזה התכוונתי.פ.א.
יופי, אני שמח שכיוונת לדעת גדולים, כלומר לדעתיימח שם עראפת
נראה לי שכולם יכולים להסכים בגדול עם המשפט הזהלא סתם מישהי

אבל לא עם כל ההודעות מסביב...

זו בעיה שלהם.ימח שם עראפת
דא עקא, שהם לא באמת מסכימים לזה למעשה, כיוון שברגע שזה מגיע לתכל'ס שיש פה רב דמגוג הם מיד מזדעקים שאיך אני יכול לומר דבר כזה.
אולי. לא כולם חייבים לחשוב אותו הדברלא סתם מישהי

איש באמונתו יחיה

עיוות נוסףימח שם עראפת
הפסוק אומר "צדיק באמונתו יחיה"
חחחח נכון, פרשתי🙈לא סתם מישהי

ואגב אם הפסוק אומר צדיק באמונתו יחיה זה אומר שלא כל הרבנים צריכים לחשוב ולהאמין אותו הדבר

כל אחד בדרך שלו ובשיטה שלו וזה לגמרי בסדר

בדיוק להיפךימח שם עראפת
צדיק הוא אדם המקיים את התורה בדרך הנכונה, לאפוקי אלו שאינם, זה שאנשים קוראים למישהו צדיק לא הופך אותו לכזה, עייני ערך ברלנד.
מי קובע מהי הדרך הנכונה?לא סתם מישהי
בעיקרון הסנהדריןימח שם עראפת
ואם יושבים חכמי הדור המקובלים על הציבור יחד ומכריעים, אז הם.

ואם לא - אז כל אחד צריך לחקור ולדרוש בעצמו במה שלא הוכרע מי צודק, ולפי זה ללכת.

למה אתה קורא בימינו חכמי הדור המקובלים?תמיד בשמחההה:)
מי אמר שאני קורא?ימח שם עראפת
אין דבר כזה היום חכמי הדור המקובלים על הציבור, לכל ציבור יש את החכמים שלו. אם הם ישבו ביחד להכריע (ואין להם כל כוונה לעשות זאת כי כל אחד יוצא על השני שהוא כופר) אזי יהיה לזה משמעות.
נכון שלא צריך להתייחס לרבנים כמו לה'הרמוניה

נכון שהם טועים אבל לא הרבה, וגם מה שאתה מחשיב כטעות יכול להיות עוד פן ב70 פנים

הנקודה היא ענווה ושמירה על היחס הזה שמבין שיש ריחוק בין אדם רגיל לאדם שיש בו תורה

שטויות והבליםימח שם עראפת
רבנים טועים בדיוק כמו כל בן אדם ממוצע, ואין כל קשר ל70 פנים לתורה, כי זה שאפשר לפרש את התורה באופנים שונים לא נאמר לעניין הלכה, אמת יש רק אחת, או טהור או טמא, או מותר או אסור.
אז איך יש מנהגים?הרמוניה
מה זה איך?ימח שם עראפת
קהילה מסויימת גילתה שכיף לה להתחפש בפורים. ראו קהילות נוספות, והיה בה להם גם. ככה.
ממש לא כמו האדם הממוצעלא סתם מישהי

ע"פ רוב ממנים רבנים את מי שבקיא בהלכות וכו' 

שטויותימח שם עראפת

את לא יודעת כלום על מינוי רבנים.

היום יש מבחן ברבנות, עם חומר מסויים מאד, שממש לא מקיף את ההלכה היהודית. הרב צריך ללמוד גמרא ראשונים אחרונים על הנושא, לענות נכון על רוב השאלות, והנה הוא רב, אפילו שכמו במבחני בגרות הוא לא יזכור כלום ממה שהוא למד עוד חודש.

לא התכוונתי לרב- רק מי שנבחן ברבנות אלא מעבר לזהלא סתם מישהי
לא מכיר כמעט רבנים שלא עברו מבחן ברבנותימח שם עראפת
אם את מדברת על הדרך הנכונהימח שם עראפת
למינוי רב אז את צודקת, אבל לא ככה נוהגים היום.
נכוןהרמוניה

מסכימה עם האמירה אבל יש הבדל. 

גם לגבי רבנים שחטאו הלכות לשה"ר תקפות- סיפור הדברים צריך להיות לתועלת ובלי הגזמה ואחרי אימות הפרטים. ובמיוחד שעלול לצאת מהדברים חילול ה'.

מעבר לזה, רבנים הם בני אדם בעיקר בימינו עם ירידת הדורות.

גם רבנים עלולים ליפול כי כל הגדול מחברו יצרו גדול ממנו. ואולי הסיפור עם הרב ברלנד לא בהכרח שונה מקורח, או מהמרגלים, או מירבעם וכו' שהם באמת היו אנשים גדולים. מנגד יש את יהודה מהשבטים ואת דוד המלך שהודו ועשו תשובה (טוב דוד המלך כנראה לא חטא אבל בכל מקרה בא להראות דרך תשובה). רבנים הם בני אדם אבל עדיין בדרגה גבוהה ועדיין צריך לכבד אותם ואת התורה שבהם, וללמוד מהם, ולהרגיש כלפיהם יראת כבוד. אבל נכון, לא בעיוורון וכמו שכתבת להפעיל גם מחשבה עצמאית. 

ופעם רבנים לפחות בעדות המזרח ממש לא חיפשו את הכבוד, הם עסקו במלאכה כמו כולם והתפרנסו מיגיע כפיהם, התלבשו כמו כולם, היו גדולים רוחנית אבל חיו בפשטות, ובשנים האחרונות באמת יש האדרת רבנים מוקצנת. (לא צריך להיות שם אבל עוד יותר לא בקיצון השני. לדעתי חוצפה יותר גרועה מבורות (/טיפשות). צריך להזהר בכבודו של כל אדם ובפרט בשל ת"ח.)

ירידת הדורות?ימח שם עראפת

מושג מומצא.

דוד המלך חטא גם חטא, וכל האומר "כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה" טועה בעצמו מכיוון שהגמרא לא אומרת שהוא לא חטא כלל, אלא לא חטא בחטאים החמורים המיוחסים לו.

אמרי לי איזו תועלת יש שנדע שאלישע בן אבויה היה כופר? למדנו שכמותו יכולים להיות רבים. ואי הכי, אם רב סרח עלינו לומר זאת, ללמדנו שעשויים להיות נוספים.

לידיעה כללית, רוב הרבנים לא מגוייסים לצה"ל, לכן אין להם דרגה בכלל. ולא צריך להרגיש יראת כבוד מפניהם בצורה של התבטלות, אלא בצורה של אנשים חכמים, כפי שנוהגים עם אדם חכם המדבר פוליטיקה להבדיל.

ואם הם לא חכמים אלא רק נושאים בתואר כגון כל רבני היוטיוב, לית לן בה.

איזה שטויות, רבנים בעדות המזרח חיפשו את הכבוד יפה מאד, עם כל הכבוד להם, וגם היום הם מחפשים אותו יפה מאד. את יכולה לראות את זה בצורת הפסיקה הספרדית, כמה הפוסקים הספרדים מחמירים שלא לחלוק על הרב ולא להרהר אחריו וכו', וכמה הפוסקים האשכנזים מקלים אומרים שהש"ס מלא במחלוקות תלמיד על רבו.

אם תלמיד חכם הוא בור, הוא לא תלמיד חכם. ואם ננהג בו בכבוד ולא נעצור את הרכבת הדוברת, סופרנו שהתורה תיהפך לשטויות והבלים כנצרות והאיסלאם.

...הרמוניה

מה זה "כמו אדם חכם?"

יוצא שאתה לא מייחס לתורה ערך רוחני נצחי ועל טבעי, אלא משווה אותה לידע ככל המדעים!

תיכף תגיד גם שאין מדרגה אלוהית מעל מדרגת מדבר כי דרגות יש רק בצה"ל

ומה עם קצת תמימות? 

העולם הזה הוא רוחני והגשמיות היא מעטפת, וכיום לרובנו אין את הראיה הרוחנית הזאת, בגלל התגברות החומר וגם בגלל הגישה של האמונה רק במה שמבינים בשכל במקום אמונה גם בדברים שמעבר להשגה שלנו, כשמחפשים רק את מה שמבינים מילא נאטמים והתוצאה היא קוטן. ובוודאי שירידת הדורות היא לא מושג מומצא. אנחנו עקבתא דמשיחא. עקב הוא דבר נמוך. ויש לזה עוד הרבה הוכחות שאין לי כוח לחפש עכשיו כי אתה שוב מערער על מוסכמויות בסיסיות...

רק לפרוטוקולמשה

יש כמה סוגים של רוחניות. ואכן יש הרבה דברים אבל הם לא "לא בהשגה שלנו" אבל כן צריך ללמוד לקרוא אותם. רובנו לא יודעים ואם רוצים להתבונן אפשר לראות יותר ויותר.

..הרמוניה

התכוונתי לעולמות עליונים... לא כל אחד יכול להיות ר' ישמעון ולהגיע לחכמת הנסתר... וגם הוא לא גילה הכל, וכמובן שלא כתב הכל, והרבה מזה בכלל בחידות,

הדברים קיימים אבל אין לנו יכולים לראות אותם. אבל בשביל שבכלל תהיה יכולת צריך להבין את הקטנות שלנו לעומת העוצמה של זה...

.............ימח שם עראפת

פפפפףף.

עולמות עליונים. בעעע.

מה עכשיו?אני:))))

אין עולמות עליונים?

אולי בכלל אין עולם הבא חלילה??

יש ויש.ימח שם עראפת
אבל אם את חושבת שאלו שעסקו בקבלה נכנסו ליקומים מקבילים בשמיים אז הנני לומר לך בקול תרועה: זה שטויות.
עולמות עליונים לא בעיה להגיע עם קצת דמיוןמשה
מה תראה שם, זה כבר משהו אחר.
מה זה עולמות עליונים?!?!?!ימח שם עראפת
אתה מתכוון לירח? באמת קשה להגיע לשם, אבל לא נראה לי שרבי שמעון הגיע לשם.
דמיוןמשה
מה דמיון?אני:))))
רעיון יפה, יש לך תנא מסייע?ימח שם עראפת
אתה בטוח לא תגיע לשם ככהאני:))))
מה זה לשם?ימח שם עראפת
לעולמות העליוניםאני:))))

ידוע שהבעל שם טוב נגיד היה עושה עליות נשמות. היכן הוא היה?

לשיטתך מדובר בדבר מומצא

כן שמענו.מדבר בלי מודעות למה שכתוב, בלי הסתכלות רחבה, עם שיבושים, חבל עליך.

עליית נשמות? שקורין סיאנס בלעז?ימח שם עראפת
והוא איסור תורה דרך אגב.

וזה שזה ידוע לך, כי האמנת לחסיד שוטה לא אומר דבר.

חבל עלייך שאת פתיה כל כך.

פפפפאני:))))

הצחקתני

ילדון שחושב שמבין יותר מאנשים חכמים ענקים וגדולים ממנו בכל העניינים ובקיעים בכל חלקי התורה עוד לפני שהגעת לאוויר העולם. של נעליך וכו.

זה שאתה לא יודע זה בסדר, מותר להגיד שאתה לא למדת ולא יודע ומכיר אולי מקור אחד זה לא מוריד ממך מה שמוריד ממך זה השטויות שאתה מוציא מהפה והעיוותים המסוכנים והאסורים שאתה אומר.

כפי שאמרת, בקיעים.ימח שם עראפת
בקיעים בקיעים בכל ראשם, כל השכל נזל החוצה.

אני שמח שלמדת ממני לומר"פפפפ", אבל אחרי ה"פפפפ" אמורה להגיע איזה הוכחה או לפחות אימרה הקשורה לעניין עליו דיברנו, ולא לעבור לנושא אנשים מגודלים ואני הצפלון.

אם התכוונת לעליית הנשמה מגן עדן לגיהנום, הרי שזה עוד יותר שטות והבל רוח.

שוב,אני לא בקטע של עכשיו ללמד אותךאני:))))
ואני יודעת שאתה לא בקטע של ללמוד, אז מה שיש לי לומר זה שאם אתה לא יודע על עליית נשמות זה בעיה שלך ולא שלי, לא אני זאת שפותחת דיון בלי שמץ של מושג בתחום.
תשובתי הקודמת הייתה צינית, וגם הנוכחיתימח שם עראפת
אני פשוט לא מאמין בחירטוט הנ"ל, כיוון שאינני פתי.
אתה חושבאני:))))
אבל בעצם אתה הכי פתי
פתיברימח שם עראפת
תנסי לאכל שמונה בדקה, בלי לשתות מיים
זה לפעוטותאני:))))
לא פלא שאתה אוכל את זה
אני אוהב פעוטותימח שם עראפת
טעימים בפוייקה
תישאר בפתיבראני:))))
את ממש משקיעה להגיב חחחאמתאוחובה©

אני זוכר אותך הרבה יותר מייבשת ומתעלמת

אולי הזיכרון שלי לא משהו....

חחחחחאני:))))

הזיכרון שלך מעורפל

אני בהחלט יודעת לקצר אך גם להאריך אני יכולה. זה לפי התחושה...אם מרגיש לי לא שייך אני מקצרת לרוב

חוץ מזה שעכשיו אני די משועממתאני:))))
..אמתאוחובה©

וואי וואי שיעמום זה לא כיף...

זה נחמד כשרוב היום עסוקיםאני:))))
נכון..אמתאוחובה©

את רוב היום עסוקה?

ובלי קשר תמיד אפשר לתעל את הזמן למשמעות 

כןאני:))))
נכון
..אמתאוחובה©
אז בגדול את לא משתעממת את נחה🤭
כן משהו כזהאני:))))
מעבירה תזמן זה
אני אשתה שוקו ואטבול ביסקוויטים,ימח שם עראפת
ואת תשתי את כוס התרעלה ותאכלי מרורים כמו אנשים בוגרים.
פפפפכְּקֶדֶם

זה שלי

ולא חייבת להגיע אחכ אמרה כלשהי 

פפפפ זה שליימח שם עראפת
תשאל את כל החברים שלי, ובמיוחד את הראש ישיבה שלי
פפפ במציאות זה של כולםאני:))))
זה שלואני:))))
פפפכְּקֶדֶם

מתפאום זה שלי

הוא פשוט כיוון לדעתי

זה שלי עוד מלפני שחשבת על זה, עוד משיעור א'ימח שם עראפת
התכוונתי שזה שלךאני:))))
פפפפימח שם עראפת
אני מפיק את הצלילים הללו כל שיחה כמעט עם מישהו
מה שאתה מדבר עליו זה נשמות של מתיםמשה

וזה אכן אסור הלכתית.

אבל יש עוד דברים בעולם. בגדול - הדבר העיקרי זה מה שמכנים בברסלב "התבודדות" ובמזרח "מדיטציה" שזה פשוט נסיון לנקות את המערכת מגירויי היום יום שלה ולהבין מה מפעיל אותה מתחת. יש עוד כלים להגיע למקומות האלה ולשאוב מהם מידע אבל זה כנראה גדול עליך.

אגב, לא רק בחסידות. גם במזרח משתמשים בכלים דומים לאלה. עם או בלי עבודה זרה.

זה לא נכוןאני:))))
תסבירימשה
החיבורים שעשיתאני:))))

ומה שאמרת על התבודדות לא נכון.

איו קשר בין מדיטציה להתבודדות.

וזה לא המטרה של ההתבודדות בכלל.

מה שדובר על עולמות עליונים זה כדוגמת עליות הנשמה שהיה עושה הבעל שם טוב.

אני רואה את העולם כמו שאני רואהמשה

אני יודע שבעולם החסידי יש גישה אחרת. אבל בפועל מה שצף ועולה כשאת מייצרת שקט זה פחות או יותר אותו דבר.

לגבי עולמות עליונים, הם לא כל כך עליונים והם במידה רבה סביבנו. אם תנסי לרגע לייצר שקט בראש ולהקשיב את תוכלי פשוט לשמוע (או לקרוא אם זה עם כתיבה) מה קורה וכותב סביבך. להגיד לך שזה עליית נשמה? לא יודע מה זה אומר. בשביל זה יש בעל שם טוב.

להגיד לך שזה דרך להגיע למקומות גבוהים? בוודאי.

מה אתה רואה?

התבודדות זה לדבר עם ה',מה שקט? זה אומר להיות הכי אקטיבי שיש הכי פעיל בשיחה.

אני לא יודעת מאיפה הגעת למסקנה הזאת.

לא הבנתי, אני מדברת על משהו ספציפי ואתה עונה לי על משהו אחר.

עליית נשמה זה לעלות להיכלות שבעולם העליון, זה להיות שם ממש,לא רק בתור צופה מהצד לפעמים הצדיק ממש פועל שם פעולות ולוקח חלק בהחלטות ובדיונים.

אין קשר בין זה לבין מה שאמרת.

מה זה מקומות גבוהים? להיות מעופף? מה גבוה בזה? מדיטציה זה חיבור לעצמי לאיסה מקומות גבוהים מגיעים לזה?

מה אני רואהמשה

רואה את העולם ומנסה לעשות הצג מקור.

מה שאת מדברת עליו (בהתבודדות) זה השלב הראשון. קודם כל אתה מדבר, ואחר כך אתה סותם את הפה (אחרי שסיימת) ונותן למערכת (ליקום, לבורא, למנגנון שלך, ווטאבר) לדבר בחזרה. זה לא חד כיווני. תנסי פעם ותהני.

אגב זה עובד גם על מקלדת. בהתחלה לא מפסיקים לקשקש ואחרי 2000-3000 סימנים המוח מתרוקן ונהיה שקט בשביל דברים יותר עמוקים.

לא יודע לגבי קבלת החלטות אצל הבורא למעלה, קטונתי, אבל לקבל הסבר על "למה X סובל מY" זה בגדול עניין של יום יום אצלי על השולחן.

יש כמה פלאים שאני לא מדבר עליהם הרבה אבל בסביבה הקרובה שלי יודעים שאני יודע לעשות את זה. וכן זה שאני מתכנת קצת קשור.

בחיים לא ראיתי הוראה כזאת בהתבודדות.

וגם אין לזה קזר למה שאני דיברתי.

אנחנו מדברים על דברים שונים וזה יוצא מוזר.

תסביר.מאיפה קיבלת את זה? איך זה עובד?

וזה לא עליית נשמה. עליית נשמה זה מושג מאוד ספציפי שמדבר על משהו מסויים.

ושוב אנחנו מדברים על דברים שונים ומדברים על מושגים אחרים כל אחד וזה יוצא מעצבן כי טוחנים מים ולא מתקדמים.

זה תמיד היה שםמשה

קודם מסדרים לעצמך את המוח (מול הבורא או לא, או מול מקלדת).  אחר כך המערכת (או הדמיון, או ווטאבר) מתחילה להביא את התשובות.

אני מנחש שאנחנו מדברים על דברים שונים קצת כי למדנו אצל אנשים שונים. זה ככה וזה בסדר.

מאיפה קיבלתי את זה? תמיד היה לי. הרגישות הפסיכית הזו. לרוב זה בא לידי ביטוי שפשוט ידעתי להגיד למה משהו עובד כמו שהוא עובד.

אני לא טענתי פה  שום דבר על עליית נשמה.  זה ביטוי שלא הכרתי באמת. טענתי משהו אחר  שיש  ביכולתי והוא פשוט... אחר.

