על רומנטיקה, רובוטיקה, ומה שביניהםפשוט אני..

לפני זמן מה, 

@ימח שם עראפת הציע אתגר: מי שיכתוב סיפור על נושא כלשהו שקשור להר הבית, יוכל לזכות בפרס אם יגיע לאחד משלושת המקומות הראשונים.

בגלל שאני אוהב אתגרים, אוהב תחרויות ואוהב פרסים (ובעיקר אוהב לנצח), החלטתי להיענות לאתגר.

מזה זמן רב אני נהנה להשתמש בצ'אט GPT. לפעמים לצורכי עבודה (הוא חוסך לי זמן רב בזכות היידע העצום שלו), לפעמים סתם כדי להרחיב את היידע שלי, לפעמים כדי להתייעץ בנושאי תיירות או תזונה, לפעמים כדי להגיב בפורומים... אז החלטתי לנסות את היכולות הספרותיות של הפורום ולראות אם הוא מסוגל לכתוב סיפור *מאוד ספציפי*.

בהתחלה, ביקשתי מהצ'אט לכתוב סיפור אהבה בין שני יהודים, המתרחש בירושלים של המאה ה-19. הנחיתי אותו להוסיף מוטיבים של כמיהה לבית המקדש והר הבית.

הצ'אט החליט ללכת על חופש ספרותי מלא, וכתב לי סיפור אהבה רומנטי בין שני יהודים... כפשוטו. יהודים בנים.

זה הסיפור המלא:

בירושלים של המאה ה-19, בין החומות העתיקות והרוחניות השוררת בכל פינה, התרחש סיפור אהבה יוצא דופן בין שני גברים יהודים, אהבה שמזכירה את הכמיהה לבית המקדש ולהר הבית – מרכזי הקודש של העם היהודי.

---

יעקב נולד וגדל בשכונת נחלת שבעה, אחת מהשכונות היהודיות הראשונות מחוץ לחומות העיר העתיקה. משפחתו הייתה מסורתית והאמינה באמונה שלמה בשיבת ציון ובבניית בית המקדש מחדש. מגיל צעיר, ספג יעקב את סיפורי הקודש והמסורות על בית המקדש מהרבנים ומהוריו, והיה מבלה שעות רבות בחלומות על הימים בהם ירושלים תהיה מרכז עולמי של קדושה והשראה.

דוד, לעומתו, הגיע לירושלים מצפת, עיר המקובלים, שם גדל במשפחה של תלמידי חכמים. הוריו היו אנשי רוח ולמדו את סודות הקבלה, ודוד עצמו היה מצוי בעומק הלימוד וההגות. הוא הגיע לירושלים במטרה להרחיב את לימודיו בישיבת אבן ישראל, אך גם מתוך תשוקה עזה לחוות את הקרבה לבית המקדש, על אף שהוא חרב מזה דורות רבים.

המפגש בין יעקב לדוד התרחש באחד מימי השבת, כאשר שניהם ביקרו בכותל המערבי. יעקב עמד מול האבנים העתיקות, מתפלל בכוונה ובדמעות של כמיהה, כאשר דוד התקרב ונעמד לצידו. השניים החליפו מבטים ולאחר תפילת השבת, החלו לשוחח על תקוותיהם וחלומותיהם.

"אתה מאמין שנזכה לראות את בית המקדש בעינינו?" שאל יעקב, עיניו נוצצות בתקווה.

"אני מאמין," השיב דוד ברצינות. "אבל עד אז, עלינו לשמור על אמונתנו ולפעול באהבה ובמסירות למען העם והארץ."

עם הזמן, הקשר ביניהם התהדק והפך לחברות עמוקה. הם היו לומדים יחד בישיבה, משוחחים על עתיד ירושלים ועל החזון של בית המקדש. באותם רגעים של שיתוף, גילו יעקב ודוד את האהבה האמיתית שצמחה ביניהם, אהבה שהייתה מושתתת על ערכים משותפים ועל חלום אחד גדול.

בלילות הקיץ החמים, הם היו נוהגים לטייל יחד על גבעות ירושלים, מביטים על הר הבית ושואפים מהאוויר הטהור. "כמה הייתי רוצה לעלות לשם," אמר יעקב באחד הטיולים, מצביע על המקום שבו עמד בית המקדש.

"גם אני," השיב דוד, "אבל עד אז, עלינו לבנות את האהבה שלנו ואת חיינו כאן. זה הדבר הכי קדוש שאנחנו יכולים לעשות."

הם מצאו דרכים קטנות לבטא את אהבתם, רחוק מעיני הציבור. בחדרי הישיבה, היו מחליפים מכתבים עם דברי תורה ואהבה, ומשתפים זה את זה במחשבות ובחלומות. הייתה זו אהבה טהורה, מחוזקת באמונה עמוקה ובכמיהה לשוב לימי הזוהר של ירושלים.

יום אחד, כאשר חזרו מתפילה בכותל, דוד הציע רעיון: "בוא נעלה להר הזיתים. אני רוצה להראות לך משהו."

הם עלו בהר, מתקדמים בשבילים הצרים בין עצי הזית העתיקים. כשהגיעו לפסגה, נפתח לפניהם נוף עוצר נשימה של הר הבית והעיר העתיקה. "כאן," אמר דוד, "אפשר להרגיש את הנוכחות של בית המקדש. זה המקום בו נוכל לחוש את הקרבה הגדולה ביותר."

יעקב הביט סביבו, עיניו דומעות מהתרגשות. "זה באמת מרגיש קרוב יותר," אמר, ודוד חיבק אותו בעדינות.

לאחר זמן מה, הם החליטו לחפש מקום משלהם, רחוק מהעיניים הבוחנות של החברה. הם מצאו בית קטן בצפת, שם יכלו להמשיך את לימודיהם ולחיות את אהבתם בחופשיות יחסית. בצפת, הם הקימו לעצמם חיים שקטים ומאושרים, תוך שהם ממשיכים לטפח את הקשר העמוק ביניהם ואת הכמיהה לבית המקדש.

חייהם החדשים בצפת היו מלאים בשקט ובאהבה, אך לא עבר יום שבו לא חשבו על ירושלים ועל הר הבית. הם היו חוזרים לעיר הקודש לפחות פעם בשנה, מתפללים בכותל ומטיילים ברחובותיה העתיקים.

בכל ביקור כזה, הם היו פוקדים את הר הזיתים, יושבים על אותו סלע וצופים בנוף הנשגב. "יום אחד," אמר יעקב, "החלום שלנו יתגשם ובית המקדש ייבנה מחדש. אבל עד אז, יש לנו את אהבתנו ואת האמונה שלנו."

דוד הנהן, חייך ולחץ את ידו של יעקב. "והן אלו שנותנות לנו את הכוח להמשיך, בכל יום מחדש."

האהבה של יעקב ודוד הפכה לסמל של תקווה ואמונה, כמו הכמיהה לבית המקדש ולהר הבית. הם חיו את חייהם באהבה ובאמונה, משמרים את חלום הדורות בלבם ובמעשיהם. סיפורם נשמר בזכרון ירושלים, מספר על כוח האהבה והאמונה, ועל האנשים שהעזו לחלום ולחיות את חלומם, למרות כל המכשולים.

למרות שהסיפור היה יפייפה בעייני, ובעיקר - הוכיח לי שהצ'אט פשוט מטורף עם היכולות שלו (הוא ידע שזוגיות שכזאת אינה לגיטימית באותו המקום ובאותו הזמן, ולכן הדגיש שהיא מתקיימת בסתר - "רחוק מעייני הציבור".

מטורף.

אבל בשביל לזכות בתחרות ידעתי שאני צריך סיפור על אהבה מסוג אחר...

לכן הפעם הייתי יותר ספציפי:

וזה הסיפור המלא:

בירושלים של המאה ה-19, בין חומות העיר העתיקה ורחובותיה הצרים, התרחש סיפור אהבה בין שני צעירים יהודים, אהבה שנשזרה בחלום ובכמיהה לבית המקדש ולהר הבית. זהו סיפורם של יוסף ורחל, שסיפור אהבתם הפך לאגדה בסמטאות העיר הקדושה.

