ג'ון פולין, אביו של הירש שנחטף לעזה: מצפה ליותר תמיכה בעסקה מהציבור הדתי-לאומי | ערוץ 7
הלואי והיתי יכול להיות אתם בירושלים.
ג'ון פולין, אביו של הירש שנחטף לעזה: מצפה ליותר תמיכה בעסקה מהציבור הדתי-לאומי | ערוץ 7
הלואי והיתי יכול להיות אתם בירושלים.
עצירה עכשיו פירושה הפסד, כולל השארת החטופים להירקב, עד שחמאס ישקם את עצמו ויטבח בנו שוב. בניגוד למי שגר באוסטרליה, אנחנו חיים את המצב הבטחוני כל יום כל היום.
נכסח, נשמיד, ננצח! ונחזיר את החטופים.
רק ככה נבטיח את ביטחונה של מדינת ישראל.
כצביעות כולה לפי דברי האב נמצאת במגזר.
אני מקווה שאתה לא חושב שהוא לא דובר אמת
לגבי כמות החטופים? פורום תקווה, שגם הם משפחות החטופים, אומרים שהעיסקה לא כוללת את כולם. מה שהיא כן כוללת, זה את מחיקת כל ההישגים האסטרטגיים של ישראל ביכולת להגן על עוטף עזה בפרט ועל מדינת ישראל בכלל.
ראינו בעיסקה הקודמת מה שווה הנייר שהמפלצות האיסלמיסטיות חותמות עליו. לא היה יום אחד שבו ההסכם קויים במלואו. להזכירך, היה יוח אחד שהיינו רגע מלהפציץ להם את הפרצוף, ואז הם שיחררו את החטופים הרלוונטים. זה היה 10 דקות לפני חצות הלילה. 10 דקות בלבד לפני פקיעת המועד.
מה יקרה פה לאחר שנוותר על כל מנופי הלחץ? שוב יגידו לנו שהם לא יודעים איפה כולם, ומי באמת כלול. וכמובן ששוב ירו טילים, ושוב ישתקמו, ואז נקבל לא רק את חיזבאללה ואיראן האהובות אלא גם חמאס משוקם עם הישגי ניצחון ותקווה שופעת, ועם הבנה ברורה של מה מנצח את ישראל: טבח וחטיפות המוניות.
כבר עדיף להושיט מראש את הצוואר לשחיטה. למה להתמהמה?
מהצביעות שזה דווקה הכעיס אותי בראיון.
לא הגיוני שכל המגזר חושב אותו דבר ורק בלחש. מבטא את דעתו האמיתית. זה מגעיל.
…. שהיא אמא מהמגזר שתביע את דעתה בנושא. המגזר הוא היחיד בצורה הומוגנית שמתנגד לעסקה. עכשיו שוקלים לבנות לכם אוגדה יהודית שתגן על הגבול המזרחי. זה בטח לא יקצר את הזמן עד לנצחון המוחלט.
אין לי יותר מה להוסיף.
צום קל.
ותרשה לי להיגעל לגמרי מהאוגדה "שלנו", זו שתגן על הגבול המזרחי של מדינת תת-אביב.
שיהיה צום מועיל. זה יותר חשוב.
בנתיים כלי התשקורת, בליווי כמה יחצנים, יוצרים אווירה כאילו 'העם' תומך בעיסקת כניעה, למרות שבכל בדיקה אמינה ולא מוטית, רוב מוחלט לא מוכן לאבד את השיגי המלחמה ולסכן את רוב החטופים ואת מליוני ישראל. אם כל כך בוערת לך הצביעות, אתה מוזמן למחות על זה.
בנתיים, כפי שכתב זאב קם השבוע בבשבע - בזמן שכל התשקורת יוצרת מצג שוא של 'הסכמה במערכת הביטחון', על נסיגה, דווקא אלוף אליעזר טולדנו אמר בתדרוך לקבינט שיש עוד הרבה מאוד עבודה בפילדלפי, לפני שאפשר להעלות על הדעת לצאת. צביעות - קווים לדמותה.
רק במקום מגוריי נפלו 11 לוחמים. הם לא עשו את זה בשביל הספורט, אלא בשביל לנצח ולהחזיר את כולם הביתה.
הקול של משפחות של חטופים היא לא היחיד, יש גם את משפיות השכול ומשפחות הלוחמים. עיסקה, בטח זו הנוכחית, גם לא תחזיר את כולם וגם תבטיח שיהיו בעתיד עוד חטיפות, עוד טבח, עוד אונס, ועוד מלחמה. צריך להחזיר את החטופים באמצעות כוח, לא באמצעות חולשה.
נכסח, נשמיד, ננצח! ונחזיר את החטופים הביתה.
שמשפחות חטופים לא אמורות להתערב בענייני משא ומתן.
על פניו, בגלל ניגוד עניינים.
פולין רוצה להשיב את בנו ותוך כך לסכן 10 מיליון אזרחים שמתוכם יבחר חמאס את החטופים הבאים.
לא יהיה.
ואני שלא מחוייב לכללי פוליטיקלי קורקט אומר בריש גלי, שהמדינה צריכה לפתור את בעית עזה בדרך שהרוסים היו פותרים, ודי לחכימא...
לצערינו, הפוליטיקה הקטנה והרגילה הובילה אותם להישען על הקפלניסטים ולשים את כובד משקלל במקום הלא נכון. זה ממש מה שאומר צביקה מור: וכי מישהו שכח את החטופים? העם כולו מגוייס, לוחמים נושאים נטל כלכלי, אבות ובנים נהרגים דבר יום ביומו, מאות אלםי אזרחים מפונים מהיישובים שלהם. מישהו שכח לרגע על מה ולמה אנחנו נלחמים? ברור שלא. אבל הפוליטיקה של שנאת הימין ונתניהו תענה את הכל.
טפח להם על הפנים אז אתם נושאים בהגה ורוצים נצחון מוחלט בלי תאריך יעד וכנראה האספסוף יסלח לכם שוב ואתם תשארו בשלטון.
במדינה מתוקנת זה לא היה קורה.
בנתיים כמו שאמרת:
״ העם כולו מגוייס, לוחמים נושאים נטל כלכלי, אבות ובנים נהרגים דבר יום ביומו, מאות אלםי אזרחים מפונים מהיישובים שלהם״
כדי לנסות לכסות את חרפת האכלת המפלצת כל השנים.
כפי שניתן לראות ברוב האישים שיוצאים מהמערכת ומתחילים להתבטא פוליטית.
מי אחראי על המודיעין? מי מגבש המלצות? מי טען שהערבים רקרוצים להתפרנס?
אתם לא תצליחו לברוח מהקונספציות שאחזתם בהם, ואתם עדיין אוחזים בהם בטיפשותכם.
ב- 2009 היה נתניהו קול קורא במדבר בדרישתו למוטט את חמאס.
אבל הבטחוניסטים שלנו, בעיני עצמם כמובן, קבעו פה אחד, שעם חמאס צריך לנהוג אחרת.
התוצאה האחרת נרשמה בדם ובחטופים בשמחת תורה.
הם ממשיכים להפטיר כאשתקד, אבל נתניהו למוד הניסיון, כבר לא מקשיב להם. הוא ניצב בנחישות גם נגדם וגם נגד כל הביידנים שמפוזרים על פני הגלובוס.
מדיניות הפרד ומשול של הימין היא שגרמה לו לשנות את דעתו. בטון וכסף לבנית מנהרות בטח שלא בטחוניסטים המליצו.
בטח שלא השמאל שדוגל במדינה פלסטינית בגבולות 67 עם זכות השיבה לא המליצו. בטח שאחרים שרצו משא ומתן מתמשך שבסוף הפלסטינים יפספסו עוד הזדמנות הם לא המליצו. רק הימין בפרט המגזר שיושב באיו״ש גרם לו לשנות את דעתו.
בכל מצב איתן גיל שתבין כל קדושים שמתו בשביעי באוקטובר ועד היום ועד בכלל עד ״הנצחון המוחלט״ נפלו על קידוש השם כולל משתתפי הנובה כולל הקיבוצניקים החילוניים כולל החיילים והשוטרים השם אינה בידם. הם יושבים למרגלות כסה הכבוד. לנו יראי השמיים השם הפך את יוס שמחת תורה ליום כמו תשעה באב אולי יותר גרוע. כי בתשעה באב הוא כילה את זעמו באבנים. אז קצת חשבון נפש בבקשה.
נתניהו אימץ את דעתם שגובשה תמיד פה אחד. אם תרצה- הקונספציה.
כי אין לו ערוץ אחר לנתח את כוונות האוייב זולת באמצעות המודיעין הישראלי והשב"כ.
כסיל אחד אמר שנתניהו היה צריך להתחפש לעזתי ולהביא מידע על המנהרות. האמנם?
ראש ממשלה מקבל החלטה על סמך המידע שנותנים לו, ועל סמך ההמלצות שמנתחים עבורו. הוא אחראי כי זה חלק מהגדרת התפקיד, והם אחראים כי זה חלק מהגדרת התפקיד. זה כל כך פשוט.
אם יוגש לו צילום של אדם אחר, הוא לא אמור לדעת שמטעים אותו.
ועדיין חלה עליו אחריות, אבל לא פלילית. הכנסת יכולה לשלוח את הממשלה הביתה בהצבעת אי אמון, והציבור יכול לסלק אותה בבחירות הקרובות.
…. השאר התנצלו וקבלו אחריות.
בכלל אתם לא פוטרים אותו מאחריות אבל תתיחסו בשריון נפש לזה שהוא ומפלגתו יבחרו שוב.
אם הרמטכ"ל לדוגמא, היה באמת מקבל אחריות, הוא היה כבר פורש, או לכה"פ ממנה את וינטר ומדיח את בינדר. משנה לחלוטין את התפיסה של פיקוד מרכז בייחס לתהלוכות החמושים ביו"ש ומפסיק לספר לנו שהרש"פ היא פרטנר.
כל עוד שהוא מפטיר כדאשתקד, כל עוד שהוא ממשיך לחפש חפ"שים כשעירים לעזאזל (החל מתחקיר בארי ועד הדחת נוחי מנדל והגיבוי להתנהלות השערורייתית של הפצ"ר נגד לוחמים שבמסירות עשו את תפקידם) - קבלת האחריות שלו לא שווה כלום.
העם מחליט והבחירות קובעות.
ובעיניי אין אף אחד אחר שהיה מנהל את המלחמה טוב יותר, להיפך, רק יותר גרוע. הנזק שהחלילפיד היה מביא עלינו היה חמור שבעתיים, הנזק שסטאלין גולן היה מביא עלינו היה קטסטרופלי, האנמיה שבני פרצוף גבוה גנץ היה מביא לחיינו הייתה מעוררת את השדים השמאלהים עוד יותר חזק כדי לשלוט ברוח הרפאים הזו. בקיצור, כרגע זה הטוב ביותר שיש. כי עם כל האהבה והכבוד שיש לי לסמוטריץ ובן גביר, לדעתי עוד יש להם דרך לעבור לפני שיגיעו לכיסא הראשון. החרדים לא אופציה. אז זה מה יש, ועם זה אנחנו מנצחים.
ייבחר מי שהציבור חושב שיפעל הכי טוב. בנתיים קשה לי לומר שנתניהו פועל טוב, בעייני הסיוע לעזה באוכל ובוודאי בדלק הוא פשע נגד האנושות, אבל אין כרגע מי שיפעל יותר טוב בנושאים הללו. מה שאני יכול כרגע להועיל, זה בהצבעה למי שילחץ אותו לכיוון הלאומי, כקצת איזון ללחץ המטורף שהעולם והאופוזיציה מפעילות עליו להכנע.
להבקיע מול שער ריק.
צריכים לשבת בכלא ולא להתנצל.
לגבי הדבקות לכסא: הקואליציה בחרה בראש ממשלה לארבע שנים, ואין לקברניט רשות לנטוש את הספינה מיוזמתו בלב ים.
החמאס לא יתחנן להחזיר אף אחד
במצב הכי גרוע הם כנראה פשוט יהרגו אותם
ועדיין, זה לא סותר את זה שהדבר הנכון הוא להגיד לא לעסקה.
האם יהיה מצב שבו חמאס יעדיף ללכת על עיסקה כדי לשמר את סיכוייו?
התשובה לזה כבר ניתנה לנו בעיסקה הקודמת בתחילת המלחמה.
אז אל תתפרצי סתם, זה לא בריא ללב.
אני פשוט רואה ערך באמת ולא משקרת לעצמי.
אם היית ישר בעצמך, היית מודה בפה מלא שהעיסקה תחזיר חלק מהחטופים ותביא למותם של השאר. היית מודה שתוצאות המלחמה לא יכריעו את החמאס, ולכן העוטף יישאר בשיממונו. היית מודה שהאונס, הטבח והחטיפות הבאות ייהפכו להיות בגדר עובדה.
קל לך לגזור דין מוות ושממה על אחרים, כשאתה בכלל לא גר בארץ ולא נושא בהשלכות הבטחוניות. תתבייש
בני משפחות החטופים יכולות לקבל ממני את מלוא האמפטיה, את כל ימי המילואים שאני עדיין עושה, את כאבי ודמעתי - אבל לא את שיעבודי. החמלה שיש לי לא הופכת אותם לצודקים, ולדעתי הוא טועה. ברמה המעשית. ליבי איתו, אבל לא השכל.
כביכול שכנעת אותי בדבר מה.
לא יצאת מנצח כי מעולם לא טענתי אחרת.
הדיון הוא דיון מאוד מורכב, לאף צד אין יכולת לדעת בוודאות שהוא צודק, זה פשוט עניין של סבירות. אני סבורה שאם לא תהיה עסקה יש סיכוי למגר את החמאס בצורה זו או אחרת מה שיוביל לכך שהם לא ינהלו את מסע הרצח הזה כל כמה שנים.
נ.ב. במערך שיקולי הסבירות שלי אני משקללת גם את האופציות שלא תהיה עסקה, חמאס לא ימוגר, החטופים ימותו ובכל זאת חמאס יחליט לנהל מסע פשיטה של רצח אונס וחטיפה עוד כמה שנים. ועדיין אני חושבת שעסקה מסוכנת יותר למרות שיש סיכוי שהתרחיש הנ"ל יקרה.
אבל את הכנסת הפועלים-מרגלים, בנט (לפי דבריו עצמו בכתב ובראיונות) יזם, בשונה מנתניהו שסירב ללחצים שנים (גם זה לדברי בנט עצמו), בנט ידע (שוב, לדבריו עצמו) שהצעד הזה הוא *נגד* עמדת גופי הביטחון, מתוך הנחה שבזכות זה חמאס יתן לנו שקט לשנים ארוכות.
לגבי הממשלה באופן כללי - רע"מ היתה רק הקצה.
*המתנה של גנץ לאבו מאזן - שבשונה ממדיניות 'כיסוח הדשא' ביו"ש, שהקפידו עליה כל הממשלות מאז חומת מגן - צה"ל הפסיק להכנס למחנות הפליטים במשולש של שכם-ג'נין-טול כרם, מה שהביא עלינו את גדודי גוב האריות ואת גל הטרור ביו"ש וגם בערי המרכז תל אביב, בני ברק אלעד וכו'.
*שר הבריאות ממרץ, הבריז מישיבת קבינט הקורונה, בשביל לעלות לרגל לאבו מאזן ובאופן כללי בשיאה של מגיפה, היה עסוק בניתוחי המרה.
(בכלל, מרץ התייבשה באופוזיציה 21 שנה, עד שבא בנט).
ממשלות נתניהו היו רחוקות מאוד מלהיות אידיאליות. אבל צריך להיות ממש עיוור כדי לטעון שממשלת בנט-לפיד לא היתה הרבה מאוד שמאלה (מבחינה מדינית).
כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.
הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.
ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.
ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.
מנגד, בצלאל לא מבין.
ולכן מקומו באופזיציה
כי משם מבינים...
זה בערך מה שעתוב שם במאמר הזה.
הציטוט שהובא הוא חלקי ולא משקף
קצת פשיזם. לכן מי שטוען "עם ישראל הוא עם ככל העמים, ולא עם האלוקים" הוא טוען טענה אידאולוגית פשיסטית במקצת. למרות שמבחינה רגשית ברגש הלאומי שלו אין בו כלל פשיזם וזה בסוף מה שקובע.
לא ייתכן כזה דבר פשיזם לאומי-יהודי ברגש הלאומי. מכיוון שהאתוס של עם ישררל הוא בבסיסו אלוקי ולהיות אור לגויים ולהיטיב לכל העולם ולא רק אגואיזם קולקטיבי לאומי, והאתוס הקולקטיבי לא מוחק את הפרט בישראל מכיוון שהפרט קשור בנשמתו לקולקטיב.
גם אם האידאולוגיה של יאיר גולן טיפונת פשיסטית , זה ממותן בטענה המפא"יניקית שכל עניינו של עם ישראל מראש זה להפיץ את מוסר הנביאים הכלכלי-סוציאלי בעולם, וטענתם על הציונות והסוציאליזם כבלתי ניתנים להפרדה. כלומר מפא"י הודו שאנו ישורון אבל כפרו בהיותינו ישראל (לפי המינוח של הרב קוק באורות ישראל)
יאיר גולן ממש לא כזה. הלאומיות לא מטרידה אותו. הוא כן טוטליטרי - בצורה הטוטליטרית נפגשו הפאשיזים מימין והקומוניזים משמאל - לא רק שלטון מוחלט כמו דיקטטורים רגילים, אלא שלטון על המחשבות, על הדעות, חינוך מחדש של כל מי שחושב אחרת.
לפי ההגדרה המלומדת - לא.
לפי האופן בו משמשת המילה הזו היום, קרי ככינוי גנאי לאנשים בריונים וטוטליטריים, אז כן בהחלט.
תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.
אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.
אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??
לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.
סנקציות על מבוגרים זה סביר.
אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.
לפיד, הפסדת את הקול שלי.
חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)
הבעייה היא לא החרדים הבעייה ההנהגה. תתחיל מהילדים, אל תעניש אותם, בנה מסגרת חינוכית, כמו חמאס תתחיל באלה שפשוט אין להם. אל תתקצב בחור ישיבה, תקצב את החטיבה. צן לכל ילד שעומד בבחינות תלת חודשיןת 1000 שקל, שים רף שיהיה שווה להורים ולילדיםלעבוד בשבילו.לא מקל, גזר