בהתבודדות העניין זה הפשטות,לא צריך לסדר את המילים ולהתכונן וכו', שיחה עם ה' הכי פשוטה שיש, זהו.

אולי. אבל אני למדתי גם מהמקורות עצמם.

מעניין.איך זה עובד? נגיד אני אומרת שאני לא מצליחה לעבור טסטים בוא תגיד לי על מה זה יושב.

אני חושבת שזה יותר כישרון טבעי מאשר משהו רוחני או משהו כזה(במיוחד שאתה לוקח את זה לעבודה שלך).

אוקי. אז אם לא הכרת אז אתה לא יכול להגיד על זה שזה שטויות ודמיון ולסתור את מה שאמרתי על זה כמו שעשית.

בואי נעשה קצת סדרמשה
עבר עריכה על ידי משה בתאריך י"ט בתמוז תשפ"ד 20:47

בהתחלה לא צריך לסדר שום דבר. שיחה (עם ה', או עם עצמך, או עם המקלדת, כל אחד וההעדפה שלו). בברסלב יש גישה אחת של זה, במזרח (ואני למדתי גם שם) יש גירסא קצת אחרת של זה.

טסט.

אז אנחנו מתחילים לחפש בחיים שלך, "(השם שלך) שלא עוברת טסט". מה קורה שם? 

איזה פחד יש שם שבגללו את מעדיפה לא לעבור טסט? (למשל, אם יעשו ממך "נהגת מונית" לאחים קטנים, או שהייתה תאונה בעץ משפחה וכו' ונהיגה זה מסוכן)

מה עוד קורה שם - כלומר מה את מרגישה בפועל כשאת בשיעורים או בטסט? יש לחץ? יש כאב?

וכמובן להקשיב לסיפור, ואחר כך לעשות עוד כמה דברים שזה כבר לא לכאן .

באופן עקרוני, אין רע יורד מלמעלה זה לא רק במובן של הקב"ה. זה גם במובן הפשוט של הגוף. אם  קורה לי משהו רע, זה אומר שיש לי "רווח משני" (או כוונה חיובית) בזה שזה קורה לי. ועכשיו צריך לחפש למה זה קורה וממה זה שומר עליי. אחר כך כשיש "הודעת שגיאה" אפשר כמובן לעבור הלאה כדי לטפל בה.

אני אמרתי דמיון. לא אמרתי שזה שטויות. דמיון זה דבר מאוד רציני ואפשר למצוא שם הרבה ריפוי.

אה, קראתי התבודדות לקחתי ישר לברסלב.לכן חרה לי.

בהתחלה לא היה לי שום פחד, רציתי לעבור את הטסט והייתי בטוחה שכמו שבשיעורים אני טובה גם הטסט יעבור ככה ואעבור ראשון(אפילו צחקתי על אח שלי שעבר שני), שני אותו דבר, רציתי לעבור מאוד וכן הלאה בהמשך, אולי עלה חשש קטן שאיך אסדר בנהיגה בלי המורה אבל גם עם החשש הזה עדיין רציתי לעבור מבחינתי זה היה דאגות לאחרי הטסט.

ואפילו גם שחררתי כזה, אמרתי מה שה' ירצה,לא רציתי את זה מספיק אבל עכשיו בטסט האחרון וגם לפניו ממש היה חשוב לי.

אם אתה שואל אותי זה רק ה', כי בשיעורים אני ממש טובה וגם אני לא נלחצת מהבוחנים טוב אולי יותר כזה מרגישה לחץ להוכיח את עצמי יותר מהשיעורים אבל אז מה זה הגיוני כי זה טסט.

אני מעדיפה מאוד לעבור טסט, מאוד מאוד, ודווקא אני אשמח להיות "נהגת מונית", זה גם אחד הסיבות שאני רוצה לעבור, וגם רוצה כבר שאבא שלי יקנה לי רכב ובכלל זה פדיחה כבר לא לעבור כל כך הרבה זמן רק בשביל זה יש לי מספיק דרייב.

לא הבנתי איזה סיפור.

נו תחפש את הסיבה שזה קורה.

אוקי. אבל הדברים שאמרתי הם מציאות לא דמיון.

תוהה כמה מזה נכון על גבי הפורום, אבל שישאר בינתייםמשה

מה קרה אצלך בגיל  7 בערך? קשור למכוניות, אולי איזו נסיעה משפחתית. אולי משהו אחר...

הקו בין דמיון למציאות קצת יותר מטושטש במקומות האלה. כלומר - הדמיון הוא לא רק חלום אלא יש לו השפעה משתנה על המציאות ממש. כמה השפעה? זה כבר משתנה בין אנשים.

כל מה שכתבתי נכוןאני:))))
פתחתי נושא לא מעניין כ"כ בכוונה מראש.

לא היה לי שום דבר עם מכוניות.. כן היו לי מקרים של כמעט ונדרסתי אבל זה לא השפיע עלי כ"כ זה היה רגעי והתקדמתי וזה היה בגילאים גדולים יותר 14+ כזה.

זה נחמד וסבבה אם אתה מדבר על דמיון אבל זה לא עליית נשמה.

ממממשה

אני לוקח רחוק כי ברור לי שבמודע אין שום דבר שאת יודעת.

אז אני מחפש בגילאים יותר צעירים (איך? זה כבר לא לפורום)

את הולכת לגשת לטסט שני בקרוב?

אם אני לא מודעת אז אני לא אדע.

וחוץ מזה זה בכלל לא מעניין אותי מה הסיבה אני רד רוצה לעבור וזהו.

טסט שני לא. טסט מספר 6738 כן.

אז להביא את מטה הקסמים שלי ולהעביר אותך?משה

אם יש לך אחד כזה אז כןאני:))))
כי מה יעזור לי כל החקירות האלה אני רק רוצה פתרונות.
משה

חת

שתיים

שלוש

(השם הפרטי שלך) עוברת טסט בשמחה ובץלות

חסר לך שאני לא עוברת עכשיואני:))))
איפה מתלוננים?
כותבים מכתב רשמי עם חותמת אפוסטילמשה
בשלושה עותקים, ושולחים בדואר חילזון.
יופיאני:))))
נשמע אמין
מתי את צריכה לגשת שוב?משה
עוד שבוע בערךאני:))))

אז נפעיל את מטה הקסמים שלי שיגיע הזמןמשה
יוצא בר"ח אבאני:))))אחרונה
למקרה ולא יעבוד גם תהילים יהיה אחלה
בהצלחה אחות🥰🥰מבולבלת מאדדדד
תודה רבהאני:))))
ה' ישמור גם נבואה זה דמיון?!הרמוניה

ממש ממש לא דמיון

נבואה זה אבי אבות הדמיונות, את רצינית???ימח שם עראפת
רוב נבואות קורות בחלום, ומה זה חלום אם לא דמיון???
אתה לא מאמין בנבואה?!לא סתם מישהי
ודאי שכן! ואני חושב שה' מדבר עם נביאים בצורת דמיוןימח שם עראפת

יותר מדוייק, אני יודע שכך ה' מדבר עם נביאיו.

גנבת לשרלוק את הזכוכית מגדלת?ימח שם עראפת
ווטסון הביא לי במתנהלא סתם מישהי
ידעתי שאסור לי לסמוך עליו,ימח שם עראפת
גנב נכלולי שכמותו, בגללו אני צריך משקפיים!!!
עזבי הוא סתםאני:))))
אפילו אומרים על אברהם אבינו כשהלך לעקוד את בנו לקח לו זמן והיה לו ניסיונות בדרך וכו' וזה כדי שיבינו האנשים שמה שאברהם שמע מה' זה אמיתי ולא דמיון, היה לו הרבה הזדמניות לחזור בו והוא המשיך וזה מראה כמה שזה היה אמיתי ולא דמיון, בן אדם לא קם בבוקר ובא לשחוט את בנו ככה אלא וודאי שהיה בטוח ב1000% שזה רצון ה' ולא דמיון חלילה.
לא הבנת כלוםימח שם עראפת
את מפרשת דמיון כאילו זאת אומרת שזה כלום.

אני מפרש דמיון כדבר מוחשי שה' יכול לדבר איתי דרכו, דבר שבאמת עובר, דרך חלום הלילה או דרך חלום בהקיץ, הקרוי דמיון.

אז אתה צריך לדייק!

במיוחד שאתה נוטה מאוד לזלזל בהרבה דברים יסודיים ביהדות, אני לא אתפלא בכלל אם יום אחד תכתוב שתורה לא מהשמיים. כן ברמה כזאת.

התורה מהשמיים??? מה עולה על דעתך????ימח שם עראפת
סתם סתם, אל תתחרפני לחלוטין
לא בשמים היאכְּקֶדֶם
מכיוון שירדה משםימח שם עראפת
עם הגולה אשר הגלתה
מאוחר מדיאני:))))

כבר חרפנת.

אבל לא לגמרי, יצא לי לחרפן לגמרי.ימח שם עראפת
כןאני:))))
אני פשוט שומרת על סולידיות קצת אבל לגמרי חרפנת אין יותר מזה
אל תאמרי אין יותר מזה,ימח שם עראפת
שלא תגלי שיש יותר מזה
מה זה השטות הזאת?אני:))))
חחחחחחחצדיק יסוד עלום
אני )))) באה לרמוס
כל הנרמס רומס או משהו כזהימח שם עראפת
אני השם, אני הראש.
אני רומסת?אני:))))
אתה שומע מה שמדברים פה?

ועוד הייתי עדינה, וככלל כל מה שאני כותבת פה לרוב זה אחרי עידונים על גבי עידונים שאני עושה אז אם אתה רואה הודעה קצת פחות עדינה תבין שהיה צורך כזה וזה מגיע מתוך מחשבה לפני.

נ.באני:))))
כמו שאתה יודע להעיר לי למה שלא תעשה את זה לחברה הטובים שכאן שכותבים דברים שנשרפות האזניים מלשמוע? הא? 
את לא מבינה שהוא יורד עלייך בצחוק?ימח שם עראפת
או שזה גזירה שווה לזה שאת לא מבינה שאני צודק ואת טועה?
לאאני:))))

אני מסרבת שירדו עלי גם בצחוק.

אני איתך מה זה השטות הזאתאמתאוחובה©
חחחחאני:))))

נשארת אותו דבר

..אמתאוחובה©

איך בדיוק?

אממ הייתי אמור להשתנות?

מוזר, נדמה לי שזו היית את,ימח שם עראפת
שירדתי עלייך של החיים בפורום הנ"ל על קונספירציות, ואמרת שזה סבבה לך כי גם את ירדת עליי
כן אבל עליו לא ירדתיאני:))))
(מגרד בראש) אני אעמיד פנים שאני צינצנתימח שם עראפת
אפרופו שטויות, מאיפה את שואבת את המידע שלך?ימח שם עראפת
לא מאיפה שאתה שואב זה בטוחאני:))))

ב"ה שהציל אותי

את נופלת למשחק החתול והעכבר,ימח שם עראפת
בתפקיד הגבינה
זה מבחירהאני:))))
מממ אולי זה מה שאני רוצה שתחשוב
את יודעת, בגבינ"ץ אמיתית יש חורים,ימח שם עראפת
החורים האלה הם החורים בידע שאת צריכה להשלים
אוהו איזה שנוןאני:))))
אם אני גבינה צהובה אז אתה גבינה מסריחה כל הידע שיש לך מריח ריח של אפיקורסיות.
העניין הוא שאני לא גבינה, אני החתולימח שם עראפת
בשבילי אתה הגבינהאני:))))
זה נשמע רומנטיכְּקֶדֶם

אולי תהיו הזוג פורום הבא?

גוועלד רומנטיאני:))))
נראה לך? אני כולי עצבנית פה יוצא לי עשן מהאוזניים 
..אמתאוחובה©
מי שרב מאוהב לא?🤔
וואי וואי אנ"ש, די לנסות לשדך אותנו!ימח שם עראפת

לדעת רבי יהודה נשים עם בפני עצמן הן, כמו כן נשים מקומם במטבח, ואישה היא מוקצה מחמת מיאוס, ומיאוס הוא מוקצה מחמת אישה, ואני שוביניסט של החיים נראה אותכם משדכים אותי!

אשתי צריכה להיות:

אפיקורסית

לובשת בגד ארבע כפות עם ציצית תוספות

עולה להר הבית עם הציצית הנ"ל

מניחה תפילין כל היום, תפילין שעובדו בעפצים

אומרת שמי שלא חושב כמוני ערב רב.

בהצלחה!

מחובתי לצייןריק סאנצ'ז

שככל שאנשים שונים הערבוב הגנטי יהיה איכותי יותר. אולי זה עובד גם עם דעות. ברכתי נתונה.

אולי כדאי להזכיר פהאני:))))
שאני יכולה להיות אמא שלו?
לעע גיל זה רק מספראמתאוחובה©
אל תתפסי לקטנותריק סאנצ'ז

יש פה בן אדם רעב עשו טובה תתחתנו

אה אתה רוצה פשוט חתונהאני:))))
אל תדאג אני מתחתנת ממש בקרוב(;
הלם..אמתאוחובה©

ואת עוד כאן?

ולא מתכננת איזה טיש ענקי?

אה ומזל טוב כמובןןןן

כאילואני:))))
אין עדיין ממש חתן.. נראלי שאת התכנון אני ישאיר לשנינו.
אהריק סאנצ'ז

חח בקרוב

..אמתאוחובה©

אה חח בגדול יש חתן ויש גם כלה

אתם פשוט עדיין לא נפגשתם 

בדיוקאני:))))
יוווו יש לי רעיון מצוייןימח שם עראפת
אני אקשר אותך לשדכנית
למה שתעשה את זה?אני:))))
כי אני אחלה גבר בתור התחלה,ימח שם עראפת
וכי אני אוהב שאנשים שאינם אני מתחתנים
באמת?ריק סאנצ'ז

יו מזל טוב 

כמה קרוב?

מזל טובבבבבימח שם עראפת
שתזכי לחתן אפיקורס כמעט כמוני, בנים וונצ'פנים ובנות רמבמיסטיות, ובכלל שיהיו ילדייך ממהרים להכריז טמא על כל רב באשר הוא בשר.
כן למראני:))))
מה את רומזת??? אמבולנס דחוףףף קרה לה משהווו!!!!ימח שם עראפת
אני מאחלת לך את מה שאתה מאחל ליאני:))))

תקום ותטור וכו

חחחח😂😂ימח שם עראפת
בוא אנחנו עושים הלילה פוייקה, שני סיריםימח שם עראפת
אתה יכול לבחור באיזה טיפול אתה מעדיף להיות
באקקק!!!ימח שם עראפת
בת כמה את זקנה????
אתה כבר יודעאני:))))
לא אני לא, סברתי שאת באזור 19-23ימח שם עראפת
בסדר זה באמת באיזוראני:))))
אז איך אמא שלי???ימח שם עראפת
חשבת להתחתן בגיל חמש?????
אמא שלךאני:))))
כי אתה ילדון
ואני כבר נבהלתי, חשבתי שאת רווקה מבוגרת,ימח שם עראפת
בסוף מתברר שאת רווקה מתבגרת
פפפףףףימח שם עראפת
זה ללא ספק שלי
כולכם רווקים שמנים, נמצא לכם שידוך,ימח שם עראפת
אמנם היא קצת צולעת, אמנם חסר לה עין, אמנם היא משותקת בידיים, אבל זוהי כלה חסודה, ו... אממ... חסידה...
הגזמת, אפיקורס ובת טובים מהר המור???ימח שם עראפת
לא יקום ולא יהיה!
זה מזכיר ליאני:))))

שפעם אחת ילדים אמרו לי ולעוד מישהו שאנחנו מאוהבים ויצא לי בצורה אינסטקטיבית 'איכס לא'

במבט לאחור אולי לא הייתי אומרת את זה

את רומזת משהו????ימח שם עראפת
שמישהו יבדוק לה חום דחוףףףף

נראה לי היא הוזה מהצום

מה? לא איכסאני:))))
פיו, נבהלתי, חזלשו את האמבולנסימח שם עראפת
אין קשר ביני להר המוראני:))))

אני ממש לא ציונית.

כנראה יותר ממך

לבטח יותר ממני, כיוון שאני ציוני רצחימח שם עראפת
על זה היה דווה ליבנו, על הר ציון שחרב, שועלים הילכו בו.

אני ציוני, דורש את ציון, את הר המוריה. רוצה לבנות בית לה'.

כן בוא נתעלם מהעובדות בשטחאני:))))
עובדות בשטח? ציוני זה מלשון המילה ציון,ימח שם עראפת
ציון זה הר הבית ובית המקדש במרכזו, ציוני הוא אדם הדורש ציון.
לא, אני בתפקיד הרודףימח שם עראפת
כמו שאני מכבד אדם שלכם ממני בפיזיקה,ימח שם עראפת

לא בגלל שהוא אלוקי, אלא בגלל שהוא חכם ממני.

לא הבנתי מה הקשר בין לכבד רב לבין זה שהתורה אינה דבר רוחני ונצחי. התורה והרב לא תלויים זה בזה, רק הרב תלוי בתורה.

זה פשוט לא קשור. אין כל הבדל ביני לבין הרב יעקב אריאל, לבד מזאת שהוא חכם ממני ולמד יותר ממני. זו לא דרגה, זה הישג. אין כאן היררכיה צבאית שהוא בעל דרגה כזו, אבל הרב עובדיה דרגה מעליו, לכן הוא לא יכול לחלוק עליו. זה פשוט לא קשור.

דמגוגיה זה לומר דבר שמבחינתך הוא מוסכמה בסיסית, אף על פי שהרוב לא חושבים כך, לומר שאני מערער על המוסכמה הנ''ל.

לגבי תמימות - אני לא מכיר בהלכה דבר שנקרא להיות טמבל. כתיב תמים תהיה עם ה' אלוקיך, אבל זה נוגע לה' בלבד. לעומת זאת בהלכה מופיע הוכח תוכיח את עמיתך, ואין משוא פנים בתורה, לפיכך יש להוכיח רב הטועה בתורה ואפילו רבו המובהק, וכן שעטנז, שהרואה רבו לובש שעטנז ואפילו במקום הומה אדם, קופץ וקורע ממנו את השעטנז. וכן כתיב כבדהו וחשדהו.

לגבי כל דברייך האמוניים, וורטים נפלאים, רק שהם חסרי מקור וביסוס, והם שטויות והבלים.

לא הצגת שום הוכחות, כי להמציא וורטים גם אני יכול.

ולגבי ירידת הדורות, אם כל כך ודאי לך שזה לא מושג מומצא, תוכיחי.

בבקשה לדבר בכבוד על רבניםמבולבלת מאדדדד
מודה, לא קראתי את כל השרשור. רק מזכירה שאין מקום לפגיעות בפורום שלנו.

אל תגרמו לי לנעול🙏

יכולת פשוט לתייג אותי,ימח שם עראפת
לומר בבקשה תפסיק לזלזל ברבנים.

אין שום בעיה, אני לא מזלזל באנשים הראויים לתואר הנ"ל.

במקום שיש חילול ה' - אין חולקין כבוד לרב.

אני לא קראתי תגובות ספציפיותמבולבלת מאדדדד
ובטח שלא אוחזת מי כותב מה...
תהיי בטוחה,ימח שם עראפת
שאם מישהו מתלונן על זילזול ברבנים הוא מתכוון אליי, וחבל שאת לא קוראת תגובות, ככה את לא יודעת שאני בעצם צודק והרבנים דלעיל אינם רבנים(מוציאלשון) 
את מתכוונת למישהו ספציפיאני:))))
והיה ראוי לנעול מלא שרשורים עד היום.
נכנסתי פעם לדיון כזהמשה

על נושא מסויים במציאות שיהודי שמוגדר גדול דור (שמבוגר ממני בכ-40+ שנים) כתב עליו מאמר שלם שלדעתי המקצועית הוא פחות או יותר קשקוש.

מה לעשות, אני למדתי (גם) את המקצוע הזה (קצת) ואני גם מתפרנס ממנו. ואני יודע שהוא טועה בתאור המציאות.

זה אומר שאני מבזה אותו? לא. אבל הוא טועה. וזהו.

יוהו הו אנד א באטל אוף רום!ימח שם עראפת
אני שמח לשמוע שאתה לא הר המורניק.

מתי אתה עולה להר הבית?

כל המשפחה שלי עלתה חוץ ממנימשה

אני שונא לטבול ואני סתם עצלן.

נו נו, שמנמן אתה עדיין לאימח שם עראפת
אז אין לך תירוץ להתעצל!
הרב שלך התיר לך לראות שודדי הקראיביים?כְּקֶדֶם
א', לא שאלתי אותו, אבל הטריילר לא עשה חשקימח שם עראפת

ב', לא ראיתי את הסרט הנ"ל

ג', לא ידעתי שזה מהסרט הנ"ל

ד', חיקיתי את חבר שלי, ששנינו היינו דוברי האנגלית היחידים בכיתה והיינו מפטפטים מפעם לפעם

ה', אני מכיר את הגירסא בעברית מסרטון תעמולה ישן, ששם ביבי הפיראט אומר יוהו הו ובקבוק של רום

וואו חבר'ה עד שודדי הקאריבייםריק סאנצ'ז

תדונו כמה שתרצו על מה שבא לכם ואני פתוח ופלורליסט לגמרי אבל יש גבולות.

יש דברים שלא צוחקים עליהם ולא מבזים, ולא מעלים בכלל על דל שפתינו הטמאות.

@מבולבלת מאדדדד  לא יודע אם לנעול/ למחוק את השרשור אבל האזכור של שודדי הקאריביים היה לא מתאים בכלל וחסר כבוד. לשיקולך.

רק אומר אני לא רוצה לראות את גק ספארו באמצע חלום לילי.

אלוהים אדירים אני צריך פסק זמן ממה שקראתי פה.

אם המשיח לא יגיע בקרוב אני לא יודע לאן נגיע. 

יעסס אחי.ימח שם עראפת
רק נקמה יהודית 2!
אני לא מכירה את הסרטמבולבלת מאדדדד
רק את היצירה. כאילו הביצוע המוזיקלי.
התחיל איראן?צדיק יסוד עלום
מי ערזיויק
לך לישון נעריצדיק יסוד עלום
כל הלילה לפניי🥱פתית שלג
אה?זיויקאחרונה
אשתי 😇צדיק יסוד עלום
פלישתי? 😲
תמות נפשי עם אשתי?צדיק יסוד עלום

#די_כבר_לאינסליות_הפופולרית

תעמין לי עישתי עחי אין לה אלוהים זותייי מגהצת ת'כרטיס אשראי 🤣🤣🤣🤣

נשים עי אפשר איתם עי אפשר בלעדיהם אחשילייי 😂😂😂

קשה לי 🤭😿צדיק יסוד עלום
הרב יעקב הושיעני נא מיד אחי מיד עשבצדיק יסוד עלוםאחרונה

ניצוצות ג'מיני✨פתית שלג

במקורותינו נאמר: "חביב חילול השם מן השגגה" (מסכת אבות)

"פשטתי את כותנתי, איככה אלבשנה?". קשה מאוד להתלבש ברוחניות ובשאיפות כשנמצאים בתוך "כותונת" הילדות.

"בן עשרים לרדוף" – זה הגיל שבו אדם מתחיל לרדוף אחרי המטרות האמיתיות שלו בחיים.

לולצדיק יסוד עלום

הראשון דבילי, באסה שעדיין יש לו הזיית מקורות

השני דווקא מקסים!

והשלישי - מה הכוונה האמיתית במשפט?

הפשט- למלחמהפתית שלג

אבל בעקבותיך עיינתי- 

בן כ' כו'. כמ"ש (במדבר א':י"ח) מבן עשרים ומעלה כל יוצא צבא כו': (גר"א)

בן עשרים לרדוף. אחר מזונותיו. לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, צריך הוא לחזור ולבקש אחר מזונות. פירוש אחר, בן עשרים לרדוף אותו מן השמים ולהענישו על מעשיו, שאין ב"ד של מעלה מענישין פחות מבן עשרים: (ברטנורא) 

לרדוף במצות עונשין (רש"י)

בן עשרים לרדוף לטרוח אחר מזונותיו. וגם לצאת למלחמת ישראל. אולם חייב גם לרדוף אז ביותר אחר מצות, דבב"ד של מעלה אין מענישין בפחות מבן עשרים [ב"ר פרשת קרח וירושלמי סנהדרין פי"א ה"ה, ושבת פ"ט ב']: (תפארת ישראל דמשנה)

מעניין. יכול להיות שהם פירשו באופן שיהיה רלוונטי גם לימי הגלות. אגב יפה לברטנורא אם הוא הגיע לגיל 20 לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, ומה שנשאר לו זה רק לבקש אחר מזונות

שיהיה בריאאיגנוטוס פברל

אבל אם מבקשים ממנו ליצור ציטוט הוא באמת טוב, לדוג' רציתי משפט מחזק לתוכנית כושר שעשיתי אז ביקשתי ממנו בסגנון הרב קוק:

"כשם שהתפילה מזככת את הרצון הפנימי

כך כושר גופני מעורר את עוז החיים שבבשר.

אין הנשמה יכולה להוציא אל הפועל את גנזי 

אורותיה כל עוד הגוף רפה וחלש; רק כשהגבורה 

הגופנית והטהרה הרוחנית מתאחדות לאבוקה אחת

יכול אדם לקרוא בשם ד' מתוך מלאות החיים ובריאות היצירה."

ביקשתי ממנו שישתמש במילים שנאמרו בשירשור הזהאיגנוטוס פברל

"ההתעלות אל על אינה יכולה להיעשות בבת אחת, שכן לעיתים כותונת המעשים המצומצמת של ימי הילדות הופכת לחיץ. האדם שואל בנפשו: איככה אוכל כי אלבשנה שוב, את אותה השגרה הישנה, בעוד שנשמתי משתוקקת למרחבים? הרי במקורותינו מודגש כי הערך הפנימי של השם מתגלה דווקא מתוך התיקון, וכל חילול של קודש המופיע בטעות, אפילו מן הבחינה של השגגה, מעיד על הצורך בזיכוך הכלי הגופני.

לכן, כשהאדם הוא בן עלייה, עליו לדעת כי בשנות העשרים לחייו מתעורר בו כוח רצון כביר, שנועד לרדוף ולהשיג את השלמות. נאמר על כך כי דווקא דרך הכושר שבו הוא מנהיג את חיוניותו הגופנית, הוא בונה קומה של חביב ויקר, המאפשרת לרוח הגדולה לשכון בבטחה בתוך המציאות המעשית, מבלי שתהיה פשטתי וחסרת לבוש, אלא עטורה במסכת של גבורה ותפארת אבות."

מגניב!פתית שלגאחרונה
הילד בן 30 ויש לו חום גבוה צדיק יסוד עלום

אני אהיה 27 השנה קורט קוביין אני מגיע

מַה נְּעִימִים יָמִים לְבֶן עֶשְׂרִים קַל כְּעֹפֶר דּוֹלֵג עֲלֵי הָרִים

בָּז לְמוּסָר לוֹעֵג לְקוֹל מוֹרִים יַעֲלַת חֵן חַבְלוֹ וּמַלְכֻּדְתּוֹ

כן צדיק יסוד עלום
אמרו ליה רבנן לרב המנונא זוטי בהלולא דמר בריה דרבינא לישרי לן מר, אמר להו ווי לן דמיתנן ווי לן דמיתנן, אמרי ליה אנן מה נעני בתרך? א"ל הי תורה והי מצוה דמגנו עלן
איך אני תקוע כבר שנים בתוך הגוף הזה קפיץ

ולא מכיר ת'עצמי

אם לא אני דפוק אז מי

יש שירים שהם פשוט התחושה הספציפית של מרכז העיר בבוקר קר מדי, שרוולים של המדים עד למטה (היה נדיר אצלי, כמובן), ומסכי mainframe

אני לא מתגעגעת. ממש לא.

ובכל זאת

זה גם החורף ומזג האויר האפור, הקור והגשםפ.א.
הכל ביחד עושה לפעמים מצב רוח עגמומי

חופשה טובה, בפרט בחו"ל, לראות ולהיחשף למקומות אחרים, לאווירה אחרת, לאורחות חיים אחרים - ואז לחזור לבית הפרטי והנעים שלנו, ולהעריך את כל הטוב שכן יש לנו 

מה? לאאאאקפיץ

מזג אוויר כזה עושה אותי שמחה

אין דרך לקום בבוקר, לראות שהכל אפור ורטוב בחוץ, ולהשאר עצובים

מי שלא עושה, לא טועה…פ.א.
חשבתי שעצם הקור כייף לך, אבל עכשיו יודע שגם עצם מזג האויר והשמים האפורים והעננים הכבדים וכל האוירה …
אני מדבר אל כל מי שעדיין לא קפיץאחרונה

פתר את החידה של החיים שלו

מה שלום כולם?צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך כ"ג בטבת תשפ"ו 20:12

ערב צח ומבורך 

בגרביים שבנעליים?צדיק יסוד עלום
ומה עם בנלדסטון?פצל🤫
זה אומר נמס בגשם?קעלעברימבאר
משהו כזהפצל🤫
אבל הוא מחייךפצל🤫
היו לנו איזה 8 נפילות חשמלהרמוניה

תמיד נופל בשכונה שלנו

(לפחות לרב קו זה יתרון לגור כאן...)

וברצינותהרמוניה

סוער בפנים כמו בחוץ

סופות החיים 

פצל🤫
אם יש שקט שלפני הסערה בוודאי שיש גם שקט שאחרי הסערה
הרמוניה

תודה! בעזרת ה'

ממש מזדההצדיק יסוד עלום

קשוח

העיקר לא לקבל החלטות כבדות משקל כשהכל סוער

..הרמוניה

זה בדיוק מה שבא לעשות(:

שניצלח את הסערה🙏

חייכי אכלת אותהצדיק יסוד עלום
את בת אנוש 😀
חחחח בת אנושההרמוניה
צרות באות בצרורות צדיק יסוד עלום

שלא עשני בת בשם ומלכות

הצילו 🥲

ווי לא נעיםפצל🤫

אבל ישר חשבתי , בעז"ה שלא יהיו נפילות חשמל אם כבר נגזר כביכול על המקום "נפילות" שזה יהיה נפילות חשמל ולא נפעלות טילים בליסטיים מאיראן 😂😂

ונשמע שהרב קו מבסוט לגור שם (זה כי לקח לי זמן להבין מה את מתכוונת במשפט הזה 😅)

יפההרמוניה

חחחחחחח

איך קוראים לזה פרופיל גאוגרפי... אז זה

כן ההנחה הבנתי. זה הולך לפי אחוזים?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ג בטבת תשפ"ו 23:54

או חותך ישר בחצי נגיד? באופן כללי בארץ הכוונב לא איך שזה עובד אצלכם שמה . אצלנו אין הנחה אז אני לא מכיר את זה

תבדוק בגוגלפצל🤫
אוקיי פצל🤫
ההנחה היא 50% אבל רק על חופשי חודשיהרמוניה

ככה שאני לא משתמשת בזה כי אני לא נוסעת כל כך הרבה שזה ישתלם😏

אה הגיוניפצל🤫

פשוט הרהרתי מה קורה עם סטודנטים נגיד יש הנחה שליש וגם לתלמידי תיכון יש משהו, אז אם יש זה +זה וחישובים שונים ומשונים. אבל זה לא נסיעה בודדת.

עכשיו אני מהרהר ,הרי יש אפשר לשלם גם בטלפון ,היה את מוביט ועכשיו יש גם אג. אז אם נגיד סטודנט מכניס לפרטים לשני האפליקציות , הוא אכן יכול לתקף פעמיים בהנחה עבור אותה נסיעה? (נגיד על מישהו אחר). (כמובן שהלכתית ומוסרית לא, מעניין אם זה אפשר טכנית. אני לא יודע אם זה שאלה מסובכת מדי לאיי.איי. מה שבטוח אני לא לא הולך לבדוק, מה בכך)

😭😭

(עריכה: פסיכי תראה כמה המוח שלך מתפוצץ נגיד אתה כותב איזה 8 פעמים נגיד, אתה מפחיד אותי)

חחחחחהרמוניהאחרונה

אולי יעניין אותך