---

יוסף נולד וגדל בשכונת ימין משה, אחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות העיר העתיקה. משפחתו הייתה משפחה מסורתית שהאמינה בכל לבה בשיבת ציון ובבניית בית המקדש מחדש. יוסף, בן בכור למשפחתו, היה תלמיד חכם ומסור ללימודיו. הוא בילה שעות רבות בישיבה, לומד ומתפלל, וחולם על הימים בהם יעמוד בית המקדש על תילו. הטורקים השולטים בארץ, כך האמין יוסף, הם בסך הכל פסיק קטנטן בהיסטוריה של הארץ הזאת – והם לא יוכלו למנוע לעד את בניית המקדש השלישי.

רחל, לעומתו, נולדה וגדלה בעיר העתיקה, בשכונה היהודית הצפופה. משפחתה הייתה ידועה בצניעותה ובאמונתה החזקה. רחל הייתה נערה מלאת חיים, חכמה ורגישה, שאהבה לטייל בסמטאות העיר ולשאוב השראה מהאווירה המיוחדת. היא גם הייתה משוררת מחוננת, ותמיד חלמה על ימים טובים יותר לעם ישראל. בבקרים היא למדה בבית הספר, והחל משעות הצהריים היא עזרה לאמה בעבודות הבית השוטפות, והיא תמיד עשתה זאת עם חיוך שהקרין לכל סביבתה.

היה זה יום חורפי קר, כאשר הם נפגשו לראשונה בכותל המערבי, שהיה אז קיר קטן ומוסתר. יוסף עמד מול האבנים העתיקות, נשם את הקדושה שנובעת מרבבות יהודים שהתפללו כאן לפניו, מתפלל בדבקות, כשרחל חלפה לידו והתעכבה לרגע לשמוע את תפילתו. משהו בנוכחותו משך את תשומת לבה, וכשסיים, היא ניגשה לקרוא פרקי תהילים ולהתפלל גם היא.

לאחר התפילה, הם החלו לשוחח. רחל סיפרה לו על שיריה ועל חלומותיה, ויוסף סיפר לה על לימודיו. השיחה קלחה, והם הרגישו כאילו מכירים שנים רבות. שניהם נחשבו לעוף מוזר בעייני הסובבים אותם, עד כי לפעמים התביישו לספר על חלומם הגדול לבניין בית המקדש. הימים ימי מחסור ובצורת, ירושלים קרה אך יבשה, הטורקים דורשים מיסים שיהודים רבים מתקשים לשלם. למי יש כוח לחלום, למי יש זמן לקוות. אך עם התקדמות השיחה, יוסף נפתח וסיפר לרחל על חלומו הגדול: להתפלל ל-ה' מעבר לכותל הניצב מולם, בתוך בית המקדש השלישי. רחל שמעה בהתרגשות על חלומו של יוסף, ואזרה אומץ לספר לו שגם היא, בדיוק כמוהו, חולמת ומתפללת שירושלים תשתחרר מעול הטורקים ותיבנה כבראשונה.

עם הזמן, הם החלו להיפגש באופן קבוע, בתחילה בספרייה העירונית ולאחר מכן בטיולים בסמטאות העיר העתיקה. כל מפגש היה מלא בשיחות על תורה, ספרות, חלומות ושאיפות. סוף סוף הם מצאו מזור לנפשם, והיו יכולים לדבר על חלומות נשגבים ולא רק על הלחם והחמאה שחסרים בשולחן. כשהם היו ביחד, פתאום החלומות שלהם לא גרמו להם להרגיש מוזרים ומשונים.
שניהם הרגישו שמצאו זה בזו נפש תאומה, שותף לחלום הגדול על עתיד עם ישראל בארצו, ובכלל זה - בניין בית המקדש.

באחד הימים, כאשר טיילו יחד בהר הזיתים, רחל נעצרה לפתע והצביעה על הר הבית. "יוסף, תסתכל," אמרה בקול מלא תקווה, "שם, יום אחד, יעמוד בית המקדש עליו אנחנו מתפללים. אנחנו חייבים להאמין שעוד בימינו זה יקרה."

יוסף חייך, עיניו נוצצות, והשיב, "אני מאמין בזה בכל לבי, רחל. ובינתיים, נבנה את חיינו כאן ונשמור על האמונה הזאת בלבנו."

האהבה ביניהם פרחה, וכל אחד מהם מצא באחר מקור לכוח והשראה. הם היו נפגשים בסתר, חולקים מחשבות, שירים ותפילות. בלילות השקטים, היו יושבים על גג בית משפחתה של רחל, מביטים בכוכבים ומשוחחים על עתידם המשותף.

יום אחד, כאשר ישבו על גג הבית וצפו בשקיעה מעל ירושלים, פנה יוסף אל רחל במבט רציני ואמר, "רחל, אני רוצה שנחיה יחד, נבנה בית שבו נוכל להאמין, לאהוב ולחלום ללא חשש. אני רוצה שתהיי אשתי."

רחל, נרגשת, הנהנה בהסכמה ודמעות של אושר זלגו מעיניה. "יוסף, אני מאמינה בנו ובחלומות שלנו. נבנה בית מלא אהבה ואמונה."

הם התחתנו בטקס צנוע בכותל המערבי, מוקפים במשפחותיהם ובחבריהם הקרובים. החופה נעמדה מול האבנים העתיקות, והשניים התחייבו לאהוב ולתמוך זה בזו, לשמור על חלומם ולהמשיך להאמין בבניית בית המקדש. עכשיו, כך הם הרגישו, הם כבר בנו את הלבנה הראשונה של בית ה' בעולם.

הם עברו לגור בבית קטן בשכונת נחלת שבעה, והחלו לבנות את חייהם המשותפים. יוסף המשיך בלימודיו, ורחל כתבה שירים והייתה למורה לילדי השכונה. ביתם היה מלא באהבה, באמונה ובכמיהה לימים טובים יותר.

בכל שבת, הם היו עולים יחד להר הזיתים, צופים על הר הבית ומתפללים. "הבית שלנו יהיה מקום של קדושה," אמר יוסף, "כמו בית המקדש שנבנה מחדש."

רחל חייכה והשיבה, "בדיוק כך. נבנה את ביתנו באהבה ובאמונה, וזה יהיה הקודש הפרטי שלנו."

השנים חלפו, והם חוו רגעים רבים של אושר ושמחה, אך גם אתגרים ומכשולים. האהבה שלהם הייתה חזקה מכל קושי, ובכל רגע קשה הם נזכרו בתפילותיהם ובכמיהתם לשיבת ציון ולבניין הבית.

כאשר נולדו להם ילדים, הם גידלו אותם על ערכי האמונה ואהבת הבורא, על סמך השילוש אשר לא במהרה יינתק: עם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל. הם גם העבירו לילדיהם את החלום הגדול על בניית בית המקדש, מיד כאשר הטורקים סוף כל סוף יעזבו את הארץ המובטחת לבני אברהם. בכל שבת בשעת המנחה, הם המשיכו לעלות להר הזיתים, הפעם עם ילדיהם, שם הם התעכבו כדי להתפלל ולחלום.
מאורעות מלחמת העולם הראשונה לא פסחו על ארץ ישראל בכלל ועל ירושלים בפרט, וגם היישוב היהודי הקטן נדרך מקולות המלחמה. לקראת חג האורות והניסים, הלוא הוא חג החנוכה, השקיפו יוסף ורחל באיש צבא בריטי יורד מסוסו, וצועד ברגליו דרך שער יפו אל תוך העיר העתיקה. 

היה זה פילדמרשל אלנבי, אשר הכריז בשפתו לקול תשואות הקהל: צבאי שחרר את ירושלים מהשלטון הטורקי, ומהיום העיר נתונה לשלטון צבאי בריטי. יוסף ורחל חייכו זה לזו, תוך שהם רואים את חלומם הולך ומתקרב. הבריטים, כך סברו, יהיו הרבה פחות עוינים לחלומם הגדול.
בסוף ימיהם, כאשר ישבו יחד מול נוף העיר הקדושה, הרגישו שניהם סיפוק ואושר. הם חיו חיים מלאים באהבה, באמונה ובתקווה, והכמיהה לכסא דוד נשמרה בליבם עד יומם האחרון.
ילדיהם זכו לראות בבגרותם את ירושלים המזרחית אשר הפכה לבירתה של מדינת ישראל, וכאשר גם להם נולדו ילדים – היו אלה הצנחנים העבריים שעברו דרך חומות העיר העתיקה, והפעם קולות השחרור והשמחה היו בעברית.

סיפורם של יוסף ורחל נחרת בזכרון ירושלים, סיפור של אהבה ואמונה, סמל לכוחם של חלומות ולעמידות בפני כל מכשול. הם לימדו את ילדיהם ונכדיהם שהאהבה והאמונה הם הדברים החשובים ביותר, ושלעולם לא לוותר על החלום, כי יום אחד, הוא יתגשם.

גם היום, נכדיהם וניניהם של יוסף ורחל מתגוררים בשכונותיה השונות של ירושלים, והם מבינים היטב שהחלום עליו השיתו יוסף וביתם את ביתם ואורחות חייהם, עוד עתיד להתגשם במהרה בימיהם.

ועם הסיפור הזה, בחסדי שמים ובחסדי צ'אט GPT ובחסדי @ימח שם ערפאת, הגעתי למקום הראשון בתחרות (מבין 3 משתתפים בלבד, אבל למי אכפת )

אז הGPT זוכה בפרס?לא סתם מישהי

זה לא פייר לא ידעתי שיש תחרות 😆

עוד מעט אקרא...

ברכות על ההישג

האמת היא שהמלאכה נקראת על שם גומרהפשוט אני..

ואת כל הקטע עם אלנבי ועם הנכדים אני הוספתי בעצמי, אז הסיפור לגמרי על שמי

חשבתי שזה טעות שלו...מאותרת

כי ממה שזכור לי, אלנבי היה אז גנרל..

נדמה לי שהפירוש של פלידמרשל זה גנרלחסום לשעבר
כעת מובן עוד דבר,חסום לשעבר
שכן היו שלוש כניעות, ופלידמרשל אלנבי השמיד את התמונות מהכניעות האחרות, הראשונה בפני חיילים בריטיים ששוטטו שם, והשלישית בפני בריטי אחר בכיר מאלנבי ששכחתי את שמו
כל הכבוד לרובוט, בעל כישרון יוצא דופןחסום לשעבר
לפני כמה חודשים גם התנסתי עם לגרום לו לכתוב סיפורחושבת בקופסא

סגנון הכתיבה שלו הוא ממש קיטשי וגנרי. הוא פשוט ממלא הוראות במדויק ונצמד בצורה מאוד ברורה לתבניות, במיוחד לתבנית של ״פתיחה, אמצע וסיום עם מסר״ והכל אצלו מושלם כזה בלי אתגרים או בעיות. באמת שהכישרון האמיתי שלו זה שהוא מצליח לכתוב כל כך הרבה על כלום ושום דבר.

ניסיתי בזמנו לגרום לגרום לו לכתוב את העלילה של אחד הספרים אורנה בורדמן (אני לא זוכרת איזה מהם) אבל הרגשתי שהוא רוקן את הסיפור מכל ערך יהודי- לאומי, אז ביקשתי שיכניס יותר את הערכים האלו, והוא סירב ואמר שהוא צריך לשמור על נייטרליות.

כבר כמעט לא יוצא לי להתעסק איתו, לא יודעת למה אבל איבדתי עניין.

הנה תגובתופשוט אני..

חחחחחחחחחחחחחסום לשעבר
ממש מוזראגוז16

מרגיש שהצ'אט פועל ו"חושב" לפי מדדי חברה מסוימים, מעניין אותי איך זה פועל, מי מכניס לו אמות מידה מוסריות כביכול

כל הבינה מלאכותית נוטה לכיוון שמאללא סתם מישהי

תשאל אותה מה חוות דעתה על טראמפ ואחרי זה על ביידן ותראה את ההבדל

אני גם התייעצתי עם רובי בוט בזמנו למי להצביע ומבחינתו מנסור עבאס פעיל שלום שאפשר לבחור בו ובן גביר לאומן מסוכן...

כן אבל למה זה ככה?אגוז16
איך הוא מקבל את המידע הזה הרי רוב המידע אמור להיות אובייקטיבי לא?
מי שתכנת אותו...הסטורי
השיא היה כשסירב לצייר את האבות המייסדים של ארה"ב לבנים.
זהואגוז16

בהבנה שלי הוא פועל לפי מידע שהכניסו לו, אז לא הבנתי מה הופך את המידע ללא אובייקטיבי כמו בן אדם אנושי?

המתכנתים שלו שמאלנים שמכניסים ערכים של שלוםלא סתם מישהי

ונגד גזענות באופן כללי והשמאלנים ברמת הרעיון הם גם נגד גזענות ובעד שוויון הזדמנויות לכולם וכו'

(פעם כתבתי ברובי בוט "היהודית העם הנבחר" והוא כתב לי שכל בני האדם שווים...)

בד"כ לא מתכננים מודלי שפהאתגליא
כמו צ'אט GPT לאג'נדות מסויימות בצורה מכוונת. סביר יותר להניח שפשוט יש לו הרבה תוכן של שמאל, בעד הפלסטינים, השיוויון וכו'. ולכן הוא מוטה לצד הזה.
ברור שמכוונים אותם בצורה מסוימתחושבת בקופסא

גם אם טוענים שלא.

הרי המתכנתים יודו בפה מלא, ואולי טפילו בגאווה שהם חסמו אפשרות של תוכן שמקדם גזענות, אפליה, שוביניזם, הומופוביה, זינופוביה, טראנספוביה, וכו'.

חלק מזה זה צרכים פרקטיים, הרי באמת אנחנו לא רוצים שאנשים ישתמשו בכלי הזה כדי לקדם איזה ניאו נציזם או משהו בסגנון. (גם יש היגיון לא לרצות לפגוע בדתות ואמונות של אנשים שמתשתמשים במוצר שלך) בסופו של דבר, ההגדרה של איפה עובר הגבול הדעה הלגיטימית נמצאת אצל המתכנתים וההטיות הפוליטיות האישיות שלהם.

בסופו של דבר מי שיצר אותו הם מתכנתים,חסום לשעבר

ומתכנתים ברובם משתייכים למחנה השמאל מה שמעלה תהיות על שני אלה:

@משה

@קפיץ

שששמאלניםםם!!!

זה ימח שם עראפתחסום לשעבר

אני חסום פה מלפני כמה שנים עקב תקרית

אני מודה שאני די מופתע מהסיפור, וגם מבודח, אבל תעלומה אחת נפתרה לי: איך יכול להיות שהזוג המאושר בסיפור נפגשו בספרייה העירונית, הדבר לא הגיוני כיוון שבתקופה ההיא לא היה דבר כזה ספרייה עירונית בירושלים.

זו לא טעותפשוט אני..

בדקת את זה במקור אחר מלבד צ'טג'יפיטי?ריבוזום

זה הכי דומה שמצאתי במקור אחר וזה לא מה שהוא טוען

בית אוסף ספרים אשר למונטיפיורי – ויקיפדיה

מודה שלא השקעתי בזה המון, אבל לא הייתי מקבלת את הדברים האלה כאמת רק כי ג'יפיטי טוען כך

עוד שתי טעויות קריטיתהסטורי
נערה מהעיר העתיקה בזמן הטורקים, לא למדה בבית ספר. הישוב הישן התנגד לחלוטין למוסדות לבנות. הפיצול בין 'העדה החרדית' ל'אגודת ישראל' בירושלים התרחש, עשרות שנים אחר כך, כשאחד הטריגרים המרכזיים היה שהעולים מפולין רצו להקים בית ספר 'בית יעקב' ואנשי הישוב הישן הזדעזעו מהרעיון.

בנוסף, נערה ממשפחה של הישוב הישן אז, שהיתה מתחילה קשר עם בחור, לא דרך שידוך עיוור, היתה מקבלת נידוי, חרם שמתא וארור ולא היתה יכולה לבנות את חייה בירושלים...

תשובה לשניכםפשוט אני..
לפחות לפי המקור הזה, מונטיפיורי בהחלט הקים בית ספר לבנות במאה התשע עשרה:

"בית חינוך העלמות": ראשית החינוך לבנות בירושלים - Eyal Davidson

לא אמרתי שלא היה בית ספרהסטורי
אלא שאנשי הישוב הישן החרימו אותו.
נכון זה מופיע בירושלים של מעלה נדמה ליחסום לשעבר
לא הייתי סומך על הספרים האלוהסטורי
רמז: איזה רבנים מוצגים שם ומאלו מתעלמים לגמרי...

אבל העובדה ש'הישוב הישן' החרים לא רק את בית ספר למל, אלא במשך עשרות שנים אח"כ עוד התנגד לכל הוצאה של הבנות מהבית, אפילו לבית ספר חרדי לחלוטין, מופיעה בהרבה מקומות.

איזה שניכם? גם לי?ריבוזום

איך מה שקישרת קשור לטענה של ספריה עירונית בבית הספר למל?

בכל מקרה, אני רק התכוונתי להעיר שאסור להוכיח משהו כאמת היסטורית מצ'ט ג'יפיטי, כי אחד הדברים שמהווים אתגר משמעותי כרגע לו ולשכמותו הוא להפסיק לחרטט בביטחון. (הבנתי שיש שם שיפור: בעבר כשאנשים היו מבקשים ממנו מקורות והוכחות הוא נתן להם בנונשלנט קישורים למאמרים שלא היו ולא נבראו... זה כמובן הגיוני על פי איך שהוא עובד, ומאוד לא תואם את הציפיות שלנו מאדם שמתנסח בביטחון דומה. בכל מקרה זה עדיין בעיה מהותית למיטב ידיעתי).

תודה, לקחים יופקו פשוט אני..
זה נושא מאוד חשוב בעינייריבוזום
מכמה פנים אבל לצערי אין לי זמן עכשיו להרחיב. מקווה שבלילה.
אגב, משהו משעשעפשוט אני..

לפני כמה ימים הייתה לי בעיה שקשורה למחשב.

שאלתי את הצ'אט איך לפתור אותה, והוא כתב לי שם של תוכנה שבה אני יכול לכתוב קוד שיפתור את הבעיה הזאת. הוא גם הציע דוגמה של קוד.

שאלתי אותו האם יש דרך יותר פשוטה בלי להשתמש בתכנות, והוא ענה לי "כן, תעשה כך וכך" - ונתן לי פתרון פשוט שכבר מובנה בתור ווינדוס!

אז למה לעזאזל הוא בכלל הציע לי בהתחלה לכתוב קוד בעצמי, אם הפתרון כבר מובנה בתוך ווינדוס?

בקיצור, לא תמיד הוא ברור...

בגלל כל הסטודנטים למחשביםמבולבלת מאדדדד
שמבקשים ממנו שיכתוב קודים לכל דבר, הוא רגיל לזה...😂😂😂

@קפיץ

בגללי!!! חחח הוא כותב לי כל כך הרבה קודיםרקאניאחרונה

שברור לו שזה מה שאתה רוצה חחחח

שיביא מקור!חסום לשעבר
כתב משה רט:פשוט אני..
קלוד (Claude), מחולל הטקסטים, מנסה לחנך אותי לדעות "נכונות". נתתי לו לערוך קטעים מתוך ספר שאני עורך, עם הוראה לעשות בהם שינויים קלים בלבד של שיפור הניסוח והסגנון, בלי שינויים משמעותיים. אבל מסתבר שקלוד לא אוהב מיסטיקה.

את המשפט "אנשים בעלי כוחות יוצאי דופן מסוגלים לקרוא מחשבות בטלפתיה", הוא שינה ל"יש המאמינים שישנם אנשים בעלי כוחות..." וכו'. כאשר הופיעו אמירות קבליות על קליפות וכדומה, הוא הקפיד להוסיף "לפי תפיסה זו", או "לפי דעות מסוימות", למרות שבטקסט הדברים נאמרו כעובדה.

בקיצור, קלוד חמוד, זה שאתה רובוט נטול נשמה ורוחניות לא הופך אותך לסמכות לגבי מיסטיקה. בצע את תפקידך ואל תביע דעות בנושאים שאתה לא מבין בהם.

במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאודאחרונה
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא