צבאהעי

הי יודעת שזה פורום מעורב זה בכוונה כדי לשמוע תשובות גם מבנים וגם מבנות.

אני בת וממש רוצה להתגיס לצבא גם כי זה נירלאי יותר חשוב משירות לאומי וגם כי אתם יודעים להיות בצבא!!

ההורים שלי ממש נגד פעם אחת פלטתי איזה משו שבאלי צבא והם כזה ממש לא וכו.

בישוב שאני גרה בו בעיקרון אין הרבה בנות שהלכו לצבא זה ממש לא נהוג פה.

משפחה- אין לי אחות שבגיל אני השניה ובבני דודים גם יש רק 2 בנות ושתיהם עשו שירות לאומי.

בזמן האחרון גם פתאום קפץ לי סרט ביוטיוב וראיתי זה סרט דוקו ראליטי כזה של כאן 11 על יחידה מעורבת(אריות הירדן) וזה גם ממש משך אותי. 

קיצור צריכה עזרה.

יודעת שבסוף רוב הסיכווים אני אהיה בשירות לאומי אבל תכלס רוצה באמת לדעת מה הבעיה אם זה.

את מדברת על קרבי? או סתם להתגייס לצהל?ריק סאנצ'ז

נראה לי שאם לא קרבי אז אין ממש בעיה. כאילו יש קצת בעיה של בנים בנות השאלה אם זה מפריע לך, לדעתי את לא צריכה להימנע בגלל שיקולים כאלה.

וקרבי? 

אממ קודם כל השאלה היא אם את באמת רוצה ובאמת מסוגלת פיזית לזה, לא מכיר אותך אבל קרבי זה קשה.

לא יודע כמה שיקולים הלכתיים חותכים תופסים אצלך מקום, אבל סביר להניח ששירות קרבי ביחידה מעורבת זה לא ממש חלק. ותקחי גם בחשבון את העובדה שהסביבה תסתכל עלייך שונה אם עשית צבא.

שורה אחרונה, הייתי אומר לך שאם את באמת רוצה אז לכי על זה וזה באמת מטורף ומדהים. אבל לא מכיר אותך ממש וקשה לומר.

בהצלחה

וואי תודההעי

אחשוב על זה 

.....תות"ח!

מבחינה הלכתית כל הרבנים סוברים שיש בזה איסור (מלבד כמה בודדים, שהם בטלים ברוב מניין ובניין). יש בעיה מבחינת צניעות (הלכות צניעות), ויש בעיה גם מצד עצם הלוחמה של "לא יהיה כלי גבר על אשה...".

השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא: למה אני רוצה להתגייס לצבא? כדי לתרום או בשביל עצמך? זה מאוד מגניב להתאמן בנשק, אבל בסופו של דבר מדובר על סכנת חיים. צבא זה לא משחקים, מגיעים לצבא כדי להילחם ולמסור את הנפש. אז לכן את צריכה לחשוב טוב מה השיקולים שלך ולמה את רוצה להתגייס. ובסופו של דבר ההחלטה צריכה להיות שתהיי איפה שהכי צריך אותך, ואיפה שאת הכי תורמת. בהצלחה.

וואו צודק נקודה למחשבה תודה רבההעי
בשמחהתות"ח!
היי כל הכבוד על הרצון לתרום!פתית שלג

ממליץ ללמוד טוב על השירות הלאומי, ועל השירות הצבאי, ומה כל אחד דורש, פיזית, מנטלית והשקפתית..

יש הילה גדולה סביב מי שמתגייס\ת לצה"ל, אבל לא בטוח שזה מוצדק. נראלי שברוב התקנים של השירות הלאומי אפשר לתרום יותר מהרבה תפקידים בצה"ל.

אם מעניין אותך דווקא להיות לוחמת, אז שימי לב שרוב הסיכויים ששירות בגדוד מעורב לא מתאים לאורח החיים שלך.

אני יודע שלאחרונה נפתח גדוד חדש עם אפשרות לשירות של נשים בלבד, ואולי את יכולה לנסות להכיר אותו. גדוד פנתר כמדומני.

ממליץ לראות מה זה דורש ממך, אם זה מתאים למה שאת מחפשת, והכי חשוב, איך השגרה נראית. יכול להיות שבהתחלה זה נשמע מפוצץ, ובתכלס תגלי שבמקום אחר היית פורחת ותורמת הרבה יותר, אחרי שכבר כבלת את עצמך לצה"ל,

ועכשיו את רק משרתת אג'נדה שלא מעניינת אותך בכלל.

חוץ מזה, נשמע שיש לך עוד זמן לבנות את ההשקפה שלך ואת השאיפות שלך..

בהצלחה רבה!

(בסוף שלחתי כאן, כי אולי זה יפתח דיון, או יעניין עוד בנות)

תודה רבה חידדת כמה דברים תודההעי
..אני:))))

אם תלכי לצבא הדבר האחרון שתעשי זה לתרום.

אני לא הלכתי לצבא מכיוון שידעתי שזה הדבר הכי טוב שיכלתי לעשות למען עם ישראל ועשיתי דברים טובים ומתאימים אחרים.

אני לוחםלא שלם,משתלם

רק מעלה לך נקודה למחשבה.

אין לי מושג מה הרמה הדתית שלך והשאיפות שלך בחיים אבל בתור טחד שגדל בחברה דוסית ותורנית להגיע לצבא זה פלטנה  אחרת. לא הייתי ממליץ בכלל לבחורה דתית להיכנס למסגרת הזאת. זה הרבה יותר קשה ומאתגר ממה שאת חושבת מכל הבחינות, גם דתית, גם חברתית, גם הראש של המערכת. וממש אבל ממש לא זוהר.( לא יודע איזה סרט ראית אבל אני משרת ביחידה מיוחדת וזה ממש לא נראה כמו הסרטון שיש עלינו ביוטיוב...)

ממליץ לך ממש לברר עם בנות שעשו את זה(לא עם בנות שהתגייסו לפני שבועיים וחושבות שהם יודעות משהו) 

סורי על הניצלוש אבלריק סאנצ'ז

סתם מעניין אותי איפה אתה משרת?

סתם מתענייןריק סאנצ'ז

מתגייס בשנים הקרובות, וחושב הרבה על לאן אני רוצה להגיע. ברור שיחידות מיוחדות תופסים מקום רציני. לא יודע סתם מעניין לשמוע מישו משם

חח כבר לא מרגיש בנוח להרוס את השרשור.

חח בהצלחה רבה שיהיה לךךהעי
נערךריק סאנצ'ז

חח לא שמתי לב מי הגיב לי

וואי אתה לא תשחרר😂😜העי
אה חח וואי וואיהעי
מוזמן בפרטי.לא שלם,משתלם
אתה בצבא עכשיו?העי
עבר עריכה על ידי העי בתאריך כ"ב בתמוז תשפ"ד 0:25

כאילו ממש נלחם? בהצלחה רבה!! ה ישמור אותך!!

אה הבנתי תודההעי
ולגבי הרמה הדתיתהעי

אמיתי עכשיו אני לא ככ מבינה אבל כן יודעת שיש עכשיו משו חדש רק של נשים ויש גם לא דברים בהכרח קרבי: תצפתניות משקיות וכו גם בזה יש בעיה?

שואלת נטו ממקום של להבין...

כן.לא שלם,משתלם

צבא זה מערכת שונה ממה שאת מכירה. כל ההתנהלות שונה וכל המפגש עם העולם החילוני הוא אינטנסיבי. קשה לי להסביר במילים אבל גם מקום לא קרבי יש בו הרבה התמודדיות ואינטראקציות שאת כנראה לא רוצה להיות בהם.

קרבי זה עולם אחר לחלוטין עם קשיים משלו ולדעתי לא מתאים בשום צורה לכל בחורה.

אה הבנתי תודהההעי
בלא קרבי השאלה מתמקדת יותרפתית שלג

בחברה שיש בצה"ל, במסגרת וההיררכיה הצה"לית, ועד כמה באמת צריך אותך דוקא שם.

קודם כל, בעיקר בתפקידים לא קרביים, רוב הזמן שלך לא עסוק בתפקיד עצמו. זה לא כזה מקצועי כמו שזה נשמע.

אגב, יש חשבון טיקטוק של התצפיתניות בנח"ל עוז. היה פעיל עד בערך ה6.10. אולי תצפי ותראי אם הווי כזה היה יכול להתאים לך, מצד השיח, ומצד העירוב של הבנים-בנות. תחשבי גם מה זה שכל הבנות מסביבך עם מכנסיים, ורק את הולכת עם חצאית ושומרת שבת, ותפילה וצניעות. זה אפילו לא כמו ההסדרניקים שבאים כקבוצה.

חוץ מזה, תחשבי שיכול לבוא אליך הרס"ר, ולצוות עליך להתחיל ללקט בדלי סיגריות משטחי הבסיס, או לשאול אותך למה השיער שלך לא אסוף, או למה הנעליים שלך לא מצוחצחות.

על כל דבר כזה יכולים לתת לך שעות ביציאה, או במקרים חמורים לשפוט אותך לכמה ימים בכלא צבאי.

כל זה כנ"ל ביחס למפקד\ת שלך, ולמפקד שלו\ה עד הרצי הלוי, ובערך לכל מי שמעלייך בדרגה...

זה מתאים לך שגבר (אולי חילוני) יוכל לצוות עליך כל מיני דברים כאלה, שלא נוגעים ישירות לתפקיד?

בקרבי לנשים בלבד, מדובר רק על המחלקה הקרובה, אבל הממשק היומיומי, וההיררכיה, היא גם עם גברים.

אם מעניין אותך תחום הביטחון, יש מסלולים של אזרחיות חרדיות עובדות צה"ל.

מעריך שיש גם תפקידים דומים בשב"כ\מוסד.

שם את מחויבת רק לתפקיד המקצועי עצמו.

אה הבנתי תודה רבההעי
בקיצור- Don't, בהרחבה- !!Don't do it at allבא והולך
וואו. מפורט ומנומק. השתכנעתיקפיץ
חח לגמרי😂העי
חח אמרתי לביידן לא עבד, אולי לי כן ;)בא והולך

חח סתם סתם

האמת שראיתי יותר מדי בשביל לפרט ולהאריך כי לא חסר סיבות ואין כח לחזור כל פעם.. לא סתם הרבנים אומרים לא, ולא צריך לפרט/לעשות נס לכל תהיה של מישהו אם יש אלוקים..בשביל זה יש אמונה/רבנים..

שרתתי עם לוחמות, בנות וכו'

אין מקום לדתיות שם, ובכלל בנות ביחי' הלוחמות שם..תמיד יראו בסרטונים הנה כך וכך, כי גופים פרוגרסיביים עצומים עומדים מאחורי כל זה..ולא מסיבות טובות..תראו תתוכן שלהם של טישטוש מגדר והשינויים שהם מנסים להטיף, אז לכזה קמפיין להקשיב? יופי שאמרו תרומה..

שמח לפחות שכתבת שרוב הסיכויים שתלכי בסוף לשירות לאומי..זו התחלה טובה.. אמנם אין לך בנות במסלול הזה, אבל תשאלי בנים דתיים בסביבתך מה אומרים..

לדתיים יש קושי וגם מי שמהסדר, אז דתייה? לבד?

אחת שלא רגילה מבטן לחוות ולהצליח ברוב המקרים לדחות הטרדות פיזיות? (מילוליות חופשי)

כמו שבערך קראתי בתגובות, זה אכן עולם אחר צבא, ובעיקר חילוני ולדתיות בדרכ אין יד ורגל שם..וכתבת שאת מיישוב..יצא לך להכיר את העולם החילוני? כתבתי לרגע שיח שהיה מול לוחמת ובסוף מחקתי על צינזורה..

מהתפקיד המעורב שהייתי, בנות חצי שרדו הטרדות שראיתי לפעמים מצד מפקדים מול 30 חיילים.

בחלק מהמקרים הצלחנו להוציא אותן..ושוב, אלה חילוניות מבית ש"רגילות" לתועבה הזו, וגם הן לא היו נראות שמחות באותו רגע(או אחרי)..

וכל זה רק תחום אחד שנגעתי..ונראהלי מספיק לענות לך אם מתאים, סומך עלייך שתבחרי בטוב, והכי חשוב לדבר(גם בכללי) עם ההורים, הם קצת יותר יודעים לפעמים דברים משנדמה לנו. 

מבינה אבלהעי

מה שאתה אומר בעצם זה שבנות בכלל לא מועילות בצבא? 

אם אפשר לשאול איפה שירתת?

יש פה כמה צדדיםהיום הוא היום
האם מה שנחשב הוא בהכרח יותר חשוב מהשני?

האם בת שירות שמלמדת תורה זה פחות חשוב מלוחם? יש צדדים לכאן ולשם.

שווה לשמוע שיעורים בנושא.

בגדול, הבעיות בצבא זה מבחינת צניעות ומבחינת היחס ההיררכי שגבר יכול ממש להיות דיקטטור מול הפקודה שלו שהיא אישה

שירותהעי

מי אמר שבשירות אני אלמד תורה? 

הרבה הן בתחום החינוך.היום הוא היום
התשובה לשאלה שלך היא ארוכה ורק פתחתי כיוונים.

אפשר לראות כאן דברים נוספים: https://www.yeshiva.org.il/ask/31679

תודה רבה אסתכלהעי
קראתיהעיאחרונה

קראתי וזה לא הסביר היה כתוב שם שלא לעשות צבא לא ככ הסביר למה...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך