(ונתעלם מנושא המסחרה, נשאיר אותו לדיון אחר...)
אתה שואל מה המטרה של הכנס הזה.
(יכול להיות שיש כאן מטרה כלכלית של המארגנים. אין לי מושג. אין ספק שזה לא זול, גם אחרי הנחה של רישום מוקדם. זה מחזיר אותי לעניין המסחרה, אז נשאיר את זה בצד).
בעיני, אפשר לחלק בין מטרה אישית של כל משתתף, לבין מטרה כללית של הכנס.
במטרות אישיות אני יכולה לכלול דברים כמו מציאת בן\בת זוג - בדרך ישירה, באמצעות צד ג' שנמצא שם, באמצעות מפגש עם שדכנים, דרך סדנאות היכרות רגילות ומיוחדות (ODT), ספידייטינג ועוד. וכאן אולי צריך לכלול גם צילומים מקצועיים.
מטרה נוספת - רכישת כלים בנושא זוגיות (זכור לי מפרסומים בשנים קודמות שפירסמו שזה גם למאורסים), וזה בעיקר בהרצאות.
ציטוט מפרסום שראיתי בנושא:
"שנה שעברה ביקשנו מכל המשתתפים
לכתוב לנו משוב על הכנס.
מה לשפר, מה לשמר.
וואלה? יצאו להם משובים מדהימים.
כל כך הרבה מסקנות יפות,
והחלטנו שאנחנו מיישמים את כולם.
אז השנה יהיו הרבה פחות שיעורים -
אבל הרבה יותר סדנאות ואפשרויות להכיר.
חלוקת הגילאים תהיה מאוד ברורה -
מתחם לצעירים, מתחם למבוגרים."
כלומר, ממה שאני מבינה, עיקר המטרה של מי שהשתתף - זה למצוא בן\בת זוג.
במטרות כלליות אני כוללת כמה דברים, אבל הדגש הוא להנכיח את עניין הרווקות בציבורינו. ספרתי על המודעה 11 ארגונים שחתומים על האירוע - וערוץ 7 (שניים בולטים שלא שם, וזכור לי שהיו בשת"פ בעבר - אלגו ושגרירים).
בהנחה שמגיעים באמת 3000 איש, אני מאמינה שיש שם ייצוג מגוון. מספיק כדי להגיד שלא "כל מי שבא לשם הוא רק מ...." וזה בדיוק מה שבעיני הם באים להראות. יש הרבה רווקים. מכל סוג וצבע. ואנחנו (הציבור הדת"ל) נותנים להם מקום שאומר שהם נורמלים, טובים, רצויים - זה לא כינוס ללא מוצלחים, לכישלונות, לשוליים שהתייאשנו מהם. אכפת לנו, ואנחנו רוצים לתת לכם את המקום שיעזור לכם לצמוח. לתת לכם יום בקבוצת השווים שלכם.
לגבי היעילות - ממה שראיתי בסקרים שפורסמו, בציבור הדת"ל רוב האנשים מכירים דרך מכרים משותפים. אבל האם זה משנה איך הרוב הכירו? אם לך המכרים כרגע לא עוזרים, מה תעשה, תשב ותחכה להם?
לצערי, נראה שרוב הדרכים להכיר "לא יעילות", ואני יכולה להביא כל מיני סטטיסטיקות כאן. מה זה אומר? שתימנע מלנסות?
(תראה לדוגמה מה שכתבתי כאן: למי שבקטע של מספרים - לקראת נישואין וזוגיות)
אולי זה הזדמנות לעשות דברים קצת אחרת. אבל ברור לי גם שזה אירוע מורכב רגשית (כמו הרבה אירועי פו"פ אחרים). אולי גם זה משתנה לפי התודעה שאיתה מגיעים לכנס...