צבאהעי

הי יודעת שזה פורום מעורב זה בכוונה כדי לשמוע תשובות גם מבנים וגם מבנות.

אני בת וממש רוצה להתגיס לצבא גם כי זה נירלאי יותר חשוב משירות לאומי וגם כי אתם יודעים להיות בצבא!!

ההורים שלי ממש נגד פעם אחת פלטתי איזה משו שבאלי צבא והם כזה ממש לא וכו.

בישוב שאני גרה בו בעיקרון אין הרבה בנות שהלכו לצבא זה ממש לא נהוג פה.

משפחה- אין לי אחות שבגיל אני השניה ובבני דודים גם יש רק 2 בנות ושתיהם עשו שירות לאומי.

בזמן האחרון גם פתאום קפץ לי סרט ביוטיוב וראיתי זה סרט דוקו ראליטי כזה של כאן 11 על יחידה מעורבת(אריות הירדן) וזה גם ממש משך אותי. 

קיצור צריכה עזרה.

יודעת שבסוף רוב הסיכווים אני אהיה בשירות לאומי אבל תכלס רוצה באמת לדעת מה הבעיה אם זה.

את מדברת על קרבי? או סתם להתגייס לצהל?ריק סאנצ'ז

נראה לי שאם לא קרבי אז אין ממש בעיה. כאילו יש קצת בעיה של בנים בנות השאלה אם זה מפריע לך, לדעתי את לא צריכה להימנע בגלל שיקולים כאלה.

וקרבי? 

אממ קודם כל השאלה היא אם את באמת רוצה ובאמת מסוגלת פיזית לזה, לא מכיר אותך אבל קרבי זה קשה.

לא יודע כמה שיקולים הלכתיים חותכים תופסים אצלך מקום, אבל סביר להניח ששירות קרבי ביחידה מעורבת זה לא ממש חלק. ותקחי גם בחשבון את העובדה שהסביבה תסתכל עלייך שונה אם עשית צבא.

שורה אחרונה, הייתי אומר לך שאם את באמת רוצה אז לכי על זה וזה באמת מטורף ומדהים. אבל לא מכיר אותך ממש וקשה לומר.

בהצלחה

וואי תודההעי

אחשוב על זה 

.....תות"ח!

מבחינה הלכתית כל הרבנים סוברים שיש בזה איסור (מלבד כמה בודדים, שהם בטלים ברוב מניין ובניין). יש בעיה מבחינת צניעות (הלכות צניעות), ויש בעיה גם מצד עצם הלוחמה של "לא יהיה כלי גבר על אשה...".

השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא: למה אני רוצה להתגייס לצבא? כדי לתרום או בשביל עצמך? זה מאוד מגניב להתאמן בנשק, אבל בסופו של דבר מדובר על סכנת חיים. צבא זה לא משחקים, מגיעים לצבא כדי להילחם ולמסור את הנפש. אז לכן את צריכה לחשוב טוב מה השיקולים שלך ולמה את רוצה להתגייס. ובסופו של דבר ההחלטה צריכה להיות שתהיי איפה שהכי צריך אותך, ואיפה שאת הכי תורמת. בהצלחה.

וואו צודק נקודה למחשבה תודה רבההעי
בשמחהתות"ח!
היי כל הכבוד על הרצון לתרום!פתית שלג

ממליץ ללמוד טוב על השירות הלאומי, ועל השירות הצבאי, ומה כל אחד דורש, פיזית, מנטלית והשקפתית..

יש הילה גדולה סביב מי שמתגייס\ת לצה"ל, אבל לא בטוח שזה מוצדק. נראלי שברוב התקנים של השירות הלאומי אפשר לתרום יותר מהרבה תפקידים בצה"ל.

אם מעניין אותך דווקא להיות לוחמת, אז שימי לב שרוב הסיכויים ששירות בגדוד מעורב לא מתאים לאורח החיים שלך.

אני יודע שלאחרונה נפתח גדוד חדש עם אפשרות לשירות של נשים בלבד, ואולי את יכולה לנסות להכיר אותו. גדוד פנתר כמדומני.

ממליץ לראות מה זה דורש ממך, אם זה מתאים למה שאת מחפשת, והכי חשוב, איך השגרה נראית. יכול להיות שבהתחלה זה נשמע מפוצץ, ובתכלס תגלי שבמקום אחר היית פורחת ותורמת הרבה יותר, אחרי שכבר כבלת את עצמך לצה"ל,

ועכשיו את רק משרתת אג'נדה שלא מעניינת אותך בכלל.

חוץ מזה, נשמע שיש לך עוד זמן לבנות את ההשקפה שלך ואת השאיפות שלך..

בהצלחה רבה!

(בסוף שלחתי כאן, כי אולי זה יפתח דיון, או יעניין עוד בנות)

תודה רבה חידדת כמה דברים תודההעי
..אני:))))

אם תלכי לצבא הדבר האחרון שתעשי זה לתרום.

אני לא הלכתי לצבא מכיוון שידעתי שזה הדבר הכי טוב שיכלתי לעשות למען עם ישראל ועשיתי דברים טובים ומתאימים אחרים.

אני לוחםלא שלם,משתלם

רק מעלה לך נקודה למחשבה.

אין לי מושג מה הרמה הדתית שלך והשאיפות שלך בחיים אבל בתור טחד שגדל בחברה דוסית ותורנית להגיע לצבא זה פלטנה  אחרת. לא הייתי ממליץ בכלל לבחורה דתית להיכנס למסגרת הזאת. זה הרבה יותר קשה ומאתגר ממה שאת חושבת מכל הבחינות, גם דתית, גם חברתית, גם הראש של המערכת. וממש אבל ממש לא זוהר.( לא יודע איזה סרט ראית אבל אני משרת ביחידה מיוחדת וזה ממש לא נראה כמו הסרטון שיש עלינו ביוטיוב...)

ממליץ לך ממש לברר עם בנות שעשו את זה(לא עם בנות שהתגייסו לפני שבועיים וחושבות שהם יודעות משהו) 

סורי על הניצלוש אבלריק סאנצ'ז

סתם מעניין אותי איפה אתה משרת?

סתם מתענייןריק סאנצ'ז

מתגייס בשנים הקרובות, וחושב הרבה על לאן אני רוצה להגיע. ברור שיחידות מיוחדות תופסים מקום רציני. לא יודע סתם מעניין לשמוע מישו משם

חח כבר לא מרגיש בנוח להרוס את השרשור.

חח בהצלחה רבה שיהיה לךךהעי
נערךריק סאנצ'ז

חח לא שמתי לב מי הגיב לי

וואי אתה לא תשחרר😂😜העי
אה חח וואי וואיהעי
מוזמן בפרטי.לא שלם,משתלם
אתה בצבא עכשיו?העי
עבר עריכה על ידי העי בתאריך כ"ב בתמוז תשפ"ד 0:25

כאילו ממש נלחם? בהצלחה רבה!! ה ישמור אותך!!

אה הבנתי תודההעי
ולגבי הרמה הדתיתהעי

אמיתי עכשיו אני לא ככ מבינה אבל כן יודעת שיש עכשיו משו חדש רק של נשים ויש גם לא דברים בהכרח קרבי: תצפתניות משקיות וכו גם בזה יש בעיה?

שואלת נטו ממקום של להבין...

כן.לא שלם,משתלם

צבא זה מערכת שונה ממה שאת מכירה. כל ההתנהלות שונה וכל המפגש עם העולם החילוני הוא אינטנסיבי. קשה לי להסביר במילים אבל גם מקום לא קרבי יש בו הרבה התמודדיות ואינטראקציות שאת כנראה לא רוצה להיות בהם.

קרבי זה עולם אחר לחלוטין עם קשיים משלו ולדעתי לא מתאים בשום צורה לכל בחורה.

אה הבנתי תודהההעי
בלא קרבי השאלה מתמקדת יותרפתית שלג

בחברה שיש בצה"ל, במסגרת וההיררכיה הצה"לית, ועד כמה באמת צריך אותך דוקא שם.

קודם כל, בעיקר בתפקידים לא קרביים, רוב הזמן שלך לא עסוק בתפקיד עצמו. זה לא כזה מקצועי כמו שזה נשמע.

אגב, יש חשבון טיקטוק של התצפיתניות בנח"ל עוז. היה פעיל עד בערך ה6.10. אולי תצפי ותראי אם הווי כזה היה יכול להתאים לך, מצד השיח, ומצד העירוב של הבנים-בנות. תחשבי גם מה זה שכל הבנות מסביבך עם מכנסיים, ורק את הולכת עם חצאית ושומרת שבת, ותפילה וצניעות. זה אפילו לא כמו ההסדרניקים שבאים כקבוצה.

חוץ מזה, תחשבי שיכול לבוא אליך הרס"ר, ולצוות עליך להתחיל ללקט בדלי סיגריות משטחי הבסיס, או לשאול אותך למה השיער שלך לא אסוף, או למה הנעליים שלך לא מצוחצחות.

על כל דבר כזה יכולים לתת לך שעות ביציאה, או במקרים חמורים לשפוט אותך לכמה ימים בכלא צבאי.

כל זה כנ"ל ביחס למפקד\ת שלך, ולמפקד שלו\ה עד הרצי הלוי, ובערך לכל מי שמעלייך בדרגה...

זה מתאים לך שגבר (אולי חילוני) יוכל לצוות עליך כל מיני דברים כאלה, שלא נוגעים ישירות לתפקיד?

בקרבי לנשים בלבד, מדובר רק על המחלקה הקרובה, אבל הממשק היומיומי, וההיררכיה, היא גם עם גברים.

אם מעניין אותך תחום הביטחון, יש מסלולים של אזרחיות חרדיות עובדות צה"ל.

מעריך שיש גם תפקידים דומים בשב"כ\מוסד.

שם את מחויבת רק לתפקיד המקצועי עצמו.

אה הבנתי תודה רבההעי
בקיצור- Don't, בהרחבה- !!Don't do it at allבא והולך
וואו. מפורט ומנומק. השתכנעתיקפיץ
חח לגמרי😂העי
חח אמרתי לביידן לא עבד, אולי לי כן ;)בא והולך

חח סתם סתם

האמת שראיתי יותר מדי בשביל לפרט ולהאריך כי לא חסר סיבות ואין כח לחזור כל פעם.. לא סתם הרבנים אומרים לא, ולא צריך לפרט/לעשות נס לכל תהיה של מישהו אם יש אלוקים..בשביל זה יש אמונה/רבנים..

שרתתי עם לוחמות, בנות וכו'

אין מקום לדתיות שם, ובכלל בנות ביחי' הלוחמות שם..תמיד יראו בסרטונים הנה כך וכך, כי גופים פרוגרסיביים עצומים עומדים מאחורי כל זה..ולא מסיבות טובות..תראו תתוכן שלהם של טישטוש מגדר והשינויים שהם מנסים להטיף, אז לכזה קמפיין להקשיב? יופי שאמרו תרומה..

שמח לפחות שכתבת שרוב הסיכויים שתלכי בסוף לשירות לאומי..זו התחלה טובה.. אמנם אין לך בנות במסלול הזה, אבל תשאלי בנים דתיים בסביבתך מה אומרים..

לדתיים יש קושי וגם מי שמהסדר, אז דתייה? לבד?

אחת שלא רגילה מבטן לחוות ולהצליח ברוב המקרים לדחות הטרדות פיזיות? (מילוליות חופשי)

כמו שבערך קראתי בתגובות, זה אכן עולם אחר צבא, ובעיקר חילוני ולדתיות בדרכ אין יד ורגל שם..וכתבת שאת מיישוב..יצא לך להכיר את העולם החילוני? כתבתי לרגע שיח שהיה מול לוחמת ובסוף מחקתי על צינזורה..

מהתפקיד המעורב שהייתי, בנות חצי שרדו הטרדות שראיתי לפעמים מצד מפקדים מול 30 חיילים.

בחלק מהמקרים הצלחנו להוציא אותן..ושוב, אלה חילוניות מבית ש"רגילות" לתועבה הזו, וגם הן לא היו נראות שמחות באותו רגע(או אחרי)..

וכל זה רק תחום אחד שנגעתי..ונראהלי מספיק לענות לך אם מתאים, סומך עלייך שתבחרי בטוב, והכי חשוב לדבר(גם בכללי) עם ההורים, הם קצת יותר יודעים לפעמים דברים משנדמה לנו. 

מבינה אבלהעי

מה שאתה אומר בעצם זה שבנות בכלל לא מועילות בצבא? 

אם אפשר לשאול איפה שירתת?

יש פה כמה צדדיםהיום הוא היום
האם מה שנחשב הוא בהכרח יותר חשוב מהשני?

האם בת שירות שמלמדת תורה זה פחות חשוב מלוחם? יש צדדים לכאן ולשם.

שווה לשמוע שיעורים בנושא.

בגדול, הבעיות בצבא זה מבחינת צניעות ומבחינת היחס ההיררכי שגבר יכול ממש להיות דיקטטור מול הפקודה שלו שהיא אישה

שירותהעי

מי אמר שבשירות אני אלמד תורה? 

הרבה הן בתחום החינוך.היום הוא היום
התשובה לשאלה שלך היא ארוכה ורק פתחתי כיוונים.

אפשר לראות כאן דברים נוספים: https://www.yeshiva.org.il/ask/31679

תודה רבה אסתכלהעי
קראתיהעיאחרונה

קראתי וזה לא הסביר היה כתוב שם שלא לעשות צבא לא ככ הסביר למה...

עוד פחות משבוע לחזרה ללימודים 🥲Gini

ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי

זאת הנחמה היחידה שלי😅ניגון🌿

ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף

למה צריך לימודים? אוףףףף

למה צריך לימודים? זו באמת שאלה טובה וחשובה ביותרGini

שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):

הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:

מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת

• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.

• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.

• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.

• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.

• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.

ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:

• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.

• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.

• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.

• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.

וכנראה שאם לא היינו הולכים לבית הספר, היינו אוליGiniאחרונה

במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂

אויריק סאנצ'ז

היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה

סיבוש אלול מחר!ניגון🌿

איזה מהרר עבר החודש הזה🙈

המלצות למעיינות שוויםניגון🌿

רעיונות?🙏

אני גם אשמח לדעת - בכל האיזורים בארץפ.א.

ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות

המומלצים, בוחרים לאן ללכת.

(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)

בעיקר ירושלים השומרון והסביבהניגון🌿

הייתי מציעה לשלוח את זה בצמ"על המשוגע היחידי

(אפילו שאת פחות)

פה אין כמעט מגיבים,

יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.

וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.

בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.

בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...

צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.

אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,

כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.

אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר

זה מה שעלה לי עכשיו בראש.

ואוו תודה רבה!ניגון🌿

טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו

למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃

בשמחה, אני אולי עברתי את הגיל, אבל בהצלחה ל המשוגע היחידי

חח תודההניגון🌿

אז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈

הנוער של היום נמצא במקומות אחריםל המשוגע היחידי

ולא צריך לפרט עוד

יש כאלה גם במקומות טוביםל המשוגע היחידי

פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט

(כמוני, אני מהמחשב)

כע. יש אבל קצתניגון🌿

לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב

מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...

נכון, בהרגשה ונראלי גם בתכלס'.ל המשוגע היחידי

מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,

אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.

צודק..(:ניגון🌿

נכנסתי כי היה בראשי. מה יהיה? יהיה טוב!תפוחית 1

בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול

(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)

גם אשמח שהפורום יחזור להיות פעיל 🥹אצבעוני

הלוואיייייניגון🌿

אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅

אם אתם רוצים שהוא יהיה פעילל המשוגע היחידי

בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם

בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות

חח אני מנסה פשוט אם אין אנשים אהמממניגון🌿

וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅

אני גם אשמחיהודי חסידי

למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה

ישש טוב אני גם מתקרבת..(:ניגון🌿

יש בעיהיהודי חסידי

אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...

אבל העיקר הרצון

חחחח

חחח בעיה מוכרתל המשוגע היחידי

אם לקרוא לזה בעיה,

אבל בשביל זה יש את בין הזמנים

יחי המלךיהודי חסידי

אין על ביה"ז

הוא קצר מדייל המשוגע היחידי

אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה

קצר וממוקדיהודי חסידי

לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה

לא זכיתי אף פעם לחוות את החופש הארוךל המשוגע היחידי

אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו

ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע

גם אני חחחחניגון🌿

איך יכול להיותיהודי חסידיאחרונה

שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?

עוד כמהיהודי חסידי

יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.

תודה!ניגון🌿

באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)

אחלה מקוםיהודי חסידי

לא מכיר את העגלה קפה האמת

חחח זה נכנס לראשיל המשוגע היחידי

נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו"

למה ההתלהבות שנכנס לראשי?פ.א.

כי ענו פה בדיוק תשובה אחתל המשוגע היחידי

מתוך כמה,

שקשורה לכותרת.

איזה ישיבות למדתם? תמליצו? למה?עמיחיישלצק

מקווה שהבנתם תשאלה

גבוהה או קטנה?אברהם יאיר שטרן

תיכונית יענועמיחיישלצק

מה הסגנוו שאתה מחפש?אברהם יאיר שטרןאחרונה

ממליץ על הישיבה התיכונית של מכון לבפ.א.

בגיל הרלוונטי רציתי מאוד ללמוד שם, מהיכרות עם נוער מהקהילה שלנו שלמד שם באותה זמן ואחרים שסיימו תואר ראשון (לשם כך מוסיפים שנה חמישית, י"ג).

הייתי גם עם ההורים בערב היכרות. אך אני לא ירושלמי ומאוד לא רציתי להיות בתנאי פנימיה.

למישהו יש שבאבניקים עונה 2+3 בדרייב?משיח בדרך

נשאבתי לסדרה ולא מוצא לינק של דרייב לעונה 2,3 שעובד

תודה מראשש

למישהו יש חגיגה בסנוקר מצונזר?רק להידבק בצדיק

לא ידעתי באיזה פורום לחפש אז מחפש פה...

ט"ו באבניגון🌿

חוגגים אכשהו? או סתם יום רגיל?

הלוואי והיתה לי סיבה לחגוג אותו... 😔😔אברהם יאיר שטרן

או אם לא היה חרם דרבינו גרשום אז שתי סיבות...😜😜

חח מבינה כל כךךךךךךךךךךניגון🌿

יאללה עוד מעטט חח רציני הייתה רוצה 2?

אממ, לא.... הייתי רוצה רק אחת שאני אהיה כולי שלהאברהם יאיר שטרן

והיא תהיה כולה שלי...

אופסס אז לא הבנתי נכון מה שכתבתניגון🌿

אז.. כן גם אני גם ממש רוצה זה

זה הדבר היפה בלחכות עד לחתונה ולשמור למרות שזה קשה רצח....

לא לא, הבנת נכון.... אני רוצה רק אחת ולא שתייםאברהם יאיר שטרן

והאחת הזאת היא תהיה כולה רק שלי, ואני אהיה כולי רק שלה ולא של עוד אחת...

אה... ואי הלואייי. כנלניגון🌿

בהצלחה ענקית ענקית! עם מי שמתאים...אברהם יאיר שטרן

תודהה גם לךניגון🌿

גם בלי הגזירה של רבינו גרשום, זה לא היה קיים כיוםפ.א.
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך י"ד באב תשפ"ו 8:13

אצל אף אומה ועם בעולם, מלבד מי שחיים בתרבות של העולם העתיק, באורח חיים של שבטים, חמולות…

לא פשוט בכלל לתחזק זוגיות ומשפחה רגילה, נדרשת השקעה יומיומית, אז להחזיק משפחה של יותר מאישה אחת?

זה לא אמור להיות חג לנשואים....יעל מהדרום

כן, אבל אם הייתי נשוי בו, הייתי שמח...אברהם יאיר שטרן

הואיל ואני רווק אני לא שמח בו - שמח = חוגג... או משהו כזה...

שושלת 'מהדרום' המעטירה... אני ממש מרוצה מעצמי...

אבל נשואים לא אמורים לחגוג ביום הזהיעל מהדרום

לק"י

אם אתה מתייחס לצד הזה של ט"ו באב.

יש לט"ו באב עוד סיבות לכך שהוא יום שמח, אבל זה לא קשור לרווקים/ נשואים.

אהה לא, אני מדבר מתרבות הישראלית...אברהם יאיר שטרןאחרונה

לא מהתרבות העברית ואני חושב שזה כוונת בעלת השרשור המעטירה...

אם תצאי במחולות בכרמים, בלבוש לבן, נבוא לצפות בך…פ.א.

חג טו באב שמח

חכה, יש המשך:פ.א.

ומה היו אומרות הבנות לבחורים? התלמוד מחלק אותן ל-3 קבוצות:

1. יפהפיות – הבנות הנאות היו אומרות: "בחור, שא נא עיניך וראה מה אתה בורר לך. תן עיניך ליופי, שאין האישה אלא ליופי…".

1. מיוחסות – הבנות המיוחסות היו אומרות: "בחור, אל תיתן עיניך בנוי, תן עיניך במשפחה. שאין האישה אלא לבנים…".

1. מכוערות – הבנות המכוערות היו אומרות: "שקר החן והבל היופי" – אל תלכו אחר החן של המיוחסות ולא אחר היופי של היפהפיות, אלא "אשה יראת ה' היא תתהלל" – תלכו אחרינו, יראות השמיים, בתנאי שתעטרו אותנו בתכשיטים אחר החתונה…".

יצוין כי חג ט"ו באב נחגג במתכונת המלאה רק בתקופה שבית המקדש השני היה קיים. כיום אין הוא נחשב ליום טוב, אולם לא אומרים בו תחנון.

את סוגיית 'מחוללות בכרמים' התלמוד חותם במחול אחר שצפוי להיות לעתיד לבא: "עתיד הקב"ה לעשות מחול (=מעגל) לצדיקים והוא יושב בתוך המעגל בגן עדן, וכל אחד ואחד מהצדיקים מצביע על הקב"ה ואומר: "הִנֵּה אֱלֹהֵינוּ זֶה קִוִּינוּ לוֹ וְיוֹשִׁיעֵנוּ זֶה יְהוָה קִוִּינוּ לוֹ נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בִּישׁוּעָתוֹ".

לשמחתי כבר למדתי את זה ל המשוגע היחידי

אם יעשו את זה יהיו ישר פמינסטיות שידרשו שגם הבנים יחוללו בכרמים והבנות תבחר אותם,

והחרדים יגידו שזה שיקצע ואם משהו כתוב בגמרא זה לא אומר שצריך לעשות אותו, והשתנו הטבעים.

ב"ה אכשר דראחתול זמני

וזכינו לצניעות מרובה על־ידי השדכנים העוסקים במלאכת הקודש

"אני בחור נחמד מחפש בחורה נחמדה"

"וואו, שמע, אין לי ממש רעיונות בשבילך..."

חחח, שומע מצאתי לך אחת; מה יש בה?; אממממל המשוגע היחידי

דופק?

בתלמוד הירושלמיחתול זמני

"הכאורות היו אומרות אל תתן עיניך בנוי והנאות היו אומרות תן עיניך במשפחה."

קרבן העדה: "אל תתן עיניך בנוי. אלא באשה שתמצא חן בעיניך מחמת מעשיה."

"תן עיניך במשפחה. כלומר היופי הוא לבנות מחמת שאביהן עשירים כדנתן בנדרים בנות ישראל נאות הן אלא שהעניות מנוולתן הרי היפות מסתמא בנות עשירים הן."

גם ראיתי אי־שם באמרי אמת שאחת הטעויות "שלח לך אנשים" הייתה שהיה צריך לשלוח בנות במקום בנים כי מסתמא הייתה להן עין טובה (אולי לכן בט"ו באב שזה התיקון של ט' באב זה יותר חג של הבנות. ונראה לי שזה גם קשור למחולות של יוה"כ.)

יפה מאודל המשוגע היחידי

אבל זה היה בכלל אפשרי בזמנם לשלוח בנות לדבר כזה?

ובנים כן?חתול זמני

היו נכנסות עם ויזת תייר

מסתבר שכן, עובדהל המשוגע היחידי

אולי זה לא היה בעיה כי זה הענקים מהגובה שלהם לא הבדילו בין גבר לאישה

הכנענים כמעט התחרפנו מהם גם אלמלאחתול זמני

הקטע של הלוויות כו' המדרש הידוע

המרגלים יכלו לקחת את הבנות איתם

אולי יעניין אותך