חשוב לדעת..בזווית חדה
בס"ד

הרב יעקב רוזטנל ז"ל, מגדולי הדור- נפטר..

בשבת קודש פרשת "אמור" נתבקש לבית עולמו הרב הגאון הרב יעקב ניסן רוזנטל.

כבר בגיל 28 מונה לדיין ובתפקיד זה כיהן שנים רבות ואף בהמשך הפך לאב"ד בחיפה. במהלך שנותיו כיהן גם כרב של ישיבת "חניכי הישיבות" ובחיפה פתח את כולל הגר"א, שהיה לכולל הראשון בעיר וששוקק באברכים רבים. בחייו כתב הרב רוזנטל ספרים, והמוכר שבהם 'משנת יעקב' על כל הרמב"ם. הרב רוזנטל מונה בגיל צעיר מאוד על ידי הרב הראשי דאז, הרב יצחק אייזיק הלוי הרצוג, לדיין בבית הדין הרבני בחיפה והיה לצעיר הדיינים בארץ ישראל. מאוחר יותר הפך הרב לאב בית הדין בחיפה ושימש בתפקידו למעלה מחצי יובל שנים.

לאחרונה אמר לבנו הרב ישראל רוזנטל, כי דבר אחד הוא מרשה לו להגיד אחרי פטירתו, וזה שלא ביטל רגע אחד בחייו. תלמידים רבים העמיד והמוכר שבהם הוא הראשון לציון הגר"ש עמאר.

הרב היה קשור בקישרי ידידות עמוקים עם כל גדולי הדור. ספרדים ואשכנזים, דתיים לאומים וחרדיים. היה ידיד נפש של הרה"ג רבי אברהם שפירא זצ"ל רה"י "מרכז הרב", ומבאי ביתו של הרב ש"ך.

הרב היה מהשרידים האחרונים מדורות עברו. שייך לעולם התורה של גדולי הדורות הקודמים, וזכה ללמוד תורה מפיהם.

כל מי שנתקל ברב יכל להעיד על טוב ליבו והדאגה שלו לציבור. הרב היה אחד האנשים המעטים בדור שגזר על אנשים גזרות. הרב היה מקים בית דין ופוסק שעל רווקים ורווקות להתחתן, על עקרות להיפקד, על חולים להבריא וכו'.
הרב אמר, שכמו שהיה דיין בבית הדין הרבני כיובל שנים, ומעולם לא עירערו על פסקי הדין שלו, גם בשמיים מקבלים את פסקי הדין שהוא פוסק.
היה מגיע אליו זוג הרוצה להיפקד, הרב היה מושיב בית דין, וגוזר שעליהם להביא ילד לעולם. אני אישית מכיר מספר לא קטן בכלל של זוגות שנפקדו, של חולים שהבריאו ממחלות קשות, ושל רווקים שנישאו.

הרב היה מקפיד מידי יום ביומו לשמוע את חדשות הבוקר כדי להתעדכן במצבו של עם ישראל ולהתפלל עליו.

הרב היה אומר הלל ביום העצמאות וביום ירושלים, ומודה על הניסים והנפלאות. הרב העיד בפנינו ביום העצמאות שעבר, כי אף הרב שלמה זלמן אויירבעך היה אומר הלל ביום זה.

מידי יום שישי, היה הרב מעביר שיעור לדיינים מכל רחבי הארץ. גדולי הדיינים והרבנים היו באים לשמוע את השיעור, ומנסים להבין... אחד מתלמידיו המוכרים הוא הרב הראשי הספרדי, הרב שלמה עמאר שליט"א.

אנו, דור יתום ההולך ומאבד את רבניו, ניקח לקח מהדברים. "חייב כל אדם לומר, מתי יגיעו מעשי למעשי אבותי". צריכים אנו לישא עימנו מסר אדיר לחיינו. ניצול זמן, התמדה בתורה, דאגה לכל יהודי, יראת שמיים ואהבת אמת.

הלוויתו של הרב תצא היום מחיפה בשעה 15:30.

ב ר ו ך  ד י י ן   ה א מ ת

לשמיעת שיעורים שלו:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?srch=1&orderby=397

הרב עמאר, בביקור אצל מורו ורבו הרב רונזטל:
http://www.ladaat.net/articles.php?do=viewarticle&articleid=4419

הספד  הרב רוזנטל על הרב שפירא זצ"ל:
/News/News.aspx/167284

ברוך דיין אמתשיראל:)
סרוך דיין האמת.דוסית גאה!
איזה תאריך יפה...
ברוך דיין האמת!ד"ר אריק
ברוך דיין האמת!נשוב לכל יישוב
ברוך דיין האמת!עץ על מים
ברוך דיין אמת...=[גולי =]
ברוך דיין האמתטל
ברות דיין האמת..במבלולו
אבדה גדולה לעם ישראל.ארי צלוב
וואו.. שמעתי את זה היום בבוקר בבית כנסת ולא קישרתי<אריאל>
ברוך דיין האמת.
תמיד עולה לי "מי זה ברוך?" (דיין האמת)....מתו"ש
ברוך (ה') דיין האמת.אח..
"חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הרעה".

"ה' נתן, ה' לקח - יהי שם ה' מבורך".

ה' דן דיני אמת. לפעמים אנחנו לא מבינים מה ואיך, אבל מה שבטוח -
ומה שהכי נכון בעולם - שהאמת - ה', דן דיני אמת.
ועל זה אנחנו מברכים.

בל נשכח שהנשמה כאן רק כפקדון.
ה' נתן? ה' לקח. את שלו לקח.
יהי שם ה' מבורך!

ברוך דיין האמת.~SMILE~
ברוך דיין האמת,צעיר רענן
ברוך דיין האמת.שיראל.אחרונה
שניים ביום אחד,זה יותר מדי
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך